HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 stu 2024, 02:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8224 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219 ... 329  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: OSRH
PostPostano: 18 pro 2020, 15:49 

https://hr.wikipedia.org/wiki/Zapovjedn ... snaga_OSRH

Da negdje na hrvatskoj Wikipediji imamo lijepe slike...

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 19:15 

slika

Da ih gledamo malo.

Što bi nakon Rafale i Bradleya bilo slijedeće?

VLR svakako, besposadne letjelice, PZO? Znam da su bila neka nagađanja/govorkanja da bi se išlo u nabavku rabljenih Apache-ja od Amera.

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 19:21 

Upozorenja: 1
Ja sam smatrao da nam je PZO najbitniji sljedeći ali nije.
VBR svakako sljedeći i to m270 ili još bolje himarsi s balističkim raketama 300 km dometa i roj dronova.
Nakon toga bar 12 Apača bi nam došlo ko budali šamar
Još 50ak pzh2000 pa tenkovi bar 50 leoparda 2a7
E onda možemo i pzo i mornaricu

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 01:08 

Koliko km možemo u susjedne zemlje s njima? Patroliramo li iznad BiH i možemo li do brata KIM-a do Niša?

Volio bi da ih vidi, slika i napravi video!

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 01:51 

dudu je napisao/la:

Novo jutro nova prilika za komšije da spomenu nabavu topništva dometa 300 km, od 14:00.

Požarni si u SOA, sve na tebi pada. One man band.
Oči će ti izgore, od gledanja videa, o MOĆNOJ VS.
VS će dati ubrzo jak odgovor, da će zubi da trnu.

@rekonk od slika nema selameta, ti tko junfer kad okači teta milfu i ti okačio nešto prevaziđeno, skupo, daleko. Mašta.

@bobi, radujem se svim kupnjama RH. Dođem na Pleso sa akreditacijama OSRH u vip loži, da "snimim".

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 16:02 

Služba javlja da su komšije na aparatima.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 20:55 

dudu je napisao/la:

Kako neće bit. Odnos snaga nije 10:1 i neprijatelj se ima čime braniti. :neznam
I tebe bi uhvatila panika da si Srbin. :laugh

Vrh

PostPostano: 20 pro 2020, 02:32 

dudu je napisao/la:

Navijamo za što jači odgovor Srbije i što jaču utrku u naoružanju Hrvatske i Srbije. Boznian Mozlemz kao neutralni pasivni promatrač neka sude čiji je veći.
"Hrvatska 1063 tenkova 547 haubica 64 aviona... Srbija 1278 tenkova 412 haubica 48 aviona... Moja Bosna ponosna... 0 0 0 0 0 0 0 0 0... 1 vatrogasni helikopter.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2020, 04:25 

Planina je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Navijamo za što jači odgovor Srbije i što jaču utrku u naoružanju Hrvatske i Srbije. Boznian Mozlemz kao neutralni pasivni promatrač neka sude čiji je veći.
"Hrvatska 1063 tenkova 547 haubica 64 aviona... Srbija 1278 tenkova 412 haubica 48 aviona... Moja Bosna ponosna... 0 0 0 0 0 0 0 0 0... 1 vatrogasni helikopter.

Da... ta utrka u naoružanju definitivno povećava šansu intervencije i jedne i druge u BiH.

Vrlo jasan interes gotovo svih naroda u BiH.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 11:57 

Mi svi ovdje na Balkanu se trebamo umit hladnom vodom šta se jačine oružanih snaga tiče.

Recimo pogledao sam vojnu snagu nama usporedivih zapadnoeuropskih zemalja, što brojem stanovnika, što površinom, tipa Danska, Norveška koje su tu negdje brojem stanovnika, te recimo Belgija, Švicarska koje su duplo brojnije, no površinom čak i manje od nas.

I ono, sve naše oružane snage na Balkanu zajedno su praktično ispod snage svake od tih pojedinih zemalja.
A uzmite u obzir činjenicu kako te zemlje praktično da nemaju neprijatelja, niti gorućih geopolitičkih sporova.

Evo primjerice Švicarska valjda nije vodila rat od 18.stoljeća, a ima vojsku sa kojom bi doslovno mogla uspješno izvršiti invaziju na bilo koju od susjednih zemalja, sve redom imaju strašne zračne snage sa najmodernijim multirole avionima (svi već imaju ili su u procesu narudžbe novih F-35-ica), a recimo Danska i Norveška imaju i stani-pani mornaricu.

Istina, realnost je kako sve te države imaju 2-3 puta veći GDP per capita (PPP), no to samo ide u prilog činjenici da "kolko para, tolko muzike", a mi smo u usporedbi sa njima ovdje na našem području, regiji praktično na nivou da se nabacujemo kamenjem jedni na druge, obični vojni patuljci :zubati

Primjerice baš sam računao, i recimo RH bi trebalo direktnih ulaganja od MINIMALNO 50 milijardi kuna (8 milijardi dolara) da dođu na neki respektabilan nivo iole približan tim gore navedenim zapadnoeuropskim državama, mislim po vojnoj snazi.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 14:27 

Dobro do su najbogatije zemlje svijeta. Može im se. Mi se ne trebamo zavaravati da možemo i pomisliti išta slično dok nam gospodarstvo ne naraste.

Ali 2% bi trebali izdvajati, a ne uračunavati braniteljske mirovine u to da ne dobijemo packe na NATO sastanku.

S pametnim planom što donacija, što kupovanja rabljenog, pa novog gdje treba bi se mogli solidno opremit za naše potrebe.

Ali za zaista ozbiljnu vojsku bi trebali izdvajati 15-20 milijardi kuna, a ne 5. Iako već bi 10 bilo lijepo.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 14:34 

Sve više utvrđujem moje mišljenje da nikakva armija ne treba osim obuke ljudi da koriste pušku i eksploziv. Ako te neko okpira otvori sve lagere sa snajperima i eksplozivom i nek ljudi u civilu jebu mater okupatoru. Jednostavno nek ljudi ulaze u lagere i uzimaju šta hoće bez ikakvih knjiga i zapisivanja.
Amerikanci najbolje znaju kako to ide i bez puno snipers i eksploziva. Podvuku repove i odlaze ekspresno.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 14:50 

BBC je napisao/la:
Sve više utvrđujem moje mišljenje da nikakva armija ne treba osim obuke ljudi da koriste pušku i eksploziv. Ako te neko okpira otvori sve lagere sa snajperima i eksplozivom i nek ljudi u civilu jebu mater okupatoru. Jednostavno nek ljudi ulaze u lagere i uzimaju šta hoće bez ikakvih knjiga i zapisivanja.
Amerikanci najbolje znaju kako to ide i bez puno snipers i eksploziva. Podvuku repove i odlaze ekspresno.

A čuj, za vrijeme II SR su Nijemci znali izaći na kraj i takvom načinu ratovanja.

E sad, ako je tebi mio život žene, kćeri, sina onda nisam siguran da ćeš pribjeći toj metodi ratovanja.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 18:26 

Nekad se za to saznalo 5 godina poslije. Danas se sazna isti dan.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 19:47 

Službeno je ponuđeni Rafal F3R.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 22:34 

Citat:
Međuresorno povjerenstvo predalo je Vladi Studiju izvedivosti za nabavu višenamjenskog borbenog aviona

Nakon što su zaprimljene ponude četiriju država (SAD-a, Švedske, Francuske i Izraela), Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskog borbenog aviona 12. prosinca 2020. službeno je dovršilo evaluaciju ponuda i predsjedniku Vlade je 21. prosinca uputilo Studiju izvedivosti za nabavu višenamjenskog borbenog aviona.
Međuresorno povjerenstvo je, također, na temelju sveobuhvatne i multikriterijske stručne analize sadržane u studiji jednoglasno donijelo zaključak o najboljoj ponudi između dviju ponuda za nove avione (američkog F‑16 Block 70 i švedskog Gripena C/D) i dviju ponuda za korištene avione (francuski Rafale F3‑R i izraelski F‑16 Block 30). Sve su ponude temeljito i precizno ocjenjivane u okviru triju domena: strateške domene, domene sposobnosti i financijske domene.

Zbog zaštite integriteta procesa, ti su podaci klasificirani.

Početkom sljedeće godine, sa sadržajem studije bit će upoznat Odbor za obranu Hrvatskog sabora, nakon čega će Vlada donijeti konačnu odluku o odabiru višenamjenskog borbenog aviona. Nakon toga započet će višemjesečna faza izrade međuvladinog ugovora s vladom države čija će ponuda biti odabrana, kako bi se taj ugovor mogao sklopiti najkasnije do kraja 2021. godine.

Nabavom višenamjenskog borbenog aviona Hrvatska će za sljedeća tri desetljeća dobiti 12 suvremenih aviona 4. generacije (10 jednosjeda i 2 dvosjeda) koji će zamijeniti Migove 21, čiji resursi istječu krajem 2024. godine.

Kao članica NATO-a, Hrvatska će time ne samo sačuvati sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva već će ih i značajno unaprijediti te mnogo djelotvornije moći štititi svoj zračni prostor i teritorijalni integritet.

https://vlada.gov.hr/vijesti/medjuresor ... iona/31106

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 22:37 

zanimljivo je da se više ne spominje ekonomska domena ponude, samo strateška, funkcionalna i financijska.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 23:49 

dudu je napisao/la:
zanimljivo je da se više ne spominje ekonomska domena ponude, samo strateška, funkcionalna i financijska.

Samo me zanima odakle našima lova za to sve...

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 23:55 

Tabak reče Francuzi nude F3R 2018. godište?

realno Francuska i ima na stanju F3R i proizvedeni su od 2012.-2019. godine.

još će naši piloti dobiti avion u čiji sic još nije prdnuto.

slika

bolje se rodit bez one stvari nego da nisi Hrvat.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 23:57 

uživajte, Franjo Tuđman, Milanović, Hrvatska vojska, ministar obrane Banožić- sve u jednom.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 00:01 

slika

sad je i službeno, Francuska nam nudi ovo čudo.

bit će granice Hrvatske gdje god hoćemo i zamislimo.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 00:05 

Zastava Hrvatske i Crne Gore jedna do druge dok hrvatski i crnogorski kadeti zajedno usvajaju znanja potrebna za obranu od svakog agresora...

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 00:09 

weasel je napisao/la:
dudu je napisao/la:

A šta te to toliko ima čudit? Zemlja poput Hrvatske može kupiti 12 lovaca. I bilo koja druga zemlja koja je na sličnoj razini. Nije to ne znam šta.

Još ti Francuzi ponude malo rabljeno čudo po super cijeni. Ovo je prilika koja se ne propušta.

Francuzi se me jako ugodno iznenadili. Naravno da je to njima u interesu i da im treba da netko kupi njihove lovce ali po svemu su nam izašli u susret. Za razliku od njih Amerika koja ima puno veće resurse se postavila kao autist. Francuzi su puno okretniji i prilagodljiviji od onih srednjoameričkih Švaba...

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 00:14 

Reconquista je napisao/la:
weasel je napisao/la:

A šta te to toliko ima čudit? Zemlja poput Hrvatske može kupiti 12 lovaca. I bilo koja druga zemlja koja je na sličnoj razini. Nije to ne znam šta.

Još ti Francuzi ponude malo rabljeno čudo po super cijeni. Ovo je prilika koja se ne propušta.

Francuzi se me jako ugodno iznenadili. Naravno da je to njima u interesu i da im treba da netko kupi njihove lovce ali po svemu su nam izašli u susret. Za razliku od njih Amerika koja ima puno veće resurse se postavila kao autist. Francuzi su puno okretniji i prilagodljiviji od onih srednjoameričkih Švaba...

zapravo, mi Hrvati smo ponovno unikatni, na taj broj stanovnika i GDP i takav avion smo apsolutno najmanja velesila na svijetu.

ne znam koja to usporediva zemlja ima, nema ni Irska, ni Baltik, najbliža je Slovačka, ali su veći.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 00:20 

Mi smo zbog svoje veličine i prisiljeni udarati iznad svoje kategorije kako reče general Mattis.

Ali jao onom koga mi opalimo. Uvijek se kladi na manjeg i luđeg. :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8224 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219 ... 329  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: