HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 16 tra 2024, 17:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 346 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 24 vel 2021, 22:52 
Offline

Pridružen/a: 22 pro 2020, 08:59
Postovi: 449
Ovo ko god da kupi sad jos ispasce u vrh glave naivan, da ne kazem glup.

Neda mi se u detalje ali sam bas nekidan gledao veoma detaljnju i informativnu emisiju o svemu tome.


Jebote svoju ustedjevinu dajes na volju jednom opicenom ludaku..

_________________
fakofbolan


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 24 vel 2021, 23:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 vel 2010, 02:15
Postovi: 780
zaba1111 je napisao/la:
Ovo je fora, svi tvrde da je kripto ograničen i da je zato bolji od valuta koje države kao štampaju bez reda ko lude, a u isto vrijeme svi kažu da ulažu u neke druge, nove kripto, a ne u BC.


Ideja za potrebom neovisnog financijskog sustava ne postoji tek odkad je Satoshi Nakamoto programirao btc, nego to razmišljanje se već dugo provlači kroz povijest, evo ti za početak jedan video i izjava nobelovca Friedrich Hayek, koji je već puno prije digitalizacije upozoravao na nepravedni financijski sustav fiat novca, samo tada nije bilo mogućnosti kao danas sa kripto valutama koje su teoretski dostupne u svakom kutu svijeta.



Sa razvojem digitalne tehnologije proširio se broj mogućih "novčanih koncepata" za novac kao platežno sredstvo, mogu se grubo razlikovati 4 različita koncepta:
-Politički novac, u obliku nacionalnih valuta
-Novac u obliku zlata, po prirodi ograničen u ponudi
-Dezinflatorni novac kao npr. btc koji je kroz svoj algoritam apsolutno ograničen u ponudi, ima samo 21 mil. jedinica
-Digitalni novac s konstantnom inflacijom u obliku kripto valute

Osnovna razlika je ta što su sve sve svjetske valute centralizirane, a kriptovalute su decentralizirane. Kod papirnog novca središnje tijelo (središnja banka) izdaje novac, takvo središnje tijelo za kriptovalute ne postoji. Ne postoji Bitcoin banka ili nešto slično.

Umjesto toga, kriptovalute se temelje na blockchainu, vrsti decentralizirane baze podataka koja pohranjuje sve financijske transakcije koje su ikad provedene.
Središnje banke osiguravaju inflatorni, a time i teoretski neograničeni porast papirnatog novca kako bi ekonomiju opskrbile likvidnošću, količina novca u kripto valutama je ograničena, gore sam već naveo, kod btc je broj digitalnih kovanica ograničen na 21 milijun btc. to znači da btc ima deflacijski karakter.
Dok se papirni novac u bankarskom sustavu prenosi putem brojeva računa, digitalne valute se oslanjaju na adrese i kriptografiju, tj. šifriraju se privatni podatci i matematički provjerava identitet.

Banke novac stvaraju praktički iz ničega (stvaranje novca pozajmljivanjem), kriptovalute se izračunavaju (rudarstvo) ili generiraju ulaganjem POS-om (Proof of Stake).
U kripto svemiru banke ne stvaraju novac i ne posuđuju ga u zamjenu za kamate, već korisnici (rudari) dobivaju novac za obradu platnih transakcija.
To omogućava korisnicima da sami kopaju kriptovalute i tako postaju vlastita banka.

Kriptovalute eliminiraju posrednika (banke, paypal i ostala sranja), što znači da se prijenosi novca mogu izvoditi izravno s jedne osobe na drugu. To omogućuje prijenos novca u nekoliko sekundi i uz niske naknade preko državnih granica, a ne guljenje kože western-uniona i ostalih govana.

Korištenjem kriptografije digitalne su valute općenito sigurnije i njima je teže manipulirati nego u sustavu papirnog novca. Transparentnost blockchaina (transakcije su vidljive svima) također otežava korupciju, što znači da neke zemlje sada razmatraju upotrebu blockchaina u javnom sektoru.
Uzmi primjer BiH, negdje sam jednom pročitao da se u BiH u javnoj nabavci ukrade oko 500 mil. KM svake godine, e sad zamisli da to sve fino ide preko Blockchaina, šta bi naši politicari krali?

Kriptovalute su još uvijek u pelenama i ponekad pate od problema sa skaliranjem, ali će se i to riješiti ako Bog da.
Kriptovalute i Blockchain tehnoligija daju milijardama ljudi pristup financijskim uslugama koji inače ne bi imali bankovni račun.
U zemljama u razvoju gotovo 60% odraslih isključeno je iz bankarskog sustava jer ne udovoljavaju minimalnim zahtjevima za bankovni račun.
Osim toga, u zemljama sa slabom valutom (Venecuela, Zimbabve itd.) Kriptovalute služe kao sredstvo za razmjenu hrane i bukvalno rečeno preživljavanje.

Neke od vodećih tehnoloških tvrtki vide potencijal blockchaina i počinju ulagati i istraživati mogućnosti Microsoft, Bank of America, Mastercard, IBM, Dell, Google, Hp samo su neki.

Pored Blockchaina, postoje i mnoge druge revolucionarne tehnologije koje se razvijaju poput AI, IoT i drugih. Ovo je samo nekoliko nadolazećih tehnologija koje će definirati način na koji živimo u budućnosti i sve su nekako povezane sa blockchain tehnologijom.

Negdje gore si pomenuo dionice kao bolja i sigurnija investicija, i po tome se može vidjeti da nisi dobro informiran ne samo o btc nego općenito o financijskim tržištima.
U kripto svijetu isto ima puno lopovluka, ali oni su mala maca za Središnje banke, Hedge fondove i ostalu gamad koja drži čovječanstvo u ropstvu.

Ovdje se neradi samo o investiciji, nego o financijskoj revoluciji i pravednoj raspodjeli bogatstva, i ako sad zbrojiš 2+2 bit će ti jasno zašto se državne vlade I financijske korporacije svim sredstvima bore protiv kripto valuta, i zašto narod drže u tamnici svog financijskog sustava.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 25 vel 2021, 00:53 
Offline

Pridružen/a: 28 svi 2020, 01:28
Postovi: 5716
Lokacija: planina
Zanimljivi upisi.


S obzirom na poplavu novih kriptovaluta, kako se tu snalazite, po čemu odlučujete koju kriptovalutu bi se isplatilo uzeti, postoji li nekakva kripto burza?

Meni prije nekog vremena jedan tako reče uzimaj sad ovaj Ripple to će ti sad rasti. Čitam vas ovde spominjete razne druge. Odakle crpite te informacije?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 25 vel 2021, 09:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ožu 2012, 07:39
Postovi: 1695
zaba1111 je napisao/la:

Ne razumijem niti pratim više od onoga iz medija i to sam jasno rekao, komentari nisu išli u smislu tvrdnji ni pametovanja, nego kao pitanja i dileme na koje nitko nije u stanju odgovoriti. Iskustva imam da mogu postavljati takva pitanja i ta pitanja su i više nego smislena, međutim za odgovoriti na njih treba nešto i znati, zato budući da je ovdje bilo savjeta da se ide u ovo, samo upozoravam da treba biti oprezan jer ovo se može izroditi u svašta pa da se netko naivan ne bi zaletio sa ozbiljnom lovom.
Kao što vidimo ovi koji nagovaraju na kupovinu ne nude ozbiljne argumente osim da je to budućnost, što je moguće i istina, ali za povoljnu kupnju treba znati odrediti povoljnu cijenu jer i svijetla budućnost je često precijenjena i onda se ispuši lova.


Ne razumiješ ništa, ne pratiš, nisi pročitao niti whitepaper od ravno 9 stranica, ali znaš da je BTC magla koja nema nikakvu vrijednost i jedina prednost mu je to što je deflatoran i sad bi tebi netko, na tvoj zahtjev, trebao objašnjavati što je blockchain, POW, POS, LN, kako je nastao LTC, kako je nastao BCH, tko je Roger Ver, što je 51% attack...Citirat ću Satošija:

Citat:
If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry


Hoće li netko uložiti svoj novac u BTC na temelju savjeta na podforumu gospodarstvo na hercegbosna.org je čisto njegova stvar, ako je dovoljno glup da samo na temelju savjeta ovdje uloži pare u bilo što, pa makar to bio i BTC, to je njegova odluka i možebitno njegov problem.

_________________
Neću NATO
Hoću na te


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 25 vel 2021, 09:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ožu 2012, 07:39
Postovi: 1695
Planina je napisao/la:
Zanimljivi upisi.


S obzirom na poplavu novih kriptovaluta, kako se tu snalazite, po čemu odlučujete koju kriptovalutu bi se isplatilo uzeti, postoji li nekakva kripto burza?

Meni prije nekog vremena jedan tako reče uzimaj sad ovaj Ripple to će ti sad rasti. Čitam vas ovde spominjete razne druge. Odakle crpite te informacije?


Ovisi ti od coina do coina. Svaki nudi nešto. Monero je npr. anoniman. Svaki od tih coina ima svoj whitepaper koji je javno dostupan na netu. Ako želiš uložiti u bilo koji coin prvo pročitaj njegov whitepaper i potraži informacije na koji god način možeš. Nažalost ako stvarno planiraš ući unutra i dobro se informirati morat ćeš naučiti podosta matematike i ponešto kodiranja.

_________________
Neću NATO
Hoću na te


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 25 vel 2021, 10:22 
Online
Avatar

Pridružen/a: 07 svi 2009, 13:41
Postovi: 6105
Jedino što bih dodao da nije sljedba nego sekta, tipično sektaško ponašanje.
I još bih izdvojio kao sukus argumentacije jer je i sve ostalo na toj razini da će bez kripta nastati glad u Zimbabveu.
I ioš samo nešto, kad sam se javio prva asocijacija da treba upozoriti na opasnosti mi je bio rođo, tako da rođo oprezno i samo sa onim što možeš alalit.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 25 vel 2021, 10:24 
Offline

Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35
Postovi: 10401
O sekti priča lik kojem kad ukažeš na činjenice počne vriđat sugovornike. :klanjam

_________________
Sproću judeonacizma!

daramo: ja bi bez problema mahao zastavom Izraela


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 25 vel 2021, 10:28 
Online
Avatar

Pridružen/a: 07 svi 2009, 13:41
Postovi: 6105
Rođo možda ti je najbolje uložit u ovaj Sakibov iz Sanskog Mosta, em je naš čovik, em je još neotkriven, em je zaštićen od centralnih banaka i imperija.

Rekoh debila treba brisati radi spama, zaguši sve.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 25 vel 2021, 10:38 
Offline

Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35
Postovi: 10401
I odma on dokaže izrečenu tvrdnju. :sega

_________________
Sproću judeonacizma!

daramo: ja bi bez problema mahao zastavom Izraela


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 25 vel 2021, 11:29 
Offline

Pridružen/a: 28 svi 2020, 01:28
Postovi: 5716
Lokacija: planina
zaba1111 je napisao/la:
Jedino što bih dodao da nije sljedba nego sekta, tipično sektaško ponašanje.
I još bih izdvojio kao sukus argumentacije jer je i sve ostalo na toj razini da će bez kripta nastati glad u Zimbabveu.
I ioš samo nešto, kad sam se javio prva asocijacija da treba upozoriti na opasnosti mi je bio rođo, tako da rođo oprezno i samo sa onim što možeš alalit.


Ne sikiraj, nemam nikakvih viškova na bacanje, ali zanimljiva tema jer je svaka šuša počela pričat o ovome.

zaba1111 je napisao/la:
Rođo možda ti je najbolje uložit u ovaj Sakibov iz Sanskog Mosta, em je naš čovik, em je još neotkriven, em je zaštićen od centralnih banaka i imperija.


:D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 25 vel 2021, 13:20 
Online
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2019, 21:58
Postovi: 20637
Kad smo već kod kriptovalute, ima li tko Dogecoin :zubati

https://dogecoin.com/


_________________
Titanik potonio 15. a HDZ 17. Travnja

Niko nema što pupi imade, četrdes’t centara od HDZ vlade


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 25 vel 2021, 13:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 vel 2010, 02:15
Postovi: 780
HHerceg je napisao/la:
I odma on dokaže izrečenu tvrdnju. :sega



Ma pusti ga, sve on razumije samo se pravi naivan, on je tipični internet troll i ego mu je kao svemir, nije mu bitno šta govoriš jer on to ignorira i bitna mu je samo pažnja drugih.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 25 vel 2021, 13:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 vel 2010, 02:15
Postovi: 780
weasel je napisao/la:
Kad smo već kod kriptovalute, ima li tko Dogecoin :zubati

https://dogecoin.com/



Ne poznajem nikog da taj shitcoin drži u walletu :zubati :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 26 vel 2021, 17:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Jebo vas Bitcoin. Gdje je Satoshi Nakamoto nestao ?

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 26 vel 2021, 18:14 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23281
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Sve je to OK, ali jedna odluka EU i USA da su zabranjene ikakve komercijalne ili platežne transakcije s bitcoinom - ode bitcoin opet na 20-30 USD.
Ne mogu vjerovati da netko tu može uložiti ozbiljnu lovu. Previše je to klimavo i pravi se već vrlo visok neboder na nesigurnim temeljima.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 26 vel 2021, 18:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Uradili bi to davno da smiju.
Ne shvatate da sve što treba za tu valutu je Internet veza.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 26 vel 2021, 19:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 vel 2010, 02:15
Postovi: 780
Sad tek pocinje party, ovo dosad je bilo sitno.



Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 26 vel 2021, 21:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 vel 2010, 02:15
Postovi: 780
lider30 je napisao/la:
Sve je to OK, ali jedna odluka EU i USA da su zabranjene ikakve komercijalne ili platežne transakcije s bitcoinom - ode bitcoin opet na 20-30 USD.
Ne mogu vjerovati da netko tu može uložiti ozbiljnu lovu. Previše je to klimavo i pravi se već vrlo visok neboder na nesigurnim temeljima.


Ja nepoznajem nikoga da je toliko lud da stavi svu imovinu u neku investiciju nema veze koliko sigurnu, a kamoli ovakve spekulacije kao kripto ili neke mutne derivate, svak je cuo za diversifikaciju portfolija.
Za nekoga je 100000€ puno za nekog drugog je to mozda samo 1% portfolija, nerazumijem sta je ozbiljna lova!?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 27 vel 2021, 18:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 14:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
Ja ne mogu da prokljuvim šta je "Bitcoin"... ne mogu da, što se kaže, wrap my head around it... kako je to sklopljeno, može li se ugasiti, hakovati... :confused1

Čujem da i veliki igrači uplovljavaju u njega ali čujem i da su mnogima Hakeri lapili... :neznam


Rika sv Vida je napisao/la:
Raste ko lud bitcoin. Do kad je pitanje, vjerovatno će pocet lagano padat nakon ovog buma ali predviđam u roku 10 godina da ce vrijedit sa danasnjih 54 000 dolara na 500 000 dolara
Inače evo najbolja, 100% pouzdana stranica gdje možete besplatno, polako ali sigurno(uz malo sreće i brzo) skupljat bitcoine. Na 30000 možete povuc u wallet koji god hocete ali tad se na ovoj stranici pale kamate pa preporucam da drzite tu do prodaje.
Također vrti se lutrija jednom tjedno gdje možete ogromne dobitke dobit a ništa ne ulažete. Toplo preporučam stranicu, daleko je najbolja od svih besplatnih načina za skupljat koji nisu mining i ponavljam sigurna je 100%. Koristim je već godinama.

https://freebitco.in/?r=11965458



Hvala, ušao sam u ovo... ako čoveka ono baš usere sreća može se opariti, bez toga i samo na njihovo dodeljivanje ni za 100 god neće doći do 0,1 Biitcoina... ali bar je Besplatno i izgleda pouzdano... :palacgore2


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 28 vel 2021, 16:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 31 svi 2020, 15:38
Postovi: 4966
Razocaravate me u ljudski rod. Vec san ponovia vise puta sta je bitcoin na ovoj temi. Niste kadri proc par stranica ne bas aktivne teme. Wtf.

Velebit je napisao/la:
Predlazen svima koji do sad nisu da udu. Amerika pumpa novac. Sav svitski novac je donekle baziran na Americkom dolaru koji je zaminia zlato. Amerika je samo u zadnjih pola godine proizvela priko 20% ukupne zalihe dolara sta znaci da je inflacija koja je manje vidljiva zato sta je koncentrirana na zlatu i kriptovalutama. To su utocista u koje svit bizi.

Ovo je informacija koju trenutno malo tko razumi ali san van da svima shortcut objasnjenje.

Bitcoin je blockchain kod koji je tako tesko za napravit da njegova egzistencija trosi 1% svjetske struje. Zato ga je nemoguce hakirati ili unistiti. Za to je potrebno uloziti toliko energije i elektronike da je to neisplativo. Pojedine lisnice pojedinaca mogu biti hakirane ako stave lose lozinke. To je drugo.

Sta je temelj vridnosti kriptovaluta? Pa Americki dolar nema gornji limit ali ima donji (US Army osigurava da nije nula) dok kriptovalute imaju gornji a nemaju donji (nijedna drzava ne stoji iza BTC) ovo je dovoljno fascinantno da doslovno miljuni nerdy muskaraca ulazu novac u ovaj fascinatan koncept. Prednost je sta u 21st nerdy muskarci imaju najjacu kupovnu moc koja ce postajati sve jaca.

Razlog zasto je Tesla kompanija vridnija od svih ostalih top 10 car makera skupa je jednostavno jer su nerdy futuristi spremni na vlastiti trosak ulagati u Star Trek viziju buducnosti.

Proslo je (vecinom) vrime kad se ratuje prsa o prsa sad se ratuje sentimentalnim ulaganjem u kompanije s vizijom svita koji zelis.

_________________
Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 28 vel 2021, 16:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 31 svi 2020, 15:38
Postovi: 4966
Bitcoin je IQ test i vecina ljudi padaju a uzivljeni su u njega nerdy visoko obrazovani bjelci i azijati.

_________________
Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 28 vel 2021, 17:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 14:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
Velebit je napisao/la:
Bitcoin je IQ test i vecina ljudi padaju a uzivljeni su u njega nerdy visoko obrazovani bjelci i azijati.



Lično ni ne verujem da imam naročit IQ. Neki prosek je najverovatnije u pitanju... :neznam

A što bi se reklo "glup sam za ovo" ili "nemam mozga za ovo" Programsko, Kompjutersko, Čipovano, Kodirano. Ni za Hemiju u školi nikad nisam imao sposobnost da skopčam, neki drugi predmeti su mi išli odlično.

Recimo, ne mogu da vidim u motor ali sam video klipove, radilicu, znam koji je princip funkcionisanja...

Ove VIRTUELNE stvari su mi "španska sela", prosto ne mogu da dokučim kako to izgleda, koja je Konstrukcija, Sistem funkcionisanja. Razumem da je u pitanju vrsta "robe" koja svojim ograničenim brojem ima vrednost. Ali gde to egzistira? U čemu? Šta ako nestane struje? Šta ako ih proglase nevažećim? Šta ako hakuju i ukradu? Šta ako pobrišu? Šta ako ipak odluče (svako ima pravo da se predomisli) da ih bude Milijardu a ne samo toliko? Šta ako ih ukinu? Šta ako nestane mreža koja ih održava? Itd...

Sve je to nama maglovito, nejasno, Virtuelno... :neznam ili smo mi ostali 2 dumb...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 28 vel 2021, 18:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 31 svi 2020, 15:38
Postovi: 4966
Nisi ti glupast, samo imas slipu tocku za ovo.

BTC je kod, ka i sve online. I ovo sta ja i ti pisemo je ne samo tekst nego i kod. Ne vidis to direktno no to vide modovi. Kad kliknes quote ili citiraj nekog i onda vidis ove [nesto] to je dokaz koda kojeg onda mos sam minjat.

Dakle BTC je kod napravljen tako kvalitetno da ga ljudi zele posjedovat jer je nemoguce muljat i zajebavat se s njim.

Drzave se redovno zajebavaju s regularnim novcem tako sto stampaju i tako ruse vrijednost postojeceg.

Nekoc su se zlato, sol, jantar i skoljke koristile kao vrijedna imovina tj novac. Danas je sve vise vrijedan kod ta imovina koja se koristi ko novac.

_________________
Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 28 vel 2021, 19:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 14:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
Dobro, znam ja to Teoretsko o nizovima 0 i 1 i tome da je on otporan na loše efekte štampanja novca bez obraćanja pažnje na njegovu podlogu.

Ali gde je taj Novčanik? Kako mogu da mu pristupim? Kako mogu da prodam i kome ako ikad imadnem Bitkoin? Između mene i mog novca u novčaniku nema nikog (osim ako neki lopov me presretne na ulici), no možda ima nekog između mene i mog eventualnog Bitkoina koji sve to vidi i prati i može da mi ga uzme ili blokira pristup? Zar nije bilo vesti o hakerskim grabljenjima Bitkoina? Zar onaj koji kontroliše Internet ne može da prati ko koliko ima Bitkoina i da se umeša? Da li padom Interneta pada i Bitkoin? Itd, itd...

Milion pitanja ima...

A to za slepu tačku si u pravu. Recimo, ja ne pamtim viceve. Ne znam bukvalno 2 vica, da mi neko ponudi Milijardu Evra ja ne bi znao 5 viceva da ispričam... Oko mene ljudi po 100 viceva svaki zna i stalno pričaju jedni drugima a meni lakše da IZMISLIM vic nego da ga zapamtim... za neke stvari te Bog prosto nije dao... :neznam


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute
PostPostano: 28 vel 2021, 19:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50
Postovi: 10155
Lokacija: Banja Luka
Čini mi se da sam davno u nekom informatičkom časopisu , dal bi Svet kompijutera ili neki drugi , prvi put saznao za kripto valutu .
Čak mi se čini da su uz časopis mukte djelili neki ''koin'' .
Osta mi krivo što ga ne sačuva. :sad
Tad je bio gotovo bezvrjedan , a sad ,ko zna..

_________________
Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 346 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO