HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 tra 2026, 03:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 300 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: ŠBBKBB: Kako bi danas izgledala konfederacija između RH i FBiH
PostPostano: 18 ožu 2021, 14:11 

jedna stvar je zajednička, kako god okreneš HB Hrvati ga puše

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 15:24 

carles je napisao/la:
jedna stvar je zajednička, kako god okreneš HB Hrvati ga puše

Zaključak obe teme je isti, Herceg Bosna i HB Hrvati ga poduvali. Ovom prigodom donosimo i kratku povijest nedavnog hrvatskog duvanja na teritoriju danas poznatom kao Bejha;

WW2- Šugoslavija- propade Banovina, zločinački AVNOJ, zatiranje i iseljavanje Hrvata, muslimanska demografska ekspanzija, a može se reći da je takva demografija kasnije i bila među glavnim uzrocima za pušionu u Srednjoj Bosni itd.

1992. - 1993.- nepripremljenost i naivnost koja nas je koštala ključnih gubitaka u Srednjoj Bosni (uz prethodno spomenutu demografsku pušionu)

3/1994.- potpisan Washingtonski sporazum bez da su se spojile ključne enklave Lašva i Lepenica sa Uskopljem i hrvatskim mainlandom

ljeto 1994.- dogovoren 51:49 omjer FBiH : RS

Dejton 1995.- nakon osvajanja kontra Srba i vraćanja na nekih 26-27% hrvatskog teritorija u tzv. Bejha potpisom predato 5-6% (čime je i Jajce postalo enklava) te uz to potpisano ukidanje HB i ulazak u Federaciju sa miješanim kantonima bez etničkih općina, uz floskuletinu o Konfederaciji da ga Hrvati lakše poduvaju (a kao što je već razrađeno na temi vjerojatno bi ga još i više poduvali da Konfederacija i nije bila šarena laža, ne zna se šta je crnje).

1996.- danas- nastavak zatiranja HB i HB Hrvata, od 30-40 terorističkih napada i raznog drugog fizičkog sprječavanja povratka Hrvata u novokomponovanu Pederaciju i ISIS teritorije do grubog kršenja svih Dejtonom potpisanih prava, tiranija MZ tj. raspalog zapadnog smeća, fizičko izbacivanje Hrvata iz DGG, ukidanje naše Samouprave tenkovima, Platforme Alijanse Komšići itd.

2022. - povijesna godina preokreta ili konačni kraj HB?
Ili ni jedno ni drugo nego nastavak statusa quo i rahat patnje?

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 15:28 

Al' ga ti Planina pretjera s crnjakom o prošlosti i pesimizmom čak i za mene brate.

Ne valja konfederacija, ne valja Federacija, ne valja ništa jel.

Samo 100% Herceg-Bosna + 100% Posavina + još možda "Turska Hrvatska". =))

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 15:35 

To su povijesne činjenice, tebi ako je lakše zakopaj glavu u pijesak i maši nogama skupa s ostalim forumskim dominatorima.

Normalno da ne valja ništa osim HB turko.

I ne, ne zanimaju me teritorije koje Hrvata nisu vidile ima 500 godina. To su tvoje konstrukcije turko.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 15:37 

Svi promašaji hrvatske politike bili bi manje važni da je bilo dovoljno snage za proboj prema srednjoj Bosni.

Sa istom pameti i gluposti u Hrvata razlika bi bila nebo i zemlja da je Tito dao Hrvatima nešto veći dio kontrole nad JNA.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 15:42 

Vidjet ćete da će na kraju ameri pokušat upakirat good baznians nama.
Nije bitno je li Tuđman iskreno potpisaso Federaciju ili Alija nego jesu li Amerikanci bili ozbiljni kad su tu opciju stavili na papir.
Kod takvih vrlo eksponiranih stvari oni se ne zarfkavaju posebno ako je predsjednička inicijativa kao što je washington bio.
Treba se kupit PR bodove za reizbor...

Čini mi se da je to bilo ostavljeno kao rezervna opcija ako ne uspiju smirit Srbe a bošnje ne mogu ostavit same nakon svega.
Ipak su na kraju shvatili da je Hrvatska njihov igrać pa je logično da bi svoje nedonošćče ostavili nama na brigu, posebno iz razloga koje sam već opisao a imaju veze s potpunom promjenom odnosa Bošnji prema americi ako bi dobili svoju mini državu.

Zato su i uvijek bili toliko protiv trećeg blentiteta, znali su da bi im to upropastilo rezervnu opciju što s bošnjama ako Srbi razbiju BiH.

Zato i sada popravljaju brže bolje Mostar i izborni vide da su Hrvati pukli i da im je dosta svega.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 15:45 

Nikom nije bilo ljepše nego Hrvatima u BiH 95.--2001.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 15:50 

weasel je napisao/la:
Vidjet ćete da će na kraju ameri pokušat upakirat good baznians nama.
Nije bitno je li Tuđman iskreno potpisaso Federaciju ili Alija nego jesu li Amerikanci bili ozbiljni kad su tu opciju stavili na papir.
Kod takvih vrlo eksponiranih stvari oni se ne zarfkavaju posebno ako je predsjednička inicijativa kao što je washington bio.
Treba se kupit PR bodove za reizbor...

Čini mi se da je to bilo ostavljeno kao rezervna opcija ako ne uspiju smirit Srbe a bošnje ne mogu ostavit same nakon svega.
Ipak su na kraju shvatili da je Hrvatska njihov igrać pa je logično da bi svoje nedonošćče ostavili nama na brigu, posebno iz razloga koje sam već opisao a imaju veze s potpunom promjenom odnosa Bošnji prema americi ako bi dobili svoju mini državu.

Zato su i uvijek bili toliko protiv trećeg blentiteta, znali su da bi im to upropastilo rezervnu opciju što s bošnjama ako Srbi razbiju BiH.

Zato i sada popravljaju brže bolje Mostar i izborni vide da su Hrvati pukli i da im je dosta svega.

Nisu, kao što rekosmo, to je bila tableta da HB Hrvati lakše probave ukidanje HRHB.

Uostalom, cijeli ovaj tvoj pamflet upravo dio po dio potvrđuje tezu da ga mi pušimo u svakom slučaju. To jest plaćamo cijenu da mujage ne dobiju svoju državicu, da nema velike srbije, da nije meHak trbuh, itd itd.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2021, 02:25 

Konfederacija bi izgledala odlično. Mislim da Hrvati imaju kapaciteta za asimilaciju Muslimana.
Muslimani hoće u NATO - odlično Hrvatska je u NATO-u i ktaći put u NATO je ujedinjenje sa Hrvatskom.
Muslimani hoće u EU - Hrvatska je EU i ujedinjenje sa Hrvatskom je kraći put za EU.
Muslimani hoće veće plate - evo riješanja za još jedno ujedinjenje. Hrvatska ima duplo veće plate i penzije od FBiH.
Muslimani hoće EU pasoš i slobodu boravka na čitavoj teritoriji EU. Opet je ujedinjenje FBiH i Hrvatske opcija.
Gdje bi život bio lagodniji i ljepši : Zenica,Tuzla,Sarajevo ili Pula,Rijeka i Zagreb.
Evo nekih 5 - 6 razloga da Mujice požele biti dio Hrvatske.
Nema šanse da bi kod vas tražili neke autonomije i Sandžake jer nema istorijskog uporišta na području HR.
Najbolje naseliti ih od Zagreba do Pule i od Pule do Dubrovnika i sami će se pretapati.
Računamo i to da su Hrvati prilično religiozni i da će u slučaju miješanih brakova uvijek prevladati hrvatska strana.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2021, 02:28 

Lutorcino to sto ti pises je pripajanje FBiH Hrvatskoj. Konfederacija su dve skoro nezavisne drzave koje imaju neke zajednicke organe.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2021, 18:03 

Na temu konfederacije:

Proučavao sam neke Tuđmanove komentare oko Washingtona i ministre nisi u pravu da je konfederacija bila samo udica za vas.

Tuđman je imao ovakav pogled prioriteta

1. Ako može ikako, bih kao unija tri kantona/ entiteta/ republike sasvim nebitno koliko točno ima autonomije svaka jedinica ali iste moraju imati jasne entičke granice
2. Ukoliko ne ide pod jedan, iz razloga da se Srbi odvoje iz te cjeline tada treba Hrvatsku jedinicu pripojiti, a s muslimanskom stupiti u konfederalna odnose

Dakle Franjo je znao kristalno jasno da Srbi ne žele tu Bih, ne žele živjeti i dijeliti vlas s muslimanima već gledaju kako sto prije van. Ta prva opcija je čisto bila idealizirani hrvatski stav u kojem smjeru se treba ići iako je Franjo bio svjestan da to ne bu tako išlo.

Dakle on je u startu planirao zajedničku obranu s muslimanima, zajedničku državu kroz labavu konfederaciju kako bi se postigla ravnoteža sa Srbima. Bilo kakva proširena Srbija je za Hrvate noćna mora i on je znao da nam mujage trebaju na našoj strani.

Njegove rijeci na tu temu idu otprilike ovako: svjestan sam muslimanskih napada i agresije na srednju Bosnu ali i želja Hrvatskog naroda za jedinstvenom nacionalnom državom ali ne treba ispustiti iz uma sigurnost i budućnost hrvatske države, za nas je egzistencijalno važno da se sto veći komad Bosne veze uz hrvatsku.

Franjo je konstantno računao s time da će Srbi kad tad razjebat bih zato sto je to jače od njih, on je na Dayton gledao ja na privremeno riješenje koje će se raspasti prvom prilikom. Nikad on nije gledao na tu bih i federaciju u njoj kao neko viječno rješenje i zato mu se ne smije toliko spočitavati.

Ukoliko se pogleda stav MZ koja je svjesna kulturološke barijere na Drini, mi smo morali pristati paziti na muslimane zato sto je to pod jedaninteres MZ da se Srbi i istočni narodi koji na njih igraju drže podalje i pod dva da se spriječi islamski fundamentalizam kojeg bi Alija instalirao u nezavisnoj Bosni.

Dakle u darom trenutku je Franjo izvukao maksimum i to će se uvjeren sam opet pokazati kao točan potez.

E sad moj stav je da su nas iz MZ gazili ovo vrijeme zato sto je rusija bila slaba i nisu imali nikakvih oponenata (USA) . Ameri su računali da mogu kompletno istisnuti Ruse i istočnjake instalacijom građanske koja bi zatim bila primljena u EU/NATO a za to im je bila potrebna jaka pozicija federaciji da nesmetanog ruku transformiraju bih.

20 godina poslije Rusija je opet jaka, kina nadolazi i sad kad vide da samo preko bosnji ne mogu ništa već da im je politika doživjela krah vraćaju se na originalnu ideju.

Zato smatram da će nam na kraju pustiti čitavu federaciju, možda griješim ali vrijeme će pokazati.

Vrh

PostPostano: 20 ožu 2021, 20:44 

Konfederacija između FBiH može biti nečiji san ili želja, ali trenutno je činjenica da je ne želimo ni mi ni Hrvati. Međutim saradnja Hrvata i Muslimana u zajedničku korist je moguća i šta više potreba. U proslom ratu u Bih, dvije strane su se borile za opstanak, treća se borila za stvaranje velike Srbije. Da, bilo je sukoba između nas u zadnjem ratu, i mozda je povjerenje poljuljano ili je skroz nestalo, ali treba da bude jasno da se Bošnjaci nisu spremali i naoružavali 10 godina da bi napali Hrvate. Produkt ne tako dobrog liderstva, novoformirane nacije i puke borbe za opstanak su greške koje su počinjene. Trenutno stanje takođe nije dobro ali ne mislim ni da je otišlo toliko daleko da budemo markirani kao smrtni neprijatelji. Ne zaboravite da tamo gdje su Srbi bili većina nismo ostali ni mi ni vi. Iskreno se nadam da će se sa Hrvatima u BiH naći zajednički jezik, pa kako god to bilo.

Vrh

PostPostano: 20 ožu 2021, 20:56 

Karabaja je napisao/la:
Ne zaboravite da tamo gdje su Srbi bili većina nismo ostali ni mi ni vi. Iskreno se nadam da će se sa Hrvatima u BiH naći zajednički jezik, pa kako god to bilo.

Ti isto nemoj zaboravit da tamo gdje su muslimani većina,nisu ostali ni Srbi,ni Hrvati.

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2021, 04:34 

Bilo bi problema zbog transfera loših poslovnih običaja iz FBiH u RH. Ne bidu bili vanjski državljani nego tretirani ka' jednakopravni domaći. Ne smiš radniku tek tako dat otkaz, a ovi bidu to cidili do iznemoglosti. Radnička prava podrazumiva i radnikove obveze. Dođu takvi neradnici u RH i dok gazda skuži koga ima na platnoj listi, već je proša probni rok. I onda ako mu ide dat otkaz ovin iz konfederacije ga satere jer takvi neradnici su najgori otrovi i najteže je takvima dat otkaz.

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2021, 01:39 

Problem bi bila sloboda kretanja ljudi, roba i kapitala. Smanjenjem ograničenja na tvoj teren dolazi onaj koji se ne pridržava pravila, koji tebi trubi o tržišnoj utakmici i nepristranosti, dok čim se radi o njemu ponaša se zemljačko-rodbinski.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2021, 01:58 

Netko je objavio slike Groznog 2002. i danas, prvo da napomenem kako mi se ruski gradovi čine modernijima od EU po arhitekturi i po nekakvom tehnološkom eko sistemu ne znam kako bi to nazvao ali Rusija kao i Kina i Indija su svaka za sebe posebne po mnogočemu u odnosu na ostatak svijeta.

Otišao sam u off, uglavnom Čečenija... nekadašnji separatisti su danas ruski poslušnici a muslimanska zemlja nema problema sa pripadanjem Rusiji. Dio razloga je potpuni vojni poraz i strahopoštovanje a drugi ekonomska dobit, da su samostalni bili bi samo još jedna socijalna državica.

Čvrsto sam protiv konfederacije jer onda su tu zahtjevi, politička trgovina itd. ako bismo pripojili USK vjerojatno bi ZSS i ATJ Lučko morali pomesti one kritične i njihove kontakte na mobitelima ali nakon toga mislim da bi kroz 10 godina ostalih 200k koliko vec prihvatili da su u drugoj drzavi koja im je po svemu bolja.

No nisam siguran ako bismo nakon secesije RS morali pripojiti cijelu federaciju Hrvatskoj bili bilo bolje da to učinimo papirnato ili nakon što ih vojno porazimo (što bi vjerojatno smanjilo broj muslimana za nekih 500k)... mislim da njima "bošnjak" ne predstavlja ništa važno već samo paravan za trenutno političko stanje a taj islam im je važniji od toga, barem političkoj eliti dok vjerojatno normalni muslimani bi u boljim ekonomskim uvjetima vrlo lako zaboravili na islam kao što je bilo u jugoslaviji, nakon 2-3 generacije uz pravilno djelovanje politike neki bi se vratili vjeri pradjedova dok bi ostali bili ateisti.

U svakom slučaju mislim da Hrvatska mora donijeti već danas zakon kako ne smije biti više izgrađena niti jedna đamija na tlu RH a broj po gradu ne smije biti veći od 1 (jedan), zvučnike strogo zabranit... tako da kada dođe vrijeme pripojenja HB ili cijele federacije odmah legalno skrešemo broj đamija.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2021, 02:44 

Svi ruski gradovi imaju široke ulice,bulevare i veliki broj parkova.Ogromna zemlja ko Amerika pa ne štedi na prostoru. Razlog čečenske lojalnosti Rusiji ima više razloga ...a neki od njih su ;
Čečenija je dobila državu u državi. Svi ne muslimanski narodi iz nje su iselili kad je počeo rat. Na popisu 1989 Čečeni su činili 66% stanovništva a interesantno je da su 1959 bili manjina u Čečeniji oko 30% stanovništva.
Danas u Čečeniji živi 95% Čečena,4% još nekih muslimanskih naroda i 1% Rusa.
Čečenija prima pomoć od ruskog budžeta.
Čečenija ništa ne proizvodi već je parazit obični.
Oko 85% njihove ekonomije čine servisne usluge. Prije 15 godina imali su nezaposlenost 60%. Danas su vjerovatno 40% svi na budžetu.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2021, 04:01 

Ministry of Sound je napisao/la:
Na samom početku upozorenje da ću brisati sve što je off-topic, pogotovo diskusiju o prijedlogu-prevari, šarenoj laži koja nikad nije ni zamišljena kao nešto što bi trebalo zaživjeti (to nije htio ni Alija, ni RH - obična šarena laža da se odreknemo HB).

Ovo je više neki alternativni univerzum, gdje nije bila riječ o prevari, i gdje se doista obostrano mislilo stupiti u te odnose.

Ono što najviše otežava analizu je nepostojanje slične državne, ustavne strukture koja se zove konfederacija (mada je i sama BiH konfederacija FBiH i RS, iako je "konfederacija" tabu riječ). Je li to trebalo ličiti nešto na mini Jugoslaviju gdje bi RH i FBiH bile "republike" ili je pak FBiH trebala biti nekakva pokrajina RH. Ili pak nešto tipa Beneluxa.

Kao nekakav minimum bi se podrazumijevalo zajedničko tržište i nepostojanje granica (u tom alternativnom univerzumu bi ta cijela struktura bila u gadnim problemima s ulaskom RH u EU).

Što se tiče političke strukture, FBiH zadržava strukturu iz Washingtonskog sporazuma (dvodomni parlament). S obzirom da je trenutna državna razina BiH i sama konfederacija, ajmo napraviti ogromnu predpostavku da bi RH i FBiH imali nekakvo Vijeće Ministara i dvodomni konfederalni parlament.

Kako bi to sve funkcioniralo? Ovdje ću se fokusirati samo na konfederaciju RH i FBiH. Naravno da bi na razini BiH i dalje postojalo sve što sada imamo u BiH (državna razina i konfederacija FBiH i RS).

Ja sam uvjeren da je to zaživjelo, da bi HB Hrvati, da prostiš, ispušili.

Na toj konfederalnoj razini bi vječno vladale muslimanske opcije i hrvatska anacionalna ljevica. Imali bi brojnost. S obzirom da bi muslimanske stranke imale samo jedan cilj, svaka politička trgovina na toj razini bi se svodila na postupke i zakone koji bi bili protivni interesima Hrvata u BiH.

Pri tome bi transferi iz RH prema FBiH bili obilni (nova inačica "fonda za nerazvijene" koju bi potpisao SDP RH u zamjenu za neke druge ustupke).

Jedine koristi za Hrvate BiH vidim u nepostojanju granice i osjećaju da su u zagrljaju domovine. Ne znam da bi stanje u medijima bilo puno bolje, jer bi se HRT ograničio na područje RH, a možda bi postojala neka konfederalna TV koja bi se uređivala u ZG i SA.

Mostar bi imao puno manji značaj u politici i gospodarstvu (bi li uopće postojao HT Eronet i EP HZHB?). Ne bi bilo potrebe za predstavništvima za inozemnu robu u BiH jer bi se to uglavnom vršilo preko ZG (zajedničko tržište).

Najvjerojatniji scenarij je slabija politička "težina" Hrvata u BiH (postojala bi i državna razina u BiH), jer bi se dosta toga što se tiče FBiH vodilo na relaciji ZG-SA.

Muslimani bi bili na ogromnom dobitku, kroz financijske transfere iz RH, i trgovinom političkim ustupcima u RH (muslimanska komponenta bi imala utjecaj na zakone i političke prilike u RH) kojom bi dobivali mnogo toga u FBiH.

Dajte neku drugu vizuru, meni se čini da bi HB Hrvati bili u velikom konkretnom minusu (osim na "emocionalnom" polju, jer bi imali dojam da su u zagrljaju domovine).

Naglašavam opet da ima previše nepoznanica, pa ne kritizirajte predpostavke, nego samo dodajte svoje,

Ја најискреније мислим да ни ви Хрвати више нисте толико глупи.Ето ове године 2021. сазнали сте оно што је још Његош велики српски мислилац давно у прошлости записао.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2021, 06:05 

Lutorčina je napisao/la:
Konfederacija bi izgledala odlično. Mislim da Hrvati imaju kapaciteta za asimilaciju Muslimana.
Muslimani hoće u NATO - odlično Hrvatska je u NATO-u i ktaći put u NATO je ujedinjenje sa Hrvatskom.
Muslimani hoće u EU - Hrvatska je EU i ujedinjenje sa Hrvatskom je kraći put za EU.
Muslimani hoće veće plate - evo riješanja za još jedno ujedinjenje. Hrvatska ima duplo veće plate i penzije od FBiH.
Muslimani hoće EU pasoš i slobodu boravka na čitavoj teritoriji EU. Opet je ujedinjenje FBiH i Hrvatske opcija.
Gdje bi život bio lagodniji i ljepši : Zenica,Tuzla,Sarajevo ili Pula,Rijeka i Zagreb.
Evo nekih 5 - 6 razloga da Mujice požele biti dio Hrvatske.
Nema šanse da bi kod vas tražili neke autonomije i Sandžake jer nema istorijskog uporišta na području HR.
Najbolje naseliti ih od Zagreba do Pule i od Pule do Dubrovnika i sami će se pretapati.
Računamo i to da su Hrvati prilično religiozni i da će u slučaju miješanih brakova uvijek prevladati hrvatska strana.

A, ne, čini ti se.
Dosta nan je iskustva s vojnin stambenin naseljima od JNA, SUP-a i SUBNOR-a. Cile četvrti. Ne bidu se oni utopili u hrvatsku masu. To je sve invazivna vrsta. Sela i mala mista se baš ne bidu dala izradit, ali urbane naivčine, kozmopolitčići, jubiteji egzotike i mekušci...
Vidili smo koliko je Srba odlučilo ostat i prihvatit Hrvatsku, a koliko ni moglo podnit nikakvu Hrvatsku pa je išlo ća.
Sad iz redova takvih Šumadijaca, Srbogoraca i Srpščana, bolje reć, njihovih potomaka imamo one razne jugonostalgičarske glazbenike, profesore na FFZG, dnovinare, političare iz Srpske državne partije, Muzemo i tako dalje.

Desekularizirani muslobošnje bili bidu postali problem vrlo brzo. Ka šta su nan napravili švidu u BiH s Komšogluom, isto bidu priko hodža i česa li već ne organizirano se naseljavali u ciljana naselja po hrvatskoj obali i inin strateškin točkama, a u politici bi nan leftardi stalno bili na vlasti.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2021, 06:06 

Konfederacija RH i HRHB bi dobro funkcionirala. Ali bi konce morala čvrsto držat RH.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2021, 08:03 

Sokolić je napisao/la:
Konfederacija RH i HRHB bi dobro funkcionirala. Ali bi konce morala čvrsto držat RH.

Funkcionirala bi kao i Jugoslavija. Sve što se dogodilo u Jugoslaviji možeš preslikati u tu hipotetsku nakaradu.

Muslimani se ne bi ništa pitali, a oni su svakako uspješniji kad se ništa ne pitaju. Parazitirali bi kao i u Jugoslaviji, rasli brojem i postotkom u toj wanna be NDH, a Hrvati bi bili sretni jer nas vole haha.

I ništa strašno se ne bi dogodilo, sve bi bilo lijepo a problem bismo uvalili unucima koji bi imali državu sa preko 50% muslimana koji su se iz "neobjašnjivog" razloga povampirili nakon što su ojačali. Hrvati budaletine.

1524 of 2558 - 59.58%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2021, 09:16 

Naša Kvačica je napisao/la:
Sokolić je napisao/la:

Funkcionirala bi kao i Jugoslavija. Sve što se dogodilo u Jugoslaviji možeš preslikati u tu hipotetsku nakaradu.

Muslimani se ne bi ništa pitali, a oni su svakako uspješniji kad se ništa ne pitaju. Parazitirali bi kao i u Jugoslaviji, rasli brojem i postotkom u toj wanna be NDH, a Hrvati bi bili sretni jer nas vole haha.

I ništa strašno se ne bi dogodilo, sve bi bilo lijepo a problem bismo uvalili unucima koji bi imali državu sa preko 50% muslimana koji su se iz "neobjašnjivog" razloga povampirili nakon što su ojačali. Hrvati budaletine.

Islam je njihov identitet i naš glavni problem... u svakoj hipotetskoj verziji države u kojoj smo zapeli s njima u većem broju treba im omogućiti migraciju, udariti đonom na islam ali kao gentlemeni. Da ne bude preočito da ih želimo prrobraziti, od kontrole broja i aktivnosti đamija, obabeznog katoličkog vjeronauka u školama do aktivnosti državnih institucija po destabilizirajućim elementima.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2021, 11:52 

Sokolić je napisao/la:

Nikakva konfederacija nego samo prisajedinjenje sadašnje FBiH Republici Hrvatskoj. Tako bi Hrvatska jednostavno dobila još nekoliko županija. Strahovi od Bošnjaka i islama su neopravdani. U jednoj sekularnoj i pravnoj državi, tih nekoliko tipova poput Elvedina Pezića bili bi nebitni i na margini. Bošnjaci nisu lijeni, to je laž i svaki njemački poslodavac će to potvrditi.
Ovo pripajanje Federacije Hrvatskoj je najbolje rješenje. Nažalost, kod ogromne većine Bošnjaka nema čak ni razmišljanja o alternativama. Bošnjaci će se po običaju samo čuditi kada se desi ono što bi se moglo desiti prema sadašnjim trendovima.
Pitanje je i kako bi reagirala Hrvatska država i javnost na ovu mogućnost. Tu bi bile potrebne neke analize stručnjaka.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2021, 11:58 

Kulac je napisao/la:

Nikakva konfederacija nego samo prisajedinjenje sadašnje FBiH Republici Hrvatskoj. Tako bi Hrvatska jednostavno dobila još nekoliko županija. Strahovi od Bošnjaka i islama su neopravdani. U jednoj sekularnoj i pravnoj državi, tih nekoliko tipova poput Elvedina Pezića bili bi nebitni i na margini. Bošnjaci nisu lijeni, to je laž i svaki njemački poslodavac će to potvrditi.
Ovo pripajanje Federacije Hrvatskoj je najbolje rješenje. Nažalost, kod ogromne većine Bošnjaka nema čak ni razmišljanja o alternativama. Bošnjaci će se po običaju samo čuditi kada se desi ono što bi se moglo desiti prema sadašnjim trendovima.
Pitanje je i kako bi reagirala Hrvatska država i javnost na ovu mogućnost. Tu bi bile potrebne neke analize stručnjaka.

Ne bi prošlo u Hrvatskoj.

Desnica bi se oblizivala na teritorij, ali ne žele nešto što ruši hrvatski udjel u % stanovništva.

Ljevica bi se oblizivala na mogućih 500.000-750.000 glasača, ali im se sve van perecijskih granica gadi, osim Beograda.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2021, 12:22 

Ministry of Sound je napisao/la:

Ne bi prošlo u Hrvatskoj.

Desnica bi se oblizivala na teritorij, ali ne žele nešto što ruši hrvatski udjel u % stanovništva.

Ljevica bi se oblizivala na mogućih 500.000-750.000 glasača, ali im se sve van perecijskih granica gadi, osim Beograda.

Ministre kad se narod u Hrvatskoj išta pitao?

Vlast je uvijek radila što im je volja, tako bi i u toj potencijalnoj situaciji napravili ovisno o trenutačnoj ideologiji vlade.

Hrvati su takav narod, desnicu bi bilo briga,širi se teritorij , a ljevica bi bila previše ljena da progura referendum i to bi prošlo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 300 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 27 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: