|
|
Stranica: 55/110.
|
[ 2747 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 05 srp 2021, 15:27 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 15343 Lokacija: Serbian World
|
Počinje MTU.. Vučić: "Ovde će plata biti tri puta veća od prosečne u Srbiji" VIDEOhttps://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1886218Citat: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas ceremoniji povodom početka radova na izgradnji postrojenja za popravke nemačke kompanije MTU. Citat: Nemačka kompanija MTU Aero Endžins, vodeći proizvođač avio motora i globalni igrac u avio-industriji, danas je u Novoj Pazovi započela radove na izgradnji fabrike za popravku aviomotora MTU Mejntejns Srbija, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Vučić je prethodno održao sastanak sa predstavnicima MTU.
Investicija je vredna ukupno oko 100 miliona evra i u prvoj fazi biće zaposleno do 500 ljudi, a ukupno će biti otvoreno od 1.800 do 2.000 radnih mesta.
Kako je ranije najavljeno, postrojenje MTU u Srbiji moći će da obavi oko 400.000 sati remonta godišnje. Pa kaže: Citat: "Ovde ćemo izgraditi najsavremeniju fabriku za proizvodnju deleova za avionske motore", istakao je Beker. Inače, izmedju ostalog, predsednik je sa svojim prelepim usnama izgovorio i sledeće.. Citat: "Planirali smo 10,6 odsto rast da bismo dostigli na godišnjem nivou 6 odsto. Očekujemo drugi kvartala 15 odsto, posle 1,7 u prvom, što je 8,35 na polovini godine. 15% u Q2 je fanstastičan rezultat. To znači da nam trebaju dva rasta u Q3 i Q4 od po 6% i idemo na 7% na kraju godine. Uz prognoziranu inflaciju od 3% rastemo u apsolutnim brojkama 10% iliti skoro 5 mlrd€ u apsolutnim brojkama, samo ove godine.. .
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 05 srp 2021, 15:40 |
|
|
Branko Milanović, profesor na Gradskom univerzitetu u Njujorku i saradnik instituta Luksemburške studije dohotka Srbija menja deo demokratije za veći privredni rasthttps://www.danas.rs/ekonomija/srbija-m ... edni-rast/ Slabo je to Danas, mora to bolje od sutra. .
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 05 srp 2021, 17:43 |
|
|
Eto provalili su nas. Kme kme Vucic diktator, u stvari ga svesno nacija pusta da tera pricu dok uspesno odlaze Kosovo vec deceniju celu sledece godine.
U tih 10 godina na Kosovu je nestalo izmedju 350-500 hiljada Albanaca, a mi smo se od mrtvog i raspalog tranzicijskog konja, se preporodili uslovno receno (u odnosu gde smo bili, ne kako bi trebalo inace), i to kaze svako ko je otisao iz Srbije tada pa se vratio sada.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 05 srp 2021, 17:56 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Eto provalili su nas. Kme kme Vucic diktator, u stvari ga svesno nacija pusta da tera pricu dok uspesno odlaze Kosovo vec deceniju celu sledece godine.
U tih 10 godina na Kosovu je nestalo izmedju 350-500 hiljada Albanaca, a mi smo se od mrtvog i raspalog tranzicijskog konja, se preporodili uslovno receno (u odnosu gde smo bili, ne kako bi trebalo inace), i to kaze svako ko je otisao iz Srbije tada pa se vratio sada. Sta to znaci "uspesno odlaze"? Uspesno odlaze nesto sto ce pre ili kasnije biti - priznanje Kosova? Uostalom, zar nije u tih deset godina predavao jednu po jednu stvar Siptarima?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 05 srp 2021, 18:27 |
|
|
Ono za sta ga svi sumnjamo i da je dosao na vlast, priznanje Kosova koje se posle Briselskog sporazuma cinilo da je odmah iza coska sledece medjutim nije se desilo, briselski soprazum je los ali nam je kupio deceniju preko potrebno, i imamo ZSO na papiru, sto znaci kakav god status bude Srbi imaju zagarantovan mehanizam opstanka jer ce imati izvrsna ovlascenja, ono sto ZSO u Podunavlju u Hrvatskoj nema.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 05 srp 2021, 18:31 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Ono za sta ga svi sumnjamo i da je dosao na vlast, priznanje Kosova koje se posle Briselskog sporazuma cinilo da je odmah iza coska sledece medjutim nije se desilo, briselski soprazum je los ali nam je kupio deceniju preko potrebno, i imamo ZSO na papiru, sto znaci kakav god status bude Srbi imaju zagarantovan mehanizam opstanka jer ce imati izvrsna ovlascenja, ono sto ZSO u Podunavlju u Hrvatskoj nema. Pored toga sto Kosovo nije imalo priznanje 2012. nije imalo kontrolu nad Severom, nije imalo telefonski broj, clanstvo u MOK i slicne stvari. Sad nema samo priznanje a sve ostalo ima. I mi na to kazemo "bravo Vucicu"!
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 05 srp 2021, 18:42 |
|
|
Braćo moja napaćena, zamolio bih vas da na ovoj temi ne raspravljate o Kosovu. Imate dve teme za to.
Ova tema služi da ja botujem i postanem direktor u Telekomu.
Budete li nastavili, isključiću vam internet na 24h obojici.. :)
.
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 srp 2021, 21:41 |
|
Pridružen/a: 18 pro 2020, 09:01 Postovi: 6589 Lokacija: Srpska Vojvodina
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 12 srp 2021, 10:49 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 9446 Lokacija: Tu negde
|
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 12 srp 2021, 23:42 |
|
|
A ovo čak nije ni upola gotovo sve, kako li će tek lepo onda izgledati na kraju.
_________________ Vucic: Srbija najbolji prijatelj Kine u Evropi
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 01:09 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 01:16 |
|
|
Jussi je napisao/la: Eno ga Karabaja na 3:12,
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 01:49 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 02:30 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 02:50 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 11:06 |
|
|
Jussi je napisao/la: Jussi je napisao/la: Eno ga Karabaja na 3:12, Gdje si Jussi. Sad sam ti prico sa komsijom vojvođanom. FKL Novi Sad, došao tu u okolinu Tuzle da natovari neke ležajeve. Kako on meni priča tamo kod vas na sjeveru vojvodine bas teška situacija. Kaže poljoprivreda i stočarstvo stali, katastrofa, svi Mađari i Krajišnici otisli jer imaju druga državljanstva. U Zrenjaninu 20 fabrika zatvoreno. Kad sam mu reko da je plata u ovoj firmi za radnike od 600 eura ne moze da mi vjeruje. Izgleda da ti malo napuhujes ekonomske pokazatelje srbije ovdje na forumu. Ja iz prve ruke dobio sasvim drugacije informacije.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 13:38 |
|
|
Hahahahahahha 20 fabrika zatvoreno joj brate hahahaha
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 13:49 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Hahahahahahha 20 fabrika zatvoreno joj brate hahahaha Covjek kaze. Mozda je on preuvelicao, alo svakako navodi na sumnju da Jussi ovdje frizira podatke
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 13:52 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2020, 13:41 Postovi: 1095 Lokacija: Српски свет
|
Karabaja je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Hahahahahahha 20 fabrika zatvoreno joj brate hahahaha Covjek kaze. Mozda je on preuvelicao, alo svakako navodi na sumnju da Jussi ovdje frizira podatke Covece imas internet, ekonomski pad prosle godine oko 1%, ove godine rast oko 6%. Ne pise Jussi projekcije ekonomskog rasta. Naredna decenija ekonomski rast procena 5-6%.
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 18:27 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Jussi je napisao/la: Eno ga Karabaja na 3:12, Gdje si Jussi. Sad sam ti prico sa komsijom vojvođanom. FKL Novi Sad, došao tu u okolinu Tuzle da natovari neke ležajeve. Kako on meni priča tamo kod vas na sjeveru vojvodine bas teška situacija. Kaže poljoprivreda i stočarstvo stali, katastrofa, svi Mađari i Krajišnici otisli jer imaju druga državljanstva. U Zrenjaninu 20 fabrika zatvoreno. Kad sam mu reko da je plata u ovoj firmi za radnike od 600 eura ne moze da mi vjeruje. Izgleda da ti malo napuhujes ekonomske pokazatelje srbije ovdje na forumu. Ja iz prve ruke dobio sasvim drugacije informacije. E dobro ti odgovorio Tankosic, samo cu i ja reci - hahahahahahahaah ... Grundfos, koji vi mozete da sanjate, pre neki najavio 4 fabriku u Indjiji, Nidek, Continental, Brose, ZF, sve plate u proseku 1000 - 1500e, A gde je onda Ling Long i Toyo Tires koji svaki zaposli po pola "Bosne", Novi Sad, Subotica, Sombor, SM, pa cak i Kikinda, Zrenjanin, Pancevo, Vrsac, Ne da su mali Minheni i Berlini za vase kasabe, nego su i vise od toga... "Sandzaklije" odavno ne idu vise u Sarajevo kao pre, nego ili BG/Vojvodina, ili Zapad.
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 18:30 |
|
|
Madjari normalno da idu preko, i treba da idu, kada vec imaju papire, iako sam i ja 1/4 Madjar,
Krajisnici, koji sam isto oko 1/2, nikad ih vise nema u Srbiji. Pa i dalje se sele iz "bogate" Hrvatske vamo.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 19:21 |
|
|
Jussi je napisao/la: Madjari normalno da idu preko, i treba da idu, kada vec imaju papire, iako sam i ja 1/4 Madjar,
Krajisnici, koji sam isto oko 1/2, nikad ih vise nema u Srbiji. Pa i dalje se sele iz "bogate" Hrvatske vamo. Ja sam poslije današnjeg zarzgovora izgubio povjerenje u tvoje analize. Mislim da friziraš podatke. Razotkrio te lik sa peškirom oko vrata.
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 19:34 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 19:35 |
|
|
Ovo je samo u proteklih 30 dana.
|
|
Vrh |
|
|
Jussi
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 13 srp 2021, 19:35 |
|
|
Ja gledao neki vas portal Bosna nesto nemam pojma, glavna ekonomska vest za 1 godinu, bila otvaranje neke farme pilica, cak ste i Inzka pozvali. Kacio sam na drugu temu.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 62 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|