|
|
Stranica: 231/617.
|
[ 15420 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 01:14 |
|
|
Grobar je napisao/la: Idemo redom: Bitka na Carevom lazuBitka.između Crnogoraca i turske vojske koju je predvodio serašćer bosanskog vezira, Ahmet-paša. Tog dana Crnogorci su se sukobili sa prethodnicom turske vojske, s Tahir-pašom skadarskim na čelu. Bitka se odigrala na Carevom Lazu sa višestruko nadmoćnom turskom vojskom (10.000 ratnika). Ova bitka predstavlja jedan od najkontroverznijih događaja crnogorske istorije, kažu istoričari. Razlike u tumačenju su ogromne. I pored toga, može se konstatovati da su u toj bici Crnogorci uspjeli privremeno zaustaviti napredovanje turskih snaga, nanoseć im znatne gobitke. I pored žestokog otpora Crnogoraca, Turci su uspjeli prodrijeti na Cetinje, spaljen je Cetinjski manastir i više kuća, ali nije u potpunosti ostvaren ratni cilj. Vladika Danilo sklonio se na austrijsku teritoriju, a nije uništena ni glavnina crnogorske vojske. Po narodnom predanju, ovo je bila apsolutna pobjeda Crnogoraca. Ogromna pobeda nema šta, Turci su ušli na Cetinje, spalili Cetinjski manastir, Vladika Danilo utekao kod austrougara.. Nezavisni 100% .. Grobi, pametan si covek! Zar ne mozes da smislis drugi nacin da se osvetis Ikiju, a da to ne bude pljuvanje po srpskim svetinjama kao sto je Crna Gora?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 01:17 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
aleksije radicevic je napisao/la: Grobi, pametan si covek! Zar ne mozes da smislis drugi nacin da se osvetis Ikiju, a da to ne bude pljuvanje po srpskim svetinjama kao sto je Crna Gora?
Još jednom li bude i pomislio da me uvredi, zagovnjaću mu celu Crnu Goru. Ovo nek' mu sad bude samo žuti, i to samo zbog tebe ću se povući.
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 01:18 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
Grobar je napisao/la: Ma poserem ti se na Crnu Goru, jesi čuo?
Mogu ja da pišem šta hoću, ko si ti da mene vredjaš? Sad ću da se pokenjam ovde. Ti možeš samo da se posereš na Franjin klub i Jugoslovenski stadion. Srpska Sparta je srpska SVETINJA i o njoj ima da se priča sa poštovanjem. Niko ti ništa ne bi rekao da nisi počeo da je pljuješ iz čista mira. Ako ne znaš Istoriju - pitaj, nije sramota. Ako je vrednuješ manje od RS - to je tvoje pravo. Ali da je proglašavaš bezvrednom i šugavom - nemaš pravo i tačka! I prestani da glumiš uvređenost zbog naziva "Glodar" (Grobar) i "Franjin klub" - jer si prvi počeo sa "Kurvica Zvezdana". Dakle, prvi počneš pa onda izigravaš Žrtvu, Licemerčino! Fuj!
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 01:19 |
|
|
Pa poserem ti se na srpsku spartu, jesi čuo?
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 01:21 |
|
|
Grobar je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Grobi, pametan si covek! Zar ne mozes da smislis drugi nacin da se osvetis Ikiju, a da to ne bude pljuvanje po srpskim svetinjama kao sto je Crna Gora?
Još jednom li bude i pomislio da me uvredi, zagovnjaću mu celu Crnu Goru. Ovo nek' mu sad bude samo žuti, i to samo zbog tebe ću se povući. "Zagovnaces" CG i nama koji te volimo! U svakom slucaju, hvala na razumevanju!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 01:24 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Grobar je napisao/la: Ma poserem ti se na Crnu Goru, jesi čuo?
Mogu ja da pišem šta hoću, ko si ti da mene vredjaš? Sad ću da se pokenjam ovde. Ti možeš samo da se posereš na Franjin klub i Jugoslovenski stadion. Srpska Sparta je srpska SVETINJA i o njoj ima da se priča sa poštovanjem. Niko ti ništa ne bi rekao da nisi počeo da je pljuješ iz čista mira. Ako ne znaš Istoriju - pitaj, nije sramota. Ako je vrednuješ manje od RS - to je tvoje pravo. Ali da je proglašavaš bezvrednom i šugavom - nemaš pravo i tačka! I prestani da glumiš uvređenost zbog naziva "Glodar" (Grobar) i "Franjin klub" - jer si prvi počeo sa "Kurvica Zvezdana". Dakle, prvi počneš pa onda izigravaš Žrtvu, Licemerčino! Fuj! Iki, treba da shvatis da se Grobi vrlo cesto zeza. Prica mnogo i saljivo, nema smisla da dozivljavas licno neke stvari. Inace, ludi Sesa, kad se on pojavio, mislio je da je on tvoj klon!
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 01:31 |
|
|
Grobar je napisao/la: Pa poserem ti se na srpsku spartu, jesi čuo? Braćo... ovaj izrod mora biti izopšten. Ovo je NEOPROSTIVO. Znate šta je najgore? Ja sam bio u CG kad su ovakvi kao Glodar svojim izjavama proizveli zahlađenje u srcima Crnogoraca: "CG je sprdnja kol'pacna je, avion dok uzleti - već je izašao iz nje!" "Šta je CG, šaka jada... jedan NS!" "CG je za nas samo 27. izborna jedinica!" "Mali, manji, Crna Gora!" "Šta CG 'oće, bre, nebitna je!" "Mi njih hranimo!" "Oni da se odvoje - pomrli bi od gladi za po' godine!" Itd, itd... takav tretman je odaljio ljude od Srbije i na Referendumu se desilo šta se desilo (uz Milove smicalice). Ovakvi ljudi nam nanose nemerljivu štetu!A svako neka premota unazad: je li on lično iz čista mira počeo da piša po CG i jesam li ga ja najpre opomenuo da se skloni sa Teme ako će bezrazložno da vređa srpsku Spartu. I je li on prvi nazivao Crvenu Zvezdu "Kurvicom". A sad izigrava Žrtvu, eeej?
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 01:34 |
|
|
Ne znam samo kako je Njegoš sa svojim crnogorskim junačinama mogao da trpi Hodžu koji riče s minareta na Cetinju, opisanog u Goskom Vijencu? Karadjordje taj autotjun nije sekunde trpeo. Kamen na kamenu od Turaka nije ostao u prvom srpskom ustanku. Tako se to radi, a ne da slušaš zavijanje sa minareta i to preneseš još na papir. Mene bi bilo sramota da napišem tako nešto, a vičem da sam nezavistan istovremeno... ..
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 01:38 |
|
|
Grobar je napisao/la: Ne znam samo kako je Njegoš sa svojim crnogorskim junačinama mogao da trpi Hodžu koji riče s minareta na Cetinju, opisanog u Goskom Vijencu? Karadjordje taj autotjun nije sekunde trpeo. Kamen na kamenu od Turaka nije ostao u prvom srpskom ustanku. Tako se to radi, a ne da slušaš zavijanje sa minareta i to preneseš još na papir. Mene bi bilo sramota da napišem tako nešto, a vičem da sam nezavistan istovremeno... .. Ali Grobi, vladika Danilo je 100 godina pre Petra II Petrovica Njegosa, izvrsio istragu Muslimani, tako da vladika Rade nije morao da trpi rikanje na ravno Cetinje!
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 01:50 |
|
|
.. Procenat pöturčenog stanovništva u ukupnom stanovništvu u Srbiji i junačkoj Crnoj Gori(koja je priznala Kosovo).. 1. Srbija - 2,36% 2. junačka Crna Gora (koja je priznala Kosovo) - 17% Vidi se odmah trag te junačke borbe protiv Turaka. Da nije bilo onog njihovog kamenjara o kojeg su se Turci saplitali, i mrzelo ih da se verendaju po tom kamenjaru, imali bi više pöturčenih od Federacije, definitivno. ..
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 01:57 |
|
|
Kolo igra zemlja jeci, sa Cicine Ravne gore, Stara pesma dusu leci, Djurisicu mlad majore! Jedna pesma koju je Crnogorac srocio za sve Srbe, da prekinemo sa ovom nepotrebnom svadjom!
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 02:03 |
|
|
Jeste, bila je isto kao i vi što ste bili.. :)
Bata Aleksije, da sam znao da je neki priznavač Kosova smislio tu pesmu nikada je ne bih zapevao.
P.S. Sutra ujutru ću opet da se poserem po Crnoj Gori, samo da se zna.
I tako svako jutro.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 02:05 |
|
|
Tko je ovog pustio Nazad na forum?
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 02:07 |
|
|
Dobio sam dozvolu da pišem samo na ovoj temi.
Imam 100€ sad po stranici, ali samo ovde.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 02:11 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Kolo igra zemlja jeci, sa Cicine Ravne gore, Stara pesma dusu leci, Djurisicu mlad majore! Jedna pesma koju je Crnogorac srocio za sve Srbe, da prekinemo sa ovom nepotrebnom svadjom! Aleksije, ovakvi kao on su OTROV. Dok se zubima i noktima borimo da vratimo Srpstvo u CG na nekadašnje visine - ovakvi kao on nam zabijaju klipove u točkove i čupaju posađeno! Ako iz CG čita neki neopredeljen, pod ovim uvredama će se opredeliti za "Crnogorstvo"... jer niko ko ima Dostojanstva neće da ga gledaju sa visine! Užas, a neverovatno - baš sam hteo da mu napišem da nam je falio i nedostajao sa svojim vrckavim šalama... kad imam šta i da vidim-pišanje po srpskoj Sparti ... A pazi mu poređenja-nahije oko Cetinja su imale oko 5 K ljudi i valjda su trebale da poraze Otomansku Imperiju do nogu... ljudi se borili koliko su mogli, pružali otpor sve vreme okupacije... i uspeli da i zvanično budu nešto preko 150 god okupirani, ostalo vreme bili kapljica slobode i Krsta u zelenom Okeanu Islama! Svetionik i Nada svim Hrišćanima Balkana! Gde je 1712. bila Srbija? A 1688.? Šta reći za Mojkovačku bitku? Naziva mene "turskim konjanikom"? A njegov Stefan Lazarević za sultana ginuo onoliko? Fuj! I još optužuje da je on prvi napadnut - a mesecima piše o Zvezdi "Kurvici"! Ja sam tek danas za njegov nick umesto "Grobar" odabrao "Glodar". Ni sanjao nisam da se radi o tolikom Antisrbinu, Izvrtaču, Podlacu, Licemeru...
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 02:17 |
|
|
Grobar je napisao/la: .. Procenat pöturčenog stanovništva u ukupnom stanovništvu u Srbiji i junačkoj Crnoj Gori(koja je priznala Kosovo).. 1. Srbija - 2,36%2. junačka Crna Gora (koja je priznala Kosovo) - 17% Vidi se odmah trag te junačke borbe protiv Turaka. Da nije bilo onog njihovog kamenjara o kojeg su se Turci saplitali, i mrzelo ih da se verendaju po tom kamenjaru, imali bi više pöturčenih od Federacije, definitivno. .. Samo Bosna ima veći procenat pöturčenog stanovništva od junačke Crne Gore(koja je priznala Kosovo), ali to sad, jer su se mnogo razmnožili za vreme Tita u Bosni.. Do 1945-te je junačka Crna Gora(koja je priznala Kosovo) bila bara-bar sa Bosnom u procentu pöturčenih.. Mora da je pöturčavanje bila titula za junaštvo tamo u Crnoj Gori. Ne vidim nijedan drugi razlog zašto bi bilo toliko islamiziranog stanovništva u junačkoj Crnoj Gori(koja je priznala Kosovo)... ..
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 02:29 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Kolo igra zemlja jeci, sa Cicine Ravne gore, Stara pesma dusu leci, Djurisicu mlad majore! Jedna pesma koju je Crnogorac srocio za sve Srbe, da prekinemo sa ovom nepotrebnom svadjom! Aleksije, ovakvi kao on su OTROV. Dok se zubima i noktima borimo da vratimo Srpstvo u CG na nekadašnje visine - ovakvi kao on nam zabijaju klipove u točkove i čupaju posađeno! Ako iz CG čita neki neopredeljen, pod ovim uvredama će se opredeliti za "Crnogorstvo"... jer niko ko ima Dostojanstva neće da ga gledaju sa visine! Užas, a neverovatno - baš sam hteo da mu napišem da nam je falio i nedostajao sa svojim vrckavim šalama... kad imam šta i da vidim-pišanje po srpskoj Sparti ... A pazi mu poređenja-nahije oko Cetinja su imale oko 5 K ljudi i valjda su trebale da poraze Otomansku Imperiju do nogu... ljudi se borili koliko su mogli, pružali otpor sve vreme okupacije... i uspeli da i zvanično budu nešto preko 150 god okupirani, ostalo vreme bili kapljica slobode i Krsta u zelenom Okeanu Islama! Svetionik i Nada svim Hrišćanima Balkana! Gde je 1712. bila Srbija? A 1688.? Šta reći za Mojkovačku bitku? Naziva mene "turskim konjanikom"? A njegov Stefan Lazarević za sultana ginuo onoliko? Fuj! I još optužuje da je on prvi napadnut - a mesecima piše o Zvezdi "Kurvici"! Ja sam tek danas za njegov nick umesto "Grobar" odabrao "Glodar". Ni sanjao nisam da se radi o tolikom Antisrbinu, Izvrtaču, Podlacu, Licemeru... Ne valja mu to sto govori o CG, slazem se! Ali i despot Stefan Lazarevic, Visoki Stevan, nije za kritiku! On je svetac SPC kao i Petar Cetinjski!
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 02:30 |
|
|
Grobar je napisao/la: Grobar je napisao/la: .. Procenat pöturčenog stanovništva u ukupnom stanovništvu u Srbiji i junačkoj Crnoj Gori(koja je priznala Kosovo).. 1. Srbija - 2,36%2. junačka Crna Gora (koja je priznala Kosovo) - 17% Vidi se odmah trag te junačke borbe protiv Turaka. Da nije bilo onog njihovog kamenjara o kojeg su se Turci saplitali, i mrzelo ih da se verendaju po tom kamenjaru, imali bi više pöturčenih od Federacije, definitivno. .. Samo Bosna ima veći procenat pöturčenog stanovništva od junačke Crne Gore(koja je priznala Kosovo), ali to sad, jer su se mnogo razmnožili za vreme Tita u Bosni.. Do 1945-te je junačka Crna Gora(koja je priznala Kosovo) bila bara-bar sa Bosnom u procentu pöturčenih.. Mora da je pöturčavanje bila titula za junaštvo tamo u Crnoj Gori. Ne vidim nijedan drugi razlog zašto bi bilo toliko islamiziranog stanovništva u junačkoj Crnoj Gori(koja je priznala Kosovo)... .. Podlacu bez stida i srama! CG je imala MANJE Muslimana od Srbije... dok pre sto god nije nakon podele pripojila svoj deo Raške oblasti, tj. tzv. "Sandžaka"! Gde je džamija na Cetinju, kao u Bg? Ima li Srbije igde na karti, ili samo srpske Sparte:
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 02:31 |
|
|
Iki zašto si dobio upozorenje? Mora da si mnogo pametan, pa zbog toga?
Sutra ujutru sam prvi ovde na temi. Krećem sa jutarnjim kenjanjem, samo da znaš.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 02:46 |
|
|
Kad Crna Gora otprizna Kosovo i izvini se javno, jasno i glasno Srbiji za vekovnu sramotu koju su uradili sebi i duševnu bol koju su nama učinili, nama, koji smo ih izgradili nakon zemljotresa, oprostićemo im onda.
Ali nećemo zaboraviti.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 02:48 |
|
|
Grobar je napisao/la: Kad Crna Gora otprizna Kosovo i izvini se javno, jasno i glasno Srbiji za vekovnu sramotu koju su uradili sebi i duševnu bol koju su nama učinili, nama, koji smo ih izgradili nakon zemljotresa, oprostićemo im onda.
Ali nećemo zaboraviti. A sta cemo sa onima u Srbiji koji su odustali od kampanje otpriznavanja Kosova?
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 02:53 |
|
|
Vučiću su sve oprašta. On je najevropljanin i ima lepe usne.
Na njegove usne boje meda, spustićemo kap svoje vode.. :)
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 02:55 |
|
|
Grobar je napisao/la: Vučiću su sve oprašta. On je najevropljanin i ima lepe usne.
Na njegove usne boje meda, spustićemo kap svoje vode.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 02:59 |
|
|
Ništa braćo moja i Iki sestrice moja malena, vidimo se sutra ujutru.
Od sad se skupljamo na ovoj temi dok naša Ikica ne dobije menstruaciju od tuge.
Idem sad da spavam, a do tada pokenjam se na junačko/izdajničku Crnu Goru još jedared..
Laku noć Ikice malena i sanjaj da me nema na ovoj temi.. :)
..
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 vel 2021, 11:38 |
|
|
Gospodine Grobi, smanjite malo doživljaj.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|