HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 sij 2025, 18:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 781 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Opa, javio se i Blinken...
PostPostano: 02 tra 2021, 22:21 

Lutorčina je napisao/la:
Šta ne mogu dobro unijeti ? Mogu sve. Dobre ćevape,mantije i sudžuke. Dobar burek,zeljanicu,sirnicu. Priznajte da nemate veze sa pitom i kako jufku razviti. Niko u Hercegovini ne zna pitu praviti. Kafa, rahat lokum,ćetenija i dobra ovčija/jareća stelja :palacgore1 .

Dagare, bamije... :D Fiko 4:20

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:24 

Robbie MO je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:
Meni nakon najnovijeg razvoja situacije, rat izgleda kao sasvim moguca opcija.

Zapad se udaljava od Bosnja, a Bosnje dolaze u situaciju da odbijaju zapadne planove. A ako odbijaju zapadne planove, onda mi vise nismo nacionalisti-separatisti koji hoce da razbiju Bosnu, nego smo razumni ljudi koji hoce da se odvoje od strane koja sve razumne predloge sa zapada odbija.
Tu je ruski faktor koji se svadja sa SDA oko NATO-a, cime priprema teren za momentalno priznanje RS kad ona proglasi nezavisnost. Znaci, Ciroza se iznenadio kako zapad bago reaguje na ruske pretenje, a meni to lici na koordinaciju zapad-Rusija.

Dakle, Srbija dobro naoruzana, zapad distanciran od Bosnji, Rusi besni na Bosnje - svi nama bitni uslovi za akciju su tu! Problem je sto Bosnje nece smeti da krenu da brane integritet Bosne, iako se kunu u suprotno. Ali moguce je da neko izazove incident pa da dronovi turske proizvodnje u sastavu vojske Srbije krenu.

Ako se još malo naoružate, dajem 80% šanse za mirno proglašenje nezavisnosti RS.

Ovi više nemaju podršku nikoga.

Podrska je kljucna, bez koje po mom misljenju cak i ako smo sa manje naoruzanja, oni ne bi cackali mecku!

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:27 

Meni nakon najnovijeg razvoja situacije, rat izgleda kao sasvim moguca opcija. .

Kod mene upravo suprotno, tek sad sam ziher da nema rata. Bosnjo je mogao ratovati dok je mislio da ima Ameriku iza ledja, sad eventualno misli da ima Tursku, ali bude naposljetku shvatio da postoji nesto sto se zove geopoliticke interesne zone. Turska na tlu Europe nema sto traziti, to im niti Rusi niti Ameri ne bi dozvolili.

Ovo ide u scenario odumiranja.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:27 

Robbie MO je napisao/la:
Hrvatska im je nanijela 500 bodova vanjskopolitičke štete. 10 Komšića im ne može tu štetu preko pisama popraviti.

Sad sva nada prelazi na Džasmilin film preko kojeg će ocrniti Srbe i vratiti nazad makar 20 bodova. :zubati

Napravi neku tablicu s bodovima da odma znamo di smo kad bookir ili sejdo štogod izvale :zubati

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:31 

Hara je napisao/la:
Meni nakon najnovijeg razvoja situacije, rat izgleda kao sasvim moguca opcija. .

Kod mene upravo suprotno, tek sad sam ziher da nema rata. Bosnjo je mogao ratovati dok je mislio da ima Ameriku iza ledja, sad eventualno misli da ima Tursku, ali bude naposljetku shvatio da postoji nesto sto se zove geopoliticke interesne zone. Turska na tlu Europe nema sto traziti, to im niti Rusi niti Ameri ne bi dozvolili.

Ovo ide u scenario odumiranja.

Sto se tice borbene gotovosti u Bosnji, slazem se, nema rata. Ali mozda nasa strana inscenira incident. Mozda zapad inscenira incident, koji ne zeli da ostane nikakva koncentrisana muslimanksa masa na jednoj tritoriji koja bi mogla i manju drzavicu stvoriti.
Srbija se naoruzavala bez ikakve reakcije zapada, pa mi pada napad da i zapad i Srbije nesto s tim oruzjem zele. :neznam

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:32 

Lutorčina je napisao/la:
DŽorDŽ je napisao/la:

Točno, mi smo Borg, you will be assimilated, resistance is futile. Samo Borg od svake vrste uzme ono najbolje, najpozitivnije i to onda usavrši, ali šta mi možemo imati od muslimana? Kakvu nam oni dodanu vrijednost nose u naš Borg kolektiv? Nemaju znanosti, nemaju sporta, nemaju resursa, masa ih nema osnovne higijene, samo ostaje dodatni proračunski teret. Ako griješim u procjeni slobodno me ispravite. Volim učiti :zubati

Šta ne mogu dobro unijeti ? Mogu sve. Dobre ćevape,mantije i sudžuke. Dobar burek,zeljanicu,sirnicu. Priznajte da nemate veze sa pitom i kako jufku razviti. Niko u Hercegovini ne zna pitu praviti. Kafa, rahat lokum,ćetenija i dobra ovčija/jareća stelja :palacgore1 . Dobili bi Edina Džeku ionako ima vilu u Dubrovniku,Amela Tuku,Miralema Pjanića,Džanana Musu i svjetskog rekordera u razbijanju kokosovih oraha. Dobro par nekih negativaca iz SDA al' uklopiće se to.

Dok nađem prijevod za ove riječi: mantije, sudžuke, jufku, ćetenija, odoše većina na spavanje. Nije baš da ne znamo razviti pitu, tu griješiš. Jesi ikad čuo za štrukle? To ti je nešto kao pita iako bi zagorci kolutali očima na tu usporedbu, ali to ti je u stvari to. Džeko je već star, Pjanić bi eventualno bio rezerva, a za Tuku i Musu nikad čuo.

Muslimana 21,42%

RH i Protektorat BiH 2022:
Hrvata 62,23 %
Muslimana 19,74 %
Prečana 14,18 %
Ostalih 3,85 %

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:32 

Ovo ide u scenario odumiranja.[/quote]

Upravo.
Čeka se samo konstatacija neke međunarodne komisije da je pacijent umro.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:33 

weasel je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Hrvatska im je nanijela 500 bodova vanjskopolitičke štete. 10 Komšića im ne može tu štetu preko pisama popraviti.

Sad sva nada prelazi na Džasmilin film preko kojeg će ocrniti Srbe i vratiti nazad makar 20 bodova. :zubati

Napravi neku tablicu s bodovima da odma znamo di smo kad bookir ili sejdo štogod izvale :zubati

Uglavnom, Muslimani su blokirali Hrvate BiH da ne mogu pristupiti vanjskoj politici i da nemaju nijednog ambasadora, no samo su izazvali da je vođenje naše vanjske politike potpuno preuzela Hrvatska, i da kroz taj kanal možemo do svih vrata, do daleko više vrata nego debela zamotana Bisera.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:34 

erosahuma je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

Kvinta opalila Sejdu po prstima i nosu. :smijeh
Ima li kraja ponažavnju Muslimana...

Auuuuu....
Šamaranje...
Ima da se večeras sredi brljom...

Je, jer mu i inače treba povod da se usere od alkohola...

:smajl020

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:39 

Muslimani se nude Rusima kao "pouzdan partner"

Citat:
Bosnjaci trebaju otvoriti pregovore sa Rusima. Rusi nemaju pouzdanijeg partnera na Balkanu. S njima do sada saradjuju srbi i hrvati ali dvolicno. Oni saradjuju sa svima, varaju i tezgare. Rusi i Bosnjaci su dva junacka naroda. Mozda se dogovorimo. Mislim da je moguce.

Što im mogu ponuditi, krezuba sirotinja ?

Luku na Miljacki? :zubati

Ekonomiju koja radi punom parom i koja je veliko tržište za plin ?

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:42 

Robbie MO je napisao/la:
Muslimani se nude Rusima kao "pouzdan partner"

Citat:
Bosnjaci trebaju otvoriti pregovore sa Rusima. Rusi nemaju pouzdanijeg partnera na Balkanu. S njima do sada saradjuju srbi i hrvati ali dvolicno. Oni saradjuju sa svima, varaju i tezgare. Rusi i Bosnjaci su dva junacka naroda. Mozda se dogovorimo. Mislim da je moguce.

Što im mogu ponuditi, krezuba sirotinja ?

Luku na Miljacki? :zubati

Ekonomiju koja radi punom parom i koja je veliko tržište za plin ?

Rudnike...Gras....Termoelektrane...
Čist zrak u Trokutu...

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:48 

Reuf danas tweeta o rijetkim pticama u Indoneziji, vrstama indijskih čajeva, te o Ujgurima.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:52 

Robbie MO je napisao/la:
Reuf danas tweeta o rijetkim pticama u Indoneziji, vrstama indijskih čajeva, te o Ujgurima.

Klix drzao Kvintu sat-dva kao udarnu vijest pa je spustio nize, a udarna je Godzilla protiv Konga. :)))
Taj Klix ih unistava gore nego Bakir i Komsic zajedno.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:53 

Ozbiljne samare primaju ovih dana. Nakaradi se definitivno blizi kraj.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:55 

Robbie MO je napisao/la:

Kad ikad sam rekao da će svakodnevno i neumorno tračanje po briselskim hodnicima donijeti rezultate, to su sad sve hrvatski prijatelji, čak i na osobnoj razini.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:56 

Robbie MO je napisao/la:
Meni nakon najnovijeg razvoja situacije, rat izgleda kao sasvim moguca opcija.

Zapad se udaljava od Bosnja, a Bosnje dolaze u situaciju da odbijaju zapadne planove. A ako odbijaju zapadne planove, onda mi vise nismo nacionalisti-separatisti koji hoce da razbiju Bosnu, nego smo razumni ljudi koji hoce da se odvoje od strane koja sve razumne predloge sa zapada odbija.
Tu je ruski faktor koji se svadja sa SDA oko NATO-a, cime priprema teren za momentalno priznanje RS kad ona proglasi nezavisnost. Znaci, Ciroza se iznenadio kako zapad bago reaguje na ruske pretenje, a meni to lici na koordinaciju zapad-Rusija.

Dakle, Srbija dobro naoruzana, zapad distanciran od Bosnji, Rusi besni na Bosnje - svi nama bitni uslovi za akciju su tu! Problem je sto Bosnje nece smeti da krenu da brane integritet Bosne, iako se kunu u suprotno. Ali moguce je da neko izazove incident pa da dronovi turske proizvodnje u sastavu vojske Srbije krenu.

Ako se još malo naoružate, dajem 80% šanse za mirno proglašenje nezavisnosti RS.

Ovi više nemaju podršku nikoga.

Zaboravljate svi, onu sesiju u Gornjem domu lordova, kada lordovi zlokobno pitaju na saslusanju Esdauna:

"sto bi se dogodilo, ako bi pukla BOMBA u DZAMIJI, na dzumi u Doboju"????..........mislite o tome........

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:57 

Na Klixovom forumu im odjednom ambasade nevaljaju:

Citat:
Zna Zeljko da su to klosari i hostapleri i ne obraca paznju ne smutljivce.
Zlatni ljiljan je to. Zna to Covic i samo cmizdri godinama a nista mu ne moze.

:zubati

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 22:59 

dudu je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Kad ikad sam rekao da će svakodnevno i neumorno tračanje po briselskim hodnicima donijeti rezultate, to su sad sve hrvatski prijatelji, čak i na osobnoj razini.

Uništeno im je ono najdraže što su imali, a to je ugled žrtve, o njihovom bezobrazluku stotine diplomata zna. Mijenjali za Komšića.

100000 tračeva se ispričalo zadnjih 5 godina na briselskim hodnicima. Svakodnevno i neumorno.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 23:00 

dudu je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Moze se reci i na emotivnoj razini, glede Junkera i mladog junose Plenkija.

Nego, i dupe se daje, ako pomaze u politici i geopolitici, tako da neizmjerno cjenim probitacnog Andreja.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 23:08 

K:M je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Moze se reci i na emotivnoj razini, glede Junkera i mladog junose Plenkija.

Nego, i dupe se daje, ako pomaze u politici i geopolitici, tako da neizmjerno cjenim probitacnog Andreja.

S aktivnošću Hrvatske će se jednako okoristiti i vi, očišćen vam je donekle teren da se nitko sa Zapada neće toliko miješati u demokratske odluke naroda u RS.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 23:10 

Robbie MO je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Uglavnom, Muslimani su blokirali Hrvate BiH da ne mogu pristupiti vanjskoj politici i da nemaju nijednog ambasadora, no samo su izazvali da je vođenje naše vanjske politike potpuno preuzela Hrvatska, i da kroz taj kanal možemo do svih vrata, do daleko više vrata nego debela zamotana Bisera.

Točno. Nisu ni Saudijci glupi. Čim su vidjeli Biseru odmah joj uvalili 50t laksativ datulja.

Muslimana 21,42%

RH i Protektorat BiH 2022:
Hrvata 62,23 %
Muslimana 19,74 %
Prečana 14,18 %
Ostalih 3,85 %

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 23:13 

Godzilla vs. Kong vijest dana na Klixu.

1071 of 2558 - 41.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 23:17 

Da citiram samog sebe iz prošle godine (kad već neće moj drug Šnjokica1993 ili Lens, kako se već sad zove):

Grumpy je napisao/la:

Ako pobijedi Trump status-quo u BiH, a mogu i Srbi nešto pokušat.
Samo moraju znat da su oba doma i senat i predstavnički dom anti-srpski i to krajnje.
I mimo Predsjednika im slijede sankcije i no-fly zone u najmanju ruku, i masivna vojna pomoć za BiH.

BiH nije Sirija.
Ako pobijedi Biden, BiH ulazi u NATO i kraj svake priče o ratovima i raspadu.
Tek onda možemo sjest za stol i dogovorit se ko ljudi, da jedni drugima ne smetamo.
Ako smo u NATO, može i 3 entiteta bez problema.
Sadašnje teme će postat bespredmetne.
Doista se čudim da Izetbegović nije sa Čovićem potpisao sporazum na bazi toga pod pokroviteljstvom Zagreba i Washingtona.
Dogovor je trenutačno nemoguć, jer smo u različitim fazama političkog razvitka, inače bi ga bilo odavno.
A možemo se i politički patit, ali će gospodarstvo ići na bolje, tako da nije frka.

Biden ima vrhunsku zdravstvenu skrb, vitak je i izuzetno u formi, nema kroničnih bolesti, niti akutnih, tako da može gurat do 90 godina bez problema, a sad ima 77, tako da...
Ako Srbi ne započnu rat, dolaze bolji dani.

Ako pobjedi Biden pašće još jedna muslimanska iluzija da će hin Hamerika napraviti državu.
Ako smo išta naučili iz Trampovog mandata onda je to da je u Hamerici Predsjednik obična marioneta... ***.

post1329518.html?hilit=bajden#p1329518

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 23:20 

I u ovom postu sam bio maestralan svaka mi čast, jel tako braćo Muslimani?

Bio je Biden prije 10 godina u Sarajevu kao podpredsjednik Hamerike.
Muslimani ga čekali kao spasioca.
On došao i otišao sa blagim porukama tipa "dogovorite se".
Muslimani ostali ko popišani.

Ostala je upamćena izjava Dodika na sastanku sa istim "Dajte papir i recite gdje da potpišem za ulazak BiH u NATO." Bajden mu nije ništa dao da potpiše. Toliko o želji Hamerike da Muslimani uđu u NATO. Mile je uvijek znao namirisati blef.
Nakon toga bio je potpredsjednik do 2017. Nije u tom periodu više ni spomenuo Muslimane i BiH.

post1335681.html?hilit=bajden#p1335681

Popišali vam se Ameri u usta, a? Tačno kako sam vam rekao. :zivili

Vrh

PostPostano: 02 tra 2021, 23:22 

Bosnjak007 je napisao/la:
Hrvatska i Srbija će prihvatiti stav MZ(Amerike) jer ste poslušnici. Takmičite se ko će više i bolje slušati. Istina od W sporazuma do danas vi vodite, ali i ova Srbija sa Vučićem je veoma blizu.
Samo da ujka Joe pobijedi. Tek ćemo se ćerati.

Ili još gore.
Šta će ako pobjedi Bajden a ne desi se ništa?
:crying

post1347313.html?hilit=bajden#p1347313[/quote]

Šnjokice1993? Gde si Šnjoki? Kako se osećaš većeras?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 781 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, Naša Kvačica, Old Fridolin, Patriota i 28 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: