|
|
Stranica: 137/343.
|
[ 8557 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 15:25 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Gro prevara se tiče preferencijalnih lista, kad se promatrači slože da će mijenjati samo svoje listiće.
Za ove prevare kad se trpaju dodatni glasovi, ne znam, ako je samo par promatrača u tuđem dijelu grada, sumnjam da poznavaju lokaciju i objekt, te je možda moguće negdje sakriti neke dodatne kutije, vreće, što li.
Pa na biračkim mjestima gdje nema redova, dovoljno ti je 10 sekundi da nema nikoga, da izvadiš iz ladice i ubaciš u kutiju 100 glasova. Da, to s preferencijalnim glasovima se koristi za sjebavanje koalicijskih partnera. Odnosno, krađu glasova od koalicijskih partnera. Ili prolazak dalje podobnijih pojedinaca na listi. Dovoljno je da par promatrača ode kratko vani radi pušenja i onda se može koordinirano za pola minute nekog označiti da je glasao, popuniti i ubaciti listić
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 15:26 |
|
|
Pa valjda su svjesni naši promatrači da ne smiju ni na sekundu maknit pogled s Muslimana???
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 15:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: SBB 3 vijećnika DF 0 DF zasad jedan u SG al kad dođe pošta mislim da pada Zato i jesu ovako nervozni
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 15:31 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4625 Lokacija: Kamenjarski krš
|
Moje mišljenje GP SG 2008. 19000 registriranih birača Sad na izborima 23000. 4000 više. 20 % više. U području gdje opada natalitet Gdje nema neke velike gradnje Gdje nema velike ekonomske aktivnosti I gdje ljudi puno više odseljavaju nego doseljavaju Ejjj 20% Dakle pumpaju sa ljudima iz Sarajeva ili već odakle
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 15:34 |
|
|
Bio sam promatrac prije par godina, uz bugarski vlak kao neki standardni sustav varanja, sto je izvodivo cak i u gradskim sredinama, ne bi vjerovali cime se sve sluze pojedini. Najvise optuzbi ide na SDA, na jednom glasackom mjestu su cak probusili kutiju sa strane, prije toga napravili rupu u zidu, i onda sa druge strane ubacivali listice. Neko ruralno glasacko mjesto, sve otkriveno kad je u inspekciju dosla medjunarodna ekipa, upali nenajavljeno jer oni tako provjeravaju regularnost.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 15:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76119 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
espresso je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: SBB 3 vijećnika DF 0 DF zasad jedan u SG al kad dođe pošta mislim da pada Zato i jesu ovako nervozni SDA sjebala DF, SBB sjebala SDA U istom danu SDA se žali da su ih SBB prevarili fokusiranjem glasova na svoje kandidate na listi, i onda u drugoj vijesti kaže da DF priča gluposti jer ih optužuje za isto.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 15:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76119 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Gradonačelnik
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 15:48 |
|
|
Nebula je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto bi stranci nametali? Neka BH blok ponudi rješenje slučaja Komšić i tako udari SDA. Naravno, ako to uopće želite. Možda u stvari imate iste ciljeve kao i SDA? Šta mi imamo od toga što je alkoholičar u predsjedništvu? Apsolutno nikakve koristi. A sve dok SDA ima člana predsjedništva oni će održavati tu percepciju da su prva stranka u Bošnjaka. Naravno, četvorka ne može direktno reći ovo što ja pričam jer bi ispalo da su za Čovića umjesto Komšića. Zato je jedina nada da će stranci nametnuti rješenje (vjerovatno da se u parlamentu biraju članovi predsjedništva). O motivima stranaca bi se dalo raspravljati. Ja želim da vjerujem da su u USA shvatili da ovakva (blokirana) BiH predstavlja prijetnju njihovim interesima jer otvara vrata Rusima da ovdje prave probleme. Želim vjerovati da žele odblokirati BiH. Prvi korak je rješenje "rupe u Daytonu" zvane Komšić a drugi korak bi trebao biti smanjivanje mogućnosti blokada prije svega tako što bi se precizno definisale ovlasti domova naroda. Domovi naroda ne smiju imati istu moć kao zastupnički domovi. Mora se jasno definisati da domovi naroda štite nacionalni interes ali uz jasnu definiciju koji su to interesi (ustav, jezik, kultura, odbrana, itd). Ne očekuje niko pametan da će se ukidati entiteti niti kantoni. Ali mora se smanjiti mogućnost blokade tako što će se smanjiti ovlasti domova naroda. inače i Hrvati i Srbi blokiraju stvari i kad je u njihovom interesu?
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 15:48 |
|
|
Mislim da su priče o ubacivanju glasova neozbiljne, kad sam god glasao uvijek je u razredu bilo najmanje 10 promatrača, što stranačkih, što službenih. Tako da je šansa da svi budu potkupljeni nikakva. Ubacivanje listića koji nisu prošli provjere bi dovelo do viška listića i automatskog poništavanja... Svi su birački odbori pokriveni i po malim mjestima, a kamoli u Mostaru. Ukoliko je bilo nepravilnosti to će biti razotkriveno, tako da se nema potrebe time zamarati.
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 15:55 |
|
|
lider30 je napisao/la: Znaci barem neki pool od minimalno 2.000 -2.200 glasova Hrvata multietnicara i mijesanih brakova na Zapadu. Ako je SDP-NS dobio oko 2.600 glasova u zapadnim izbornim jedinicama, recimo da su 500-600 bili cisti Muslimani, barem je blizu 2.000 iz ove dvije skupine. Ako dodamo Pravo na grad, mogla bi biti koja stotina i vise. Respektabilan pool za pokupiti 2024 godine. Nije nezanemariv. Ti su ogromni problem. Meni je nevjerojatno da je naša strana grada multietnična a oni koji se ubiše od takije o multietnicnosti imaju homogenu zajednicu. Loše se radi na terenu, ja sam prvi smatra da je taj bazen mjesanaca puno manji, ovo me iznenadilo. Kao i to da hrpa hdz uhljeba radi u Mostaru iz lokalnoh čisto hrvatskih sredina i uopce nemaju prebivaliste u Mostaru. I još na to sve nadoda se muslimansko prijavljivanje na nasu stranu grada dok naši ne smiju privirit u istocni. Jako traljavo, ostaje daljnja pat pozicija i čekanje da izumru penzioneri a da se mješanci valjda odsele.
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:06 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Moje mišljenje GP SG 2008. 19000 registriranih birača Sad na izborima 23000. 4000 više. 20 % više. U području gdje opada natalitet Gdje nema neke velike gradnje Gdje nema velike ekonomske aktivnosti I gdje ljudi puno više odseljavaju nego doseljavaju Ejjj 20% Dakle pumpaju sa ljudima iz Sarajeva ili već odakle Više se napravilo u Čitluku ili Širokom nego u SG a oni toliko povećanje..ta SDA je stvarno banda mafijaška
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60936 Lokacija: DAZP HQ
|
Stigao update, mislim da uzimamo sve na Zapadu.
Nema još po gradskim područjima, ali na gradskoj listi fali još samo Kneza Višeslava 2A.
Ovo su glasovi na gradskoj listi:
Zgoni 1B HDZ 143 HRS 34 Bh blok 19
Zgoni 2 HDZ 215 HRS 28 BH blok 25
Rudnik 3 HDZ 238 HRS 52 HDZ90 32 BH Blok 18
Bogodol HDZ 54 HRS 2
Kad se to doda na trenutni presjek gradskog područja Zapad:
HDZ 5.216 HRS 1.657 BH blok 990
HDZ ima treći mandat na Zapadu za 53 glasa.
Nedostaje još izborno mjesto Kneza Višeslava 2A.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:18 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39397 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Burbon je napisao/la: lider30 je napisao/la: Znaci barem neki pool od minimalno 2.000 -2.200 glasova Hrvata multietnicara i mijesanih brakova na Zapadu. Ako je SDP-NS dobio oko 2.600 glasova u zapadnim izbornim jedinicama, recimo da su 500-600 bili cisti Muslimani, barem je blizu 2.000 iz ove dvije skupine. Ako dodamo Pravo na grad, mogla bi biti koja stotina i vise. Respektabilan pool za pokupiti 2024 godine. Nije nezanemariv. Ti su ogromni problem. Meni je nevjerojatno da je naša strana grada multietnična a oni koji se ubiše od takije o multietnicnosti imaju homogenu zajednicu. Loše se radi na terenu, ja sam prvi smatra da je taj bazen mjesanaca puno manji, ovo me iznenadilo. Kao i to da hrpa hdz uhljeba radi u Mostaru iz lokalnoh čisto hrvatskih sredina i uopce nemaju prebivaliste u Mostaru. I još na to sve nadoda se muslimansko prijavljivanje na nasu stranu grada dok naši ne smiju privirit u istocni. Jako traljavo, ostaje daljnja pat pozicija i čekanje da izumru penzioneri a da se mješanci valjda odsele. Načekat ćete se, čekate već 25 godina. Najlakše čekati umjesto aktivno raditi. Zapošljavanje HDZ-ovaca iz ZHŽ koji se ne prijavljuju u Mostaru i još budu nagrađeni za to, kamper Mostarci. Zapošljavanje Muslimana, već je krenulo i ne samo onih iz istočnog. U 25 godina nije se isprofirala niti jedna prohrvatska lijeva opcija, da smo mi ozbiljan narod na tome bi radile same lijeve stranke iz Zagreba.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:21 |
|
|
Daj zovi neko Plenkovića da stopira svu poštu za BiH u narednih mjesec dana
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:21 |
|
|
dudu je napisao/la: Stigao update, mislim da uzimamo sve na Zapadu.
Nema još po gradskim područjima, ali na gradskoj listi fali još samo Kneza Višeslava 2A.
Bogodol HDZ 54 HRS 2
Nedostaje još izborno mjesto Kneza Višeslava 2A. Ako BH bloku iz dijaspore dođe 100 glasova HDZu treba još 250. Kneza Višeslava 2A će smanjiti razliku, jer u susjednim biračkim mjestima BH blok ima 15% do 20% glasova, a prosjek na Zapadu je 11.5%.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:24 |
|
|
Uglavnom, Zapad ima šanse da.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:25 |
|
|
Koliko dijaspore se registriralo za Zapad.
Sumnjam da će više od 50% dijaspore poslati, a na vrijeme možda stigne tek 30%, ko u Stocu.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:26 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: Stigao update, mislim da uzimamo sve na Zapadu.
Bogodol HDZ 54 HRS 2
Nedostaje još izborno mjesto Kneza Višeslava 2A. Ako BH bloku iz dijaspore dođe 100 glasova HDZu treba još 250. Kneza Višeslava 2A će smanjiti razliku, jer u susjednim biračkim mjestima BH blok ima 15% do 20% glasova, a prosjek na Zapadu je 11.5%. Da, smanjit će razliku Kneza Višeslava ako se poznaje po ostalim izbornim mjestima u ulici. Objektivno, drama ako je to to.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:26 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: Ne vidis nacina? Smatras li da se izborne kradje desavaju, od 1996 do 2020?
Kradja po meni = vise glasova vec je ustvari glasovalo, manipuliranjem glasovanja kao na pr. preusmjeravanje glasaca na odredjene izborna mjesta, neracunanje glasova koji ti "ne pasu".
Ja ne govorim o manipulacijama generalno, nego o ovoj priči da su se punile kutije. To je praktički neizvedivo ako su promatrači iz različitih opcija tu.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Koliko dijaspore se registriralo za Zapad.
Sumnjam da će više od 50% dijaspore poslati, a na vrijeme možda stigne tek 30%, ko u Stocu. Zapad dijaspora po našoj evidenciji. Hrvati 116 Srbi 227 Bošnjaci 230
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:31 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Koliko dijaspore se registriralo za Zapad.
Sumnjam da će više od 50% dijaspore poslati, a na vrijeme možda stigne tek 30%, ko u Stocu. Zapad dijaspora po našoj evidenciji. Hrvati 116 Srbi 227 Bošnjaci 230 Bit će jako jako blizu. Vjerojatno u par glasova.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:33 |
|
|
Pošta je prenatrpana i velike su gužve u vrijeme Božića
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:35 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: Zapad dijaspora po našoj evidenciji.
Hrvati 116 Srbi 227 Bošnjaci 230 Bit će jako jako blizu. Vjerojatno u par glasova. Čak ćemo i znati koliko smije stići njihovih glasova iz dijaspore. Sve skupa nisu ovo neke brojke iz dijaspore, bojao sam se da je više.
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:37 |
|
|
daramo je napisao/la: Burbon je napisao/la: Ti su ogromni problem. Meni je nevjerojatno da je naša strana grada multietnična a oni koji se ubiše od takije o multietnicnosti imaju homogenu zajednicu.
Loše se radi na terenu, ja sam prvi smatra da je taj bazen mjesanaca puno manji, ovo me iznenadilo. Kao i to da hrpa hdz uhljeba radi u Mostaru iz lokalnoh čisto hrvatskih sredina i uopce nemaju prebivaliste u Mostaru.
I još na to sve nadoda se muslimansko prijavljivanje na nasu stranu grada dok naši ne smiju privirit u istocni. Jako traljavo, ostaje daljnja pat pozicija i čekanje da izumru penzioneri a da se mješanci valjda odsele.
Načekat ćete se, čekate već 25 godina. Najlakše čekati umjesto aktivno raditi. Zapošljavanje HDZ-ovaca iz ZHŽ koji se ne prijavljuju u Mostaru i još budu nagrađeni za to, kamper Mostarci. Zapošljavanje Muslimana, već je krenulo i ne samo onih iz istočnog. U 25 godina nije se isprofirala niti jedna prohrvatska lijeva opcija, da smo mi ozbiljan narod na tome bi radile same lijeve stranke iz Zagreba. Biži jedva smo ljevičare iz RH naučili da su hrvati i da se okanu jugoslavije, ništa vise se od njih ne moze ocekivat. Lokalna ekipa uzasno radi na terenu, pa ne da ne prilaze u istocni nego nisu još poklopili zapadni. Malo previse zrcalimo muslimansku taktiku sabura.
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 22 pro 2020, 16:40 |
|
|
dunno je napisao/la: Tomba17 je napisao/la: Ne vidis nacina? Smatras li da se izborne kradje desavaju, od 1996 do 2020?
Kradja po meni = vise glasova vec je ustvari glasovalo, manipuliranjem glasovanja kao na pr. preusmjeravanje glasaca na odredjene izborna mjesta, neracunanje glasova koji ti "ne pasu".
Ja ne govorim o manipulacijama generalno, nego o ovoj priči da su se punile kutije. To je praktički neizvedivo ako su promatrači iz različitih opcija tu. Citaj jucerasnji intervju predsjednika HRS na izravno pitanje odgovora, iz mog sjecanja nesto kao "nemamo nase predstavnike na izbornim mjestima" Nije "bugarski voz" na srpskom i bosnjackom jeziku, vec je Capljinska stranka i njoj slicnih.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 324 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|