|
|
Stranica: 2/19.
|
[ 458 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Burbon
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 17:24 |
|
|
Ludi muslimani su i ljevicu okrenili protov sebe
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 17:26 |
|
|
Biranje Komšića je najbolja stvar koji su mogli napraviti za poboljšanje stanja Hrvata u BiH i promjenu mišljenja u Hrvatskoj. Hvala vam od srca.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 17:29 |
|
|
divizija je napisao/la: Apropo ovoga, mislim da odluku o avionima treba odgoditi malo, dok vidimo Bidenove poteze oko BIH. Ako budu na građanskoj liniji, Francuzi su naša ekipa. Ne moraš ništa čekati naravno da će bit za gradŽane.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 18:03 |
|
|
weasel je napisao/la: Ne moraš ništa čekati naravno da će bit za gradŽane. SAD su strahovito važan igrač i ne treba ga apriori odbaciti, samo i oni trebaju znati da gube uporište na istočnom Jadranu potporom graDŽanima. A graDŽani su ionako Erdoganovi, ne njihovi. Nek razmisle bar.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 18:15 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 18:22 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12574 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Reconquista je napisao/la: Hahaha, zoki im odmjeri od sake do lakta
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 18:24 |
|
|
divizija je napisao/la: weasel je napisao/la: Ne moraš ništa čekati naravno da će bit za gradŽane. SAD su strahovito važan igrač i ne treba ga apriori odbaciti, samo i oni trebaju znati da gube uporište na istočnom Jadranu potporom graDŽanima. A graDŽani su ionako Erdoganovi, ne njihovi. Nek razmisle bar. Imali su 25 godina razmišljati, do sada su gurali po inerciji i čisto sumnjam da će se sad odjednom predomisliti. Zato odmah kupovat rafale, taman posla da nam još ameri štogod uvjetuju oko HRZ-a sa ustupcima u BiH.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 18:27 |
|
|
SAD je dobio LNG na Krku koji im je bio važan. Nije da im se nije izašlo u susret.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 18:32 |
|
|
Reconquista je napisao/la: SAD je dobio LNG na Krku koji im je bio važan. Nije da im se nije izašlo u susret. LNG je koristan i nama, nisamo to radi SADa radili. No ne mora američki ni katarski plin tuda ići...
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 20:16 |
|
|
Citat: TO JE KRŠENJE DAYTONA" Grlić Radman: "Komšića u Zagrebu nitko neće službeno primiti, svaki dan dokazuje da ne predstavlja Hrvate u BiH"
Ministar Grlić Radman rekao je i kako nije moralno da se Željko Komšić deklarira kao predstavnih hrvatskog naroda te da je njegov izbor kršenje Daytonskog sporazuma.
Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je da u Zagrebu nitko neće službeno primiti aktualnog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, istaknuvši da je njegovim izborom prekršen Daytonski sporazum jer ne predstavlja Hrvate u toj državnoj instituciji.
"Ne. On sigurno nije predstavnik Hrvata. Mi možemo izraziti poštovanje prema njemu kao prema čovjeku, ali gospodin Komšić nije predstavnik Hrvata u tročlanom Predsjedništvu", rekao je Grlić Radman u intervjuu za Televiziju Herceg-Bosne iz Mostara, objavljenom u nedjelju, odgovarajući na upit hoće li u Zagrebu itko službeno primiti aktualnog člana Predsjedništva BiH Komšića.
Grlić Radman je izjavio kako Komšić svakim danom dokazuje da nije predstavnik Hrvata jer se usprotivio izgradnji Pelješkoga mosta, nije posjetio nijednu hrvatsku sredinu u BiH te stalno istupa protiv Hrvata.
"On to dokazuje svakim danom. Nije moralno da se deklarira kao predstavnik hrvatskog naroda", dodao je hrvatski šef diplomacije.
Podsjetio je da autori Daytonskog mirovnog sporazuma nisu dogovorili da Hrvatima drugi narodi nameću političke predstavnike o čemu je, kako tvrdi, izvijestio i američkog državnog tajnika Mikea Pompea.
"Položaj Hrvata u BiH ne odgovara slovu i duhu Daytonu", istaknuo je. Po njegovim riječima, mirovnim sporazumom je predviđeno da Hrvati budu ravnopravan i konstitutivan narod.
"Današnja BiH nažalost odudara od općih formulacija i duha Daytonskog sporazuma samom činjenicom da to nemamo u tročlanom Predsjedništvu koje treba biti refleksija volje tri naroda. Oni (Hrvati) su trebali biti u mogućnosti birati vlastite predstavnike. Tročlano Predsjedništvo BiH to nije. Hrvati nemaju svoga predstavnika", dodao je Grlić-Radman.
Odbacio je prigovore da se Hrvatska miješa u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine rekavši kako je aktualna hrvatska Vlada na čelu s Andrejem Penkovićem najangažiranija kada je u pitanju potpora BiH kao državi i tamošnjim Hrvatima.
"Hrvatskoj je u interesu stabilna i funkcionalna BiH u kojoj će sva tri naroda ostvarivati svoja prava. Ukoliko je hrvatski narod najugroženiji, Hrvatska će inzistirati da se nepravda ispravi. Mi vidimo da se to može napraviti provedbom presuda Ustavnoga suda i izmjenama Izbornog zakona", istaknuo je.
Također je rekao da BiH u približavanju Europskoj uniji mora očuvati svoje specifičnosti navodeći kako primjer Belgije daje odgovor o načinu rješavanja prijepora u složenim zemljama. https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/grl ... 29019.html
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 20:31 |
|
|
divizija je napisao/la: weasel je napisao/la: Ne moraš ništa čekati naravno da će bit za gradŽane. SAD su strahovito važan igrač i ne treba ga apriori odbaciti, samo i oni trebaju znati da gube uporište na istočnom Jadranu potporom graDŽanima. A graDŽani su ionako Erdoganovi, ne njihovi. Nek razmisle bar. Složio bih se s tobom, treba biti jako mudar i dobro procijeniti oko odabira aviona. Obaviti konzultacije s novom administracije. Ukoliko i dalje planiraju raditi eksperiment sa bijelim miševima u BiH kao u vrijeme prethodnih demokratskih administracija, jasno im staviti do znanja kakva će odluka oko aviona biti, bez obzira što mislim da su i onaj odabir Airbusa umjesto Boeinga prije 25 god. Hrvati u BiH žestoko platili gubitkom svoje pozicije. Isto tako Hrvatska bi poput Grčke jasno trebala staviti do znanja novoj administraciji kako od primanja BiH u EU i NATO neće biti ništa ukoliko američka administracija ne prisili Muslimane na popuštanje. Kraj priče.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 20:37 |
|
|
Gaugamela93 je napisao/la: Složio bih se s tobom, treba biti jako mudar i dobro procijeniti oko odabira aviona. Obaviti konzultacije s novom administracije. Ukoliko i dalje planiraju raditi eksperiment sa bijelim miševima u BiH kao u vrijeme prethodnih demokratskih administracija, jasno im staviti do znanja kakva će odluka oko aviona biti, bez obzira što mislim da su i onaj odabir Airbusa umjesto Boeinga prije 25 god. Hrvati u BiH žestoko platili gubitkom svoje pozicije. Isto tako Hrvatska bi poput Grčke jasno trebala staviti do znanja novoj administraciji kako od primanja BiH u EU i NATO neće biti ništa ukoliko američka administracija ne prisili Muslimane na popuštanje. Kraj priče. Američka administracija dovoljno je da se ne miješa, ne mora muslimane na ništa prisiljavat. A drugo, mislim da to s Airbusom nije imalo nikakve veze, već da su naši i tada pokušavali time dati signal američkoj politici. Clinton je u svom inauguracijskom govoru za drugi mandat već stavio nas na tapetu i nai su pokušali odgovorit. Ali Ameri su imali poslušnije igrače koje su doveli u Zagrebu.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 20:47 |
|
|
Je li slučajnost što je Plenković na konferenciji koristio izraz Daytonsko-pariški sporazum? Zašto ubacuje Macronovu prijestolnicu? Mislim, poznato je ikome tko je ozbiljnije upućen da je ovaj izraz zapravo ispravniji, ali je činjenica da do sada nije često korišten.
|
|
Vrh |
|
|
Purger111
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 21:02 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: Je li slučajnost što je Plenković na konferenciji koristio izraz Daytonsko-pariški sporazum? Zašto ubacuje Macronovu prijestolnicu? Mislim, poznato je ikome tko je ozbiljnije upućen da je ovaj izraz zapravo ispravniji, ali je činjenica da do sada nije često korišten. Citat: Prema članovima izaslanstva RS u Daytonu, verzija na engleskom jeziku potpisana u Parizu 14. prosinca 1995. godine po povratku srpskog izaslanstva iz Pariza, bila je pohranjena u sefu tadašnjeg predsjednika RS Radovana Karadžića ili predsjednika Narodne skupštine Momčila Krajišnika. Hrvatsko i bošnjačko izaslanstvo dobili su također svoje primjerke. Veljače 2008. godine doznalo se da je originalni primjerak Općeg okvirnog sporazuma za mir zagubljen. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić otkrio da je bosanskohercegovački primjerak originala dokumenta nestao iz Arhiva BiH, a slično se ponovilo s originalom Srednjoeuropskog ugovora o slobodnoj trgovini. Na to je Županijsko tužiteljstvo je pokrenulo istragu o ovom slučaju, i za njim se tragalo u arhivu Ministarstva vanjskih poslova i Arhivu BiH. Otkriveno je da nema ni jednog primjerka, ni hrvatskog, ni bošnjačkog ni srpskog. Zbog toga je na zahtjev Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH Ministarstvo vanjskih poslova Francuske preko Ministarstva vanjskih poslova BiH krajem 2009. dostavila ovjerenu fotokopiju originala Daytonskog sporazuma sa svim aneksima. Godinama formalno nikada nije preveden jer za to nije postojala politička volja. Taj pariški primjerak im je posebno mrzak i rado bi da ga nikad nije ni bilo, ali on stalno od nekud iskače... Macron će im faksirati 1,2 milijuna komada u operaciji "deradikalizacija i mir" ako je potrebno....
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 21:34 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Biranje Komšića je najbolja stvar koji su mogli napraviti za poboljšanje stanja Hrvata u BiH i promjenu mišljenja u Hrvatskoj. Hvala vam od srca. Kad sam se zalagao za pobjedu komsica na proslim izborima, mislim da se 80% foruma nije slagalo sa mojim postovima Pozicija clana predsjednistva je ionako kozmeticka, bezvrijedna a moze nam donijeti mnogo toga kao ovih dana. Mozda je sam Komisc nase kukavicije jaje, aktiviran da nam da povoda za neke stvari
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 21:37 |
|
|
Diablo je napisao/la: ... Mozda je sam Komisc nase kukavicije jaje, aktiviran da nam da povoda za neke stvari Preglup je tip da bi svjesno bio dio neke zavjere, ali je moguće da ga netko koristi.
|
|
Vrh |
|
|
zec
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 21:42 |
|
Pridružen/a: 15 ruj 2012, 00:31 Postovi: 1373 Lokacija: Hercegovina
|
Diablo je napisao/la: Kad sam se zalagao za pobjedu komsica na proslim izborima, mislim da se 80% foruma nije slagalo sa mojim postovima Pozicija clana predsjednistva je ionako kozmeticka, bezvrijedna a moze nam donijeti mnogo toga kao ovih dana. Mozda je sam Komisc nase kukavicije jaje, aktiviran da nam da povoda za neke stvari Ja sam držao Komšića kao avatar dobre 2 godine, zaslužio je.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 21:54 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: Diablo je napisao/la: ... Mozda je sam Komisc nase kukavicije jaje, aktiviran da nam da povoda za neke stvari Preglup je tip da bi svjesno bio dio neke zavjere, ali je moguće da ga netko koristi. Ma naravno, vec trolam jednu zajednicu koja aktivno cita ovaj forum .
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 22:03 |
|
|
Ono što je mene prestravilo od onoga što se moglo čuti u Zagrebu danas su riječi Borrell-a, Katalonca koji je sada jedan od top operativaca EU, angažiran i oko Kosova. Reče on "identity kills"! Znači, opasno je tvrditi da si nešto, ono uopće nešto, i solucija životnih problema je da se pretvoriš u ništa, da budeš bilo što. Ništa novo, to je na tragu standardnih zapadnih bulažnjenja zadnjih desetljeća. Zovu nas da im se pridružimo u samoubojstvu.
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 22:04 |
|
|
Bosnjaci su se sad politicki doveli u polozaj u kojem sto god da ucine rade protiv vlastitih interesa. Svaki sljedeci potez biti ce nuzno takav. To je trenutak u kojem se nalazimo.
Najveca usluga koju bi mogli uciniti raspadu BiH je Komsic4 (majorizacija Hrvata u bilo kojem obliku) to bi bilo kao da stisnu "nitro" i dovedu proces raspada do usijanja. S druge strane, ako ne budu isli na Komsic4, onda ce Hrvati dobiti legitimnoga predstavnika - ali predstavnika (predstavnike) nove hrvatske politke preoblikovane fenomenima Komsic1, Komsic2 i Komsic3, koja je spram one hrvatske uspavanosti prije majorizacije kao vuk spram pudla, sad se sve lagano budi. Nakon Komsica vise nista nije isto. Svi koji su sudjelovali u tome mogu se potpisati na listu "Kako smo rusili Bosnu i Hercegovinu". Komsic je, bez pretjerivanja, razdjelnica kao i rat, za medjunacionalne odnose u BiH vrijedi prije rata - poslije rata, ali i prije komsica - poslije komsica.
I to vrijedi za sve moguce poteze, DOVELI SU SE u takvo stanje da im svaki potez otezava situaciju. Svaki dan je gori od onog prethodnog.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 22:13 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: Ono što je mene prestravilo od onoga što se moglo čuti u Zagrebu danas su riječi Borrell-a, Katalonca koji je sada jedan od top operativaca EU, angažiran i oko Kosova. Reče on "identity kills"! Znači, opasno je tvrditi da si nešto, ono uopće nešto, i solucija životnih problema je da se pretvoriš u ništa, da budeš bilo što. Ništa novo, to je na tragu standardnih zapadnih bulažnjenja zadnjih desetljeća. Zovu nas da im se pridružimo u samoubojstvu. Ovaj je teški mentalni hispanoid, protivi se i bilo kakvoj autonomiji Katalonije, naveo je par puta da žali zbog raspada Jugoslavije. Zbog takvih pogleda, nama su kastiljci, i običan narod i elite, daleko najmanje naklonjeni od većih europskih država. Izvor toga je ideološki, slično kao kod neoliberalnih i neokonzervativnih Amera.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 22:16 |
|
|
Zivjela slobodna Katalonija!
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 22:18 |
|
|
Zanimljivo. Doduše ne i neočekivano, pogotovo ako se pogleda povijest. Španjolci dodani na spisak neprijatelja. Sloboda braći Kataloncima i Baskima. I onaj tamo sjeverozapad je portugalski. Treba ih sve raskopati. Živjela balkanizacija.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 22:55 |
|
|
Citat: 'POMIRENJE U OVOM STOLJEĆU GOTOVO NEMOGUĆE' Prkačin: Veći gubitnik od mene je samo Hasanbegović, Bošnjaci su krivi!Što misli o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i kako komentira stanje u toj državi 25 godina nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, otkrio je Ante Prkačin, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, gostujući na N1. Rekao je kako on već 15, 20 godina priča da je potrebno obratiti pozornost na Hrvate u Bosni i Hercegovini. "Kao pravaš, osjećam se gubitnički, osjećam se poraženo. Nikada nisam vjerovao da će Hrvati i Bošnjaći otići toliko daleko jedni protiv drugih, da sam uvjeren da je pomirenje u ovom stoljeću gotovo nemoguće.U Saboru sam ratovao s drugim Hrvatima braneći bošnjačke, odnosno muslimanske stavove i interes. Koliko sam bio jasan u kritiziranju hrvatske politike toliko sam sada jasan u prozivanju bošnjačko-muslimanske politike koja je isključivi krivac za sukob s Hrvatima", rekao je Prkačin dodavši da Hrvati i Bošnjaci ne funkcioniraju isključivo zbog Komšića.Na konstataciju kako Bošnjacima smeta savez Čovića i Dodika, kaže: "Tvrdim da oni spašavaju državu. Nemoguća je država kakvu hoće Bošnjaci - unitarna..."." Mora netko hrabro prozvati krivca za politički kaos, cirkus u BiH, to su isključivo Bošnjaci i muslimani (op.a. političke stranke)... Veliki sam gubitnik, jedini veći gubitnik od mene je Zlatko Hasanbegović. 20 godina zagovaram zajedništvo, borim se za njih i onda dođem u poziciju da ih moram prozivati... Postoji politička klika koja hoće unitarnu Bosnu i Hercegovinu, 90 posto njihovog naroda nije svjesno o čemu se radi", rekao je. https://direktno.hr/direkt/prkacin-veci ... vi-217527/Pa jel ovo moguće? Jel postoji više itko u Hrvatskoj da drži stranu muslimanima?
|
|
Vrh |
|
|
Caleb-095
|
Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje. Postano: 15 pro 2020, 22:57 |
|
|
divizija je napisao/la: weasel je napisao/la: Ne moraš ništa čekati naravno da će bit za gradŽane. SAD su strahovito važan igrač i ne treba ga apriori odbaciti, samo i oni trebaju znati da gube uporište na istočnom Jadranu potporom graDŽanima. A graDŽani su ionako Erdoganovi, ne njihovi. Nek razmisle bar. Amerikanci imaju Hrvatsku u džepu i to je zaokruženo njihovo. Ostalo je da uzmu BiH. Ne biraju između Hrvatske i BiH, već žele i jedno i drugo.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|