HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 pro 2024, 06:44.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 310 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: POČINJE: Odvajanje Muslimana od ambasadorske sise
PostPostano: 27 vel 2021, 02:21 

Cvetković-Maček is the only way.
Muslimani 25 godina od rata rade s*anja.
Time to colect.

Što mislite kakav će im egzodus uslijediti kada im Hrvati i Srbi krenu birati predstavnike?
Jovica Četnikić ili Ante Hvojčić kao predstavnici BiH muslimana?

Krajnje je vrijeme da Fojnica opet postane HVOjnica.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 02:22 

novovrijeme je napisao/la:
weasel je napisao/la:
Srbi i Hrvati u BiH imaju priliku popraviti ono što su usrali 90-ih. Neki više a neki malo manje...

Ovladavanjem BiH se možemo dogovoriti i mirno razići pod povoljnim uvjetima za obje strane.

Doslovno možemo opet dogovoriti Cvetković-Maček, naravno s preinakama za moderno doba.

Eto vas pa ovladavajte.
Mi smo ovladali sa našim.
Uzmite cijelu FBiH i Muslimane sebi slobodno. Nas to ne zanima. Džaba da nam se nudi.

Nas zanimaju samo Hrvatska područja...

Ti ne shvačaš poantu, nije cilj ovladavanja BiH grabež teritorija, to je gotovo od daytona i rata.
Poanta je osigurati miran raspad bez ikkavih incidenata. Poanta je da Bookir ne može kmečati o hagresiji na CNN-u.

Da se sad BiH raspadne muje bi izazvale rat, sutra ako Krščani ovladaju BiH, mi kao legitimna i legalna vlast proglasimo da BiH više ne postoji i problem riješen.

Čisto jedan praktičan primjer, Srbi i Hrvati se dogovore da BiH više nema Distrik Brčko i vaš problem s koridorom instant rješen. Nema puškaranja, nema arbitraži i gluposti. To recimo danas ne možeš napraviti kad ne kontroliramo državu. Zato samo sabur...

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 02:36 

weasel je napisao/la:

Nas zanimaju samo Hrvatska područja...

Ti ne shvačaš poantu, nije cilj ovladavanja BiH grabež teritorija, to je gotovo od daytona i rata.
Poanta je osigurati miran raspad bez ikkavih incidenata. Poanta je da Bookir ne može kmečati o hagresiji na CNN-u.

Pa da miran raspad.

Citat:
Da se sad BiH raspadne muje bi izazvale rat

Pa zato se nećemo odvojiti sad nego prvom prilikom.

Citat:
, sutra ako Krščani ovladaju BiH, mi kao legitimna i legalna vlast proglasimo da BiH više ne postoji i problem riješen.

E a nećemo mi da ovladavamo BiH ni Muslimanima. Onda bi bili ista *** ko njiha velikobošnjački ideolozi a mi *** nismo. Neka njiha i njihovih 24%. Ja hin želim svu sreću.

Citat:
Čisto jedan praktičan primjer, Srbi i Hrvati se dogovore da BiH više nema Distrik Brčko i vaš problem s koridorom instant rješen. Nema puškaranja, nema arbitraži i gluposti. To recimo danas ne možeš napraviti kad ne kontroliramo državu. Zato samo sabur...

To je naš problem.

Mi jedino što zajedno možemo raditi je da uništavamo BiH do faze pucanja. A kad pukne rukujemo se izljubimo i svako svojim putem. I Muslimanima će biti puno bolje bez nas. Ne moraju nam odmah zahvaliti, zahvaliće kasnije kad shvate da hin je puno bolje bez nas.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 02:51 

Posle dići bedem 100 metara visine i 100 metara širine.Sa kulama i minskim poljem.
I prema jednima i prema drugima.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 03:07 

weasel je napisao/la:
Ako se to zaista dogodi, zadnje što Hrvati i Srbi trebaju napraviti je uništiti BiH prvom prilikom.
To bi bilo glupo i neproduktivno.

Treba postupno preuzeti sve državne poluge i organe vlasti i preurediti BiH kako se nama sviđa.

Možemo mijenjati granice entiteta, kantona općina, you name it.

Oni će tek početi seliti kad shvate da su ih UZP-ovci i ćetnici subina i da nigdje ne idemo.

Jedno 10-tak godina HDZ-SNSD koalicije i BiH je naša prčija. Bakir će vladati samo od Baščaršije do Iliđe. :zubati

Mi cemo otcjepiti RS i HB a onda vi iz Zagreba uništavajte Republiku 24% ako vam je to želja.
Od nas dosta.
Lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti.

Ti Pereci Jugoslaveni su nemogući.
Izvana zelen Jugoslaven, iznutra crni ustaša i Dodrinaš.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 09:34 

Koja glupost! Prvo jasno identificirati kocnicare tog napretka, promotore retrogradnih stavova i fasizma, siritelje mrznje i ksenofobije izolovati i udaljiti iste iz javnog zivota. Pa ovdje da se ljudi mogu dogovoriti nebi zavrsili u Dayton.

Dok je bilo nametnutih rjesenja, bilo je i progresa. Morate vec jednom shvatiti da je Bosna za "zategnutog ulara i malo korbaca" nikakve "mrkve i stapovi"!

Komentari s twittera US embassy u Sarajevu, ispod Palmerove izjave o tome da neće Biden sve riješiti.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 10:30 

Josip Filipović je napisao/la:
dudu je napisao/la:
ako ih MZ u potpunosti odbace njima je bolje da se samougase, jednostavno previše su srali 25 godina da bi to bilo bez političkih posljedica.

Možda i ne samo političkih.

Potpis na oba komentara. Ako ne uspiju u naumu valjda znaju šta ih čeka jer sve podlosti, prljavstine su zapisane...

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 10:33 

Ukratko.
Dajte nam turski vakat.Okupirajte oh jer mi ne možemo i dajte nam da vladamo.
Divota.
Sa takvim glavama biće prava uživancija gledati ih kad ostanu sami.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 10:51 

Diablo je napisao/la:
Ako ne uspiju u naumu valjda znaju šta ih čeka jer sve podlosti, prljavstine su zapisane...

Priči je kraj kada muslimani u zapadnoj Europi dođu do određenog postotka kada više nema nazad po pitanju bazične sigurnosti, ekonomskog prosperiteta i identiteta tih zemalja. U takvoj situaciji će tamo doći do nekakvog građanskog rata, ako ne Vukovara, onda barem do situacije kakva je u Izraelu: fizička odijeljenost na bazi vjerske pripadnosti, velika i vidljiva svakodnevna prisutnost policije i vojske po ulicama. Naravno, ne bih nikome želio da postane žrtvom nasilja, ali ovo se čini kao realan scenarij. Kako može BIH opstati u takvim okolnostima?

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 15:46 

dudu je napisao/la:
pišanje po nejači. :zubati

Zadnja rečenica.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 18:03 

Previše je ovo odjeba za kratko vrijeme.
Mora mala pauza.
Prolupaće Merhametlije.

Gdje su forumski Muslimani? Nema ni mojih drugara na klixu? Par odjeba i oni se odmah sjebu, umore, padnu u depresiju, nestanu iz dunjaluka. Alija da se digne iz groba bi bio razoćaran... :crying

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 18:03 

Kaze Dino, parafraziram: U situaciji kad Srbija dostavlja vakcine RS, a Hrvatska Hrvatima u BiH, u situaciji kad Covic kaze da bi donosenje novog izbornog zakona olaksalo nabavku vakcine za BiH, tj. Bosnjake - kod Bosnjaka se javlja slicno osecanje kao i u ratno vreme - da su pod opsadom! I da Covic i drugi osecaju da mogu da ucenjuju!
Takodje, Dino vrlo razlozno istice strah od novog rata.

Zasto je ovaj link na ovoj temi? Zato sto je ova tema otkrila novu situaciju u kojoj su se Bosnjaci nasli - nemaju podrsku zapada, a imaju osecanje da su u neprijateljskom oruzenju! Mozda su im poslednje poruke koje su sitgle sa zapada otvorile oci, stavile do znanja kakva je njihova stvarna situacija.

Zbog toga dva pitanja: 1. Sta bi u takvoj situaciji Bosnjacima bilo najpametnije da urade? i, 2. Sta je najverovatnije da ce oni uraditi?

Po meni, najpametniji bi im bilo da pristanu na sve uslove Srba i Hrvata za normalizaciju odnosa! Ali sve uslove koji ukljucuju i raspad BiH! To bi oni trebalo da urade, ali nisam siguran da bi Srbi i HRvati, posle svih decenija njihovog bezobrazluka, trebalo da im pruze takvu sansu!

Medjutim, Bosnjaci ce najverovatnije nastaviti po starom, da stvaraju jos veci jaz sa susednim narodima, moljakajuci, na njihovo moljakanje gluve, strane sile da ucine nesto protiv susednih naroda. Dugaciji pristup nisu u stanju da smisle i da primene, pa im preostaje ovaj koji ih definitivno vodi u propast!

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 18:05 

aleksije radicevic je napisao/la:
Zbog toga dva pitanja: 1. Sta bi u takvoj situaciji Bosnjacima bilo najpametnije da urade? i, 2. Sta je najverovatnije da ce oni uraditi?

1. Otcjepiti svojih 24%
2. Patetisati. Žaliti tužnu sudbinu i nadati se pomoći. A ako ne bude pomoći jebti majku svima i tako iz dana u dan ukrug.

Izgubljena skupina ljudi... u vremenu i prostoru.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 18:07 

1. Otcjepiti svojih 24%
2. Patetisati.

=)) E bas si bezobrazan! Ja rasirim odgovor na pa slozenih recenica, a ti me ubijes odgovorivsi isto ali sa samo tri reci! :D

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 18:09 

1. Otcjepiti svojih 24%
2. Patetisati.

=)) E bas si bezobrazan! Ja rasirim odgovor na pa slozenih recenica, a ti me ubijes odgovorivsi isto ali sa samo tri reci! :D

Eto malo sam dopunio al nema se tu šta pričati.
Znaš sve. Nema njiha pomoći. Glupo a puno inata i mržnje.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 19:06 

1.proglasiti državu na 24%.
2.nešto potpuno nenormalno, što niko normalan ne može ni da pretpostavi.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 19:11 

Teskih 10 dana za Bosnjake, od gubitka Mostara sve samar za samarom.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 19:27 

Stvarno su ih odjebali totalno. Ostat će im poneki deklarativni posjet stranca Potočarima da ne polude i to je sve.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 19:40 

Prije sam bio za raspad BIH, a sad razmisljam da bi bilo mozda dobro da ona opstaje, ako bi se muslimanska moc smanjivala sve vise i vise do njihovog totalnog kolapsa. Zasto bi Hrvati dobili samo 20% teritorije BIH i zauvijek izgubili mogucnost da uzmu vise? Protiv sam da Muslimani dobiju nacionalnu drzavu. Protiv sam i 30% i 24% teritorije BIH koji bi bio proglasen exkluzivno muslimanski i na tom prostoru nekakva muslimanska drzava.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 19:59 

Je li već dobio na ovom forumu nadimak Mudžahedino? Ako nije, pribilježio bih se za autorska prava.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2021, 20:33 

BBC je napisao/la:
Stvarno su ih odjebali totalno. Ostat će im poneki deklarativni posjet stranca Potočarima da ne polude i to je sve.

To je logican ishod bosnjackog ponasanja!
Bosnje ne znaju da ako imaju mnocnog pokrovitelja, ne smeju tog istog pokrovitelja dovoditi u neugodnu situaciju! A neugodna situacija nastane kad Bosnje upute Evropi, Americi, ovom onom, glasno izgovoren javni zahtev... Pri tome imputiraju da je to "vasa (zapadnjacka) obaveza", sto je vrlo drsko. Pa ako im taj zapadni pokrovitelj ne moze trenutno izaci u susret, moze u svetskoj javnosti delovati kao slab, neodlucan, pa i nemoralan "jer mirno gleda negiranje "genocida""!

Pocelo je sa Silajdzicem koji je siktao kao zmija na zapadnjake zato su u Aprilskom paketu nisu ukinuli entitetsko glasanje. Bukvalno ih je optuzivao. Otada se zapadnjaci pomalo povlace i prepustaju Bosnje samima sebi.

Dogadjaji u poslednje vreme dolaze zbog toga sto su prekardasili. Iziazvaju probleme da bi BiH prikazali nefuncionalnom, ili problematizuju Srebrenicu, a onda zovu zapadnjake da im resavaju te probleme. I to obavezno na nacin koji im zapad ne moze isporuciti: reorganizaciju BiH po bosnjackim zeljama. I opet na drzak nacin, dovodeci moralnu poziciju zpada u pitanje! Zato je nastala ova nova distanca zapada o njih!

Odmah na pocetku godine u kojoj je na vlast dosao Bajden od kojeg su mnogo ocekivali, oni gube Mostar, Srebrenicu, dozivljavaju samare od zapada. Uz tekuce probleme kao sto su vakcinacija, migranti, nefunkcionalnost Federacije...
Sve je to dovoljno da se zapitaju "Gde smo pogresili?"
Covic i Dodik imaju stabilnije unutrasnje i medjunarodne resurse za svoju politiku od Bosnjaka. Sto bi Bosnje trebalo da navede na pitanje "kako?" A odgovor je u tome sto Dodik i Covic postuju pravila komunikacije za potencijalnim saveznicima.
Dodik nije trazio od Rusa 2015. veto na Britansku rezoluciju, pre nego sto se dogovorio mimo ociju javnosti sa Rusima, kako i da li to moze da se izvede.

Drugo, mocnom savezniku je bitno da zna da pregovara sa autoritetom koji moze da celu svoju politicku zajednicu natera ili navede da se ponasa na odgovarajuci nacin. Dodik i Covic su nesumnjivo autoriteti u svojim zajednica. Za Bakira je vec sumnjivo, da li on moze da isporucuje dogovreno.

Sve u svemu, kao da im je stvarno Reuf glavni lobisticki mag... :neznam

Vrh

PostPostano: 28 vel 2021, 23:42 

Halo? Haaaloooo?
Bidone jes' tii? Haloo? Bidone?
Jav' se bolan. Bidone?
Jes' proĆito knjigu?
-This is the USA embassy.
What can i do for you?
Ej Bidone,bolan,jes tii?
Đemosajd.Ej.Da t' kažem.Daj nam da vladamo.
-What?!
Bidone,ba,đemosid,dadni nam da vladamo.
-I don't understand you, sir.This is American embassy.
Bidone bolan jes ćito ti knjigu?Ej?Mi raja đemosajd Srbi.Dadni nam vlast!
-Sorry sir try later!
Ma Bidone eej ćekaj ba!

tu-tu tu-tu ...

slika

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2021, 00:09 

Josip Filipović je napisao/la:

Je li već dobio na ovom forumu nadimak Mudžahedino? Ako nije, pribilježio bih se za autorska prava.

On je inače jedan od osnivača najliberalnije stranke u Muslimana, Naše Stranke.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2021, 00:19 

Marko80 je napisao/la:
Prije sam bio za raspad BIH, a sad razmisljam da bi bilo mozda dobro da ona opstaje, ako bi se muslimanska moc smanjivala sve vise i vise do njihovog totalnog kolapsa. Zasto bi Hrvati dobili samo 20% teritorije BIH i zauvijek izgubili mogucnost da uzmu vise? Protiv sam da Muslimani dobiju nacionalnu drzavu. Protiv sam i 30% i 24% teritorije BIH koji bi bio proglasen exkluzivno muslimanski i na tom prostoru nekakva muslimanska drzava.

Sami pucaju još više bez Hrvata i Srba da ih financiraju, ovako imaju Sarajevo a kad ostanu sami neće imati ni Sarajevo.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2021, 00:27 

bobanovski je napisao/la:
Marko80 je napisao/la:

Sami pucaju još više bez Hrvata i Srba da ih financiraju, ovako imaju Sarajevo a kad ostanu sami neće imati ni Sarajevo.

Sarajevo je zadnje koje će biti razgrađeno.

Ghost town mahala s ispod 150 000 stanovnika. Danas ima ispod 250 000 (na lažiranom popisu 270 000).

Kad se periferije pretvore u pustinju počinje strmoglavljivanje Sarajeva. Buduće novo balkansko Moskopolje. Slučajni grad u brdima van svih puteva, kao i Moskopolje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 310 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: pakovic i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: