HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 stu 2024, 19:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 471 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH
PostPostano: 26 pro 2020, 22:04 

laganini je napisao/la:
Bosnjak007 je napisao/la:
Jok podržava vas . :smijeh

...to ćemo ubrzo vidit strpljen spašen ..al tražio sam jedan argument zbog čega misliš da će biden podržat bošnjake.. :kava

Zadnjih 25 godina su uz nas. Imaš masu primjera, pisao sam o tome masu komentara, neda mi se sad posebno tebi replicirati.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 22:09 

laganini je napisao/la:
...to ćemo ubrzo vidit strpljen spašen ..al tražio sam jedan argument zbog čega misliš da će biden podržat bošnjake.. :kava

Zadnjih 25 godina su uz nas. Imaš masu primjera, pisao sam o tome masu komentara, neda mi se sad posebno tebi replicirati.

Anadolac, sutra se ukida Republika Srpska! Aj na Pale slavit.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 23:48 

Burbon je napisao/la:

Kad preuzmemo još jednu instituciju kmečat ćete i pitati se kako je moguće. Svoj vi posao a mi svoj.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 00:19 

Evo Munđosi dovukli na TV nekog Švabu da ih uvjeri i smiri da Christian Schmidt nije nit ustasa, nit katolik.
https://www.youtube.com/watch?v=SREW9RUj04A

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 00:30 

Gaugamela93 je napisao/la:
Burbon je napisao/la:
Ma vrime je da dođe neko novi u vrhu Hrvata BiH neko mlađi ko ce znat lipo istakijat zapad. Mi se moramo postavit ko zapadni građanski element a ne da isilovci prodaju svoje šuplje fore zapadnjacima koji ionako ne mare za tamni vilajet i ne idu u detalje pa zato i puse njihove takije. Moramo se jasno postavit da smo mi zapad a trokutistanci nazadan antieuropski element.

Mlađi? Kao da je to pomlađivanje nogometne reprezentacije. Tuđman je sa 67 godina došao na čelo HDZ-a i kasnije hrvatske države. Ako je netko mlađi ne znači kako je mudriji u politici. Nama trebaju ljudi s vizijom u politici, koji su u stanju osmisliti strategiju opstanka i opstanka na prostorima gdje su Hrvati većina u BiH.

Upravo to. I 90% moramo sami odraditi.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 00:35 

Burbon je napisao/la:

Kad preuzmemo još jednu instituciju kmečat ćete i pitati se kako je moguće. Svoj vi posao a mi svoj.

preuzmite sve institucije......što prije preuzmete prije slijedi raspad BIH..samo vi svoj posao

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 01:21 

Sandzo Senad im svakog vikenda prica bajke, dovede raspalog Kljujica i slicne janjicare da podeblja neislamsku liniju, i onda oni svi horski lazu mosnjake da ce doci Bajden i napraviti Bosnu baaaa po mjeri mosnjoka, ukida se RS Kljujic i Lazovic predstavljaju Srbe i Hrvate, i slicne bajke.

Najsmjesnije je sto mujage vjeruju Senadu.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 01:35 

Shchepo je napisao/la:
Primarnu ulogu u njemačkom utjecaju u BiH će imati Njemački zavod za zapošljavanje.

Nijemcima je ekonomija broj 1.
Nijemci planiraju unaprijed.
Nijemcima će značajno nedostajati radne snage u narednim godinama nakon je dolazak radnika iz istočne Europa značajno opao.

:bihzastava Willkommen 300.000 Bosniaken. :bihzastava

U kombinaciji s političkom moći kroz OHR...

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 01:58 

Burbon je napisao/la:

Ne znam sta cete preuzet, zasto mislis da ce to proc glatko niti odakle ti da imate neku podrsku izvana.

Evo da malo poslozimo stvari:
Politicko Sarajevo:
-Nikad podiljenie (urbano/ruralno/stranke)
-Slabije financirano
-Vise demoralizirano

Vanjski faktori:
-Hrvatska INTERVENCIONISTICKI ujedinjeni pristup osim krajnje livice
-Srbija INTERVENCIONISTICKI raspolozena
-EU nikad slabija i podiljenija, suskanje antiBosnjackih stavova po prvi put
-Erdogan slabiji i zabavlja se svim samo ne Bosnjacima
-naftom bogate muslimanske zemlje siromasnije zbog oil price
-Biden mrzi Tursku koja je najbliza savezniku
-Crnom Gorom vladaju proSrpski elementi
-Rusija zauzima Sarajevu nepozeljan INTERVENCIONISTICKI smir
-Islam i Muslimani opcenito dolaze pod sve vecu losu pozornost, ideje koje su prije par godina bile opisivane ka far right i shameani opisima islamofobije danas su mainstream. Vidi Francusku, Austriju, Dansku, Madarsku, Poljsku, Cesku, Slovacku, Estoniju. Italija za par god dobija najdesniju koaliciju usporedivu s Orbanom.

Doista ne znam sta zamisljas... kuzis valjda da je diplomatski pritisak cesto dovoljan da smrvi i jedinstvene rezime kamoli taj neki traljavi unitaristicki zamah siromasnog naroda od 1 i nesto miljuna ljudi.

Nema ti nista od toga brale moj. Obracunajte se sa mafijom vlastitom i lokalnin serifima, nadite investicije i manite se Arapa i Pakistanaca, to van je najbolji smir da uopce opstanete. Eno van unitarna Albanija pa je disfunkcionalna zemlja iseljavanja.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 03:40 

Velebit je napisao/la:

Ne znam sta cete preuzet, zasto mislis da ce to proc glatko niti odakle ti da imate neku podrsku izvana.

Evo da malo poslozimo stvari:
Politicko Sarajevo:
-Nikad podiljenie (urbano/ruralno/stranke)
-Slabije financirano
-Vise demoralizirano

Vanjski faktori:
-Hrvatska INTERVENCIONISTICKI ujedinjeni pristup osim krajnje livice
-Srbija INTERVENCIONISTICKI raspolozena
-EU nikad slabija i podiljenija, suskanje antiBosnjackih stavova po prvi put
-Erdogan slabiji i zabavlja se svim samo ne Bosnjacima
-naftom bogate muslimanske zemlje siromasnije zbog oil price
-Biden mrzi Tursku koja je najbliza savezniku
-Crnom Gorom vladaju proSrpski elementi
-Rusija zauzima Sarajevu nepozeljan INTERVENCIONISTICKI smir
-Islam i Muslimani opcenito dolaze pod sve vecu losu pozornost, ideje koje su prije par godina bile opisivane ka far right i shameani opisima islamofobije danas su mainstream. Vidi Francusku, Austriju, Dansku, Madarsku, Poljsku, Cesku, Slovacku, Estoniju. Italija za par god dobija najdesniju koaliciju usporedivu s Orbanom.

Doista ne znam sta zamisljas... kuzis valjda da je diplomatski pritisak cesto dovoljan da smrvi i jedinstvene rezime kamoli taj neki traljavi unitaristicki zamah siromasnog naroda od 1 i nesto miljuna ljudi.

Nema ti nista od toga brale moj. Obracunajte se sa mafijom vlastitom i lokalnin serifima, nadite investicije i manite se Arapa i Pakistanaca, to van je najbolji smir da uopce opstanete. Eno van unitarna Albanija pa je disfunkcionalna zemlja iseljavanja.

Da ne duljim i ne odgovaram na sve ove budalaštinje koje si napisao. Za početaj bar pobijedite u Mostaru sa nekom značajnom razlikom pa onda nešto pričaj. Pametnom je i išaret dovoljan.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 04:02 

Pored ovih trenutnih političkih vedeta na nivou BiH (mislim na predstavnike sva 3 konstitutivna naroda), idealno bi bilo kada bi hrvatska, HB politika pronašla neku vedetu sličnu Plenkoviću, zašto, jer na vanjskopolitičkom planu nema ovog domaćeg seljakluka, tamo sve ide na finjaka.

Sad, Čović u nekoj suštini i nije toliko loš, ali mu fali nekoliko stvari, ponajprije poznavanje stranih jezika, te nekakva značajnija iznozemna poznanstva (uz naravno činjenicu kako je okaljan od strane bošnjačke politike kao nepotista i etno-nacionalista).

Uglavnom, HB Hrvati kroz RH politiku, EU parlament trebaju doslovno "školovati" svoj novi politički pomladak, gdje bi ti mladi političari stjecali iskustva i poznanstva radom u pozadini, te potom, kada stasaju, svoje znanje i utjecaj projicirali kroz prohrvatske, HB stranke, na nivou BiH.

Naravno, drugi je par čarapa činjenica kako bi se takav tip političkih karijerista, nakon ostvarena uspjeha na inozemnom planu, kroz RH i rad u EU institucijama, teško odlučio na povratak u BiH kaljužu, no kažem, ponavljam, takav neki tip ostvarenog političara bi bio idealan za čelnu poziciju HB Hrvata, i nadam se da takav mladi kadar postoji, da se "školuje" kroz HDZ RH (a ako tome nije slučaj, eto ideje da se poradi na tome).

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 10:01 

Krilnik je napisao/la:
Pored ovih trenutnih političkih vedeta na nivou BiH (mislim na predstavnike sva 3 konstitutivna naroda), idealno bi bilo kada bi hrvatska, HB politika pronašla neku vedetu sličnu Plenkoviću, zašto, jer na vanjskopolitičkom planu nema ovog domaćeg seljakluka, tamo sve ide na finjaka.

Sad, Čović u nekoj suštini i nije toliko loš, ali mu fali nekoliko stvari, ponajprije poznavanje stranih jezika, te nekakva značajnija iznozemna poznanstva (uz naravno činjenicu kako je okaljan od strane bošnjačke politike kao nepotista i etno-nacionalista).

Uglavnom, HB Hrvati kroz RH politiku, EU parlament trebaju doslovno "školovati" svoj novi politički pomladak, gdje bi ti mladi političari stjecali iskustva i poznanstva radom u pozadini, te potom, kada stasaju, svoje znanje i utjecaj projicirali kroz prohrvatske, HB stranke, na nivou BiH.

Naravno, drugi je par čarapa činjenica kako bi se takav tip političkih karijerista, nakon ostvarena uspjeha na inozemnom planu, kroz RH i rad u EU institucijama, teško odlučio na povratak u BiH kaljužu
, no kažem, ponavljam, takav neki tip ostvarenog političara bi bio idealan za čelnu poziciju HB Hrvata, i nadam se da takav mladi kadar postoji, da se "školuje" kroz HDZ RH (a ako tome nije slučaj, eto ideje da se poradi na tome).

U starom Dubrovniku uopće nije postojalo sveučilište, i to iz razloga jer su se stari Dubrovčani bojali kako će se putem sveučilišta proširiti bunt mladeži protiv Dubrovačke Republike. Međutim, najtalentiranije u svojim oblasti koji su bili odani Republici, Dubrovčani su slali na najuglednija sveučilišta u Europi. Nakon završetka studija oni bi se vraćali u Dubrovnik i postajali dijelom upravljačkih struktura Republike ili bi putem široke konzularne mreže po Europi nastavili promicati interese Dubrovačke Republike. Možda je ovakvo nešto rješenje i za Hrvate u BiH... Da li bi se mladi kasnije vraćali u BH kaljužu? Naravno, al jedino pod uvjetom kad bi se stipendiralo talentirane iz uvjetno rečeno domoljubnih, skromnih i poštenih hrvatskih obitelji koji su bezpogovorno odani hrvatskoj ideji a kojima roditelji čak i u Mostaru ne mogu osigurati školovanje. Uostalom, ovakvim jednim načinom školovanja uzdigla se primjerice Koreja nakon Drugog svjetskog rata i u novije vrijeme Kina. Od ovoga naravno ne bi bilo ništa ukoliko bi mi to pretvorili u naš tradicionalni cirkus nepotizma i korupcije, a bez jasnih kriterija tko može biti stipendiran.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 10:42 

Plus treba napomenuti kako je u europarlament sa liste HDZ RH prošle godine ušla Željana Zovko, te bi kroz svoj kabinet mogla gurati najtalentiranije mlade HB (aspirirajuće) političare, da tamo stječu to prijeko potrebno iskustvo i poznanstva.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 11:02 

Krilnik je napisao/la:
Plus treba napomenuti kako je u europarlament sa liste HDZ RH prošle godine ušla Željana Zovko, te bi kroz svoj kabinet mogla gurati najtalentiranije mlade HB (aspirirajuće) političare, da tamo stječu to prijeko potrebno iskustvo i poznanstva.

Da, al ukoliko to postane poligon za uhljebljivanje nekakve zlatne mladeži koja ima sve u životu te kojima je odlazak u Brisel prilika za dobru zabavu i provod - piši kući propalo.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 14:15 

Netko tko se ozbiljno namjerava angažirati u politici ne bih sebi dozvolio da na izborima za Sabor u 7. mjesecu u 1. izbornoj jedinici osvoji mizernih 1k-2k glasova.

Znači on ne biH sebi to dozvolio? Zanimljivo.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 19:52 

Robbie MO je napisao/la:
Možda misli da je u interesu Hrvatske da se Srbija fokusira na Kosovo.

Ili Plenković želi riješiti hrvatsko pitanje u BiH, ali bez podjele BiH.

Ili, recimo, ne zeli rjesavanje pitanja Kosova nezavisno od rjesavanja BiH, i zeli da se sve rijesi u jednom paketu.

Robbie MO je napisao/la:
Siguran sam samo da je Hrvatska među TOP 4 EU zemlje koje se pitaju o BiH, unutar EU.

Možda čak TOP 3.

Ne znam, moze uvijek tu uletit neka Nizozemska trenirat strogocu, za neciji tudji racun.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 20:20 

mariomario2020 je napisao/la:

preuzmite sve institucije......što prije preuzmete prije slijedi raspad BIH..samo vi svoj posao

Anadolac jesi proslavio na Palama šta je ukinuta srpska ba?

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 20:51 

U starom Dubrovniku uopće nije postojalo sveučilište, i to iz razloga jer su se stari Dubrovčani bojali kako će se putem sveučilišta proširiti bunt mladeži protiv Dubrovačke Republike. Međutim, najtalentiranije u svojim oblasti koji su bili odani Republici, Dubrovčani su slali na najuglednija sveučilišta u Europi. Nakon završetka studija oni bi se vraćali u Dubrovnik i postajali dijelom upravljačkih struktura Republike ili bi putem široke konzularne mreže po Europi nastavili promicati interese Dubrovačke Republike. Možda je ovakvo nešto rješenje i za Hrvate u BiH... Da li bi se mladi kasnije vraćali u BH kaljužu? Naravno, al jedino pod uvjetom kad bi se stipendiralo talentirane iz uvjetno rečeno domoljubnih, skromnih i poštenih hrvatskih obitelji koji su bezpogovorno odani hrvatskoj ideji a kojima roditelji čak i u Mostaru ne mogu osigurati školovanje.

Citat:
Uz crkvu svetoga Ignacija, 1624. godine isusovci osnivaju Collegium Ragusinum, glasovito dubrovačko učilište. Škola je imala tri stupnja: gramatiku, humanioru i retoriku, a predavale su se još i filozofija i moralna teologija te prirodne znanosti. Kolegij je predstavljao temelj naobrazbe mnogih uglednih Dubrovčana te su uz njega vezana mnoga poznata imena, primjerice Ruđer Bošković, Bartol Kašić, Jakov Mikalja, Ignjat Đurđević, Ardelio Della Bella i brojni drugi. Godine 1654. Senat Dubrovačke Republike proglašava Kolegij javnim visokim učilištem, čime je ujedno označen početak visokoga obrazovanja u Dubrovniku.

https://www.profil-klett.hr/obrazovanje-u-dubrovackoj-republici

Dakle iznosis krive tvrdnje o Dubrovniku i jos vise radis stetu sta predlazes te ideje Hrvatima BiH. Svo skolstvo mora biti lokalno i pod kontrolom etnocentricnih Hrvata. Takoder, kao u Dubrovniku kojeg spominjes mora se agresivna i intelektualna kontra egalitarizmu i vridnostima Francuske revolucije i prosvjetiteljstva.

Slati upravo dicu domoljuba vani na zapadna sveucilista koja su Marksisticke i postmoderne jazbine je vjerojatno najgora ili najperfidnija ideja koju san procita. Doslovno: ajmo upropastit najbolji resurs, mlade ljude.

Bas uzas za procitat ovo. Osin toga postoje ogranicenja sta skolstvo moze uraditi tj vise ima kapacitet stete nego pozitivnog uradit. I odgoj i skola moze, lose izvedena, upropastit osobu ali je ne moze znacajno uzdignit. Do neke tocke uvecana ulaganja u skolstvo prestaju davat ikakve rezultate. Kad stavis tupaste ljude u top skole ne dobijes top ucenike. Zato neke zemlje s apsolutno top ulaganjem i najopremljenijim skolama poput Luksemburga, Svicarske isl imaju rezultate na razini RH.

Sve sta se uopce moze ostvarit na polju edukacije se moze s resursima koje Hercegovci vec imaju i na teritoriju Hercegovine.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 21:19 

laganini je napisao/la:

...bio je iz samilosti jer su vas srbi potaracali srebrenica i te stvari a danas kad se vi ponašate ko srbi onda će te proći isto ko i srbi...možeš povezat...sumnjam...i biden i hrvatska ako baš želiš znat imaju jako dobre veze i više poveznica nego što ima s bošnjacima... :nanana

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 21:22 

"Crni Svabo, sto si opet dos'o?
znas ti dobro, kako s' onda pros'o!" :001_cool

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 21:23 

laganini je napisao/la:
...pada mi na pamet ivo lučić idalno riješenje al njemu se vjerojatno neda...al tip ima širinu veze s amerikom snalazi se u obavještajnim stvarima vojnik povjesničar hercegovac...

Ivo Lučić mi više izgleda kao nekakav karijerist. Netko tko se ozbiljno namjerava angažirati u politici ne bih sebi dozvolio da na izborima za Sabor u 7. mjesecu u 1. izbornoj jedinici osvoji mizernih 1k-2k glasova. Ako u Zagrebu među 50k Hercegovačka nisi u stanju skupiti više od 5k glasova da prođeš u Sabor o čemu pričamo?
Što se tiče nekakvog budućeg vođe Hrvata u BiH možda je njegov profil najbolje iskristaliziralo Balin u prvom nastavku Hobbita :zubati "Bili smo bez vođe. Poraz i smrt bili su pred nama. Tada sam vidio njega, mladog kraljevića (Thorin) ... Kako se sučeljava s blijedim orkom. Stao je sam pred užasnog protivnika. Oklop mu je bio uništen, a nosio je samo hrastov granu kao štit... Azog oskvrnitelj toga je dana naučio da Durinovu lozu neće biti tako lako prekinuti... Naše su se snage otkupile.... I potisnule orke. Naš je neprijatelj bio poražen. Ali nije bilo gozbe ni pjesama te noći, jer naših mrtvih bilo je previše za brojenje. Mi smo malobrojni preživjeli. I tada sam pomislio. To je netko tko može biti moj vođa. "
Sve rečeno o profilu budućeg vođe :klanjam

...nije on nikakav karijerista uskočio je u predizbornu i tamo sjeba u kampanji prkačina i tu ekipu isključivo što je htio pomoć plenkoviću...i uspio je a da je htio karijeru sigurno nebi stavio sebe na zadnju poziciju i odma dao do znanja da ne želi u sabor...uz to on ima karijeru tako da i u tom smislu ne stoji tvoja teza..

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 22:14 

Velebit je napisao/la:
U starom Dubrovniku uopće nije postojalo sveučilište, i to iz razloga jer su se stari Dubrovčani bojali kako će se putem sveučilišta proširiti bunt mladeži protiv Dubrovačke Republike. Međutim, najtalentiranije u svojim oblasti koji su bili odani Republici, Dubrovčani su slali na najuglednija sveučilišta u Europi. Nakon završetka studija oni bi se vraćali u Dubrovnik i postajali dijelom upravljačkih struktura Republike ili bi putem široke konzularne mreže po Europi nastavili promicati interese Dubrovačke Republike. Možda je ovakvo nešto rješenje i za Hrvate u BiH... Da li bi se mladi kasnije vraćali u BH kaljužu? Naravno, al jedino pod uvjetom kad bi se stipendiralo talentirane iz uvjetno rečeno domoljubnih, skromnih i poštenih hrvatskih obitelji koji su bezpogovorno odani hrvatskoj ideji a kojima roditelji čak i u Mostaru ne mogu osigurati školovanje.

Citat:
Uz crkvu svetoga Ignacija, 1624. godine isusovci osnivaju Collegium Ragusinum, glasovito dubrovačko učilište. Škola je imala tri stupnja: gramatiku, humanioru i retoriku, a predavale su se još i filozofija i moralna teologija te prirodne znanosti. Kolegij je predstavljao temelj naobrazbe mnogih uglednih Dubrovčana te su uz njega vezana mnoga poznata imena, primjerice Ruđer Bošković, Bartol Kašić, Jakov Mikalja, Ignjat Đurđević, Ardelio Della Bella i brojni drugi. Godine 1654. Senat Dubrovačke Republike proglašava Kolegij javnim visokim učilištem, čime je ujedno označen početak visokoga obrazovanja u Dubrovniku.

https://www.profil-klett.hr/obrazovanje-u-dubrovackoj-republici

Dakle iznosis krive tvrdnje o Dubrovniku i jos vise radis stetu sta predlazes te ideje Hrvatima BiH. Svo skolstvo mora biti lokalno i pod kontrolom etnocentricnih Hrvata. Takoder, kao u Dubrovniku kojeg spominjes mora se agresivna i intelektualna kontra egalitarizmu i vridnostima Francuske revolucije i prosvjetiteljstva.

Slati upravo dicu domoljuba vani na zapadna sveucilista koja su Marksisticke i postmoderne jazbine je vjerojatno najgora ili najperfidnija ideja koju san procita. Doslovno: ajmo upropastit najbolji resurs, mlade ljude.

Bas uzas za procitat ovo. Osin toga postoje ogranicenja sta skolstvo moze uraditi tj vise ima kapacitet stete nego pozitivnog uradit. I odgoj i skola moze, lose izvedena, upropastit osobu ali je ne moze znacajno uzdignit. Do neke tocke uvecana ulaganja u skolstvo prestaju davat ikakve rezultate. Kad stavis tupaste ljude u top skole ne dobijes top ucenike. Zato neke zemlje s apsolutno top ulaganjem i najopremljenijim skolama poput Luksemburga, Svicarske isl imaju rezultate na razini RH.

Sve sta se uopce moze ostvarit na polju edukacije se moze s resursima koje Hercegovci vec imaju i na teritoriju Hercegovine.

Dakle, referirao sam se na dokumentarnac o povijesti Dubrovačke Republike (prikazivan na HRT-u i History). Ako laže rog ne laže svijeća od 41:50: https://youtu.be/ICvYy_gE4e0
Nažalost potpuno krivo si razumio poentu što sam želio reći... Nitko nije spominjao nekakve marksističke i postmoderne jazbine. Primjerice Benjamin Netanyahu je školovan na MIT-u i Harvardu pa ne vidim neku zadojenost marksizmom kod njega. Svašta ćeš pročitati. Iskreno ovo je trebala biti konstruktivno ideja koji si ti pretvorio u perfidnu tako da ne vrijedi o ovome više raspravljati. Ja osobno vjerujem u naše mlade ljude i smatram kako čvrst karakter nikakva marksističke jazbina ne može pretvoriti u Ivicu Kičmanovića.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 22:25 

..apsolutno podržavam tu ideju...ograđujem se jer ne poznam političke kadrove iz hb al pretpostavljam da bi ih upoznao da su kapacitirani..

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 22:25 

laganini je napisao/la:
Ivo Lučić mi više izgleda kao nekakav karijerist. Netko tko se ozbiljno namjerava angažirati u politici ne bih sebi dozvolio da na izborima za Sabor u 7. mjesecu u 1. izbornoj jedinici osvoji mizernih 1k-2k glasova. Ako u Zagrebu među 50k Hercegovačka nisi u stanju skupiti više od 5k glasova da prođeš u Sabor o čemu pričamo?
Što se tiče nekakvog budućeg vođe Hrvata u BiH možda je njegov profil najbolje iskristaliziralo Balin u prvom nastavku Hobbita :zubati "Bili smo bez vođe. Poraz i smrt bili su pred nama. Tada sam vidio njega, mladog kraljevića (Thorin) ... Kako se sučeljava s blijedim orkom. Stao je sam pred užasnog protivnika. Oklop mu je bio uništen, a nosio je samo hrastov granu kao štit... Azog oskvrnitelj toga je dana naučio da Durinovu lozu neće biti tako lako prekinuti... Naše su se snage otkupile.... I potisnule orke. Naš je neprijatelj bio poražen. Ali nije bilo gozbe ni pjesama te noći, jer naših mrtvih bilo je previše za brojenje. Mi smo malobrojni preživjeli. I tada sam pomislio. To je netko tko može biti moj vođa. "
Sve rečeno o profilu budućeg vođe :klanjam

...nije on nikakav karijerista uskočio je u predizbornu i tamo sjeba u kampanji prkačina i tu ekipu isključivo što je htio pomoć plenkoviću...i uspio je a da je htio karijeru sigurno nebi stavio sebe na zadnju poziciju i odma dao do znanja da ne želi u sabor...uz to on ima karijeru tako da i u tom smislu ne stoji tvoja teza..

Moja tvrdnja je više bila hipoteza nego li teza :D

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 23:11 

Po čemu je to Miroslava Lajčak bio pozitivan za Hrvate? Ako je to istina, postoji ti nekakav pattern. Svi VP sa Zapada su bili muslimanske ulizice, osim ovog Slovačka.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 471 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, iprodano, Patriota, Usora 95 i 68 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: