|
|
Stranica: 11/13.
|
[ 319 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
kiler
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 10:11 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7446 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
novovrijeme je napisao/la: weasel je napisao/la: Šta je je, osim Dalmatinaca mi humora baš nemamo. Mlad si ti Lasice ne znaš kakva su to mračna vremena bila. Poslije Jel me netko tražio gledaš Olivera Mlakara sa Vegetom i daviš se od smijeha. Dobro smo mi iz BL živi pod kakvom smo medijskom opsadom bili. I poslije rata su dugo bili samo hrvatski kanali. Kolo sreće svaki dan... Hugo... užas. Šta je falilo Hugu? Pozdravljam mamu,tatu,brata,sestru,Huga ,Hugolinu ,male Hugiće i sve u režiji.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 10:19 |
|
|
kiler je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Mlad si ti Lasice ne znaš kakva su to mračna vremena bila. Poslije Jel me netko tražio gledaš Olivera Mlakara sa Vegetom i daviš se od smijeha. Dobro smo mi iz BL živi pod kakvom smo medijskom opsadom bili. I poslije rata su dugo bili samo hrvatski kanali. Kolo sreće svaki dan... Hugo... užas.
Šta je falilo Hugu? Pozdravljam mamu,tatu,brata,sestru,Huga ,Hugolinu ,male Hugiće i sve u režiji.Ništa. Prvih par mjeseci. Al vi ste ga puštali svaki dan godinama! To ni Nacisti nisu radili. Elem odosmo od teme. Kako se vama čini reakija MZ? Meni se čini da ih boli ***.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 10:36 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Treba što dulje nakaza da potraje, da se Alah ova djeca cuvilizirano rasjele diljem EU, Amerike, Turske.
Ja sam demokrata i za civilizirane metode. Dosta su nam latini spolitavali Bizantizam i krvožednost.
Stop barbarizmu i ubojstvima. Pod krinkom domoljublja.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 11:11 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7155 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Bosnjak007 je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Ti računaš sela pod Brčko,ja ne. Maoča jeste dio Brčko Distrikta ali nije dio gradske zone. To je 20 km vazdušne linije udaljeno od Brčkog. To bi isto bilo kada bi ja rekao Tarčin dio Sarajeva . Pa Tarčin je bliži Konjicu nego Sarajevu ili Kiseljak kao dio Sarajeva. Vaša su sela južno od Brčkog,vi ste u gradu zanemarljiv faktor. Omerbegovača,Brka to su sve sitna predgrađa. Eto vidiš da lupetaš. Maoča je nekih 13-14 km udaljena cestom a ne vazdušnom linijom. Brka nije predgrađe. Uključi mozak i upamti ono što sam već pisao a što mnogi prilikom crtanja karti griješe kod Brčkog a nerijetko i novinari. Kakav zanemariv faktor u gradu? Hahaha Koji si ti bolid, razlika je ako ne egal onda 2-3 procenta u samom gradu za jedne ili druge. Teško je ocijeniti, to niko precizno ne zna. No upamti dobro:Broduša, Brod, Ivici, Klanac, Meraje, Mujkići, Gluhakovac, Rijeke, Kolobara, 4 Juli, Centar 5, Dizdaruša su gradska većinski bošnjačka naselja. Sela su skroz nešto drugo. Zato ne provaljuj se. Ako već proučavaš demografiju bar neke pojmove nauči i osnovne informacije prikupi. Nova arbitraza ce biti povjerena nekom uglednom pravniku iz Amerike ili Francuske ili Njemacke.Takav arbitar koji bi Muslimanima dodijelio Brcko jednostavno ne postoji.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 11:36 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7155 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Ne znam da li je jedna pojedinost prosla nezapazeno na forumu i u javnosti.Rijec je o recenici iz saopstenja OHR po kojoj izvori prava za djelovanje OHR-a jesu Dejtonski sporazum i rezolucije SB UN. Dakle ni sam OHR takozvana Bonska ovlascenja vise ne smatra za valjan pravni osnov sto je jedan ogroman korak u dobrom smjeru.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 11:43 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Ne znam da li je jedna pojedinost prosla nezapazeno na forumu i u javnosti.Rijec je o recenici iz saopstenja OHR po kojoj izvori prava za djelovanje OHR-a jesu Dejtonski sporazum i rezolucije SB UN. Dakle ni sam OHR takozvana Bonska ovlascenja vise ne smatra za valjan pravni osnov sto je jedan ogroman korak u dobrom smjeru. Ovo trebaju svi pogledati. Nevjerovatan izvor informacija. Dočepao se Mile papira vjerovatno preko Rusa i sve objasnio. OHR je poslije ovog završena priča. Zato su onako tanka saopštenja OHR i Hambasade. Majku im jebem lopovsku i prevarantsku, *** raspala. Samo pogledajte video. Obavezno.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 12:28 |
|
|
1:07:30 Nedavno je lik iz EU pitao Predsjedništvo možemo li mi u BiH mirno razići. 2 muslimanska člana Predsjedništva znaju da se to desilo. Hajde da skontamo ko bi to mogao biti? Sa kim se nedavno sastalo Predsjedništvo?
|
|
Vrh |
|
|
Lars Dietrich
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 12:36 |
|
|
Moje pjesme, moji snovi. https://www.klix.ba/vijesti/bih/denis-zvizdic-pet-dodikovih-krivih-navoda-i-zasto-je-prica-o-otcjepljenju-bajka/210311025Krivi navod 1. - RS je potpisnica Dejtonskog sporazuma. " Jedna od potpisnica Dejtonskog sporazuma nije RS, već SR Jugoslavija, čime je de iure potvrđen čin umiješanosti Miloševićeve Jugoslavije u rat u BiH, a time i agresije na međunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu, što je potvrdio i Međunarodni sud pravde". Krivi navod 2. - Krajnje je vrijeme da Ured visokog predstavnika bude zatvoren. "Ured visokog predstavnika je ustavna kategorija utvrđena Aneksom 10. Dejtonskog sporazuma, rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a i vrhovni je tumač Dejtonskog sporazuma. Dok god postoji Detonski sporazum mora postojati i OHR, osim ako PIC ne odluči drugačije. Dakle, Dodik koji traži 'zaštitu Dejtona', ovakvim prijedlogom ustvari želi raspakovati Dejton". Krivi navod 3. - Treba ukinuti međunarodne vojne snage u BiH. "Dok god postoje separatističke i hegemonističke težnje i pojedinci koji ih promoviraju poput Milorada Dodika, treba da postoje pojačane međunarodne vojne snage u BiH, radi očuvanja mira u BiH, a Dejtonski sporazum je prije svega mirovni sporazum". Krivi navod 4. - RS ima pravo na samoopredjeljenje. "Entitet u sastavu suverene i međunarodno priznate države, odnosno jedan od naroda koji živi na tom području, ne može se u međunarodnopravnom smislu pozivati na samoopredjeljenje (koje je u međunarodno pravo uvedeno 1946. godine sa ciljem da se neke afričke i azijske zemlje oslobode kolonijalne vlasti). Iznad prava na samoopredjeljenje je teritorijalni integritet i suverenitet svake države, koji je i u Ustavu BiH vrhovno načelo. Dakle, da bi jedna teritorijalno-politička jedinica u sastavu suverene države ili narod mogao konzumirati pravo na samoopredjeljenje, mora postojati saglasnost države koja ima suverenitet i teritorijalni integritet, što u slučaju BiH nikada neće biti moguće". Krivi navod 5. - Treba pokrenuti razgovore o mirnom razlazu. " Ne postoji mogućnost mirnog razlaza. A, ako bi neko u RS-u bio toliko neodgovoran i suicidno orijentisan da se ikada odluči na takav scenarij, jedino što bi se dogodilo jeste nestanak entiteta RS. (Takvi avanturisti trebaju imati u vidu sudbinu Abhazije ili Južne Osetije). Detaljnijom analizom bi i ostali Dodikovi zaključci bili potpuno osporeni. "Zbog toga pozivam stanovništvo entiteta RS da ne nasjeda na ove populističke provokacije kojima se želi skrenuti pažnja s ogromnih ekonomskih problema s kojima se suočavaju građani RS-a, kao i katastrofalnog odgovora na pandemiju koronavirusa", zaključio je Zvizdić.
_________________ Vidimo se u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 12:40 |
|
|
A što je sa sudbinom Abhazije i Južne Osetije? Obje su se odcijepile iako je Gruzija država za razliku od BiH
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 12:45 |
|
|
Zvizdić, jednom nogom izašao iz stranke, nam objašnjava stav SDA. Nimalo uvjerljivo.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
šukrija
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 12:47 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2013, 22:35 Postovi: 1356 Lokacija: u prolazu
|
Rika sv Vida je napisao/la: A što je sa sudbinom Abhazije i Južne Osetije? Obje su se odcijepile iako je Gruzija država za razliku od BiH A tko ih je priznao, osim Rusije?
_________________ When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace - Jimi Hendrix
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 12:52 |
|
|
Ova 1. točka već nije istinita. Jer bila je ona famozna sjednica u BG gdje su se svađali oko te punomoći RS-a, koja je prihvaćena, tako da je Slobo mogao sam raditi što je radio.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 12:52 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: A što je sa sudbinom Abhazije i Južne Osetije? Obje su se odcijepile iako je Gruzija država za razliku od BiH To je samo jedna od Zvizdicevih gluposti. Kaže da je potpisom SRJ na Dejtonski sporazum potvrđena agresija. Pa gdje ima da agresor dobije pola države na koju je izvršio agresiju? I gdje u presudi MSP stoji da je Srbija izvršila agresiju na BiH?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 12:55 |
|
|
Lars Dietrich je napisao/la: Moje pjesme, moji snovi. https://www.klix.ba/vijesti/bih/denis-zvizdic-pet-dodikovih-krivih-navoda-i-zasto-je-prica-o-otcjepljenju-bajka/210311025Krivi navod 1. - RS je potpisnica Dejtonskog sporazuma. " Jedna od potpisnica Dejtonskog sporazuma nije RS, već SR Jugoslavija, čime je de iure potvrđen čin umiješanosti Miloševićeve Jugoslavije u rat u BiH, a time i agresije na međunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu, što je potvrdio i Međunarodni sud pravde". Krivi navod 2. - Krajnje je vrijeme da Ured visokog predstavnika bude zatvoren. "Ured visokog predstavnika je ustavna kategorija utvrđena Aneksom 10. Dejtonskog sporazuma, rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a i vrhovni je tumač Dejtonskog sporazuma. Dok god postoji Detonski sporazum mora postojati i OHR, osim ako PIC ne odluči drugačije. Dakle, Dodik koji traži 'zaštitu Dejtona', ovakvim prijedlogom ustvari želi raspakovati Dejton". Krivi navod 3. - Treba ukinuti međunarodne vojne snage u BiH. "Dok god postoje separatističke i hegemonističke težnje i pojedinci koji ih promoviraju poput Milorada Dodika, treba da postoje pojačane međunarodne vojne snage u BiH, radi očuvanja mira u BiH, a Dejtonski sporazum je prije svega mirovni sporazum". Krivi navod 4. - RS ima pravo na samoopredjeljenje. "Entitet u sastavu suverene i međunarodno priznate države, odnosno jedan od naroda koji živi na tom području, ne može se u međunarodnopravnom smislu pozivati na samoopredjeljenje (koje je u međunarodno pravo uvedeno 1946. godine sa ciljem da se neke afričke i azijske zemlje oslobode kolonijalne vlasti). Iznad prava na samoopredjeljenje je teritorijalni integritet i suverenitet svake države, koji je i u Ustavu BiH vrhovno načelo. Dakle, da bi jedna teritorijalno-politička jedinica u sastavu suverene države ili narod mogao konzumirati pravo na samoopredjeljenje, mora postojati saglasnost države koja ima suverenitet i teritorijalni integritet, što u slučaju BiH nikada neće biti moguće". Krivi navod 5. - Treba pokrenuti razgovore o mirnom razlazu. " Ne postoji mogućnost mirnog razlaza. A, ako bi neko u RS-u bio toliko neodgovoran i suicidno orijentisan da se ikada odluči na takav scenarij, jedino što bi se dogodilo jeste nestanak entiteta RS. (Takvi avanturisti trebaju imati u vidu sudbinu Abhazije ili Južne Osetije). Detaljnijom analizom bi i ostali Dodikovi zaključci bili potpuno osporeni. "Zbog toga pozivam stanovništvo entiteta RS da ne nasjeda na ove populističke provokacije kojima se želi skrenuti pažnja s ogromnih ekonomskih problema s kojima se suočavaju građani RS-a, kao i katastrofalnog odgovora na pandemiju koronavirusa", zaključio je Zvizdić. A ko je Zvizdić? Nebitno. Nego šta kažu jutros kod tebe đematlije na onako tanko saopštenje OHRa i Hambasade? Aj izvidi pa nam javi.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 12:58 |
|
|
Evo je sve pisao Kasim Trnka. Vidi se iz br. 4. Ne postoji međunarodno pravo za neke selektivno odabrane afričke ili azijske zemlje.
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 12:59 |
|
|
šukrija je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: A što je sa sudbinom Abhazije i Južne Osetije? Obje su se odcijepile iako je Gruzija država za razliku od BiH A tko ih je priznao, osim Rusije? Još nekoliko zemalja, ali to je nebitno. Prije rata u Gruziji nije ih priznavao niko. Osim toga, Zvizdic kaže da će RS nestati i pravi poređenje sa Abhazijom i JO. Ne valja mu paralela.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 12:59 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: A što je sa sudbinom Abhazije i Južne Osetije? Obje su se odcijepile iako je Gruzija država za razliku od BiH Pa dobro nije nam baš želja da postanemo zajebancije poput Abhazije, Osetije ili Kosova. To možemo odmah. Cilj je natjerati MZ da legalno prihvati raspad BiH.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 13:13 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
novovrijeme je napisao/la: Nedavno je lik iz EU pitao Predsjedništvo možemo li mi u BiH mirno razići. 2 muslimanska člana Predsjedništva znaju da se to desilo. Hajde da skontamo ko bi to mogao biti? Sa kim se nedavno sastalo Predsjedništvo? https://www.klix.ba/vijesti/bih/poceo-s ... /201121015Sumnjam da je Borell ali ovaj drugi bi već mogao. https://www.klix.ba/vijesti/bih/clanovi ... /200930079
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 13:16 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: 1:07:30 Nedavno je lik iz EU pitao Predsjedništvo možemo li mi u BiH mirno razići. 2 muslimanska člana Predsjedništva znaju da se to desilo. Hajde da skontamo ko bi to mogao biti? Sa kim se nedavno sastalo Predsjedništvo? Dodik je znao puno puta nešto javno reći što se nebi smjelo, a ipak se ispostavilo istinito. Čovjek jednostavno nema straha prema drugim političarima, on je takve vjerovatno tuko u osnovnoj školi i krao im pare. Moja pretpostavka je da se radi o Francuskoj.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 13:18 |
|
|
HHerceg je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Nedavno je lik iz EU pitao Predsjedništvo možemo li mi u BiH mirno razići. 2 muslimanska člana Predsjedništva znaju da se to desilo. Hajde da skontamo ko bi to mogao biti? Sa kim se nedavno sastalo Predsjedništvo? https://www.klix.ba/vijesti/bih/poceo-s ... /201121015Sumnjam da je Borell ali ovaj drugi bi već mogao. https://www.klix.ba/vijesti/bih/clanovi ... /200930079Pa poprilično davno su bili ti sastanci. Ovo je moralo biti nedavno. Ne bi Mile izdržao dugo da ne kaže šta se desilo.
|
|
Vrh |
|
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 13:20 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: A što je sa sudbinom Abhazije i Južne Osetije? Obje su se odcijepile iako je Gruzija država za razliku od BiH Pa dobro nije nam baš želja da postanemo zajebancije poput Abhazije, Osetije ili Kosova. To možemo odmah. Cilj je natjerati MZ da legalno prihvati raspad BiH. Natjerati? Pa ne možeš to postići sa onakvom rezolucijom skupštine u kojoj si popljuvao njihovog visokog predstavnika. To samo izaziva bijes u nekih koji odlučuju o sudbini BiH. Treba krenuti od demokratske volje konstitutivnog naroda koju treba uobličiti političkim strankama koje to javno zagovaraju i referendumom (koji po ničemu ne može biti prijetnja miru ako se pitanje uobliči kako treba) i dipliti samo o demokraciji, ljudskim pravima i o ničemu drugome. Istina, scenarij mirnog raspada BiH je kompliciran do kraja, no dobro bi bilo da bar jedna strana stavi karte na stol i ponudi pregovore, pa da ostali odbijaju ili daju svoje opcije i onda neka stvari tako stoje dok neke promijenjene okolnosti ne ponukaju strane da mijenjaju stavove. A kako bi to bilo sada u praksi, vidi se na onoj drugoj temi iz politike, većina vas iz RS bi ono što već imaju, neki iz BG bi DGG, neki iz ZG Banjaluku i Bihaćku županiju,...
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 13:25 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa dobro nije nam baš želja da postanemo zajebancije poput Abhazije, Osetije ili Kosova. To možemo odmah. Cilj je natjerati MZ da legalno prihvati raspad BiH.
Natjerati? Pa ne možeš to postići sa onakvom rezolucijom skupštine u kojoj si popljuvao njihovog visokog predstavnika. To samo izaziva bijes u nekih koji odlučuju o sudbini BiH. Treba krenuti od demokratske volje konstitutivnog naroda koju treba uobličiti političkim strankama koje to javno zagovaraju i referendumom (koji po ničemu ne može biti prijetnja miru ako se pitanje uobliči kako treba) i dipliti samo o demokraciji, ljudskim pravima i o ničemu drugome. Istina, scenarij mirnog raspada BiH je kompliciran do kraja, no dobro bi bilo da bar jedna strana stavi karte na stol i ponudi pregovore, pa da ostali odbijaju ili daju svoje opcije i onda neka stvari tako stoje dok neke promijenjene okolnosti ne ponukaju strane da mijenjaju stavove. A kako bi to bilo sada u praksi, vidi se na onoj drugoj temi iz politike, većina vas iz RS bi ono što već imaju, neki iz BG bi DGG, neki iz ZG Banjaluku i Bihaćku županiju,... O granicama RS nema diskusije. To zaboravite odmah. A što se tiče VP on nema više podršku ni svoje žene. Taj *** je svoje završio može slobodno kući u Austriju. Neće biti ni novog VP. Citat: Kalabuhov: Vrijeme je za zatvaranje OHR-aAmbasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov izjavio je danas da je principijelan stav njegove zemlje da je vrijeme za zatvaranje OHR-a u BiH. https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=424594
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 13:26 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Lars Dietrich je napisao/la: Moje pjesme, moji snovi. https://www.klix.ba/vijesti/bih/denis-zvizdic-pet-dodikovih-krivih-navoda-i-zasto-je-prica-o-otcjepljenju-bajka/210311025Krivi navod 1. - RS je potpisnica Dejtonskog sporazuma. " Jedna od potpisnica Dejtonskog sporazuma nije RS, već SR Jugoslavija, čime je de iure potvrđen čin umiješanosti Miloševićeve Jugoslavije u rat u BiH, a time i agresije na međunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu, što je potvrdio i Međunarodni sud pravde". Krivi navod 2. - Krajnje je vrijeme da Ured visokog predstavnika bude zatvoren. "Ured visokog predstavnika je ustavna kategorija utvrđena Aneksom 10. Dejtonskog sporazuma, rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a i vrhovni je tumač Dejtonskog sporazuma. Dok god postoji Detonski sporazum mora postojati i OHR, osim ako PIC ne odluči drugačije. Dakle, Dodik koji traži 'zaštitu Dejtona', ovakvim prijedlogom ustvari želi raspakovati Dejton". Krivi navod 3. - Treba ukinuti međunarodne vojne snage u BiH. "Dok god postoje separatističke i hegemonističke težnje i pojedinci koji ih promoviraju poput Milorada Dodika, treba da postoje pojačane međunarodne vojne snage u BiH, radi očuvanja mira u BiH, a Dejtonski sporazum je prije svega mirovni sporazum". Krivi navod 4. - RS ima pravo na samoopredjeljenje. "Entitet u sastavu suverene i međunarodno priznate države, odnosno jedan od naroda koji živi na tom području, ne može se u međunarodnopravnom smislu pozivati na samoopredjeljenje (koje je u međunarodno pravo uvedeno 1946. godine sa ciljem da se neke afričke i azijske zemlje oslobode kolonijalne vlasti). Iznad prava na samoopredjeljenje je teritorijalni integritet i suverenitet svake države, koji je i u Ustavu BiH vrhovno načelo. Dakle, da bi jedna teritorijalno-politička jedinica u sastavu suverene države ili narod mogao konzumirati pravo na samoopredjeljenje, mora postojati saglasnost države koja ima suverenitet i teritorijalni integritet, što u slučaju BiH nikada neće biti moguće". Krivi navod 5. - Treba pokrenuti razgovore o mirnom razlazu. " Ne postoji mogućnost mirnog razlaza. A, ako bi neko u RS-u bio toliko neodgovoran i suicidno orijentisan da se ikada odluči na takav scenarij, jedino što bi se dogodilo jeste nestanak entiteta RS. (Takvi avanturisti trebaju imati u vidu sudbinu Abhazije ili Južne Osetije). Detaljnijom analizom bi i ostali Dodikovi zaključci bili potpuno osporeni. "Zbog toga pozivam stanovništvo entiteta RS da ne nasjeda na ove populističke provokacije kojima se želi skrenuti pažnja s ogromnih ekonomskih problema s kojima se suočavaju građani RS-a, kao i katastrofalnog odgovora na pandemiju koronavirusa", zaključio je Zvizdić. Sta fali Abhaziji i Juznoj Osetiji ? Bili su dio Gruzije koju mrze koliko i Srbi tkz BiH. Sada su defakto dio Rusije, koja je tokom istorije bila prijateljski nastrojena prema njima, sacuvali su identitet, imaju svi ruske pasose, pa mogu da i putuju. Mozda nikad nece biti priznati od Zapada, a koji ce im to tacno k?
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 13:29 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: 1:07:30 Nedavno je lik iz EU pitao Predsjedništvo možemo li mi u BiH mirno razići. 2 muslimanska člana Predsjedništva znaju da se to desilo. Hajde da skontamo ko bi to mogao biti? Sa kim se nedavno sastalo Predsjedništvo? josep-borell ? Johann Sattler?
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Lars Dietrich
|
Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH Postano: 11 ožu 2021, 13:37 |
|
|
_________________ Vidimo se u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|