HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 stu 2024, 16:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Denis & Denis i YU pop synth
PostPostano: 19 svi 2021, 13:12 

Ministry of Sound je napisao/la:
Iz nekog razloga YT Music mi izbacila ovo i zaista iznenadila, predobra pjesma. Nisam do ovoga ni čuo za grupu,

:eek :blink

za pokoru moraš mjesec dana slušati yu novi val.
da ti pomognem: Film, Azra, Idoli, Haustor, Denis&Denis, Videosex, Bajaga...

meni najbolji album ikad

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2021, 13:43 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Ali čoveče, ovo su toliko poznate pesme da mi je nadrealno da ih stvarno nisi čuo. A tu smo negde kao generacija, i ja sam slušao stranu muziku, ali ovo se toliko vrtelo na radiju i tv da je prosto nemoguće da nisi čuo, mega hitovi osamdesetih, a i kvalitetne pesme, čim su dobre i danas. Jednostavno mi je neverovatno, ne mogu da razumem.

Nama su uveli MTV baš u doba kad sam počeo "otkrivati" glazbu (mislim da sam imao 8 ili 9 godina), i to je bilo to. Samo se MTV vrtio, izlazio bih iz bilo kakve sobe kad bi svirao radio, a domaće TV kanale nisam ni gledao. U školi nitko nije pričao o domaćoj glazbi. Znao sam možda nabrojati 5-6 domaćih grupa, ali sumnjam da bih znao naslov neke njihove pjesme. Možda nije reprezentativno, ali kažem, kad su nam uveli satelitsku (samo 4 kanala, MTV, Eurosport, RTL i Sky TV), to je bio kraj za skoro sve domaće.

Ma sećam se kad su uveli strane kanale, ti si godinu, dve mlađi od mene ako si tada imao osam ili devet godina, ali jednostavno nemoguće da baš nigde nisi čuo ove pesme. To je kao da nisi čuo "Hajdemo u planine" od Bijelog Dugmeta koja je 1988. izlazila iz paštete zbog Olimpijade u SA. "Ritam tvog kompjutera" i "Soba 23" su pesme koje su se vrtele stalno po radiju, morao si bar u autu da ih čuješ. Jednostavno ti ne verujem da nisi čuo. Čuo si, nego si zaboravio. Pogotovo što to tada nije bila tvoja vrsta muzike, nego si, kao i ja, slušao metal.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2021, 13:49 

Nama su uveli MTV baš u doba kad sam počeo "otkrivati" glazbu (mislim da sam imao 8 ili 9 godina), i to je bilo to. Samo se MTV vrtio, izlazio bih iz bilo kakve sobe kad bi svirao radio, a domaće TV kanale nisam ni gledao. U školi nitko nije pričao o domaćoj glazbi. Znao sam možda nabrojati 5-6 domaćih grupa, ali sumnjam da bih znao naslov neke njihove pjesme. Možda nije reprezentativno, ali kažem, kad su nam uveli satelitsku (samo 4 kanala, MTV, Eurosport, RTL i Sky TV), to je bio kraj za skoro sve domaće.

Ma sećam se kad su uveli strane kanale, ti si godinu, dve mlađi od mene ako si tada imao osam ili devet godina, ali jednostavno nemoguće da baš nigde nisi čuo ove pesme. To je kao da nisi čuo "Hajdemo u planine" od Bijelog Dugmeta koja je 1988. izlazila iz paštete zbog Olimpijade u SA. "Ritam tvog kompjutera" i "Soba 23" su pesme koje su se vrtele stalno po radiju, morao si bar u autu da ih čuješ. Jednostavno ti ne verujem da nisi čuo. Čuo si, nego si zaboravio. Pogotovo što to tada nije bila tvoja vrsta muzike, nego si, kao i ja, slušao metal.

Nisam čuo ništa od toga, garantiram, imam jebeno dobru memoriju, barem za događaje od polaska u školu 1986, a taman tu negdje je stigao MTV. A kod nas se nije vrtio radio (osim kod babe). Prije 1986. je moguće da se nešto čulo nesvjesno, ali se kod djece to ne registrira. Kasnije smo mi djeca, preuzeli roditeljima TV u potpunosti (izuzev Dnevnika), tako da je izolacija od domaćih utjecaja bila potpuna. A za školu kažem da je sve domaće bilo totalno uncool.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2021, 14:02 

A znači godinu si mlađi. Pa sad, ja jesam tada slušao Metallicu i Guns n Roses, ali nije baš da je domaće, bar u Beogradu, bilo uncool, slušalo se sasvim regularno. Pa sećam se koji odlep je bio kada je Dino Dvornik objavio svoj prvi album, apsolutno nije postojao čovek koji nije bio totalno oduševljen onim. I sa razlogom, ono je stvarno bila svetski kvalitetna muzika.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2021, 14:24 

A znači godinu si mlađi. Pa sad, ja jesam tada slušao Metallicu i Guns n Roses, ali nije baš da je domaće, bar u Beogradu, bilo uncool, slušalo se sasvim regularno. Pa sećam se koji odlep je bio kada je Dino Dvornik objavio svoj prvi album, apsolutno nije postojao čovek koji nije bio totalno oduševljen onim. I sa razlogom, ono je stvarno bila svetski kvalitetna muzika.

Nije bilo baš jednostavno nabaviti kazete od Metallice 80-ih.

Ne znam je l' ovo spada u synth, ali zvuk mi baš baca na Denis&Denis...

Vrh

PostPostano: 19 svi 2021, 14:26 

..ovo je pitki pop rock nema veze s denis&denis..

Vrh

PostPostano: 19 svi 2021, 14:28 

ZGabriel je napisao/la:
Iz nekog razloga YT Music mi izbacila ovo i zaista iznenadila, predobra pjesma. Nisam do ovoga ni čuo za grupu,

:eek :blink

za pokoru moraš mjesec dana slušati yu novi val.
da ti pomognem: Film, Azra, Idoli, Haustor, Denis&Denis, Videosex, Bajaga...

meni najbolji album ikad

..da i meni najbolji pop rock novog vala..bas sam volio film..do četvrtog albuma poslije se razvodnio..

Vrh

PostPostano: 19 svi 2021, 14:28 

Purger111 je napisao/la:

Imao si da ih kupiš u prodavnici, kao što sam ih ja kupio, o čemu ti pričaš?

Vrh

PostPostano: 19 svi 2021, 15:03 

Purger111 je napisao/la:

Ja nisam vaša generacija, ali tako sam čuo od starijih koji su bili dio rock/metal scene u to vrijeme (jer sam i sam slušao taj žanr poslije). Jedan čovjek mi se hvalio da je '83 nabavio svoju prvu ploču Iron Maidena i da je to tada bilo ultra-nova stvar za njih... Juga i nije imala pravi mainstream novi val heavy metala kao vani, kod nas je i dalje bio aktualan pastirski novi val rock-a... speed/thrash/death metal je čak i u drugoj polovici 80-ih bio na razini underground scene i manjih supkultura izuzev nekolicine poznatijih bendova (mislim da 90% ljudi i dan, danas od ovdašnjih bendova zna samo za polu-komercijalne Divlje jagode koji spadaju u traditional heavy metal). Čak su i neki drugi poznatiji domaći metal bendovi bili jedva predgrupe na srednje posjećenim koncertima. Pogotovo je thrash metal bio underground. Moguće da su imali ploče/kazete Metallice u dućanima u drugoj polovici/krajem 80-ih, ali ono što su meni pričali je da se tek cca 90-e godine malo jače pročulo za Metallicu i da su se ugl. širile "pirtaske" presnimljene kazete... Možda me izvori lažu, ali tako sam čuo... U svakom slučaju čini mi se da si bio dio brutalne, iako ne baš raširene supkulture.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2021, 16:43 

Purger111 je napisao/la:

Ja nisam vaša generacija, ali tako sam čuo od starijih koji su bili dio rock/metal scene u to vrijeme (jer sam i sam slušao taj žanr poslije). Jedan čovjek mi se hvalio da je '83 nabavio svoju prvu ploču Iron Maidena i da je to tada bilo ultra-nova stvar za njih... Juga i nije imala pravi mainstream novi val heavy metala kao vani, kod nas je i dalje bio aktualan pastirski novi val rock-a... speed/thrash/death metal je čak i u drugoj polovici 80-ih bio na razini underground scene i manjih supkultura izuzev nekolicine poznatijih bendova (mislim da 90% ljudi i dan, danas od ovdašnjih bendova zna samo za polu-komercijalne Divlje jagode koji spadaju u traditional heavy metal). Čak su i neki drugi poznatiji domaći metal bendovi bili jedva predgrupe na srednje posjećenim koncertima. Pogotovo je thrash metal bio underground. Moguće da su imali ploče/kazete Metallice u dućanima u drugoj polovici/krajem 80-ih, ali ono što su meni pričali je da se tek cca 90-e godine malo jače pročulo za Metallicu i da su se ugl. širile "pirtaske" presnimljene kazete... Možda me izvori lažu, ali tako sam čuo... U svakom slučaju čini mi se da si bio dio brutalne, iako ne baš raširene supkulture.

Zavisi odakle ti je taj poznanik, u Beogradu si imao da kupiš kasete i ploče baš čega god hoćeš. Ja sam kupio samo "And justice for all...", ostale albume nisam hteo da bacam pare, nego lepo presnimio. Ali u prodavnicama si imao baš sve. Ali pričam o Beogradu, možda u nekom manjem mestu nije bilo.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2021, 16:50 

I nije tačno da metal nije bio popularan. U Beogradu osamdesetih većina je slušala metal, to je bio najpopularniji pravac u muzici tada, posebno u drugoj polovini osamdesetih, bukvalno svi su to slušali.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2021, 17:49 

I nije tačno da metal nije bio popularan. U Beogradu osamdesetih većina je slušala metal, to je bio najpopularniji pravac u muzici tada, posebno u drugoj polovini osamdesetih, bukvalno svi su to slušali.

Ovo mi je novo također...

Ako nađeš vremena i ako ti se da slobodno piši šta se slušalo od metala u to vrijeme, možeš i zasebnu temu.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2021, 18:47 

..znam dosta rokera iz Beograda..rankovica iz Katarine a osobni frend mi je bio pile iz alise..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: