HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 kol 2026, 23:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 235 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Teroristički napad na policijsku stanicu u Bugojnu
PostPostano: 30 lip 2010, 13:08 

Aztec je napisao/la:

A vidi, mi smo jednostavno po mentalitetu daleko od naroda tipa Svedi... Da EU recimo ne protisce, vjerujem da bi korupcija bila gora na n-tu...

No sto htjedoh rec, ni na siromastvo, ni na (ne)uredjenost koja dovede do neceg, pa tako i u BiH, nemuslimani nece reagirat kao muslimani da u ime vjere idu raznosit ljude.

I da se malo dotaknem Vehabija.

Nisu su Vehabije veliki problem (tako i domace), u BiH su oni zasticeni od struktura vlasti... niti su samo oni radikalni... Lokalni muslimani (u odjelima), politicari su uveli recimo vjeronauk (islam) u VRTICE, dakle djeci koja jos ne znaju kad trebaju ic kakat, oni im ispiru maozak sa Allahom, eto ti borbe protiv radikalizma u BiH od "nasih", europskih muslimana)

Problem je u nepostajanu sekularnih institucija kroz dulju povijest u islamskim državama.
Nema određene crte koja razdvaja državu od vjere.
Vjera = država = veliki problem za one koji ne pripadaju toj vjeri, tj. ne pripadaju ni državi.
Izuzetak je Turska i danas BiH, no BiH to nije sam odlučila biti sekularna već joj je nametnuto 45.
A i to je prekratko razdoblje.
U kršćanskim zemljama to počinje sa stvaranjem SADa. Znači za koji 200 godina buju se oni normalizirali samo moramo male pričekat :zubati

Vrh

PostPostano: 30 lip 2010, 13:09 

E jbg sad. Opet Bosanka nastradala i dala za 3 pive. Promašio si cilj, umjesto ZG sad sam sebe i svoje zemljakinje blatiš.

Vrh

PostPostano: 30 lip 2010, 13:10 

Ministry of Sound je napisao/la:
zlatni_ljiljan je napisao/la:

Burazzz nije sicher, naturalizirana purgerka rodom od Dervente, ne bi sad ime govorio moze se prepoznati,a i nije fora drzim se zlatnog pravila cuti i trpaj :palacgore1

Poenta je bila da ne upadamo u zamku generaliziranja ,ovi gladni,oni ne peru guzicu,oni genocidni ,ovi radikalni i slicne nebuloze...
:kava

Ma libo me racku što si opelješio neku krastaču dok je rigala po sebi, nego kad si već otvorio front, da spomenem da se ove neke vaše prde, uz turske i arapske trpaju u dupe prije braka, pa kad se konačno uvale nekom seljoberu ovaj nikako da se načudi, naprid pičić fin, a odzada sve rascvjetano :palacgore1

Potpisujem !
Vec sam nesto slicno pisao na forumu kao odgovor doticnoj korisnici Irmi kad je rekla da joj je idol ona coshkara Sanela...trpo sam ja i Turkinju u pakash koja je iz kuce izlazila zamotana pa ide na brzinu kod haverice da se presvuce ,obuce se ,napuca se pravo i jos nabaci "shtrapse" jer je znala da to volim kad je prashim s guza i poslije opet kod haverice da se zamota i onda tako zadovoljna kod majke Ajshe da pomogne u kucnim poslovima...
Turkye :pepam

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 30 lip 2010, 13:12 

Bobovac je napisao/la:
E jbg sad. Opet Bosanka nastradala i dala za 3 pive. Promašio si cilj, umjesto ZG sad sam sebe i svoje zemljakinje blatiš.

Taman to mislio napisat. Opet preko naših leđa udara.

Vrh

PostPostano: 30 lip 2010, 13:12 

Ma libo me racku što si opelješio neku krastaču dok je rigala po sebi, nego kad si već otvorio front, da spomenem da se ove neke vaše prde, uz turske i arapske trpaju u dupe prije braka, pa kad se konačno uvale nekom seljoberu ovaj nikako da se načudi, naprid pičić fin, a odzada sve rascvjetano :palacgore1

Potpisujem !
Vec sam nesto slicno pisao na forumu kao odgovor doticnoj korisnici Irmi kad je rekla da joj je idol ona coshkara Sanela...trpo sam ja i Turkinju u pakash koja je iz kuce izlazila zamotana pa ide na brzinu kod haverice da se presvuce ,obuce se ,napuca se pravo i jos nabaci "shtrapse" jer je znala da to volim kad je prashim s guza i poslije opet kod haverice da se zamota i onda tako zadovoljna kod majke Ajshe da pomogne u kucnim poslovima...

hahahaha...a jes merak kad nisi moderator pa ne moraš biti "uzor" :palacgore2

Vrh

PostPostano: 30 lip 2010, 13:14 

PCM je napisao/la:
Prigorac miješaš neke stvari. Mi govorimo o "europskom islamu" dakle islam koji obuhvaća muslimane u Europi.
Od muslimana u Europi usudim se reći da je tek manji dio "umjeren", a većina su zapravo imigranti novije generacije.
Nije ogledni primjer "europskog islama" Haso iz Tuzle koji kao što je napisano nakon džume ide na pivu.

Takvi su manjina.

Niti je Haso iz Tuzle pravi musliman ,a niti je Mate "Listica" pravi katolik,Haso na pivu poslije dzume,a Mata sa zlatnom kajlom na janjetinu i pivu,pa u puf kod Moldavke( umjerenost u jelu i picu,ne pozeli tudjeg zenidbenog druga,nemaj drugih Bogova osim mene,haj dobro Mata vjeruje samo u zlato,srebro dukati za njih ce se prodati) :kava

PS niste stedili u ratu muslimane koji su pili pivu sa vama ,cak ni one koji nisu znali prouciti Bismilu niste stedili,sad kad imate Bejrut u BIH sad za zalom se sjecate Hase iz Tuzle koji ide na pivu poslije dzume...
najebali smo svi, nema vise bezkaharne setnjice,sad radi guza ,jer nikad ne znas gdje ce iduca opaliti

Aj majke ti mani me tih priča "nista u ratu štedili" , nije u ratu nitko nikog štedio ...

Gdje god iduća opali, jadna vama majka 100 puta prije nego nama, a to valjda i sam znaš ...

Vrh

PostPostano: 30 lip 2010, 13:14 

Bem ti od vehanija i terorista na cipi završimo.
Bosanskoj, Purgerskoj, Turskoj...

Vrh

PostPostano: 30 lip 2010, 13:29 

Mahsuz Selam za Bumbara uz malu opasku da ovoj teroristicki cin upravo odgovara svim neprijateljima BIH pa ako smijem reci i onima koji se zeljno nadaju disoluciji i stvaronju nekih novih "distrikta"
neprijatelji BIH-PATRIOT 1463 1:0 :palacgore1

Selamet za Liliyja :zubati
Još od '93 trubim i mlatim se sa tim neprijateljima BiH i čim su se pojavili, a naši domaći se zbog toga pohasili, odmah sam skonto čemu to ide. Te likove nije zanimala nit Bosna, niti BiH, nit demokracija već su odma počeli arlaukat, tekbirat i ćafire prozivat, teški šerijet, što je onda muslimanskim političarima odgovaralo kao ratni adut, kao i efendijama i inima da se malo popravi krv u vjernika...
Uvijek su oni odgovarali neprijateljima BiH...još od 1463će...

Vrh

PostPostano: 30 lip 2010, 13:29 

Prigorac je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

A vidi, mi smo jednostavno po mentalitetu daleko od naroda tipa Svedi... Da EU recimo ne protisce, vjerujem da bi korupcija bila gora na n-tu...

No sto htjedoh rec, ni na siromastvo, ni na (ne)uredjenost koja dovede do neceg, pa tako i u BiH, nemuslimani nece reagirat kao muslimani da u ime vjere idu raznosit ljude.

I da se malo dotaknem Vehabija.

Nisu su Vehabije veliki problem (tako i domace), u BiH su oni zasticeni od struktura vlasti... niti su samo oni radikalni... Lokalni muslimani (u odjelima), politicari su uveli recimo vjeronauk (islam) u VRTICE, dakle djeci koja jos ne znaju kad trebaju ic kakat, oni im ispiru maozak sa Allahom, eto ti borbe protiv radikalizma u BiH od "nasih", europskih muslimana)

Problem je u nepostajanu sekularnih institucija kroz dulju povijest u islamskim državama.
Nema određene crte koja razdvaja državu od vjere.
Vjera = država = veliki problem za one koji ne pripadaju toj vjeri, tj. ne pripadaju ni državi.
Izuzetak je Turska i danas BiH, no BiH to nije sam odlučila biti sekularna već joj je nametnuto 45.
A i to je prekratko razdoblje.
U kršćanskim zemljama to počinje sa stvaranjem SADa. Znači za koji 200 godina buju se oni normalizirali samo moramo male pričekat :zubati

Nametnuto je dobrim dijelom i Turskoj... jebo ti sekularnost koju mora vojska cuvat.

Ja i dalje mislim kako nema takve stvari kao europski muslimani, oni su samo takvi jer su manjina koja nema politicku vlast, i manjina koja je okruzena drugim i pod njihovim utjecajem, nista vise. Da su kojim slucajem muslimani u RH vecina, i da se ponasaju kao Tarik (koji je inace iz ne na bas dobrom glasu Zenice), onda bi mozda vjerovao u "europske muslimane"

Al ono sto ja mislim, da je islam, a osobito islamske zemlje negdje na razini doba europe u doba inkvizicije, mozda sto su jos mladi pa im treba vremena da sazriju... :neznam

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 30 lip 2010, 13:35 

PCM je napisao/la:

Niti je Haso iz Tuzle pravi musliman ,a niti je Mate "Listica" pravi katolik,Haso na pivu poslije dzume,a Mata sa zlatnom kajlom na janjetinu i pivu,pa u puf kod Moldavke( umjerenost u jelu i picu,ne pozeli tudjeg zenidbenog druga,nemaj drugih Bogova osim mene,haj dobro Mata vjeruje samo u zlato,srebro dukati za njih ce se prodati) :kava

PS niste stedili u ratu muslimane koji su pili pivu sa vama ,cak ni one koji nisu znali prouciti Bismilu niste stedili,sad kad imate Bejrut u BIH sad za zalom se sjecate Hase iz Tuzle koji ide na pivu poslije dzume...
najebali smo svi, nema vise bezkaharne setnjice,sad radi guza ,jer nikad ne znas gdje ce iduca opaliti

Aj majke ti mani me tih priča "nista u ratu štedili" , nije u ratu nitko nikog štedio ...

Gdje god iduća opali, jadna vama majka 100 puta prije nego nama, a to valjda i sam znaš ...

Halo momak pa upravo to trubim ovdje cijelo vrijeme,ne moram 100 puta ponovljati da se tesko nama svima,isto ovaj cirkus oko izgradnje spomenika Papi je autogol ,jer neprijatelji BIH bi voljeli da se izgradi i zatim da ga neki idiot digne u vazduh ono shatro u ime Allaha,pa da se moze pricati kako je BIH leglo terorizma,netolerancije...to je samo plus za Dodika &Co...a ovi vehabici oni ce otleprshati kako su i dosli ,sve je dobro dok Amerima ne dokurci i ne naprave novi Guantanamo kod Nemile...

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 30 lip 2010, 13:38 

Potpisujem !

Znaci ti si supak meraklija. :aleale

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 30 lip 2010, 14:19 

Aztec je napisao/la:

Nametnuto je dobrim dijelom i Turskoj... jebo ti sekularnost koju mora vojska cuvat.

Ja i dalje mislim kako nema takve stvari kao europski muslimani, oni su samo takvi jer su manjina koja nema politicku vlast, i manjina koja je okruzena drugim i pod njihovim utjecajem, nista vise. Da su kojim slucajem muslimani u RH vecina, i da se ponasaju kao Tarik (koji je inace iz ne na bas dobrom glasu Zenice), onda bi mozda vjerovao u "europske muslimane"

Al ono sto ja mislim, da je islam, a osobito islamske zemlje negdje na razini doba europe u doba inkvizicije, mozda sto su jos mladi pa im treba vremena da sazriju... :neznam

Pa i ja to mislim.
Ipak su oni mlađi brat (600. godina), pa jevo njihovo sad ulazak u pubertet, kad izađu buju se normalizirali.
Nekak mi se čini Kosovo kao najbolja mogučnost da većinski muslimanska država u Europi ojača sekularnu i pravnu državu, pa se ujedini s Albanijom i postane primjer muslimanima u Europi.
Al to sve ovosi kolko će sa Ameri tam potrudit.

Vrh

PostPostano: 30 lip 2010, 15:11 

Ovo je slika i prilika stanja u BiH ... i to je ISKLJUCIVO problem Muslimana u BiH, jer ovakvom tolerancijom i nekaznjavanjem se stjece dojam da je na snazi tio odobravanje ...

Neko spomenu Amere, e boli njih neka stvar za BiH, oni to smatraju problemom EU i sve se manje mjesaju... i Bin Laden je nastao kao protuteza Americkoj vojnoj indrustriji kojoj bez ovoga nema opstanka ...

Vrh

PostPostano: 01 srp 2010, 11:58 

Procitam zadnju stranicu teme na teh-x, da vidim dokle su dosli multietnicari sa izolir trakom i slucajem jednog bolesnog i umobolnog laznog muslimana koji nema ni vjeru ni naciju ba, kad imam sta vidjeti, nas stari poznanik, ono smece od laznog multietnicara dr.gog najgorljiviji pobornik teze da "opskurna skupina ludjaka" ne moze ici u istu ravan sa pravim problemom Bosne, cetnickom kamom (nedostaju ustase, o njima je valjda srao na prethodnim stranama ali neda mi se citati gomilu idiotluka)

Ovo spominjem cisto iz radoznalosti, zasto je jednom multietnicaru i navodno djetetu iz mijesanog braka, veci problem cetnicka kama od islamskog terorizma? sta to nije u najmanju ruku isti problem (ako si vec multietnicar, cetniku je naravno kama mila, kao sto je baliji bradati terorista srcu mio, to se podrazumjeva)?

Ja odgovor naravno znam, znate ga i vi, ali cisto da jos jednom vidimo sa kakvim govnima posla imamo.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2010, 12:19 

Ma, citam ih i ja malo... ima nesto i razuma, a ima i onih sto tvrde da ih je Tudjman doveo :klanjam, ili sam vidio sto prenose s islambosne kako se prije detonacije cula ekavica. :klanjam :klanjam :klanjam

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 01 srp 2010, 12:28 

Aztec je napisao/la:
Ma, citam ih i ja malo... ima nesto i razuma, a ima i onih sto tvrde da ih je Tudjman doveo :klanjam, ili sam vidio sto prenose s islambosne kako se prije detonacije cula ekavica. :klanjam :klanjam :klanjam

Znaci, Ganic je i Bugojno posjetio prije pocetka najnovijih sukoba :D

Da, cula se ekavica... pa nemoj reci, da nije odmah uhvacen ovaj bradati vehabija, nebi se oni libili za sve okriviti najprije Hrvate, ono, pa sto bi ba mi svoje policajce napali, ovo su Hrvati uradili, katolicki teroristi.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2010, 13:02 

Crni bombarder je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Znaci, Ganic je i Bugojno posjetio prije pocetka najnovijih sukoba :D

Da, cula se ekavica... pa nemoj reci, da nije odmah uhvacen ovaj bradati vehabija, nebi se oni libili za sve okriviti najprije Hrvate, ono, pa sto bi ba mi svoje policajce napali, ovo su Hrvati uradili, katolicki teroristi.

Ko zna, mozda iza svega stoje Zagorci. :zubati

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 01 srp 2010, 13:22 

Katolički teroristi, čula se ekavica ... VRH VRHOVA :klanjam

Vrh

PostPostano: 01 srp 2010, 13:42 

Citat:
Meta terorističkog napada trebao je biti i samostan u Fojnici!?

U sjeni bugojanskog terorističkog napada, zaštićeni svjedok L je jučer u Sudu BiH govorio o vezi s optuženim blizancima i selefijama Rijadom i Muhamedom (35) Rustempašićem iz Travnika, Abdulahom Handžićem (32) i Edisom Velićem (32) iz Sarajeva, zbog kojih je najvjerojatnije i učinjen osvetnički čin na zgradu policije u Bugojnu, piše Večernji list.
“U KPZ Zenica došli su agenti OSA-e BiH, nudeći suradnju, ali je sve ostalo na priči. Po izlasku, krajem 2007., pozvao me Edis Stroil (33) iz Priboja (optuženik u bijegu, nap.a.). Sastali smo se ispred džamije Kralj Fahd u Sarajevu, a tu je bio Rijad, izvjesni Amir i Velić. Novi sastanak imali smo u Rustempašićevoj kući, a na njemu je bio i Abdulah Handžić. Razgovarali smo o potrebi ujedinjenja selefija, stanju muslimana u svijetu i skupljanju novca za nabavu oružja.

Bilo je i govora o napadu na Ravnu Goru. Pitali su me što bih ja uradio, odnosno što bih prvo napao. Ja sam im rekao da je grad Fojnica najpovoljnija meta. Moj prijedlog je bio napad na samostan. Međutim, bez financijske pomoći to je bilo neizvedivo, a da sam bio zainteresiran za takvo što, od braće iz Afganistana dobio bih pomoć”, kazao je svjedok L te dodao da je odbio ponudu da obučava Rustempašića, Handžića, Velića...

“Rijad, koji je među ostalima imao autoritet, rekao mi je da može okupiti skupinu od 50-60 ljudi. Zatražio je da napravim popis za kupovinu oružja, što sam i učinio. Posljednji susret s Velićem i Handžićem imao sam u ljeto 2008. godine, kada su me fizički napali” rekao je svjedok L dodavši da je najčvršće namjere imao optuženi Velić koji je, kako je kazao, nakon Božića 2008. rekao: “Prođe fešta ustaška i četnička, a mi ništa ne uradismo!” Inače, Abdulah Handžić jučer se po drugi put zaredom nije pojavio pred sucem, kojemu je iz pritvora poslao uvredljivo pismo.

http://www.dnevnik.ba/index.php?option= ... Itemid=461

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 05 srp 2010, 12:20 

Citat:
PRAVI SELAFIJA
Palislamović ne priznaje zakone BiH

Naser Palislamović i ostali osumnjičeni za teroristički napad u Bugojnu na Sudu BiH pokušavaju praviti cirkus. Palislamović, osumnjičeni za organiziranje napada na policijsku postaju u Bugojnu, zatražio je da od njega udalje njegova odvjetnika po službenoj dužnosti, govoreći kako mu je Alah dovoljan.

- Utrpali ste mi ovog čovjeka bez mog znanja. On meni ne treba, kazao je Palislamović, koji nije htio ustati dok se obraćao sucu. On je to pravdao svojim vjerskim razlozima, za što sudac Nenad Šeleda nije imao mnogo razumijevanja pa ga je udaljio iz sudnice, kao i Emina Osmanagića, pomagača Harisa Čauševića u ovom napadu. Za razliku od ove dvojice koji su govorili i previše, Nedžad Keško uopće nije želio govoriti, što je sucu Šeledi zadalo novi problem. Stoga je stručna suradnica Tužiteljstva BiH Razija Peco morala javno potvrditi da se uistinu radi o Keški, a i on je, također, zajedno s Harisom Špagom, koji također nije htio govoriti, odstranjen iz sudnice, piše Večernji list.

Keško i Špago babysitteri

- Kada bih imao kontakt s vama, prestao bih biti musliman, a to ne želim. Po mojoj vjeri, nama muslimanima zabranjeno je da se sudimo pred drugim sudom, ako bih sudjelovao u ovom postupku, prestao bih biti musliman, kazao je Keško sucu Šeledi, koji, očito, “ne priznaje” nijedan drugi sud, osim Suda BiH, odgovorivši mu kako je ‘‘Sud BiH prvi sud’’. Sudac ga je još i dodatno “poučio” islamu rekavši mu kako komunicira s mnogo muslimana, a da zbog toga nitko nije prestao biti pripadnik svoje vjere. Nedžad Keško ranije je zatražio i ispis iz državljanstva BiH, iako nije zatražio državljanstvo druge države. Njegov otac Ismet medijima je kazao kako mu je sin nevin te da je samo sa Špagom otišao po Palislamovićevo dijete, što tvrdi i Aldin Lejlić, Špagin odvjetnik.

Novi detalji

- Palislamović je mog branjenika pozvao u večernjim satima. Kazao mu je kako je prilikom potjere imao prometnu i da bježi, a da je dijete, koje je bilo s njim u autu, ostavio na određenom mjestu. Moj branjenik je mislio da bježi jer nema vozačku. Nije znao za napad u Bugojnu. On i Keško su otišli i uzeli dijete s ulice, što je potvrdilo i dijete, objasnio je Lejlić. Tužiteljica Ozrenka Nešković otkrila je nove detalje. Prema istrazi, Palislamović je pozvao Čauševića kazavši mu da ‘‘ima jedan poslić za njega’’ i da se radi o ‘‘osveti brata Rijada Rustempašića’’. Pred policijsku postaju dovezli su se Palislamovićevim nissanom, zajedno izvukli bijelu vreću s eksplozivnom napravom i postavili je kod zgrade, aktiviravši je uz pomoć sporogorećeg štapina. Otkrila je i to da je pronađena veća količina naoružanja koja bi se mogla dovesti u vezu s terorističkim napadom. Osmanagić, Keško i Špago sumnjiče se da su nakon terorističkog napada pomogli Palislamoviću da ga sakriju, kao i njegovo vozilo, pronađeno kod Osmanagića. Idriz Kamenica tvrdi da Palislamović u to vrijeme nije bio u Bugojnu, a Keškin odvjetnik kaže kako nema dovoljno dokaza da je njegov branjenik skrivao Palislamovićevo vozilo.( Foto: Večernji list)

(poskok)

Vrh

Naslov: Re: Teroristički napad na policijsku postaju u Bugojnu
PostPostano: 06 srp 2010, 09:15 

Nekima još nije jasno da sila i teror poznaju samo silu i teror, ma koliko pojedini to izbjegavali i zataškavali...

Citat:
24SI - Vehabije iz Gornje Maoče ocijenile su da je prošlosedmični teroristički akt u Bugojnu obično ubistvo, ali i da je još veći grijeh od samog ubistva ostao neosuđen!

Press RS navodi da se u otvorenom pismu upućenom "bosanskom narodu", a koje je objavljeno na nekoliko internet portala, navodi da je ubistvo grijeh koji svi lako prepoznaju i da zato osuđuju ubistvo u Bugojnu. Oni, međutim, dodaju da je "još veći grijeh od samog ubistva ostao neosuđen".

"Smutnja prije ubistva u kojoj su stvorene okolnosti da do njega dođe, posebno smutnja poslije ubistva, daleko je veća i ogavnija. Pogledajte kako će ubistvo u Bugojnu eksploatisati za svoju političku karijeru mnogi za koje ste glasali", navodi se u vehabijskoj poruci, prenosi Press RS.

Da stvar bude još interesantnija, federalna policija je izbjegla da nadležnoj komisiji Parlamenta BiH dostavi tražene informacije o terorističkom napadu u Bugojnu, zbog čega je poslanik SNSD-a Drago Kalabić napustio sjednicu Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost održane u ponedjeljak. Kalabić kaže da je informacija o zločinu u Bugojnu koju je dostavio federalni MUP na nivou informacije za mjesnu zajednicu.

"Očigledno je na djelu organizovano ometanje borbe protiv terorizma, jer neko ovo područje želi da pretvori u Afganistan ili Irak. Oni za koje pretpostavljam da ljude, koji nisu državljani ove zemlje, svakodnevno obavještavaju o sličnim aktivnostima, nisu se udostojili da informišu svoj parlament i svoju vlast", naglasio je Kalabić za Press RS.

On je ocijenio da je ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović obmanuo parlament, nesuvislo pričajući kako ima neke dokumente i da su ga "neki obavijestili o nečemu". On, međutim, nije htio da kaže, dodaje Kalabić, o čemu je obaviješten. Kalabić upozorava i da se zaštita terorističkih organizacija i sakrivanje informacija o njima tretira kao teško krivično djelo.

Prema njegovim riječima, Komisija je iza zatvorenih vrata raspravljala o očiglednom onemogućavanju državnih institucija koje su Parlament BiH morale da obavijeste o prijedlogu mjera kako bi se građanima poslala jasna poruka da BiH neće biti utočište terorizma.

"Ovdje se pokušava amnestiranje institucije za svoj nerad. RS neće ostati njema na sve to i daće svoj doprinos kako se BiH ne bi pretvorila u leglo terorizma", zaključio je Kalabić.

Kako prenosi Press RS, vehabije iz Gornje Maoče u pismu tvrde "da nema drugog puta i načina za spasenje od vjere u Allaha".

"Naš poziv najčešće grubo odbijate, ali ne znate da nemate drugog puta i načina da se spasite. Jedino stvarno pribježište je Allah, sve drugo je iluzija. Vaši dušmani žele da se vi svojih sinova odreknete i da zbog njih nerazumljivi stid osjećate. Oni žele da vas okrenu protiv nas, a samim tim i protiv vjere kojoj se kao Bošnjaci pripisujete, a na koju svi ostali, Srbi, Hrvati, Romi, Židovi imaju isto pravo kao i vi", navodi se u pismu vehabija.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2010, 09:32 

Nakon terorističkog napada u Bugojnu: Vehabije poslale prijeteće pismo "bosanskom narodu"!?

http://www.24sata.info/vijesti/dogadjaj ... arodu.html

Kako covjek moze biti glup.
Umjesto da se sada posute oni poceli i da prijete.
Svasta boze sacuvaj.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2010, 12:14 

Dobar i pošten osvrt:

Citat:
U rodnom sam Bugojnu. Svake godine odlazim tamo u ovo doba kako bih vidio neke drage ljude koji su posljednjih godina sa teatarskim festivalom „Fedra“ napravili čudo u ovom malom provincijalnom gradu. Možda u vrijeme druga Tita, Branka Mikulića i čuvenog gradonačelnika Bugojna Stjepana Domaćinovića Kokana, i nije bio toliko „provincijalni gradić“, ali to posljednjih petnaestak godina jeste.

Prije dvadesetak godina je to bio grad sa najvećim industrijskim razvojem u BiH, grad u koji su mladi inžinjeri iz cijele Jugoslavije dolazili da rade, računajući na dobre plate i na ključeve od novih stanova koje su mogli steći za nekoliko godina rada u „Slavku Rodiću“ ili „Špediciji“. U Bugojno su dolazili Kasparov i Karpov, jer se upravo tamo održavao najveći šahovski turnir na svijetu. U Bugojno su dolazili i svjetski državnici, jer je upravo tu Tito provodio svoje godišnje odmore; kao dječak sjećam se tih posjeta u njegovoj vili na Koprivnici, dok smo mi, njegovi pioniri, čistili lišće oko staze po kojoj je on hodao. Kada danas nekome kažem da sam Tita uživo vidio barem desetak puta, niko mi ne vjeruje; misle da su to „minhauzenove laži“, a stvarno jesam i to iz neposredne blizine, na metar-dva.

Tito je zbog nečega volio Bugojno i zbog toga je taj maleni gradić imao velike koristi od njegovih čestih posjeta. Jedni kažu da je Tito u Bugojnu dolazio zato što je okolna klima odgovarala njegovom zdravlju, drugi, pak, kažu, da je dolazio zbog nadaleko poznatog lova na medvjede, a treći zato što je Bugojno imalo mudro političko rukovodstvo koje je Tita znalo namamiti u ove krajeve, pa zagrabiti iz svih republičkih (BiH) i državnih (Jugoslavija) jasli.

Tako je tih godina Bugojno dobilo veliki hotel „Kalin“, olimpijski bazen kakav nije imalo ni olimpijsko Sarajevo, ogromni Kulturno-sportski centar, novi fudbalski stadion „Jaklić“ za NK Iskru, tim koji je sa Mirelom Zjajom ušao u Prvu YU ligu… Mada je svima nama bila draža ona Iskrina faza kada smo bili konstantno u vrhu Druge lige, ali je tada za nas igrao Nikola Idić Pele, najveća zvijezda malog stadiona „Hendek“ na kojem je „Iskra“ igrala prije izgradnje novog stadiona. Kažem za nas, jer ja se i sada deklarišem kao navijač „Iskre“, tek sin mi je navijač „Želje“, jer je to logičan porodični kontinuitet – „Željo“ je godinama bio u čvrstom partnerstvu sa našom „Iskrom“.

Danas u Bugojnu od toga gotovo da nema ništa; stadion na Jakliču zjapi prazan, „Iskra“ je negdje u Drugoj federalnoj ligi; kažu mi da joj je i račun blokiran, pa se sada nadaju da će od prodaje sjajnog Ermina Zeca turskom Genclerbirligiju i oni imati fajde i da će od tih dvjestotinjak hiljada eura (10 posto od ugovora), koliko bi trebao dobiti bugojanski nogomentni klub, nešto uraditi sa krizom gradskog nogometa. Oni malo bolje upućeni kažu da od toga nema ništa, te da će te pare pokupiti lokalni tajkunčići, kao što su i dosad to radili. Najbolji primjer kako se rješavaju ovaki probelemi u Bugojnu jeste hotel „Kalin“: Ovaj, nekada jedan od najboljih hotela u BiH, prvo je opeljušila postratna SDA kamarila, a potom ga za smiješne novce prodala nekakvom lokalnom poduzetniku koji je od hotela napravio stambeno ruglo dostojno titule „Investment bullshit of 20 century“. Bugojansko općinsko rukovodstvo ovih godina ništa nije uspijelo uraditi ni sa „Slavkom Rodićem“, ovaj gigant je propao, a njegovu imovinu je ista SDA nesposobna vrhuška podijelila među sobom, pa sada tamo ima svega, osim proizvodnje i industrije. Još gore je u pogonima nekada nadaleko poznate bugojanske „Kožare“; njih su, opet u suradnji sa lokalnom vlašću, pokupovali mali italijanski prevaranti i kriminalci koji, gore nego u vrijeme kada su Marks i Engles počeli da pišu svoju utopijsku literaturu o potrebi izgradnje boljeg i pravednijeg svijeta, za bijedne pare iskorištavaju žensku radnu snagu, dok su im lokalni moćnici omogućili da usput direktno pljačkaju državu kojoj nisu plaćali nikave poreze i doprinose.
U Bugojnu je sve razvalina do razvaline, promašaj do promašaja, a u konačnici – bijeda i socijalno beznađe.

Tako je i moralo biti. Jer, lokalni polititičari koji vladaju ovom, sada se već slobodno može reći kasabom, su se ovih godina bavili gotovo isključivo idelogijom, bolje reći religijom; njima je reis Cerić bio najmiliji gost. Nije ih zanimalo kako da spasu bugojansku privredu, razvijaju nova preduzeća ili da privuku nove investitore. Upravo suprotno, ta vlast je činila sve da ti investori ne dođu u Bugojno. Znate zašto? Odgovor je kratak, jasan i nedvosmislen – zato što nisu bili muslimani, i to muslimani onog tipa kakve su voljeli Dževad Mlaćo, reis Cerić ili neki od arapskih donatora koji su u Bugojnu napravili impresivan islamski centar.

Samo kilometar dalje od ovog islamskog centra već godinama stoje ruševine spaljene Titove vile, oko koje niko ne brine; danas je to mogla biti istinska turistička atrakcija koja bi u ovaj grad dovela. hiljade turista da se dive jednoj velikoj historijskog ličnosti. Ili, barem da Titovim stazama love medvjede. Tu ekipu, tu vlast koja drži i vlada Bugojnom već punih petnaestak godina i koja ga je ekonomski uništila, to nikada nije zanimalo. Ne zanima ni današnjeg načelnika koji možda nije novokomponovani vjerski fanatik, ali je malokalibarski političar kome je vrhunac poduzetničkih akcija da dovede uličnu rasvjetu do kakvog sela (jer je to jeftina investicija) ili da napravi kakav teren za mali fudbal (čovjek voli mali fudbal, ali ne nogomet „na velike“).

Da, tako je to u Bugojnu posljednjih deceniju-dvije – filozofija kasabe u najfinijem Andrićevskom maniru. Zato na neki način ovo što se tamo dogodilo prije desetak dana i nije, nažalost, neko iznenađenje. Ekonomska bijeda, siromaštvo duha, izgubljenost u prostoru i historijskom vremenu mora proizvesti sve oblike društvenih devijacija. Zato treba glasno i jasno reći – oni koji su vladali Bugojnom ali i BiH, oni koji su njegovali islam kao oblik poželjne političke ideologije u ovome gradu, proizvođači su ludila koje nam se danas događa. Haris Čaušević Oks je njihovo čedo. Zato je reis Cerić zašutio na Ajvatovici istog dana kada su zabludjeli ovnovi iz njegovog stada u ime političkog islama ubijali policajce i susjede.

I još nešto za kraj. Prije više od dvadesetak godina sam u nekadašnjim „Našim danima“ napisao tekst pod naslovom „Druže Tito, dok je nas, biće i medvjeda“ u kojem sam, onako ambiziozno i prenteciozno, napao tadašnje bugojansko rukovodstvo na čelu sa Mikulićem i Kokanom, zbog navodnih oligarijskih manira u vladanju. Danas, javno povlačim sve što sam o njima tada napisao i većini njih se posthumno izvinjavam.

Bilo je časno živjeti sa njima.

Piše: Jasmin DURAKOVIĆ

Vrh

PostPostano: 06 srp 2010, 13:03 

Hoće li slijepci progledati? Bošnjačka ratna politička vrhuška upotrebljava islamske teroriste za ostvarivanje svojih političkih ciljeva, u ratu, poraću, a kako vidimo i u budućnosti...

Citat:
...
Na ulici primjećujemo policajce sa psima u ophodnji gradom. Policijski inspektor koji je htio ostati anoniman veli nam da je to specijalna jedinica za podršku, a razlog je nova prijetnja koja je opet stigla preko Facebooka. “Poručili su nam da će napraviti još veće krvoproliće. Očekujem da bi se to moglo uskoro i dogoditi. Mi smo u policiji onemogućeni da radimo svoj posao kako treba. Uporno su godinama davane upute da se problem vehabizma ignorira i zbog tog nam se ovo sada i događa”, podcrtava županijski policijski inspektor.

...

http://www.hercegbosna.org/kolumne/poli ... -1520.html

Vrh

PostPostano: 06 srp 2010, 13:50 

bumbar92 je napisao/la:
Hoće li slijepci progledati? Bošnjačka ratna politička vrhuška upotrebljava islamske teroriste za ostvarivanje svojih političkih ciljeva, u ratu, poraću, a kako vidimo i u budućnosti...
Citat:
...
Na ulici primjećujemo policajce sa psima u ophodnji gradom. Policijski inspektor koji je htio ostati anoniman veli nam da je to specijalna jedinica za podršku, a razlog je nova prijetnja koja je opet stigla preko Facebooka. “Poručili su nam da će napraviti još veće krvoproliće. Očekujem da bi se to moglo uskoro i dogoditi. Mi smo u policiji onemogućeni da radimo svoj posao kako treba. Uporno su godinama davane upute da se problem vehabizma ignorira i zbog tog nam se ovo sada i događa”, podcrtava županijski policijski inspektor.
...

http://www.hercegbosna.org/kolumne/poli ... -1520.html

Taj vahabitizam će im se odbiti o glavu još jače nego što je počeo.
Koja normalna nacija se pokušava izgraditi na načelima iz doba srenjeg vijeka?
Sada skapavaju gladni kruha u svojim kasabicama, što će im se tek dogoditi u budućnosti? :pepam

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 235 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 41 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: