HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 sij 2025, 20:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 164 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Marijan Knezović..lider
PostPostano: 14 srp 2021, 10:41 

Jiv je napisao/la:
Tema je o Knezoviću pa se ti nastavljaš, ja sam mislio općenito.

Koje je liderske sposobnosti imao Franjo T.?
Taj je bio loš u kadroviranju. Mislim da je kadroviranje posao za šefa stranke. Ne za vođu.

..koje šališ se..one sto nije ima Gotovac il Budiša veselica pa i njegov sin koji je vrhunski intelektualac a bas nije ima to lidersko sto je ima Franc a to je donošenje hrabri odluka..primjer pomirenje u ratnim uvjetima..pa on je počeo s tunelom sv rok a s.
druge strane su bili pobunjeni Srbi..sijecam se ruganja ferala i slični na račun toga..vizionar..

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 10:44 

Za mene je dobar Lider koji je dobar svome narodu. Dzaba mu IQ milijun ako je to iskoristio u vlastito dobro. Uostalom postoji li IQ test za vodju nekoga naroda?

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 10:48 

Jiv je napisao/la:

Taj je bio loš u kadroviranju. Mislim da je kadroviranje posao za šefa stranke. Ne za vođu.

Ti ga baš lupaš u zadnje vrijeme, prvo o državotvornosti Bošnja i sad ovo.

Franjo Tuđman je bio general, i to ne general bilo čega nego personalac, zadružen za kadroviranje.

Čovjek je bio fantastičan u tom poslu, skupio je oko sebe ekipu koja je orušila SFRJ, uspjela ostvariti priznanje Hrvatske, ubaciti Hrvate BiH u ustav,

i rastjerati četnike iz RSK, i ti se usudiš izvaliti da je on loše kadrovirao?

Tuđman je imao dar za prepoznavanje tko će gdje biti najkorisniji, da krenemo s Šuškom, Gotovinom, Bivšim udbađima kao Perković, omraženog Mesića kojeg je poslao kao premazanog svim mastima u Beograd u vučju jamu 1991. , itd...

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 10:55 

laganini je napisao/la:
Jiv je napisao/la:

..koje šališ se..one sto nije ima Gotovac il Budiša veselica pa i njegov sin koji je vrhunski intelektualac a bas nije ima to lidersko sto je ima Franc a to je donošenje hrabri odluka..primjer pomirenje u ratnim uvjetima..pa on je počeo s tunelom sv rok a s.
druge strane su bili pobunjeni Srbi..sijecam se ruganja ferala i slični na račun toga..vizionar..

Nisam rekao da nije imao liderske sposobnosti. Naprotiv.

Dakle vizionarstvo, strateško dugoročno razmišljanje. Što još?

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 11:03 

oak je napisao/la:
Jah, mislim da nije za lidera. No Robijevo diskreditiranje mi govori da ima nesto protiv na osobnom novou. Uostalom dobri studenti su gotovo nikad dobri lideri. Cak stovise uglavnom smokljani. Sumnjam da su neki od najvecih lidera bili dobri ucenici cak stovise.

Zato i tražim IQ test, a ne ocjene.

Čak ni ne zahtijevam da je pametan. Samo da nije glup, kad dođe na sastanak sa sarajevskim šibicarima da ga ne pregaze u igrama, odnosno da nema IQ manji od 115.

Lik ima takvu karizmu da uspijeva biti iritantan čak i kada govori stvari s kojima se slažeš s njime :zubati

Tu nadobudnost je koliko vidim već 4 od 10 forumaša opisalo kao "iritantan".

BBC je napisao/la:
Ide mi tip na ***. Kompletno je iritantan.

oak je napisao/la:
Ali Knezovic je pomalo iritantan i premlad i neiskusan.

s@lko dinamita$ je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Ide mi tip na ***. Kompletno je iritantan.

ajde neka se i s tobom slozim.

A zašto je iritantan, ne znam, teško je precizno locirati, neki sveukupan dojam kao pojave...
Znači nešto žgoljavo i štrkljavo, a fanatizam i tvrdoglavost sekte, gura ko ovan samo pravo u pravcu onoga "šta mu je stric usadio", u kombinaciji s ne previše mudrosti.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 11:06 

Na samu temu:

Lideri zemlje moraju biti barem iznadprosječno inteligentni, što IQ raste više i približava se ekstremima to pojedinac prepoznaje suptilnija ponašanja i tajne namjere. Svaki IQ bod više, pojedinac brže i efikasnije povezuje činjenice, može se to usporediti s vidnim poljem. Osoba iq 110 ima pregled 5 kilometara ispred, dok osoba IQ 150 vidi 15 kilometara ispred.

Evo bolnog primjera iz prošlosti, Krajiški Srbi su prije Oluje išli na pregovore u Ženevu, zadnje i finalne gdje se nudio famozni z4. Tuđman je kao lukavac naravno odmah pristao na pregovore još se nudio amerikancima, a među svojim unutarnjim krugom je iznimno gunđao što ga se opet tjera na pregovore. Franjo je potajno angažirao Šarinića da minira svaku mogućnost dogovora. Kad god bi Srbi pokzali volju za dogovor, ovaj bi dodao ili izmjenio točku pregovora tako da se njima ne sviđa.

E sad, da Srbi nisu imali apsolutne panjine na čelu Krajine, iz aviona bi se vidjelo kako Hrvati namjerno sabotiraju pregovore i kupuju alibij da Srbe vojno poraze. Netko inteligentan bi to odmah pokupio, suptilne finese u ponašanju i pregovaranju...

Isto vrijedi i za BiH Hrvate, mi se ne smijemo dovesti u poziciju da nam se nudi zadnji take it or leave it deal, mi to moramo miljama daleko izbjeći.

Moramo se ponašati tako kako smo se ponašali 1994. za Washingtona, amerikanci ljuti na nas zbog HM sukoba u BiH, a na kraju kritiziraju Aliju i Muslimane što ne žele potpisati Federaciju. Diplomatski smo preokrenuli bijes amerike u svoju korist.

Dakle za posebne okolnosti BiH Hrvata, nama treba netko darovit, glave hladne kao pokusnog pilota, zavezanog jezika koji ne blebeće već pažljivo probire svaku rijeć, prepredenog kao životinja s mog avatara, i prije svega izuzetno oprezne osobe.

Mi smo doslovno u pozicicji krajiških Srba, dušmani očekuju i stalno pokušavaju prikazati nas kao ekstremistički i remetilački faktor kako bi nas zgromili.

Lijepo je pozivati se na Herceg Bosnu i naše samodređenje, samo pravo i pravda su daleka dva pojma. Držati se ustava kao pijan plota i natjerati drugu stranu na vanustavne djelatnosti.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 11:08 

Robbie MO je napisao/la:
A zašto je iritantan, ne znam, teško je precizno locirati...

Mene podsjeća na Wesly Crushera iz Zvjezdanih staza. :zubati

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 11:15 

Naša Kvačica je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
A zašto je iritantan, ne znam, teško je precizno locirati...

Mene podsjeća na Wesly Crushera iz Zvjezdanih staza. :zubati

Eto i ja da priznam feminiziran je i to mi se ne sviđa.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 11:21 

Jiv je napisao/la:
laganini je napisao/la:

Nisam rekao da nije imao liderske sposobnosti. Naprotiv.

Dakle vizionarstvo, strateško dugoročno razmišljanje. Što još?

..pa i kadroviranje koje spominjes...hr je mala zemlja ne pucamo mi od kadrova al je pliva i tu dobro o JNA oficira koje doveo tajni službi izvlačio je Maximum..pa po meni i Sušak je bio idealno rijesenje..ne znam na sto konkretno mislis kk ti bode oci u negativnom kontekstu...

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 11:29 

Mate Granić, Slobodan Praljak

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 12:40 

...Mate je bio dobar ministar čak i odlican..jedino sto se volio ogrebat a takvi nažalost bilo dosta..praljak iz hr ok ..Herceg Bosna je imala problem u kadroviranju sad pi meni Praljak ok barem mislim..mozda je Boban upitan pogreške mozda naletilic i slični.:..al to je ipak bilo izvan vidokruga tudjmana

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 13:42 

Jiv je napisao/la:

Za ljigavca Granića razumijem, ali što ti konkretno smeta kod Praljka?

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 17:25 

Marijan Knezović je Sebastian Kurz za siromašne sa rubova rimo-katoličkog svijeta.
Šalu na stranu.

Nijedan korpus nema ni srednju, a kamoli mlađu generaciju koja bi smijenila starce poglavice, i to je smišljeno tako napravljeno.
Osobito BH Hrvati nemaju ništa s čim bi se zanavljali.
Kad se bilo tko pojavi, onda je to wow, super, kao daj ga, kao u Marijanovom slučaju.

Nisam znao ništa o njemu, vidio ga par puta na portalima i nekim klipovima koje sam prekinuo nakon par riječi, jer mali ima iritantan jurišnički i zelotski naboj. Doduše, meni je gotovo svaka politika dodijala, pa sve prekidam manje više ni da ih saslušam, jer znam svačiju šuplju. Možda je i do mene i previše iskustva.
Sad vidim da sam bio u pravu, to dolazi od religijskog background-a.
Ima vibe fratra isposnika, nešto kao mlađa feminizirana inačica Marinka Čavare.

Za pojmove srednjovječnih ljudi je premlad i moro bi raditi na spuštanju naboja uz more, litra dvije vina, litar loze pred veče, špeka, pancete, i vrućeg kruha preda se, da nabije barem 10-15 kila, i da guzi šta.
Pa kad dođe sebi, da se bavi politikom.

Jedina stvar koja mu radi u korist, je što izgleda pošteno i da još nije pokvaren.
Što mu ga dođe onda da je lud ko struja, jer biti pošten čovjek među iskusnim kriminalcima, to je suludo.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 17:32 

Groot je napisao/la:
Jiv je napisao/la:

Za ljigavca Granića razumijem, ali što ti konkretno smeta kod Praljka?

Nije radio svoj posao. Umjesto toga vozikao okolo muslimanske izbjeglice i ranjenike vojnim helikopterima, dostavljao im pomoć, glumio humanitarca. Na kraju osuđen kao zločinac, ironija.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 17:42 

Jiv je napisao/la:

Haha pa Slobodan Praljak je definicija lidera, načitan, pametan, nevjerojatan govornik (ali ne u smislu propagande ili utopizma i populizma, ala stanivukovic, pernar... ), strašno lukav i karizmatičan, jedino je imao manu da nije bio dobar s kim je trebao biti dobar (ako ne znaš onda nećeš ni ovo prvo razumjet). Što se tiče Knezovića on je sve što lider ne bi trebao biti, ja ga ne bi vrijeđao jer nije njegova dužnost da bude lider, ne mora značiti da nije dobar u drugim stvarima i da ga se ne može iskoristiti, a ne bi se složio da svatko tko ima neku psihički karakteristiku izvan prosjeka mora biti psihopat, po tome bi većina nas bili psihopati, to što netko može u kriznim situacijama izolirati osjećaje i razmišljati racionalno ne znači da je bezosjećajan. A egoizam dolazi s uspjehom osim ako nisi psihički poremećen/psihopat, Rimac nije psihopati jer ima razloga za egoizam, čovjek je milijarder i CEO jednog Bugattia.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 17:52 

laganini je napisao/la:
...Mate je bio dobar ministar čak i odlican..jedino sto se volio ogrebat a takvi nažalost bilo dosta..praljak iz hr ok ..Herceg Bosna je imala problem u kadroviranju sad pi meni Praljak ok barem mislim..mozda je Boban upitan pogreške mozda naletilic i slični.:..al to je ipak bilo izvan vidokruga tudjmana

Tuta je bio potreban i prikladan kao metci u ratu

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 18:08 

Knezovic je bio dobar u RH prije par godina sa svojim lobiranjem i to ne smijemo zaboraviti, nesto kao Raspudic iako za lidera trebamo nekoga poput Covica.

Za poraziti Muslimane treba nam takija a Covic je tu legendaran sa prcanjem oko “europskih vrijednosti”. Dragan moze dodati jos malo ubrzanja.

Nema to veze sa tim koliko si inteligentan nego bezobrazan.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 18:59 

Zanimljivo kako je tema bez ikakvog uvodnog objašnjenja ili čak bilješke
kako je netko došao do misli iz naslova. Što je autora potaknulo na
povezivanje ove osobe i termina lider - kad bi to znali mogli bi se osvrnuti
na ta promišljanja i njih komentirati radije nego samu osobu.

Nadalje, čitajući komentare ispada da dečko uopće ne valja jer je odmah
u početku možda postavljena kriva premisa. Čak mi ne djeluje po vokaciji
za nešto ovakvo kao i da je sam zainteresiran da bude lider. Najgore što je
naslov odveo diskusiju u takvom smjeru da netko tko ne zna tko je osoba
o kojoj se govori pomislio da je riječ o nekog bezveznjaku. Što po mom sudu
nije nikako bar po onomu što sam imao priliku vidjeti. Prvi dojam koji je ostavio
na mene je svakako pozitivan i čak dapače da je riječ o veoma kvalitetnoj osobi.

Nastavak diskusije je samo pratio namjere same teme, a to je uglavnom
diskreditacije jedne, po mom sudu, veoma kvalitetne osobe.

Čak mi se čini, bar iz komentara, da je netko odrastao s njim ili čak da su
iz istog sela pa je netko zavidan što je drugi uspio. Čak ne bih ni rekao da su
prijatelji niti vršnjaci, ali ne toliko daleko po godinama i tu su u blizini
odrasli tako da se dovoljno dobro znaju.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 19:47 

Priznam, zajedno smo išili u isti razred u školi. To se vidi iz sličnog stila naših pisanja.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 19:57 

Lars Dietrich je napisao/la:
iritantan jurišnički i zelotski naboj

zelot je riječ koja se tražila

To je pozitivno, jer trebamo i fanatike i kamikaze u našim redovima. Hercegbosanske “Jehovine svjedoke” i Mormone.

Ali za poziciju kamikaze pilota, ne za druge pozicije. Jer ne želimo bas u Masadi završiti.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 20:05 

BBC je napisao/la:
Priznam, zajedno smo išili u isti razred u školi. To se vidi iz sličnog stila naših pisanja.

Djes drugar. :zubati

Kad ćemo na 10 obljetnicu srednjoškolske mature?

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 20:16 

weasel je napisao/la:
Jiv je napisao/la:

Ti ga baš lupaš u zadnje vrijeme, prvo o državotvornosti Bošnja i sad ovo.

Franjo Tuđman je bio general, i to ne general bilo čega nego personalac, zadružen za kadroviranje.

Čovjek je bio fantastičan u tom poslu, skupio je oko sebe ekipu koja je orušila SFRJ, uspjela ostvariti priznanje Hrvatske, ubaciti Hrvate BiH u ustav,

i rastjerati četnike iz RSK, i ti se usudiš izvaliti da je on loše kadrovirao?

Tuđman je imao dar za prepoznavanje tko će gdje biti najkorisniji, da krenemo s Šuškom, Gotovinom, Bivšim udbađima kao Perković, omraženog Mesića kojeg je poslao kao premazanog svim mastima u Beograd u vučju jamu 1991. , itd...

Tuđman je bio genije za kadroviranje.

A nisam znao da je baš bio profesionalno zadužen za to, kadroviranje.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2021, 20:23 

Iskustvo je jako bitno. Ako ne i najvažnije.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2021, 09:34 

Ja sam jednom davno odgledao neku emisiju gdje je gostovao, voditeljica ili sugovornica je bila neka arogantna i ne baš zgodna muslimanska ekstremistica. Činio mi se OK. Inače mislim da zanimanje vječnog studenta nije loše za političara. :zubati

I ne slažem se da menadžeri trebaju biti psihopati. Psihopat će koristiti firmu za svoju korist i neće imati empatije ni za firmu ni za druge zaposlene. Još ako je inteligentan (inače je predrasuda da su svi psihopati jako inteligentni), poduzet će potrebne mjere da ga se ne može lako otkriti.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2021, 10:03 

Ma Robbie-ju smeta što je momku stalo do svoje katoličke vjere.
Inače, momak je po meni ukupno dobar za nas jer energično gura naše stavove u mainstream, uspio je već stvorit to neko ime ''aktivista'' u medijima i od njih dobije čak i solidno prostora. Nije mu teško sto puta ponavljati isto. Po meni, ispunjava svoju svrhu i neka ga. Ne mora nikad bit ikakav lider u političkom smislu. Nek bude medijski bojovnik jer očito da ima ispravne stavove vezane za nas, a uz to i potrebnu energiju i retoriku.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 164 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Ceha, mrvica, Naša Kvačica, Šporet, Srednji Prst, Teuton i 81 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: