HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 pro 2024, 10:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Demografija Kosova
PostPostano: 12 srp 2021, 21:51 

Tankosic je napisao/la:
Da bi tvoj popis bio istinit, Pristina treba da ima 500 hiljada ljudi. Na velike 'revlucionarne' izbore koje su doveli Kurija, izaslo je 89 hiljada ljudi u Pristini da glasa How yes no, sportski pozdrav.

U Mostaru je bilo 55 000 glasova.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 12 srp 2021, 22:02 

Tankosic je napisao/la:
Hhahahaha, druze pa ni CIA vam ne daje vise te brojeve, a oni su vam ih vazda i pisali, sta pricas ti pa ovo je kao Bosnje da kucaju podatke iz 1991te.

Posto mi zivimo u snovima, ti nemas razlog za sekiraciju, samim tim nemas sta da mi ispravljas snove i pricas o Luksemburgu, jebe nam se bas za vase misljenje 1%, jebe se i Amerima za vase misljenje, niste vi nama nikakav problem kao sto je i UCK dobio po picki gde god nije bila teroristicka zaseda, mi oko KiM-a imamo Amerikance kao prepreku, a ne vas i vasu lazovsku statistiku, koju onda sami demantujete svakim novim izvestajem o drugim zivotnim statistikama, pa i na izborima.

Da bi tvoj popis bio istinit, Pristina treba da ima 500 hiljada ljudi. Na velike 'revlucionarne' izbore koje su doveli Kurija, izaslo je 89 hiljada ljudi u Pristini da glasa How yes no, sportski pozdrav.

tankosicu za kakvu sekiraciju govorish zhivota ti.Ja da se sekiram? greska si tankosicu.Meni trenutno ne samo kokosi nego i petlovi nose jaja.Psi laju a karvan hoda tankosicu.
Tankosicu stvarno me te je zhao ali kosovski albanci su mlado pucanstvo.I mladi ispod 18 godina nemaju pravo gllasa.Druga stvar izllaznost kod allbanaca bio 40% dok kod srba 95%.Znaci punili ste kutije za vucicevu listu.Pa glasali i mrtvi.Pa na kraju krajeva kosovo je nezavisna drzhava koja ima pozitivan natalitet.Njihovi severoistocni susjedi su u minusu od 70 hiljada godisnje.Al shto to nama treba.Oni imaju svoju drzhavu i svoe probleme.Mi vam zhelimo sve najlepshe u tendenciju ujedinjenja sa majkom rusijom.Mi imamo drugi put

Vrh

PostPostano: 12 srp 2021, 22:09 

Ok, znači u nedostatku novih informacija, ostajem pri svojoj procjeni o 1.2 milijuna stanovnika Kosova bez Sjevera.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 12 srp 2021, 22:15 

Robbie MO je napisao/la:
Izbjegao si odgovoriti na moje pitanje.

Koliko komšija ti je emigriralo zadnjih 15 godina.

emigrira njih puno fakt je to.Ali moje sello koje ima 1200 kuca koje se smatra medju najmanjim selima svake godine ima 50-60 novo podignutih kuca.U samom sellu plac za kuce dostige do 500 evra kvadrat.Sella kao shta su forino ili cegrane sa vishe od dvije hiljadu kuca dostigne kvadra do 2000 evra.Skuplije ti je u gostivaru nego u Zurichu.Baxhanak mi je sad emigriro za njemacku.Ima dvoje sinova nema plac za kucu.Hoce nece mora vani da sakupi novac jer deci trebaju dvije kuce.Kazhem ti ako ne zhelimo da pojedemo jedan drugog mora da izadjemo vani.
Znaci imas dvije razlicite slike.Slika sella koja je prazna i gledas kuce u raspadanju i korovu, odakle svi bezhe.I druga slika je slika sella koja se shiri sakim danom, kuca do kuce kao sardine i pocinju da se gushe.Pa su prinudjeni da se sele.Znaci i jedni i drugi se sele ali razlozi su razliciti.Ko0d nas je drugi slucaj

Vrh

PostPostano: 12 srp 2021, 22:27 

sokoli je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Izbjegao si odgovoriti na moje pitanje.

Koliko komšija ti je emigriralo zadnjih 15 godina.

emigrira njih puno fakt je to.Ali moje sello koje ima 1200 kuca koje se smatra medju najmanjim selima svake godine ima 50-60 novo podignutih kuca.U samom sellu plac za kuce dostige do 500 evra kvadrat.Sella kao shta su forino ili cegrane sa vishe od dvije hiljadu kuca dostigne kvadra do 2000 evra.Skuplije ti je u gostivaru nego u Zurichu.Baxhanak mi je sad emigriro za njemacku.Ima dvoje sinova nema plac za kucu.Hoce nece mora vani da sakupi novac jer deci trebaju dvije kuce.Kazhem ti ako ne zhelimo da pojedemo jedan drugog mora da izadjemo vani.
Znaci imas dvije razlicite slike.Slika sella koja je prazna i gledas kuce u raspadanju i korovu, odakle svi bezhe.I druga slika je slika sella koja se shiri sakim danom, kuca do kuce kao sardine i pocinju da se gushe.Pa su prinudjeni da se sele.Znaci i jedni i drugi se sele ali razlozi su razliciti.Ko0d nas je drugi slucaj

Nemate vi odavno natalitet, ali samo se zavaravajte, jos bolje.
Sada mi je jasno kako ste prosle godine nagurali 21 i nesto hiljadu rodjenih, preko leta dolaze auslanderi koji registruju decu na Kosovu.
Pa prva tri meseca vam se rodilo svega 4366 dece. To je na godisnjem nivou oko 17.500. Od tih 17.5000 1500 su Srbi i oko 2000-3000 Cigani i ostali. Vas se radja na Kosovu oko 14.000 godisnje. Ostatak od 4000 koje cete dodati su znaci rodjeni van Kosova.
Na Kosovu ce umreti oko 12.000 ljudi, sa tendecijom rasta kako populacija stari i kako dolaze brojnije generacije. Za 5-10 godina cete imati negativan prirodni prirastaj.

Albanija ce ove godine imati negativan prirodni prirastaj. Prva tri meseca minus od skoro 4000, mozda su i prethodne godine imali negativan prirodni prirastaj, ali registrovanje dece iz inostranstva je prevagnulo da bude pozitivan.

Kosovo je najsiromasnija i najizolovanija zemlja u Evropi i apsolutno neodrziva, mozete da birate saradnju ili dalje sukobe, tj. ne mozete da birate, jer ionako vi ne vodite vasu spoljnu politiku. :neznam

На гробљу ће изнићи цвијеће
За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2021, 22:33 

Albanci imaju razloga lažirati podatke, jer su slabi podaci doslovce nacionalna ugroza i prizivaju agresiju Srbije. Ili planiranje agresije.

Ali, ne može se sakriti stvar na terenu. Lako se obavještajne procjene naprave na temelju uzoraka podataka iz škola itd. iz raznih lokalnih medija, izjava lokalnih struktura itd. nitko to ne može sve iskontrolirati. Tu se lako vidi koliki je otprilike faktor korekcije u odnosu na službene podatke.

Pa se vidi da je taj faktor npr. 0.7, i jednostavno pomnožiš sve službene podatke sa 0.7.

Isto tako je nemoguće lažirati EU podatke o doseljenicima.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2021, 22:39 

Robbie MO je napisao/la:
Albanci imaju razloga lažirati podatke, jer su slabi podaci doslovce nacionalna ugroza i prizivaju agresiju Srbije. Ili planiranje agresije.

Robi jel ti stvarno verujes u ono sta pises covece.Za koju agresiju mislis zhivota ti.
Ja cu samo toliko da ti kazhem.Ako se ne opametite ubrzo cete izgubiti sandzhak.Dok u aleksincu cete imati albansko bugarsku granicu.Ako nestanu svi allbanci do poslednjeg coveka.U aleksinac ce biti sirijsko avganistanska granica.A nikako ruska guberina.Dobro to za vas je mallo zheshca fillozofija i ne mozhete to da kontate

Vrh

PostPostano: 12 srp 2021, 22:43 

Robbie MO je napisao/la:

Ali, ne može se sakriti stvar na terenu. Lako se obavještajne procjene naprave na temelju uzoraka podataka iz škola itd. iz raznih lokalnih medija, izjava lokalnih struktura itd. nitko to ne može sve iskontrolirati. Tu se lako vidi koliki je otprilike faktor korekcije u odnosu na službene podatke.

Pa se vidi da je taj faktor npr. 0.7, i jednostavno pomnožiš sve službene podatke sa 0.7.

Za koji teren govoris zhivota ti.Gledaj google maps svakog allbanskog sella i napravi razlikr svake godine i imat ces jasniju sliku.Al nemoj bolje jer ce te uhvati mucnina.Jer fizicka velicina srpske srece je nesreca komsija.Kad pogledas kako se oni shire ce te pusti srce

Vrh

PostPostano: 12 srp 2021, 22:50 

sokoli je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Za koji teren govoris zhivota ti.Gledaj google maps svakog allbanskog sella i napravi razlikr svake godine i imat ces jasniju sliku.Al nemoj bolje jer ce te uhvati mucnina.Jer fizicka velicina srpske srece je nesreca komsija.Kad pogledas kako se oni shire ce te pusti srce

Sokoli je li ti to baustelise negde po Srbiji, na Beogradu na vodi?
Nesto si mi mnogo dobar sa srpskim. :zubati

За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2021, 22:53 

sokoli je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Prema Google Maps meni Kosovo izgleda kao da ima 700 000 stanovnika, daleko manje od RS na primjer.

Priština izgleda otprilike kao Mostar, čak je urbana zona sa zgradama 3 puta manja od Mostara.

Ali, računam da albanske kuće imaju nešto više članova, tako da je moja procjena 1.2 milijuna.

Iako, efekt praznih kuća vjerujem da je bitniji od toga je li one pune imaju 3 ili 4 člana.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2021, 22:57 

sokoli ja ti priznajem i podržavam nezavisnost Kosova, tako da moja procjena o 1.2 milijuna je neutralna.

Moj dojam.

Kosovo me samo akademski zanima.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2021, 23:01 

Robbie MO je napisao/la:
sokoli ja ti priznajem i podržavam nezavisnost Kosova, tako da moja procjena o 1.2 milijuna je neutralna.

Moj dojam.

Super, eto primi ga kod sebe na stajgu, nadji mu neku sljaku u Zagrebu.
I mi podrzavamo Albance, da prosperiraju i zarade koju kintu, na zapadu naravno.

За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2021, 23:03 

Sokoli veliki dio tih kuća gradi dijaspora koja nikad tamo živit neće, eventualno u penziji i to stara garda. Moj prijatelj Albanac gradi kuću u svom selu kod Prizrena. Ode tamo jednom godišnje. Starci su mu u penziji oni odu češće…

Vrh

PostPostano: 12 srp 2021, 23:06 

Bez obzira što podržavam nezavisnost Kosova, najveće simpatije trenutno imam prema Srbima na Kosovu jer su "ugrožena kultura", ne mislim da je pošteno da oni nestanu.

Podržavam ili ZSO ili odvajanje Sjevera i pripojenja tih nekoliko općina Srbiji, a sa kokicama bi pratio i vojnu akciju Srbije koju zapad ne bi osudio. To bi bio sjajan znak za BiH.

Po meni, idealno bi bilo zamijeniti Sjever za Preševsku dolinu.

Također podijeliti Makedoniju po etničkim crtama. Tetovo u Albaniju.

I onda krenuti u potpunu normalizaciju odnosa Albanaca i Srba, jer ste bili frendovi tijekom većine povijesti, vladarske kuće su vam se miješale do te mjere da si danas međusobno svojatate povijesne ličnosti.

Stabiliziranje Balkana kroz usklađivanje etničkih crta s državnim, kako je i u zapadnoj, južnoj i sjevernoj Europi, i onda fino ekonomija.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2021, 23:21 

Robbie MO je napisao/la:
Bez obzira što podržavam nezavisnost Kosova, najveće simpatije trenutno imam prema Srbima na Kosovu jer su "ugrožena kultura", ne mislim da je pošteno da oni nestanu.

Podržavam ili ZSO ili odvajanje Sjevera i pripojenja tih nekoliko općina Srbiji, a sa kokicama bi pratio i vojnu akciju Srbije koju zapad ne bi osudio. To bi bio sjajan znak za BiH.

I onda krenuti u potpunu normalizaciju odnosa Albanaca i Srba, jer ste bili frendovi tijekom većine povijesti, vladarske kuće su vam se miješale do te mjere da si danas međusobno svojatate povijesne ličnosti.

Stabiliziranje Balkana kroz usklađivanje etničkih crta s državnim, kako je i u zapadnoj, južnoj i sjevernoj Europi, i onda fino ekonomija.

Sorry Robbie, ali nema od toga nista, tesko da cemo da menjamo svoje za svoje.
Pripremi ipak kokice.

За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2021, 00:25 

sokoli je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Baki, 8000 dece u skolama ste izgubili za godinu dana, to nije srpska propaganda, nego vas podatak.

Niko ovde nije megaloman koliko ste Vi, ne mozete da ostavite Srbe na miru, 22 godine od rata, svakih par dana neki napad se desi, necete 10 godina da ispunite ZSO na sta ste se obavezali, mislite da cete tihim etnickim ciscenjem da dobijete na nezavisnosti, brojimo vam svaki napad, pravicete i Milosevica i Rankovica od blata.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2021, 00:37 

Prijateljski savet za Sokolija, ako jos uvek zivis na Kosovu i Metohiji brzo pakuj prnje i pravac na Zapad. Ako imas zenu i decu pokupi i njih, i stara majku i oca. Nemoj za 10-20 godina da nam ovde kukas kako ti nismo govorili sta se sprema.

P.S. Prenesi to i svim svojim prijateljima, poznanicima i rodjacima. Neka svi slobodnu dodju u Bg na vakcinaciju i da pokupe vize, ja castim pice.

За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2021, 00:45 

Ma ja sam bio ubijeđen iza 2008 kada je Kosovo proglasilo nezavisnost da će Amerika od njega napraviti Singapur ili Hong Kong kad ono ćorak. Takvo samopouzdanje kakvo su imali Albanci od 1999 pa do unazad 5 - 6 godina nisam vidio nigdje. Bukvalno su pucali od samopouzdanja. Natalitet do 1988 imali su afrički. Mislio sam do 2030 biće ih 20 - 30 miliona na Balkanu. Totalno razočarenje u našeg neprijatelja.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2021, 01:16 

Robbie MO je napisao/la:

robi tvoje zelje nece se ispniti.Srbi ce nestati sa kosova.sledeca generacija na kosovu ce medjusobno da komuniciraju vecinom na njemacki pa i na engleski.malo ce kom albancu boleti kurec za albanstvo a srbi ce potpuno da se otarase srbstva i bit ce im sramota kao takve da se izjasnjavaju.nece biti jedno nacionalmih drzhava.
predsjednik albanije edi rama sa hashimom zmijom vucko pickoustim i zajko paradajzom su probali stvaranje srbsllavije.Nije im uspjello i nece jos uvek.
Ako se nadas vojne akcije srbije ondak definitivno sllab si u politici.Ballkan da postane ruski satelit to ce da bude kad vrba rodi grozhdje.Nek se tome ne nadaju ni srbi ni putin ni erdogan.Gospodari ballkana ce biti posllushnici zapadne civilizacije.Sto prije svatite to bolje za vas.Otarasite se cirilice prihvatite latinicu kao cijeli civilizirani svijet.Slavite bozic i velikdan po vatikanskim kalendarom i bit ce sve ok,.Drugacije nestacete sa ballkana

Vrh

PostPostano: 13 srp 2021, 01:23 

Hahahhahahahha druze vas Erdogan drzi u svakom smislu, njemu cete prvom da kukate kad vas Amerikanci puste niz vodu kao sto su pustili svoje saveznike u Afganistanu, Srbi nisu zaboravili ko su, vec se jace nego ikad vracaju sebi i saznaju stvari o svojim precima koje su im komunjare i jezuiti izbrisali iz secanja, Omladina u Srbiji danas je 1000 puta utemeljenija u Srpstvu nego 90tih kada je pola ljudi bilo Jugosloven, jedino si upravu bio da ce Siptari mladi pricati nemacki a ne sitparski, jer to nije vasa zemlja, i vi ne osecate nikakvu vezanost za nju sto ste i dokazali opstom bezanijom cak i uz NATO podrsku.

Iseljava vas se na godisnjem nivou koliko ukupno ljudi u Srbiji (a u Srbiju neko i dolazi verovao ili ne), 8000 dece u klupama ste za godinu dana izgubili, pristali ste da pusite Americki *** a oni su vam darivali osiromaseni uranium sve po Albanskim gradovima, pa su vam otvorili privatne americke klinike da vam naplacaju bedu od koje nema spasa, a vi im dizete spomenike, e zato cete nestate sa Kosova sami od sebe, a mi cemo se vratiti kako smo i izasli, bez ispaljenog metka, jer ce vam deca pricati u Dortumundu svapski.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2021, 01:24 

Sindjelic je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Moj dojam.

Super, eto primi ga kod sebe na stajgu, nadji mu neku sljaku u Zagrebu.
I mi podrzavamo Albance, da prosperiraju i zarade koju kintu, na zapadu naravno.

posalji mi adresu pa ti posaljem koju kintu za flasu sljive.Hvataj neki kutak na trotoaru tranzistor do tebe nek ti cepa mars na drini ili ko to kaze ko to laze pa uzvaj bar jedfan dan u srpskom raju

Vrh

PostPostano: 13 srp 2021, 01:31 

Lutorčina je napisao/la:
Ma ja sam bio ubijeđen iza 2008 kada je Kosovo proglasilo nezavisnost da će Amerika od njega napraviti Singapur ili Hong Kong kad ono ćorak. Takvo samopouzdanje kakvo su imali Albanci od 1999 pa do unazad 5 - 6 godina nisam vidio nigdje. Bukvalno su pucali od samopouzdanja. Natalitet do 1988 imali su afrički. Mislio sam do 2030 biće ih 20 - 30 miliona na Balkanu. Totalno razočarenje u našeg neprijatelja.

Na taj nacin razmisljali su albanci prije 30 godina.Cu da rodim desetoro dece.Polla ce da mi ubiju srski okupatori ali opet ce neko ostati.Mi nemamo vise potrebe za to.Mi smo nezavisna drzhava.vec ih imamo dvije.Ubrzo ces imati i trecu.Mi ne mislimo to da izvedemo ubijanjem ostalih ko vi sta ste radili sa vasim komsijama.To ce kod nas ici civilizirano

Vrh

PostPostano: 13 srp 2021, 01:35 

Tankosic je napisao/la:
Hahahhahahahha druze vas Erdogan drzi u svakom smislu, njemu cete prvom da kukate kad vas Amerikanci puste niz vodu kao sto su pustili svoje saveznike u Afganistanu, Srbi nisu zaboravili ko su, vec se jace nego ikad vracaju sebi i saznaju stvari o svojim precima koje su im komunjare i jezuiti izbrisali iz secanja, Omladina u Srbiji danas je 1000 puta utemeljenija u Srpstvu nego 90tih kada je pola ljudi bilo Jugosloven, jedino si upravu bio da ce Siptari mladi pricati nemacki a ne sitparski, jer to nije vasa zemlja, i vi ne osecate nikakvu vezanost za nju sto ste i dokazali opstom bezanijom cak i uz NATO podrsku.

Iseljava vas se na godisnjem nivou koliko ukupno ljudi u Srbiji (a u Srbiju neko i dolazi verovao ili ne), 8000 dece u klupama ste za godinu dana izgubili, pristali ste da pusite Americki *** a oni su vam darivali osiromaseni uranium sve po Albanskim gradovima, pa su vam otvorili privatne americke klinike da vam naplacaju bedu od koje nema spasa, a vi im dizete spomenike, e zato cete nestate sa Kosova sami od sebe, a mi cemo se vratiti kako smo i izasli, bez ispaljenog metka, jer ce vam deca pricati u Dortumundu svapski.

A kako cete se vi vratiti u to kosovo puno sa osiromasenim uraniumom.
A taj vullgaran nacin izrazhavanja e nekakvim pushenjima to pricaj kod kuce sa onom koja te rodilla.Nego ti nisi kriv krivi su moderatori koji to dozvoljavaju takav vokabullar

Vrh

PostPostano: 13 srp 2021, 01:47 

Sindjelic je napisao/la:
Prijateljski savet za Sokolija, ako jos uvek zivis na Kosovu i Metohiji brzo pakuj prnje i pravac na Zapad. Ako imas zenu i decu pokupi i njih, i stara majku i oca. Nemoj za 10-20 godina da nam ovde kukas kako ti nismo govorili sta se sprema.

P.S. Prenesi to i svim svojim prijateljima, poznanicima i rodjacima. Neka svi slobodnu dodju u Bg na vakcinaciju i da pokupe vize, ja castim pice.

sindjelicu brate moj ja sam ziveo na kosovu i makedoniju veoma malo.nesto u rvatskoj.Al mi to nije smetallo da kad je billo potrebno budem gde je trebalo.I dan danas ja mojoj drzhavi donesem pozamasne sume novca.Sta se vakcina tice mi ne mislimo da se impfamo sa rusko kineskim vakcinama. cujemo da se od njih postaje impotentan.Jos neko cak i opederavi.Zajebala vas je brnabicka

Vrh

PostPostano: 13 srp 2021, 01:47 

sokoli je napisao/la:
Tankosic je napisao/la:

A kako cete se vi vratiti u to kosovo puno sa osiromasenim uraniumom.
A taj vullgaran nacin izrazhavanja e nekakvim pushenjima to pricaj kod kuce sa onom koja te rodilla.Nego ti nisi kriv krivi su moderatori koji to dozvoljavaju takav vokabullar

Pa nece niko ziveti u Djakovici i okolini to je sigurno, ni Srbi ni Albanci ni niko, jer to je Cernobil presuda za taj narod, ali vi cutite o tome kao picke a kurcite se nad to malo Srba osiljeni ste iznad svih osiljenosti vidjenih na Balkanu, a vidite da vam se sve raspada pa vas vata nervoza, nama odgovara status kvo vi ste ti koji gubite u svakom smislu.

I hvala sto blokriate Mini-Shengen, niti cemo autoput da vam izgradimo, niti cete dobiti ista sto vam moze pomoci, eventualno drzavljanstvo Srbije da vas jos vise pobegne, a da molis Boga svako vece da vam Holandjani ne daju viznu liberalizaciju, pomor druze pomor.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: