HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 stu 2024, 05:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3316 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 133  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021
PostPostano: 31 svi 2021, 15:25 

Konačno smo primijetili očigledno. I to je neki napredak.

1029 of 2558 - 40.23%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 15:38 

off topic: Plenković loše izgleda. k'o da ga je poplava izbacila. navodno ga je žena nogirala, ode kući samo da vidi djecu.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 15:40 

ZGabriel je napisao/la:
off topic: Plenković loše izgleda. k'o da ga je poplava izbacila. navodno ga je žena nogirala, ode kući samo da vidi djecu.

Kao da lešinari sa Indexa ne bi to već otkrili i objavili.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 16:07 

Pa ništa se nije objavljivalo ni za Bandića, Milanovića, Karamarka... Valjda su svi na istom pa postoji prešutni dogovor da se ne objavljuje.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 16:18 

Citat:
Lalić odgovorio Plenkoviću: Ponaša se kao Vučić i Milanović, ja nisam lijevi analitičar
slika

"On je mene nazvao plaćenikom, ali sigurno mu je poznato da su za veliki, kompleksni, posao političke analitike analitičari plaćeni. Nažalost, ja nisam dovoljno dovoljno plaćen za tako velik posao. Ali za posljednji mjesec i pol dana, za sva gostovanja na RTL-u ja jesam dobio novac i u tom smislu je on u pravu. Ali samo u tom smislu", rekao je Lalić.

Plenkovića je usporedio s nekim europskim državnicima koji baš i nisu poznati kao pobornici slobode medija.

"Koristi retoriku koju koriste Aleksandar Vučić, Vladimir Putin i Viktor Orban u vezi s civilnim društvima i posebno s medijima. To je retorika slična Miroslavu Škori i njegovim jako radikalnim desničarima, a čemu smo svjedočili u kampanji. Moram reći da sam kao građanin ove zemlje jako zabrinut zbog toga što naš premijer koristi retoriku kao navedeni i pokušava uredovati u medije i u sadržaj medija, slično navedenoj trojici pa i nekima njima sličnima. Kao javni intelektualac i vjerojatno ću biti analitičar i u drugim izborima, ja ću i dalje na osnovi činjenica, argumentima iznositi svoje procjene političke situacije i interpetirati ta zbivanja", kazao je Lalić.

Tvrdi da Plenkovića ne smeta što je rekao, već što je citirao neke izjave premijera.

"Njega je jako zabolilo, ne ono što sam ja rekao, nego što sam citirao ili naveo za njega. Primjerice njegova izjava na Prokurativama kad su dječica skandirala HDZ-u spontano jer dječica u Splitu jako vole HDZ. Ta njegova izjava da će HDZ pobijediti u Splitu i Dalmaciji, ja sam rekao da tu izjavu ne može dati ozbiljan političar, pogotovo u situaciji kada je njegov kandidat u prvom krugu bio drugi.

Druga je njegova izjava kad je rekao da je HDZ ostvario apsolutnu i kolosalnu pobjedu. Od četiri najveća grada HDZ je pobijedio samo u jednom. Možda u nekim aspektima nije ostvario neuspjeh, ali sasvim izvjesno nije ostvario apsolutnu i kolosalnu pobjedu. Apsolutne i kolosalne su pogrešne političke procjene i loša komunikacija Andreja Plenkovića. Što se tiče procjene, Vice Mihanović je bio njegov odabir. Kakva je to stranka koja obiluje darovitim i sposobnim ljudima da nije mogla imati boljega kandidata? Vice Mihanović valjda je dobar čovjek, dobar stručnjak, ali on za gradonačelnika nije. Puljak se ispostavio kao čovjek kojeg su ljudi prepoznali", smatra Lalić.

Plenković se ponaša slično kao Milanović

Odbacio je optužbe da je "lijevi analitičar".

"Da sam ja lijevi analitičar u dosadašnjem životu ne bih bio kritiziran od vodeći lijevih političara. Javnost se još uvijek sjeća moje polemike sa Zoranom Milanovićem. Ovime se ne hvalim, to je činjenica, barem pola premijera i predsjednika Vlade od Franje Tuđmana do Plenkovića su se referirali na moje nastupe. Ja kao osoba mogu imati određene vrijednosti, svjetonazore, ali kao profesionalac ja podvrgavam analizi i pripadajućoj kritici, kako lijeve, tako i desne aktere.

Neka bilo tko pogleda snimku mog sinoćnjeg nastupa, kada sam podvrgnuo kritici nastup Tomislava Tomaševića, kad sam rekao da su Tomašević i Možemo! ipak više usmjerni na potrošnju, nego proizvodnju, više na politiku, nego ekonomiju i da usko pristupaju kadrovskoj osnovi. Zar to nisu kritike Možemo! i Tomislava Tomaševića u situaciji kada ih gotovo nitko u javnosti ne kritizira? Moja je zadaća da kritiziram i one s kojima se možda slažem, a s druge strane, tko zna za koga sam ja glasao i koga podržavam. To je moja privatna stvar", naglasio je Lalić.

Smatra da se takvim ponašanjem pokušava ugušiti kritička riječ i slobodna misao, ali da će takva retorika Plenkoviću donijeti lošije izborne rezultate.

"To je jedan pritisak koji se radi, ne samo na medije, nego je usmjeren i na stručnjake pa i na javne intelektualce. Zapravo, Plenković se i u tome, kao i u mnogim drugim stvarima, ponaša i komunicira slično kao Zoran Milanović. Kao što je Milanović jako grubo napao Žarka Puhovskog, tako on kreće istim obrazom na mene. Želi se ugušiti kritička riječ, želi se ugušiti slobodna misao, žele se ugušiti nezavisni mediji i onda prigovara medijima općenito da su bili naklonjeniji Tomaševiću. Pa javnost je bila naklonjenija Tomaševiću. Pogledajte kakvu je kampanju vodio kandidat HDZ-a Davor Filipović.

Zašto nije ušao u drugi krug? Zbog N1, zbog RTL-a, zbog Nove? Ne ubrajam tu HTV, on nešto drugačije tu komunicira, propagandno drugačije, na stranu HDZ-a. Većina medija je ipak usmjerena na ono što i običan svijet vidjeti. Loš kandidat je loš kandidat, nedostatak politike je nedostatak politike. S druge strane, dobar kandidat s dobrom politikom, to treba podržati. On se zapravo opire stvarnosti, suprotstavlja se stvarnosti. Jako je sličan Vučiću, Putinu i Orbanu, a ja na želim da premijer moje zemlje bude sličan takvim ljudima. Ako i dalje bude sličan njemu i dalje bude komunicirao kao poput nekih ljudi iz Domovinskog pokreta, imat će još lošije izborne rezultate", zaključio je Lalić.

https://direktno.hr/direkt/lalic-odgovo ... ar-234446/

:D

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 16:36 

Ministry of Sound je napisao/la:
Kada će momci Tomaševića provozati u gepeku, je li to već večeras, ili tek prve večeri kad preuzme dužnost? Svašta sam se načuo o tome i kako su šamarali Bandića. Welcome to real life.

Tko su ti opasni ljudi, koji tako maltretiraju izabrane dužnosnike?

Ipak RH nije Mexiko, Kolumbija ili raspala despocija Srb.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 16:36 

Ma ta lijeva falanga nije normalna, sad im je i hdz istovjetan Putinu, Vučiću, Orbanu... a i prije su napadali Plenkovića zbog prijateljstva s genijem europskog prava Orbanom... Vidite o čemu vam ja pričam...

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 16:39 

Purger111 je napisao/la:
Ma ta lijeva falanga nije normalna, sad im je i hdz istovjetan Putinu, Vučiću, Orbanu... a i prije su napadali Plenkovića zbog prijateljstva s genijem europskog prava Orbanom... Vidite o čemu vam ja pričam...

paži kako to laže čim zine...on nije ljevi analitičar...

ni srama, ni obraza..

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 17:12 

Purger111 je napisao/la:

Plenković će ukoliko ne zauzda lijevu falangu koja je ustala nakon pobjede u Zagreb i i Splitu završiti kao Sanader. Njegove današnje izjave su znak kako je vrag odnio šalu. Stoga me ne bi čudilo ako se ponovno pokuša približiti desnici. Naravno ako slično kao i Sanader ne bude dao ostavku 1 mjesec nakon lokalnih izbora :D

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 17:25 

Znaci ovo ipak nije bilo slucajno.
Lepa Brena je predvidela pobednika izbora za gradonacelnika jos 2019. :neznam

Ajde idemo desnicari rukice gore:"Setna mi je dusa slovenska, ja sam Jugosloven." :palacgore1

На гробљу ће изнићи цвијеће
За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 17:34 

Žele se ugušiti "slobodna misao", "nezavisni mediji"... prodaje priče kao da smo mi svi pali s kruške jučer... 20 godina zavisnih medija, ideološkog jednoumlja bez ijednog glasa koji bi se usprotivio... lažnih optužbi, šovinizma, mržnje, prljavih kampanja...

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 17:36 

Kako je ovaj Lalić oduran za ne povjerovati da se jedan profesor tako ponaša na tv i otvoreno se izruguje nekome, kafanska razina političke analize.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 18:04 

Imate čestitke.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 18:33 

Gaugamela93 je napisao/la:
Plenković će ukoliko ne zauzda lijevu falangu koja je ustala nakon pobjede u Zagreb i i Splitu završiti kao Sanader. Njegove današnje izjave su znak kako je vrag odnio šalu. Stoga me ne bi čudilo ako se ponovno pokuša približiti desnici. Naravno ako slično kao i Sanader ne bude dao ostavku 1 mjesec nakon lokalnih izbora :D

Ne treba se on približavati desnici, samo nek iskoristi sve poluge koje ima da uništi ljevicu.

a ima ih.

financijski, pravosudno, medijski, to treba tretirati kao kugu.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 18:36 

divizija je napisao/la:
to treba tretirati kao kugu.

:palacgore1

1029 of 2558 - 40.23%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 18:42 

Naša Kvačica je napisao/la:
divizija je napisao/la:
to treba tretirati kao kugu.

:palacgore1

Mordor je digao glavu i širi svoj smrad

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 18:51 

Hasanbegovic je zakoračio tim putem dok je bio ministar i brzo odletio, sad je HDZ i plenki sam,došle vile očima, da vidimo jel ista ostalo u tom HDZu sto vrijedi.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 19:08 

HDZ nikada neće uništiti ljevicu, duboku državu i medijsku falangu. Oni su im potrebni kao strašilo narodu a posebno desnici.

Uvijek se mogu pozvati :vidite komunisti/sorošoidi/yugoslaveni će doći na vlast ako ne date nama glas.

Kad bi Plenki to sve srezao ništa više ne bi stojalo na putu desnici ( MOST i DP) da oruši HDZ s vlasti mirne duše.

Zato desnica mora rušiti i jedne i druge samo je pitanje kojim redosljedom.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 19:26 

weasel je napisao/la:
HDZ nikada neće uništiti ljevicu, duboku državu i medijsku falangu. Oni su im potrebni kao strašilo narodu a posebno desnici.

nikad ne reci nikad, kad se osjete ugroženi, sve bi mogli porazbijati.

Plenkimoona smo dosada vidjeli ugroženog samo s desnice, sad ćemo prvi puta vidjeti kakav je kad ga ljevica ugrožava.

Lalić mu je danas poručio da bude kuš....čak mi ga je malo žao kako ga falanga napada danas.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 19:58 

divizija je napisao/la:
weasel je napisao/la:

nikad ne reci nikad, kad se osjete ugroženi, sve bi mogli porazbijati.

Plenkimoona smo dosada vidjeli ugroženog samo s desnice, sad ćemo prvi puta vidjeti kakav je kad ga ljevica ugrožava.

Lalić mu je danas poručio da bude kuš....čak mi ga je malo žao kako ga falanga napada danas.

Već su bili ugroženi, nije im ovo prvi put i nisu napravili ništa. Oni njih uzgajaju i onda kao bonsai drvo odrežu kad se previše rasplamsaju.

Ali nikada ne žele aždaju probosti do kraja zato što bi onda sav fokus onoga što je trulo u državi prešao na njih i bili bi sljedeći na redu.

Uništenje duboke države možeš očekivati samo ako Plenki padne, dođe netko ko Anušić pa napravi zaokret i koalira s desnicom.

Čak ni tada to nije sigurno, ta banda je toliko jaka i premrežena da bi pružali strašan otpor.

A početak deudbašizacije države treba napraviti u samom HDZ-u koji ih je pun kao pas buha.

Karamarko je radi mira u kuči ostavio par njih pa su ga prvom prilikom ispalili van.

Pitanje da li ljudi kao Anušić imaju volje, želje i mogučnosti takvo što provesti.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 20:06 

BBC je napisao/la:
Imate čestitke.

Uvijek uz Reufljagiće, Komšiće, Benčićke i Tomaševiće ovog svijeta, uvijek protiv Hrvata...

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 20:24 

weasel je napisao/la:

Već su bili ugroženi, nije im ovo prvi put i nisu napravili ništa.

jer nisu imali instrumente, HDZ je 2011. bilo slab i u raspadu.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 20:44 

I kod njih balo ce izgleda pobjedit,kakva su ovo vremena,mladice od 25 godina postavljat za gradonacelnika. :eek

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 21:03 

Soroševski mediji se malo razbaškarili, misle da imaju posla s Karamarkom.

Plenkovića podržava cijela EU i sve ambasade, on van Hrvatske doslovno nema protivnika, a oni Europi doslovno nemaju šta ponuditi.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2021, 21:16 

1986 je napisao/la:
Soroševski mediji se malo razbaškarili, misle da imaju posla s Karamarkom.

Plenkovića podržava cijela EU i sve ambasade, on van Hrvatske doslovno nema protivnika, a oni Europi doslovno nemaju šta ponuditi.

Pusti ti to, ako ih dovedu u Njemačkoj na vlast na jesen, ovdje se neće dati živjet od pritiska. Ovo danas je toliki izljev vražjeg nakota da se nije godinama vidjelo...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3316 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 133  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: