HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 pro 2024, 08:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 684 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 03 sij 2021, 20:24 

volvoks je napisao/la:
Vise ce ih od korne umrijeti na pogrebima masovnim.

Yebala vas više korona da vas yebala, ako je Božja volja umrijet će, nije to nesretan lučaj ko ovo.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 20:29 

spliter1 je napisao/la:
https://www.youtube.com/watch?v=wasWhfO1kUI

Ovdje je drugacija slika zar ovo nije mjesto gdje su stradali,tu ima kablova na sve strane?

Ne, to je neka veca kuca/restoran na ulazu u Tribistivo kod akumulacije, policija je tu vjerojatno punkt postavila.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 20:48 

useless je napisao/la:
Svejedno mi se buka nikako ne uklapa u ovu pricu. Bas cudno..

Kako su se grijali? :neznam

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 20:51 

Na peć na drva.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 21:11 

daramo je napisao/la:
Na peć na drva.

Da, ostaje i opcija neispravnog dimnjaka. Mada se zacepljen dimnjak odmah skuzi.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 03:12 

useless je napisao/la:
spliter1 je napisao/la:
https://www.youtube.com/watch?v=wasWhfO1kUI

Ovdje je drugacija slika zar ovo nije mjesto gdje su stradali,tu ima kablova na sve strane?

Ne, to je neka veca kuca/restoran na ulazu u Tribistivo kod akumulacije, policija je tu vjerojatno punkt postavila.

Bezveze neki novinari bubaju da su tu bili,a Deveti sto je otiso zbog posla,znal se ista za njega,jel ga policija ispitala?

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 03:43 

useless je napisao/la:
spliter1 je napisao/la:
Tolika kucerina na sprat vikendica i da nema struju a vidi se neki kabel prolazi kraj kuce.Sigurno nisu tjeli placat pretplatu struje za jos jedan objekat,.ebena usteda je kostala toliko zivota,zasto nije provjerio kako ce ta omladina tamo se grijat.I on treba odgovarat.

Meni je receno da je vlasnik te kuce preminuo prije nekog vremena, svasta se prica. To je ova kuca, ja ne vidim tu kablove, mislim da na tom dijelu nije dovedena struja. Eno tamo iza izgleda vrata od te ostave. Mozda su i radi kabla od agregata do glavne prostorije morali prozor na kipu ostavit. Svejedno mi se buka nikako ne uklapa u ovu pricu. Bas cudno.

slika

Prosla su dva dana, sad krecu razne optuzbe, isto ko i za kornate.

Za Kornate je bila velika i opsežna istraga koju je pratila nacija.

Bile su i sudske presude, iako tamo je vjerojatno bilo više krivice jer su stradali na poslu, a ne privatno doma.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 05:00 

9-ti koji je bio sa njima pa otiso,prirodno prema kriminalistici se mora ispitati,bez namjere da se neko optuzuje bez dokaza.Ne znamo sta je mogo uradit pa poslje reci ja otiso odvezli me kuci pa oni poslje svi pomrli.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 10:24 

spliter1 je napisao/la:
9-ti koji je bio sa njima pa otiso,prirodno prema kriminalistici se mora ispitati,bez namjere da se neko optuzuje bez dokaza.Ne znamo sta je mogo uradit pa poslje reci ja otiso odvezli me kuci pa oni poslje svi pomrli.

Citao sam da je on zbog posla mora da napusti ostale.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 11:56 

spliter1 je napisao/la:

Ako bi išli tom logikom, onda bi se prije posumnjalo na ljude iz susjedne vikendice...

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 14:38 

Ovo ne smije ostati samo na proklinjanju zle sudbe, nego moramo napraviti nešto konkretno kako se nikad ovo više ne bi dogodilo na ovim prostorima. Još tužnija je spoznaja da bi ih spasio CO detektor kakvih ima i ispod 20 EUR.

Nastojim da, uz prijateljski nastrojene političare, već u siječnju u zakonsku proceduru ubacimo izmjene zakona kojim bi se instaliranje detektora za ugljični monoksid napravimo obaveznim. Dovoljno je prepisati zakon iz Slovenije iz 2017. Djeluje da je u ingerenciji županije, dovoljno je samo dodati ovo u postojeće zakone o građenju, prostornom uređenju i sl.

Zaista nema nikakve prepreke da se ovaj zakon ne izglasa već ovog mjeseca. Da, ljudi će gunđati i psovati i vlast i državu kad moraju platiti 25 EUR za uređaj i 25 EUR za majstora, ali je prečesto država potrebna da nas štiti od nas samih (to govorim kao liberal koji inače ne voli previše uplitanja države u ljudske živote).

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 15:01 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ovo ne smije ostati samo na proklinjanju zle sudbe, nego moramo napraviti nešto konkretno kako se nikad ovo više ne bi dogodilo na ovim prostorima. Još tužnija je spoznaja da bi ih spasio CO detektor kakvih ima i ispod 20 EUR.

Nastojim da, uz prijateljski nastrojene političare, već u siječnju u zakonsku proceduru ubacimo izmjene zakona kojim bi se instaliranje detektora za ugljični monoksid napravimo obaveznim. Dovoljno je prepisati zakon iz Slovenije iz 2017. Djeluje da je u ingerenciji županije, dovoljno je samo dodati ovo u postojeće zakone o građenju, prostornom uređenju i sl.

Zaista nema nikakve prepreke da se ovaj zakon ne izglasa već ovog mjeseca. Da, ljudi će gunđati i psovati i vlast i državu kad moraju platiti 25 EUR za uređaj i 25 EUR za majstora, ali je prečesto država potrebna da nas štiti od nas samih (to govorim kao liberal koji inače ne voli previše uplitanja države u ljudske živote).

Bravo odlična inicijativa...PODRŽAVAM!
To je najmanje što svi dugujemo tim momcima i curama, da njihova smrt nije samo statistika, nego da će istinski se svi potrudit da se napravi sve moguće da se ovakvo nešto tragično više ne ponovi.

Nadam se da će MOST-DP pogurat nešto slično u RH kad krene zasjedanje Sabora...

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 15:08 

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV11409

Citat:
4. člen

(1) Če se kuri s trdnim gorivom, se v bivalni prostor vgradi kurilna naprava, neodvisna od zraka v prostoru, v nebivalni prostor pa se lahko vgradi tudi kurilna naprava, odvisna od zraka v prostoru.

(2) Ne glede na določbe prejšnjega odstavka se lahko v bivalni prostor vgradi tudi kurilna naprava, odvisna od zraka v prostoru, če je poleg izpolnjevanja zahtev neoporečne vgradnje kurilne naprave nameščena tudi naprava za odkrivanje ogljikovega monoksida v gospodinjstvih (v nadaljnjem besedilu: CO senzor).

(3) CO senzor mora izpolnjevati zahteve standarda SIST EN 50291-1 Električne naprave za odkrivanje ogljikovega monoksida v gospodinjstvih, 1. del: Preskusne metode in zahtevane lastnosti oziroma mora dosegati enakovredno raven v tem standardu navedenih zahtev.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 15:11 

Agregat je bio odvojen u drugoj sobi. Nema zakona koji će ispravljati ljudske greške.
U toj kući su ljudi boravili i prije i niko nije nastradao.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 15:14 

CO detektor u glavnom dijelu kuće bi detektirao to vrlo brzo i počeo pištiti pri vrlo niskoj razini koncentracije. Imali bi tih dragocjenih nekoliko minuta.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 15:19 

Lijepo u teoriji. Treba ti i zavod za certificiranje, testiranje i dozvole.
U praksi bi oni koji nastradaju uradili kao i ja. Alarm se par puta greškom aktivirao pa ga skinuo i negdje skuplja prašinu u podrumu.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 15:28 

Puno je svakakvih informacija, ničemu ne možeš vjerovati. Svak sebe pere pa ubacuje infomacije u medije.

Vikendica nije unajmljena nego posuđena. Oni su sa sobom prema informacijama kojima mi raspolažemo donijeli taj agregat.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 15:34 

BBC je napisao/la:
Lijepo u teoriji. Treba ti i zavod za certificiranje, testiranje i dozvole.

Postoji EU standard SIST EN 50291-1. Samo kopirati iz Slovenije. Za etažne objekte znam da u velikom broju zemalja postoji obavezna inspekcija godišnja gdje se testiraju protupožarni uređaji, izlazi, dimni detektori i sl.

Što se tiče inspekcije u privatnim objektima, isto vidjeti u Sloveniji, mislim da je najlakše da obuče ove iz Elektroprivrede koji su na terenu (brojači) i sl. da to izvedu godišnje. Već u mreži imaju sve objekte koji su prikopčani. Za objekte koji nisu prikopčani (kao ovaj objekt u kojem su nastradali), ti su evidentirani u prostornim planovima. Ne znam, može i netko iz općine. Ne bi bili prva zemlja koja ovo uvodi i nadzire, samo copy/paste.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 15:43 

Citat:
Plenković i ministri minutom šutnje odali počast izgubljenim mladim životima: Neka im je vječna slava

Vlada Republike Hrvatske je minutom šutnje odala počast za osmero mladih koji su prije nekoliko dana izgubili živote kraj Posušja u BiH. - Molimo vas da minutom šutnje odamo počast za osmero mladih koji su, nažalost, izgubili živote pored Posušja u Bosni i Hercegovini - kazao je hrvatski premijer Andrej Plenković. Nakon završetka minute šutnje kazao je: Neka im je vječna slava.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 15:45 

Ja sam isto za to. Jeftino i korisno.
Samo pokušavam reći da je to komplicirano. Nijedan radnik Elektroprivrede nema pravo ljudima ulaziti u spavaće sobe bez pismene dozvole od suda.
Stvari nisu tako proste. Jedan zakon povlači mijenjanje mase drugih zakona.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 15:49 

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 17:03 

Sada sam sam saznao da je jedna od žrtvi dijele od mene do nje dvije osobe. Poznavao ju je dobro jedan moj rođak.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 17:13 

Naručio sam ove CO detektore pod stresom od nemilih događaja.
Ali sad se pitam jesu li oni dovoljni ako dođe do curenja plina ili potrošnje kisika u prostoriji zbog dugog rada plinskih trošila. Imam bojler na plin, grijanje, kuhanje. Sve to u isto vrijeme mi sada zvuči opasno i ako je sve ispravno. Jesu li ovi CO detektori dovoljni?

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 17:17 

zaba1111 je napisao/la:
Naručio sam ove CO detektore pod stresom od nemilih događaja.
Ali sad se pitam jesu li oni dovoljni ako dođe do curenja plina ili potrošnje kisika u prostoriji zbog dugog rada plinskih trošila. Imam bojler na plin, grijanje, kuhanje. Sve to u isto vrijeme mi sada zvuči opasno i ako je sve ispravno. Jesu li ovi CO detektori dovoljni?

Misliš na štednjak? Za plin (ukalupljeni) ide poseban detektor.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 17:20 

Sve mi je to na plin, grijanje, bojler, štednjak. I sve to često radi u isto vrijeme.
Mislim na isisavsnje kisika i kad sve radi ispravno i na situacije kvara i curenja plina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 684 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: