|
|
Stranica: 118/137.
|
[ 3424 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 04 pro 2020, 19:17 |
|
|
Jebalo sve kakav film, Christopher Nolan snimi i svaki puta je to neki spektakl a ja ostanem neimpresioniran. Morao sam pogledati jer ga hvale a jedva pohvataš radnju. Tenet (2020)https://www.imdb.com/title/tt6723592/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 04 pro 2020, 19:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
DrMag je napisao/la: Nije loš. Malo teatralan.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 04 pro 2020, 19:42 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Jebalo sve kakav film, Christopher Nolan snimi i svaki puta je to neki spektakl a ja ostanem neimpresioniran. Morao sam pogledati jer ga hvale a jedva pohvataš radnju. Tenet (2020)https://www.imdb.com/title/tt6723592/Govno. Ali ko danas u USA smije kritizirati film sa crncem u glavnoj ulozi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 05 pro 2020, 00:35 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12305 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
|
uzbudljiv film
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 05 pro 2020, 01:50 |
|
|
Ovom malom Harry Potteru zbilja fali testosterona. Već mi je sama slika iritantna. Ne podnosim te filmove koje snimaju o apartheid Južnoj Africi dok zdušno ignoriraju današnju shithole Južnu Afriku. Jer se ne uklapa u narativ... Senna Diego Maradona Od istog lika. Sviđa mi je pristup. Ušao je u intimu. Neko romantičnije i strastvenije doba. I u nogometu i u formuli 1. Autistični beta Danac koji se preko udruge obožavatelja Sjeverne Koreje uspio infiltrirati u društvo i tajno snimiti dokumentarac o tome kako funkcioniraju tamo. Citat: The Mole: Undercover in North Korea is a 2020 documentary miniseries written and directed by Mads Brügger.
The series follows Ulrich Larsen, called "the Mole", a former chef living on benefits who spends 10 years infiltrating the Korean Friendship Association (KFA). He quickly rises through the ranks and gains the trust of KFA leader Alejandro Cao de Benós from Spain. Cao de Benós tells the Mole that he is looking for possible investors that are willing to invest in North Korea, despite sanctions against the country. Brügger decides to inject into the story a "Mr. James" (Jim Latrache-Qvortrup), pretending to be a possible investor. After a meeting with Cao de Benós about possible sale of drugs and weapons from North Korea, the Mole and Mr. James travel to North Korea, where they sign a contract with North Korea to produce drugs and weapons in another country. Mr. James meets the North Koreans officials again in Uganda, where they discuss buying an island in Lake Victoria to construct an underground drugs and weapons manufactory, under the disguise of establishing a luxury hotel.
Alejandro Cao de Benós de Les y Pérez (born 1974) is a Spanish political activist with close relations with North Korea. He is a Special Representative of the Foreign Ministry of North Korea. He is, according to himself, also the Special Delegate of North Korea's Committee for Cultural Relations with Foreign Countries. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Mole: ... orth_KoreaCitat: Cao de Benós comes from a Spanish noble family. His paternal ancestors were the barons of Les, marquesses of Rosalmonte and counts of Arjelejo, Grandees belonging to the highest-ranking members of the Spanish nobility, who were linked for centuries to the Spanish Army and Navy. Many of them were defenders of Carlism and Francoism. Although Cao de Benós's grandfather was born rich, he lost his inheritance and ended up working as a guard for Repsol-Butano. https://en.wikipedia.org/wiki/Alejandro ... Ben%C3%B3s  S ovakvim likovima... U jednom trenutku drži govor u Sjevernoj Koreji u dvorani pa se malo zanese i krene frankistički/kimistički dizati desnicu u čast caudilla Kima... Sve je to isto. Jedno malo luđe doduše... Citat: Africa Addio (also known as Africa: Blood and Guts in the United States and Farewell Africa in the United Kingdom) is a 1966 Italian mondo documentary film co-directed, co-edited and co-written by Gualtiero Jacopetti and Franco Prosperi with music by Riz Ortolani. The film is about the end of the colonial era in Africa. The film was shot over a period of three years by Jacopetti and Prosperi.
The film includes footage of the Zanzibar revolution, which included the massacre of 1964, which claimed the lives of approximately 5,000 Arabs[2] (estimates range up to 20,000 in the aftermath), as well as of the aftermath of the Mau Mau Uprising in Kenya. https://en.wikipedia.org/wiki/Africa_AddioAfrica Addio, dokumentarac o dekolonizaciji Afrike s jedinstvenim snimkama genocida koje su snimili Talijani koji su krstarili Afrikom u to vrijeme i uspjeli izvuć živu glavu. Vidi se početak PC-ja. Dok Afrikanci nemilosrdno ubijaju Arape ovi nekako uspiju okriviti rasizam koji su širili bijeli kolonizatori. Jer zašto ne...
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Orion
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 05 pro 2020, 14:55 |
|
|
[quote="] Citat: Africa Addio (also known as Africa: Blood and Guts in the United States and Farewell Africa in the United Kingdom) is a 1966 Italian mondo documentary film co-directed, co-edited and co-written by Gualtiero Jacopetti and Franco Prosperi with music by Riz Ortolani. The film is about the end of the colonial era in Africa. The film was shot over a period of three years by Jacopetti and Prosperi.
The film includes footage of the Zanzibar revolution, which included the massacre of 1964, which claimed the lives of approximately 5,000 Arabs[2] (estimates range up to 20,000 in the aftermath), as well as of the aftermath of the Mau Mau Uprising in Kenya. https://en.wikipedia.org/wiki/Africa_AddioAfrica Addio, dokumentarac o dekolonizaciji Afrike s jedinstvenim snimkama genocida koje su snimili Talijani koji su krstarili Afrikom u to vrijeme i uspjeli izvuć živu glavu. Vidi se početak PC-ja. Dok Afrikanci nemilosrdno ubijaju Arape ovi nekako uspiju okriviti rasizam koji su širili bijeli kolonizatori. Jer zašto ne...[/quote] Pogledao sam trećinu tog dokumentarca. Osobni mi je dojam da je službeni narativ filma drugačiji od onoga što snimke pokazuju, kao da je režiser filma namjerno i suptilno htio poslati drugačiju poruku. U dokumentarcu imaš naratora koji naravno ocrnjuje kolonijalne sile, međutim snimke korištene jasno u dokumentarcu jasno ukazuju da ove afričke vođe nisu bolje i čak gori od Britanaca i Arapa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 07 pro 2020, 18:40 |
|
|
DrMag je napisao/la:
uzbudljiv film
Može se pogledati kao i bijeg iz Alcatraza samo treba ignorirati političku pozadinu filma. Gledao sam kao čisto akcijski film i bio mi je ok.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 07 pro 2020, 20:31 |
|
|
|
Novi mutanti, SF, akcija, horor. Gledala neki dan u kinu. Film je za mlađe generacije, gledala samo zbog 4DX i očekivala više...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 08 pro 2020, 14:54 |
|
|
|
What lies below (2020)
Nije loš da se pogledati. Dobra gluma, jako dobra. Sad u svaki film ubacuju bar jedan politički korektan (woke) dijalog. Da privuku ljude u kina i zarade više. Nije dobro filmovi se rade kukavički. Nekad su provocirali i bili ispred svog vremena.
Može se moda mijenjati kako hoće i ponašanje društva Hollywood ostaje dosljedan krvi i nasilju. To je nepromjenjiv parametar. Takvo im nasilno društvo i ne mogu protiv toga. Neovisno o ovom filmu, zadnjih nekoliko koje sam pogledao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 08 pro 2020, 16:07 |
|
|
i_jopet je napisao/la: DrMag je napisao/la:
uzbudljiv film
Može se pogledati kao i bijeg iz Alcatraza samo treba ignorirati političku pozadinu filma. Gledao sam kao čisto akcijski film i bio mi je ok. Ako ignoriras politicku pozadinu filma, onda film nema smisla. Nisu bjezali sto im se bjezalo, nego su bjezali jer su utamniceni zbog politike koja nije bila u skladu sa "sarajevskom kotlinom"
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 08 pro 2020, 18:05 |
|
|
|
Je, Hollywood je jako hrabar sa zakašnjenjem od 30 godina. Uvijek mudro čekaju da vide kako će se masa okrenuti. A danas toliko tema za filmova imaju iz Južne Afrike.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 11 pro 2020, 01:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88742 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Pogledao Archive...
Upozorenje: Slijedi jako blagi spoiler, gotovo da nije spoiler.
Ne znam što da kažem, film išao sjajno, jako mi se sviđala ta samotna HI tech atmosfera, ali zadnje 3 minute filma doslovno sve bačeno u smeće , iako su me iznenadili sa twistom ne sviđa mi se završetak... jer ispada da cijelo emotivno investiranje u glavnog lika nema nikakvog smisla.
Jako mi se sviđa vila u kojoj živi.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 11 pro 2020, 15:02 |
|
|
Ne znam što bih rekao o ovom filmu... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 13 pro 2020, 20:37 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10410 Lokacija: Banja Luka
|
|
Pomažu u preguravanju zimskog solsticija .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 13 pro 2020, 23:26 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ne znam što bih rekao o ovom filmu...  Gibson je ostario 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 13 pro 2020, 23:32 |
|
|
|
Ne mogu preboliti što su Mela zgazili u najboljim godinama. I glumac i redatelj odličan. Trebao je više dobrih filmova napravit. Uvijek mi se sviđao taj njegov zajebantski stil.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 18 pro 2020, 20:58 |
|
|
|
ovaj trenutno na hrt1 je filmcina, ne znam kako sam gha propustio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Siva eminencija
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 18 pro 2020, 21:01 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 18 pro 2020, 22:37 |
|
|
DrMag je napisao/la: ovaj trenutno na hrt1 je filmcina, ne znam kako sam gha propustio
Ustvari gledao sam, vidism citav film neso mi poznato, tek kada se uvukao u mrtvog konja, sjetio sam se. Filmcina. Kamera, scene vrh. Scene napada medvjeda ne mogu objasniti, vjerojatno cgi, ali vrhunski odradjeno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Siva eminencija
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 19 pro 2020, 00:10 |
|
|
|
vizuala ali film nema neku poantu i nije nesto zanimljiv
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 19 pro 2020, 11:37 |
|
|
|
Neke scene skroz nepotrebne. I napravili su kontru od onoga što je trebalo. Sva ta krv i patnja su pravili put za vrhunac koji je morao biti spektakularan. A takav nije postojao, ubio ga skoro pištoljem na kraju ga indijanac ubio. Ne možeš 2 sata dizati tenzije a da nemaš nešto jako neobično na kraju.
To bi bilo kao da su u Exorcist filmu sve to radili da bi na kraju pokazali da je susjed trovao malu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Siva eminencija
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 19 pro 2020, 14:26 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 21 pro 2020, 02:28 |
|
|
|
Greenland (2020)
Malo prije ga slučajno kliknuo. Jako dobar, stvarno dobar. Osim tih američkih krkanluka šaketanja i tučnjave. I nove politički korektne mode da su baš svi crnci u filmu pozitivne uloge. A dobro, dok im ne plaćam ništa nek snimaju šta hoće.
Onako, pola filma savršeno pa drugu polovicu se malo pogubili. Previše tog "u zadnju sekundu sa puno sreće".
Trebali su se držati znanosti i već sama tema je dovoljno napeta i strašna sama po sebi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Velebit
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 21 pro 2020, 08:22 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Autistični beta Danac koji se preko udruge obožavatelja Sjeverne Koreje uspio infiltrirati u društvo i tajno snimiti dokumentarac o tome kako funkcioniraju tamo. Citat: The series follows Ulrich Larsen, called "the Mole", a former chef living on benefits who spends 10 years infiltrating the Korean Friendship Association (KFA). He quickly rises through the ranks and gains the trust of KFA leader Alejandro Cao de Benós from Spain.
Fundamentalno ne razumivanje sta je autizam tj kako ga pripoznat. Najbitnija znacajka autizma je zapravo hipermaskulinost a najjaca znacajka za pripoznat ga je izbjegavanje ljudi, interakcija s ljudima, rizicnih situacija s ljudima, izazovnih socijalnih scenarija, pogotovo nemogucnost citanja verbalnih signala. Ideja da ce autist ic infiltrirat drugu ideolgiju u drugoj kulturi je apsurdna. Reconquista je napisao/la: Vidi se početak PC-ja. Dok Afrikanci nemilosrdno ubijaju Arape ovi nekako uspiju okriviti rasizam koji su širili bijeli kolonizatori. Jer zašto ne... Pocetak PCa je kod Americkih Quakera jos u 17st doslovno ista retorika od danas. Quakeri su jedna od vjersko kulturnih skupina SADa koja je uz Puritance, Cavaliere i Scotch Irish zasnovala Ameriku. Kroz soc darwinizam Quakerske ideje su ostvarile dominaciju. Citat: Quaker culture does provide a sober, tolerant base for an industrial culture: it attempts to cut away cruelty – for example, a humane “penitentiary” to house criminals rather than a dungeon was originally a Quaker concept. Quakers stand for peace, tolerance, and belief in the goodness of man. Their ideas of religious liberty are the envy of the world, and Quaker culture continues to influence American Christianity to a high degree. Any denomination which believes that “God is love” is influenced by Quaker ideas. It is not an exaggeration to state that the myriad of Protestant sects which have and do influence American culture exist within a tolerant, cooperative Quaker framework.
However, the problems with Quakerism deserve further remarks. As mentioned earlier, Quaker-style Christianity really only works within a close-knit ethnic group, in this case northwestern Europeans. While there have been some (mostly symbolic) conversions from other races, it has always been essentially a white thing. Additionally, protecting themselves in a racial conflict is arguably somewhat beyond Quaker capabilities.
The Midlands cultural area extended from its origins along the Delaware into western Pennsylvania, and experienced fewer Indian troubles than other European colonies in North America, but racial problems always eventually arose. During the French and Indian War (1754-1763) and following Pontiac’s Rebellion (1763), the Quaker government of Pennsylvania got its overdue race war. The first to attack were the formerly peaceful Delaware Indians. The Quakers had a difficult time coming to grips with the crisis.
Quaker politicians resigned in a flurry of empty virtue-signaling rather than vote for military appropriations, refused to fortify the Delaware against French pirates, and had a tough time figuring out how to help the western pioneers in Pennsylvania when dealing with ferocious Indian attacks.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Velebit
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 21 pro 2020, 09:04 |
|
|
|
Jos u 60im je Hollywood preuzea subverziju.
Uistinu je najopasnija subverzija.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|