HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 sij 2025, 11:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 303 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Status Brčkog?
PostPostano: 21 vel 2021, 03:27 

Mješaš kruške i jabuke, Srbi Mostara i Hrvati Brčkog nisu ista kategorija. Bez Hrvata u Brčkom vlasti nema. Što se tiće arbitraže pogledaj malo povijest takvih sporova. U velikoj većini sličajeva arbitraže donesu kompromisno rješenje koje Nije dobro niti jednoj strani. Uostalom da su htjeli mogli su već jednom dosudit za vas pa ne bi bilo sad nikakvog Distrikta.

I opet se vrtimo krug, umjesto što se inatite i prijetite policijom RS-a ili ne znam čime jednostavnije vam je dogovoriti se s nama, napraviti referendum na razini općine gdje bi vas Hrvati podržali u zamjenu za kompenzaciju 170 kilometara kvadratnih drugdje. Takav Vox populi bi bilo teško osporiti. Uostalom i BiH se odvojila sa dva od tri naroda za...

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 04:08 

Smiri se lasice rano je o tome pričati. Ko zna koliko će ova država potrajati. Sigurno niko od forumaša neće dočekati njen kraj. Šta će biti za 150 - 200 godina to niko od nas ne zna.

Vrh

PostPostano: 21 vel 2021, 10:58 

Kao Rijeka, Gibraltar ili Gdanjsk.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 15:59 

Za pocetak, posto su Lasica i jedan Srbin (obrisan je post pa nisam zapamtio koji tacno) napisali 2 ne do kraja pune istine na drugoj temi, da rascistimo osnovno:

Srbin- Republika Srpska ne priznaje arbitrazu i taj status Bckog sada.

Lasica-Prihvata jer se obavezala u Dejtonu, arbitraza je presudjena, i to je to.

Dakle, obojica ste u pravu ali ne do kraja, puna istina jeste, da je arbitraza o Brckom, donela odluku o Distriktu, koji je u odnosu 50%-50% vlasnistvo Republike Srpske i Federacije.

Neko vreme (nekoliko godina posle toga, posle 2000te), Amerikanac (80% sam siguran da je Amerikanac, ali neki je stranac bio u pitanju svakako) koji je stolovao u Brckom kao "VP" za Brcko, je na svoju ruku samoinicijativno doneo izvrsnu odluku da se vlasnistvo prebacuje sa FBIH i RS na BiH.

Srpska ne priznaje tu poslednju odluku, i u bilo kakvoj raspravi za zelenim stolom, ta njegova odluka ne vredi pisljivog kurca, jer je arbitraza jasno donela odluka da 50 % pripada Republici Srpskoj.

Imajuci u vidu, da Republici Srpskoj ne treba vise od 1/3 ili 1/4 Distrikta Brckog, to ostavlja dovoljno prostora za pregovore.

Ja iskreno ne vidim kakav vi mozete da imate ozbiljnu opciju da profitirate teritorijalno tu bas tu, kada do razlaza dodje, uz duzno postovanje za Hrvatsku populaciju Brckog, osim sto mozda(u smislu da Srbi nisu protiv, mozda ni Bosnjaci ali strani faktor jbg) kao kompenzaciju dobiti 2 Posavinska kantona da se integrisu u sklopu Hrvatske, a to je u ovakvj postavci stvari tesko, isto kao sto bi bilo tesko da drzava Srbija, dobije 1m2 teritorije BiH, bez obzira na nezavisnost Republike Srpske (dakle ne bi bilo dozvoljeno direktno iz BiH u Srbiju da ide Srpska).

Mislim da bi se Brcko podelio izmedju RBiH i Republike Srpske kako i jeste odluka arbitraza, mislim da bi RBiH bio dat izlaz na Savu, a u isto vreme mislim da bi Republika Srpska bila kompaktna i pripao bi joj sam grad Brcko, a mislim da bi najbolje bilo da sa obe strane granice ostane da postoji Brcko Distrikt (dakle Severni i Juzni Distrik Brcko, kao Tirol), kako ni Hrvati u oba dela, ni Srbi koji ostaju u juznom delu, ni Bosnjaci koji ostaju u Severnom delu, ne bi osetili tranziciju i ne bi izgubili posebnosti, privilegije i specificna prava koja imaju u okviru svojih zivota u Distriktu.

Tako da bar sto se mene tice, Severni deo Brckog bi na neki nacin i dalje imao konstitutivnost Hrvatskog naroda da tako kazem, bez obzira da li bi Bosnjaci to radili u svom delu Brckog.

Problem spoljnog razgranicenja treba prebaciti na nivo Republika Srpska-Republika Hrvatska, Bosnjaci da pristanu da se ne mesaju, jer to je jedini nacin kako bi Hrvatski Posavinski kantoni bili integrisani u Hrvatsku kao deo dogovora o razgranicenju (iako su vec razgraniceni ), mislim da bi po istom kljucu i Srpska i Hrvatska imali interest da se razgranice duz opstine Ravnog,(gde samo Ravno naravno ide Hrvatskoj) kako bi se to Dubrovacko zaledje integrisalo u Hrvatsku, da ste mirni sa tim st se kaze, a Srbi bi dobili nekoliko njima bitnih srpskih sela koje su svakako pripadali Opstini Trebinju.

Mislim da bi se time zalecile dve rane kod Hrvata ali i kod Srba, a sto se tice DGG, tu iskreno mislim da bez koridora Petrovac-Bugojno za Bosnjake, nema razlaza bilo kakvog, niti entitet/pokrajina/ jedinstven kanton za vas.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 16:25 

slika

Raspad SFRJ nas je naučio kako nisu bitne entičke linije, već administrativne linije, tko je što kada unjeo je također nebitno.

Bitno je samo kako je sada i koji su odnosi snaga.

Brčko je na papiru kao pola pola a u stvarnosti je samo za sebe. Srbi kad bi se sutra odcjepili ne bi mogli provesti referendum tamo.

Nemaju mehanizama a kad bi ih imali nemaju većinu glasaća. Također bilo koja nasilna opcija bi vam se žestoko obila o glavu to ste

( nadam se) do sada naučili.

Dakle na karti se jasno vide sve tri zajednice sa čvrsto odvojenim teritorijem. Hrvata i hrvatske zemlje tamo ima dovoljno i brojčano i površinski

da se to mijenja za barem jednu Posavsku upćinu u RS-u.

Kako izvjesti tu zamjenu je nebitno, dogovorili bi se ali je činjenica da vam bilo koja jednostrana akcija ne bi uspjela.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 16:30 

Isto kao sto Srbi ne mogu u Brckom nista bez saglasnosti Hrvata, tako ni vi ne mozete da integrisete 2 Posavinska kantona u Hrvatsku bez saglasnosti Srba, sa tom razlikom sto Srbi mogu vremenom da rese to u okviru Distrikta, a Hrvatska ne sme da se mesa u drzavno-teritorijalnu integraciju ta 2 kantona.

Ja koliko vidim, u ovom jednom isto ima Srpskih sela(Novi grad, Brusnica Mala u Odzaku, i Lepnica u Orasju), a u drugom ima bas dosta Muslimana, kako mislis te arsine svoje da apliciras na Brcko, a ne i na ovo?

Arbitraza je jasna 50-50 izmedju RS i FBIH, vi slobodno trazite svojih 25% ili 33, ili 50% of dela FBIH, a mi cemo lepo uzeti samo ono sto nam treba i sto je na terenu vec nase, jer nismo gramzivi.

Mi u ostalom oko samog Brckog vise imamo da pregavaramo sa Bosnjacima nego sa vama.

slika

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 16:31 

weasel je napisao/la:
slika

Raspad SFRJ nas je naučio kako nisu bitne entičke linije, već administrativne linije, tko je što kada unjeo je također nebitno.

Bitno je samo kako je sada i koji su odnosi snaga.

Brčko je na papiru kao pola pola a u stvarnosti je samo za sebe. Srbi kad bi se sutra odcjepili ne bi mogli provesti referendum tamo.

Nemaju mehanizama a kad bi ih imali nemaju većinu glasaća. Također bilo koja nasilna opcija bi vam se žestoko obila o glavu to ste valjda

( nadam se) do sada naučili.

Dakle na karti se jasno vide sve tri zajednice sa čvrsto odvojenim teritorijem. Hrvata i hrvatske zemlje tamo ima dovoljno i brojčano i površinski

da se to mijenja za barem jednu Posavsku upćinu u RS-u.

Kako izvjesti tu zamjenu je nebitno, dogovorili bi se ali je činjenica da vam bilo koja jednostrana akcija ne bi uspjela.

Ako vi budete tako manevrisali, pod uslovom da stvari stoje kako ti kazes, mozete otegnuti rasplet u BiH u nedogled.
A trajanje BiH najmanje odgovara vama, pa muslimanima. Nama odgovara vise nego i jednima i drugima. Iz Beograda mozemo finasirati DGG ili graditi hidroelekrtrane i tako...

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 16:35 

Tankosic je napisao/la:
Isto kao sto Srbi ne mogu u Brckom nista bez saglasnosti Hrvata, tako ni vi ne mozete da integrisete 2 Posavinska kantona u Hrvatsku, sa tom razlikom sto Srbi mogu vremenom da rese to u okviru Distrikta, a Hrvatska ne sme da se mesa u drzavno-teritorijalnu integraciju ta 2 kantona.

Ja koliko vidim, u ovom jednom isto ima Srpskih sela, a u drugom ima bas dosta Muslimana, kako mislis te arsine svoje da apliciras na Brcko, a ne i na ovo?

Arbitraza je jasna 50-50 izmedju RS i FBIH, vi slobodno trazite svojih 25% ili 33, ili 50% of dela FBIH, a mi cemo lepo uzeti samo ono sto nam treba i sto je na terenu vec nase, jer nismo gramzivi.

Mi u ostalom oko samog Brckog vise imamo da pregavaramo sa Bosnjacima nego sa vama.

Opet ti po svom, ima i u RS-u Hrvatskih i Muslimanskih sela ali zna se čije je to, ili se pak ne zna? Reci ti meni...

Posavski kanton je čisto Hrvatska sredina to nema govora gdje ide.

Brčko je doslovno kanton gdje su sva tri naroda u igri i vi tamo ne smijete slati vojsku, nemate institucije, ne možete apsolutno ništa.

Arbitraže su ti danas wc papir, kao i washingtonski sporazum kojeg nitko ne zarezuje.

Važno je samo što je na terenu, plastično da ti objasnim, i ona rezolucija UN-a kaže da je Kosovo Srbija pa mi reci što se dogodilo u praksi?

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 16:38 

weasel je napisao/la:
Brčko je doslovno kanton gdje su sva tri naroda u igri i vi tamo ne smijete slati vojsku, nemate institucije, ne možete apsolutno ništa.

Moze se unutar Brckog samoproglasiti Srpsko Brcko na Koridoru.
Pri raspadu BiH ne verujem da ce neko bas insistirati na celovitosti Brckoa!

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 16:40 

aleksije radicevic je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Opet vi po svom, ti kao da si prespavao 90-te...

Kako su prošle te vaše rezolucije sa samoproglašenim Srpskim krajinama ili Srpskim Bosnama i Hercegovinama?

Svijet ne funkcionira prema vašem hiru.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 16:43 

weasel je napisao/la:

Kako su prošle te vaše rezolucije sa samoproglašenim Srpskim krajinama ili Srpskim Bosnama i Hercegovinama?

Pa kako funkcionise? Evo RS postoji, a od postojanja RSK delilo nas je prihvatanje Z4! Umesto toga ima Erdutski sporazum.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 16:47 

weasel je napisao/la:
Tankosic je napisao/la:
Isto kao sto Srbi ne mogu u Brckom nista bez saglasnosti Hrvata, tako ni vi ne mozete da integrisete 2 Posavinska kantona u Hrvatsku, sa tom razlikom sto Srbi mogu vremenom da rese to u okviru Distrikta, a Hrvatska ne sme da se mesa u drzavno-teritorijalnu integraciju ta 2 kantona.

Ja koliko vidim, u ovom jednom isto ima Srpskih sela, a u drugom ima bas dosta Muslimana, kako mislis te arsine svoje da apliciras na Brcko, a ne i na ovo?

Opet ti po svom, ima i u RS-u Hrvatskih i Muslimanskih sela ali zna se čije je to, ili se pak ne zna? Reci ti meni...

Pa ti si taj koji hoces leba na pogacu, i primenjujes te jedan te drugi princip, jasno je sta Srbima treba i sta ce dobiti u slucaju razlaza, i to je cista politicka i geografska logika a to je jasno svakome ko pogleda na ovu mapu, i kada zna da je Republika Srpska vlasnik 50% Distrikta, po Arbitrazi.

weasel je napisao/la:
Posavski kanton je čisto Hrvatska sredina to nema govora gdje ide.

Cekaj cekaj, nije bas tako baki, 40 % cine Muslimani i Srbi, dakle hajde i tu da vidimo sta moze, pa da povezujemo Jasenovac preko Odzaka, a dacemo vam vec negde ustupke neke.

weasel je napisao/la:

Arbitraže su ti danas wc papir, kao i washingtonski sporazum kojeg nitko ne zarezuje.

Važno je samo što je na terenu, plastično da ti objasnim, i ona rezolucija UN-a kaže da je Kosovo Srbija pa mi reci što se dogodilo u praksi?

Nista se u praksi nije dogodilo, a sto nece dovesti do toga da je Kosovo Srbija :D

Brcko je vlasnistvo FBIH i Republike Srpske po arbitrazi 50-50, a "kanton" je, po odluci Americkog levog smetala koga se niko ni ne seca, niti kako mu se tacno zove funkcija, prema tome ako Arbitraza ne vazi, onda nema Distrikta, onda se stvari automatski vracaju na period pre Arbitraze, a tu su vojne granice, a Srbi imaju kompaktnu celinu uz Savu koja stvara prirodni koridor, sta cete Vi da saljete vojsku na srpska sela, a pricas kako mi ne smemo ni da odbranimo nasa vecinska mesta od spoljne agresije ne razumem?

Kako tacno hrvati i bosnjaci nateraju srbe u svojim vecinskim opstinama da se ne spoje sa Srpskom, dakle u praksi, nemas nista na svojoj strani, bukvalno 0 argumenata, zasnovanosti, i jos mesas i menjas principe kako ti odgovara od situacije do situacije, nema od tvoje price baki nista, osim kao dobar skill u trgovini da dobijes sto vise mozes i da izvuces sto vise mozes, ali nema potrebe da navlacis sto vise da bi dobio sto vise, jer ne pregovaramo ti i ja o tome :)

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 16:50 

weasel je napisao/la:

Pa kako funkcionise? Evo RS postoji, a od postojanja RSK delilo nas je prihvatanje Z4! Umesto toga ima Erdutski sporazum.

"FuNkCiOnIšE" tako da ste u Hrvatskoj zbrisani do temelja a zamalo i u BiH.

Nekoć je bilo 2 Milijuna prečana, sad vas ima ispod milijun.

To je direktan rezultat vaših samoproglašavanja.

Čisto da znaš ovo uopće nije likovanje, već samo činjenica da svaki puta prođete isto kada idete silom.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 16:51 

Bolje milion u Srpskoj Republici, nego 2 miliona u Hrvatskoj koje biste hrvatizovali kao ostale sto ste lol

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 16:58 

Tankosic je napisao/la:

Pa ti si taj koji hoces leba na pogacu, i primenjujes te jedan te drugi princip, jasno je sta Srbima treba i sta ce dobiti u slucaju razlaza, i to je cista politicka i geografska logika a to je jasno svakome ko pogleda na ovu mapu, i kada zna da je Republika Srpska vlasnik 50% Distrikta, po Arbitrazi.

Super, vi kažete da je to 50% vaše i što onda? Svijet vas izignorira i protiv vas je samim činom što se odvajate iz BiH, i ti misliš da bi oni rekli,
sve pet, stvaro tu piše da je pola ditrikta vaše... Kako da ne. Mirnim putem, pravnim putem, nećete postići ništa, a silom bi započeli rat
za koji bi vas se propisno kaznilo.

Tankosic je napisao/la:

Brcko je vlasnistvo FBIH i Republike Srpske po arbitrazi 50-50, a "kanton" je, po odluci Americkog levog smetala koga se niko ni ne seca, niti kako mu se tacno zove funkcija, prema tome ako Arbitraza ne vazi, onda nema Distrikta, onda se stvari automatski vracaju na period pre Arbitraze, a tu su vojne granice, a Srbi imaju kompaktnu celinu uz Savu koja stvara prirodni koridor, sta cete Vi da saljete vojsku na srpska sela, a pricas kako mi ne smemo ni da odbranimo nasa vecinska mesta od spoljne agresije ne razumem?

Kako tacno hrvati i bosnjaci nateraju srbe u svojim vecinskim opstinama da se ne spoje sa Srpskom, dakle u praksi, nemas nista na svojoj strani, bukvalno 0 argumenata, zasnovanosti, i jos mesas i menjas principe kako ti odgovara od situacije do situacije, nema od tvoje price baki nista, osim kao dobar skill u trgovini da dobijes sto vise mozes i da izvuces sto vise mozes, ali nema potrebe da navlacis sto vise da bi dobio sto vise, jer ne pregovaramo ti i ja o tome :)

Svašta si ti tu napisao, nego reci mi jedno, kako bi ti sutra uzeo tih pola Brčkog? Evo kako?

Znaš i sam da ste nemočni i da bi vas MZ odjebala momentalno. Stvarno moraš biti pacjcent da rušiš dayton ocjepljenjem od BiH i onda se pozivaš na taj isti dayton koji kaže da je pola nečega tvoje.

Tko se sada poziva na dvostruke standarde?

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 17:03 

weasel je napisao/la:

"FuNkCiOnIšE" tako da ste u Hrvatskoj zbrisani do temelja a zamalo i u BiH.

Nekoć je bilo 2 Milijuna prečana, sad vas ima ispod milijun.

To je direktan rezultat vaših samoproglašavanja.

Čisto da znaš ovo uopće nije likovanje, već samo činjenica da svaki puta prođete isto kada idete silom.

Pa zahvaljujuci samoproglasenju ponudjen nam je bio Z4.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 17:03 

Ako ne mogu Hrvati uzeti Brčko (a naravno da ne mogu kao ni Peking) onda navijam da ga Srbi uzmu protiv Merhametlija. Odnosno da iznesu ono što su unijeli u taj Distrikt, kao HVO u Federaciju.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 17:05 

weasel je napisao/la:

Ne uzbuđuj se Lasice, Distrikt Brčko je uskrsnuo iz razloga da naguzi srpske ambicije zapadno od njega i jednako je "stamen" :zubati kao i jedina i vječna Republika Srpska, ni više ni manje.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 17:08 

weasel je napisao/la:
Tankosic je napisao/la:

Super, vi kažete da je to 50% vaše i što onda? Svijet vas izignorira i protiv vas je samim činom što se odvajate iz BiH, i ti misliš da bi oni rekli,
sve pet, stvaro tu piše da je pola ditrikta vaše... Kako da ne. Mirnim putem, pravnim putem, nećete postići ništa, a silom bi započeli rat
za koji bi vas se propisno kaznilo.

Druze jel ti ne vidis mapu? Mi smo povezani i kompaktni uz obalu Save, kamioni i sve moze da ide, kako ces ti u praksi da zaustavis postojanje Srpskog koridora a da ne zapocnes agresiju gde biste upravo vi bili propisno kaznjeni?

slika

Tankosic je napisao/la:

weasel je napisao/la:
Svašta si ti tu napisao, nego reci mi jedno, kako bi ti sutra uzeo tih pola Brčkog? Evo kako?

Znaš i sam da ste nemočni i da bi vas MZ odjebala momentalno. Stvarno moraš biti pacjcent da rušiš dayton ocjepljenjem od BiH i onda se pozivaš na taj isti dayton koji kaže da je pola nečega tvoje.

Tko se sada poziva na dvostruke standarde?

Za pocetak, bez Brckog, Republika Srpska nema garantovanih 49%, sa druge strane ima vlasnistvo nad ne 20% koliko joj treba, vec 50% Distrikta, i ima kompaktnu Srpsku vecinu u svim naseljima uz Savu, kako bi nas to tacno Vi naterali na bilo sta?

MZ nije MZ koju ti pamtis i sanjas iz 90tih, a jos nisi naveo ni 1 razlog zasto ne bi dozvolili nesto sto je prirodno resenje u slucaju razlaza, samo da bi jednoj Lasici iz Slavonije ispunili komplekse ili tripove neke, i to nas jos kaznili ako ga ne ispostujemo, i to "propisno" :zubati

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 17:16 

Nama odgovara status quo, Srbi koridor nemaju, Republika Šumska iz dva dijela. Vi ste strana koja mora pokrenut neki napor da se to promijeni.

Činjenica da ste vi i dalje etnička većina uz savu vam ništa ne vrijedi kad nemate ekskluzivnu političku kontrolu nad tim prostorom, već ju dijelite.

Ako se budete inatili oko tog problema, Hrvatska će vam ga uvalit koliko stigne preko nezavisnog Brčkog kao grada države.

Imate opciju batine i mrkve, do vas je :zubati

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 17:22 

Ti si decko ozbiljna diljea, ako ne shvatas da su to nebuloze tvojih zelja a ne argumenti, a moze da ti se odbije takav stav, i da izgubite Orasje, dovoljno je da Bosnjacima damo 4/5 Distrikta za tih 40% Bosnjackih u Orasju i ne ide taj Hrvatski kanton nidje iz BiH.

Vama ne odgovara status kvo u BiH, a ovo je prica oko Brcko u slucaju razlaza, a ne u okviru BiH, jer u okviru BiH nama taj distrikt ne predstavlja bilo kakav problem, jer opet, idu vozila, idu kamioni, Srpska u BiH nije u praksi presecena, na terenu drzimo te opstine i naselja uz Savu, imamo pravo nad Brckom zbog 49%, imamo pravo na 50% Distrikta, prema tome tako mozes eventualno sa Bosnjama da pregovaras sa stanovista Hrvatske na takav nacin, ali nas da radis na mrkvi i stap zaboravi da ti se ne bi RSK ucinila kad ti najmanje treba.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 17:23 

weasel je napisao/la:
Nama odgovara status quo, Srbi koridor nemaju, Republika Šumska iz dva dijela. Vi ste strana koja mora pokrenut neki napor da se to promijeni.

Činjenica da ste vi i dalje etnička većina uz savu vam ništa ne vrijedi kad nemate ekskluzivnu političku kontrolu nad tim prostorom, već ju dijelite.

Ako se budete inatili oko tog problema, Hrvatska će vam ga uvalit koliko stigne preko nezavisnog Brčkog kao grada države.

Imate opciju batine i mrkve, do vas je :zubati

Hrvatska ce od Brckog da napravi Dubrovnik na Savi! =))

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 17:29 

Tankosic je napisao/la:
Ti si decko ozbiljna diljea, ako ne shvatas da su to nebuloze tvojih zelja a ne argumenti, a moze da ti se odbije takav stav, i da izgubite Orasje, dovoljno je da Bosnjacima damo 4/5 Distrikta za tih 40% Bosnjackih u Orasju i ne ide taj Hrvatski kanton nidje iz BiH.

Vama ne odgovara status kvo u BiH, a ovo je prica oko Brcko u slucaju razlaza, a ne u okviru BiH, jer u okviru BiH nama taj distrikt ne predstavlja bilo kakav problem, jer opet, idu vozila, idu kamioni, Srpska u BiH nije u praksi presecena, na terenu drzimo te opstine i naselja uz Savu, imamo pravo nad Brckom zbog 49%, imamo pravo na 50% Distrikta, prema tome tako mozes eventualno sa Bosnjama da pregovaras sa stanovista Hrvatske na takav nacin, ali nas da radis na mrkvi i stap zaboravi da ti se ne bi RSK ucinila kad ti najmanje treba.

Ne možete vi davati nešto što nije vaše, Brčko je ZAJEDNIČKO.

I opet mi nisi odgovorio kako bi ti došao do tih 50% teritorija koji pripada vama?

Čujem samo kmeku. Znaš ti sam da tamo ne možete ništa zato se pjeniš ovako.

Maestralno smo vas zahebali s tim distriktom.

Bez Hrvata nema riješenja za BiH, to morate prihvatiti kao činjenicu zapisanu u kamenu i vi i muje.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 17:31 

weasel je napisao/la:
Tankosic je napisao/la:

Ne možete vi davati nešto što nije vaše, Brčko je ZAJEDNIČKO.

I opet mi nisi odgovorio kako bi ti došao do tih 50% teritorija koji pripada vama?

Čujem samo kmeku. Znaš ti sam da tamo ne možete ništa zato se pjeniš ovako.

Maestralno smo vas zahebali s tim distriktom.

Bez Hrvata nema riješenja za BiH, to morate prihvatiti kao činjenicu zapisanu u kamenu i vi i muje.

Kako ti zamisljas da se unutar Brckog donese odluka da se blokira put koji povezuje istok i zapad RS?

Vrh

PostPostano: 12 lip 2021, 17:41 

Mesićeve brigade u jurišu na Brčko.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 303 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: VUKsaJUGA i 27 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: