|
|
Stranica: 1/7.
|
[ 152 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Grobar
|
Naslov: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:09 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
-Otvaram ovu temu da ima gde naš @Graničar-supermen-prečanin da se igra i da ispolji svu svoju negativnu energiju, kad ne dobije.. Naravno, očekujem i Lasicu sa njim u duetu da se takmiče ko će više da posprda Srbijance... :) Dakle Srbijansko-Prečanski odnosi. Kakvi god.. :)
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:15 |
|
|
Inače za neupućene, 80% današnjih Srbijanaca su Prečansko/Crnogorskog porekla. Ova informacija je posebno bitna za tebe Graničare, jer kad kreneš da sprdaš Gedže, znaj da sprdaš samog sebe, jer su Gedže poreklom Prečano/Crnogorci... ..
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:18 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Prečani naravno. Kao što su HercegBosanci veći Hrvati od Pereca.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:19 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Prečani naravno. Kao što su HercegBosanci veći Hrvati od Pereca. Tačno.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:19 |
|
|
Da, nebi bilo loše i da moderacija postavi anketu. Znam da će Prečani odneti ubedljivu pobedi, jer ću i ja da glasam za njih ali eto malo da se zezamo... :)
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:24 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Prečani naravno. Kao što su HercegBosanci veći Hrvati od Pereca. Tebra zar me ti nisi ono beše stavio na ignor listu.. ? Trebamo mi i Pereci da se udružimo protiv vas i Prečana. Dosta ste smo više trpeli vaše zulume.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:26 |
|
|
Grobar je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Prečani naravno. Kao što su HercegBosanci veći Hrvati od Pereca. Tebra zar me ti nisi ono beše stavio na ignor listu.. ? Trebamo mi i Pereci da se udružimo protiv vas i Prečana. Dosta ste smo više trpili vaše zulume.. :) Tačnije treba da mi HercegBosanci i Prečani odjebemo vas Begej Zegej ********, dosta ste kvarili i krali našu mladost.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:30 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Grobar je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Prečani naravno. Kao što su HercegBosanci veći Hrvati od Pereca. Tebra zar me ti nisi ono beše stavio na ignor listu.. ? Trebamo mi i Pereci da se udružimo protiv vas i Prečana. Dosta ste smo više trpeli vaše zulume.. :) Treba odgovorio sam po naslovu a upravo san te i maka sa ignore liste. Al ne virujen da će dugo potrajat.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:35 |
|
|
Planina je napisao/la: Tačnije treba da mi HercegBosanci i Prečani odjebemo vas Begej Zegej ********, dosta ste kvarili i krali našu mladost. Ja sam Piroćanac brate, kakve ja imam veze sa Begej Zegej ********.. ? :) HHerceg je napisao/la: Treba odgovorio sam po naslovu a upravo san te i maka sa ignore liste. Al ne virujen da će dugo potrajat. To brate moj.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:38 |
|
|
Znači vi Bugari dole ste kao bolji od ovih gore Begejaca? Nekako ti ne verujem.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60315 Lokacija: DAZP HQ
|
Srbijanci.
Malo je poznato da su prečani u prvoj Jugoslaviji nakon donošenja oktroiranog ustava postali hrvatski saveznici, demokratsko-seljačka koalicija protiv srbijanskih radikala.
Suštinski ni prečani ne žele sa Srbijom, RS je tu da ostane.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:41 |
|
|
dudu je napisao/la: Srbijanci.
Malo je poznato da su prečani u prvoj Jugoslaviji nakon donošenja oktroiranog ustava postali hrvatski saveznici, demokratsko-seljačka koalicija protiv srbijanskih radikala.
Suštinski ni prečani ne žele sa Srbijom, RS je tu da ostane. Niti će HRHB sa Hrvatskom niti će RS sa Srbijom, Balkan će dobiti još par novih državica. Termin Balkanizacija uzleće na novi level.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:43 |
|
|
Planina je napisao/la: Znači vi Bugari dole ste kao bolji od ovih gore Begejaca? Nekako ti ne verujem. Pa bar nismo ********.. :)
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:47 |
|
|
Biljana Plavsic je u svom poslednjem intervjuu dala lepu definiciju: Ko je kakav Srbin vidi se po njegovom odnosu prema Dinastiji i prema Crkvi! Ona je po tom kriterijumu pravi Srbin, a Vojislav Seselj vreca fekalija, uopste ga ne racunam u Srbe, najradije bi ga proterao u Hrvatsku! A oboje su precani!
Dakle, veci su Srbi oni koji imaju vecu koncentraciju monarhista i iskrenih pravoslavaca po glavi stanovnika. I Crnogorci uopste ne stoje lose po tom pitanju.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
kompatibilan
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:53 |
|
|
Uvek govorim da je jedina zdrava grana Srpskog naroda ona iz Republike Srpske ,dobro daće bog da se još jedna grna Srpskog naroda oporavi a to je ona grana iz Crne Gore , pa biće nekad i nacionalni preorod Srba u Srbiji
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 18:55 |
|
|
Grobar je napisao/la: Još nisi ni pomislio nešto da mu kažeš, a već te klepio štapom po tintari..
Tvrdoglav kao mazga Slava mu..
.. Vidi se da je to ostavilo posljedice na tebe.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 19:00 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Grobar je napisao/la: Još nisi ni pomislio nešto da mu kažeš, a već te klepio štapom po tintari..
Tvrdoglav kao mazga Slava mu..
.. Vidi se da je to ostavilo posljedice na tebe. Da.. :) Otvorio sam ti temu iz snova, raspali, šta čekaš? :)
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 19:06 |
|
|
Grobar je napisao/la: Otvorio sam ti temu iz snova, raspali, šta čekaš? :) Jok. Biću suzdržan,i prepustiću rječ ostalim kolegama forumašima. Sad otvori još koju temu.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 19:07 |
|
|
Mislim da su ipak Prečani po tom pitanju do izražaja veći nacionalisti od Srba iz Srbije. Boraveći po Americi i Evropi primjetio sam da djeca Prečana koja su rođena u inostranstvu bolje govore Srpski jezik od djece Srbijanaca pa čak i u trećoj generaciji održavaju maternji jezik. U Srbiji se ne gleda ko je koje vjere ili nacije,kada sklapaju brakove, čini mi se da su rasterećeni toga ni ti ih zanima. Tako da Beograd ima zetove i snahe iz čitavog svijeta. Ovo je iskustvo sa ljudima iz Beograda i Centralne Srbije,za južnu Srbiju i Vojvodinu ne znam. Vojvodina je sjever pa je možda liberalnija u prihvatanju različitosti. Kod nas je ženidba i udaja sa strancima više taboo. Postoje ali rijetki izuzeci. Većina u BiH se drži svako svog. Što se tiče odnosa prema Kosovu mislim da u Srbiji spreminiji na svaku vrstu kompromisa sa Albancima,dok u Republici Srpskoj ne dozvoljavaju ni najobičniju vizu stanovnicima Kosova da posjete BiH. Lakše je iz Prištine otići u Vankuver nego doći u Sarajevo. Elem što se tiče stvaranja ekonomskog i privrednog ambijenta,poslovnosti tu su Srbijanci u prednosti. Naravno i bolji su kulinari. Kuhinja Vojvodine pa i centralne Srbije je meni vrh. Imaju smisla za neku kreativnost. Što se tiče religioznosti to ne znam. Nisam dugo bio u Srbiji pa ne mogu ocijeniti. Prečani a naročito BH Srbi ne spadaju u religiozne Srbe,ali sa druge strane nemamo priliv nekih sekti kao u Srbiji Jehovi Svjedoci i ostali vjerski pokreti.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 19:10 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: U Srbiji se ne gleda ko je koje vjere ili nacije čini mi se da su rasterećeni toga ni ti ih zanima. Ovo je iskustvo sa ljudima iz Beograda i Centralne Srbije,za južnu Srbiju i Vojvodinu ne znam. Kod nas u Pirot se kaže: Dobar Bugarin i zeleno kuče ne postoje.. A u Vojvodinu se kaže,: Vojvodjanin mi nije bio ni deda ni tata, ja sam Srbin iz ravnog Banata.. :) Pozdrav za svu Srbadiju, ma gde bila.. :) ...
|
|
Vrh |
|
|
kompatibilan
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 19:10 |
|
|
Neš ti velike Srpkinje ,izdala Momu,mora daje tako dokazalo svoje srpstvo
|
|
Vrh |
|
|
Lucho
|
|
|
dudu je napisao/la: Srbijanci.
Suštinski ni prečani ne žele sa Srbijom, RS je tu da ostane. Političke vođe prečana da, ali su Srbi u tim krajevima uglavnom glasali za radikale. Jedino Smederevci ljotićevci, a Cetinjani radikali Ovo je iz 1935. Iznenadila me je pobeda radikala u nekim većinski hrvatskim srezovima.
|
|
Vrh |
|
|
Lucho
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 19:17 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Kod nas je ženidba i udaja sa strancima više taboo. Postoje ali rijetki izuzeci. Većina u BiH se drži svako svog. Što se tiče odnosa prema Kosovu mislim da u Srbiji spreminiji na svaku vrstu kompromisa sa Albancima,dok u Republici Srpskoj ne dozvoljavaju ni najobičniju vizu stanovnicima Kosova da posjete BiH. Nisu ni ovde česti mešoviti brakovi, jednostavno i nema drugih nacija da bi bilo često. Što se tiče KiM to što spominješ je do vlasti, a ne do naroda. Po svim istraživanjima se oko 80% stanovništva protivi priznavanju KiM. Ako uzmeš manjine dođeš do toga da se skoro svi Srbi tome protive. aleksije radicevic je napisao/la: Dakle, veci su Srbi oni koji imaju vecu koncentraciju monarhista i iskrenih pravoslavaca po glavi stanovnika. I Crnogorci uopste ne stoje lose po tom pitanju. Ako je to merilo onda Šumadinci
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 19:23 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Grobar je napisao/la: Otvorio sam ti temu iz snova, raspali, šta čekaš? :) Jok. Biću suzdržan,i prepustiću rječ ostalim kolegama forumašima. Sad otvori još koju temu. Ko malo dete si. Stalno tražiš igračku, a kad je na kraju dobiješ, baciš je u neko ćoše.. :)
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Srbijanci vs Prečani - Ko je veći Srbin? Postano: 11 ožu 2021, 19:30 |
|
|
Granicarko, eh, kakav taj strasan Srbenda bio, samo da ga ja malo prevaspitam...
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|