HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 vel 2025, 18:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33868 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955 ... 1355  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 20 vel 2021, 23:19 

Grobar je napisao/la:
Srbi imaju povećanje broja rodjenih na Kosovu svake godine, dok Albanci drastično opadaju, plus imaju ogromno iseljavanje reda 50K godišnje..
Nezaposlenost im je na magičnih 50% bez ikakvog plana i programa da se to u dogledno vreme promeni.

Odakle znaš da Srbi imaju povećanje rođenih na Kosovu svake godine kada nigde nema zvaničnih podataka o tome? Jedino provladini mediji bruje o tome. Super ako je tako, ali ne možemo da tvrdimo sa sigurnošću.

Albanci padaju, to je činjenica i tu postoje podaci koji to potvrđuju.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2021, 23:26 

Evo pročitao sam ovde.
Sad čiji su to mediji, nemam pojma.

U srpskim sredinama na Kosmetu porastao broj beba u odnosu na 2019.

https://www.standard.rs/2020/12/24/u-sr ... u-na-2019/

Citat:
I ove godine najviše porođaja je bilo u Zdravstvenom centru u S. Mitrovici, gde je do sada rođeno pet beba više u odnosu na 2019. Ukupno je rođeno 919 beba.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2021, 23:39 

Grobar je napisao/la:
Evo pročitao sam ovde.
Sad čiji su to mediji, nemam pojma.

U srpskim sredinama na Kosmetu porastao broj beba u odnosu na 2019.

https://www.standard.rs/2020/12/24/u-sr ... u-na-2019/

Citat:
I ove godine najviše porođaja je bilo u Zdravstvenom centru u S. Mitrovici, gde je do sada rođeno pet beba više u odnosu na 2019. Ukupno je rođeno 919 beba.

Video sam podatke za prethodnih par godina. Što se porodilišta tiče ono u S. Mitrovici je imalo solidne padove 2018. i 2019. pa je 2020. bilo malo bolje dok se u Gračanici konstantno povećava broj rođenih. Porodilište u Pasjanu je otvoreno pre par godina i uglavnom od tada ima isti broj rođenih.

Svakako se bolje držimo od Albanaca poslednjih par godina po pitanju rođenih na KiM, ali je to neki procenat od 4-5% rođenih na celom KiM (pre desetak godina je bilo verovatno 3-4%)...

Vrh

PostPostano: 20 vel 2021, 23:52 

Oni imaju ozbiljan pad.

Po onome što sam izvlačio iz novina to je ovako:

Kosovo broj rodjenih od 2015-2020

2015 - 24594
2016 - 23416
2017 - 23402
2018 - 22660
2019 - 21798
2020 - 18186

Dakle kad se oduzmu Srbi i ostali, ima ih 16,5K rodjenih 2020-e..

Padaju 17% godišnje.
Nezaposlenost 50%
Iseljavanje 50K godišnje..

Kataklizma.

Ne znam čemu se nadaju za tridesetak godina kad svetska ekonomska rang lista bude izgledala ovako:

1.Kina
2.Indija
3.SAD

Sve što treba da radimo je da ne priznamo, budžimo armiju i čekamo.. :)
UN, Brisel i ostale gluposti su tu nebitne.

...

Vrh

PostPostano: 20 vel 2021, 23:59 

Podaci za 2020. su preliminarni, naglasili su da u april nije u potpunosti obuhvaćen zbog situacije sa epidemijom. Videćemo po konačnim, ali svakako pad.
Ovi podaci ne uključuju sve rođene Srbe na KiM.
Albanaca se po njihovim podacima 2019. rodilo 20.500 od ovih 21.800, ali ne bih isključio da dobar deo Roma upisuju pod Albance.

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 00:06 

Pa dobro, ako je 18186 u 11 meseci rodjeno to je 1653 po mesecu u proseku.

Dakle 2020-te su max na 19839 čak i da nijedna beba iz Aprila nije evidentirana.

Dakle bez Srba i ostalih ih je rodjeno 18,5K maksimum 2020-te..
To je maksimum neki sa Romima.

Ali predpostavljam da ih je izbrojano nešto iz Aprila, što bi konačnu brojku činilo i manjom.. ?

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 00:38 

...

"Kolektivni imunitet za mesec, mesec i po dana"

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1815230

Citat:
Do ovog trenutka u Srbiji je dato milion i 200 hiljada doza vakcina, oko 420 000 ljudi je u potpunosti vakcinisano sa obe doze.

Ako se vakcinacija nastavi ovim tempom mogli bismo da dostignemo kolektivni imunitet za mesec, mesec i po dana, rekla je večeras ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Citat:
"Samo ovog vikenda planirano je da se vakciniše 100.000 ljudi. Imajući u vidu da u procenu kolektivnog imuniteta ulaze i oni koji su već preležali bolest, procenjuje se da je za postizanje kolektivnog imuniteta potrebno vakcinisati između milion i dva miliona ljudi što je ako nastavimo ovim intenzitetom za oko mesec, mesec i po dana", rekla je Kisić-Tepavčević za hrvatsku televiziju RTL.

Citat:
Ona je rekla da je Srbija sa više proizvođača vakcina uspela da dogovori nabavku više od 12 miliona doza vakcine, tačnije 12.332.000 vakcine i najavila da sutra stiže prvih 150.000 doza AstraZeneke.

Prema njenim rečima, prijavljene neželjene reakcije su u skladu s očekivanim nakon vakcinacije, od crvenila, bola, otoka na mestu vakcinacije, a bilo je i par teže neželjenih reakcija koje nisu bile opasne po život.

Kada je reč o epidemiološkoj situaciji, Kisić-Tepavčević kaže da potpuno zatvaranje zemlje nije opcija i da za to nema epidemiološkog opravdanja.

"Ne dolazi do porasta broja obolelih, mi imamo stagnaciju broja obolelih, ne treba samo gledati brojke, nego i broj testiranih, opterećenost zdravstvenog sistema, to su jako bitni parametri", zaključila je ona.

...

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 01:17 

novovrijeme je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:

Tvrdnja je vise nego proverljiva - do dolaska zutih, Srbija nije postojala u delovima pogranicnih opstina sa Kosovom! Zuti vracaju Srbiju 2001. u tu pogranicnu zonu!
od 2001. Srbija je prisutna na etnicki srpskim prostorima na Kosovu! Od 2013. nije!
Ako ti ovo nista ne govori, onda neka ti je Bog na pomoci!

NATO nas bombarduje.
Šiptari nam otmu Kosovo.
A mi se svađamo između sebe.
Genijalno. Kako se ono zove taj sindrom?

Grobar je napisao/la:
Tako je.
Krajnje je vreme da se mi Srbi ujedinimo.

Zato je i Vučić najbolja opcija.
Svi moramo da budemo jedno.. :)

Braco, volim vas i tako to, ali da se ujedinjujemo oko najgorih licnosti - ne biva! I pored toga sto vas volim moram da vam kazem da vas smatram ludima, jer zelite jedinstvo oko coveka koji raspiruje podele iskljucujuci pola Srbije iz javnog zivota, proglasavajuci neprijateljima pola Srbije, kriveci za sve one druge, pa i za ono za sta je sam kriv.

Mozemo da se ujedinimo oko principa kao sto su patriotizam, pravoslavlje, demokratija i sloboda! A svaka licnost da bude podlozna kritici po toj osnovi!

Jedina licnost oko koje sam ja ujedinjen sa velikim brojem Srba je NJKV Prestolonaslednik Aleksandar II Karadjordjevic! I vi ste dobrodosli da se pridruzite. Ako necete, eto vam Pussylips, njegov kriminal, izdaja, njegovi doktori sa laznim diplomama i svo nizeobrazovano stanovnstvo koje ga u svojoj gluposti podrzava.

S postovanjem! :D

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 09:55 

..

Nemamo mi vremena bata Aleksije, za novih 12 godina, nekog novog DOS-a, tesne koalicione većine u skupštini i političkih prepucavanja 24/7 oko svega i svačega.

Nebi mogli da se dogovore ni čije vakcine da uzmemo, a kamoli nešto ozbiljnije.
Da izgrade dve korona-bolnice, bez gradjevinske dozvole npr. nebi li se spasilo hiljadu života.

Mi hvatamo zadnji voz u narednih deset godina, da nam ekonomija i BDP osnovica zaliči na nešto, tamo 2030-te, kad će opet neki reset u svetu i EU da se desi.

Nama sad treba diktatura i to u punom gasu, na svim nivoima vlasti.

Naša ekonomija bi kapitulirala da Vučić nije protivustavno odradio finansijsku konsolidaciju i skratio penzije i plate u javnom sektoru.

To nemoj uopšte da te lažu razni Ćulibrci, Cvetkovići i ekipe. Njihivo debilno/populističko povećanje penzija, u sred svetske ekonomske krize, onomad, nas je i dovelo danas do Vučića.

-Oni su i stvorili SNS i doveli ih na vlast.

Ti isti rezovi čekaju i sve ove u okolini.
Oni to tek treba da rade, naročito sad nakon korona-ekonomskog fijaska.

Mi smo to uradili u zadnjem trenutku i sad samo rastemo na realnim osnovama. Naša ekonomija je žilava i temelj naše ekonomije je zdrav, zato i imamo najmanji pad BDP-a u Evropi i ubedljivo najviše direktnih stranih investicija.

Daleko smo mi od demokratije, pravde i ekologije.
O tome mogu da misle razvijeni, a nerazvijeni jedino moraju da misle kako da se razviju i to što pre.

Nije isto kad imaš 46mlrd€ BDP-a i kad imaš 80mlrd€, što će Srbija i imati za deset godina.

Ako srpski budžet funkcioniše kao sat sa sadašnjom lovom, šta misliš šta sve može sa duplo većom lovom tamo za deset godina.. ?

Tek onda možemo da gradimo vetrenjače, udajemo ******** za lezbejke, organizujemo političke debate na slobodnim medijima, legalno rušimo Sava-Male i sečemo stare hrastove samo uz sudske dozvole, nebi li gradili autoputeve i pruge.

Sad ne.
Sad moramo da preskačemo prepreke i gazimo preko mrtvih, kao što su i svi današnji razvijeni i radili dok su se razvijali.

...

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 15:01 

..

Još 200 soma vakcina danas pristiže..
150K astrazenikinih i 50K ruskih..

Dva miliona ukupno do sada je došlo u Srbju, po mojoj računici... :palacgore1

"Tek smo počeli" VIDEO/FOTO

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1815264

Citat:
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je aerodromu "Nikola Tesla" avion kojim su u Srbiju dopremljene vakcine kompanije AstraZeneka.

Citat:
Vakcine "AstraZeneke", 150.000 doza koje su jutros stige, znači 150.000 vakcinisanih u Srbiji, istakao je jutros predsednik Aleksandar Vučić i dodao da Srbija, uz UAE, postaje jedina zemlja u svetu koja ima na raspolaganju više od tri vakcine.

Citat:
Očekuje se da će u Srbiju danas stići i novi kontigent od 50.000 doza ruske vakcine "Sputnjik V", što je ranije najavio ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

...

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 15:13 

Nikada Diktatori nisu ostvarili neki zapažen ekonomski rast, iz razloga što za to treba sloboda poslovanja koja povlaći svašta nešto gdje se vlada ne bi trebala petljati.

A diktatori patološki moraju sve kontrolirati. Bilo bi iznimno čudno kad bi vi prvi uspjeli u tome, ali vidjet ćemo...

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 15:44 

Da, osim Kine..  :)

Pa kod nas Lasice postoji sloboda poslovanja.
Vučić nije ekonomski diktator, poput Miloševića i Sadama.

Srbija je danas liberalna ekonomija, da liberalnija ne može biti.

Diktatura nam u ovom slučaju pomaže da se ne gubi vreme oko nebitnih zakonskih procedura i birokratije.

Srbija ima ubedljivo najviše direktnih stranih investicija u Evropi.

Ne dolaze Japanci, Nemci i Kinezi kod nas, zato što postoje prepreke za njihovo poslovanje.
Baš naprotiv.
Dolaze zato što ne postoje.

Znam.
Sad ćeš reći dolaze zbog jeftine radne snage.

Jeftina radna snaga je i u Bosni, Kosovu, Albaniji, Crnoj Gori, Makedoniji pa ne dolaze ni blizu kao u Srbiju.

Ne dolaze, jer im treba 27 pečata od svakog entiteta i svakog kantona, kao i 54 dozvola od svakog nivoa vlasti.

Pa još da se na svakom nivou sve stranke slože i utale i prodje godina i po.

Ovako pozovu svog čeličnog brata Vučića u utorak veče, brate naš čelični hoćemo to i to, u sredu ujutru se Vučićeve sluge razlete i u sredu popodne već investitori mogu da pobadaju ašov.

..

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 16:42 

Nema sta, braco, briljirate! :D
Ocete diktaturu, al' sto ste izabrali diktatora, svaka vam cast!! Gore nije moglo...
Izabere jednu temu na kojoj ce se hvaliti kako je uspesan, pa kad propadne tu, onda izabere drugu, a prethodnu zaboravi.
Sad je zaboravljeno "5:0" na Kosovu, ali se prica o uspesnoj nabavci vakcine. I ekonomskom rastu...
Nekako je ispusteno iz fokusa javnosti da nam ovih dana raste broj zarazenih ponovo, i da je najverovatnije odgovoran dikator, njegovi mitinzi i slicne gluposti.
Mada, ne bi me zacudilo da vam i to predstavi kao uspeh Srbije, ono kao: jaci smo od Hrvatske po rastu broja zarazenih, a uskoro cemo biti i najjaci u Evropi!

Ja vamna kraju moram reci nesto sto ce vas rastuziti: Na pogresnojn ste strani! Izgubicete! :palacgore1

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 16:46 

Ako ti misliš da je to kod vas liberalna ekonomija varaš se. Sve što se kod vas radi i ulaže ide preko partije i Vučića. Neka netko proba napraviti neki biznis bez da njih pita ili protiv njihovih interesa, vidio bi kako bi to prošlo...

Vi niste liberalna ekonomija, vi ste sad kao postkolonijalna Afrika tamo 60-ih i 70-ih kad su diktatori prodavali prirodno bogatstvo zemalja i nudili ekstraprofite investitorima samo da nešto ulože.

To ide do neke razine ali nema od tog kruha, nećete s tim modelom do razine standarda ni Hrvatske a kamo li Austrije, Njemačke...

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 16:48 

weasel je napisao/la:
Ako ti misliš da je to kod vas liberalna ekonomija varaš se. Sve što se kod vas radi i ulaže ide preko partije i Vučića. Neka netko proba napraviti neki biznis bez da njih pita ili protiv njihovih interesa, vidio bi kako bi to prošlo...

Vi niste liberalna ekonomija, vi ste sad kao postkolonijalna Afrika tamo 60-ih i 70-ih kad su diktatori prodavali prirodno bogatstvo zemalja i nudili ekstraprofite investitorima samo da nešto ulože.

To ide do neke razine ali nema od tog kruha, nećete s tim modelom do razine standarda ni Hrvatske a kamo li Austrije, Njemačke...

Ti to meni govoris?

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 16:54 

weasel je napisao/la:

Važi... :D

BDP u dolarima
1.Srbija
2010 - 41,368 mlrd$
2020 - 51,999 mlrd$
+10,639 mlrd$

2.Hrvatska
2010 - 59,866 mlrd$
2020 - 56,768 mlrd$
-3,098 mlrd$ :laugh

..

BDP u evrima
1.Srbija
2010 - 31,5 mlrd€
2020 - 45,5 mlrd€
+14 mlrd€

2.Hrvatska
2010 - 45,2mlrd€
2020 - 48,5 mlrd€
+3,3 mlrd€

Lele, lele, lele..
Nezdrživo srljamo u progres... :laugh

..

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 17:08 

Ja vam na kraju moram reci nesto sto ce vas rastuziti: Na pogresnoj ste strani! Izgubicete! :palacgore1

Bata Aleksije pa naravno da smo na pogrešnoj strani.
Stvar je u tome što ne postoji druga strana.. :D

Vučić će vladati do smrti.
On je naša neminovnost, poput sunca i proleća.. :D
No troši snagu uzalud.

Ako ga ne možeš pobediti, pridruži mu se.
Vidiš kako ja radim za njega i imam 100€ po stranici i šta mi fali.. ? :)

...

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 17:10 

weasel je napisao/la:

Ti to meni govoris?

Grobar-ekonomisti... :zubati

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 17:11 

weasel je napisao/la:

Ti to meni govoris?

Grobar-ekonomisti... :zubati

Stazama Šećeroskog.

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 17:12 

Grobar je napisao/la:
Ja vam na kraju moram reci nesto sto ce vas rastuziti: Na pogresnoj ste strani! Izgubicete! :palacgore1

Bata Aleksije pa naravno da smo na pogrešnoj strani.
Stvar je u tome što ne postoji druga strana.. :D

Vučić će vladati do smrti.
On je niminovnost, poput sunca i proleća.. :D

Ispricao sam ti o maju 2000. NI tada nije postojala druga strana, ali je vec u septembru srusila tadasnjeg dikatatora! :palacgore1
Slusaj, tebi dajem sansu da na vreme predjes kod nas, ovo sto si do sada pisao moci cemo da predstavimo kao tvoj smisao za humor, a ne kao ozbiljno opredeljenje! :D

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 17:14 

Kako nije postojala druga strana bata Aleksije.. ?

Od 9.marta 1991-e pa sve do 5.oktobra 2000-te se u Srbiji tačno znalo čija je kuća Miloševićeva a čija Draškovićeva..

Sad su sve Vučićeve.. :D

...

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 17:17 

weasel je napisao/la:
Opet on, Vučić vama prodaje maglu da je podigao zemlji iz pepela magijom i čudotvorstvom. Ja sam ti lijepo rekao šta je on napravio a ti se pravi blesav i ignoriraj.

On radi isto što i afrički diktatori, ako vam angola ili kenija nisu uzor onda idete krivim putem.

Ma ti možeš svašta nešto da kažeš ovde Lasice, nije da nisi, no brojke su neumoljive..

BDP u dolarima
1.Srbija
2010 - 41,368 mlrd$
2020 - 51,999 mlrd$
+10,639 mlrd$

2.Hrvatska
2010 - 59,866 mlrd$
2020 - 56,768 mlrd$
-3,098 mlrd$ :laugh

..

BDP u evrima
1.Srbija
2010 - 31,5 mlrd€
2020 - 45,5 mlrd€
+14 mlrd€

2.Hrvatska
2010 - 45,2mlrd€
2020 - 48,5 mlrd€
+3,3 mlrd€

Narednih deset godina ćemo da šurimo još više.. :palacgore1

..

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 17:21 

Uživaj u statistici dok traje, mi smo u ovih 10 godina proživili svašta, ulazak u EU, odlazak mladih, ekonomsku krizu, dva potresa i požara i poplave...

Vi niste imali ništa od toga... teško desetljeće za hrvatsku ali bit će bolje. U idućih 10 godina će naša ekonomija rasti brže od vaše i to je sigurno kao dan i noć.

EU fondovi će nas napuhati kao balon. :zubati

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 17:36 

weasel je napisao/la:
Uživaj u statistici dok traje, mi smo u ovih 10 godina proživili svašta, ulazak u EU, odlazak mladih, ekonomsku krizu, dva potresa i požara i poplave...

Vi niste imali ništa od toga... teško desetljeće za hrvatsku ali bit će bolje. U idućih 10 godina će naša ekonomija rasti brže od vaše i to je sigurno kao dan i noć.

EU fondovi će nas napuhati kao balon. :zubati

Napuhat će kao što su vas i proteklih deset godina napuhali.. :laugh

Nismo, nismo.
Ništa mi nismo imali od toga što si nabrojao.

Samo smo imali poplave 2014-te koje su poplavile pola zemlje, uključujući i Tent i Kop u Obrenovcu i prouzrokovale pad BDP-a.

2012-te i 13-te rezanje penzija koje su uštopovale potrošnju i nulirale rast BDP-a, 2015-te finansijska konsolidacija i skidanja plata takodje stopiranje potrošnje i nuliranje rasta.

I za tvoju informaciju poplave obaraju rast privrede, a zemljotres podiže rast BDP-a, jer se gradi i obnavlja... :palacgore1

..

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 17:38 

Ne znaš kako EU fondovi rade, oni ti naprave proračun za 10 godina i onda se lova troši. Kad smo mi došli na gozbu 2013. oni su sav kolač već raspodjelili plus bila je ogromna kriza eurozone zbog Grčke Italije itd.

Mi dobivamo "besplatan" novac a vi kredite, zdrava logika ti govori tko je u prednosti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33868 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955 ... 1355  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: