|
|
Stranica: 919/1355.
|
[ 33851 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 25 stu 2020, 20:08 |
|
|
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 27 stu 2020, 19:40 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Dobro, plaćeni su onda i oni Beograđani koji se juče zahvaljuju N1 jer jedino preko te televizije imaju saznanja o onome što se dešava u gradu. Oni koji nemaju N1 nemaju pojma da su bili protesti u BG, osim ako ne prate vesti preko interneta.
Vreće novca mi stižu svaki dan. Značni nije pohlepa, nego manjak inteligencije karakterističan za tvoje podnevlje... Vlado sine, kaće utuviš u glavu da Srbija ne želi ovu kartonsku vlast, oročenu na 18 meseci?
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 30 stu 2020, 09:24 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 03 pro 2020, 20:12 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Dupli.
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 03 pro 2020, 20:13 |
|
|
Film „Dara iz Jasenovca” kandidovan i za Zlatni globushttps://www.danas.rs/kultura/film-dara- ... ni-globus/Film „Dara iz Jasenovca”, srpski kandidat za Oskara, američki distributeri kandidovali su i za nagradu Zlatni globus, saopštio je danas producent filma Maksa Ćatović.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 04 pro 2020, 17:29 |
|
|
Citat: Opet grafitima oskrnavili Grobnicu narodnih herojaGrobnica narodnih heroja na Beogradskoj tvrđavi izgleda da je postala omiljena meta huligana koji su je po treći put u godini ižvrljali grafitima. Poslednji put se to dogodilo pre nekoliko dana kada su na belom mermeru ispod bista Đure Đakovića i Ivana Milutinovića ispisali uvredljivi plavi grafit „Titove ustaše” i nacrtali neki znak poput krsta sa četiri ocila. Grafiti će, kako saznajemo u JP „Beogradska tvrđava”, uskoro biti uklonjeni, čim to vremenske prilike dopuste, a na čišćenju spomenika biće angažovane i gradske službe. Grobnica narodnih heroja podignuta je 1948. godine. Poprsja Đure Đakovića (1886–1929), Ivana Milutinovića (1901–1944) i Ive Lole Ribara (1916–1943) delo su vajara Stevana Bodnarova iz 1949. godine. Tu je sahranjen i Moša Pijade 1957. godine, čija je bista rad vajara Slavoljuba Stankovića. Odlukom Skupštine grada Beograda, Grobnica narodnih heroja proglašena je za spomenik kulture 1983. godine. Javno preduzeće „Beogradska tvrđava” podseća da spomenici na Beogradskoj tvrđavi čuvaju sećanje na njenu dugu i burnu istoriju, koja mora biti sačuvana, i apeluje na sve posetioce da ne skrnave spomenike i ne uništavaju kulturno nasleđe grada Beograda, kojim se ponosimo u svetu. Pre samo tri meseca, u noći između 15. i 16. septembra, huligani su crvenim sprejom takođe na belom granitu ispisali „Smrt komuni. Heroji sa košara nisu zaboravljeni”. Sličan natpis načinjen je i prošle godine, 10. decembra. Tada je protiv N. N. počinioca bila podneta krivična prijava jer je ovo uništavanje kulturnog dobra, ali za to delo tada niko nije odgovarao, a nije ni za prošlo. Ko su heroji Đuro Đaković Metalski radnik i revolucionar. Jedan od najistaknutijih boraca za radničku klasu Jugoslavije i prava obespravljenih. Zbog zastupanja siromašnih seljaka često je dolazio u sukob sa bogatim seljacima i trgovcima. Zbog svog komunističkog delovanja uhapšen je posle šestojanuarske diktature kralja Aleksandra. Žrtva je takozvanog belog terora. Ubijen je na granici Austrije 1929. godine u insceniranom begu. Njegovi posmrtni ostaci preneti su 1949. godine u grobnicu na Kalemegdanu. Ivan Milutinović Jugoslovenski komunista, revolucionar, učesnik narodnooslobadilačke borbe i narodni heroj. Poginuo je kod Višnjice 1944. godine prilikom eksplozije šlepa, koji je naleteo na neeksplodiranu nemačku minu. Bio je sahranjen na Novom groblju, ali je njegovo telo 1948. preneto u ovu grobnicu. Ivo Lola Ribar Jedan je od organizatora revolucionarnog pokreta u Jugoslaviji i narodni heroj. Poginuo je 1943. godine na Glamočkom polju prilikom napada na avion kojim je trebalo da poleti za Bari. Njegovi posmrtni ostaci prebačeni su u grobnicu 1948. godine. Moša Pijade Slikar, novinar, revolucionar, jedan od visokih državnih i partijskih funkcionera nekadašnje Jugoslavije, nosilac Ordena narodnog heroja. Umro je u Parizu 1957. prilikom povratka naše delegacije iz Londona i sahranjen na Beogradskoj tvrđavi. Srbija (ponovo) skreće... po šumama i gorama, ĆETNICI poraženi i poniženi. Odbačena ideologija u Srbiji. Vučićevi mediji dominiraju ideološkim narativima bez ikakve oporbe. Na šta ste spali ljuti kudeljaši, na grafite u gluvo doba noći... Glasujem za Vučka 2022. Ako mi do tada knjiški moljci ne ponište državljanstvo, a tražit ću.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 04 pro 2020, 18:13 |
|
|
buenos aires je napisao/la: Srbija (ponovo) skreće... po šumama i gorama, ĆETNICI poraženi i poniženi. Nisu Ćetnici nego Četnici.. Btw, šta je to sa vama Hrvatima i Bošnjacima, pa konstantno imate problem sa time, gde ide Č, gde ide Ć, gde DJ, gde DŽ.. itd..? Moraćemo da dižemo Vuka iz groba, da vas opet nauči da pišete i čitate, ne vredi. Očigledno se nije primio njegov lingvistički pelcer na vas iz prve ... :) ... To me podseti sad na jednu susjedkinju od pre nekoliko godina.. Prilazi mi za šank, repetira pogled ka meni na "želim te" fazon, štiklira me svojim obrvama i kaže: Momak, daj mi votku i molim te, stavi mi led u pi Če.. I ajde, kako da je ne skineš posle..? :)
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 04 pro 2020, 18:32 |
|
|
buenos aires je napisao/la: Srbija (ponovo) skreće... po šumama i gorama, ĆETNICI poraženi i poniženi. Odbačena ideologija u Srbiji. Vučićevi mediji dominiraju ideološkim narativima bez ikakve oporbe. Na šta ste spali ljuti kudeljaši, na grafite u gluvo doba noći... Glasujem za Vučka 2022. Ako mi do tada knjiški moljci ne ponište državljanstvo, a tražit ću. Za vreme Vucicevog mandata, RTS je snimio i emitovao seriju "Ravna gora". Prvi put je delegacija Vojske Srbije otisla na Ravnu goru i odala postu djeneralu Mihailovicu! Izgradjen je spomenik u Pranjanima gde svake godine drzavna delegacija, kao i delegacije americke i drugih stranih ambasada odaju pocast Jugoslovenskoj vojsci djenerala Mihailovica! Vucic je vrhunski kreten i gad, ali eto, ponesto i dobro da se desi za vreme njegove vlasti. No, ja opet apelujem na tebe da ne glasas za njega, nego za Narodnu stranku il Dveri! Djeneral VS Simovic otpevao Vulinu na uvce cetnicku pesmu!
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 01:25 |
|
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 09:39 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Srbija (ponovo) skreće... po šumama i gorama, ĆETNICI poraženi i poniženi. Odbačena ideologija u Srbiji. Vučićevi mediji dominiraju ideološkim narativima bez ikakve oporbe. Na šta ste spali ljuti kudeljaši, na grafite u gluvo doba noći... Glasujem za Vučka 2022. Ako mi do tada knjiški moljci ne ponište državljanstvo, a tražit ću. Za vreme Vucicevog mandata, RTS je snimio i emitovao seriju "Ravna gora". Prvi put je delegacija Vojske Srbije otisla na Ravnu goru i odala postu djeneralu Mihailovicu! Izgradjen je spomenik u Pranjanima gde svake godine drzavna delegacija, kao i delegacije americke i drugih stranih ambasada odaju pocast Jugoslovenskoj vojsci djenerala Mihailovica! Vucic je vrhunski kreten i gad, ali eto, ponesto i dobro da se desi za vreme njegove vlasti. No, ja opet apelujem na tebe da ne glasas za njega, nego za Narodnu stranku il Dveri! Djeneral VS Simovic otpevao Vulinu na uvce cetnicku pesmu! Po Beogradu svojim komunjarama na vlasti možete pjevati što vam je volja. Po Vukovaru, Prištini, Sarajevu, više nikada.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 10:28 |
|
|
Na mladim četicima Subotica ostaje.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 10:44 |
|
|
buenos aires je napisao/la: Po Beogradu svojim komunjarama na vlasti možete pjevati što vam je volja. Po Vukovaru, Prištini, Sarajevu, više nikada. Ma kome je do pevanja po tim morbidnim zabitima? Mi pevamo u Banja Luku, Podgoricu i Herceg Novi.
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 12:48 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Na mladim četicima Subotica ostaje. Uh, koliko ih samo ima...
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 13:25 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Na mladim četicima Subotica ostaje. Srbija će dakle biti jedno veoma obrazovano i napredno društvo u budućnosti. Lider regiona.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 13:47 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Za vreme Vucicevog mandata, RTS je snimio i emitovao seriju "Ravna gora". Prvi put je delegacija Vojske Srbije otisla na Ravnu goru i odala postu djeneralu Mihailovicu! Izgradjen je spomenik u Pranjanima gde svake godine drzavna delegacija, kao i delegacije americke i drugih stranih ambasada odaju pocast Jugoslovenskoj vojsci djenerala Mihailovica! Vucic je vrhunski kreten i gad, ali eto, ponesto i dobro da se desi za vreme njegove vlasti. Da, dodao bih još i da se uveliko obnavlja stari Gorski aerodrom.. Biće to prelep funkcionalan aerodrom-muzej u obliku aviona.. Draža bi bio ponosan na Gorski aerodrom: Sutra počinje gradnjahttps://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... ersion=ampCitat: Čuveni Gorski aerodrom, koji su jedinice Draže Mihailovića sagradile 1944. godine u selu Pranjani uz pomoć meštana, odakle je u istorijskoj misiji Halijard spaseno više od 500 savezničkih pilota posle 75 godina uskoro će biti u funkciji.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 16:30 |
|
|
1986 je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Na mladim četicima Subotica ostaje. Uh, koliko ih samo ima... Dovoljno da buenos ajresi odluče da napuste Suboticu i Srbiju.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 16:33 |
|
|
Ovaj mali Vujadin je neki teški kompleksaš.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
skutor55
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 16:36 |
|
|
Nabilo ga iz Krajine pa jedino što ume je da plače.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 16:38 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Ovaj mali Vujadin je neki teški kompleksaš. Kačit slike iz 2011 kao argument za bilo što u 2020, žao mi čovika. Mada znam da je ***.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 16:42 |
|
|
Sad je još veći broj i procenat Srba u Subotici nego pre 9 godina. A vas sve manje i manje. S jednom nogom u grobu, a drugom u "inozemstvu".
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 16:46 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Sad je još veći broj i procenat Srba u Subotici nego pre 9 godina. A vas sve manje i manje. S jednom nogom u grobu, a drugom u "inozemstvu".
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 16:48 |
|
|
Ja se ispričavam, pa ti ne smiješ ići kući... aj ništa. Sidi di si...
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 16:53 |
|
|
Ja sam u svojoj kući, a ti si prezreni manjinski uljez na srpskom tlu.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 16:58 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Ja sam u svojoj kući, a ti si prezreni manjinski uljez na srpskom tlu. Kad smo mi došli, tlo je bilo mađarsko. Pitaj Pastora čije će (opet) biti za desetak godina? Fukaro glupava.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 05 pro 2020, 17:01 |
|
|
buenos aires je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Ja sam u svojoj kući, a ti si prezreni manjinski uljez na srpskom tlu. Kad smo mi došli, bio je mađarski. Pitaj Pastora čiji će (opet) biti za desetak godina? Fukaro glupava. Sad je srpski i sad je vreme da kupiš prnje i mrš napolje. Ovi gore će vam zagorčati život, ne sumnjaj u to.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|