HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 pro 2024, 07:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 684 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 03 sij 2021, 09:19 

PCM je napisao/la:
HHerceg je napisao/la:
I tu je bio agregat u pitanju. Čistili su bunar i stavili agregat u njega (pumpali su vodu iz bunara).

Pa dobro majku mu jebem jel ovo moguće... Ako sad bar ove naše županije ne naprave nešto onda su definitivno retardi u svakom pogledu.
Znači imaš 10 mrtvih u 2 slučaja u godinu dana od jebenog monoksida iz agregata...

Za čišćenje čatrnja se koriste potopne pumpe na struju,svaki put kad idem u prodavnicu alata ugledam je i sjetim se njih. Iza sestre je ostalo četvero malodobne djece.

Počivali u miru a roditeljima nek Bog da snage.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 09:49 

novem je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Tipični proizvod:
X-Sense Carbon Monoxide Detector Alarm 10-Year Battery (Not Hardwired)

3 eura po godini ako te služi 10 godina bez da ijednom baterije promijeniš.

I duplo manje. 1,46 eur s baterijom po godini. 10 godina baterija.
5 kom s baterijom 73 eur. Sve zajedno
Gledam baš neke ponude kod amazona.
Na ebay su nešto skuplji.

Agregat jednostavno ide vani i nemas velike brige. Bio sam sto puta u ovakvoj situaciji po vikendicama ali je agregat uvijek bio vani. Ne zato sto znam nesto u CO, nego ga ne zelis blizu sebe najvise radi buke. A onda ti tek padne na pamet da ispuhuje nesto. To ti je redoslijed prioriteta kad imas 18. I dalje mi nije jasno zasto je ostava bila povezana prozorom sa glavnom prostorijom i zasto je prozor na kip bio otvoren, najvise radi buke. Ili je ugasen agregat u ostavi vec napunjenoj CO i onda netko otvorio taj prozor. Pitam se bi li ja napravio istu gresku sa 18.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 10:51 

Morate neku pouku iz ovoga da izvucete da ne bude ovo uzalud. Tragedija.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 11:44 

Robbie MO je napisao/la:
1986 je napisao/la:
Ne mogu vjerovati da je to toliko smrtonosno da nisu skužili šta se događa, da netko od njih nije pao prije drugih...

Ovo gore zvuci još nevjerojatnije.

Pa nije cijanid. :neznam

Dojam je da su svi poginuli u roku od par minuta.

Nema tu ništa čudno. Jako ti se prispava a mozak voli da zaspeš kad si umoran i spava ti se. Kao smrzavanje, samo zaspeš i tako ti je lijepo da možeš napokon malo odspavati.
U trenutku umiranja njima je bilo lijepo, dobro. Osjećali su se opušteno i samo su mislili da će 10-ak minuta odspavati.

Kao na straži u vojsci, samo ću 10 minuta i tako je lijepo.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 12:18 

Ovaj grad kao Raqqa središte ISIL-a. Glupiraju se bezveze i nepotrebno.

Uskoplje: Zastava jučer nije spuštena na pola koplja

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 12:37 

useless je napisao/la:
novem je napisao/la:

I duplo manje. 1,46 eur s baterijom po godini. 10 godina baterija.
5 kom s baterijom 73 eur. Sve zajedno
Gledam baš neke ponude kod amazona.
Na ebay su nešto skuplji.

Agregat jednostavno ide vani i nemas velike brige. Bio sam sto puta u ovakvoj situaciji po vikendicama ali je agregat uvijek bio vani. Ne zato sto znam nesto u CO, nego ga ne zelis blizu sebe najvise radi buke. A onda ti tek padne na pamet da ispuhuje nesto. To ti je redoslijed prioriteta kad imas 18. I dalje mi nije jasno zasto je ostava bila povezana prozorom sa glavnom prostorijom i zasto je prozor na kip bio otvoren, najvise radi buke. Ili je ugasen agregat u ostavi vec napunjenoj CO i onda netko otvorio taj prozor. Pitam se bi li ja napravio istu gresku sa 18.

E ovo je već zanimljivo, kako im nije smetala buka agregata, a istražitelji su kazali da je on bio radio i kada su oni došli?!

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 12:47 

Bez agregata nema dočeka Nove Godine. Bez struje ne bi ni bili u toj kući.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 13:04 

saskia je napisao/la:

E ovo je već zanimljivo, kako im nije smetala buka agregata, a istražitelji su kazali da je on bio radio i kada su oni došli?!

Glasnom muzikom su je neutralisali.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 13:13 

BBC je napisao/la:

Da, ali svak stavi agregat vani, ili ako je već u šupi onda ćeš zatvoriti sve prozore između sebe i njega samo da ga ne slušaš. Zašto bi itko otvarao prozor prema šupi iz koje drnda agregat?

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 14:50 

Citat:
Dirljiv oproštaj razrednice petero od osmero preminulih

Zorana Bešlić, školska razrednica petero od osmero mladih koji su preminuli u nezapamćenoj tragediji kod Posušja, na Facebooku je objavila dirljiv status u kojem se oprašta od svojih učenika.

Prenosimo ga u cijelosti:

""Razrednice, kod nas pada snijeg. Autobus kasni. Nećemo stići na prvi."

"Razrednice, autobus se pokvario, malo ćemo zakasniti."

"Opravdat će moja mama to."

"Oprostite na smetnji razrednice."

"Razrednice, nemojte se brinuti. Sve će biti dobro."

Još do neki dan stizale su njihove poruke. U ožujku je prekinuta nastava zbog pandemije. Nisam im uspjela sve reći što sam namjeravala. A misliš bit će vremena. Jutros između novogodišnjih čestitki i lijepih želja, kao mačevi počele su stizati poruke o tragediji. Sve u nadi da nije istina, ne može biti. Ne! Ne! Ne!

Što napisati drhtavih ruku, kako srce skupiti u dlanove kad puca u milijun komadića? Kako izreći riječi utjehe kad ti je grlo stegnuto, a ježiš se od same pomisli na to što se dogodilo?

8 mladih života otišlo je u nepovrat. 5 od njih sam bila razrednica. Tko bi rekao kad smo radili Jesenjina da ću upravo vama reći: "Doviđenja, dragi doviđenja."

Tko bi rekao kad su pisali pismenu zadaću u ožujku na temu:"Evo me moj svijete, na raskršću i mom i tvome" da će svi oni snovi iz školskih zadaćnica, ideali, vizije budućnosti o završenom studiju, zasnivanju obitelji, o sreći...raspuknuti se kao balončići od sapunice. Bila su to divna djeca. Cure kao vile, lijepe i vesele, fino odgojene, osmijeh koji te razoruža svaki put kad uđeš u učionicu: Mirela, Žana, Marija, Mia, cijeli red do prozora - zajedno u životu i smrti i Stipe, samozatajni momak iz zadnje klupe, duša od čovjeka.

"Oprostite na smetnji razrednice"

"Sve će biti dobro razrednice".

O, ne smetaš dušo draga, nikad nisi smetala.

Sve će biti dobro. Voljela bih znati da hoće, ali krhko je moje znanje.

Obitelji i prijateljima najiskrenija sućut, a vama duše moje drage pokoj vječni i počivali u miru Božjem, anđeli! Vaša razrednica", napisala je Zorana Bešlić.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 15:00 

Mene zanima šta je bilo s mladićem koji je provalio u 9h i našo ih. Zar se ne bi i on trebao onesvjestiti s obzirom da je agregat radio i unutra je nastala još veća koncentracija tih plinova.

I jel neko primjetio da među stradalima čak 3 prezimena Pavković? Ne znam jesu li braća i sestre, ali vjerovatno su u srodstvu. U svakom slučaju strašan gubitak za obitelj.

A za vlasnika kuće, ta kuća više ne postoji. Kako ući tamo ponovo? Niti jedno Silvestrovo za njih više neće biti veselo, kao ni ostatku Posušja.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 15:17 

1986 je napisao/la:
Mene zanima šta je bilo s mladićem koji je provalio u 9h i našo ih. Zar se ne bi i on trebao onesvjestiti s obzirom da je agregat radio i unutra je nastala još veća koncentracija tih plinova.

I jel neko primjetio da među stradalima čak 3 prezimena Pavković? Ne znam jesu li braća i sestre, ali vjerovatno su u srodstvu. U svakom slučaju strašan gubitak za obitelj.

A za vlasnika kuće, ta kuća više ne postoji. Kako ući tamo ponovo? Niti jedno Silvestrovo za njih više neće biti veselo, kao ni ostatku Posušja.

Pa valjda kad je otvorio vrata, ta visoka koncentracija se raspršila van... :neznam

Da nije i on bi nastradao...

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 15:59 

Pišu da je vlasnik vikendice jedan od roditelja nastradalih.

Da sam ja umjesto njega, do temelja bih srušio tu vikendicu.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 16:05 

Nije da podržavam HND, ali ovo ima osnove.

Citat:
HND ZGROŽEN BEŠĆUTNOŠĆU SLOBODNE DALMACIJE U IZVJEŠTAVANJU O SMRTI OSMERO MLADIH U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI

https://www.hnd.hr/hnd-zgrozen-bescutno ... snjoj-noci

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 16:17 

Vise ce ih od korne umrijeti na pogrebima masovnim.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 16:19 

Robbie MO je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Ovakve dogadjaje puno teze probavljam otkad sam i sam postao roditelj. Ovo je fakat prestrasno, bez imalo pretjerivanja.
Ovo nebi pozelio niti onom *** Reufu Bajrovicu ili Zeljku Komsicu i takvom profilu zadnjeg smeca na svijetu.

Fratar koji ih je posjetio je za TV HB rekao da nijedno od 8-ero nisu bili jedinci i da će se obitelji oporaviti i nastaviti živjeti kao obitelj. Kaže da su sve pogođene familije imale po 3,4,5,6 braće i sestara.

Poprilično nedolično od njega.
Ostavlja dojam da je slab govornik.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 16:59 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Nazalost po slikama sa sahrana, ljudi su preblizu jedni drugima bez zastitnih maski. Razumijem da je tragedija velika i da svatko ima potrebu otvoreno izraziti sucut, ali nemojmo jos vece tragedije izazivati.

Toplo se nadam da ce proci bez daljnjih posljedica.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 17:29 

Planina je napisao/la:
Htio sam Robbiju nesto reci za ovo lajanje hajduciji no onda se zamislim i shvatim da se ovde stvarno svi vozamo pijani i bez pojasa. Neku vecer nas zaustavi policija u takvom stanju i ovaj spali gume pred njima uz kreveljenje obe strane jer se znaju. Sinoc se nitko ne sjeca kako smo kuci dosli. Itd itd. To je ovde normala i time se kurci i dokazuje superiornost, neukrocenost, hajducija. Prepricava se ko je zajebaniji. Side effect je da svako malo netko izgine. Nema nuzno veze s ovom tragedijom ali inace nas je takvo ponasanje kostalo pun q zivota.

Drumske razbojnike treba drastičnim novčanim i kaznama zatvora sankcionirati!
Pa neka tako dokazuju svoju hajdučiju, ako već moraju.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 18:17 

saskia je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Da, ali svak stavi agregat vani, ili ako je već u šupi onda ćeš zatvoriti sve prozore između sebe i njega samo da ga ne slušaš. Zašto bi itko otvarao prozor prema šupi iz koje drnda agregat?

Mozda je neko pijan ga otvorio...

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 18:18 

lider30 je napisao/la:
Nazalost po slikama sa sahrana, ljudi su preblizu jedni drugima bez zastitnih maski. Razumijem da je tragedija velika i da svatko ima potrebu otvoreno izraziti sucut, ali nemojmo jos vece tragedije izazivati.

Toplo se nadam da ce proci bez daljnjih posljedica.

Niko maske nema...

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 18:29 

espresso je napisao/la:

Tolika kucerina na sprat vikendica i da nema struju a vidi se neki kabel prolazi kraj kuce.Sigurno nisu tjeli placat pretplatu struje za jos jedan objekat,.ebena usteda je kostala toliko zivota,zasto nije provjerio kako ce ta omladina tamo se grijat.I on treba odgovarat.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 18:30 

Agathonikos je napisao/la:
Citat:
Dirljiv oproštaj razrednice petero od osmero preminulih

Zorana Bešlić, školska razrednica petero od osmero mladih koji su preminuli u nezapamćenoj tragediji kod Posušja, na Facebooku je objavila dirljiv status u kojem se oprašta od svojih učenika.

Prenosimo ga u cijelosti:

""Razrednice, kod nas pada snijeg. Autobus kasni. Nećemo stići na prvi."

"Razrednice, autobus se pokvario, malo ćemo zakasniti."

"Opravdat će moja mama to."

"Oprostite na smetnji razrednice."

"Razrednice, nemojte se brinuti. Sve će biti dobro."

Još do neki dan stizale su njihove poruke. U ožujku je prekinuta nastava zbog pandemije. Nisam im uspjela sve reći što sam namjeravala. A misliš bit će vremena. Jutros između novogodišnjih čestitki i lijepih želja, kao mačevi počele su stizati poruke o tragediji. Sve u nadi da nije istina, ne može biti. Ne! Ne! Ne!

Što napisati drhtavih ruku, kako srce skupiti u dlanove kad puca u milijun komadića? Kako izreći riječi utjehe kad ti je grlo stegnuto, a ježiš se od same pomisli na to što se dogodilo?

8 mladih života otišlo je u nepovrat. 5 od njih sam bila razrednica. Tko bi rekao kad smo radili Jesenjina da ću upravo vama reći: "Doviđenja, dragi doviđenja."

Tko bi rekao kad su pisali pismenu zadaću u ožujku na temu:"Evo me moj svijete, na raskršću i mom i tvome" da će svi oni snovi iz školskih zadaćnica, ideali, vizije budućnosti o završenom studiju, zasnivanju obitelji, o sreći...raspuknuti se kao balončići od sapunice. Bila su to divna djeca. Cure kao vile, lijepe i vesele, fino odgojene, osmijeh koji te razoruža svaki put kad uđeš u učionicu: Mirela, Žana, Marija, Mia, cijeli red do prozora - zajedno u životu i smrti i Stipe, samozatajni momak iz zadnje klupe, duša od čovjeka.

"Oprostite na smetnji razrednice"

"Sve će biti dobro razrednice".

O, ne smetaš dušo draga, nikad nisi smetala.

Sve će biti dobro. Voljela bih znati da hoće, ali krhko je moje znanje.

Obitelji i prijateljima najiskrenija sućut, a vama duše moje drage pokoj vječni i počivali u miru Božjem, anđeli! Vaša razrednica", napisala je Zorana Bešlić.

Jesu ovi dvoje danas sahranjeni jedno pokraj drugog?

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 19:08 

spliter1 je napisao/la:
espresso je napisao/la:

Tolika kucerina na sprat vikendica i da nema struju a vidi se neki kabel prolazi kraj kuce.Sigurno nisu tjeli placat pretplatu struje za jos jedan objekat,.ebena usteda je kostala toliko zivota,zasto nije provjerio kako ce ta omladina tamo se grijat.I on treba odgovarat.

Meni je receno da je vlasnik te kuce preminuo prije nekog vremena, svasta se prica. To je ova kuca, ja ne vidim tu kablove, mislim da na tom dijelu nije dovedena struja. Eno tamo iza izgleda vrata od te ostave. Mozda su i radi kabla od agregata do glavne prostorije morali prozor na kipu ostavit. Svejedno mi se buka nikako ne uklapa u ovu pricu. Bas cudno.

slika

Prosla su dva dana, sad krecu razne optuzbe, isto ko i za kornate.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 19:42 

https://www.youtube.com/watch?v=wasWhfO1kUI

Ovdje je drugacija slika zar ovo nije mjesto gdje su stradali,tu ima kablova na sve strane?

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 20:04 

To je objekat udaljen 2 km od vikendice. Kad je to snimano, pristup vikendici je imala samo policija.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 684 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: