HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 vel 2025, 22:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2771 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 111  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbija - Lider regiona
PostPostano: 01 pro 2020, 23:40 

K:M je napisao/la:
Purger111 je napisao/la:

Ako ih striporaši idu obići znači da je većina rođaka full-time gore... 20-25 hiljada € u godinu dana... znači svaki mjesec treba stavit na stranu oko 2000€... prosječni Balkanci uštede par-sto eura mj., vjerojatno ni toliko... treba im cca 10 godina da dođu do te cifre.

Koje pakljavo trolanje... :smijeh

Moj poznanik ide, radi sve, inače je pravnik kod izvršitelja.
Ide 2 x po 30 dana.... Spava u kući koju renovira.... Donese 4k do 5k....vidi radi 16 do 17h dnevno... Toliko košta za kuću trokatnicu stiropor, još on ne plaća ruke. Dovezo pasata 2008.

Sa 16-17 radnih sati dnevno (i prosječnom satnicom) u dva mjeseca možeš ovdje zaradit 4k €... Reci svom prijatelju pravniku da nauči množiti i zbrajati.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2020, 23:49 

Ne, ide 1 ljeti 30 dana i 1 zimi 30 dana.
Ima stalan posao, pa prekovremeno što odradi, uzme od direktora u cugu.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 01 pro 2020, 23:57 

Purger111 je napisao/la:
Grobar je napisao/la:
Važi, teši se.. :D

Naši skoknu do Beča na godinu dana, da obidju rodbinu i da si zarade za Golfića i stiropor da si stave na fasadu, pa se vraćaju nazad.

A vaši odoše u Ireland forever..

Ako ih striporaši idu obići znači da je većina rođaka full-time gore... 20-25 hiljada € u godinu dana... znači svaki mjesec treba stavit na stranu oko 2000€... prosječni Balkanci uštede par-sto eura mj., vjerojatno ni toliko... treba im cca 10 godina da dođu do te cifre.

Irska ekonomija... oćeš da pričamo malo o tome pa da vidiš koliko smiješan ispadaš s ovim komentarima =))

Pa rodbina(ujaci i stričevi) su otišli tamo još krajem 80-tih i početkom 90-tih.
Ne blamiraj se.

Vaša omladina ide u Irsku zauvek, a naši, kao što rekoh, skoknu do Beča da si zarade za Golfa ili da vrate kockarske dugove pa nazad.

Sad kad je Korona naišla, svi su se vratili.
Pričao sam sa par njih i nešto im se ne vraća tamo... :laugh

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 00:06 

A po ćemu to naši idu zauvijek? Ja osobno znam čovjeka koji otišao, bio nešto manje od dvije godine i vratio se.
U Irskoj ni nema puno naših. To je sve bilo napuhavanje. Mnogo više ih je u Njemačkoj i Austriji.
Moraš shvatit da mi imamo izrazito antihrvatske medije koji napumpavaju odlaske a šute o povratnicima.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 00:07 

Grobar je napisao/la:
Vi ste se bacili na Dablin.. :D

I daj bar nauči gde ide Č a gde Ć, nemoj da si kao tvoja braČa muslimani.. :)

Tamo je jako katoličanstvo, duhovna prehrana i konzumira je misa je bitna. Zato naši susjedi diskriminiraju protestantsku Njemačku. Ništa sjevernije od Štutkija.

Č i Ć.... Dž....Đ....hebe ga Vuk.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 00:10 

Više vi bježite a nemate ni EU papire. Bježite i u Hrvatsku

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 00:16 

Rika sv Vida je napisao/la:
A po ćemu to naši idu zauvijek? Ja osobno znam čovjeka koji otišao, bio nešto manje od dvije godine i vratio se.
U Irskoj ni nema puno naših. To je sve bilo napuhavanje. Mnogo više ih je u Njemačkoj i Austriji.
Moraš shvatit da mi imamo izrazito antihrvatske medije koji napumpavaju odlaske a šute o povratnicima.

Pa nebi išli u Irski da idu na kratko.
Eto zašto.. :)

Nego bi otišli na neku gradjevinu u Austriji npr. gde se za kratko vreme grune dobra kinta kao što naši šabani rade.. :)

Moj drugar koji je zapalio za stalno, je otišao u Kanadu zauvek, i cimao se oko toga 3 godine.
Bukvalno je čekao da bude iznad crte na listi i ode legalno.

A svi ovi ostali silni indijanci koji su otišli u Austriju ili Nemačku na godinu dana, je samo da pobegnu kamatarima i da se sklone malo dok ne vrate dugove i doteraju si Golfa.

Pa nazad..

Uostalom biće uskoro popis i kod vas i kod nas, pa će se sve videti.

U Srbiji će se procenat Srba ozbiljno povećati, jer nama za stalno vani idu uglavnom manjine sa EU pasošima.. :D i bošnjaci i albanci.. :)

Naši se vraćaju, idu samo na neko vreme da zamirišu na malter pa nazad.. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 00:20 

Pa bežimo od Hrvatica, napunile su Srbiju.
Ne može da se diše više od njih.. :laugh

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 00:20 

Grobar je napisao/la:

Pa nebi išli u Irski da idu na kratko.
Eto zašto.. :)

Nego bi otišli na neku gradjevinu u Austriji npr. gde se za kratko vreme grune dobra kinta kao što naši šabani rade.. :)
Moj drugar koji je zapalio za stalno, je otišao u Kanadu zauvek, i cimao se oko toga 3 godine.
Bukvalno je čekao da bude iznad crte na listi i ode legalno.

A svi ovi ostali silni indijanci koji su otišli u Austriju ili Nemačku na godinu dana, je da pobegnu kamatarima i da se sklone malo dok ne vrate dugove i doteraju si Golfa.

Pa nazad..

Uostalom biće uskoro popis pa će se sve videti.

U Srbiji će se samo procenat Srba povećati, sve ostalo ništa strašno, jer nama za stalno vano idu manjine sa EU pasošima.. :)

Naši se vraćaju, idu samo na neko vreme da zamirišu na malter.. :)

Cuj to. Pa nije srednji vijek, za par sati je nazad avionom iz Dublina. Idu u Irsku jer znaju engleski a ne znaju njemački. Ali uopće ih nema mnogo. Kao što rekoh više idu u Austriju i Njemačku, a zadnjih par godina se mnogo smanjilo iseljavanje.
U Hrvatskoj također ništa strašno. Hrvati s 91% idu na 95% a bit ce nas 4 milijuna ili 3,95 najmanje.
Ne kažem da nismo masovno selili, jesmo ali ne kataklizmički kao što su mediji pisali i kao što sad sele Muslimani. Također ako gledaš općine najviše se iseljavalo iz općina u kojoj ima mnogo Srba. Pitam se zašto :neznam

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 00:23 

Pa da, svaki mesec će samo za avionske karte da radi.. :)

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 00:27 

Vidi, mi ispod Bgd smo baš tuga, čemer i jad, što kaže Ceha "crna Afrika",i sa takvim jadnim performansima duplo manje selimo.

Hrvati su u hebenoj situaciji, zamisli da ti geografija rođenja kroji sudbu i imetak. Oni iz buljaških besperspektivnih krajeva Slav, Like, Krvave, Zagore RSK, MRZE više Hrvate Zg, primorja, nego li četnike.

To ih frustrira i iz PROTESTA, SE EVAKUIRAJU, BEZ ZBOGOM.

PROSVJEDNO.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 00:29 

Vidi, mi ispod Bgd smo baš tuga, čemer i jad, što kaže Ceha "crna Afrika",i sa takvim jadnim performansima duplo manje selimo.

Hrvati su u hebenoj situaciji, zamisli da ti geografija rođenja kroji sudbu i imetak. Oni iz buljaških besperspektivnih krajeva Slav, Like, Krvave, Zagore RSK, MRZE više Hrvate Zg, primorja, nego li četnike.

PROSVJEDNO.

Ne znam baš, prvih 10 mjeseci ove godine imate 2000 rođenih manje nego lani prvih 10 mjeseci, Muslimani 600 manje. Hrvatska 20 više, bilo bi 200 više bez katastrofalnog listopada, vidit ćemo na kraju godine.
Mislim da je to dovoljan pokazatelj tko više seli.
Uostalom popis je sljedeće godine i u Hrvatskoj i Srbiji i sve ćemo vidit
U Bosni više neće bit popisa. Muslimani neće dozvolit

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 00:32 

PROSVJEDNO.

Ne znam baš, prvih 10 mjeseci ove godine imate 2000 rođenih manje nego lani prvih 10 mjeseci, Muslimani 600 manje. Hrvatska 20 više.

Jedna lasta, ne čini proljeće, a i Plenki vam je za 2 g ućerao 100 tisuća imigrantskih lastavica. I oni se množe.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 00:36 

Ne znam baš, prvih 10 mjeseci ove godine imate 2000 rođenih manje nego lani prvih 10 mjeseci, Muslimani 600 manje. Hrvatska 20 više.

Jedna lasta, ne čini proljeće, a i Plenki vam je za 2 g ućerao 100 tisuća imigrantskih lastavica. I oni se množe.

Nemate ništa manje padove od nas ni prijašnjih godina a tek vam Merkel otvorila vrata kao i Muslimanima
A ti migranti u Hrvatskoj su ovakvi
https://www.oslobodjenje.ba/o2/showbiz/ ... sku-517597

https://www.fokus.ba/sport/ostali-sport ... u/1299803/

https://mondo.rs/Sport/Ostali-sportovi/ ... -FOTO.html

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 00:39 

Iz Srbije se za stalno sele manjine kojih btw imamo milion..

Albanci, Bošnje iz Sandžaka i ekipa sa EU pasošima-Hrvati, Madjari i Slovaci..

Srbi u 95% slučajeva odu na pečalbu neko vreme pa nazad..

Za ozbiljniju-trajnu migraciju, bez EU pasoša, a da se nadje pristojan, dobro plaćen posao tamo, mora da se zna jezik domaćina i da se čeka dugo na listi.

Uopšte nije lako na taj način otići i bude skuplja dara nego mera na kraju, pa to tera mnoge da odustanu.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 01:52 

Grobar je napisao/la:
Purger111 je napisao/la:

Irska ekonomija... oćeš da pričamo malo o tome pa da vidiš koliko smiješan ispadaš s ovim komentarima =))

Pa rodbina(ujaci i stričevi) su otišli tamo još krajem 80-tih i početkom 90-tih.
Ne blamiraj se.

Vaša omladina ide u Irsku zauvek, a naši, kao što rekoh, skoknu do Beča da si zarade za Golfa ili da vrate kockarske dugove pa nazad.

Sad kad je Korona naišla, svi su se vratili.
Pričao sam sa par njih i nešto im se ne vraća tamo... :laugh

Ko se blamira, ti sam sebe blamiraš... kažeš da ti rodbina živi gore već četvrtu deceniju... a da ne pričamo o tvojim greškama poopćavanja, ekstrapolacijama i pričanju napamet... Ovo "kockarski dugovi" zvuči kao specifičan slučaj, a ne neki opći fenomen... ali ne želim u to ulaziti...

Za vrijeme popuštanja lockdowna, puno ljudi iz svih država svijeta vraćalo se u svoje matične zemlje.

Svako malo kod nas vijesti "potresna priča" taj i taj živio u Irskoj na pašteti, jedva dočeko vratit se, kaže kad bi poplaćao sve troškove ostalo bi mu 25€... Pročitaj moj post i sve će ti bit jasno post1259879.html?#p1259879 ... Ekonomija im je kula od karata...

Tko ide zauvijek, to si ti sebi umislio u svojoj glavi. Šta ti znaš tko ide, tko ne ide, bezveze trabunjaš...

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 02:43 

Koje gluposti valjaju ovi Srbi, možda im je voda loše kakvoće pa ih uhvatilo ludilo. :dragobojic
Hrvati koji su tri puta bogatiji bježe zauvijek u svijet a Srbi odu privremeno i odma lovu šalju doma.

Lažete kao psi odreda, puna vas je Austrija, Beč pun Srba što ste tamo samo privremno jel?
Kako imate obraza to prevalit preko usta.

Vi bez EU papira selite i nestajete gore nego Hrvati i nama se rugate.
Spustite se na zemlju, Hrvatska je za vas space shuttle.

Lik iz južne Srbije koja je rupetina priča o besperspektivnoj Slavoniji.
Pa kralju jedan Osijek i Slavonski Brod ti ima veći standard od Beograda koji je za vas pojam, a gdje su Zagreb i obala.
Možete se samo pojesti od muke, ali vi ste iznad kategorije bošnji samo po tome što vas ima više, osim toga ste još veća boranija od njih i još veća failed state.
Da uđete u EU u prvih 5 godina bi vam pola države pobjeglo van.

Vaša razina su Makedonci, Crnogorci i muje, kako bi stigli Hrvate morate još puno zobi pasti...

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 02:53 

A Romići :D

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 07:38 

Vidi ih što su se usplahirali mede moje malene.. :)

Pa Pirot ima duplo veći standard od "bogate" Hrvatske. :laugh
A imate 6000km obale i 7 godina ste u EU.. :)
Nemoj da otvorim temu "Pirot vs Hrvatska" i da vas i tamo posprdam.. :)

Umesto da se pokrijete ušima i ćutite, vi se još tu nešto i raspravljate samnom.. :D

Kako vas ne mrzi da svaki put dodjete na ovu temu, posle svake vesti koju okačim, i da trabunjate hvalospeve o praznoj Hrvatskoj.. :laugh

Stvarno nas ne zanima vaše iseljavanje, osim kad se vaše sugradjanke presele preko vikenda na naše splavove.. :)

Eto, i neki vaši se vraćaju, da ne bude da se samo naši vraćaju.. :laugh

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 09:20 

weasel je napisao/la:
Koje gluposti valjaju ovi Srbi, možda im je voda loše kakvoće pa ih uhvatilo ludilo. :dragobojic
Hrvati koji su tri puta bogatiji bježe zauvijek u svijet a Srbi odu privremeno i odma lovu šalju doma.

Lažete kao psi odreda, puna vas je Austrija, Beč pun Srba što ste tamo samo privremno jel?

Pa kralju jedan Osijek i Slavonski Brod ti ima veći standard od Beograda koji je za vas pojam, a gdje su Zagreb i obala.
Možete se samo pojesti od muke, ali vi ste iznad kategorije bošnji samo po tome što vas ima više, osim toga ste još veća boranija od njih i još veća failed state.

Vaša razina su Makedonci, Crnogorci i muje, kako bi stigli Hrvate morate još puno zobi pasti...

:sega :sega

Vidio sam jednom Slavonski brod. :sega
Smijesno je kako neki racunaju standard kao velicinu prosjecne plate. :ucelo

Francuska Gvijana ili americka drzava Misisipi imaju vecu prosjecnu platu neko Zagreb i Hrvatsku. A zapravo su rupetine najvece.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 10:40 

weasel je napisao/la:

Ja prvi potpisujem ovo,ali ne isplati ti se boriti s njihovom mitomanijom...Oni si nešto utuve u glavu i to im stoji kao klisurina.

Pogledaj tek ovu listu:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ates_Index

Na vrhu popisa od 178 zemalja su najnestabilnije/najkrhkije/skroz propale zemlje,na dnu najstabilnije.
Srbija je na 100.mjestu,dakle negdje na sredini,ali kad bi gledali samo Europu,od nje su gore jedino Rusija,Ukrajina i BiH.
(Hrvatska je inače na 136.mjestu,tako da Srbija jest u usporedbi s nama "Failed state",čak i u europskim okvirima)

Od Ex-Yu najbolje stoji Slovenija,čak i među svim ex-komunističkim zemljama (163.mjesto)

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 11:04 

Hrvati ne mogu da se pomire sa tim da je Srbija lider regiona, a da su oni lideri EU, ali otpozadi.. :)

Plenki mora da trpi da ga štipkaju za guzu EU gej diplomate i da im se na sve to smeška, nebi li spasio njihovu -10%, fejk ekonomiju izdavanja apartmana i babomasiranja sa Nemačko/Francuskom milostinjom.
Kolinda se bar ljubakala sa suprotnim polom a ne sa istim. Jeste da je to bio Tima-diploma, ali opet, i to je bolje nego Plenkijevi gej cverglančići iz Brisela.. :)

Ali sad kad su Madjari i Poljaci blokirali taj predlog budžeta, onda su nam susjedići nervozni, pa dodju na ovu temu da pričaju o krasnoj im domovini.

I to uvek ista ekipa..
Gunja i empty Slavonija bojne.. :)

Još se porede sa Beogradom a Pirot ih šije.. :laugh

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 12:16 

Moram ispraviti raniji post-Hrvatska je na priloženoj listi na 138. mjestu,a ne na 136.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 12:28 

Ne znam ko je gori, ti sta bulazniš gluposti ili moderatori koji ti dopuštaju vriđanje Hrvatske i hrvata. Sramota.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2020, 12:48 

De Grobare dođi u Hrvatsku ovo ljeto, zaradi si nešto da ne moraš kod kuće od svojih uzimati mirovinu za "kafu" i tiket.

Možda dobiješ batine usput, ali prešutite vi to samo da dobijete lovu od Hrvata. Povedi i sestru usput, njoj ćemo naći neki malo bolji posao, a bit će nešta i sa strane :yes

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2771 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 111  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: