|
|
Stranica: 15/19.
|
[ 471 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
laganini
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 11:58 |
|
|
...i jedan faktor koji ne triba zanemarit je igrokaz s komšićem koji im je dugoročno najgori politički gaf...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 12:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
HS1911 je napisao/la: divizija je napisao/la: Što se tiće makretinšk strategije, naši europejci trebaju staln isticati da je tzv. građanska opcija mimikrija za VEĆINSKI nacionalizam i stvaranje monoetničke BIH.
To je naprosto retorika pred kojom libtardi i centristi nemaju odgovora. Jer kad im kažeš da oni zapravo podupiru NACIONALIZAM i to nacionalizam VEĆINE i pretvaranje multitničke države u monoetničku, njihov falegalntski multikultizam im nalaže da postupe suprotno.
Dakle čim neki libtard na zapadu počne pričati o građanskoJ BIH optužit ga da podupire nacionalizam većinu i monoetničnost. I taj je paraliziran, to su najveće hereze. Da, ovaj dio. Lijepo sročeno. I na koncu - to je doista i tako. Pa zar postoji toliki imbecil na Zapadu koji vjeruje da recimo SDA građansko uređenje želi zato što su oni stranka koja promovira nekakva individualna prava a ne zato što je to način da Bošnjaci dominiraju nad onima kojih je manje od njih!? Pa svaki priručnik o rješavanju konflikta u ovakvim područjima papagajski sadrži narative o "efikasnosti institucija" i sl. Naspram toga, oni misle da sadašnji sustav generira blokade i nekakvu "etničku korupciju" i "etničke elite" koje se održavaju na vlasti. I što je rješenje za takav status quo? "Efikasnije" institucije, zatim ljudi koji imaju podršku svih naroda (takav im je prezentiran Komšić), naspram korumpiranih nacionalističkih elita. Previše toga cut and paste materijala u tim površnim priručnicima za tzv. "conflict resolution" ide u prilog Muslimanima. Dosta toga ti ide u prilog kad si većina. Naš narativ može samo biti tipa "checks and balances" naspram "efikasnoj diktaturi", consensus, bi-partisan decision making.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 14:40 |
|
|
Ma vrime je da dođe neko novi u vrhu Hrvata BiH neko mlađi ko ce znat lipo istakijat zapad. Mi se moramo postavit ko zapadni građanski element a ne da isilovci prodaju svoje šuplje fore zapadnjacima koji ionako ne mare za tamni vilajet i ne idu u detalje pa zato i puse njihove takije. Moramo se jasno postavit da smo mi zapad a trokutistanci nazadan antieuropski element.
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 15:30 |
|
|
Burbon je napisao/la: Ma vrime je da dođe neko novi u vrhu Hrvata BiH neko mlađi ko ce znat lipo istakijat zapad. Mi se moramo postavit ko zapadni građanski element a ne da isilovci prodaju svoje šuplje fore zapadnjacima koji ionako ne mare za tamni vilajet i ne idu u detalje pa zato i puse njihove takije. Moramo se jasno postavit da smo mi zapad a trokutistanci nazadan antieuropski element. Mlađi? Kao da je to pomlađivanje nogometne reprezentacije. Tuđman je sa 67 godina došao na čelo HDZ-a i kasnije hrvatske države. Ako je netko mlađi ne znači kako je mudriji u politici. Nama trebaju ljudi s vizijom u politici, koji su u stanju osmisliti strategiju opstanka i opstanka na prostorima gdje su Hrvati većina u BiH.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 15:47 |
|
|
Muslimani su nam uzurpirali Predsjedništvo, SIP i sada Mostar preko SIP-a uz najavu za 2022. Sve su to napravili uz pomoć Inzka, drago mi je da smo shvatili kako se ne trebamo boriti u BiH jer je to borba sa strancima koji su im i omogućili amandmanima ovu ekstremističku politiku. Btw svi zaboravljate Dodika protiv UN-a uz Čovića, Muslimani su tvrdili da je to ispao debakl pa za Božić dobijamo najbolji mogući dar
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 15:50 |
|
|
Gaugamela93 je napisao/la: Burbon je napisao/la: Ma vrime je da dođe neko novi u vrhu Hrvata BiH neko mlađi ko ce znat lipo istakijat zapad. Mi se moramo postavit ko zapadni građanski element a ne da isilovci prodaju svoje šuplje fore zapadnjacima koji ionako ne mare za tamni vilajet i ne idu u detalje pa zato i puse njihove takije. Moramo se jasno postavit da smo mi zapad a trokutistanci nazadan antieuropski element. Mlađi? Kao da je to pomlađivanje nogometne reprezentacije. Tuđman je sa 67 godina došao na čelo HDZ-a i kasnije hrvatske države. Ako je netko mlađi ne znači kako je mudriji u politici. Nama trebaju ljudi s vizijom u politici, koji su u stanju osmisliti strategiju opstanka i opstanka na prostorima gdje su Hrvati većina u BiH. ...mislio je čovik u političkom smislu mlađeg jer godine nisu faktor...biden trump franjo papa merkel da ne nabrajam dalje..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 15:52 |
|
|
...pada mi na pamet ivo lučić idalno riješenje al njemu se vjerojatno neda...al tip ima širinu veze s amerikom snalazi se u obavještajnim stvarima vojnik povjesničar hercegovac...
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 16:38 |
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 16:52 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Šta se on javlja. Nije ni znao da mu snimaju razgovore u Sarajevu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 17:10 |
|
|
BBC je napisao/la: Šta se on javlja. Nije ni znao da mu snimaju razgovore u Sarajevu. Znao je itekako. Samo su ga uhvatili "na krivoj nozi".
|
|
Vrh |
|
|
HS1911
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 17:15 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: HS1911 je napisao/la: Da, ovaj dio. Lijepo sročeno. I na koncu - to je doista i tako. Pa zar postoji toliki imbecil na Zapadu koji vjeruje da recimo SDA građansko uređenje želi zato što su oni stranka koja promovira nekakva individualna prava a ne zato što je to način da Bošnjaci dominiraju nad onima kojih je manje od njih!? Pa svaki priručnik o rješavanju konflikta u ovakvim područjima papagajski sadrži narative o "efikasnosti institucija" i sl. Naspram toga, oni misle da sadašnji sustav generira blokade i nekakvu "etničku korupciju" i "etničke elite" koje se održavaju na vlasti. I što je rješenje za takav status quo? "Efikasnije" institucije, zatim ljudi koji imaju podršku svih naroda (takav im je prezentiran Komšić), naspram korumpiranih nacionalističkih elita. Previše toga cut and paste materijala u tim površnim priručnicima za tzv. "conflict resolution" ide u prilog Muslimanima. Dosta toga ti ide u prilog kad si većina. Naš narativ može samo biti tipa "checks and balances" naspram "efikasnoj diktaturi", consensus, bi-partisan decision making. Istina. Kao velika mana konsocijaciskog modela smatra se da pogoduje stvaranju etničkih elita koje s vremenom postaju nesmjenjive a one same s vremenom to počinju koristiti isključivo za vlastito održanje na vlasti, bogaćenje i sve ostalo. A što nije ni daleko od istine, ruku na srce. To nama otežava pridobivanje podrške u MZ. I baš zbog toga uspjeh možemo očekivati samo uz ispunjavanje onih nekoliko uvjeta koje sam ranije naveo. Da se brendiramo kao najmanja, ali najprogresivnija, najproduktivnija, gospodarski najpotentnija zajednica.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 17:58 |
|
|
Treba jednostavno biti legalista, svi ti europejci se drže ustava ko pop biblije. A u “ustavu” BiH jasno piše kakvo je uređenje i sve gluposti što je nametnuo VP treba poizbacivati van i vratiti stanje kako je bilo 90-ih. Ako je netko protiv toga optužimo ga da krši ustav i zakone.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 19:34 |
|
|
Zanimljivo će biti gledati tu borbu iza kulisa. Amerika koja nas podržava ili Rusija/ Njemačka koja će imati čovjeka naklonjenog Srbima i Hrvatima. Konačno nek se nešto dešava.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 19:45 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: :biceovodobro Zanimljivo će biti gledati tu borbu iza kulisa. Amerika koja nas podržava ili Rusija/ Njemačka koja će imati čovjeka naklonjenog Srbima i Hrvatima. Konačno nek se nešto dešava. ...zašto misliš da amerika vas podržava...
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 19:47 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: :biceovodobro Zanimljivo će biti gledati tu borbu iza kulisa. Amerika koja nas podržava ili Rusija/ Njemačka koja će imati čovjeka naklonjenog Srbima i Hrvatima. Konačno nek se nešto dešava. Hamerikaaa!
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 19:49 |
|
|
Haha sad ce doć Biden mujo i ukinit Hrvate i Srbe.
|
|
Vrh |
|
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 20:12 |
|
|
laganini je napisao/la: Bosnjak007 je napisao/la: :biceovodobro Zanimljivo će biti gledati tu borbu iza kulisa. Amerika koja nas podržava ili Rusija/ Njemačka koja će imati čovjeka naklonjenog Srbima i Hrvatima. Konačno nek se nešto dešava. ...zašto misliš da amerika vas podržava... Jok podržava vas .
|
|
Vrh |
|
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 20:14 |
|
|
Burbon je napisao/la: Haha sad ce doć Biden mujo i ukinit Hrvate i Srbe. Ne nego će novi VP donijeti odluku o novom izbornom zakonu, narediti stvaranje trećeg entiteta. E budale nabijeđene.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 20:15 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
De ga banirajte. Nek doma hodži sere.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 20:36 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: Burbon je napisao/la: Haha sad ce doć Biden mujo i ukinit Hrvate i Srbe. Ne nego će novi VP donijeti odluku o novom izbornom zakonu, narediti stvaranje trećeg entiteta. E budale nabijeđene. Isilovac to su vaše tlapnje, projiciraš vaše paljenje na nas. Boli me *** za visokog predstavnika. Evo kažu da mu je prvi potez 120% BiH muslimanima i dzamija u Neumu
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 20:42 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: laganini je napisao/la: ...zašto misliš da amerika vas podržava... Jok podržava vas . ...to ćemo ubrzo vidit strpljen spašen ..al tražio sam jedan argument zbog čega misliš da će biden podržat bošnjake..
|
|
Vrh |
|
|
Shchepo
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 20:45 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2019, 22:36 Postovi: 432 Lokacija: Heronville
|
Primarnu ulogu u njemačkom utjecaju u BiH će imati Njemački zavod za zapošljavanje. Nijemcima je ekonomija broj 1. Nijemci planiraju unaprijed. Nijemcima će značajno nedostajati radne snage u narednim godinama nakon je dolazak radnika iz istočne Europa značajno opao. Willkommen 300.000 Bosniaken.
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 21:10 |
|
|
laganini je napisao/la: ...pada mi na pamet ivo lučić idalno riješenje al njemu se vjerojatno neda...al tip ima širinu veze s amerikom snalazi se u obavještajnim stvarima vojnik povjesničar hercegovac... Ivo Lučić mi više izgleda kao nekakav karijerist. Netko tko se ozbiljno namjerava angažirati u politici ne bih sebi dozvolio da na izborima za Sabor u 7. mjesecu u 1. izbornoj jedinici osvoji mizernih 1k-2k glasova. Ako u Zagrebu među 50k Hercegovačka nisi u stanju skupiti više od 5k glasova da prođeš u Sabor o čemu pričamo? Što se tiče nekakvog budućeg vođe Hrvata u BiH možda je njegov profil najbolje iskristaliziralo Balin u prvom nastavku Hobbita "Bili smo bez vođe. Poraz i smrt bili su pred nama. Tada sam vidio njega, mladog kraljevića (Thorin) ... Kako se sučeljava s blijedim orkom. Stao je sam pred užasnog protivnika. Oklop mu je bio uništen, a nosio je samo hrastov granu kao štit... Azog oskvrnitelj toga je dana naučio da Durinovu lozu neće biti tako lako prekinuti... Naše su se snage otkupile.... I potisnule orke. Naš je neprijatelj bio poražen. Ali nije bilo gozbe ni pjesama te noći, jer naših mrtvih bilo je previše za brojenje. Mi smo malobrojni preživjeli. I tada sam pomislio. To je netko tko može biti moj vođa. " Sve rečeno o profilu budućeg vođe
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 21:33 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39463 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ne očekujem ništa od Njemačke i novog VP, mislim da i ne bi trebali, onda smo na razini Muslimana ako čekamo da drugi riješe naše probleme. Samo se nadam da će biti više neutralan u odnosu na muslimanskog lobistu Inzku. Pored toga mislim da Hrvatska može lakše komunicirati i os Njemačkom koja je u EU nego sa SAD-om
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH Postano: 26 pro 2020, 21:49 |
|
|
daramo je napisao/la: Ne očekujem ništa od Njemačke i novog VP, mislim da i ne bi trebali, onda smo na razini Muslimana ako čekamo da drugi riješe naše probleme. Samo se nadam da će biti više neutralan u odnosu na muslimanskog lobistu Inzku. Pored toga mislim da Hrvatska može lakše komunicirati i os Njemačkom koja je u EU nego sa SAD-om Kada govorimo o Incku bilo bi zanimljivo pronaći video o njegovom posjetu jednom biračkom mjestu u Čapljini za vrijeme općih izbora 2014....Incko ljubazno i susretljivo pita članove biračkog mjesta... "Ima li kakvih pitanja ako nešto nije jasno?" Predsjednik biračkog mjesta onako šmekerski i sa stilom kaže Incku:"Imam ja jedno pitanje gospodine visoki predstavniče za Vas....Koliko je 1/3 od 17? Čitav Inckov mandat stao je u to pitanje. Gledajući iz današnje perspektive ovaj video ima sve šanse da postane viralan.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|