HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 ožu 2024, 04:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 384 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Citat:
Ovo je prijedlog zaključaka u NSRS-u: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH

Predloženi zaključci o kojima će se glasati:

Narodna skupština RS-a konstatuje da su u skladu sa Aneksom 10. Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, čiji potpisnik je i Republika Srpska, samo strane ugovornice nadležne da "traže postavljanje Visokog predstavnika ... kako bi pomogao stranama u njihovim naporima da mobilišu te, po potrebi koordinišu aktivnostima organizacija i agencija koje su uključene u civilne aspekte mirovnog rješenja, izvršavajući navedene zadatke...“ Brojni visoki predstavnici su bezobzirno urušavali vladavinu prava, kršeći međunarodno i domaće pravo, ignorišući usko definisana ograničenja mandata dodijeljenog visokom predstavniku Aneksom 10.

Zanemarivanjem demokratskih i ustavnih procesa, kao i jasnih uslova Dejtonskog sporazuma, visoki predstavnik je, bez ikakvog pravnog ovlašćenja, nametnuo u BiH brojne zakone, kao i 105 amandmana na ustave entiteta. Visoki predstavnik je vršio vansudska kažnjavanja stotina građana BiH, poništavao odluke sudova, uključujući i odluke Ustavnog suda BiH, te donio naredbu kojom se zabranjuju bilo kakva postupanja u vezi sa osporavanjima odluka visokog predstavnika. Visoki predstavnik na drastičan način zanemaruje interese i prava konstitutivnih naroda, dajući neprihvatljive kvalifikacije i uvrede na račun čitavog srpskog naroda. Nelegalni i nepromišljeni diktati visokog predstavnika nanijeli su nemjerljivu štetu funkcionalnosti i političkoj kulturi BiH, urušavajući u velikoj mjeri poštovanje vladavine prava.

Narodna skupština RS-a konstatuje da se obaveza Republike Srpske kao strane ugovornice Aneksa 10. da sarađuje sa visokim predstavnikom, odnosi na aktivnosti usmjerene na sprovođenje Aneksa 10. uz poštovanje vladavine prava, Ustava BiH, te domaćeg i međunarodnog prava, a što obuhvata: prihvatanje ograničenja mandata definisanih Aneksom 10; prihvatanje činjenice da se nadležnost visokog predstavnika odnosi isključivo na tumačenje Aneksa 10; poštovanje i primjenu Ustava BiH, uključujući odredbe kojima se uređuju demokratski postupak donošenja zakona i garancije zaštite ljudskih prava građana BiH. Imajući u vidu značajna kršenja Aneksa 10. od strane visokih predstavnika nastala samovlasnim proširenjem ovlaštenja jasno određenih u Aneksu 10, kao i dugotrajnu praksu zanemarivanja vladavine prava i Ustava BiH od strane visokog predstavnika, RS ne pristaje na prihvatanje nezakonitih diktata visokog predstavnika.

Narodna skupština RS-a uvažava svakog predstavnika međunarodne zajednice koji iskreno želi da pomogne BiH. ipak, zbog elementarnog nepoštovanja vladavine prava u vidu kršenja Aneksa 10. kakvo je ispoljeno od strane svih visokih predstavnika, RS ne može prihvatiti nametanje bilo koje ličnosti za visokog predstavnika, podsjećajući da je postavljenje visokog predstavnika uslovljeno saglasnošću strana potpisnica Aneksa 10. Dejtonskog sporazuma. S tim u vezi, Narodna skupština Republike Srpske smatra da su dosadašnja nominovanja, izbor i potvrđivanje visokog predstavnika suprotna Aneksu 10, nedovoljno transparentni, jer nije uvažavana neophodnost konsultacija i pribavljanja saglasnosti strana, kako je predviđeno Aneksom 10. Ovo predstavlja dovoljan osnov za odbacivanje bilo kog imenovanja visokog predstavnika 6bez procedure predviđene Aneksom 10.

Narodna skupština kao najviši organ Republike Srpske, strane potpisnice Aneksa 10. Sporazuma o sprovođenju civilnog dijela mirovnog rješenja, će obavijestiti strane potpisnice tog aneksa o ovim stavovima, a posebno s prijedlogom da se ukine visoki predstavnik i preispitaju odluke visokih predstavnika donesene izvan mandata utvrđenog Aneksom 10.

Narodna skupština RS-a zadužuje Vladu Republike Srpske da formira međunarodni pravni tim sa ciljem podnošenja tužbi protiv visokih predstavnika koji su kršeći Dejtonski sporazum i njegov Aneks 10, kršili međunarodno pravo zloupotrebljavajući svoj mandat.

Narodna skutpitina RS-a smatra da je sprovođenje civilnog dijela mirovnog sporazuma odavno postignuto, a da su prisustvo i aktivnosti Kancelarije visokog predstavnika već dugi niz godina ozbiljan teret napretku BiH i nespojivi su sa pojmom Ustava BiH, te predstavljaju prepreku pa njenom putu ka svropskim integracijama. Nakon 25 godina mira u BiH, krajnje je vrijeme da Kancelarija visokog predstavnika bude zatvorena i da odgovornost za budućnost i funkcionisanje BiH postane isključivo pravo i nadležnost naroda u BiH i njihovih političkih predstavnika, bez stranog uplitanja ili druge vrste ugrožavanja demokratskih procesa i mehanizama propisanih Ustavom BiH.

Narodna skupština RS-a konstatuje da protekom 25 godina od uspostavljanja mira u BiH nije bilo sukoba niti su oni mogući, prestaje potreba i za vojnim dijelom misije po Aneksu 1 A Dejtonskog sporazuma. To potvrđuje i činjenica da je od prvobitnih 60 hiljada vojnika misije IFOR, koje je mijenjala ime u SFOR, već godinama u BiH samo ograničeni kontingent evropske misije EUFOR sa 600 vojnika.

Narodna skupština RS-a smatra da je konačno došlo vrijeme da Bosna i Hercegovina sa svoja dva entiteta i tri konstitutivna naroda, preuzme odgovornost za vlastiti razvoj u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim pravom koje je integralni dio pravnog sistema BiH. Ako to ne bude na dnevnom redu u skorije vrijeme, treba pokrenuti razgovore o mirnom razlazu, u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija koja garantuje svakom narodu pravo na samopredjeljenje i Međunarodnim paktom o građanskim i političkim pravima i Paktom o privrednim, socijalnim i kulturnim pravima, koji su po Aneksu 1. na Aneks 4, sastavni dio Ustava BiH, u kojima piše: "Svi NARODI imaju pravo na samoopredeljenje. Na osnovu ovog prava, oni slobodno određuju svoj politički status i slobodno obezbeđuju svoj ekonomski, socijalni i kulturni razvoj. Da bi postigli svoje ciljeve, svi NARODI mogu slobodno da raspolažu svojim bogatstvima i svojim prirodnim izvorima, bez štete po obaveze koje proističu iz međunarodne privredne saradnje, zasnovane na principu uzajamnog interesa i međunarodnog prava. Jedan NAROD ne može ni u kom slučaju da bude lišen svojih vlastitih sredstava za život. Države članice ovog pakta, uključujući tu i one države koje su odgovorne za upravljanje | nesamostalnim – teritorijama i teritorijama – pod starateljstvom, dužis su da pomažu ostnarsne prana Naroda na samoopredeljenje i da poštuju ono prano shodco odredbama Povelje Ujedinjenih nacija."

Narodna skupština RS-a zadužuje Vladu Republike Srpske da formira ekspertske timove domaćih i stranih stručnjaka 32 svaku oblast, gdje je prenesena Nadležnost sa Republike Srpske, sa ciljem da izuči i pravno obrazloži prirodu kršenja Aneksa Dejtonskog sporazuma, a naročito Ustava BiH i predlaže procedure za donošenje u Republici Sriskoj povih zakona i akata kako bi se te nadležnosti ponovo uspostavile na nivou Republike Srpske, Sve to mora biti urađeno u skladu sa slovom Ustava BiH i Ustava RS-a.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-je- ... /210310114


E sad da vidimo kakvom žestinom će MZ fašisti braniti BiH.
Ima li trenutno prolaza ili nema.
Valja se svako malo testirati puls MZ.
Čim nanjušimo da imamo prolaz odosmo mi. :zivili

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2009, 17:09
Postovi: 18442
MZ je dala signal da Bosnjama nece pomagati u njihovoj politici, tako da je sad savrsen tajming sa srpsku politiku!

Medjutim, imaju Bosnje svoje heroje branioce jedne i jedine!
Željko Komšić: Ako Dodik želi osamostaljenje RS-a, neka pokuša i za dva dana doživio bi debakl

slika
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko- ... /210310120

_________________
Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 ruj 2020, 21:28
Postovi: 3917
Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
Dodick opet loži Srbe na rat, klanje, pogibelj i traktore.

To može odraditi samo dogovor u SB UN. Golemih globalnih igrača, ne džiber sa čevljanske koride.

_________________
Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
K:M je napisao/la:
Dodick opet loži Srbe na rat, klanje, pogibelj i traktore.

To može odraditi samo dogovor u SB UN. Golemih globalnih igrača, ne džiber sa čevljanske koride.


Pa kako ćeš se dogovarati u SBUN ako za početak ne pošelješ poruku da želiš nezavisnost.
Ovo je test da vidimo možemo li krenuti u tom pravcu.
A put je dug... i miran.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:23 
Offline

Pridružen/a: 24 sij 2019, 19:33
Postovi: 2183
Naša puna podrška. Istraj Mile, uz tebe smo.
Da se više ovo riješi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:24 
Offline

Pridružen/a: 24 sij 2019, 19:33
Postovi: 2183
novovrijeme je napisao/la:
Citat:
Ovo je prijedlog zaključaka u NSRS-u: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH

Predloženi zaključci o kojima će se glasati:

Narodna skupština RS-a konstatuje da su u skladu sa Aneksom 10. Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, čiji potpisnik je i Republika Srpska, samo strane ugovornice nadležne da "traže postavljanje Visokog predstavnika ... kako bi pomogao stranama u njihovim naporima da mobilišu te, po potrebi koordinišu aktivnostima organizacija i agencija koje su uključene u civilne aspekte mirovnog rješenja, izvršavajući navedene zadatke...“ Brojni visoki predstavnici su bezobzirno urušavali vladavinu prava, kršeći međunarodno i domaće pravo, ignorišući usko definisana ograničenja mandata dodijeljenog visokom predstavniku Aneksom 10.

Zanemarivanjem demokratskih i ustavnih procesa, kao i jasnih uslova Dejtonskog sporazuma, visoki predstavnik je, bez ikakvog pravnog ovlašćenja, nametnuo u BiH brojne zakone, kao i 105 amandmana na ustave entiteta. Visoki predstavnik je vršio vansudska kažnjavanja stotina građana BiH, poništavao odluke sudova, uključujući i odluke Ustavnog suda BiH, te donio naredbu kojom se zabranjuju bilo kakva postupanja u vezi sa osporavanjima odluka visokog predstavnika. Visoki predstavnik na drastičan način zanemaruje interese i prava konstitutivnih naroda, dajući neprihvatljive kvalifikacije i uvrede na račun čitavog srpskog naroda. Nelegalni i nepromišljeni diktati visokog predstavnika nanijeli su nemjerljivu štetu funkcionalnosti i političkoj kulturi BiH, urušavajući u velikoj mjeri poštovanje vladavine prava.

Narodna skupština RS-a konstatuje da se obaveza Republike Srpske kao strane ugovornice Aneksa 10. da sarađuje sa visokim predstavnikom, odnosi na aktivnosti usmjerene na sprovođenje Aneksa 10. uz poštovanje vladavine prava, Ustava BiH, te domaćeg i međunarodnog prava, a što obuhvata: prihvatanje ograničenja mandata definisanih Aneksom 10; prihvatanje činjenice da se nadležnost visokog predstavnika odnosi isključivo na tumačenje Aneksa 10; poštovanje i primjenu Ustava BiH, uključujući odredbe kojima se uređuju demokratski postupak donošenja zakona i garancije zaštite ljudskih prava građana BiH. Imajući u vidu značajna kršenja Aneksa 10. od strane visokih predstavnika nastala samovlasnim proširenjem ovlaštenja jasno određenih u Aneksu 10, kao i dugotrajnu praksu zanemarivanja vladavine prava i Ustava BiH od strane visokog predstavnika, RS ne pristaje na prihvatanje nezakonitih diktata visokog predstavnika.

Narodna skupština RS-a uvažava svakog predstavnika međunarodne zajednice koji iskreno želi da pomogne BiH. ipak, zbog elementarnog nepoštovanja vladavine prava u vidu kršenja Aneksa 10. kakvo je ispoljeno od strane svih visokih predstavnika, RS ne može prihvatiti nametanje bilo koje ličnosti za visokog predstavnika, podsjećajući da je postavljenje visokog predstavnika uslovljeno saglasnošću strana potpisnica Aneksa 10. Dejtonskog sporazuma. S tim u vezi, Narodna skupština Republike Srpske smatra da su dosadašnja nominovanja, izbor i potvrđivanje visokog predstavnika suprotna Aneksu 10, nedovoljno transparentni, jer nije uvažavana neophodnost konsultacija i pribavljanja saglasnosti strana, kako je predviđeno Aneksom 10. Ovo predstavlja dovoljan osnov za odbacivanje bilo kog imenovanja visokog predstavnika 6bez procedure predviđene Aneksom 10.

Narodna skupština kao najviši organ Republike Srpske, strane potpisnice Aneksa 10. Sporazuma o sprovođenju civilnog dijela mirovnog rješenja, će obavijestiti strane potpisnice tog aneksa o ovim stavovima, a posebno s prijedlogom da se ukine visoki predstavnik i preispitaju odluke visokih predstavnika donesene izvan mandata utvrđenog Aneksom 10.

Narodna skupština RS-a zadužuje Vladu Republike Srpske da formira međunarodni pravni tim sa ciljem podnošenja tužbi protiv visokih predstavnika koji su kršeći Dejtonski sporazum i njegov Aneks 10, kršili međunarodno pravo zloupotrebljavajući svoj mandat.

Narodna skutpitina RS-a smatra da je sprovođenje civilnog dijela mirovnog sporazuma odavno postignuto, a da su prisustvo i aktivnosti Kancelarije visokog predstavnika već dugi niz godina ozbiljan teret napretku BiH i nespojivi su sa pojmom Ustava BiH, te predstavljaju prepreku pa njenom putu ka svropskim integracijama. Nakon 25 godina mira u BiH, krajnje je vrijeme da Kancelarija visokog predstavnika bude zatvorena i da odgovornost za budućnost i funkcionisanje BiH postane isključivo pravo i nadležnost naroda u BiH i njihovih političkih predstavnika, bez stranog uplitanja ili druge vrste ugrožavanja demokratskih procesa i mehanizama propisanih Ustavom BiH.

Narodna skupština RS-a konstatuje da protekom 25 godina od uspostavljanja mira u BiH nije bilo sukoba niti su oni mogući, prestaje potreba i za vojnim dijelom misije po Aneksu 1 A Dejtonskog sporazuma. To potvrđuje i činjenica da je od prvobitnih 60 hiljada vojnika misije IFOR, koje je mijenjala ime u SFOR, već godinama u BiH samo ograničeni kontingent evropske misije EUFOR sa 600 vojnika.

Narodna skupština RS-a smatra da je konačno došlo vrijeme da Bosna i Hercegovina sa svoja dva entiteta i tri konstitutivna naroda, preuzme odgovornost za vlastiti razvoj u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim pravom koje je integralni dio pravnog sistema BiH. Ako to ne bude na dnevnom redu u skorije vrijeme, treba pokrenuti razgovore o mirnom razlazu, u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija koja garantuje svakom narodu pravo na samopredjeljenje i Međunarodnim paktom o građanskim i političkim pravima i Paktom o privrednim, socijalnim i kulturnim pravima, koji su po Aneksu 1. na Aneks 4, sastavni dio Ustava BiH, u kojima piše: "Svi NARODI imaju pravo na samoopredeljenje. Na osnovu ovog prava, oni slobodno određuju svoj politički status i slobodno obezbeđuju svoj ekonomski, socijalni i kulturni razvoj. Da bi postigli svoje ciljeve, svi NARODI mogu slobodno da raspolažu svojim bogatstvima i svojim prirodnim izvorima, bez štete po obaveze koje proističu iz međunarodne privredne saradnje, zasnovane na principu uzajamnog interesa i međunarodnog prava. Jedan NAROD ne može ni u kom slučaju da bude lišen svojih vlastitih sredstava za život. Države članice ovog pakta, uključujući tu i one države koje su odgovorne za upravljanje | nesamostalnim – teritorijama i teritorijama – pod starateljstvom, dužis su da pomažu ostnarsne prana Naroda na samoopredeljenje i da poštuju ono prano shodco odredbama Povelje Ujedinjenih nacija."

Narodna skupština RS-a zadužuje Vladu Republike Srpske da formira ekspertske timove domaćih i stranih stručnjaka 32 svaku oblast, gdje je prenesena Nadležnost sa Republike Srpske, sa ciljem da izuči i pravno obrazloži prirodu kršenja Aneksa Dejtonskog sporazuma, a naročito Ustava BiH i predlaže procedure za donošenje u Republici Sriskoj povih zakona i akata kako bi se te nadležnosti ponovo uspostavile na nivou Republike Srpske, Sve to mora biti urađeno u skladu sa slovom Ustava BiH i Ustava RS-a.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-je- ... /210310114


E sad da vidimo kakvom žestinom će MZ fašisti braniti BiH.
Ima li trenutno prolaza ili nema.
Valja se svako malo testirati puls MZ.
Čim nanjušimo da imamo prolaz odosmo mi. :zivili

Ovo je najavljivao više od 10x. Hoće li bar jednom istrajati.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2009, 17:09
Postovi: 18442
K:M je napisao/la:
Dodick opet loži Srbe na rat, klanje, pogibelj i traktore.

To može odraditi samo dogovor u SB UN. Golemih globalnih igrača, ne džiber sa čevljanske koride.


Mislim da ovaj put nije lozenje. Uz obezbedjenu podrsku nekih stranih krugova, a verujem da je ima, moze se proglasiti prekid drzavopravni veza sa muslimansko-hrvatskom federacijom, i mogu se dovesti stvari pred svrsen cin.

_________________
Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 kol 2020, 11:37
Postovi: 15347
Sretno :zivili

Mi tek moramo povuć granice, otprilike ovako
Privitak:
512px-Canton_10_in_Federation_of_Bosnia_and_Herzegovina.svg.png
512px-Canton_10_in_Federation_of_Bosnia_and_Herzegovina.svg.png [ 76.21 KiB | Pogledano 6616 put/a. ]

_________________
Broj učenika u osnovnim školama u USK
2013/2014 - 25,758
2023/2024 - 15,503


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Bosnjak007 je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

E sad da vidimo kakvom žestinom će MZ fašisti braniti BiH.
Ima li trenutno prolaza ili nema.
Valja se svako malo testirati puls MZ.
Čim nanjušimo da imamo prolaz odosmo mi. :zivili

Ovo je najavljivao više od 10x. Hoće li bar jednom istrajati.


Pa najavljivaće još 100 puta.
Tako se testira puls MZ.
Ne može drugačije.
Znam da vas nervira al jbg, smrt BiH će biti lagana tako da opusti se.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650


Nisam još pogledao.
Kad pogledam komentarisaćemo.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:28 
Offline

Pridružen/a: 18 pro 2020, 08:01
Postovi: 6589
Lokacija: Srpska Vojvodina
I zamisli Muslimane koji ovako nesto moraju slusati svakoga dana...? Nije ni cudo sto beze glavom bez obzira...

_________________
Vucic: Srbija najbolji prijatelj Kine u Evropi


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 ruj 2020, 21:28
Postovi: 3917
Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
Svaki Srbin glasa za ujedinjenje.
Ali dok je zapadnih križara i nato, to je nemoguće.

Kao globalnih gospodara. Bespredmetno.

Samo uvod u sukobe, krv i rat.

Za TUĐE INTERESE.

Dok se gomilaju vile na Dedinju.

_________________
Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 29911
Super.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

772 of 2558 - 30.18%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 ruj 2020, 21:28
Postovi: 3917
Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
Svaki hrvatski domoljubi se raduje i plješće srpskoj gluposti i klaonici.

Što je prirodno stanje stvari i

LEGITIMNO STAJALIŠTE.

_________________
Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:32 
Offline

Pridružen/a: 18 pro 2020, 08:01
Postovi: 6589
Lokacija: Srpska Vojvodina
Ovavke objave treba raditi svakog dana, da ih se sto vise pakuje i seli.

_________________
Vucic: Srbija najbolji prijatelj Kine u Evropi


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 19 svi 2013, 19:35
Postovi: 284
Lokacija: Njemacka
Rika sv Vida je napisao/la:
Sretno :zivili

Mi tek moramo povuć granice, otprilike ovako
Privitak:
512px-Canton_10_in_Federation_of_Bosnia_and_Herzegovina.svg.png


Tako nekako. Najrealnije


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 kol 2020, 11:37
Postovi: 15347
Priča o gluposti netko tko spominje zapadne ''križare''

_________________
Broj učenika u osnovnim školama u USK
2013/2014 - 25,758
2023/2024 - 15,503


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 pro 2015, 09:33
Postovi: 15978
..evo i Srbi evoluirali steta kasne dvadeset godina... :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:35 
Offline

Pridružen/a: 13 sij 2020, 18:34
Postovi: 3772
K:M je napisao/la:
Svaki hrvatski domoljubi se raduje i plješće srpskoj gluposti i klaonici.

Što je prirodno stanje stvari i

LEGITIMNO STAJALIŠTE.

Ajd ne seri.

Narodna skupština RS-a smatra da je konačno došlo vrijeme da Bosna i Hercegovina sa svoja dva entiteta i tri konstitutivna naroda, preuzme odgovornost za vlastiti razvoj u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim pravom koje je integralni dio pravnog sistema BiH. Ako to ne bude na dnevnom redu u skorije vrijeme, treba pokrenuti razgovore o mirnom razlazu.

Ako se cita iza bombasticnih naslova, ovde nema reci o bilo kakvim sukobima, samo se konstatuje da je BiH propala drzava koja opstaje samo zbog sve slabije podrske spolja.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2009, 17:09
Postovi: 18442
Bosnjak007 je napisao/la:
Naša puna podrška. Istraj Mile, uz tebe smo.
Da se više ovo riješi.


Pred vama su dve mogucnosti, da Srbi odu mirno, ili da Srbi odu nakon sto vas prethodno zgaze ako nesto pokusate. A to znaci devastacija i jos jedno prepolovljavanje vaseg broja u BiH usled egzodusa, tako da cak ni Hrvatima nece biti problem da uzmu od vas sta zele. :neznam

_________________
Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35470
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Bosnjak007 je napisao/la:
Naša puna podrška. Istraj Mile, uz tebe smo.
Da se više ovo riješi.


Pravi RS patriiJota, vidi se da iz Brčkog.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:38 
Offline

Pridružen/a: 24 sij 2019, 19:33
Postovi: 2183
novovrijeme je napisao/la:
Bosnjak007 je napisao/la:
Ovo je najavljivao više od 10x. Hoće li bar jednom istrajati.


Pa najavljivaće još 100 puta.
Tako se testira puls MZ.
Ne može drugačije.
Znam da vas nervira al jbg, smrt BiH će biti lagana tako da opusti se.

Tako ispadaš pička a još i glup. Al vi ste Srbi. To vam je duševna hrana.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:39 
Offline

Pridružen/a: 24 sij 2019, 19:33
Postovi: 2183
aleksije radicevic je napisao/la:
Bosnjak007 je napisao/la:
Naša puna podrška. Istraj Mile, uz tebe smo.
Da se više ovo riješi.


Pred vama su dve mogucnosti, da Srbi odu mirno, ili da Srbi odu nakon sto vas prethodno zgaze ako nesto pokusate. A to znaci devastacija i jos jedno prepolovljavanje vaseg broja u BiH usled egzodusa, tako da cak ni Hrvatima nece biti problem da uzmu od vas sta zele. :neznam

Ti bi opet da budeš bombardovan?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2019, 21:58
Postovi: 20414
K:M je napisao/la:
Svaki hrvatski domoljubi se raduje i plješće srpskoj gluposti i klaonici.

Što je prirodno stanje stvari i

LEGITIMNO STAJALIŠTE.

Ne veseli ovo nas, nije još vrijeme. Dobit ćete po nosu opet.

Još 10 godina se strpite tada će biti moguće suštinski mijenjati BiH. Uostalom za 10 godina će se bakirovi ohladit od poklapanja kad shvate obujam iseljavanja. Bit će tada jedva 2.2- 2.3 M ljudi u BiH.

_________________
Titanik potonio 15. a HDZ 17. Travnja


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Pokrenuti proceduru "mirnog razlaza" u BiH
PostPostano: 10 ožu 2021, 16:40 
Offline

Pridružen/a: 11 vel 2019, 12:17
Postovi: 766
Pa ne znam da je dosad u nekom sluzbenom dokumentu spomenuta procedura mirnog razlaza, sto je znacajno. Neka me bolji poznavatelji isprave ako grijesim.

_________________
Osjecaj me prati da sam fiju...


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 384 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO