HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 stu 2024, 20:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5804 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 233  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 26 lip 2021, 13:23 

Graničar18 je napisao/la:
Grobar je napisao/la:

Vojska je instrument države, države Srbije, a ne srpskog naroda.

U Vojsci Srbije služe i nacionalne manjine, i to nije vojska Srba, nego Srbije.

To što Vuk Karadžić nije do kraja Hrvate naučio srpski jezik, pa oni još uvek mešaju prideve, i slova poput Č, Ć, DŽ i Đ, ne treba da znači da i mi treba da budemo funkcionalno nepismeni.. :)

Vojska se zove Vojska Srbije, s razlogom.

.

Ne daj Bože srpskog naziva u Srbiji. Vi ni danas niste u stanju da se naviknete i uvedete srpske nazive.
Samo se u Srbiji zove VS mjesto SV,samo u Srbiji EPS,mjesto srpska elektroprivreda SEP,Srbija šume,mjesto srpske šume,RTS,mjesto srpska radio televizija SRT itd.
Ugledajte se na Hrvate.
HEP hrvatska elektroprivreda
HV hrvatska vojska
HRT hrvatska radio televizija
HP hrvatska pošta
Itd.

Lutrija Srbije, umesto Srpska lutrija. Jeste, u pravu si ti...

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 14:17 

Predivni zvuci.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 21:49 

K:M je napisao/la:
AV pricao o prodaji tenkova za rezanje T55 za 1.440 $....unistavanju Strela...i jos kojecega.....otvaranju novih 20 tvornica...

Čekaj malo kakvo rezanje T55 pa još 2015 je objavljeno da je Srbija prodala 282 komada Pakistanu, čak je prošle godine objavljeno da su prvih 100 modernizirani i isporučeni

https://informer.rs/svet/vesti/504348/p ... rbije-foto

https://propakistani.pk/2020/03/31/paki ... om-serbia/

https://www.blic.rs/biznis/saznajemo-pa ... ka/e7edrqv

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 22:28 

pomocnik kuhara je napisao/la:
A zašto bi? Izraz Vojska Srbije je u duhu srpskog jezika.

A zašto ne bi ? I VH vojska hrvatske bi bila u duhu hrvatskog jezika,pa se ipak zove HV hrvatska vojska.

Ne zove se HV, to je stari i odavno zamenjen naziv. I nemoj da lupaš glavu nebitnim glupostma.

A posebno je komično da neko kao ti, koji ismeva ekavicu, uzme da se buni kako ekavici zovu svoju vojsku. To je vojska Rebublike Srbije, idi pa se žali Bundeswheru da im je loš naziv.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 11:08 

Vojska Srbije je jedan totalno retardiran naziv koji su na autopilotu preuzeli od VJ ovi što se boje da stave "srpski" bilo gde. Da je neke logike bilo zvala bi se ili Srpska vojska ili Vojska Republike Srbije, ali šta je tu je.

Poslednje pripreme za vežbu na Pešteru. RV izvukao i maverike.

slika

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 11:12 

Kopneni deo

slika

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 11:40 

Carmello Šešelj je napisao/la:
A zašto ne bi ? I VH vojska hrvatske bi bila u duhu hrvatskog jezika,pa se ipak zove HV hrvatska vojska.

Ne zove se HV, to je stari i odavno zamenjen naziv. I nemoj da lupaš glavu nebitnim glupostma.

HV nije promijenila naziv,i dalje je HV. Vama u Srbiji su sve nebitne gluposti. Ne daj Bože da stavite srpski naziv,uvrijedile bi se sandžaklije i ostali ljubimci iz mini Šengena.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 11:54 

gdje se moŽe gledat uživo vježbu na YT ?

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 13:54 

HV nije promijenila naziv,i dalje je HV. Vama u Srbiji su sve nebitne gluposti. Ne daj Bože da stavite srpski naziv,uvrijedile bi se sandžaklije i ostali ljubimci iz mini Šengena.

Ne nije i dalje HV. Neću namerno da ti kažem kako se zove, nađi sam.

I Vojska Srbije je bio naziv i za vreme Balkanskih i Prvog svetskog rata (znaš, onog u kojem je tvoj deda bio sa druge strane nišana Vojsci Srbije).

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 14:45 

Ne nije i dalje HV. Neću namerno da ti kažem kako se zove, nađi sam.

I Vojska Srbije je bio naziv i za vreme Balkanskih i Prvog svetskog rata (znaš, onog u kojem je tvoj deda bio sa druge strane nišana Vojsci Srbije).

Niko u Hrvatskoj ne kaže OSRH,svi kažu HV.
Mogli su i u Srbiji stavit barem takav naziv OSRS,srpskiji bi bio od ovog sadašnjeg.
Moj đed je rođen poslje 1.svj.rata. Promašio si cEo fudbal. :D

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 16:05 

Granicrko, covek te uhvatio da ne znas pravi naziv hrvatske vojske!
Seso, i tvoji iz Bosanskog Samca su bili u istoj drzavi kao Granicarkovi!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 16:12 

aleksije radicevic je napisao/la:

Ja sam tebe sad uhvatio da ti ne znaš da Bos.Šamac ne postoji od 92. Postoji samo Šamac.
Znači šešeljugin đed je bio u vražjoj diviziji ? :D
Možda i tvoj đed sa Majevice Aco ? :zubati

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 16:21 

Niko ni u Srbiji ne kaže Vojska Srbije, nego vojska. Argument ti je komičan. Znači drago mi je da si naučio nešto novo, da HV nije zvaničan naziv, a oni kolokvionalno mogu da je zovu i Ustaška vojnica, to je potpuno irelelevantno, posebno u kontekstu priče koju si pokušao da nametneš. Takođe je nebitno za ono što kažem da li je deda ili pradeda nosio plavu uniformu 1914.-1918. I da, naravno da znam da je nije nosio iz zadovoljstva, nego jer su ga mobilisali, da se nije odazvao, bio bi dezerter, a zna se kako u ratu prolaze dezerteri. Nemam ja ništa protiv njega i njegovomg doprinosa ratu protiv Kraljevine Srbije.

Imam protiv kada neko nema pojma o čemu priča, pa onda donosi tako samouverene zaključke na osnovu informacija koje su potpuno netačne. Mi zovemo vojsku, Vojska Srbije, jer se time dodvoravamo manjinama, jel tako genije? To je toliko tačan razlog da se vojska zove Vojska Srbije od svog osnivanja u 19. veku. Kome smo podušavali da se dodvorimo 1912, 1913. i 1914.-1918. kada nam se vojska isto zvala Vojska Srbije? Ti mrziš Srbiju, mrziš "Srbijance" i to su legitimna osećanja. Ali barem ne lupetaj netačne stvari i glupe zaključke izvedene iz njih. Ovcojebna seljačino (vidiš kako je lepo kada te neko vređa samo na osnovu mesta odakle si).

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 16:22 

Ja sam tebe sad uhvatio da ti ne znaš da Bos.Šamac ne postoji od 92. Postoji samo Šamac.
Znači šešeljugin đed je bio u vražjoj diviziji ? :D
Možda i tvoj đed sa Majevice Aco ? :zubati

U vreme đedova bio je "Bosanski" , a i da nije, ja ne pretendujem na to da znam, pa svaku ispravku smatram dobrodoslom.
Moji prađedovi su bili na strani Srbije, jedan je cak kao austrougarski podoficir prebegao u srpsku vojsku, posle rata je bio seoski knez i dobio je mnogo zemlje od NJKV! Ziveo kralj! :palacgore1

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 16:23 

Da, i moj deda je bio mobilisan u AU vojsku.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 16:35 

Granicarku je krivo sto VS vise nije komunsticka... =))

slika
slika
slika

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 16:48 

Haha forum je prepun Srba potomaka austrougarskih vojnika.Plavi Srbi. :laugh
U idućim diskusijama samnom uzmite u obzir da u mojoj familiji niko nije bio u Austrugarskoj vojsci,a takođe nije bilo poslje ni komunista.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 16:52 

Moji prađedovi su bili na strani Srbije, jedan je cak kao austrougarski podoficir prebegao u srpsku vojsku, posle rata je bio seoski knez i dobio je mnogo zemlje od NJKV! Ziveo kralj! :palacgore1

Kako ti je đed došo do podoficirskog čina u AU vojsci ? :zubati
I šta kažeš za službu u AU vojsci dobio puno zemlje od NJKV i bio seoski knez. =))
Hebo vas kralj,eto kome je davo zemlju.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 17:03 

Kako ti je đed došo do podoficirskog čina u AU vojsci ? :zubati
I šta kažeš za službu u AU vojsci dobio puno zemlje od NJKV i bio seoski knez. =))
Hebo vas kralj,eto kome je davo zemlju.

Potpuno nebitne stvari za razgovor koji vodimo. Tebi se naziv VS ne sviđa jer misliš da smo ga uveli da bi se tako dodvorili manjinama.Ja ti kažem da je to glupost, jer uvek kada je Srbija bila Srbija (a ne u zajednici sa drugim narodima), vojska se zvala Vojska Srbije. Od svog osnivanja u 19. veku, do reuspostave 2006. Iz čega sledi da je tvoj argument o dodvoravanju manjinama debilan i da si ispao glup u društvu. I još si to poredio sa OSRH, uvereno misleći da se i dalje zove HV, iako se odavno ne zove tako.

A to što je mog dedu mobilisala zemlja u kojoj je živeo, to ne može da prikrije tvoje neznanje i idiotske i maliciozne zaključke koje si na osnovu tog neznanja izvukao.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 17:06 

I zašto se Vojska Republike Srpske nije zvala Srpska Vojska Republike? Dodvoravali se manjinama?

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 18:33 

Potpuno nebitne stvari za razgovor koji vodimo. Tebi se naziv VS ne sviđa jer misliš da smo ga uveli da bi se tako dodvorili manjinama.Ja ti kažem da je to glupost, jer uvek kada je Srbija bila Srbija (a ne u zajednici sa drugim narodima), vojska se zvala Vojska Srbije. Od svog osnivanja u 19. veku, do reuspostave 2006. Iz čega sledi da je tvoj argument o dodvoravanju manjinama debilan i da si ispao glup u društvu. I još si to poredio sa OSRH, uvereno misleći da se i dalje zove HV, iako se odavno ne zove tako.

A to što je mog dedu mobilisala zemlja u kojoj je živeo, to ne može da prikrije tvoje neznanje i idiotske i maliciozne zaključke koje si na osnovu tog neznanja izvukao.

Ti si prvi potenciro gdje je čiji đed bio,a sad ti najednom nije bitno.
Što se tiče VS pojma nemaš. U skupštini Srbije su 2006.raspravljali kako će se zvat vojska u Srbiji nakon razdruživanja SRJ i htjeli su usvojit naziv SV srpska vojska. No međutim onda su se vaši ljubimci sandžaklije pobunili tako da nije usvojen naziv SV već VS.
Nisu se samo protiv toga pobunili,već i protiv grba Srbije,htjeli su da se u grb Srbije stavi i bošnjačko obilježje.Tu im nisu izašli u susret,već su im rekli da imaju dva ljiljana ispod kandži orla.
Onda su se pobunili i protiv državljanstva Srbije,pa umjesto srpskog državljanstva piše državavljanstvo Republike Srbije.
Eto,ponekad se prvo informiši o temi,al to napravi prije nego zapališ džoint.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 18:44 

Niko ne spori da su raspravljali o skupštini. Nije to propis o dozvoljenoj visini žive ograde da se o tome ne bi raspravljalo. Samo ti kažem da se naša vojska zvala Vojska Srbije za vreme Obrenovića, za vreme Karađorđevića i da se danas tako zove. Dakle postoji istorijski kontiuitet i kontekst zbog čega se naša vojska zove kako se oduvek zvala. Sećam se da je i Boris Tadić hteo naziv "Srpska vojska", dok mu istoričari nisu objasnili da se uvek zvala Vojska Srbije. O nezaobilaznim sandžačkim glasovima koje jedva nabrojiš na prst jedne ruke, ne bih komentarisao, presmešno je. Što se tiče dedova, lepo sam rekao da ne zameram ništa čoveku, bio je nateran pod pretnjom streljanja, isto kao i moj. To sam više rekao da potenciram tvoju iracionalnu mržnju prema Srbiji. Sve smo vam zauzeli,utvrdili, sklopili sporazum sa UN, naoružali vas,a vi posle pobegli za par dana i još ste danas ste ljuti na nas? Pa da nije malo mnogo.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 19:11 

Sve smo vam zauzeli,utvrdili, sklopili sporazum sa UN, naoružali vas,a vi posle pobegli za par dana i još ste danas ste ljuti na nas? Pa da nije malo mnogo.

Osim Vukovara vi niste ništa zauzeli (ni njega niste sami). A i tamo ste se osramotili.
Vi se morate jednom odlučit jel Srbija bila u ratu,il ne. Jedan dan kažete Srbija nije bila u ratu,a onda drugi dan "mi smo vam sve zauzeli". :zubati
Jedno s drugim ne paše.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 22:02 

Evo da uletim sa strane u vašu raspravu...

I ja sam želeo da bude SV i već je bilo nekoliko Inicijativa za promenu sadašnjeg naziva u taj:

https://informer.rs/vesti/politika/5773 ... e-uniforme

A danas na Pešteru su bili svi:

slika

Vrh

PostPostano: 28 lip 2021, 00:27 

za 50 milijuna dolara i 30 VBR-ova s 30 raketa kapacitet se sa svakog može ispucat 27 punih punjenja

https://i.postimg.cc/90QnddvP/216254-40 ... insta1.gif

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5804 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 233  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: