|
|
Stranica: 208/329.
|
[ 8224 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 pro 2020, 12:57 |
|
|
To ni meni nije jasno. Kao dug je proces odluke i potpisa? Pa potpišite danas i već prije nove godine pošaljite pilote na obuku
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 pro 2020, 13:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60800 Lokacija: DAZP HQ
|
po riječima direktora Lockheed Martina, normalno vrijeme pregovora nakon što se objavi pobjednik natječaja je do godinu dana nakon čega se potpisuje ugovor.
sve je to normalno i unaprijed se znalo za ovaj timeline.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 pro 2020, 13:13 |
|
|
Znam to sve da je takav proces i da će tako bit al ne razumim zašto je to tako. Ponude se već godinu dana znaju. Oni tek 12.12 odlučuju a onda tek za godinu dana potpisuju i tek onda negdje se šalju piloti na obuku. I još im treba koja godina da pošalju avione koji su već tamo. Znači polovni, ne čeka se proizvodnja istih. No dobro, šta je tu je. Glavno da se odlučimo službeno više, naravno za Rafale.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 pro 2020, 13:39 |
|
|
kako misliš da se ponude znaju godinu dana? ponude su išle 9.9., BAFO 11.11., odluka povjerenstva 12.12., vlada donosi odluku početkom godine (s tim da će prije vjerojatno u Sabor na javnu raspravu) i nakon odluke ide u pregovore oko potpisa ugovora, tu su hrpe tehničkih detalja koje se rješavaju. to smo već prošli s Izraelcima samo što je pred sam potpis ugovora sve palo u vodu, ali s njima smo pregovarali preko pola godine, odlazili tamo, oni dolazili pa nije to kupnja auta.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 pro 2020, 13:43 |
|
|
Sve živcira što smo to trebali obaviti 2010. najkasnije, a ne 2020. Pa nam sve predugo traje.
Ako i ti rokovi na koje su se navikli Zapadnjaci su ipak predugi. Pogotovo u današnjem svijetu. Grčkoj trebaju lovci danas, a ne za 5 godina. Npr. Ni mi nismo toliko daleko.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 pro 2020, 13:47 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 pro 2020, 13:52 |
|
|
Znam. Zato i kažem. Očekivao sam od Francuza da mogu skratiti rok ali oni nemaju dovoljno resursa za svoje zrakoplovstvo.
Nešto sam načuo da nude prijelazno riješenje dok ne dođu Rafale. Ili zračni nadzor od njih.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 pro 2020, 13:58 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Znam. Zato i kažem. Očekivao sam od Francuza da mogu skratiti rok ali oni nemaju dovoljno resursa za svoje zrakoplovstvo.
Nešto sam načuo da nude prijelazno riješenje dok ne dođu Rafale. Ili zračni nadzor od njih. to su stavke koje se dogovoraju nakon odabira ponuđača. traženje nekih prijelaznih rješenja ako je baš nužno. iako ne vidim kakva je to tragedija da smo pola godine bez lovaca, neš ti. ionako nijedan pilot MIG21 neće biti na obuci za novi avion koji god bude.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 10 pro 2020, 10:05 |
|
|
dudu je napisao/la: Reconquista je napisao/la: Znam. Zato i kažem. Očekivao sam od Francuza da mogu skratiti rok ali oni nemaju dovoljno resursa za svoje zrakoplovstvo.
Nešto sam načuo da nude prijelazno riješenje dok ne dođu Rafale. Ili zračni nadzor od njih. to su stavke koje se dogovoraju nakon odabira ponuđača. traženje nekih prijelaznih rješenja ako je baš nužno. iako ne vidim kakva je to tragedija da smo pola godine bez lovaca, neš ti. ionako nijedan pilot MIG21 neće biti na obuci za novi avion koji god bude. Sto to ? Do kad mi imamo resurse za MIGove ?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 10 pro 2020, 11:17 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Odabrali smo, najbolje ponude.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 10 pro 2020, 16:45 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 10 pro 2020, 16:46 |
|
|
Treba i na Rafale ofarbat šahovnice
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 10 pro 2020, 17:21 |
|
|
Šta je ovo iza njii R73...
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 10 pro 2020, 17:54 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 10 pro 2020, 18:04 |
|
|
Brane je napisao/la: Šta je ovo iza njii R73... R60
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Starac Vjest
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 10 pro 2020, 23:47 |
|
|
DrMag je napisao/la: Pogodite ko je izvor Jutarnjem Jel moze hint za nas malo sporije?
_________________ -1500
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 11 pro 2020, 21:22 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1963 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Višnja Starešina i Davor Dijanović u svojim najnovijim kolumnama su zagraktali protiv Rafala...
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 11 pro 2020, 22:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75745 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Flamel je napisao/la: Višnja Starešina i Davor Dijanović u svojim najnovijim kolumnama su zagraktali protiv Rafala... Zašto, po tebi
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 11 pro 2020, 22:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75745 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
UzbuDŽenje raste
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 11 pro 2020, 22:26 |
|
|
Francuzi. 100%.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 11 pro 2020, 23:45 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1963 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Robbie MO je napisao/la: Flamel je napisao/la: Višnja Starešina i Davor Dijanović u svojim najnovijim kolumnama su zagraktali protiv Rafala... Zašto, po tebi Starešina je,kao što zna svatko tko imalo prati njene kolumne fanatična atlantistkinja-Amerika joj je i Otac i Sin i Duh sveti, vjerojatno je još pod snažnim dojmom ovdašnjih zbivanja 90-ih (napisala je knjigu "Vježbe u laboratoriju Balkan"-neke teze su joj klimave,ali ipak solidna knjiga) kad Europljani nisu uspjeli pohvatati konce na Balkanu,pa su za volan morali uskočiti Amerikanci,tu je još i averzija prema Francuzima zbog Mitterrandove prosrpske pozicije (a zaboravlja kako ga je par mjeseci prije Oluje naslijedio Chirac koji se zalagao za intervenciju protiv Srba,i njegov naklonjen stav prema Hrvatskoj).Ono,žena se uvlači svakom američkom predsjedniku,prethodne 4 godine je pisala ode Trumpu,a sad ga je otkantala i salutira Bidenu. Međutim,vremena se mijenjaju... A treba s oprezom gledati na ove američke najave o izmjeni Daytona-spominje se "jačanje građanskog društva" i smanjenje entitetskih ovlasti, tako da ona puca iz prazne puške; https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... i-15036319Dijanović-inače priliično kontradiktoran u svojim stavovima no na sličnoj liniji. Uglavnom oboje zastupaju stav ćemo se zamjeriti Washingtonu ako ne uzmemo njihove avione,što ne smatram točnim, a i mogli bismo to kompenzirati drugim nabavkama.Npr. Indija je nedavno nabavila Rafale,a to sigurno neće utjecati na njihove bliske odnose s Amerikancima (Hint:Kina). S druge strane,Pariz nas očito gleda kao branu Erdoganovom prodoru sa sjeverne strane Balkana,na južnom boku tu ulogu igraju Grci. Između njih i Francuza postoji "Special relationship"-zahvaljujući francuskoj potpori Grčka je stekla neovisnost: https://en.wikipedia.org/wiki/France%E2 ... _relations
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 11 pro 2020, 23:53 |
|
|
PCM je napisao/la: Francuzi. 100%. Otvaram Hennessy Paradis za tu priliku, ne da mi ga se više ni gledat, a kamoli čekat neki bolji povod.
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 11 pro 2020, 23:59 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3917 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
dudu je napisao/la: PCM je napisao/la: Francuzi. 100%. Otvaram Hennessy Paradis za tu priliku, ne da mi ga se više ni gledat, a kamoli čekat neki bolji povod. Večeras je naša fešta, večeras se vino pije. Jel treba da se čestita tići Hrvatići, ili će sačekamo još, da ne ureknemo, odluku o kupnji tog svemirskog zrakoplova?
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 00:11 |
|
|
Flamel je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Zašto, po tebi
Starešina je,kao što zna svatko tko imalo prati njene kolumne fanatična atlantistkinja-Amerika joj je i Otac i Sin i Duh sveti, vjerojatno je još pod snažnim dojmom ovdašnjih zbivanja 90-ih (napisala je knjigu "Vježbe u laboratoriju Balkan"-neke teze su joj klimave,ali ipak solidna knjiga) kad Europljani nisu uspjeli pohvatati konce na Balkanu,pa su za volan morali uskočiti Amerikanci,tu je još i averzija prema Francuzima zbog Mitterrandove prosrpske pozicije (a zaboravlja kako ga je par mjeseci prije Oluje naslijedio Chirac koji se zalagao za intervenciju protiv Srba,i njegov naklonjen stav prema Hrvatskoj).Ono,žena se uvlači svakom američkom predsjedniku,prethodne 4 godine je pisala ode Trumpu,a sad ga je otkantala i salutira Bidenu. Međutim,vremena se mijenjaju... A treba s oprezom gledati na ove američke najave o izmjeni Daytona-spominje se "jačanje građanskog društva" i smanjenje entitetskih ovlasti, tako da ona puca iz prazne puške; https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... i-15036319Dijanović-inače priliično kontradiktoran u svojim stavovima no na sličnoj liniji. Uglavnom oboje zastupaju stav ćemo se zamjeriti Washingtonu ako ne uzmemo njihove avione,što ne smatram točnim, a i mogli bismo to kompenzirati drugim nabavkama.Npr. Indija je nedavno nabavila Rafale,a to sigurno neće utjecati na njihove bliske odnose s Amerikancima (Hint:Kina). S druge strane,Pariz nas očito gleda kao branu Erdoganovom prodoru sa sjeverne strane Balkana,na južnom boku tu ulogu igraju Grci. Između njih i Francuza postoji "Special relationship"-zahvaljujući francuskoj potpori Grčka je stekla neovisnost: https://en.wikipedia.org/wiki/France%E2 ... _relationsVišnja Starješina je početkom ovog stoljeća pisala ode čak i Wolfgangu Petrichu. Sjećam se čak kako je u jednom hrvatskom tjedniku koji je izlazio u BiH tada osvanuo naslov "Tko su starješine Višnje Starješina? Očito Amerikanci u bilo kakvom obliku, jer je drug Wolfgang tada bio paž američkog veleposlanika u BiH Thomasa Millera. U njezinoj knjizi zanimljivo je opisano kako svjetski moćnici doživljavaju narode ovdje kao bijele miševe u laboratoriju, te im oni jednostavno služe kako bi testirali različite ideje i planove koje se neusude testirati u vlastitim zemljama. Solidna knjiga. Što se tiče Francuza, zanimljivo kako onaj muslimanski lobist Serwer ističe kako bi trebalo disciplinirati Francuze te spominje osovinu Washington-London-Berlin. Pametnom dosta.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 00:19 |
|
|
Višnja Starešina je kao odana bivša supruga koja nikad ne da nije bila u braku s imaginarnim bivšim mužem nego dotični ni ne zna da ona postoji. Ali ga ona pred svima brani kako je on divan lik dok ju drugi sa čuđenjem gledaju.
U svijetu mašte...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|