HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 vel 2025, 08:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 274 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava?
PostPostano: 23 pro 2020, 17:57 

Ako dodje do pomirenja, cemu onda strah sto ce Srbi biti u Istocnom Sarajevu?
I to u vreme otvorenih komunikacija. Ni Bihacka Krajina nema razloga da brine. :neznam

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 18:01 

aleksije radicevic je napisao/la:
Ni Bihacka Krajina nema razloga da brine. :neznam

Naravno da nema. Dio će završit u HR,dio u Srbiji.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 18:08 

Graničar18 je napisao/la:
Ni Bihacka Krajina nema razloga da brine. :neznam

Naravno da nema. Dio će završit u HR,dio u Srbiji.

Granicarko, bas si ekstreman. :D A Bosnje vise vole vas partizane nego nas cetnike. Kad procitaju tvoje stavove ima da promene misljenje. :D

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 18:19 

Granicarko, bas si ekstreman. :D A Bosnje vise vole vas partizane nego nas cetnike. Kad procitaju tvoje stavove ima da promene misljenje. :D

Moj zemljak Dubajić ih je dosta poslo kod alaha. :D

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 18:26 

weasel je napisao/la:
Lars Dietrich je napisao/la:
25 tisuća Srba sa 150 tenkova i 800 artiljerijskih oruđa da budemo precizni naspram polu-goloruke milicije bez artiljerije. Mi smo napravili podvig odbranom Sarajeva u najtežim uslovima i Sarajevo je grad heroj. Niko u Hrvatskoj se nije na takav način uspio oduprijeti, sem možda Dubrovnika u nekim momentima na mjesec ili dva.

Pitaj se zašto ste bili polu goloruki bez artiljerije? I zašto ste bili nesposobni 4 godine deblokirati glavni grad?

Vaše vodstvo je bilo živa katastrofa, Alija je u mjesec dana rata bez ispaljenog metka izgubio Podrinje, Srbi se samo ušetali. Još Hrpu gradova su vam uzeli doslovno preko noći niste nikakav otpor pružili.

Umjesto da se zapitate zašto vam se to dogodilo i kako to spriječiti vi se hvalite 4 godine bili u okruženju.

Lažu sa su bili goloruki. Redovno su granatirali srpska predgrađa Hadžiće,Ilidžu,Vogošću,Lukavicu a po Grbavici su nas snajperom terorisali. Sa kote Igman kontrolisali su srpska predgrađa.
Imali su oružja sasvim dovoljno. Ima li su svjetske medije na njihovoj strani i bolju medijsku propagandu. Niko od novinara BBC,CNN,Asošijteda i drugih novinara nije htio doći na našu stranu da snime šta su napravili kakve pizdarije.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 19:13 

Pomirenje naroda je moguće, ali glavni uzrok svađe je BiH. Dakle, džabe nam liječenje simptoma, treba ukloniti uzrok bolesti i preventirati ponovnu zarazu. :zubati

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 19:20 

Sjecate se prije 6-7 godina kada je izasla ona ruska karta Europe sto su mediji u regiji bili objavili?
Po njoj BIH nema godine 2035 godine. Jesu se to neka ruska djeca igrala ili ima tu nekakve najave za buducnost?
https://www.index.hr/vijesti/clanak/Sok ... 57028.aspx

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 19:42 

Marko80 je napisao/la:
Sjecate se prije 6-7 godina kada je izasla ona ruska karta Europe sto su mediji u regiji bili objavili?
Po njoj BIH nema godine 2035 godine. Jesu se to neka ruska djeca igrala ili ima tu nekakve najave za buducnost?
https://www.index.hr/vijesti/clanak/Sok ... 57028.aspx

Koji maloumnik od Srba bi prihvatio "tu kartu" sa Indexa.....da damo 3 x veci teritorij od Hrv, da nam daju RASPALU Slav

da fasujemo sve do kanala D-T-D, izgubimo Trebinje, celu Herc, BL,Prij,....Hrv bi Madjarima dali Baranju (srpski miraz 1918).

Da dobijemo od RH: ceo tok Dunava, Vukovar, Gunju Lasicinu, Vinkovce, Osjek, Pozegu, i da nam linija ide oko Doboja do Gorazda.

Ceha stalno tu kartu rabi, slini i oblizuje se, bezuspjesno....jos bi Cg UZELI Boku, Tivat, Kotor, do Budve, a sipke Ulcinj i beo Bara.

slika

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 19:46 

K:M je napisao/la:

Koji maloumnik od Srba bi prihvatio "tu kartu" sa Indexa.....da damo 3 x veci teritorij od Hrv, da nam daju RASPALU Slav

da fasujemo sve do kanala D-T-D, izgubimo Trebinje, celu Herc, BL,Prij,....Hrv bi Madjarima dali Baranju (srpski miraz 1918).

Da dobijemo od RH: ceo tok Dunava, Vukovar, Gunju Lasicinu, Vinkovce, Osjek, Pozegu, i da nam linija ide oko Doboja do Gorazda.

Ceha stalno tu kartu rabi, slini i oblizuje se, bezuspjesno....jos bi Cg UZELI Boku, Tivat, Kotor, do Budve, a sipke Ulcinj i beo Bara.

slika

Ponavljam po 45657. put i još ću toliko ako treba, Slavonija ima veći BDP per capita od Beograda.

Toliko o vašem mitu o "raspaloj Slavoniji".

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 19:49 

Lutorčina je napisao/la:
Ne samo da bi nam trebali ustupiti za to Goražde i širu okolinu Brčkog već i Tešanj i Graćanicu. Nama je Doboj u polu okruženju. Niko ne postavlja pitanje da mi iz centra Doboja okolo gledamo FBiH. Dulum zemlje u Istočnom Sarajevu je 120 - 150 hiljada KM a u Goraždu ne vjerujem ni da je 10 - 20 hiljada. Muslimani su dobili guzovače srpska predgrađa u Dejtonu. Jedna Vogošća vrijedi ko Srebrenica,Vlasenica,Bratunac zajedno... ako ne i više.

Ne možemo gledati po vednosti zemljišta u novcu... nekom Japancu ni ar u Brčkom ni ar u Graždu ne vredi po' lule duvana...

Imao sam sličnu diskusiju sa Robbie Mo kad je za Konavle tražio celu zapadnu Srpsku (jer, eto, "obala vredi 100 X više od kopna", bla, bla) i tada sam objasnio da kad postoje 2 strane kojima treba baš ono što ta druga strana ima onda se stvari ne gledaju kroz novac. 2 gladna brodolomnika na pustom ostrvu od kojih jedan ima konzerve a drugi otvarače za konzerve ne mogu da se pogađaju cenama istih u samoposlugama. Mislim, mogu - ali će umreti od gladi obojica cenjkajući se. Njima njihovo vredi, nama naše vredi. Kolika je tržišna, novčana ili bolo koja druga vrednost nije važno jer nama baš to treba (deo ispod Brčkog i Goražde) a njima baš ono (deo oko Sarajeva). Stoga treba nastojati biti Pragmatičan i reći "ono što vama treba u zamenu za ono što nama treba i vozi Miško"!

Ovo je dobro što neki među njima su za razlaz, ja sam mislio da će tražiti celovitu Bih tj. da RS potpiše da se nikad neće otcepiti pa sam mozgao šta bi se sve moglo tražiti za to...

Predlažem Muslimanskim partnerima da, za početak, vrate sve nadležnosti RS... to bi bio lep znak dobre volje.. dokaz iskrene namere poboljšanja odnosa... zalog za budućnost!

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 23:45 

Kako ljepo mufti blagoglagolji o ISTOM PODRJETLU, istoj vjeri, korenu, bolje nego ljevicari ateisti. Sinekure su cudo.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 13:09 

slika

Niko to ne bi prihvatio ali to znaju i Hrvati. Kartu koriste samo da bi nas sprdali "eto vaša braća Rusi vas smatraju za idiote"...

Da li ovaj predlog Muslimana dolazi od uviđanja da će u Malečkomu Šengenčetu cela Moskva i Hercegovina možda biti usisana u Srbosferu a i CG pa "daj da se odvajamo da nas ne progutaju Četnici"? :confused1

Lično sam mislio da oni nikad ne bi odustali od celovitosti BiH pa me uvek zanimalo šta bismo mogli izboksovati za tako radikalan prohtev... :sneaky2

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 14:35 

Može pomirenje ako pošteno podjelimo USŽ.
Nama Kljuć, SM, Krupa i Martin brod otet iz Drvara, i inkorporiran Bihaću.

Hrv bolja polovica..... to bi bila bratska dioba uz naš ustupak.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 15:01 

Upozorenja: 3
Može pomirenje ako pošteno podjelimo USŽ.
Nama Kljuć, SM, Krupa i Martin brod otet iz Drvara, i inkorporiran Bihaću.

Hrv bolja polovica..... to bi bila bratska dioba uz naš ustupak.

Prije ćemo bratski dijelit dio turske hrvatske u RS. Nama Kostajnica, Prijedor i Gradiška , vama Banja Luka tj bolja polovica. Bratska dioba.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 23:23 

slika

Pomirenje Bošnjaka, Hrvata i Srba. Najpoštenija karta ikad napravljena. Doduše, brzinski napravljena u paintu, bilo bi dobro kada bi je netko usavršio.

Razmjena Srbi-Bošnjaci
Srbi daju Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, Istočnu Ilidžu i Trnovo(RS) da Srbija nije Bošnjacima praktički u glavnom gradu. To je 250 km2 i 25 000 Srba.

Srbi daju općine Petrovac, Istočni Drvar, jug općine Ribnik, jug općine Mrkonjić Grad, jug općine Šipovo i Kupres(RS). Ovako kad se to nabroji izgleda puno, ali u biti to je oko 1000 km2 i 4000 Srba da Bošnjaci imaju koridor do USK.

Bošnjaci Srbima daju Goražde, Pale(FBiH) i Foču(FBiH), 20 000 Bošnjaka i 500 km2 da Srbi u potpunosti kontroliraju Drinu i da imaju dobru vezu s istočnom Hercegovinom.

Bošnjaci daju Brčko, 100 km2 na kojima su većina i 30 000 Bošnjaka da Srbi imaju širok koridor prema zapadnoj RS.

Razmjena Hrvati-Bošnjaci
Maksimalno poštena razmjena i teritorijalno i koliko kojeg naroda ostaje u drugoj državi. Sve je kompaktno i ima smisla.
Ukratko, Hrvati gube grad Jajce, hrvatska sela u općini Jajce, Dobretiće, središnji dio Travnika, Žepče, Usoru, povijesno bitnu Kraljevu Sutjesku, vareška sela i ogromno hrvatsko zemljište u Konjicu. Bošnjaci gube pola Mostara, gradić Stolac(Hrvati većina u općini), 20ak sela u Središnjoj Bosni, 3 hrvatska sela zapadno od Bihaća koja su i prije bila dio RH i jug Bihaća koji je otet Drvaru prije 20 godina.

Mada ja sam svakako da Rafali odrade posao i da uzmemo 5 naših županija, Žepče, Usoru, Kraljevu Sutjesku i Vareš. :zubati

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 23:35 

Zec,

mi i u ratu najviše teritorija izgubili, pa posle rata nam oduzeli i sad OPET da mi najviše izgubimo? :smajl043

E, jebiga, brate... daj nek' neko drugi ovaj put najviše izgubi, ne može da vazda Srbi popuše... mislim - kapiram da ste svi više navikli da mi pušimo ali ovaj put će se sa tim preskočiti... :nono Ono čisto da bude malo zanimljivije, radi promene, ovaj put neko drugi - pa ćemo opet mi nekad i tako u krug! :zubati

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 23:46 

Čime nisi zadovoljan? :D
Dao sam vam ekstra 200 km2 hrvatskog etničkog teritorija u Brčkom koje je btw HVO obranila, tu i danas živi 10 000 Hrvata.

A ova razmjena između vas i Bošnjaka je sasvim OK.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 23:54 

zec je napisao/la:
slika

Pomirenje Bošnjaka, Hrvata i Srba. Najpoštenija karta ikad napravljena. Doduše, brzinski napravljena u paintu, bilo bi dobro kada bi je netko usavršio.

Razmjena Srbi-Bošnjaci
Srbi daju Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, Istočnu Ilidžu i Trnovo(RS) da Srbija nije Bošnjacima praktički u glavnom gradu. To je 250 km2 i 25 000 Srba.

Srbi daju općine Petrovac, Istočni Drvar, jug općine Ribnik, jug općine Mrkonjić Grad, jug općine Šipovo i Kupres(RS). Ovako kad se to nabroji izgleda puno, ali u biti to je oko 1000 km2 i 4000 Srba da Bošnjaci imaju koridor do USK.

Bošnjaci Srbima daju Goražde, Pale(FBiH) i Foču(FBiH), 20 000 Bošnjaka i 500 km2 da Srbi u potpunosti kontroliraju Drinu i da imaju dobru vezu s istočnom Hercegovinom.

Bošnjaci daju Brčko, 100 km2 na kojima su većina i 30 000 Bošnjaka da Srbi imaju širok koridor prema zapadnoj RS.

Razmjena Hrvati-Bošnjaci
Maksimalno poštena razmjena i teritorijalno i koliko kojeg naroda ostaje u drugoj državi. Sve je kompaktno i ima smisla.
Ukratko, Hrvati gube grad Jajce, hrvatska sela u općini Jajce, Dobretiće, središnji dio Travnika, Žepče, Usoru, povijesno bitnu Kraljevu Sutjesku, vareška sela i ogromno hrvatsko zemljište u Konjicu. Bošnjaci gube pola Mostara, gradić Stolac(Hrvati većina u općini), 20ak sela u Središnjoj Bosni, 3 hrvatska sela zapadno od Bihaća koja su i prije bila dio RH i jug Bihaća koji je otet Drvaru prije 20 godina.

Mada ja sam svakako da Rafali odrade posao i da uzmemo 5 naših županija, Žepče, Usoru, Kraljevu Sutjesku i Vareš. :zubati

Ova karta bi bila prihvatljiva za Bošnjake kao početna ideja za dalju raspravu, uz poravnavanje granice i uklanjanje otoka kao Ozren, ali sa Hrvatima dolazi u obzir samo ako bi Republika Bosna, i Republika Hrvatska bile u konfederalnom odnosu, jer stvara poluotok koji se zabija u srce bošnjačke republike. Ako se misli na trajni razlaz Bošnjaka i Hrvata, onda ovo sa SB otpada. Inače je karta kako rekoh kao idejni pravac vrlo korektna. Ovaj forum bi trebao napraviti kartu prihvatljivu za sve, pa da svi stanu iza nje. Kad se takva karta utvrdi i usvoji od svih, moći će se pregovarat i u stvarnosti.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 23:55 

zec je napisao/la:
Čime nisi zadovoljan? :D
Dao sam vam ekstra 200 km2 hrvatskog etničkog teritorija u Brčkom koje je btw HVO obranila, tu i danas živi 10 000 Hrvata.

A ova razmjena između vas i Bošnjaka je sasvim OK.

Turcima je to malo. Oni hoce cijelu srednju Bosnu, istocni Mostar i tko zna jos sto.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 23:56 

Daj ne zezaj, jebote, sve što dobijamo je kao ćošak ovog koridora koji dajemo - a gde je još okolina Sa... ne može, brate, razumem ja naviku da Srbi dele teritorije k'o Deda Mraz-a bliže se Praznici...

Ovaj put se dogovorite ko će od vas da zijani teritoriju, mi smo pošteno popušili!

A i dosadno je da samo mi stalno fasujemo, valja menjati da ne bude monotono... :zubati

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 23:57 

Molio bih da se o mom prijedlogu izjasni gospodin lars dietrich aka grumpy, stinger, baron, bistrik... :zubati

E: evo ga, zanemarite

Vrh

PostPostano: 25 pro 2020, 00:04 

Ova karta bi bila prihvatljiva za Bošnjake kao početna ideja za dalju raspravu, uz poravnavanje granice i uklanjanje otoka kao Ozren, ali sa Hrvatima dolazi u obzir samo ako bi Republika Bosna, i Republika Hrvatska bile u konfederalnom odnosu, jer stvara poluotok koji se zabija u srce bošnjačke republike. Ako se misli na trajni razlaz Bošnjaka i Hrvata, onda ovo sa SB otpada. Inače je karta kako rekoh kao idejni pravac vrlo korektna. Ovaj forum bi trebao napraviti kartu prihvatljivu za sve, pa da svi stanu iza nje. Kad se takva karta utvrdi i usvoji od svih, moći će se pregovarat i u stvarnosti.

Ne mora ici koridor do SB, ali mora u hr dio biti ukljuceno i Jajce.
Ako ne moze tako, onda vama cijela SB, a Hrvatskoj ide cijeli USK i rijesen problem oko "zabijanja" u srce muslimanske drzave.

Vrh

PostPostano: 25 pro 2020, 00:10 

E jbg sad, ti bi konfederalni odnos. Imate lijevo i desno od tog poluotoka koliko hoćeš prostora. U tom dijelu središnje Bosne koji sam označio na karti živi oko 50 000 Hrvata kojima je iznimno bitno da žive u RH, a vama to realno ništa ne smeta.

Vrh

PostPostano: 25 pro 2020, 00:13 

ikmandvaradtist je napisao/la:
Daj ne zezaj, jebote, sve što dobijamo je kao ćošak ovog koridora koji dajemo - a gde je još okolina Sa... ne može, brate, razumem ja naviku da Srbi dele teritorije k'o Deda Mraz-a bliže se Praznici...

Ovaj put se dogovorite ko će od vas da zijani teritoriju, mi smo pošteno popušili!

A i dosadno je da samo mi stalno fasujemo, valja menjati da ne bude monotono... :zubati

Za 500% povećavate trenutni koridor u Brčkom i dobivate POTPUNU kontrolu obje obale Drine. Malo li je...

Vrh

PostPostano: 25 pro 2020, 00:20 

Evo šta bi bilo pošteno... bolno, ali pošteno!

Vi nama ostatke Posavine.
Mi njima okolinu Sarajeva.
Oni nama Brčko i Goražde.
Vi njima Koridor i Centralnu Bosnu.

Na kraju kad se podvuče linija i svede račun za '90e - svi ponešto izgubiše:

* Srbi: Krajinu u Cro, DGG i okolinu Sa u BiH
* Hrvati: Posavinu, Koridor i CB
* Muslimani: Podrinje i unitarnu jednu nedeljivu

No, svi ponešto isto tako i dobiše:

* Srbi: Posavinu, Podrinje, Brčko i Goražde
* Hrvati: Krajinu, HB (bez CB)
* Muslimani: Koridor, okolinu Sa, svoju državu

Kad da dođem po Nobelovu? :drool

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 274 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 32 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: