|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 27 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 31 kol 2010, 10:48 |
|
Pridružen/a: 13 srp 2010, 19:07 Postovi: 1173 Lokacija: FreeSrpska
|
|
Šta mislite o sve većem uticaju Turske koji je pozdravljen samo od strane muslimanskih političara a i muslimanski forumi su prepuni riječi podrške za ponovni povratak brkajlija na ove prostore, ovaj put bez konja i zurli ali sa snažnim političkim uticajem a s obzirom na muslimansko oduševljenje, taj uticaj bi trebao ići isključivo njima u prilog.
_________________ Viva il separatismo revoluzionario
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 31 kol 2010, 15:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
pohana jetrica je napisao/la: Šta mislite o sve većem uticaju Turske koji je pozdravljen samo od strane muslimanskih političara a i muslimanski forumi su prepuni riječi podrške za ponovni povratak brkajlija na ove prostore, ovaj put bez konja i zurli ali sa snažnim političkim uticajem a s obzirom na muslimansko oduševljenje, taj uticaj bi trebao ići isključivo njima u prilog. Mislim nekako da bi zapravo nama to pomoglo na vise nacina. Prvo sto nece vise biti zrtve, drugo sto ce pocet povratak svojim korijenima. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 08:14 |
|
|
|
Istok Turske (čitaj Kurdistan) sve više i više postaje etnički čist i otvaranjem tog pitanja Turska neće imati utjecaja na europski dio, neće imati utjecaja ni na svoj teritorij. Jedini način da "rehabilitira" taj dio je povratak raseljenih po Europi, ali to je već u fazi SF.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 17:21 |
|
|
|
Grcka ne moze nista Turcima oni da nesta mogu oni bi napali ono malo Turaka na sjeveru Kipra.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 17:27 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
zapovjednik je napisao/la: Grcka ne moze nista Turcima oni da nesta mogu oni bi napali ono malo Turaka na sjeveru Kipra. Problem Cipra je nesto drugo. Tako su odlucile velike sile. I tamo je stanje konstantno. A da te ja nesto pitam, sto moze Turska Grckoj? Jel si bio u grcku i tursku? Jel znas da je na puno mjesta teritorijalna voda turske 50m? Da ne mozes ni da se udavis u turskom moru? Da nema skoro ni jednog ostrva u egeju, a Grci imaju preko pet tisuca? Nemoj misliti da volim Grke(odvratni su mi), ali samo ti prikazujem realnu stranu tematike. Ne znam dali znas da je Turska preplavljena grckim proizvodima.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 17:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64440 Lokacija: DAZP HQ
|
|
na Cipru su i danas glavni Britanci, kakvi Turci, Grci, palci.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 17:36 |
|
|
totem je napisao/la: Jel znas da je na puno mjesta teritorijalna voda turske 50m? Da ne mozes ni da se udavis u turskom moru? Da nema skoro ni jednog ostrva u egeju, a Grci imaju preko pet tisuca? Da, ovo je tačno. Ne mogu zamisliti osjećaj nekog Turčina, po mogućstvu grkofoba, koji sjedi na klupi na nekoj turskoj rivi a na 100 metara od njega gdje god pogled seže ka moru, nalaze se grčka ostrva: Lezbos, Lindos, Leros, Hios, Samos.. pa malo dalje Tinos, Andros, Naxos, Amorgos pa malo dalje ..itd Sudbina jarac 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 17:44 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
pohana jetrica je napisao/la: totem je napisao/la: Jel znas da je na puno mjesta teritorijalna voda turske 50m? Da ne mozes ni da se udavis u turskom moru? Da nema skoro ni jednog ostrva u egeju, a Grci imaju preko pet tisuca? Da, ovo je tačno. Ne mogu zamisliti osjećaj nekog Turčina, po mogućstvu grkofoba, koji sjedi na klupi na nekoj turskoj rivi a na 100 metara od njega gdje god pogled seže ka moru, nalaze se grčka ostrva: Lezbos, Lindos, Leros, Hios, Samos.. pa malo dalje Tinos, Andros, Naxos, Amorgos pa malo dalje ..itd Sudbina jarac  Nije ugodan feeling, sigurno. Ali jbg, sto je tu je. Kao sto sam rekao, mogu da pustaju djecu u plicaku, nema opasnosti od davljenja. 
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 17:45 |
|
|
dudu je napisao/la: na Cipru su i danas glavni Britanci, kakvi Turci, Grci, palci. I ja imam takav dojam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 17:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64440 Lokacija: DAZP HQ
|
totem je napisao/la: dudu je napisao/la: na Cipru su i danas glavni Britanci, kakvi Turci, Grci, palci. I ja imam takav dojam. ne mislim na dojam, nego doslovno. pogledaj ti te UK vojne baze. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 17:50 |
|
|
totem je napisao/la: Nije ugodan feeling, sigurno.
Za grkofobe među Turcima, veoma frustrirajući ali šta im ja mogu Previše je i što su okupirali dio Cipra, i to Cipra na kojemu je rođena lijepa Afrodita 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 17:52 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 17:56 |
|
|
dudu je napisao/la: klasika, Ameri su samo loša kopija starih svjetskih bastarda.  Odlična dijagnoza. Ljigavost ostrvskih bastarda je nenadj*biva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 17:58 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: zato se trbaju ujedinit Zasto bi se ujedinjavali? Pa kako vi ocekujete njih ovdje da vas spasu od "zlih nevjernika", a ovamo da se ujedinjavaju sa najfanaticnijim pravoslavcima? Manite se vi turaka, i okrenite se vasoj najsigurnijoj taktici. Saudijska Arabija. Jebes i vehabije i selefije i bin ladena, dolari su to. Briga vas dali su to suniti, siiti. vehabije, bektesije. Vi ste otvoreni svakom pravcu islamskog ucenja, naravno ako taj pravac nosi i dolare. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 18:40 |
|
|
|
kakve bolan pare oni ne postuju IZ ni BiH i kako bi nam onda dali pare ako si toliko pametan onda treba da znas da SA financira samo Vehabije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 18:48 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2925 Lokacija: predvorje dzeneta
|
totem je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: zato se trbaju ujedinit Zasto bi se ujedinjavali? Pa kako vi ocekujete njih ovdje da vas spasu od "zlih nevjernika", a ovamo da se ujedinjavaju sa najfanaticnijim pravoslavcima? Manite se vi turaka, i okrenite se vasoj najsigurnijoj taktici. Saudijska Arabija. Jebes i vehabije i selefije i bin ladena, dolari su to. Briga vas dali su to suniti, siiti. vehabije, bektesije. Vi ste otvoreni svakom pravcu islamskog ucenja, naravno ako taj pravac nosi i dolare.  Majmune hoces bananu?
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 18:48 |
|
|
Ne pricaj gluposti. Vasa IZ se financira vecim dijelom iz tih fondova. Zar nije financiranje gradnja dzamija ili medresa? Ili stipendiranje studenata islamskih nauka u arabiji? Doduse, tako oni odabiru kadrove. Za doskolovanje imama u vjerskim skolama arabije? To nije financijska potpora? E sada, sto se te iste hodze poslije vrate kao skroz drugi ljudi, to je druga stvar. Ma i vama je jasno, ali nemate drugog izbora. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 18:51 |
|
|
|
Turska i Vahabije su dva različita pojma
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 18:53 |
|
|
|
Ako nisi znao mi imamo dosta prijateljskih drzava kao sto su Libija,Sirija nama ne trebaju vehabije a ist ako nisi znao da u SA ima normalnih muslimanapa zato ne baljezgaj u sto se ne razumijes.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 18:55 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: totem je napisao/la: Zasto bi se ujedinjavali? Pa kako vi ocekujete njih ovdje da vas spasu od "zlih nevjernika", a ovamo da se ujedinjavaju sa najfanaticnijim pravoslavcima? Manite se vi turaka, i okrenite se vasoj najsigurnijoj taktici. Saudijska Arabija. Jebes i vehabije i selefije i bin ladena, dolari su to. Briga vas dali su to suniti, siiti. vehabije, bektesije. Vi ste otvoreni svakom pravcu islamskog ucenja, naravno ako taj pravac nosi i dolare.  Majmune hoces bananu? Fucking ignore. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 18:56 |
|
|
|
Ljudi, nedobro je da ovu temu svodimo na vehabizam jer vehabizam je više uticaj arapskog negoli turskoga poimanja islama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 01 ruj 2010, 18:59 |
|
|
|
Reci to ovom Totemu ja jedino sto volim u SA su Meka i Medina i muslimani okrenuti izvornom ucenju i vrati se temi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 02 ruj 2010, 18:29 |
|
|
Gül: Turska sve zemlje Balkana smatra svojim komšijama 24SI - Predsjednik Republike Turske Abdullah Gül doputovao je danas u službenu posjetu BiH u okviru koje je održao govor u Parlamentarnoj skupštini BiH. Gül je istakao da je Turska prijatelj svih zemalja na Balkanu i da je s vremena na vrijeme iznenađen raznim konstatacijama koje ne govore u prilog ovoj činjenici. "Turska sve zemlje Balkana smatra svojim komšijama i u našem je interesu da balkanske zemlje žive u miru, solidarnosti, prijateljstvu i prosperitetu. Uvjeravam vas da izvan ovoga ne postoji ništa drugo", podvukao je Gül. Parlamentarcima BiH je poručio da oni, kao izabrani sinovi BiH, moraju učiniti sve da bi buduće generacije živjele bez straha i u prosperitetu. "Ne dozvolite da vaš narod bude lišen prosperiteta i uspješnosti. Republika Turska će učiniti sve što je u njenoj moći i naravno, onoliko koliko nam dozvolite, da zajedno i što prije stignemo do ovog cilja", riječi su predsjednika Turske. Dodao je da put koji je do sada pređen nije dovoljan i da treba uložiti dodatne napore da bi se Balkan integrirao u NATO i u EU. "Balkan za Tursku predstavlja vrata Evrope. Dijelimo duboke veze i naše srce kuca za narode s prostora Balkana, a njihova sreća je i naša sreća", kazao je turski predsjednik. Predsjednik Turske je u obraćanju prisutnim parlamentarcima, predstavnicima akademske zajednice, nevladinih i međunarodnih organizacija te ministara i načelnika opština sa područja KS-a istakao da podržava suverenost i teritorijalni integritet BiH. "Samo kao takva, BiH može ući u NATO i EU", rekao je Gül te dodao da očekuje da prekretnica nastupi po okončanju opštih izbora. Obraćanju predsjednika Turske nisu prisustvovali parlamentarci iz reda srpskog naroda. http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... ijama.html
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 02 ruj 2010, 18:45 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Ako nisi znao mi imamo dosta prijateljskih drzava kao sto su Libija,Sirija nama ne trebaju vehabije a ist ako nisi znao da u SA ima normalnih muslimanapa zato ne baljezgaj u sto se ne razumijes. Ok, necu baljezgati. Samo da te pitam dali znas, da bas te dvije zemlje su najveci srpski savjeznici u arapskom svijetu? Jel ti imas imalo opceg poznavanja o medjunarodnim odnosima? Znas li da jos uvijek u Libiji ima preko 20.000 srpskih gradjana koji tamo rade? Vojni instruktori VS obucavaju libijske vojnike, jel ti poznata ta cinjenica?Da su i obje zemlje rekle da nece nikada priznati kosovo? Pa ti bi da se druzis sa arapskim cetnicima? Joj levata ... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Politički uticaj Turske na jugoistoku Evrope Postano: 02 ruj 2010, 19:03 |
|
|
totem je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Ako nisi znao mi imamo dosta prijateljskih drzava kao sto su Libija,Sirija nama ne trebaju vehabije a ist ako nisi znao da u SA ima normalnih muslimanapa zato ne baljezgaj u sto se ne razumijes. Ok, necu baljezgati. Samo da te pitam dali znas, da bas te dvije zemlje su najveci srpski savjeznici u arapskom svijetu? Jel ti imas imalo opceg poznavanja o medjunarodnim odnosima? Znas li da jos uvijek u Libiji ima preko 20.000 srpskih gradjana koji tamo rade? Vojni instruktori VS obucavaju libijske vojnike, jel ti poznata ta cinjenica?Da su i obje zemlje rekle da nece nikada priznati kosovo? Pa ti bi da se druzis sa arapskim cetnicima? Joj levata ...  To za Srbe nisam znao al ako nisi znao da puno vise Bosnjaka tamo radi i posto pomazu oko Islamskog obrazovanja i daju razne donacije.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|