Svarog je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:
Cudna je cela situacija. S jedne strane, kaze se da ce Rusi i Turci imati najveci uticaj u Malom Sengenu, a sa druge strane
inicijativa da se formira Mali Sengen je americko-evropska.
Mozda su Ameri i Evropljani rekli Rusima i Turcima: Evo vam ih (Zapadni Balkan), pa gledajte sta cete s njima...
Treba biti vrlo oprezan sa tom idejom ''Malog Šengena'' .
Bojim se da nam ga Zapad ( opet ) podvaljuje , baš kao što su nam podvalili Jugoslaviju (umjesto da smo se posvetili pravljenju svoje kuće ,imali smo sav materijal za veliku i prostranu... mi smo ih , ko zadnje budale , pravili '' braći Južnim Slovenima''
Vrlo moguće da je ''Mali Šengen '' anestetik za pristajanje na amputaciju Kosova i Metohije i ko zna šta još .
Što se tiče ''kaze se da ce Rusi (Kinezi) i Turci imati najveci uticaj u Malom Sengenu'' , mislim da je i to podvala.Oni svakako imaju uticaj . I to zato što ga mi dozvolimo , jer nam je koristan i sa dobrom namjerom.
PS:
Kad smo izdržali ovoliko , treba izdržati još malo , Zapadna qovna se sve više bave svojim jadima .
Treba biti oprezan, a sa MS jasno je dokle je dobar, a odakle je los.
Ako se svodi na to da sve granice medju drzavama otvore za protok ljudi, roba i kapitala, to je za nas sjajno. Prakticno, manje parcele u povezane u jedan veliki ranc unutar kojeg je Srbija medjed, RS i CG dva meceta vezana za nj, Albanija je pas avlijaner, tzv. Kosovo* malo kuce vezano za nju, Makedonija je curka, Bosnjakstan je kokoska, a HB je lasica!
MS je los ako se formiraju nega zajednicka uravljacka tela. Kao npr. Predsednistvo MS, u kojem bi neki Komsic imao pravo veta, pa da zajedno sa njim moramo odlucivati o svojim poslovima. Dakle ta vrsta podrzavljenja bi bila opasna. Sto je paradoksalno, najvise ovi drugi zaziru od tog podrzavljenja, iako bi im to dalo na znacaju. No, dobro je dok je tako.