HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 stu 2024, 10:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8224 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 329  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: OSRH
PostPostano: 09 pro 2020, 12:57 

Upozorenja: 1
To ni meni nije jasno. Kao dug je proces odluke i potpisa? Pa potpišite danas i već prije nove godine pošaljite pilote na obuku

Vrh

PostPostano: 09 pro 2020, 13:08 

po riječima direktora Lockheed Martina, normalno vrijeme pregovora nakon što se objavi pobjednik natječaja je do godinu dana nakon čega se potpisuje ugovor.

sve je to normalno i unaprijed se znalo za ovaj timeline.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2020, 13:13 

Znam to sve da je takav proces i da će tako bit al ne razumim zašto je to tako. Ponude se već godinu dana znaju. Oni tek 12.12 odlučuju a onda tek za godinu dana potpisuju i tek onda negdje se šalju piloti na obuku. I još im treba koja godina da pošalju avione koji su već tamo. Znači polovni, ne čeka se proizvodnja istih. No dobro, šta je tu je. Glavno da se odlučimo službeno više, naravno za Rafale.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2020, 13:39 

kako misliš da se ponude znaju godinu dana? ponude su išle 9.9., BAFO 11.11., odluka povjerenstva 12.12., vlada donosi odluku početkom godine (s tim da će prije vjerojatno u Sabor na javnu raspravu) i nakon odluke ide u pregovore oko potpisa ugovora, tu su hrpe tehničkih detalja koje se rješavaju. to smo već prošli s Izraelcima samo što je pred sam potpis ugovora sve palo u vodu, ali s njima smo pregovarali preko pola godine, odlazili tamo, oni dolazili pa nije to kupnja auta.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2020, 13:43 

Sve živcira što smo to trebali obaviti 2010. najkasnije, a ne 2020. Pa nam sve predugo traje.

Ako i ti rokovi na koje su se navikli Zapadnjaci su ipak predugi. Pogotovo u današnjem svijetu. Grčkoj trebaju lovci danas, a ne za 5 godina. Npr. Ni mi nismo toliko daleko.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 09 pro 2020, 13:47 

I nama trebaju do 2022.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2020, 13:52 

Znam. Zato i kažem. Očekivao sam od Francuza da mogu skratiti rok ali oni nemaju dovoljno resursa za svoje zrakoplovstvo.

Nešto sam načuo da nude prijelazno riješenje dok ne dođu Rafale. Ili zračni nadzor od njih.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2020, 13:58 

Reconquista je napisao/la:
Znam. Zato i kažem. Očekivao sam od Francuza da mogu skratiti rok ali oni nemaju dovoljno resursa za svoje zrakoplovstvo.

Nešto sam načuo da nude prijelazno riješenje dok ne dođu Rafale. Ili zračni nadzor od njih.

to su stavke koje se dogovoraju nakon odabira ponuđača. traženje nekih prijelaznih rješenja ako je baš nužno.

iako ne vidim kakva je to tragedija da smo pola godine bez lovaca, neš ti. ionako nijedan pilot MIG21 neće biti na obuci za novi avion koji god bude.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 10:05 

dudu je napisao/la:
Reconquista je napisao/la:

to su stavke koje se dogovoraju nakon odabira ponuđača. traženje nekih prijelaznih rješenja ako je baš nužno.

iako ne vidim kakva je to tragedija da smo pola godine bez lovaca, neš ti. ionako nijedan pilot MIG21 neće biti na obuci za novi avion koji god bude.

Sto to ? Do kad mi imamo resurse za MIGove ?

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 11:17 

Odabrali smo, najbolje ponude.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 16:45 

zamislite samo, možete li zamisliti kako će tek ove slike izgledati s Rafalom?

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 16:46 

Treba i na Rafale ofarbat šahovnice

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 17:21 

Šta je ovo iza njii R73...

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 17:54 

slika

koja slika, mislim da ću je uramiti i staviti uz ove dvije:

slika

slika

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 18:04 

Brane je napisao/la:
Šta je ovo iza njii R73...

R60

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 23:47 

DrMag je napisao/la:
Pogodite ko je izvor Jutarnjem :zubati

Jel moze hint za nas malo sporije?

Vrh

PostPostano: 11 pro 2020, 21:22 

Višnja Starešina i Davor Dijanović u svojim najnovijim kolumnama su zagraktali protiv Rafala... =))

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 11 pro 2020, 22:15 

Flamel je napisao/la:
Višnja Starešina i Davor Dijanović u svojim najnovijim kolumnama su zagraktali protiv Rafala... =))

Zašto, po tebi

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 11 pro 2020, 22:15 

UzbuDŽenje raste

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 11 pro 2020, 22:26 

Francuzi. 100%.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2020, 23:45 

Robbie MO je napisao/la:
Flamel je napisao/la:

Zašto, po tebi

Starešina je,kao što zna svatko tko imalo prati njene kolumne fanatična atlantistkinja-Amerika joj je i Otac i Sin i Duh sveti,
vjerojatno je još pod snažnim dojmom ovdašnjih zbivanja 90-ih (napisala je knjigu "Vježbe u laboratoriju Balkan"-neke teze su joj klimave,ali ipak solidna knjiga)
kad Europljani nisu uspjeli pohvatati konce na Balkanu,pa su za volan morali uskočiti Amerikanci,tu je još i averzija prema Francuzima zbog Mitterrandove
prosrpske pozicije (a zaboravlja kako ga je par mjeseci prije Oluje naslijedio Chirac koji se zalagao za intervenciju protiv Srba,i njegov naklonjen stav prema
Hrvatskoj).Ono,žena se uvlači svakom američkom predsjedniku,prethodne 4 godine je pisala ode Trumpu,a sad ga je otkantala i salutira Bidenu.
Međutim,vremena se mijenjaju...

A treba s oprezom gledati na ove američke najave o izmjeni Daytona-spominje se "jačanje građanskog društva" i smanjenje entitetskih ovlasti,
tako da ona puca iz prazne puške;

https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... i-15036319

Dijanović-inače priliično kontradiktoran u svojim stavovima no na sličnoj liniji.

Uglavnom oboje zastupaju stav ćemo se zamjeriti Washingtonu ako ne uzmemo njihove avione,što ne smatram točnim,
a i mogli bismo to kompenzirati drugim nabavkama.Npr. Indija je nedavno nabavila Rafale,a to sigurno neće utjecati na njihove bliske odnose s Amerikancima
(Hint:Kina).

S druge strane,Pariz nas očito gleda kao branu Erdoganovom prodoru sa sjeverne strane Balkana,na južnom boku tu ulogu igraju Grci.
Između njih i Francuza postoji "Special relationship"-zahvaljujući francuskoj potpori Grčka je stekla neovisnost:
https://en.wikipedia.org/wiki/France%E2 ... _relations

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 11 pro 2020, 23:53 

PCM je napisao/la:
Francuzi. 100%.

Otvaram Hennessy Paradis za tu priliku, ne da mi ga se više ni gledat, a kamoli čekat neki bolji povod.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2020, 23:59 

dudu je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Francuzi. 100%.

Otvaram Hennessy Paradis za tu priliku, ne da mi ga se više ni gledat, a kamoli čekat neki bolji povod.

Večeras je naša fešta, večeras se vino pije.

Jel treba da se čestita tići Hrvatići, ili će sačekamo još, da ne ureknemo, odluku o kupnji tog svemirskog zrakoplova?

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 12 pro 2020, 00:11 

Flamel je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Zašto, po tebi

Starešina je,kao što zna svatko tko imalo prati njene kolumne fanatična atlantistkinja-Amerika joj je i Otac i Sin i Duh sveti,
vjerojatno je još pod snažnim dojmom ovdašnjih zbivanja 90-ih (napisala je knjigu "Vježbe u laboratoriju Balkan"-neke teze su joj klimave,ali ipak solidna knjiga)
kad Europljani nisu uspjeli pohvatati konce na Balkanu,pa su za volan morali uskočiti Amerikanci,tu je još i averzija prema Francuzima zbog Mitterrandove
prosrpske pozicije (a zaboravlja kako ga je par mjeseci prije Oluje naslijedio Chirac koji se zalagao za intervenciju protiv Srba,i njegov naklonjen stav prema
Hrvatskoj).Ono,žena se uvlači svakom američkom predsjedniku,prethodne 4 godine je pisala ode Trumpu,a sad ga je otkantala i salutira Bidenu.
Međutim,vremena se mijenjaju...

A treba s oprezom gledati na ove američke najave o izmjeni Daytona-spominje se "jačanje građanskog društva" i smanjenje entitetskih ovlasti,
tako da ona puca iz prazne puške;

https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... i-15036319

Dijanović-inače priliično kontradiktoran u svojim stavovima no na sličnoj liniji.

Uglavnom oboje zastupaju stav ćemo se zamjeriti Washingtonu ako ne uzmemo njihove avione,što ne smatram točnim,
a i mogli bismo to kompenzirati drugim nabavkama.Npr. Indija je nedavno nabavila Rafale,a to sigurno neće utjecati na njihove bliske odnose s Amerikancima
(Hint:Kina).

S druge strane,Pariz nas očito gleda kao branu Erdoganovom prodoru sa sjeverne strane Balkana,na južnom boku tu ulogu igraju Grci.
Između njih i Francuza postoji "Special relationship"-zahvaljujući francuskoj potpori Grčka je stekla neovisnost:
https://en.wikipedia.org/wiki/France%E2 ... _relations

Višnja Starješina je početkom ovog stoljeća pisala ode čak i Wolfgangu Petrichu. Sjećam se čak kako je u jednom hrvatskom tjedniku koji je izlazio u BiH tada osvanuo naslov "Tko su starješine Višnje Starješina? :zubati Očito Amerikanci u bilo kakvom obliku, jer je drug Wolfgang tada bio paž američkog veleposlanika u BiH Thomasa Millera.
U njezinoj knjizi zanimljivo je opisano kako svjetski moćnici doživljavaju narode ovdje kao bijele miševe u laboratoriju, te im oni jednostavno služe kako bi testirali različite ideje i planove koje se neusude testirati u vlastitim zemljama. Solidna knjiga.
Što se tiče Francuza, zanimljivo kako onaj muslimanski lobist Serwer ističe kako bi trebalo disciplinirati Francuze te spominje osovinu Washington-London-Berlin. Pametnom dosta.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2020, 00:19 

Višnja Starešina je kao odana bivša supruga koja nikad ne da nije bila u braku s imaginarnim bivšim mužem nego dotični ni ne zna da ona postoji. Ali ga ona pred svima brani kako je on divan lik dok ju drugi sa čuđenjem gledaju.

U svijetu mašte...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8224 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 329  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: