|
|
Stranica: 230/617.
|
[ 15420 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 vel 2021, 20:05 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 vel 2021, 20:43 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 vel 2021, 22:05 |
|
|
Mislim da bi bio red da i bivše Cetinje preimenujemo, jer ova današnja septička jama ne zaslužuje taj naziv.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 vel 2021, 22:10 |
|
|
Mislim da bi Pozzo Nero bio pun pogodak.
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 vel 2021, 22:11 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Mislim da bi bio red da i bivše Cetinje preimenujemo, jer ova današnja septička jama ne zaslužuje taj naziv. Karađorđevićevo se nameće kao logičan naziv.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 06 vel 2021, 01:16 |
|
|
Agathonikose, prvo Cetinjane izluĐet' maximalno, temeljno, dugoročno... ispizdit' te Nesoje da im se život stuži! A Cetinje je starije od ove generacije Nesoja, zaslužilo je svoje ponosno ime Srpsko! Evo se počeli pacovi klat' među se : Savović prijavio Katnića zbog "državnog udara"https://www.vijesti.me/vijesti/crna-hro ... vnog-udaraNišta slađe no bačit' Amnestiju međ' pacove i gleda' kako se kolju...
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 06 vel 2021, 02:46 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Mislim da bi bio red da i bivše Cetinje preimenujemo, jer ova današnja septička jama ne zaslužuje taj naziv. Cetinjane raseliti,a grad pretvoriti u grad muzej. Okolina može biti kao neki nacionalni park za muflone i jelene. Hrvatskoj treba stanovništva a Cetinjani bi bili idealan materijal za asimilaciju.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 06 vel 2021, 12:54 |
|
|
Polomljen i uklonjen krst sa kapije Cetinjskog manastira https://www.antenam.net/drustvo/188205- ... -manastiraNišta nije Sveto toj bagri... Bošnjačka Stranka: Odbacujemo optužbe Demokrata, uvijek smo bili spona pomirenjahttps://www.antenam.net/politika/188208 ... -pomirenjaKo ih ne zna Više bošnjačkih organizacija iz dijaspore pokrenulo je inicijativu da se Njegošev “Gorski vijenac” i djelo Danila Kiša “Peščanik” zabrane za izučavanje u školama s obrazloženjem da se radi o “nacionalističkim djelima prema islamu i muslimanima”, a traže i da se ukine Njegoševa nagrada… Nasuprot stavu Bošnjačkog vijeća iz kog su juče demantovali da podržavaju pomenutu inicijativu, oglasila se i Bošnjačka stranka (BS), koja kao dio vladajuće koalicije u Crnoj Gori ne samo da podržava brisanje Njegoša iz obrazovnog sistema, već je otišla korak dalje, poručivši da će se zalagati da simbol na državnoj zastavi Crne Gore ubuduće bude i polumjesec. http://www.ibalkan.net/2018/10/21/bosnj ... j-zastavi/Vlada Crne Gore neće ići u lov na ljude, ali dokumenti mogu dovesti do svakoga ko se ogriješio o zakone države, kazao je premijer Zdravko Krivokapićhttps://www.antenam.net/politika/188214 ... -ljude-ali
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 06 vel 2021, 20:00 |
|
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 07 vel 2021, 19:12 |
|
|
Фарса је коначно прекинута, али нема разлога за еуфорију – ово је тек први корак ка оздрављењу https://www.in4s.net/farsa-je-konacno-p ... ravljenju/Ovo bi zahtevalo Ikijevu i Aginu ekspertizu! Dakle, otkriva se da je afera "Drzavni udar" lazna, i svi koje je Milov rezim optuzio su oslobodjeni. Kad se ima u vidu da je Vucic pomagao Milu da iskonstruise tu aferu, moze li ovaj rasplet odvesti i do njega? Ulizivanje Demokratskom frontu u poslednje vreme mozda je pokusaj umanjenja stete.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 07 vel 2021, 20:48 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Фарса је коначно прекинута, али нема разлога за еуфорију – ово је тек први корак ка оздрављењу https://www.in4s.net/farsa-je-konacno-p ... ravljenju/Ovo bi zahtevalo Ikijevu i Aginu ekspertizu! Dakle, otkriva se da je afera "Drzavni udar" lazna, i svi koje je Milov rezim optuzio su oslobodjeni. Kad se ima u vidu da je Vucic pomagao Milu da iskonstruise tu aferu, moze li ovaj rasplet odvesti i do njega? Ulizivanje Demokratskom frontu u poslednje vreme mozda je pokusaj umanjenja stete. Ima neka tajna veza...
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 07 vel 2021, 22:58 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Jel' još neko istripovao kao ja, da je mali krstić na miraševoj kapi, ustvari veljin krstić oko vrata.. :)
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 07 vel 2021, 23:13 |
|
|
Kuči standardno dominiraju :
KiMe, ova tvoja divlja mačkica nastavlja da mahnita: Vuksanović Stanković Mandiću: Stefan Nemanja je bio okupator, ovo nije Srbijahttps://www.antenam.net/politika/188310 ... ije-srbijaHrvati, vidite li makar vi ikakvu Logiku u izjavi da je Nemanja, rođeni Podgoričanin i Crnogorac - okupator Crne Gore? Ja sam verovatno pristrasan pa ne mogu da shvatim...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 07 vel 2021, 23:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76296 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Objasnite mi koliko vam je bitna Crna Gora.
Recimo, u Mostarima kao valuti.
Koliko puta vam je CG bitnija od Mostara Hrvatima ?
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 07 vel 2021, 23:29 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Hrvati, vidite li makar vi ikakvu Logiku u izjavi da je Nemanja, rođeni Podgoričanin i Crnogorac - okupator Crne Gore? Ja sam verovatno pristrasan pa ne mogu da shvatim... Redovno se diče kako ih nikada Turci nisu porobili, a istovremeno tvrde da su ih Srbi okupirali i to više puta.. :)
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 07 vel 2021, 23:35 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Objasnite mi koliko vam je bitna Crna Gora.
Koliko puta vam je CG bitnija od Mostara Hrvatima ? Eh, Robi... teško je to reći... mi ne možemo da vidimo ni osetimo vašu ljubav prema tom gradu, možemo samo da pretpostavljamo... osećanja su teška za izmeriti, izraziti mernom jedinicom... i ne samo osećanja: kako, npr., brojčano izraziti Ronaldinjov dribling? Đorđevićevu trojku u poslednjoj sekundi? Zanos ljudi koji i pored svih hapšenja, prebijanja, pritisaka, uzimanja hleba iz usta, pretnji, maltretiranja, vređanja, napada nose Krst na - 15 stepeni kroz mećavu i smetove? Da vidim šta će ostali Srbi da kažu...
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 07 vel 2021, 23:37 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Objasnite mi koliko vam je bitna Crna Gora.
Koliko puta vam je CG bitnija od Mostara Hrvatima ? Zabole nas za Crnu Goru. Treba nam izlaz na more, Milogorci i njihova ljigavost nam ič ne trebaju. Da nemaju more gledali bi na njih kao na Novi Pazar i Tutin. Emocionalno smo najslabiji na Republiku Srpsku. Za Srbe iz Republike Srpske ne bih trepnuo da dam svoj život, to su pravi ljudi, a za Milogorce nikada. Ljigavi su do dakse.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 07 vel 2021, 23:53 |
|
|
Grobar je napisao/la: Zabole nas za Crnu Goru. Treba nam izlaz na more W.T.F???Govori u svoje i Franjino ime, Glodaru!
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 07 vel 2021, 23:55 |
|
|
Bitna nam je i te kako. Prvo, zato što je od kad je nastala bila srpska država i to slobodna država u vrijeme kad je većina Srba bila u turskom ropstvu. Drugo, zato što u CG ima sigurno oko 1/3 Srba a u državi je srpski jezik većinski. Treće, zato što među deklarisanim Crnogorcima ima značajan broj Srba/Crnogoraca ili bar prosrba, što znači da se u suštini radi ili o drugoj srpskoj državi ili makar o zemlji u kojoj bi prosrpsko raspolozenje trebalo biti dominantno. Imajući u vidu da je u prethodnom periodu crnogorska vlast bila izrazito antisrpska, logično je da očekujemo da se takva naknadna politika promijeni.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 00:04 |
|
|
zbl je napisao/la: Prvo, zato što je od kad je nastala bila srpska država i to slobodna država u vrijeme kad je većina Srba bila u turskom ropstvu.
Ajde dosta više sa tim glupostima? Kad je to Crna Gora bila slobodna od Turaka, a da Srbija nije? Podgorica je 100 godina bila duže pod Turcima nego Beograd. Imaju najveći procenat pöturica u odnosu na ukupno stanovništvo od svih porobljenih prostora ako ne računamo Bosnu. Srbija je prva ustala protiv Turaka 1804-te od svih jugoslovenski naroda. Sve ostalo su mitovi.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 00:21 |
|
|
Grobar je napisao/la: Ajde dosta više sa tim glupostima? Kad je to Crna Gora bila slobodna od Turaka, a da Srbija nije?
Podgorica je 100 godina bila duže pod Turcima nego Beograd.
Imaju najveći procenat pöturica u odnosu na ukupno stanovništvo od svih porobljenih prostora ako ne računamo Bosnu.
Srbija je prva ustala protiv Turaka 1804-te od svih jugoslovenski naroda. Sve ostalo su mitovi. Glodaru, najbolje da se skloniš sa ove Teme... ima drugih, boljih za tebe... drži se ti Franje - to ti je čak najbolje!
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 00:26 |
|
|
Ej ajde malo da se smiriš. Nisam ti ja nikakav glodar.
Pisaću šta ja hoću turski konjaniče.
Podgorica je pala u tursko ropstvo 1474. godine i pod turskom okupacijom bila sve do 1878. godine - ravno 404 godine.
Beograd je pao u tursko ropstvo 1521. godine a karađorđevi srpski ustanici-oslobodioci ušli su u Beograd 1804. godine - 283 godine.
To što je Turcima bilo skuplje da opreme vojsku i da je veraju po planinama, nebi li naplatili pola dukata poreza od 300 duša u plemenu, ukupno, ne znači da je Crna Gora bila nezavisna.
Nezavisna od Turske, a terotorija im se delila na nahije. To se Crnogorci šalili tako po turski, jel?
Što Njegoš u gorskom vijencu "pati" što mu hodža riče s minareta.. ?
Nezavisnost je kad sam ubiraš porez na nekoj terotoriji da bi sa tim parama kasnije, opremao vojsku koja će istu tu teritoriju braniti.
Srbija to radi od 1804-te. Crna Gora to radi tek od 1878-e..
.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 00:40 |
|
|
Neobrazovani Franjin Glodaru, bitka na Carevom lazu se desila 1712.! Na Čevu 1756.! Na Martinićima 1796.! Da ne nabrajam ekspedicije na Plemena, Cetinje, predeo oko Lovćena - zar bi to iko napadao da je pokoreno? A sad sevaj sa Teme i nazivaj "turskim konjanicima" svoje srbijanske Azijatske Muslimanske vazale pod Stefanom Lazarevićem koji su ginuli za sultane...
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 00:49 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Neobrazovani Franjin Glodaru, bitka na Carevom lazu se desila 1712.! Na Čevu 1756.! Na Martinićima 1796.! Da ne nabrajam ekspedicije na Plemena, Cetinje, predeo oko Lovćena - zar bi to iko napadao da je pokoreno? A sad sevaj sa Teme i nazivaj "turskim konjanicima" svoje srbijanske Azijatske Muslimanske vazale pod Stefanom Lazarevićem koji su ginuli za sultane... E sad ću da pišem samo na ovoj temi jer si bezobrazno govedo. Sad ću da se poserem po Crnoj Gori, dok ne poližeš sva *** koja si ovde napisao o meni, bez da sam ti išta rekao prvi i uvredio ne tebe, nego bilo koga. Sad ću od ove teme rijaliti da napravim.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 01:12 |
|
|
Idemo redom: Bitka na Carevom lazuBitka.između Crnogoraca i turske vojske koju je predvodio serašćer bosanskog vezira, Ahmet-paša. Tog dana Crnogorci su se sukobili sa prethodnicom turske vojske, s Tahir-pašom skadarskim na čelu. Bitka se odigrala na Carevom Lazu sa višestruko nadmoćnom turskom vojskom (10.000 ratnika). Ova bitka predstavlja jedan od najkontroverznijih događaja crnogorske istorije, kažu istoričari. Razlike u tumačenju su ogromne. I pored toga, može se konstatovati da su u toj bici Crnogorci uspjeli privremeno zaustaviti napredovanje turskih snaga, nanoseć im znatne gobitke. I pored žestokog otpora Crnogoraca, Turci su uspjeli prodrijeti na Cetinje, spaljen je Cetinjski manastir i više kuća, ali nije u potpunosti ostvaren ratni cilj. Vladika Danilo sklonio se na austrijsku teritoriju, a nije uništena ni glavnina crnogorske vojske. Po narodnom predanju, ovo je bila apsolutna pobjeda Crnogoraca. Ogromna pobeda nema šta... Turci su ušli na Cetinje, spalili Cetinjski manastir, Vladika Danilo utekao kod austrougara.. Hodža nastavio da riče s minareta, kao što kaže Njegoš u gorskom vijencu. Nezavisni 100% .. ..
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|