|
|
Stranica: 11/12.
|
[ 283 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 10:08 |
|
|
|
Ono što je sigurno je da svijet ne bi imao strpljenja ni volje crtati neke nove granice. Kao što su 1991. rekli da vrijede avnojske granice kod raspada SFRJ tako će sad reći da vrijede daytonske granice ako dođe do nekog raspada BiH. Tako da autor teme nije u potpunosti nerealan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Johnny Quid
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 11:14 |
|
|
Što se tiče konfederacije FBiH i RH, tko je god zagovara poslije svega ili je zloban i ne želi dobro Hrvatima, ili je nerealni novokomponovani dodrinaš. Ne znam što je gore. Nema potrebe da se kartate ovdje i risate želje i neostvarene snove, kad se zna tko što efektivno kontrolira. Postajete kao Bošnjaci koji sanjaju o 100% Bosne. Hrvati efektivno kontroliraju područje EP HZHB. Čak je i Međunarodna krizna skupina (ICG) predložila granice elektroprivreda kao granice tri entiteta kao jedno od rješenja za BiH 2014. godine. Čeha je već napravio kartu ovog prostora (tamno plavo):  U ovom tamno plavom živi oko 85% Hrvata u BiH i tu Hrvati čine oko 85% stanovništva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
elit star
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 11:39 |
|
|
|
Ovo sve što vam je uz Republiku Srpsku pripojite RSu uz dogovor sa Srbima.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 11:41 |
|
|
Planina je napisao/la: Eh da mi je premjestit sve Muslimane u Kiflu bar na godinu dana, džamije, smeće, smog, loj, ciganluk Prosječan musliman se u mjesecu kupa onoliko puta koliko to za godinu dana. Ali tako je kad je insan ograničen, onda samo ponavljaš ovakve fraze, smeće smog loj, smeće smog loj. Baš si nekog uvrijedio. Ja te evo pozivam na kafu, dođi da vidiš da nema ni smeća, ni smoga ni loja. Doduše džamija ima, ali ima i crkva za tebe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 11:53 |
|
|
|
Što nam vrijedi ta karta elektroprivrede, to bi ti Bakir pogledao i rekao ne pristajemo na podjele, on valjda ne bi potpisao da se čisto katolibanski ZHŽ odvoji a ne neki Mostari ili Srednje Bosne.
Bilo kakva pregovaranja o granicama, koridorima, zamjenama zaboravite, to se neće dogoditi. Politička vrhuška to ne želi ni razmotriti.
Pa vidite da prijete Srbima kad govore o odvajanju RS-a gdje ih nema ni za lijek i gdje su granice davno poznate i nema nikakvih enklava i p*zdarija a kao nama bi mahali dok se HB odvaja.
Tu će bojim se ako ne bude pameti nastati sukob sasvim sigurno.
I što onda, malo puškaranja vamo tamo i opet se sve svodi na našu reakciju prema svijetu koji mora priznati i potpisati granice koje trenutno ne postoje.
Jedino ako mislimo žrtvovati sve u Bosni i odvojiti 4 kantona onda nam mogu stavit soli na rep ali onda smo pljunuli na sve žrtve tamo.
Zato sam i malo promislio o toj ideji konfederacije, ljudima kao Bakir se tako što nikako ne bi svidjelo zato što bi postao realno nebitan, a Hrvati bi u suštini vodili državu.
Treba tu ideju barem iznjesti na stol kao nešto s čime možemo postići bolju diplomatsku poziciju.
Štoviše ne treba reći mi bi htjeli raspad, nego gurati tu priču konfederacije i spomenute uvjete, što bakir nikad neće potpisat i onda će oni biti strana koja traži rastad i to je jako bitno za nas da nas ne vide kao rušitelje.
AKo kojim čudom potpišu opet super, promijenit ćemo federaciju tako da će u suštini biti 10 država a federalna vlast vrlo tanka tako da svaki narod vodi svoja posla neometao od drugih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 11:55 |
|
|
|
Karta je malo preoptimistična, nema te fleke u Konjicu, nisam vidio da ima ikakva produžnica EPHZHB za tu enklavu u Konjicu niti itko u Konjicu plaća struju HB, za Vareš pak ima i tu se mapa čini OK, dalje zapad Fojnice su porušena naša sela u nekim strminama u po Vranice, Paljike i Mujakovići, i tu sam prilično siguran da nitko ne plaća struju HB štoviše tu nema ni struje ni kuća, pustoš, a za Sebešić na jugu Novog Travnika iako ima par povratnika ne bih se kladio da su naši provukli struju na drugi kraj općine radi njih, to je vjerojatno muslimanska struja kao i u ostatku palih novotravničkih hrvatskih sela prema Bugojnu, sjećam se reportaže gdje je neki naš povratnik u ta sela žalio se kako je morao molit Muslimane 5 godina da mu priključe struju pa se dobri beg na kraju na kraju ipak smilovao jel, i onda se pitamo zašto nema povratka? Uglavnom dalje, jug Jajca ima manje plavog, Krušćica Lendići Bučići plaćaju muslimanskoj EP, neki Musliman se hvalio, a kakva je situacija u Travniku to je isto pitanje, jesu li stvarno naša sela zapadno od Travnika (Paklarevo, Ovčarevo, Đelilovac itd.) dobila našu struju tu stvarno ne znam, nekako sumnjam iskreno... Jednostavno našu struju su dobila HVO sela + par graničnih sela uz taj HVO teritorij gdje su Muslimani pustili našima struju, to je tu oko nekih 21% teritorija BiH sumnjam da je više, uglavnom što se tiče ove mape sve ovo svijetlo plavo slobodno križaj plus par tamno plavih okrajaka. Zaključno i dalje imaš 6 enklava. To je nama naša borba dala, hvala ti Franjo. Živo me zanima kako će se to ikad izvući iz Federacije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 11:57 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Prosječan musliman se u mjesecu kupa onoliko puta koliko to za godinu dana. Zanimljivo. A izgledate jako prljavo. Možda vam je prljava odjeća ili ono čim se obmotavate. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:06 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Prosječan musliman se u mjesecu kupa onoliko puta koliko to za godinu dana. Zanimljivo. A izgledate jako prljavo. Možda vam je prljava odjeća ili ono čim se obmotavate.  Bez uvrede, ali ljetos su Srbi iz okoline Doboja nešto radili za firmu gdje radim. Ljudi stvarno smrde, vjerovatno su ovi sa obronaka Ozrena pa zato. Ne znam kakvi su recimo ovi iz Doboja. Znam da im cure ne smrde hehe 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
carles
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:08 |
|
|
Planina je napisao/la: Karta je malo preoptimistična, nema te fleke u Konjicu, nisam vidio da ima ikakva produžnica EPHZHB za tu enklavu u Konjicu niti itko u Konjicu plaća struju HB, za Vareš pak ima i tu se mapa čini OK, dalje zapad Fojnice su porušena naša sela u nekim strminama u po Vranice, Paljike i Mujakovići, i tu sam prilično siguran da nitko ne plaća struju HB štoviše tu nema ni struje ni kuća, pustoš, a za Sebešić na jugu Novog Travnika iako ima par povratnika ne bih se kladio da su naši provukli struju na drugi kraj općine radi njih, to je vjerojatno muslimanska struja kao i u ostatku palih novotravničkih hrvatskih sela prema Bugojnu, sjećam se reportaže gdje je neki naš povratnik u ta sela žalio se kako je morao molit Muslimane 5 godina da mu priključe struju pa se dobri beg na kraju na kraju ipak smilovao jel, i onda se pitamo zašto nema povratka? Uglavnom dalje, jug Jajca ima manje plavog, Krušćica Lendići Bučići plaćaju muslimanskoj EP, neki Musliman se hvalio, a kakva je situacija u Travniku to je isto pitanje, jesu li stvarno naša sela zapadno od Travnika (Paklarevo, Ovčarevo, Đelilovac itd.) dobila našu struju tu stvarno ne znam, nekako sumnjam iskreno... Jednostavno našu struju su dobila HVO sela + par graničnih sela uz taj HVO teritorij gdje su Muslimani pustili našima struju, to je tu oko nekih 21% teritorija BiH sumnjam da je više, uglavnom što se tiče ove mape sve ovo svijetlo plavo slobodno križaj plus par tamno plavih okrajaka. Zaključno i dalje imaš 6 enklava. To je nama naša borba dala, hvala ti Franjo. Živo me zanima kako će se to ikad izvući iz Federacije. Da, tako nekako. Nažalost. Potpis Washingtonskog i ukidanje HRHB jedna od najvećih grešaka/izdaja u povijesti. Odrekli se svoje republike za mirnu reintegraciju istočne Slavonije i Podunavlja, potpisali zajednicu s mujagama koji nas od tada na osnovu brojnosti žele izbrisati, mic po mic nas istiskivajući da bi danas imali ovo što imamo. Demografski slom u SBŽ, Mostar osvojili gradonačelnika na jedvite jade i zahvaljujući nekoj Boški tamo, HBŽ pustoš di su i Srbi počeli bacat oči na neke općine i oštre zube na našim jadnicima... katastrofa kad uzmeš u obzir dešavanja u ratu. Da je bilo bar pameti pa isposlovat bolju etničku konfiguraciju županija, tj. da nema nominalno ''mješovitih'' nego ni to...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:10 |
|
|
|
Možda je i bolje. HB je mogla bit na teritorijama koje je držao HVO. Na kraju ćemo dobit više. Vidit ćete. Tuđman je vizionar. Sve je bio u pravu što god je uradio.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:10 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Planina je napisao/la: Eh da mi je premjestit sve Muslimane u Kiflu bar na godinu dana, džamije, smeće, smog, loj, ciganluk Prosječan musliman se u mjesecu kupa onoliko puta koliko to za godinu dana. Ali tako je kad je insan ograničen, onda samo ponavljaš ovakve fraze, smeće smog loj, smeće smog loj. Baš si nekog uvrijedio. Ja te evo pozivam na kafu, dođi da vidiš da nema ni smeća, ni smoga ni loja. Doduše džamija ima, ali ima i crkva za tebe. Pa jeste, kupate se sa flašom vode svaki dan, sapun vam je haram, to vam vjera propisala ne ja. Bio sam kod vas na kafi u Sarajevu, na najvjetrovitiji dan zrak vam užasno smrdi, ne znam šta sve ložite ali ono je užas, doslovno zrak smrdi, sad osjetim taj smrad kad se sjetim, ptsp imam čovječe. Gradnja ciganluk žešći, sela odvratna, u Srednjoj Bosni kad šetaš u ovim miješanim naseljima odmah prepoznaš čija je kuća, ako je zelena šupa sa 4 vode krovom i đubretom i otpadom okolo znaš da si kod komšija, vi ste druga civilizacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:12 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Možda je i bolje. HB je mogla bit na teritorijama koje je držao HVO. Na kraju ćemo dobit više. Vidit ćete. Tuđman je vizionar. Sve je bio u pravu što god je uradio. Tuđman jest bio vizionar, ali je umro i iza njega je došao anti-vizionar Mesić. Ali što je tu je, sad je jedino pitanje koliko su nam kvalitetni ovi današnji poglavnici.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1542 of 2558 - 60.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hara
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:20 |
|
|
elit star je napisao/la: Ovo sve što vam je uz Republiku Srpsku pripojite RSu uz dogovor sa Srbima. Nelosa ideja. Inace, sve ove rasprave se vode pod pretpostavkom da SDA ne zeli raspad drzave, pa onda zato ne bi bili zainteresirani za pregovore oko koridora i zamjena, a sto uopce ne mora biti tocno. Evo moje skromno misljenje jest da SDA zeli nacionalnu drzavu Bosnjaka, a sva halabuka i prijetnje su tu samo da se iskamci sto vise.
_________________ Osjecaj me prati da sam fiju...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:22 |
|
|
Planina je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Prosječan musliman se u mjesecu kupa onoliko puta koliko to za godinu dana. Ali tako je kad je insan ograničen, onda samo ponavljaš ovakve fraze, smeće smog loj, smeće smog loj. Baš si nekog uvrijedio. Ja te evo pozivam na kafu, dođi da vidiš da nema ni smeća, ni smoga ni loja. Doduše džamija ima, ali ima i crkva za tebe. Pa jeste, kupate se sa flašom vode svaki dan, sapun vam je haram, to vam vjera propisala ne ja. Bio sam kod vas na kafi u Sarajevu, na najvjetrovitiji dan zrak vam užasno smrdi, ne znam šta sve ložite ali ono je užas, doslovno zrak smrdi, sad osjetim taj smrad kad se sjetim, ptsp imam čovječe. Gradnja ciganluk žešći, sela odvratna, u Srednjoj Bosni kad šetaš u ovim miješanim naseljima odmah prepoznaš čija je kuća, ako je zelena šupa sa 4 vode krovom i đubretom i otpadom okolo znaš da si kod komšija, vi ste druga civilizacija. Sarajevo je grad koji je prije 25 godina granatiran i porušen. Baš čudo da nisu razvijeni recimo kao Zagreb na koga su pale 2 granate. Druga stvar, Beograd je ako ne zagađeniji, onda jednako zagađen, a nije kotlina. Tvoj doživljaj je ipak subjektivan i plod dugogodišnjeg iskrivljenig razmišljanja. Bosna je porušena i opjačkana, gradnja je takva kakva jest. Moja kuća je bila neizmalterisana 10 godina, ali bitno je bilo imati krov nad glavom a ne zadovoljavati estetske uslove Bosanskohercegovačkih Hrvata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:24 |
|
|
Karabaja je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Zanimljivo. A izgledate jako prljavo. Možda vam je prljava odjeća ili ono čim se obmotavate.  Bez uvrede, ali ljetos su Srbi iz okoline Doboja nešto radili za firmu gdje radim. Ljudi stvarno smrde, vjerovatno su ovi sa obronaka Ozrena pa zato. Ne znam kakvi su recimo ovi iz Doboja. Znam da im cure ne smrde hehe  Ne znam stvarno. Ne bavim se mirisanjem radnika. Vidim da vi to Muslimani volite raditi. Vjerovatno vam je prešlo u naviku od mirisanja čarapa u džamijama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:27 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Možda je i bolje. HB je mogla bit na teritorijama koje je držao HVO. Na kraju ćemo dobit više. Vidit ćete. Tuđman je vizionar. Sve je bio u pravu što god je uradio. Cijenim tvoj optimizam samo HB je bila na 26- 27% Bejha dok Dejtonom nije skresana na 21% i onda još i total ukinuta bez ikakvih novih etničkih općina a sa miješanim kantonima. Ne znam gdje je tu vizija ali ajde pravit ćemo se da je sveti Franjo znao da će i Muslimani propast demografski te da će iza njega sinovi avnojevskih partizana kao Zoka i Plenki poslati tenkove preko ćaćinih granica da to sve uzmu kada dođe dan. Pravimo se, bit će lakše. Danas, 27% taman čine ZHK+ HBK+ HNK+ SBK+ PK. Ako to sve uzmemo onda ću prvi reći da se isplatilo i Tuđmanu spomenik napravit. Ali kako rekoh ne vidim realnog načina da se to dogodi. Sa ovakvim vodstvom i narodom, neće ići kume.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:27 |
|
|
Planina je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Prosječan musliman se u mjesecu kupa onoliko puta koliko to za godinu dana. Ali tako je kad je insan ograničen, onda samo ponavljaš ovakve fraze, smeće smog loj, smeće smog loj. Baš si nekog uvrijedio. Ja te evo pozivam na kafu, dođi da vidiš da nema ni smeća, ni smoga ni loja. Doduše džamija ima, ali ima i crkva za tebe. Pa jeste, kupate se sa flašom vode svaki dan, sapun vam je haram, to vam vjera propisala ne ja. Bio sam kod vas na kafi u Sarajevu, na najvjetrovitiji dan zrak vam užasno smrdi, ne znam šta sve ložite ali ono je užas, doslovno zrak smrdi, sad osjetim taj smrad kad se sjetim, ptsp imam čovječe. Gradnja ciganluk žešći, sela odvratna, u Srednjoj Bosni kad šetaš u ovim miješanim naseljima odmah prepoznaš čija je kuća, ako je zelena šupa sa 4 vode krovom i đubretom i otpadom okolo znaš da si kod komšija, vi ste druga civilizacija. Kupa se flašicom 5 puta dnevno i onda baci flašicu na ulicu. Gdje god prođeš muslimanskim naseljima prljavštine i rasbacanog smeća na sve strane. Od Albanije, preko Kosova, tzv. Sandžaka pa do Republike Bošnjačke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hara
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:31 |
|
|
Planina je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Možda je i bolje. HB je mogla bit na teritorijama koje je držao HVO. Na kraju ćemo dobit više. Vidit ćete. Tuđman je vizionar. Sve je bio u pravu što god je uradio. Cijenim tvoj optimizam samo HB je bila na 26- 27% Bejha dok Dejtonom nije skresana na 21% i onda još i total ukinuta bez ikakvih novih etničkih općina a sa miješanim kantonima. Ne znam gdje je tu vizija ali ajde pravit ćemo se da je sveti Franjo znao da će i Muslimani propast demografski te da će iza njega sinovi avnojevskih partizana kao Zoka i Plenki poslati tenkove preko ćaćinih granica da to sve uzmu kada dođe dan. Pravimo se, bit će lakše. Danas, 27% taman čine ZHK+ HBK+ HNK+ SBK+ PK. Ako to sve uzmemo onda ću prvi reći da se isplatilo i Tuđmanu spomenik napravit. Ali kako rekoh ne vidim realnog načina da se to dogodi. Sa ovakvim vodstvom i narodom, neće ići kume. Meni se cini da je Holbruk u Daytonu i Aliji i Tudjmanu rekao potpisi i cijela Federacija je tvoja. Barem jednome je lagao, ako ne i obojici.
_________________ Osjecaj me prati da sam fiju...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Johnny Quid
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:36 |
|
|
Planina je napisao/la: Karta je malo preoptimistična, nema te fleke u Konjicu, nisam vidio da ima ikakva produžnica EPHZHB za tu enklavu u Konjicu niti itko u Konjicu plaća struju HB, za Vareš pak ima i tu se mapa čini OK, dalje zapad Fojnice su porušena naša sela u nekim strminama u po Vranice, Paljike i Mujakovići, i tu sam prilično siguran da nitko ne plaća struju HB štoviše tu nema ni struje ni kuća, pustoš, a za Sebešić na jugu Novog Travnika iako ima par povratnika ne bih se kladio da su naši provukli struju na drugi kraj općine radi njih, to je vjerojatno muslimanska struja kao i u ostatku palih novotravničkih hrvatskih sela prema Bugojnu, sjećam se reportaže gdje je neki naš povratnik u ta sela žalio se kako je morao molit Muslimane 5 godina da mu priključe struju pa se dobri beg na kraju na kraju ipak smilovao jel, i onda se pitamo zašto nema povratka? Uglavnom dalje, jug Jajca ima manje plavog, Krušćica Lendići Bučići plaćaju muslimanskoj EP, neki Musliman se hvalio, a kakva je situacija u Travniku to je isto pitanje, jesu li stvarno naša sela zapadno od Travnika (Paklarevo, Ovčarevo, Đelilovac itd.) dobila našu struju tu stvarno ne znam, nekako sumnjam iskreno... Jednostavno našu struju su dobila HVO sela + par graničnih sela uz taj HVO teritorij gdje su Muslimani pustili našima struju, to je tu oko nekih 21% teritorija BiH sumnjam da je više, uglavnom što se tiče ove mape sve ovo svijetlo plavo slobodno križaj plus par tamno plavih okrajaka. Zaključno i dalje imaš 6 enklava. To je nama naša borba dala, hvala ti Franjo. Živo me zanima kako će se to ikad izvući iz Federacije. Normalno da je malo preoptimistična, naš Čeha ju je crtao, neće biti minimalistična. Ovo je službeno stanje, ali su razlike male (bez Vareša i sela oko Konjica).  Poanta nije jesu li točne granice EP HZHB u milimetar, nego da se više-manje zna u par kilometara kvadratnih čije je što na terenu. Veliki je propust bio to što se nije inzistiralo na etničkim općinama u Središnjoj Bosni, nego se je nadalo da će to sve jednom ići nama, skupa s 100 tisuća Bošnjaka. Ni Usoru i nove granice Žepča ne bi dobili da OHR nije reagirao dekretom. Svašta je OHR poslije radio, ali se mora priznati da su nam tu pomogli. Imaš tri enklave u SBK, dvije u ZDK a i sami PK nije teritorijalno povezan. Da je dobro, nije, a neki ovdje maštaju o tome kako RH pridodati 300 tisuća Hrvata i 400 tisuća Bošnjaka. Optimistično.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:36 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Planina je napisao/la: Pa jeste, kupate se sa flašom vode svaki dan, sapun vam je haram, to vam vjera propisala ne ja. Bio sam kod vas na kafi u Sarajevu, na najvjetrovitiji dan zrak vam užasno smrdi, ne znam šta sve ložite ali ono je užas, doslovno zrak smrdi, sad osjetim taj smrad kad se sjetim, ptsp imam čovječe. Gradnja ciganluk žešći, sela odvratna, u Srednjoj Bosni kad šetaš u ovim miješanim naseljima odmah prepoznaš čija je kuća, ako je zelena šupa sa 4 vode krovom i đubretom i otpadom okolo znaš da si kod komšija, vi ste druga civilizacija.
Sarajevo je grad koji je prije 25 godina granatiran i porušen. Baš čudo da nisu razvijeni recimo kao Zagreb na koga su pale 2 granate. Druga stvar, Beograd je ako ne zagađeniji, onda jednako zagađen, a nije kotlina. Tvoj doživljaj je ipak subjektivan i plod dugogodišnjeg iskrivljenig razmišljanja. Bosna je porušena i opjačkana, gradnja je takva kakva jest. Moja kuća je bila neizmalterisana 10 godina, ali bitno je bilo imati krov nad glavom a ne zadovoljavati estetske uslove Bosanskohercegovačkih Hrvata. Neka vas tamo sa tim Beogradom s kojim se uspoređuješ, svakako ste srpski svet kako je ovaj rekao, ne znam kakve veze imate sa zapadnim katoličkim krugom? Druga ste civilizacija. Pustite nas na miru, ostavite se naših prava ili sazovite novog Badintera da se do kraja raskusuramo pa radite šta hoćete tamo kad se ogradimo, uvedite Šerijat ili šta već sanjate.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:50 |
|
|
Planina je napisao/la: , ne znam kakve veze imate sa zapadnim katoličkim krugom? Nemamo nikakve i ne želimo, prestanite nas crtati u neke konfederacije sa Hrvatskom niti sebi uzimati dijelove bosne Planina je napisao/la: Druga ste civilizacija. Pustite nas na miru, ostavite se naših prava ili sazovite novog Badintera da se do kraja raskusuramo pa radite šta hoćete tamo kad se ogradimo, uvedite Šerijat ili šta već sanjate. Možete se ograditi, možete dobiti samo kanton 10, ništa drugo nemate. Da ne bude zabune, BiH nije naša, ni vaša ali u slučaju ograđivanja sve što možete uzet je kantn 10. To je realnost
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:51 |
|
|
Hara je napisao/la: Planina je napisao/la: Cijenim tvoj optimizam samo HB je bila na 26- 27% Bejha dok Dejtonom nije skresana na 21% i onda još i total ukinuta bez ikakvih novih etničkih općina a sa miješanim kantonima. Ne znam gdje je tu vizija ali ajde pravit ćemo se da je sveti Franjo znao da će i Muslimani propast demografski te da će iza njega sinovi avnojevskih partizana kao Zoka i Plenki poslati tenkove preko ćaćinih granica da to sve uzmu kada dođe dan. Pravimo se, bit će lakše.
Danas, 27% taman čine ZHK+ HBK+ HNK+ SBK+ PK. Ako to sve uzmemo onda ću prvi reći da se isplatilo i Tuđmanu spomenik napravit. Ali kako rekoh ne vidim realnog načina da se to dogodi. Sa ovakvim vodstvom i narodom, neće ići kume.
Meni se cini da je Holbruk u Daytonu i Aliji i Tudjmanu rekao potpisi i cijela Federacija je tvoja. Barem jednome je lagao, ako ne i obojici. Hahah, ne bih se čudio, oba i jesu bila u istom fazonu, Alija sanjao kako će poklopit Hrvate a Tuđman kako će hrvatizirat Muslimane tj. kao što kažeš praktički oba su htjela cijelu Federaciju tj. 51%, taman pobjednički postotak nad srpskim agresorima, zato i jest 51:49 dogovoreno davno prije Dejtona (ako ne i Washingtona?). Tuđmanu rekli potpiši kume bit ce Konfederacija a Aliji nisu trebali ništa ni govorit jer su muslimanski demografski trendovi bili opće poznati (svima osim Tuđmanu (tj. Lažem, Tuđman je vidio i 30 godina unaprijed i znao da će i Muslimani propast demografski)). 4D šah kume. :))
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:54 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Planina je napisao/la: , ne znam kakve veze imate sa zapadnim katoličkim krugom? Nemamo nikakve i ne želimo, prestanite nas crtati u neke konfederacije sa Hrvatskom niti sebi uzimati dijelove bosne Druga ste civilizacija. Pustite nas na miru, ostavite se naših prava ili sazovite novog Badintera da se do kraja raskusuramo pa radite šta hoćete tamo kad se ogradimo, uvedite Šerijat ili šta već sanjate. Možete se ograditi, možete dobiti samo kanton 10, ništa drugo nemate. Ne crtamo vas, sačuvaj Bože. Crtamo našu zemlju koja će s ovim trendovima uskoro bit bez vas.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:54 |
|
|
 Prisjetimo se samo kako je to nekoć izgledalo i na što smo spali. Sad ću Planini dignut tlak kad vidi karte, Hrvati danas izvlaće posljednje mrvice iz te Bosne. Ako nekog zanima više evo linka sa svim kartama. politika/popisi-stanovnistva-bih-t18862.html
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane. Postano: 18 ožu 2021, 12:55 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Možete se ograditi, možete dobiti samo kanton 10, ništa drugo nemate. Dobro, samo nemoj da bude opet skike heljp Baznija, mljevenih tica i brojanja genocida i uzpa.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|