HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 vel 2025, 08:44.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3554 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 143  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske
PostPostano: 30 stu 2020, 10:22 

Naša Kvačica je napisao/la:
Ako išta pomaže, Nedjeljno popodne nisi dužan gledati. :zubati

Ne znam otkud mi to, nisam toliko star da sam to ikad gledao :zubati

A što se tiče demografije i feminizma, ima ona izreka da kad muškarac zna voditi, žena ne pita kamo. Tako da ima tu istine da je problem što su žene prestigle muškarce po sposobnostima.

Sad tu postoje jedino dva rješenja, ili uvesti žene iz siromašnih država da bi ih ženili i asimilirali naši stari momci po selima koji bi za njih bili premija, ili ozakoniti poligamiju da bi ovi sposobni muškarci mogli imati više žena. Trećeg brzog rješenja nema.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 10:39 

Branko Uvodić ajme ta emisija je krš teški :smijeh

Muškarac koji kmeči oko feminizma je slabić, kad si džek i najveća feministica nema problema da budeš muško. Nismo dužni pristat na njihovu igru.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 11:16 

Interesantna rasprava, poučena, kvalitetna, argumentirana, a u isto vrijeme i komična i tragična.
Dakle imamo skupinu diskutanata koji nešto znaju, u suštini se u svemu slažu, ali se prepiru, čak i vrijeđaju.
Svi imaju isti cilj, svi imaju dobre argumente, svi su u pravu, ali raskol nastoj zbog različitog definiranja pojmova i eto ti za hr desničara dovoljnog razloga za puškaranje,... a vjerovatno su svi i bez djece.

A sva rasprava se u biti može sažeti u problem slabog muškarca. Jer jak muškarac je i jak individualac koji je sposoban braniti svoj stav, svoj pravedan interes, svoju obitelj, svoj posao, a u isto vrijeme je svaki jak i mentalno zdrav muškarac je i duhovan i u dobroj mjeri kolektivist etnocentrik jer je to sastavni dio i njegovog individualnog interesa i kolektivne svijesti za opće dobro njegove zajednice. Etnocentrizam je prirodno stanje zdravog individualaca jer zdrav i jak muškarac je svjestan svog interesa u zdravom kolektivu, u svom prirodnom okruženju.

Dakle jedini problem je zašto muškarac više nije jak i kako ga takvim učiniti da bi ga žena po svojoj prirodi slijedila.
Vjerovatno zato što fizička snaga više nije kriterij korisne snage, a mentalno muškarci nisu evolucijska razvili mentalnu snagu jer im nije trebala.
Tako da se rješenje nazire u velbitovim grafovima, slabi muškarci će iz umrijeti, a jaki i zdravi će nastaviti množiti zemlju.
Tako da je ključni problem imigracija, čega u HB pa ni u HR fala bogu nema i na tome moramo i ustrajati, naravno pored tog odgajati djecu temeljinim vrednotama, a promašene slučajeve otklonjene od prirode koji fensi šmensi padaju pod utjecaj pederluka i promocije kulture smrti, zapravo ko hebe, opstat će tko je to u stanju.

Samo još jedna simpatična primjedba, najveći etnocentrik doslovno priča poluengleski.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 11:24 

Hahah to je to, slažemo se i opet puškaranje, slika i prilika hrvatske desnice. Ti, Kvaka i divizija imate djece koliko sam upratio, meni i Velebitu bi trebalo zabraniti komentiranje dok ne napravimo bar 2-3.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 11:41 

proglašavam himnu hrvatske demografske revitalizacije i ekspanzije u poznati dio svemira.

U dugom bijelom holu
Tek koraci su moji i sjena što me prati
Al duge su minute
U svakoj od njih može po jedna vječnost stati.

Znam, ti se boriš
Vidim ti lice u sretnom bolu
Ljepotom zari
I sobom nosi sad radost novu.

Novi život se rađa i sretne pjesme mi naviru zvuci
Novi život se rađa, a ključ života u tvojoj je ruci
Što je, ljubavi moja, sva moja ljubav koju ja poklanjam tebi
Što je, ljubavi moja, prema toj sreći što pružaš je meni.

U mislima ću svojim
Od praznih, nježnih riječi pretvorit ovo večer
I bit ću pored tebe
U trenu kada život sa izvora poteče.

Svu ljubav svoju
Tebi sam dao dok srce diše
A ti me učiš
Da ljubav znači još mnogo više.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 11:43 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Znači po diviziji ja sam duhovno prazan ako idem nedjeljom u ribolov ili lov, a ne na misu i onda poslije sa ženom i djecom u papučama gledam na televiziji Nedjeljno popodne i Branka Uvodića. Jer sad zimi i na jesen kad su kratki dani gdje bi to stigao poslije mise i ručka?

To je i odgovor zašto kršćanstvo slabi današnjeg muškarca, jer više većina ne radi vani fizičke poslove preko tjedna kao nekad pa je nedjelja kao dan fizičkog odmora imao smisla, nego u kancelarijama ili voze aute, kombije i ostalo i sad im treba još oduzeti tu nedjelju za fizičke aktivnosti na otvorenom jer je to duhovna ispraznost.

Mora se Boga staviti na prvo mjesto, 1 sat tjedno Mise stvarno nije puno. Odeš rano ujutro u crkvu i imaš cijeli dan za skitanje.

A i ne radiš 16 sati dnevno radnim danom. Niti je baš preporučljivo biti aktivan samo jednom tjedno. 30 minuta svaki drugi dan je dovoljno za biti u kondiciji.

Kad vas čovjek sluša pomislio bi radimo kao Japanci. :zubati

voliš kraće mise? sumnjiv si mi.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 11:48 

dudu je napisao/la:

Mora se Boga staviti na prvo mjesto, 1 sat tjedno Mise stvarno nije puno. Odeš rano ujutro u crkvu i imaš cijeli dan za skitanje.

A i ne radiš 16 sati dnevno radnim danom. Niti je baš preporučljivo biti aktivan samo jednom tjedno. 30 minuta svaki drugi dan je dovoljno za biti u kondiciji.

Ja to si kažem koncizne. :zubati

1118 of 2558 - 43.71%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 12:55 

Planina je napisao/la:
Hahah to je to, slažemo se i opet puškaranje, slika i prilika hrvatske desnice. Ti, Kvaka i divizija imate djece koliko sam upratio, meni i Velebitu bi trebalo zabraniti komentiranje dok ne napravimo bar 2-3.

Čovjek s manje od troje djece, ako nije biološki problem, nije desničar.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 12:59 

Znači po diviziji ja sam duhovno prazan ako idem nedjeljom u ribolov ili lov, a ne na misu i onda poslije sa ženom i djecom u papučama gledam na televiziji Nedjeljno popodne i Branka Uvodića. Jer sad zimi i na jesen kad su kratki dani gdje bi to stigao poslije mise i ručka?

To je i odgovor zašto kršćanstvo slabi današnjeg muškarca, jer više većina ne radi vani fizičke poslove preko tjedna kao nekad pa je nedjelja kao dan fizičkog odmora imao smisla, nego u kancelarijama ili voze aute, kombije i ostalo i sad im treba još oduzeti tu nedjelju za fizičke aktivnosti na otvorenom jer je to duhovna ispraznost.

Ti i duhovno prazan ako je tebi ribolov nešto oko čega se usmjerava veliki dio tvoje energije i resursa i vremena. Ribolov može biti usputni hobi i ništa više.

Moto prvog katoličkog reda je bilo ora i labora. Fizički rad siguno nije zbog kršćanstva opao.

Dakle nije problem u nedjelji za fizičke aktivnosti, problem je što danas imaš masu ljudi kojima je ribolov život, kojima su putovanja život, kojima je šoping život, kojima su utakmice život, kojima je život sve osim onoga što treba biti - Bog, obitelj i rad. I domovina ako zatreba.

Sve ostalo je samo usputno.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 13:07 

zaba1111 je napisao/la:
Dakle jedini problem je zašto muškarac više nije jak i kako ga takvim učiniti da bi ga žena po svojoj prirodi slijedila.
Vjerovatno zato što fizička snaga više nije kriterij korisne snage, a mentalno muškarci nisu evolucijska razvili mentalnu snagu jer im nije trebala.
Tako da se rješenje nazire u velbitovim grafovima, slabi muškarci će iz umrijeti, a jaki i zdravi će nastaviti množiti zemlju.
Tako da je ključni problem imigracija, čega u HB pa ni u HR fala bogu nema i na tome moramo i ustrajati, naravno pored tog odgajati djecu temeljinim vrednotama, a promašene slučajeve otklonjene od prirode koji fensi šmensi padaju pod utjecaj pederluka i promocije kulture smrti, zapravo ko hebe, opstat će tko je to u stanju.

Samo još jedna simpatična primjedba, najveći etnocentrik doslovno priča poluengleski.

Dobrim se dijelom slažem, ali bi dodao još nešto.
Muškarci uvelike nisu svijesni toga koliko se svijet promijenio zbog gubitka značaja fizičke snage, i koliko moraju raditi na svojoj mentalnoj snazi da bi ih žene slijedile.
A istovremeno, ne smiju se ni fizički zapustit. Tu recimo kolega ikman ne razumije, umjesto da kuka, treba se usavršiti. Raditi na sebi. On ne vjeruje, ali žene imaju instinkt da nas slijede i odbacit će sve medije, celebrity, šoping i sva sranja, ako si ti JAK. Budi JAK. Mentalno i fizički. Pa pobogu, žene trpe zlostavljanje svoje i dijece, još napadnu policiju kad doe na intervenciju protiv zlostaljača. Sve što one ispoljavaju na glas je LAŽ, jedino što zaista žele je muško. Budi muško.

Većina toga nije svijesna, zapušteni su obrazovno, fizički, duhovno, mentalno, vise po birtijama, kladionicama, videoigricama, ribičiji...

I ovdje sam najveći etnocentrik ja, molim da mi rasocentricima ne daješ primat.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 13:14 

dudu je napisao/la:

Tko ne ide na misu u 11 treba pod nadzor, tu nešto ne štima.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 13:27 

divizija je napisao/la:
Planina je napisao/la:

To si ti proglasio kao neki limit jer vjerojatno imaš troje pa da bi sam sebe uklopio u svoj nauk. Ako si počeo koristiti kontracepciju nakon trećeg djeteta, između tebe i onog koji je počeo nakon drugog nema nikakve razlike. Obojica ste planirali broj djece i koristili ste sredstva moderne tehnologije da bi to ostvarili.

Djece treba imati koliko Bog da pa netko tko je neplodan neće imati nijedno, a netko će imati 12.

A što se tiče posvećenosti nekim aktivnostima koje nisu vjera, obitelj i domovina jesu li I naši vrhunski sportaši duhovno prazni jer svaki dan treniraju I igraju utakmice, a ne idu redovno na misu i onda sa ženom gledaju Nedjeljno popodne?

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 13:30 

Planina je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Tko ne ide na misu u 11 treba pod nadzor, tu nešto ne štima.

ajde još ona u 7 na koju idu rano ranioci i oni koji se žele toga riješiti već u 15 do 8, ali oni koji idu na dječije mise u 9 ili 9.30h moraju biti pod prismotrom službe. večernja je za mangupe i bećare.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 13:32 

divizija je napisao/la:

To si ti proglasio kao neki limit jer vjerojatno imaš troje pa da bi sam sebe uklopio u svoj nauk. Ako si počeo koristiti kontracepciju nakon trećeg djeteta, između tebe i onog koji je počeo nakon drugog nema nikakve razlike. Obojica ste planirali broj djece i koristili ste sredstva moderne tehnologije da bi to ostvarili.

Djece treba imati koliko Bog da pa netko tko je neplodan neće imati nijedno, a netko će imati 12.

A što se tiče posvećenosti nekim aktivnostima koje nisu vjera, obitelj i domovina jesu li I naši vrhunski sportaši duhovno prazni jer svaki dan treniraju I igraju utakmice, a ne idu redovno na misu i onda sa ženom gledaju Nedjeljno popodne?

otkad je moderno sredstvo vadit ga kad je najslađe? :zubati

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 13:57 

Nisam ja ništa proglasio, to je matematika i demografija. Za održanje biologije potreban je fertilitet od 2.1, dio ljudi ne može imati djecu, dio su leftardi, prema tome mi zdravi i desni moramo imati minimalno troje.

Ja sam desni centar, a onaj tko ima djece koliko mu Bog da je pravi desničar. Sve s manje od troje su ljevičari. 2 centrist, 1 ljevičar, nula ljevi ekstremist. To je egzaktno mijerilo.

Vrhunskim sportašima je sport PROFESIJA kojom zarađuju, što sam naveo na listu. Nije sam sebi svrha. Koliko vidim, ima među njima brojnih koji su to lijepo iskoristili da se ožene, othrane familiju i podignu djecu na noge. To je svhra, profesija je samo sredstvo.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 14:02 

divizija je napisao/la:
Ovo je ka da kažeš da je moje dijete meni nešto oduzelo.

Bingo!

I deci su danas dali Moć - na Zapadu imaju brojeve koje okrenu i prijave roditelja za "nasilje", "zlostavljanje", "zanemarivanje" itd ako im ne kupe igračku koju žele. Nekom ko nema osećaj za Odgovornost dati Autoritet je put u Pakao!

Čitav red u radnji ispašta jer se dete na kasi baca po podu i plače a roditelj ne sme da razreši situaciju u pola sekunde jednim šamarom (kao kad sam ja bio mali) već mora da priča, ubeđuje, moli, ... a dete zna da ne mora da posluša i da nema posledica! Baš kao žene - šta god radile (lagale, lažno prijavljivale, podmetale, izvrtale, odglumljivale, itd) znaju da će ih društvo opravdati. I takvi kao ti: "pusti, to su samo žene."

Zato u Muslimana ženina reč vredi kao 1/2 muškarčeve, zato naši stari nisu davali ženama pravo glasa, zato njima nisu davali da odlučuju - jer su znali da će nastati HAOS.

Muškarac danas nije toliko Slabiji koliko je Zakonima i pretnjom državnih organa prisile sabijen u kavez:

slika

Sve što kaže ili uradi gleda se pod mikroskopom i tumači kao "Toxic masculinity", "nasilje" (verbalno, fizično, gestovima, tonom glasa, nedovoljnim hvaljenjem žena,...) i "silovanje" ("fart rape", "stare rape",... uskoro će i "breathing rape", "existing rape",...). Moderni muškarac je dugim i lukavim procesom potpuno RAZORUŽAN i ne sme da upotrebi ni jednu svoju prednost a žena, naprotiv, "weaponised" do zuba i preko.

Ti si TEORETSKI potpuno u pravu, ali su se USLOVI toliko promenili da toga nisi svestan. Cenim da si 50 + generacija i van tokova... a iako su muško-ženski odnosi zadati određenim parametrima koji deluju večno i univerzalno, promenom glavnih uslova sve odlazi drugim tokom. Žena se više NE BOJI muškarca (jer zna da je sva sila Države na njenoj strani).

Uostalom, da je stvarno tako, tj. "muškarci postali slabi"... ti znači misliš da bi naši prađedovi, jaki muškarci, da ih digneš iz groba ove žene lako doveli u red? Ne bi, jer su USLOVI koji određuju odnose njima omogućavali da sprovode tu "snagu" (naše prababe nisu imale Žandare na jedan povik da dotrče i sputaju prađeda jer je povisio ton). Takvi kao ti misle da je Bog prvo njima dao *** pa onda sebi, dok oko njih žene pomoću sudova gaze najveće Alfe (ili zamišljaš da si veći "Alfa" od Bred Pita, Kris Roka, Dr Drea, Vil Smita, itd). Toliko je lažnih optužbi i ucenjivanja da 60 % šefova se boji biti nasamo sa ženskim kolegama:

https://www.marketwatch.com/story/men-a ... 2019-05-20

A ovo što kažeš "žena je rob svojih instinkta" - grešiš. FemiNACI su ubedile žene da idu KONTRA svojih instinkta po toliko osnova da me mrzi da nabrajam. Danas čak svesno jure slabe i Feminizirane kako bi vladale nad njima. Uslovi su potpuno promenjeni, odnosi izvrnuti naopačke, Hormoni skroz van balansa... mogao bih o tome knjigu napisati ali ostavljam te u tvojoj Iluziji da je "snaga sve". Ništa nije sve, a naročito ne snaga - i vo je jak, zar ne? Nagledao sam se onih školskih koji su bili jaki i magnet za ribe - eno ih oćelavili, propali, žene se izdiru na njih u prodavnicama, oči su im kao izmrcvarenog taoca... pametni će pobediti, ne jaki.

A te primere nasilnika koje ne daju i brane... da, njih najviše uzbuđuje i privlači ZLO, šalju pisma i bračne ponude ubicama, kriminalcima, silovateljima... njima je DOBRO - dosadno, predvidljivo, monotono, neuzbudljivo, nezanimljivo, bezvezno, ... Čarls Menson i ostali ne mogu da postignu da jebu sve koji im dolaze u posete, moraju da prave nedeljni raspored...

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 14:09 

ikmandvaradtist je napisao/la:
divizija je napisao/la:
Ovo je ka da kažeš da je moje dijete meni nešto oduzelo.

Bingo!

I deci su danas dali Moć ..

Jesu, muškarci.

Zato što su indolentni, lijeni, zapušteni i tromi.

Moja djeca nemaju moć. Niti sam ja imao kod svog čaće.

I djeca i žene komanduju i luduju jer su muškarci postali babe bez testosterona.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 14:21 

divizija je napisao/la:
ikmandvaradtist je napisao/la:

Bingo!

I deci su danas dali Moć ..

Jesu, muškarci.

Zato što su indolentni, lijeni, zapušteni i tromi.

Moja djeca nemaju moć. Niti sam ja imao kod svog čaće.

I djeca i žene komanduju i luduju jer su muškarci postali babe bez testosterona.

Malo tu pretjeruješ, čovijek je isti i sada i prije sto godina, koliko su današnji muškarci "slabiji" u odnosu na svoje pretke toliko su slabije i žene. Sve nas je "upropastila" kvaliteta života i standard. Nekad su žene brinule za 6-7 djece, radile na polju i još brinule za starije dok je muškarac bio zaposlen/ u vojsci/ ratu / od kuće...

Našu moć si nismo mi sami oduzeli, pa nije bilo većeg opiranja procesima 20. stoljeća od "bijelih muškaraca na poziciji moći " :zubati već su druge okolnosti utjecale na to.

Nekad su svi u kući ovisili o muškom članu, samo smo mi radili, samo smo mi imali pravo glasa i svi bi bili kruha gladni bez oca. Fizičko preživljavanje je bilo ugroženo prije 100 godina za obitelj ukoliko su bili ostavljeni sami.

Danas žene ne moraju imat muškarca da prežive kao ni djeca, i to je rezultat razvoja gdje su svi zaposleni, svi imaju pravo glasa i autoritet muškarca koji je nekad bio više ne postoji. Ne možeš šefovat kao faraon kad više nemaš realnu moć kao nekada.

Tako da neko izigravanje boga i batine ne funkcionira danas, mislim može ako dovoedeš obitelj da su 300% ovisni o muškarcu ali to nije dobro zato što će poslje djeca biti nesposobna za išta a žena će za sve sitnice zivkati što napraviti.

Mora postojati zdrav odnos ravnoteže između autonomije i zavisnosti niti jedna krajnost nije dobra.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 14:27 

Ma nisu ni prije muškarci bili svi jako sposobni. Ali su na selu bile velike familije i povezane pa ako bi se muškarac razbolio ili npr. poginuo na poslu ili u ratu, imao se tko brinuti o njegovoj obitelji.

Danas da netko hoće biti mali kućni muški diktator u moderna vremena i da mu se nešto desi bolest ili smrt, žena i djeca bi mu ostali neupućeni kao totalni debili. Znao sam takvih primjera žena koje nisu imale pravo glasa, nisu vozile auto I onda kad su ostale udovice morali su zivkati djecu, susjede i prijatelje za najosnovnije stvari.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 15:24 

Ne treba biti diktator, treba biti autoritet znanjem, karakterom, ponašanjem, pravdnošću i ostalim pravim vrijednostima, jer rekli smo već da fizička sila danas nije autoritet, mada daleko od toga da i fizička snaga nije poželjna jer pored ostalog instinkt je i dalje instinkt.

Dakle ja imam jako opušten odnos s djecom i ženom, ne boje me se, vole me, igraju se sa mnom, zezaju se, ... Ali ono što strogo znaju i žena i djeca, da u našoj kući nema kreveljenja odnosno glumatanja i bezobrazluka odnosno nepravednosti.
I tu nema tolerancije, štoviše potičem ih da ukoliko i ja upanem u to dvoje da mi se aktivno suprotstave, nema ono ne smiješ ćaći tako govorit on je stariji, ako je ćaća bezobrazan zaustavi i ćaću.
Kod mene je kćer najmlađa, pa su govorili kako ću bit slab na nju pa ću joj propuštati, a to se naravno ne događa nema te slabosti koja će tolerirati bezobrazluk u našoj kući...
I tako se djeca odgajaju da nastave svoju obitelj, narod i svijet činit održivim i boljim.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 15:32 

Recimo kad te dijete pod utjecajem propagande pita zašto homići ne bi bili ravnopravni i imali sva prava, onda ti ne možeš danas opsovati pederčine i reć da ih treba pobit, nego moraš imati znanje da im objasniš zašto je to loše za opstanak svijeta i najveće vrednote na svijetu života...
Kad te pita za BLM, kojega je stavio u potpis, moraš mu znati objasniti o čemu se radi, gdje je problem...
Kad pita zašto ne treba primiti sve migrante, moraš znati odgovor, a to nije psovanje primitivna majke...
I tako po svakom bitnom pitanju.
Danas je neprijatelj jak i zato i mi moramo biti na visini zadatka.
A na našoj strani je i činjenica da se neprijatelj samouništava.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 15:38 

Ma nisu ni prije muškarci bili svi jako sposobni. Ali su na selu bile velike familije i povezane pa ako bi se muškarac razbolio ili npr. poginuo na poslu ili u ratu, imao se tko brinuti o njegovoj obitelji.

Danas da netko hoće biti mali kućni muški diktator u moderna vremena i da mu se nešto desi bolest ili smrt, žena i djeca bi mu ostali neupućeni kao totalni debili. Znao sam takvih primjera žena koje nisu imale pravo glasa, nisu vozile auto I onda kad su ostale udovice morali su zivkati djecu, susjede i prijatelje za najosnovnije stvari.

Prije je fizička snaga bila sve, pa je i osrednji muškarac vrijedio, danas ne vrijedi.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 15:40 

weasel je napisao/la:
Malo tu pretjeruješ, čovijek je isti i sada i prije sto godina, koliko su današnji muškarci "slabiji" u odnosu na svoje pretke toliko su slabije i žene. .

Tu si u krivu, odnosno sam si sebe pobio. Žene su ojačale jer su se ekonomki emancipirale. Prije su ovisile o muškarcu ekonomski.

Danas ovise samo nagonski, ali nije svaki muškarac sposoban tim nagonom upralvjat.

Dok su žene ojačale ekonomski, muškarcima je testosterom opao. Smrtonosna kombinacija, ali mora je se biti svijestan. Jer masa mladića nije svijesna ničeg.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 15:46 

zaba1111 je napisao/la:
Recimo kad te dijete pod utjecajem propagande pita zašto homići ne bi bili ravnopravni i imali sva prava, onda ti ne možeš danas opsovati pederčine i reć da ih treba pobit, nego moraš imati znanje da im objasniš zašto je to loše za opstanak svijeta i najveće vrednote na svijetu života...
Kad te pita za BLM, kojega je stavio u potpis, moraš mu znati objasniti o čemu se radi, gdje je problem...
Kad pita zašto ne treba primiti sve migrante, moraš znati odgovor, a to nije psovanje primitivna majke...
I tako po svakom bitnom pitanju.
Danas je neprijatelj jak i zato i mi moramo biti na visini zadatka.
A na našoj strani je i činjenica da se neprijatelj samouništava.

Bravo !

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 15:57 

Treba uzeti u obzir da nije sve ni kao što izgleda na prvi pogled. Odnosno i nekad žene nisu bile tako slabe i potlačene kao što se misli, nego su više odavale takav dojam prema vani radi mira u selu.

Npr. bilo je puno primjera na selima i u tradicionalnim zajednicama da se svekrve i snajke ne slažu. A kako je to moguće ako su muški bili glavni? Da su bile I jedne i druge bez prava glasa, ne bi imale zašto biti u sukobu, nego bi bile saveznice.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3554 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 143  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: