|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Nogomet/sport na svom vrhuncu- što nakon? Postano: 07 tra 2021, 10:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60935 Lokacija: DAZP HQ
|
sve sam više mišljenja da ovo što gledamo i pratimo zadnjih godina je vrhunac velike većine sportova iz niza razloga.
1. u gotovo svim sportovima još uvijek dominiraju rođeni u 80-tima, a u pravilu su iz te dekade i najveći u tim sportovima (Messi/Ronaldo u nogometu, James u košarci, Đoković/Federer/Nadal u tenisu, Hamilton u F1, Bolt kao sprinter, Karabatić/Hansen u rukometu, ranije Michael Phelps u plivanju, Hirscher u skijanju itd.).
2. nadolazeće instagram/facebook/tik-tok generacije nisu ni približno toliko posvećene uspjehu i cilju kao ranije generacije kojima je to često bilo sve u životu, doručak, ručak i večera.
3. na planu taktike i sportske spreme teško da se može napraviti dodatan iskorak, vrhunac s fizičkog plana je što danas ozbiljne karijere traju i u 30-tima. u nogometu pak nema taktike koja nije oprobana, od pozicije igrača u polju do raznih stilova, nema se više što izmisliti, sve smo vidjeli.
4. genetski pool i baza su sve slabiji, iz najboljih sportskih nacija odavno su prošle najbrojnije generacije, baza je sve manja i sve skučenija, sve će više trebati kvalitetno raditi i sve manje propuštati talente kako bi se ostalo na istom nivou.
mislim da će se većina složiti sa mnom i da će malo tko proturječiti, pogotovo je tenis dokaz što nam budućnost donosi (mediokritete).
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Nogomet/sport na svom vrhuncu- što nakon? Postano: 07 tra 2021, 11:05 |
|
|
Ne samo to, nego instagram generacije gube i interes za sport. Mi smo sport pratili aktivno i znali sve o svim sportovima, a o nogometu se znalo sve. Generacije igrica nemaju interes uopće pratiti sport.
|
|
Vrh |
|
 |
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Nogomet/sport na svom vrhuncu- što nakon? Postano: 07 tra 2021, 12:04 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
Hmm... Zanimljiva Teorija. Stoji - ali ne smemo upasti u 80e-centričan pogled na svet. realno, sada ima više Akademija i Škola fudbala nego ikad! U Srbiji će izgleda skoro svako selo imati jednu kao je krenulo, neverovatno... a Kvantitet rađa - Kvalitet. Ono što je sigurno je da će Afrikanci povećati svoj udeo jer kod njih je to i dalje način da pobegnu iz siromaštva pa će više da grizu - kao nekad Brazilci... doduše, njima Fizikalije nisu nikad ni nedostajale, samo Tehnika i pregled igre... Meni je Fenomen ono čemu sam prisustvovao nedavno: na derbiju Nemačke (Bor-Bay) najbrži igrač meča bio je - Haland!  Lik trči valjda preko 36 km/h! Da mi je neko nekad rekao da će lik te visine da iskida ove male brzance (Sane, Gnabri, Kimih, Sančo itd) mislio bih da se šali... toga nije bilo ranije - jeste recimo Kerju bio visok i brz ali NAJBRŽI nikad... Lično primećujem deficit Driblera-kad sam ja bio mali GLAVNI je bio onaj koji najbolje dribla... izgleda se to ne neguje na akademijama više... Po meni: Vrhunac tek sledi kad NAJBOGATIJI naprave svoju Super Ligu u kojoj će biti KONCENTRISANI KVALITET. Obrtaće se NEZAMISLIVE cifre, biće nezapamćen Spektakl, pravo Ludilo! Ova sadašnja LŠ je već mrtva samo to niko još ne sme da kaže. Čim (AKO!) prođe ova kriza, kreće se sa udruživanjem da se napravi Super Liga... ZA Tenis si u pravu, tu stvarno jeste na horizontu PAD... ali ne mora da znači-sećaš se kad je u Ženskom u jednom trenutku bilo 5-6 vrhunskih igračica a sad evo Pad? ide to gore-dole... Ne znam samo zašto si spomenuo Kristijana u istoj rečenici sa Mesijem kad taj Picopevac ne može ni u Žabariji da dominira (neki Kvaljarela od 40 godina kog su iz Juvea šutnuli u guzicu ga šije u golovima  )...
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Nogomet/sport na svom vrhuncu- što nakon? Postano: 07 tra 2021, 12:54 |
|
|
Već se i čuju takvi glasovi od starijih igrača, a što se do sada nije čulo. Da mladi više nisu spremni, ne žele trenirati kao što je bilo uobičajeno da se trenira.
Dekadencija i opadanje biologije i civilizacije će se sigurno i tu osjetiti.
Kao romantičarski dodatak iako je nogomet poslije doživio vrhunac kad usporedim Francusku 98' i one reprezentacije sa nizom karakternih velikih igrača i ovo bljedilo danas uz par zvijezda...
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
Planina
|
Naslov: Re: Nogomet/sport na svom vrhuncu- što nakon? Postano: 07 tra 2021, 12:59 |
|
|
Što nakon? Svjetska prvenstva u call of duty, world of warcraft, counter strike itd.
|
|
Vrh |
|
 |
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Nogomet/sport na svom vrhuncu- što nakon? Postano: 07 tra 2021, 13:06 |
|
|
Roboti će trčati po terenima a ljudi navijati... Zamislite koliko je to JEFTINIJE za klubove... 
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Nogomet/sport na svom vrhuncu- što nakon? Postano: 07 tra 2021, 14:00 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2045 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Sport kakav danas poznajemo je fenomen novijeg datuma,s početka 20.stoljeća,a tko zna kakvi će oblici razonode postojati za 100 godina,moguće je da će današnje sportove pregaziti vrijeme.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Nogomet/sport na svom vrhuncu- što nakon? Postano: 07 tra 2021, 14:06 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2045 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Roboti će trčati po terenima a ljudi navijati... Zamislite koliko je to JEFTINIJE za klubove...  Tamo negdje cca. 2150: Utrke svemirskih brodova-vječni derbi SAD vs Rusija za Grand Prix Sunčevog sustava 
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Nogomet/sport na svom vrhuncu- što nakon? Postano: 08 tra 2021, 13:46 |
|
|
Flamel je napisao/la: Tamo negdje cca. 2150: Utrke svemirskih brodova-vječni derbi SAD vs Rusija za Grand Prix Sunčevog sustava  Ali RPL ("Robotska Premier Liga") stiže već za par decenija... čak je i film snimljen sa Hju Džekmenom o robotima-bokserima... I, Dudu, šta veliš, fudbal krepava posle Mesija?  Boga mi sam ja sinoć video odlične mlade fudbalere 90og i 2000og godišta... ne da igraju nego - GAZE! MELJU!  A još nisu ni u svom Zenitu... zamisli kad uđu u njega kakvi će biti... 
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Nogomet/sport na svom vrhuncu- što nakon? Postano: 08 tra 2021, 16:34 |
|
|
Jel vama jasno koliko vec sad pratitelja imaju virtualne lige/sportovi ?
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|