HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 ruj 2025, 11:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5733 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 230  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Armenija
PostPostano: 03 pro 2020, 22:48 

Cijeli Kavkaz je takav, Gruzija recimo, Armenija, NK, cijeli.

Samo su gradovi da na nesto lice, cim se maknes iz grada skoro da nema ni asfalta.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 22:53 

BBC je napisao/la:
Krenula režimska propaganda kod Azera (portali, novine) u skladu sa "anonimnim" informacijama iz vrha. Moraju im sad reći cifru mrtvih. Pripremaju ih pomalo do 12.000. Što znači da je moguće da ih i više poginulo. Luđaci jednostavno.
Da su Armeni mogli samo još malo izdržati kod Azera bi generali objesili predsjednika.

Vi kažete turski drones presudili bitke. Ne rat za sad, Azeri nisu vratili sve svoje.

Zanimljivo, tako je i Alija svoje bacao bez ikakva obzira na živote, čini se da im je to svima karakteristika...

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 23:00 

crni_bombarder je napisao/la:
Cijeli Kavkaz je takav, Gruzija recimo, Armenija, NK, cijeli.

Samo su gradovi da na nesto lice, cim se maknes iz grada skoro da nema ni asfalta.

Gruzija je doslovce kurac, tamo ništa nema. Kako se kurčili Rusiji nekad sam mislio nešto imaju. Isto ovaj Englez ima dosta videa iz Gruzije.
Pogledam videa iz Armenije vidio sam da je bio i tamo.

Azerbejdžan od tih država razlikuje da dobro zarađuju od nafte i plina. Gdje rasipaju novac. Tajkuni, kriminal i korupcija.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 23:20 

Armenski premijer neće da ukine ratno stanje. Dok traje ne mogu ga smjeniti.
Kako je uspio imati to stanje bez da predsjedniku da upravljanje armijom. Ili imaju neki čudan ustav.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2020, 13:26 

Sekularni Azeri, kako da ne.

slika
slika
slika

Vrh

PostPostano: 04 pro 2020, 13:32 

Rusiji će uskoro cvjećarenje doći na naplatu.

Pro-vladine turske novine

Aksam: Turski svijet se ujedinjuje
slika

Sabah: S jednim koridorom smo na Pacifiku
slika

Vrh

PostPostano: 04 pro 2020, 15:28 

daramo je napisao/la:

Nadam se što većoj turskoj agresivnosti.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2020, 23:14 

Ovu ludji od Srba, Turska do Pacifika.

Znam decka koji je unazad nekoliko godina turisticki posjetio cijeli taj prostor, Kavkaz uglavnom, i sjeverni i juzni, nesto ga je privlacilo. Uglavnom, imao je i vlog o tome ali ne mogu naci.
Uglavnom, kaze da je cijeli Kavkaz generalno uzasno infrastrukturalno stojeci, osim par gradova sve ostalo je bijeda i sirotinja ili bar tako izgleda. Kuce stare, neugledne, ceste neasfaltirane, vozni park jos iz SSSR-a i nesto novijih uglavnom ruskih vozila.

Inace sam se iznenadio koliko je taj prostor turisticki privlacan i dostupan, kaze da su ture jako jeftine, on je ja mislim isao preko Srbije i Rumunjske, zrakoplovom valjda u Sochi i onda na susjedni Kavkaz.
Kasnije sam malo guglao to o cemu je pricao, recimo grad duhova Akarmara u Abhaziji, i citav niz slicnih zanimljivosti koje godinama vec privlace i zapadne turiste avanturiste. Uz Cernobil i Pripyat, Kavkaz je jedna od pozeljnih destinacija. Ovaj je bio i na Artsaku, po nekim brdima oko tog Turguta i u Shushi. Imali su Armeni neke brdske turisticke rute slicno Premuzicevoj stazi na Velebitu. Sad od toga nema vise nista, jasno.

Vrh

PostPostano: 06 pro 2020, 00:41 

Polako će oni, prvo jug Gruzije, pa jug Rusije, gric, pa gric, uvijek uz objašnjenje samo ćemo ovo, a prave Ruse u Moskvi volimo iz dna duše.

1320 of 2558 - 51.6%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 06 pro 2020, 04:17 

Naša Kvačica je napisao/la:
Polako će oni, prvo jug Gruzije, pa jug Rusije, gric, pa gric, uvijek uz objašnjenje samo ćemo ovo, a prave Ruse u Moskvi volimo iz dna duše.

A klasične priče.
Taqija sve u 16.

Vrh

PostPostano: 06 pro 2020, 11:50 

Baš sam naletio na onaj topic o Filipu Zubčiću i baš mi je pala na pamet činjenica kako Armenija,Gruzija,niti čitava
kavkaska regija nemaju niti jedno istaknuto skijaško ime,a oni su gorštaci 1/1. :neznam

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 06 pro 2020, 12:12 

Flamel je napisao/la:
Baš sam naletio na onaj topic o Filipu Zubčiću i baš mi je pala na pamet činjenica kako Armenija,Gruzija,niti čitava
kavkaska regija nemaju niti jedno istaknuto skijaško ime,a oni su gorštaci 1/1. :neznam

Ne stignu oni skijat kad se svako malo ganjaju po tim brdima i napucavaju, za odlične rezultate iz skijanja treba ozbiljan sustav ulaganja u sport.

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: 06 pro 2020, 12:19 

Gruzijski kvislinzi dobili od Turske 25 autobusa i 12 vozila kao nagradu za otvaranje turske rute opskrbe Azerbajdžana preko Gruzije.

Ovako su Osmanije i prije dobijali kršćanske plemiće dok im ne bi pokucali na vlastita vrata.

Vrh

PostPostano: 06 pro 2020, 12:22 

Erdogan: Ako Francuzi toliko vole Armence, neka im daju Marseille

Evo ih ko i naši određivali bi Francuzima tko će im biti predsjednik

"Macron je teret za Francusku. S Macronom Francuska prolazi kroz vrlo opasno razdoblje u ovom trenutku. Ja se nadam da će se Francuska što je prije moguće otarasiti problema zvanog Macron"

"Moj dragi prijatelj, azerbajdžanski predsjednik Ilham Alijev, savjetovao je Francuzima i rekao im da ako toliko vole Armence, neka im daju Marseille. I ja im isto savjetujem"

Vrh

PostPostano: 06 pro 2020, 13:15 

Treba netko reci osmanlijama, ako padne Macron, eto Le Pen na vlast.

Vrh

PostPostano: 06 pro 2020, 13:46 

crni_bombarder je napisao/la:
Treba netko reci osmanlijama, ako padne Macron, eto Le Pen na vlast.

To je za njih oblja opcija, jer ona će zatvoriti Francusku za useljavanje, ali neće voditi vanjsku proaktivnu politiku.

Vrh

PostPostano: 06 pro 2020, 14:11 

Kasno je za zatvaranje, Francuska je vec naseljena.

Macron za sada samo prica puno, ne zaboravimo da je on jos uvijek isti onaj globalist Macron. I ta fama kako on pokrece krizarski rat protiv muslimana, ipak je jos jedna takijaska al lazira prica.

Vrh

PostPostano: 06 pro 2020, 16:09 

To al lažira i Turska nazivaju sekularnim križarskim ratom protiv islama.
Pa veća im je prijetnja trenutno sekularizam nego KC koja potiče naseljavanje braće po vjeri u istog Boga po Europi.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2020, 07:03 

Prije par dana i Predstavnicki dom francuskog parlamenta donio istu rezoluciju i pozvao Vladu da prizna neovisnost NK.

To će tako visiti u zraku kao prijetnja slijedećih 5 godina.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2020, 14:13 

daramo je napisao/la:

Aksam: Turski svijet se ujedinjuje
slika

Sabah: S jednim koridorom smo na Pacifiku
slika

Mislim da Erdogan i tezi pravljenju te neke islamske unije. Medjutim nemoze on to ni teoretski ostvariti jer nema suigraca. Mozda jedino s Azerima. Prvo i osnovno svi ti narodi dole su svak na svoju stranu razjedinjeni kulturoloski ali i religijski. Drugo jedino Turska ne zivi od prirodniih resursa. Svi drugi zive vecinom od nafte i svaku uniju bi smatrali udarom na te resurse. Treca stvar Erdogan se pravi da je Turska stabilna jaka drzava, sto je jako daleko od istine, Turska je velika i razjedinjena i on se itekako boji tih razjedinjenih. Cinjenica je da on sad samo moze malo sile pokazivati prema EU i to jedino i iskljucivo prijetnjom imigrantima. Medjutim svjestan je da ce se i to kad tada rijesiti i zato je trenutno toliko aktivan i agresivan jer zna kad se to rijesi ostaje na suhom kocu jer Turska ovisi o EU ne suprotno

Vrh

PostPostano: 08 pro 2020, 14:19 

Ja vise navijam za to da in priznaju Francuzi i jos vise drzava. Mislim da bi poludjeli Turci opet napali Arzach i nastavili rat, ali stim da onda napadaju (pola) priznatu drzavu gdje su Ruski vojnici stacionirani i mozda (5% sanse) bi i Yerewan imao muda da se uplete a u tom slucaju bi Azeri dobili po pici kao 90ih.
Armencima bi bilo najgore da ostane stanje kakvo je sad.U Yerewan vise nema muda i pristaju na skoro sve sta Azeri traze.
Armenci moraju da obore vladu i krenu ostro prema Azerima jer vojska Armenije nije isto kao vojska Arzacha. Azeri su odnjeli veliku pobjedu samo zbog dronova i uz pomoc prevelike razlike u ljudstvu inace nisu nikakva vojska. Tu im je izginulo izgleda preko 10k vojnika i pored toga da su u svakom segmentu bili jaci od vojske Arzacha.
Dugo se ovde diskutiralo o tome kako su Rusi pustili Armence niz vodu ali nakon svega procitanog i izucenog o tom ratu jasno je da je Yerewan pustio Arzach niz vodu. Ovi su se na pocetku i slabim oruzjem i malo ljudi dobro drzali i borili i mrcvarili Azere, samo nisu imali rezerve a Yerewan nije htjeo poslat nikog. Zamisli da su i oni poslali koji odred specijalaca i neko oruzje proizvedeno poslje 1980.
U glavnom, da Francuska ( i Belgija) priznaju Arzach stvari bi se krucijalno mjenjale.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2020, 14:26 

Armenci su se sami sjebali. Otkrivanje tople vode. Ali o čemu mi pričamo kad niti sama Armenija nije službeno priznala Artsakh...

Rusi i Putin su više puta natuknuli da je upravo to bilo presudno da se ne miješaju jer nije u skladu s međunarodnim pravom (omiljena Putinova mantra).

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 08 pro 2020, 15:17 

Reconquista je napisao/la:
Armenci su se sami sjebali. Otkrivanje tople vode. Ali o čemu mi pričamo kad niti sama Armenija nije službeno priznala Artsakh...

Rusi i Putin su više puta natuknuli da je upravo to bilo presudno da se ne miješaju jer nije u skladu s međunarodnim pravom (omiljena Putinova mantra).

Sta je trebao Putin ?
Sam Yerewan zvanicno nij eposlao ni jednog vojnika tamo, tih par sto je bilo su isli na svoju inicjativu.
A eto Putin je trebao poslat ljude tamo ?
Na kraju im je Putin opet spasio Sepanarket kad je zaustavio Azere.
Sta mislis zasto su se oni zaustavili, a pobjeda je bila na dlanu ?

Vrh

PostPostano: 08 pro 2020, 15:23 

Flamel je napisao/la:

Skijanje i nije nikad bilo sport gorštaka, nego fine gospode koja imaju planine u blizini da se malo spuštaju po njima.

To što su recimo Kostelići imali strogog oca ne mijenja činjenicu da su oni potpuno urbana obitelj, nikakvi gorštaci. Vidiš i kad oni pričaju koji imaju fond riječi , a ne kao nogometaši "pa ja mislim da smo mi dobro igrali i zato smo pobijedili"

Vrh

PostPostano: 08 pro 2020, 15:28 

Skijanje je sport bogatih, za to treba hrpa love.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5733 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 230  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: