|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 38 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 21 vel 2021, 11:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Iz nekog razloga YT Music mi izbacila ovo i zaista iznenadila, predobra pjesma. Nisam do ovoga ni čuo za grupu, što mi kažu da je nemoguće. Šteta, jaki su, i baš se dobro uglavili u taj žanr. Ima li još kakvih primjera?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 21 vel 2021, 11:43 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Imam njihove hitove u autu. Jura Stublić hitovi. Haustor izabrano, jedna od Idola ruska.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 21 vel 2021, 14:20 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25530 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Čuo si valjda za VIDEOSEX?
I sarajevska grupa REZONANSA JE u svojoj kasnoj fazi bila pod utjecajem synta. Imali su taj neki etno-synth style.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 18 svi 2021, 16:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Muchos gracias za sugestije. Apropos teme, "Soba 23" je još jača od uvodne.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 18 svi 2021, 17:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75617 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ne znam je li u Jugoslaviji snimljeno
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 18 svi 2021, 19:27 |
|
|
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 18 svi 2021, 19:38 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 18 svi 2021, 19:42 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Iz nekog razloga YT Music mi izbacila ovo i zaista iznenadila, predobra pjesma. Nisam do ovoga ni čuo za grupu, što mi kažu da je nemoguće. Šteta, jaki su, i baš se dobro uglavili u taj žanr. Ima li još kakvih primjera?
Nisi čuo za Marinu Perazić!? Inače je živela u mojoj zgradi par godina.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 18 svi 2021, 20:16 |
|
|
@Aleksije je postao fine pjesme, ali to je klasični rock koji nema veze sa temom (pop synt)?
Zbog tog trolanja 7 dana hlađenja.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 18 svi 2021, 20:22 |
|
|
Bobovac je napisao/la: @Aleksije je postao fine pjesme, ali to je klasični rock koji nema veze sa temom (pop synt)?
Zbog tog trolanja 7 dana hlađenja. Vredi li da se izvinjavam? Meni su pesme koje sam postavio slicne onima koje ste pre mene postavili vi drugi, pa sam verovao da ne trolam. Inace, pojma nemam sta je to pop synth!
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 18 svi 2021, 20:38 |
|
|
..Denis &denis ploča je bila vrh taj prvi album..mislim i jedini..imam ga u kolekciji
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 18 svi 2021, 21:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75617 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Sve te muzicare je sjebao raspad Juge.
Stulica najviše, zato je onako gnjevan na Hrvate.
Sjebase mu rastući kult tinejdžerki od Vardara do Triglava.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 18 svi 2021, 21:17 |
|
|
..na stulic bi i sad punio dvorane al uvik je bio na granici ludila sad je prosa tu granicu..
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 18 svi 2021, 21:34 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Bobovac je napisao/la: @Aleksije je postao fine pjesme, ali to je klasični rock koji nema veze sa temom (pop synt)?
Zbog tog trolanja 7 dana hlađenja. Vredi li da se izvinjavam? Meni su pesme koje sam postavio slicne onima koje ste pre mene postavili vi drugi, pa sam verovao da ne trolam. Inace, pojma nemam sta je to pop synth! Ovaj put ću ti oprostiti. Nisi valjda mislio da ćeš stvarno na hlađenje? Što je to pop-synth? Pa to je bar lako objasniti. To je Pop pravac u kojemu je dominantan zvuk sintisajzera.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 18 svi 2021, 22:13 |
|
|
Bobovac je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Vredi li da se izvinjavam? Meni su pesme koje sam postavio slicne onima koje ste pre mene postavili vi drugi, pa sam verovao da ne trolam. Inace, pojma nemam sta je to pop synth! Ovaj put ću ti oprostiti. Nisi valjda mislio da ćeš stvarno na hlađenje? Što je to pop-synth? Pa to je bar lako objasniti. To je Pop pravac u kojemu je dominantan zvuk sintisajzera. Ipak sam poremetio temu, pa zato izvinjenje, a ne zbog opasnosti od ladjenja! ;) Sint mi je zvucalo kao neto sinteticko, ali nisam zamarao mozak previse.
|
|
Vrh |
|
|
šukrija
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 19 svi 2021, 09:03 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2013, 22:35 Postovi: 1356 Lokacija: u prolazu
|
_________________ When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace - Jimi Hendrix
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 19 svi 2021, 09:08 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Iz nekog razloga YT Music mi izbacila ovo i zaista iznenadila, predobra pjesma. Nisam do ovoga ni čuo za grupu, što mi kažu da je nemoguće. Šteta, jaki su, i baš se dobro uglavili u taj žanr. Ima li još kakvih primjera?
Nisi čuo za Marinu Perazić!? Inače je živela u mojoj zgradi par godina. Jok, niko u mojoj generaciji nije slušao "našu" glazbu, cijeli dan smo visili na MTV-u, otkad su nam ga uveli 1988. ili 1989. "Našu" glazbu smo smatrali za uncool gluposti koje slušaju naši roditelji. Ili baba i dida kad odeš kod njih a na radiju trešti nešto s "Radio Ilijaš". Ne sjećam se nijedne konverzacije glede glazbe koja se nije fokusirala na GNR, Metallicu, Bros, Vanilla Ice itd.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 19 svi 2021, 09:13 |
|
|
..oprosti ne kuzim koji si godina al početkom osamdeseti se slušala rokcina i ex yu dvorane su se punile ...
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 19 svi 2021, 09:34 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Nisi čuo za Marinu Perazić!? Inače je živela u mojoj zgradi par godina. Jok, niko u mojoj generaciji nije slušao "našu" glazbu, cijeli dan smo visili na MTV-u, otkad su nam ga uveli 1988. ili 1989. "Našu" glazbu smo smatrali za uncool gluposti koje slušaju naši roditelji. Ili baba i dida kad odeš kod njih a na radiju trešti nešto s "Radio Ilijaš". Ne sjećam se nijedne konverzacije glede glazbe koja se nije fokusirala na GNR, Metallicu, Bros, Vanilla Ice itd. Ali čoveče, ovo su toliko poznate pesme da mi je nadrealno da ih stvarno nisi čuo. A tu smo negde kao generacija, i ja sam slušao stranu muziku, ali ovo se toliko vrtelo na radiju i tv da je prosto nemoguće da nisi čuo, mega hitovi osamdesetih, a i kvalitetne pesme, čim su dobre i danas. Jednostavno mi je neverovatno, ne mogu da razumem.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 19 svi 2021, 09:39 |
|
|
..mozda covik nije živio u yu..
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 19 svi 2021, 09:52 |
|
|
Živeo je kad se ovo besomučno vrtelo. Kako je uspeo da ne čuje nikad, to mi je stvarno misterija.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 19 svi 2021, 09:53 |
|
|
..ja sam živio kraj sedamdeseti i početak osamdeseti i doživio tu euforiju..
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 19 svi 2021, 10:01 |
|
|
Ministry i ja smo kraj osamdesetih i početak devedesetih bili tinejdžeri, ali svejedno nema ko nije čuo ove pesme, jednostavno su bili preveliki hitovi da ih ne čuješ.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 19 svi 2021, 10:19 |
|
|
Evo još nešto iz vremena elektro pop-a: Milka Lenac (Zagrebački „Jugoton“ ) Singl ploča. Pjeva sexi pričicu uz goropadnu elektronsku podlogu:
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth Postano: 19 svi 2021, 13:06 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Jok, niko u mojoj generaciji nije slušao "našu" glazbu, cijeli dan smo visili na MTV-u, otkad su nam ga uveli 1988. ili 1989. "Našu" glazbu smo smatrali za uncool gluposti koje slušaju naši roditelji. Ili baba i dida kad odeš kod njih a na radiju trešti nešto s "Radio Ilijaš". Ne sjećam se nijedne konverzacije glede glazbe koja se nije fokusirala na GNR, Metallicu, Bros, Vanilla Ice itd.
Ali čoveče, ovo su toliko poznate pesme da mi je nadrealno da ih stvarno nisi čuo. A tu smo negde kao generacija, i ja sam slušao stranu muziku, ali ovo se toliko vrtelo na radiju i tv da je prosto nemoguće da nisi čuo, mega hitovi osamdesetih, a i kvalitetne pesme, čim su dobre i danas. Jednostavno mi je neverovatno, ne mogu da razumem. Nama su uveli MTV baš u doba kad sam počeo "otkrivati" glazbu (mislim da sam imao 8 ili 9 godina), i to je bilo to. Samo se MTV vrtio, izlazio bih iz bilo kakve sobe kad bi svirao radio, a domaće TV kanale nisam ni gledao. U školi nitko nije pričao o domaćoj glazbi. Znao sam možda nabrojati 5-6 domaćih grupa, ali sumnjam da bih znao naslov neke njihove pjesme. Možda nije reprezentativno, ali kažem, kad su nam uveli satelitsku (samo 4 kanala, MTV, Eurosport, RTL i Sky TV), to je bio kraj za skoro sve domaće.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|