|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 44 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
K:M
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 25 pro 2020, 18:57 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3917 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Robbie MO je napisao/la: K:M je napisao/la: Zašto lobira za Cg koja bi konkurirala RH u turizmu?
Zar nije bolje izolirani, siromašni tko Srbija?
Ti bi da pored našeg butika stoji buvljak? Kao što dudu kaže, nemaš merkantilističke talente. Sumnjam u vase casne namere, glede crvenih Hrvata....zasto ne civilizirate i Albance.... https://www.dw.com/sr/sme%C4%87e-iz-alb ... a-41869928ŽIVOTNA SREDINA Smeće iz Albanije na dubrovačkoj obali Tokom zimskih meseci, naročito kada duva malo jači Jugo, more redovno izbacuje na hrvatska ostrva i obalu velike količine smeća. Pre nekoliko dana zatrpalo je i dubrovačku plažu i staru gradsku luku.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 25 pro 2020, 19:00 |
|
|
dudu je napisao/la: Slab si mi ti neki trgovac ako tako razmišljaš, mi želimo cluster, da nismo slijepa ulica i jedini, da je cijeli Jadran na cijeni, a mi kao najveći.
Kao kad se u šoping centru tenisičari okupe na jednu lokaciju pa sve jedan do drugog, ideš kupit tenisice i odmah razmišljaš ma najbolje tamo, imaš izbora. Pogledaj post iznad i vidi klaster, gori no u Kalkuti ili Pesevaru.....a ja sam cjeo zivot sam svoj gazda, toliko o "nepoznavanju" https://www.dw.com/hr/more-nam-vra%C4%8 ... a-41862597Ljepo je da se okrupni kipa, samo mi nismo zainteresirani za "okrupnjavanje u hrv klaster".
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Marko80
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 25 pro 2020, 19:11 |
|
|
K:M je napisao/la: Zašto lobira za Cg koja bi konkurirala RH u turizmu?
Zar nije bolje izolirani, siromašni tko Srbija? Lobiraju jer hr politicari nisu "hr politicari" nego globalisticka bagra. A CG ne moze konkurirati Hr turizmu jer HR ima puno vecu obalu i bolju uslugu. A i CG je "daleko" na jugu. Zbog blizine Italije, Austrije, Slovenije i Njemacke Istra i ima "jak" turizam. Sloveneca svake godine na Jadranu ljetuje blizu 1 mil. I svo to njihovo nocenje se ostvari preko 90% na potezu od Istre do Zadra. Juzno od Zadra rijetko ljetuju Slovenci.
|
|
Vrh |
|
|
Istin
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 25 pro 2020, 19:28 |
|
Pridružen/a: 18 vel 2018, 00:31 Postovi: 1511 Lokacija: Mareva Ljut
|
CG ulazi u EU uskoro. EU se neće raspasti, prije će se takozvana "Ruska federcaija" raspasti, a ako se i ne raspadne nastavit će joj opadati politička moć (uglavnom zbog demografije i ekonomije) te će izgubiti status velesile u bližoj budućnosti.
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 25 pro 2020, 19:53 |
|
|
Marko80 je napisao/la: K:M je napisao/la: Zašto lobira za Cg koja bi konkurirala RH u turizmu?
Zar nije bolje izolirani, siromašni tko Srbija? Lobiraju jer hr politicari nisu "hr politicari" nego globalisticka bagra. A CG ne moze konkurirati Hr turizmu jer HR ima puno vecu obalu i bolju uslugu. A i CG je "daleko" na jugu. Zbog blizine Italije, Austrije, Slovenije i Njemacke Istra i ima "jak" turizam. Sloveneca svake godine na Jadranu ljetuje blizu 1 mil. I svo to njihovo nocenje se ostvari preko 90% na potezu od Istre do Zadra. Juzno od Zadra rijetko ljetuju Slovenci. Anemicni je kul, stipkaju ga za guzove matori deerpeovci. To je danas in za napredovanje. Istra, posebno Umag sam pikirao, ali sinovi mi se mrste, kazu selo od 5 k ljudi. Jedva da bi dosli samnom i u Pulu od 50 k. Tesko je kad iz grada od preko 250 k puka (makar i siromasnih), odes u neka bespuca i selendre, nema sadrzaja, kik boks kluba.
|
|
Vrh |
|
|
Marko80
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 25 pro 2020, 19:58 |
|
|
K:M je napisao/la: Anemicni je kul, stipkaju ga za guzove matori deerpeovci. To je danas in za napredovanje.
Istra, posebno Umag sam pikirao, ali sinovi mi se mrste, kazu selo od 5 k ljudi. Jedva da bi dosli samnom i u Pulu od 50 k. Tesko je kad iz grada od preko 250 k puka (makar i siromasnih), odes u neka bespuca i selendre, nema sadrzaja, kik boks kluba. Onda ih vodi u New York ili Boston. Djecu ne zanima takva vrsta odmora, more i plaze nego kik boks na odmoru. Ne volim niti ja spavanje u kampovima i nikd nebi dao novac za to. Al stoine tisuca Svaba i Nizozemaca to obozava i masno placa. Meni je to neshvatljivo i nikad nebi kampirao.
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 25 pro 2020, 20:00 |
|
|
Ne odmor, vec doseljavanje, na duze ili trajno. Razvoj poduzetnistva i uposljavanje lokalnog puka.
|
|
Vrh |
|
|
Ekdaim
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 25 pro 2020, 20:01 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2020, 19:06 Postovi: 344 Lokacija: Obečano zemljište
|
Nužan je presedan da prvi Muslimanski narod postane konstitutivan u Europskoj Uniji. Ionako je 10 ak m Turaka, Marokanaca, Libijaca i druge braće tu. Kad Bosna uđe biti će to merak. Mislim da će milioni Muslimana dobiti EU državljanstvo.
_________________ القوة تكمن في التفاني
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 25 pro 2020, 21:22 |
|
|
Oni, EU, cim se oporave, usisace i taj ostatak, garant. Naravno, ako se oporave, a mislim da hoce jer drugog izlaza nemaju. Ili nemamo, posto sam i ja dio toga.
A zasto ce usisati? Zato sto je to ipak mali komad. Sve skupa ni 1% ukupnog EU BDPa, stanovnika petnaestak miliona (pa samo toliko stranaca ima BRD). A jos bitnije je to da si ne mogu priustiti vakuum pred vlastitim pragom u koji su vec - iskoristavajuci vjesto slabost EU - poceli da upadaju Kinezi i Rusi. To je jednostavna racunica jer na taj nacin funkcioniraju imperije vec stoljecima. A mi imamo dvije, potencijalno cetiri imperije (USA i Kina, kako EU i, iako na jedvite jade ali ipak zbog velicine zemlje i relativno jake vojske, Rusija).
A na uvodno pitanje je vec odgovoreno: Niti je postojala EU, niti je pola ovog sto je danas u njoj bilo dio nje. Austrija je pristupila 1995. godine. Sve stranke su bile za, osim desnicara, pa je EU dogurala do granica bivse Juge - ako ne racunamo Italiju.
_________________ fakofbolan
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 25 pro 2020, 21:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75004 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
franzetitts je napisao/la: Oni, EU, cim se oporave, usisace i taj ostatak, garant. Naravno, ako se oporave, a mislim da hoce jer drugog izlaza nemaju. Ili nemamo, posto sam i ja dio toga.
A zasto ce usisati? Zato sto je to ipak mali komad. Sve skupa ni 1% ukupnog EU BDPa, stanovnika petnaestak miliona (pa samo toliko stranaca ima BRD). A jos bitnije je to da si ne mogu priustiti vakuum pred vlastitim pragom u koji su vec - iskoristavajuci vjesto slabost EU - poceli da upadaju Kinezi i Rusi. To je jednostavna racunica jer na taj nacin funkcioniraju imperije vec stoljecima. A mi imamo dvije, potencijalno cetiri imperije (USA i Kina, kako EU i, iako na jedvite jade ali ipak zbog velicine zemlje i relativno jake vojske, Rusija).
A na uvodno pitanje je vec odgovoreno: Niti je postojala EU, niti je pola ovog sto je danas u njoj bilo dio nje. Austrija je pristupila 1995. godine. Sve stranke su bile za, osim desnicara, pa je EU dogurala do granica bivse Juge - ako ne racunamo Italiju. Taj ostatak nema nikakvu geostratešku važnost, tako opkoljen sa EU kao enklava. On se već nalazi unutar granica EU, samo nije dio EU, nešto kao siromašna Švicarska. Ne možeš autom, željeznicom ili plinovodom napustiti Zapadni Balkan a da ne prođeš kroz EU.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 25 pro 2020, 21:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Na temu me ponukao ovaj duduov post. dudu je napisao/la: BIH je predana Europi i to je to. Zašto EU nije igrala veću devedesetih? Pogledajmo samo izgled EU tada. Čak ni Austrija nije bila unutra, ni Švedska iz koje je Karl Bildt. 1994 2020MS je sa svih strana kopnom opkoljena, ali od Prevlake do Grcke je vise od 500 km SIROKOG IZLAZA na more. Na 2 mora Jadransko i Jonsko...najuzi deo 80 km Otrant, od Vakone gde se spajaju ta 2 mora. Rusi, Kinezi (Cg koji drze kljuc bankrota i 800 mil e duga, a za kolateral, bilo koj teritorij, sud u Kini)....Alb pod Tur investicijama preko 4 milijardi e na primorju i u infrastrukturu, a i na KiM.... Bosnjaci ludjaci mastaju o ulasku turskog nosaca zrakoplova u NeHum, ali u luku Medova (Shingghin, na severu, gde sam 3 x bio ove god), nije nemoguce. To je do pre 2 god bio zabranjen vojni poligon, sa svom infrastrukturom i DUBOKIM GAZOM, a to je 30 km od reke Bojane).
|
|
Vrh |
|
|
Marko80
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 25 pro 2020, 21:59 |
|
|
K:M je napisao/la: MS je sa svih strana kopnom opkoljena, ali od Prevlake do Grcke je vise od 500 km SIROKOG IZLAZA na more.
Na 2 mora Jadransko i Jonsko...najuzi deo 80 km Otrant, od Vakone gde se spajaju ta 2 mora.
Ali cijela ta obala je u NATO-u. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ession.jpg
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 25 pro 2020, 23:51 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: franzetitts je napisao/la: Oni, EU, cim se oporave, usisace i taj ostatak, garant. Naravno, ako se oporave, a mislim da hoce jer drugog izlaza nemaju. Ili nemamo, posto sam i ja dio toga.
A na uvodno pitanje je vec odgovoreno: Niti je postojala EU, niti je pola ovog sto je danas u njoj bilo dio nje. Austrija je pristupila 1995. godine. Sve stranke su bile za, osim desnicara, pa je EU dogurala do granica bivse Juge - ako ne racunamo Italiju. Taj ostatak nema nikakvu geostratešku važnost, tako opkoljen sa EU kao enklava. On se već nalazi unutar granica EU, samo nije dio EU, nešto kao siromašna Švicarska. Ne možeš autom, željeznicom ili plinovodom napustiti Zapadni Balkan a da ne prođeš kroz EU. Imace vaznost kad drugi upadnu u taj ostatak. Ne mogu oni sebi priustiti da im Kina ili Rusija tu pred nosom kolo vode. Jednostavno nema logike. Tacno osjetis kako se kroz evropske medije prozima antiruska paranoja, te Navalny, te ovo, te ono. A na Assanga su zaboravili, kao da je covjek..disappeared..nesto. Na stranu sve, nama bi svima bilo najbolje da se napokon udje u to. I vama Hrvatima u BiH pogotovo. Uostalom i Covic se stalno kune u europske integracije.
_________________ fakofbolan
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 26 pro 2020, 08:48 |
|
Pridružen/a: 18 pro 2020, 09:01 Postovi: 6589 Lokacija: Srpska Vojvodina
|
Republici Srbiji je danas daleko bolje biti izvan EU i NATO, gde bi samo bili zadnja rupa na svirali, a ovako Ruski i Kineski najveci saveznici u Evropi. KINI, koja do 2030 prestize Ameriku, po moci i ekonomiji, po misljenju vecine eksperata.
Zamisle Kinezi, buduca najmocnija drzava sveta, 2030, otvore vojnu bazu u Srbjji, kao sto vec imaju u Africi i Juznoj Americi, pa ja bi to uradio da sam Kina, ako mogu Amerikanci da vrsljaju po njihovom dvoristu i moru, pa moze i Kina na neutralnom Zapadnom Balkanu kao prodor u Evropu, majku mu, naprave raketni/radarski pojas, i td.
Srbija bi im bila prvi/jedini izbor, a mi sigurno ne bi to odbili zbog Kosova. Druga stvar, tesko da ce EU moci da se protivi Kini za za 10 godina. Pa Kina je vec sada najveci investitor u EU, a ne Amerika, EU ima najveci uvoz i izvoz sa Kinom, vec sada, a ne Amerikom.Uticaj Amerike na EU je vec dugo sveden samo na vojni, Rusija takodje ima uticaj na EU putem jeftinog gasa koji je njima preko potreban.
Aleksandar Vucic igra veoma dobru politiku/ekonomiju, mi smo kao u pregovorima za EU, ali u sustini i oni i mi znamo da Srbija nece nikad uci tamo, ovo nam samo placaju reket da se u potpunosti ne okrenemo Rusiji i Kini. Mi dobijamo kredite, grantove, trgovinu, skoro sve, kao da smo u EU, a ustvari nismo, i ne moramo da trpimo katastrofalne emigracije koje bi pretrpeli kada bi usli u EU.
A Kini i Rusija se takodje otimaju oko nas, skup svih ovih okolnosti je nas rast BDP-a od 5%. Rusi drze banke, rafinerije, pogone za duboku prerada nam otvorili, uskoro petrohemiju, kupiju nam stare firme i ozivljavaju, daju nam besplatno oruzje. Kinezi takodje, Zelezara Smederevo, velike rudnike, uskoro nam kupuju neprofitabilnu Er Srbiju, samo da nama ugode. Sa njima jos malo proizvodimo bespilotne borbene dronove, samo da nam ugode. Otvorili Kineski centar prijateljstva, Rusi isto imaju takav centar, jedini takvi za Evropu. Sta sam jos zaboravio, e da, Kinezi nam podizu celu ekonomiju, daju nam kredite za prakticno sve bitne infrastruktune, putne, zeleznicke, projekte. Salju nam braca Kinezi turiste, kojih ima najvise u Srbiji. Juzni tok gasa sa Rusima, planiranje razvoja nuklearne elektrane sa njima, Kinezi prave da njihov "Belt and Road" projekat prolazi kroz Srbiju, iz dve trase, svaki mesec neke nove investicije, fabrike od njih, i td, mislite da moraju sve ovo? Ne. Oce ljudi jednostavno da nam ugode.
Ovo su sve tajne, koje ne govorim obicno, pogotovo na "susedskim" forumima, ali morao sam. Morao sam istaci brilijantnost ekonomskog razvoja naseg predsednika, Aleksandra Vucica. Ako mislite da nije pametno biti dobar sa svima, pa to se resava lako, Kinezi vec drze 10 MILIJARDI DUGA, Srbiji, pa normalno da cemo morati slusati najvise njih u buducnosti, da cemo morati otvoriti njihovu bazu ovde. Oni su nam glavni! Sve sam ja sracunao.
_________________ Vucic: Srbija najbolji prijatelj Kine u Evropi
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 26 pro 2020, 13:54 |
|
|
Ako AV izgubi, umre, dođe vladika BISKUP dizeldorfski Griša.
Sve otpada. Ide grupno katoličenje, EU, NATO....
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 26 pro 2020, 13:56 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1926 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Jussi je napisao/la: Republici Srbiji je danas daleko bolje biti izvan EU i NATO, gde bi samo bili zadnja rupa na svirali, a ovako Ruski i Kineski najveci saveznici u Evropi. KINI, koja do 2030 prestize Ameriku, po moci i ekonomiji, po misljenju vecine eksperata.
Zamisle Kinezi, buduca najmocnija drzava sveta, 2030, otvore vojnu bazu u Srbjji, kao sto vec imaju u Africi i Juznoj Americi, pa ja bi to uradio da sam Kina, ako mogu Amerikanci da vrsljaju po njihovom dvoristu i moru, pa moze i Kina na neutralnom Zapadnom Balkanu kao prodor u Evropu, majku mu, naprave raketni/radarski pojas, i td.
Srbija bi im bila prvi/jedini izbor, a mi sigurno ne bi to odbili zbog Kosova. Druga stvar, tesko da ce EU moci da se protivi Kini za za 10 godina. Pa Kina je vec sada najveci investitor u EU, a ne Amerika, EU ima najveci uvoz i izvoz sa Kinom, vec sada, a ne Amerikom.Uticaj Amerike na EU je vec dugo sveden samo na vojni, Rusija takodje ima uticaj na EU putem jeftinog gasa koji je njima preko potreban.
Aleksandar Vucic igra veoma dobru politiku/ekonomiju, mi smo kao u pregovorima za EU, ali u sustini i oni i mi znamo da Srbija nece nikad uci tamo, ovo nam samo placaju reket da se u potpunosti ne okrenemo Rusiji i Kini. Mi dobijamo kredite, grantove, trgovinu, skoro sve, kao da smo u EU, a ustvari nismo, i ne moramo da trpimo katastrofalne emigracije koje bi pretrpeli kada bi usli u EU.
A Kini i Rusija se takodje otimaju oko nas, skup svih ovih okolnosti je nas rast BDP-a od 5%. Rusi drze banke, rafinerije, pogone za duboku prerada nam otvorili, uskoro petrohemiju, kupiju nam stare firme i ozivljavaju, daju nam besplatno oruzje. Kinezi takodje, Zelezara Smederevo, velike rudnike, uskoro nam kupuju neprofitabilnu Er Srbiju, samo da nama ugode. Sa njima jos malo proizvodimo bespilotne borbene dronove, samo da nam ugode. Otvorili Kineski centar prijateljstva, Rusi isto imaju takav centar, jedini takvi za Evropu. Sta sam jos zaboravio, e da, Kinezi nam podizu celu ekonomiju, daju nam kredite za prakticno sve bitne infrastruktune, putne, zeleznicke, projekte. Salju nam braca Kinezi turiste, kojih ima najvise u Srbiji. Juzni tok gasa sa Rusima, planiranje razvoja nuklearne elektrane sa njima, Kinezi prave da njihov "Belt and Road" projekat prolazi kroz Srbiju, iz dve trase, svaki mesec neke nove investicije, fabrike od njih, i td, mislite da moraju sve ovo? Ne. Oce ljudi jednostavno da nam ugode.
Ovo su sve tajne, koje ne govorim obicno, pogotovo na "susedskim" forumima, ali morao sam. Morao sam istaci brilijantnost ekonomskog razvoja naseg predsednika, Aleksandra Vucica. Ako mislite da nije pametno biti dobar sa svima, pa to se resava lako, Kinezi vec drze 10 MILIJARDI DUGA, Srbiji, pa normalno da cemo morati slusati najvise njih u buducnosti, da cemo morati otvoriti njihovu bazu ovde. Oni su nam glavni! Sve sam ja sracunao. Kolika je srpska dijaspora u Rusiji i Kini?
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 26 pro 2020, 14:00 |
|
|
Kakve to veze ima sa bilo cim?
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 26 pro 2020, 14:01 |
|
|
K:M je napisao/la: Ako AV izgubi, umre, dođe vladika BISKUP dizeldorfski Griša.
Sve otpada. Ide grupno katoličenje, EU, NATO.... Daj Boze da se to ne desi, i Vucic vlada do krajnjeg ostvarivanja njegovog cilja, odnosno stvaranja Srpskog Sveta, van Hr naravno, da se susjedi ne naljute.
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Zašto je EU danas daleko prisutnija u BiH nego devedesetih Postano: 26 pro 2020, 14:05 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1926 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Jussi je napisao/la: Kakve to veze ima sa bilo cim? Jer to nešto govori o privlačnosti tih zemalja. Pogledaj tek ovu listu,među najgorima ste u Europi. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ates_Index
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|