HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 pro 2024, 16:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 951 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rafale/F16 protiv Vuciceve pravoslavne vojske ? Kakve su im šanse ?
PostPostano: 21 svi 2021, 03:03 

Kada bi kupili od Kineza, kupili bi inferiorni avion i imali problema, a možda i nemogućnost nabavke novih motora. I odakle ti ideja da je Rusija jedina druga zemlja od koje možemo da kupimo avione. Kada bih ja sada u ovom trenutku birao, uzeo bih Gripen E/F jer bi sa njim imali ubedljivo najbolje pilote, koji su najbitnija komponenta na avionu.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 03:11 

Zašto onda kupuju SU-35 i proizvode SU-30 po licenci kada imaju tako dobre avione?

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 03:50 

Da odmognu Indiji da ih kupi!? Ajde ne budi tvrdoglav i ne pričaj nebuloze, nećeš umreti ako se ispostavi da nešto što si rekao nije tačno. Ja kada nešto pogrešim, ja bez problema priznam, nemam problema sa bolesnom sujetom. A i Indija isto proizvodi SU-30 po licenci. preko 80% indijske vojne opreme je ruskog porekla, 50% ruskog izvoza vojne opreme ide u Indiju i šanse da bi Rusi takav odnos sa njima na bilo koji način ugrozili zbog Kine, koja im je još i geopolitički rival, za razliku od Indije je jednostavno urnebesno smešna tvrdnja. I Rusija ima sasvim dovoljno proizvodnih kapaciteta za mnogo više nego što proda. Prestani da praviš budalu od sebe pričajući gluposti samo zato što imaš psihički problem da priznaš da nisi u pravu, i to u razgovoru u oblasti o kojoj po sopstvenom priznanju jako malo znaš. Nije sramota reći nešto pogrešno iz neznanja, sramota je insistirati da si u pravu nakon što to kažeš.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 03:58 

DrMag je napisao/la:
Cuo je pogresno, godinu dana nakon potpisivanja ugovra u RH ce biti minimalno 6 Rafala.

Opa, još jedna ekskluziva :D

Dakle dogodine nam dolazi 6 Rafala? Kada su izbori u Federaciji?

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 04:10 

DrMag je napisao/la:
Grobar je napisao/la:

Tesno bato.
Dohvatamo Pleso, a to je najbitnije.
Ni uzleteti ne mogu Francuzi sa Rafalima... :)

Vaše Mig-ove nećemo ni da komentaričemo.
Oni ne uzleću nikako.. :)

Ali zato uzletimo iz Pule, sa Krka ili Zemunika :)

I dok nasi Rafali ili F16 imaju vremena pobjeci izvan dometa raketa, vasi lansirni sistemi nemaju sanse pobjeci od scalpa. :sega

Cisto sumnjam da bi vas PVO doveli na granicu kako bi bio u dometu zagreb i pleso :), istovremeno izlozivsi ga topnickoj paljbi :)

Zašto bi rušili avione kad možemo da preoremo piste i hangare zemlja-zemlja raketama koje vi nemate čime da presrećete? I zašto troluješ ove neznalice kada odlično znaš da su šanse da ćemo ratovati nula?

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 04:17 

Naša Kvačica je napisao/la:
Dakle, tema je vojska, hrvatska protiv srpske.

Srpska duplo veća u ljudstvu, četiri do pet puta više tehnike, osim u VBR-ovima, kod njih smo neki egal, i jedino čega imate više su transportni helikopteri. I tema je besmislena jer nećemo ratovati. Oko čega ćemo ratovati?

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 04:28 

dudu je napisao/la:
DrMag je napisao/la:

A gdje si ti vidio da je FK-3 uspjesan protiv Rafala, osim u propagandom videu kineskog proizvodjaca?

:sega

250km domet njihovih raketa, a stealt SCALP-a 500km mozes li sabrati i oduzeti?

Kojih 250 km, to je neka maksimalna teoretska udaljenost, sve te protuavionske na 100+ km su jako neprecizne.

Zato i ne gađaš na 100km, osim ako ne gađaš Airbus. Gađa se na mnogo manjim daljinama po dve rakete odjednom. Zato da bi imale goriva da mogu da manevrišu. I vazduh-vazduh FOX-3 rakete (radarski navođene srednjeg dometa kao AMRAAM npr ili neki ruski ili evropski pandan su neprecizne i nepouzdane, PVO rakete baš i ne).

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 04:47 

Grobar je napisao/la:

To je zato jer nas Dudi redovno bombardira Rafalima, pa sam se usrao malo.

Ti Rafali su 99-te letele iznad moje glave, a ja sam igrao klikere ispred zgrade sa drugarima bez da trepnem..
Toliko ih se mi Srbi bojimo... :D

..

Zato jer znate NATO je civiliziran i neće gađati civilne ciljeve. :zubati

99,9999% ciljeva koje su pogodili su bili civilni. Jel ti to stvarno ne znaš ili si ciničan. Od vojnih ciljeva su pogodili 2 (slovima dva) tenka.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 04:58 

DrMag je napisao/la:
Grobar je napisao/la:
Ajde razumem Rafale i F16 u naslovu teme.

Idete ka tome da ih nabavite, šatro :D pa je to ok..

Ali zašto je naša vojska u naslovu pravoslavna vojska? :D
Ako je neko nevernik na ovim prostorima, onda smo to mi Srbi.. :)

zato sto joj je krstaska oznaka

slika

odnosno sekularna je oznaka kao i ova:

http://kokosar.com/BiHvoj-Hamza-jurisna.jpg

Jel su onda danska, norveška, švedska i finska protestantske vojske?

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 05:21 

Grobar je napisao/la:
Pa to su i Ameri tako mislili pa su F-117-A nevidljivog svemirca, neponovljivog skupljali naši Romi za aluminijum.. :)

F-117 je tehnologija iz prošlog stoljeća, tako prevaziđeno. :biceovodobro

F-15 i F-16 i F-18 su iz sedamdesetih godina prošlog veka, stariji od mene, pa su i dalje odlični avioni. Vojna oprema nisu telefoni da svake godine izlazi novi model, neko nepisano pravilo je da svaki novi sistem mora da traje minimum minimuma bar 30 godina, to je donja granica. Vidi se da se baš ništa ne razumeš u temu, a imaš potrebu da komentarišeš. Zašto? Ja npr nikad ne komentarišem kvantnu fiziku jer ne znam o tome, a ti imaš samopouzdanja da bacaš mudrosti na ovu temu. Ne bi trebalo.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 05:27 

Ajduk je napisao/la:
Rambo je napisao/la:
Mislim da ni njemu samom još nije jasno da li Hrvatska kupuje te avione. =))

https://www.youtube.com/watch?v=R2mwWSfSFuU&t=1s

Zašto bi nas trebalo da interesuje šta Hrvatska radi sa svojim oružanim snagama?

BTW, glupa tema.

Jedna eskadrila jedva da je dovoljna za "Air policing" i za osnovno uvežbavanje pilota i održavanje ratnog vazduhoplovstva, a kamoli za nešto više.

Od 12 aviona 3 se odvajaju za "Air policing" i dežurnu paru, 5-6 su uvek na redovnim održavanjima, dakle za neki potencijalni napad ostaje samo 4 aviona i to punoj snazi eskadrlie i obučenosti pilota(što je skupo kao djavo). Da ne govorim koliko samo treba tehničara, inženjera, novca, pilota i infrastrukture za samo jednu eskadrilu novih modela aviona, gde se sve pokreće od nule.

Sutra da Hrvatska potpiše ugovor za nabavku aparata, trebaće još bar 7 godina da hrvatski pilot bude spreman, da sa njima izvrši neki lakši borbeni zadatak.
Naročito ako se uzmu Rafali gde je sat naleta 30.000 dolara.

Dve bombe za godinu dana da bace i to na svojim poligonima, biće dobro.

Glupa tema.

Bukvalno jedini normalan post na ovoj imbecilnoj temi.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 07:14 

Carmello Šešelj je napisao/la:
DrMag je napisao/la:

Cudno stanje srpske svesti

Zavisi koja 29-ka. MiG 35 OVT (OVT jer može da se naruči i sa motorima sa 3D vektorskim potiskom) nije ništa manje maneravabilan i agilan od Rafala, što je u VVR FOX-2 borbi najbitnija stvar, uz R-73 FOX-2 rakete koje su jedne od najboljih raketa na svetu u toj klasi (a bar njih imamo). A ima i AESA radar. Rafali koje uzimate su bolji od MiG-29 9.13 sa nivoom opreme koju mi imamo, ne sporim to, ali MiG-35 je bolji i od SU-35 u bliskoj borbi, kao što je i F-16 bolji od F-15 u bliskoj borbi, iako su i SU-35 i F-15 generalno spobniji avioni od svoje manje braće. Znači zavisi od verzije aviona, nije svaka 29-ka ista.

Znaš koja je razlika izmedju MiG21 i MIG29?

MIG21 je srušio neprijatelja u dog fightu.

MiG29 ima AESA radar? Rusija ni za SU57 nema AESA radar, još nisu proizveli, nisu dostigli tehnički zaostatak.

MIG29 u osnovi podkapacitiran avion, smiješne nosivosti i radijusa djelovanja.

Za usporedbu, prazan je teži za 1t od Rafala, Rafal može ponijeti 10t više tereta. U zraku može provesti efektivno duplo manje od Rafala, radar mu je inferioran, upravljanje za pilota daleko teže i kompleksnije od Rafala, ali to je slučaj sa svim ruskim avionima, pilot Rafala je svjestan cjelokupne situacije na bojnom polju, ovaj u MIGu gleda kako da se održi u zraku, razlika je generacijska. MIG29 se i inače na zapadu kvalificira kao avion 3,5 generacije, eventualno u novijoj varijanri kao 4. generacija.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 07:28 

F-117 je tehnologija iz prošlog stoljeća, tako prevaziđeno. :biceovodobro

F-15 i F-16 i F-18 su iz sedamdesetih godina prošlog veka, stariji od mene, pa su i dalje odlični avioni. Vojna oprema nisu telefoni da svake godine izlazi novi model, neko nepisano pravilo je da svaki novi sistem mora da traje minimum minimuma bar 30 godina, to je donja granica. Vidi se da se baš ništa ne razumeš u temu, a imaš potrebu da komentarišeš. Zašto? Ja npr nikad ne komentarišem kvantnu fiziku jer ne znam o tome, a ti imaš samopouzdanja da bacaš mudrosti na ovu temu. Ne bi trebalo.

Dizajn je iz 70-tih, sam avion iz 70-tih i današnje najmodernije inačice nisu isti avioni. Tj. isti su koliko Golf 1 i Golf 8 i Golf ima C stup isti 50 godina.

Jedini ruski avion koji je imao takav razvoj kroz godine je SU-27, Rusi to zovu SU-30, SU-34, SU-35 i sve izvedenice iz toga, e sad tko misli da su SU-27 i SU-35 isti avioni morat će i okulisti i psihijatru.

MIG29 je u ćorosaku od 90-tih, nikakvog pomaka izuzev onog M/M2, ali i to Rusija ne naručuje. Ne naručuju ni MIG35 koji bi trebao biti ta moderna izvedenica MIG29, ali ništa od toga, ne znam je li taj projekt uopće živ, Rusiji suštinski ni ne treba pored SU-35 i dizanja SU-30 na standard 35, s novim motorima.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 07:38 

MiG 35. Poslednja i finalna verzija MiG 29 (tj MiG 29M i MiG 29K). Ima ŽUK AESA radar i opcione 3d vektorske motore. Klasifikuje se kao 4++ generacija. Izašao je u serijsku proizvodnju pre dve godine otprilike. Nisam sigurno mislio na prvu verziju MiG 29 sa početka 80-ih. Zato sam i rekao, zavisi koji MiG 29. A što se tiče manevarskih sposobnosti, možda je samo EF bolji od njega, u supersoničnom letu, pošto je EF jedini avion na svetu koji ima supermanervabilnost i u supersoničnim brzinama. I F-15, F-16 i F-18 su dizajn iz sedamdesetih, pa su evoluirali do današnjih verzija, isto kao i MiG 29 i SU 27.

I da, Rusi su ga napravili za izvoz, ne za sebe, njima ne treba takav avion, njima trebaju veliki avioni. Da je jeftin za eksploataciju, koristili bi ga, pošto nije, za njih je besmislen.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 07:51 

I SU 30 ne može da se digne na nivo SU 35, jer je SU 30 od duraluminijuma, a SU 35 od ugljeničnih vlakana.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 08:12 

I SU 30 ne može da se digne na nivo SU 35, jer je SU 30 od duraluminijuma, a SU 35 od ugljeničnih vlakana.

Napisao sam na SU-35 standard, ponajprije novim motorima, to je ruski plan.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 08:28 

Carmello dominira. Može Vam biti prof na vojnom sveučilištu.

Dok hrv komponenta orgija i provocira, praznom puškom.

Najavom u medijima, da će realizirati kupnju.
I ta extaza ih drži 5 g. Tko malu djecu za igračkicu.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 08:46 

DrMag je napisao/la:

Ali zato uzletimo iz Pule, sa Krka ili Zemunika :)

I dok nasi Rafali ili F16 imaju vremena pobjeci izvan dometa raketa, vasi lansirni sistemi nemaju sanse pobjeci od scalpa. :sega

Cisto sumnjam da bi vas PVO doveli na granicu kako bi bio u dometu zagreb i pleso :), istovremeno izlozivsi ga topnickoj paljbi :)

Zašto bi rušili avione kad možemo da preoremo piste i hangare zemlja-zemlja raketama koje vi nemate čime da presrećete? I zašto troluješ ove neznalice kada odlično znaš da su šanse da ćemo ratovati nula?

Čekaj, ti misliš da ja njih ne trolujem, nego da sam ozbiljan.. ? :)

.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 08:50 

Znam da ih troluješ. Obojica trolujete. A dvocifren broj ljudi stvarno ozbiljno shvata vaše trolovanje. NIsam na tebe mislio kada sam rekao neznalice, ne skači odmah da kopaš oči.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 08:51 

dudu je napisao/la:

Napisao sam na SU-35 standard, ponajprije novim motorima, to je ruski plan.

Pa dobro, mogu da mu unaprede avioniku na taj nivo, ali letne karakteristike ne. Teži je značajno.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 08:59 

Smirite se, nitko ne očekuje stvarnu situaciju. Ali zdravo rivalstvo koristi objema stranama da budu bolje. Bez ikakve prijetnje samo bi se ulijenili i udebljali, evo kao ovaj zapad istrunuli iznutra.

Neka nama jake Srbije da nas drži utegnutima i spremnima. Lijepi strah.

1031 of 2558 - 40.3%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 10:00 

A koga ti vidiš pa uznemirenog? A jedino bih tebe savetovao da se malo uzdržiš od komentarisanja na temu jer stvarno nemaš ni miligram znanja o tome, veruj mi, i postovi o tome su ti na nivou najvećih talenata foruma.

Drži se političkog aspekta, o tehnici ili taktici si nepismen.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 10:03 

Carmello, koji je pisao da Hrvatska nikako ne može kupit Rafale, na aparatima.
Prije se ubijao dokazat da su Rafali premoćni i preskupi za nas.
Sad se ubija dokazat da su slabašni i nebitni.

Činjenice su da Srbija nema kako reagirat da krene 12 Rafala na Zemun. Kme

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 10:20 

Rika sv Vida je napisao/la:

Činjenica je da ste se napalili kao tinejdžerka na Džastin Bubera..  :)

Mi smo 99-te (samo sa Kub-ovima i Nevama) držali svakodnevno deset eskadrila(ne tri aviona) NATO alijanse na plus 10km, pa je bilo maši-maši tanana po vojnim ciljevima i bili su toliko isfrustrirani da su krenuli da rokaju po civilstvu.. :)

Ajde da zanemarimo činjenicu da vi imate samo tih nekoliko za potencijalni napad(a ne deset eskadrila), i da zanemarimo činjenicu da mi danas nemamo samo Neve i Kub-ove, nego imamo bukvalno, najjaču višeslojnu PVO od Krima do Atlantika, i da zanemarimo činjenicu da nam dolazi uskoro francuski radar dometa 400km i da nam stiže Krašuka - koja na 400km pušta cajke vašim pilotima u avionima, sve ćemo to da zanemarimo i samo ćemo jednom najobičnijom Šumadijom(koju sami proizvodimo btw) da vam preoremo te avione dok ih još agregat pali na aeorodromu.. :)

Ajde sad u novu nabavku.. :laugh

.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 10:21 

Rika sv Vida je napisao/la:
Carmello, koji je pisao da Hrvatska nikako ne može kupit Rafale, na aparatima.
Prije se ubijao dokazat da su Rafali premoćni i preskupi za nas.
Sad se ubija dokazat da su slabašni i nebitni.

Zar stvarno to misliš. Zašto ste tolike paljevine.

To je odlika inferiornih ljudi, koji nemaju rezultata.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 951 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: