HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 sij 2025, 21:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8615 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223 ... 345  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini
PostPostano: 17 vel 2021, 00:28 

slika

Tuđman: "Eh moj Alija ta ga tvoja Armija nije srušila sad bih imao finu fotku za kao razglednicu iz drugog hrvatskog glavnog grada".

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 00:30 

espresso je napisao/la:
slika

Tuđman: "Eh moj Alija ta ga tvoja Armija nije srušila sad bih imao finu fotku za kao razglednicu iz drugog hrvatskog glavnog grada".

Alija, Kinkel, dr. Tuđman i Koschnick. Svi su već pokojni.

Dugoročno je samo Francek izišao pobjednik.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 00:33 

espresso je napisao/la:
slika

Nisam znao da ova slika postoji, trebala bi se više medijski koristiti kada se priča o Aliji.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 00:35 

Ipak je Aljo u odabranom drustvu nositelja hrvatskih odlikovanja s Christianom Schmidtom i Darijom Kordicem.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 00:35 

Robbie MO je napisao/la:
espresso je napisao/la:
slika

Nisam znao da ova slika postoji, trebala bi se više medijski koristiti kada se priča o Aliji.

Dobra je kao odgovor na propagandu i laži SDA i Safeta Oručevića.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 00:37 

Slika govori više od tisuću riječi. Vidi se čiji je Mostar.

Samo Franjo može imati taj izraz mladenačkog oduševljenja zbog hrvatskog trijumfa u Mostaru.

Mislim da nas sad i gleda s blagim osmjehom odozgora. :HercegBosanac

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 00:40 

Franjo oduševljen, Alija potonuo.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 00:42 

Glazbenik je napisao/la:
Franjo oduševljen, Alija potonuo.

Alija izgleda depresivno.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 00:46 

Francek sretan kao malo dijete, a Alija gleda prazno u daljinu i misli si: Još nisu ni počeli, a mi već izgubili...

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 01:19 

Koliko vijećnika imaju HDZ i SDA koalicija.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 01:23 

novovrijeme je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:
slika

Namjestite brzinu reprodukcije na 0.25 i uživajte :smijeh

Je li se to meni čini ili je Bakir dosta ostario zadnja 3-4 mjeseca?
Nije više nimalo riđokos.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 01:29 

Na izborima za Gradsko vijeće, održanim u prosincu 2020. godine,

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Bosne i Hercegovine osvojila je 13 mandata

Koalicija za Mostar – Stranka demokratske akcije (SDA), Savez za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine, Demokratska fronta (DF), Stranka za Bosnu i Hercegovinu, Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) – 11 mandata

BH blok – Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine, Naša stranka (NS) – šest mandata

Hrvatska republikanska stranka (HRS) – tri mandata;

Prva mostarska partija (PMP) i lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” – po jedan mandat

AJB

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 01:33 

Znači HDZ i SDA imaju dvotrećinsku većinu.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 09:21 

Zanimljiv je na kraju podatak o broju glasova stranaka koje su glasale za Kordića ili Guzina u trećem krugu u odnosu na broj važećih glasova (53467) za gradsku izbornu jedinicu:
1. Kordić (HDZ, HRS, Srbi) 25284 glasa ili 47,28% u odnosu na broj važećih listića
2. Guzin (SDA, SBB, SBiH, DF, GS) 15903 glasa ili 29,74%
3. Suzdržani ili za Guzina (Naša stranka, SDP, PMP) 7148 glasova ili 13,37 %
4. Propali glasovi (stranke koje nisu ušle u gradsko vijeće) 5132 glasa ili 9,6%
Ovi podatci najbolje pokazuju koliko su SDA i SDP dobro iskoristili sadašnji izborni zakon tajnim dogovorom prije izbora. Imali su 4% glasova manje od onih koji su glasali za Kordića, a na kraju su uzeli 1 mandat više od onih koji su glasali za Kordića u trećem krugu. Bolje rečeno bar su mislili da su uzeli. :D

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 09:25 

Glazbenik je napisao/la:
Na izborima za Gradsko vijeće, održanim u prosincu 2020. godine,

Prva mostarska partija (PMP) i lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” – po jedan mandat

AJB

Zar PMP nema 2 mandata? Inače pričaju lovačke priče i SDA-ova su paravojna stranka za uzimanje "razočaranih glasača." Lokalni megafon kao GS.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 09:26 

Da, ispravite me ako griješim, ali mislim u Mostaru nismo nikad napravili bolji rezultat od ovoga sad. :zivili

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 09:33 

Naša Kvačica je napisao/la:
Da, ispravite me ako griješim, ali mislim u Mostaru nismo nikad napravili bolji rezultat od ovoga sad. :zivili

Bolji je u svakom slučaju od izbora 2018. Mislim ako se ne varam kako je bolji rezultat bio tamo poslije rata 1996-1998. kad su hrvatske stranke osvajale otprilike od 26k do 30k glasova u Mostaru.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 09:37 

Ušutili su se oko lažnih prijava na GP Jug.
#ujeovukmagare

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 09:43 

SDA briše suze jer s nikim u istočnom dijelu grada neće dijeliti vlast.

Mogli su glasati za Irmu u prvom krugu, i bila bi izabrana za gradonačelnicu, Irma je bila Boškin favorit i prijateljica.

Kordić im je oduvijek bio prihvatljiviji od Irme, tako da je smiješno da napadaju NS.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 09:55 

Gostovanje gradonačelnika Mostara M. Kordića na Radiju Herceg-Bosne.

Audio zapis, https://rtv-hb.com/wp-content/uploads/2 ... DIO-HB.mp3

Interview za klix.ba

Citat:
Kordić: "Podjele postoje samo u glavama pojedinaca..."

Na početku kaže da je priželjkivao pobjedu, ali da pozicija gradonačelnika nosi puno veću odgovornost od zadovoljstva.

"Posljednjih mjeseci smo komunicirali o puno tema kako ovaj grad učiniti ljepšim i boljim. Kao stanovnik ovoga grada sam jako zainteresiran da svima nama napravimo ugodnije mjesto za život. Međutim, kako se sve ovo dogodilo postajem još svjesniji odgovornosti koju sam preuzeo, ali vidim da su svi u Gradskom vijeću sličnih razmišljanja i mislim da ćemo opravdati izbor i napraviti ono što smo obećali", kaže nam Kordić.

Nakon burnih rasprava i zapaljive retorike tijekom konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara, kada se sve slegne ostanu podjele, a kako Mostar skinuti s agende nacionalnih politika i ideološki približiti Fejićevu ulicu i Aveniju (centralne ulice istočnog i zapadnog dijela op.a.), novoizabrani gradonačelnik odgovara:

"Kroz sjednicu Gradskog vijeća vidjeli koliko je lako zapaliti i aktualizirati podjele, barem u medijskom prostoru. Međutim, činjenica je da te podjele još uvijek postoje u glavama pojedinaca, a ja sam sretan da većina vijećnika drugačije razmišlja, odnosno da je sigurno da su i Avenija i Fejićeva jedno. Veseli me činjenica da je ovo sve medijski izgledalo puno podjeljenije nego što to stvarno jeste. Ja sam neko tko je siguran da će svih 35 vijećnika, bez obzira 's koje strane' dolaze, raditi na dobrobiti grada i jednako će nam i Avenija i Fejićeva biti bitne", ustvrdio je Kordić.

Najavio je kako će jedan od prvih zadataka Gradskog vijeća biti rješavanje deponije Uborak što su i mnogi vijećnici tijekom kampanje obećali uzeti za primarni zadatak.

"Znamo što se događalo svih ovih godina i da je problem što smo je deset godina prije planiranog roka napunili. Imamo nekakva saznanja da prečistač otpadnih voda te deponije nije nikada završen onako kako je trebao biti, a novac je potrošen. Projektni tim koji je vodio cijelu tu priču će morati predočiti što se događalo i zašto se otpadne vode puštaju u Neretvu. Rješenje deponije će biti nešto što će stvarno zahtijevati jednu stručnu analizu. Činjenica je da se može riješiti, jer sam kroz kampanji i nakon toga razgovarao s ljudima koji iz te struke i bave se problematikom zbrinjavanja otpada. Rješenja postoje i ja kao gradonačelnik ću predložiti nekoliko rješenja koja se meni čine kao dobra za Mostar i zajedno sa vijećnicima ću iznaći najbolje rješenje i napravit ćemo javnu raspravu da se uključe i građani", objašnjava novi mostarski gradonačelnik.

Naglašava kako je važno shvatiti da Uborak nije instant priča ni instant rješenje za otvaranje nove deponije na bilo kojoj drugoj lokaciji.

"To je jedan proces koji traje godinama i bitno mi je da nađemo rješenje s kojim će biti zadovoljan Grad Mostar kao korisnik i ljudi koji žive gore, kojima ta deponije direktno smeta. Neću dozvoliti da to bude jedino problem Grada Mostara s obzirom na to da se radi o regionalnoj deponiji, tako da će se i druge lokalne zajednice morati uključiti da iznađemo rješenje", ustvrdio je Kordić.

Smatra da će veliki doprinos svi vijećnici dati i za Aerodrom Mostar, koji je najgori u Europi iako po prirodnom položaju ne bi trebao biti, te vjeruje da će zauzeti mjesto koje mu pripada.

"Nedavno je došlo do promjene Uprave i osobno sam upoznao novog direktora. Mislim da se radi o čovjeku koji poznaje materiju i koji je jako motiviran da mostarski aerodrom vrati tamo gdje mu je mjesto, a to je da bude generator razvoja turizma u Mostaru. Razgovarali smo o idejama kako to stvarno i učiniti. Dotakli smo se čak i nekih sitnih stvari koje nedostaju, poput profesionalne vatrogasne i medicinske brigade, rezervoara goriva i opreme koju moramo imati kako bi Svjetska regulatorna agencija za Civilno zrakoplovstvo dozvolila da se u Mostar može spuštati. Razgovarali smo o njegovim planovima i produženju piste kako bi mogli napraviti kargo priču. Sve ideje koje je on meni prezentirao idu u smjeru da ćemo aerodrom ipak uspjeti pokrenuti, a ja ću od Gradskog vijeća tražiti da on postane jedna od top tema", kaže Kordić.

Dodaje kako će pokušati pronaći zajednički interes s aerodromima u Sarajevu, Dubrovniku u Splitu.

"Jedna od stvari koja me veseli je da se na mostarskom aerodromu razmišlja o formiranju jedne flote s Air tractorima koja bi bila regionalna priča za gašenje ljetnih požara. Zahtjeva veliku investiciju, ali kad bi to uspjeli napraviti, tad bi imali zagarantiran hladni pogon aerodroma, a onda bi nadogradnja bila dobra. Covid će nadam se vrlo brzo biti prošlost, tako da ćemo ponovno imati letove vezane za vjerski turizam u Međugorju i za Mostar. Prema tome, mislim da će aerodrom brzo uspjeti doći do toga da ima barem pozitivno poslovanje i da se otvore perspektive za daljnji razvoj", optimističan je Kordić.

Otvoreno govori i o kolektorima koji su nazvani stogodišnjim projektom Mostara i tome kada će švedski ambasador dobiti pozivnicu na otvorenje pročistača koju je od Ljube Bešlića nije dočekao.

"Prema mojim saznanjima Istočnoobalni kolektor je u cijelosti završen. Što se tiče desne strane Neretve i kolektora koji je nešto duži od ovog lijevoobalnog, trenutno se radi i ostalo je blizu kilometra do završetka, do Bakijne luke, i kolektori i prečistač će biti priča koja je završena. Međutim, ono što nama predstavlja problem je priključenje sekundarne mreže na taj kolektor kako bi on bio u punoj funkciji. To je nešto što mora biti ako hoćemo da sačuvamo čistoću Neretve i budemo jedan ozbiljan grad. Ide u dobrom smjeru i ja osobno ću se malo ozbiljnije upoznati sa situacijom kako bi mogli švedskom ambasadoru reći kad će stvarno biti završeni", pojašnjava Kordić.

Novi gradonačelnik ima jasan stav i o kriminalu u komunalnom sektoru koju je udruženje "Pravo na grad" prijavljivalo svih ovih godina, a zbog čega se još uvijek vode istražne radnje.

"Da bi bilo što napravili morat ćemo uraditi reviziju svih dosadašnjih poslovanja da vidimo što se događalo, gdje su se pojavljivali problemi. Sud će odlučiti je li bilo kakvih pronevjera i ostaloga, a mi kao institucija smo dužni sudu dati dokumentaciju koja im je potrebna. Nema tu priče puno vezane za Grad Mostar osim što ćemo mi biti transparentni i dati na uvid svu dokumentaciju, što nam je na koncu i obaveza", jasan je Kordić.

Kaže kako je pred njim i Gradskom vijećem jako puno posla, ali ono što je najvažnije jeste da je Mostar dobio funkcionalnu vlast i mogućnost da se bori s nagomilanim problemima.

"Gradsko vijeće je jako bitan instrument jer bez njega grad ne može da funkcionira. Uloga gradonačelnika je da predlaže Gradskom vijeću, a Gradsko vijeće nakon rasprave daje gradonačelniku nalog za izvršenje. Pored toga prati rad gradonačelnika tako da ovaj put imamo kompletnu administraciju, što je normalno za svaki grad. Ono što je meni bitno jeste da se ljudi uključe u upravljanje svojim gradom, tako da svi zajedno pokažemo odgovornost i da svi zajedno zavolimo ovaj grad i dokažemo da nam je stalo tako što ćemo se odgovorno ponašati. Pokušat ću vratiti emociju građana da je ovo naš grad i da će biti onakav kakav mi želimo da bude", poručio je novoizabrani gradonačelnik Mostara za Klix.ba.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 11:00 

neretvanin je napisao/la:

Zar PMP nema 2 mandata? Inače pričaju lovačke priče i SDA-ova su paravojna stranka za uzimanje "razočaranih glasača." Lokalni megafon kao GS.

PMP ima dr. Nazifa Derviškadića, sigurno. Ono gore je podatak preuzet s AJB (Al-Jazeera Balkans).

Adela Gosto bi trebala biti drugi član GV-a iz PMP-a, ali nju većina medija uračunava SDP-u. Ne znam zašto.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 11:45 

Glazbenik je napisao/la:
neretvanin je napisao/la:

PMP ima dr. Nazifa Derviškadića, sigurno. Ono gore je podatak preuzet s AJB (Al-Jazeera Balkans).

Adela Gosto bi trebala biti drugi član GV-a iz PMP-a, ali nju većina medija uračunava SDP-u. Ne znam zašto.

PMP ima 2 mandata.

Adela Gosto(PMP) je ušla preko gradske liste Bh bloka zato je trpaju u Bh blok iako formalno oni nisu dio bloka.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 13:51 

Slaven Zeljko, predsjednik HDZ-a Mostar:
Citat:
Jesu li izbori zaista završeni? Što ako Tužiteljstvo potvrdi vaše navode o izbornoj krađi u Mostaru?

Možda će izgledati čudno, ali implementacija izbornih rezultata je završena a izbori nisu. Sudski epilog niza kaznenih prijava može i hoće utjecati na rezultate. Nadam se da će institucije objektivno cijeniti dokaze u predmetu organiziranog kriminala i izbornog inženjeringa koji je rezultirao krađom jednog mandata na Gradskom području Jug. Kada se potvrde navodi koje smo dokumentirali u kaznenim prijavama i proces dobije sudski epilog, Središnje izborno povjerenstvo će morati poništiti svoju nezakonito donesenu odluku o objavi rezultata izbora i nezakonito dodijeljen mandat oduzeti i dodijeliti HDZBiH u skladu sa rezultatima izbora. Financijske i pravne posljedice nastaju svaki dan koliko traje nezakonito dodijeljen mandat vijećniku Koalicije za Mostar, i netko će morati snositi odgovornost za štetu koja nastaje.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 14:18 

Sastav Gradskog vijeća Grada Mostara

Gradska izborna jedinica - podjela 13 mandata (broj i postotak glasova):

HDZ = 5 (18 901 ili 35.35%)
- Mario Kordić = 13 774 preferencijalnih - zamjena Damir Knezović = 1015
- Goran Bošnjak = 2989
- Radmila Komadina = 1171
- Miroslav Grubišić = 1072
- Miljana Kovačević = 437

Koalicija za Mostar = 4 (15 903 ili 29.74%)
- Zlatko Guzin = 13 061 - SDA
- Nataša Jekić = 4303 - SDA
- Salem Marić = 4129 - SDA
- Anel Kljako = 3995 - SBB

BH blok = 2 (7148 ili 13.37%)
- Arman Zalihić = 3348 - SDP
- Adela Gosto = 853 - PMP

HRS = 1 (3798 ili 7.10%)
- Slaven Bevanda = 1504

Ostajte ovdje = 1 (2585 ili 4.83%)
- Velibor Milojević = 1809

Izborna jedinica 1 Sjever - 2 mandata

Koalicija za Mostar = 2 (3825 ili 65.90%)
- Adem Macić = 1939 - SDA
- Mirza Drežnjak = 1016 - SDA

Izborna jedinica 2 Stari Grad - 5 mandata

Koalicija za Mostar = 2 (5309 ili 44.66%)
- Adil Šuta = 1738 - SDA
- Haris Nazdraić = 1454 - DF

BH blok = 2 (4732 ili 39.80%)
- Irma Baralija = 3637 - NS
- Sanel Žuljević = 591 - SDP

Prva mostarska partija = 1 (1111 ili 9.35%)
- Nazif Derviškadić = 546

Izborna jedinica 3 Jugoistok - 2 mandata

Koalicija za Mostar = 2 (3590 ili 72.75%)
- Ibro Husnić = 1812 - SDA
- Jasmin Pandur = 1559 - SDA

Izborna jedinica 4 Jug - 2 mandata

HDZ = 1 (2619 ili 52.66%)
- Kažimir Milićević = 929

Koalicija za Mostar = 1 (1001 ili 20.13%)
- Alis Čolaković = 661 - SDA

Izborna jedinica 5 Jugozapad - 7 mandata

HDZ = 5 (9238 ili 59.29%)
- Ivan Zelenika = 2319
- Marko Novak = 1898
- Stanko Ćosić = 1407
- Antonio Zelenika = 1034
- Snježana Brkić = 887

HRS = 1 (2547 ili 16.35%)
- Slaven Raguž = 869 - zamjena Silvio Bubalo = 721

BH blok = 1 (1602 ili 10.28%)
- Boška Ćavar = 453 - NS

Izborna jedinica 6 Zapad - 4 mandata

HDZ = 2 (5398 ili 56.77%)
- Damir Šunjić = 1938
- Tomislav Primorac = 934

HRS = 1 (1736 ili 18.26%)
- Vesna Šunjić = 834

BH blok = 1 (1198 ili 12.60%)
- Lamija Duranović-Vinković = 542 - SDP

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 14:45 

Citat:
Izborna jedinica 1 Sjever - 2 mandata

Koalicija za Mostar = 2 (3825 ili 65.90%)

Ko je ovde bio drugi i bil neka Srpsko-hrvatska koalicija imala sansu da predje tih 23% i uzme jedan mandat?
naravno da je tu veliko pitanje koliko uopste smije da postoji neka Srpsko-Hrvatska koalicija i bil i Srbi i hrvati htjeli glasat za nju.
Samo prije nego se o tome razmislja treba se upitat jel vrijedi ulazit u tu avanturu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8615 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223 ... 345  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Banya, pakovic, Tomba17 i 104 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: