|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 30 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 16 srp 2021, 13:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76336 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Primjećujete li ikakve promjene na zdravlju pri korištenju klime, i bez?
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 16 srp 2021, 13:13 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17406 Lokacija: יום טוב
|
suhoća očiju, ukočena ramena i vrat, posljedično glavobolja. izbjegavam klimu kad god mogu, ali nekad je nepodnošljivo vruće u uredu pa uključim. u javnom prijevozu je ne mogu izbjeći nikako. ni inače ne volim ljeto, klima samo pojačava neljubav
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 16 srp 2021, 13:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Primjećujete li ikakve promjene na zdravlju pri korištenju klime, i bez? Autoklima fuj, stegne mi grlo, glava tuli nakon uporabe duže od 5 min. Kućne ne koristim.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 16 srp 2021, 13:31 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ne postoji. To je samo vjetar sa različitim temperaturama. Majka Priroda vas je već navikla na to.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 16 srp 2021, 14:21 |
|
|
Imala sam klimu i to nije za nas jer smo pušači. Prozori su bili večito otvoreni. Odgovara mi u prevozu i u ustanovama. Nemam problem.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 16 srp 2021, 14:25 |
|
|
Glavobolja nakon duže i nepropisne upotrebe. Redovno čistim filter, ali osjeti se u prostoriji ,,čudan,, miris. Obično operem filtere i mrežice, ali ću ovih dana da kupim sprej namjenjen za čišćenje klima uređaja. Što se tiče dima od cigarete, imaš ventilaciju na klimi.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 16 srp 2021, 14:26 |
|
|
Ne volim ja zatvorene prozore nikako. I po najvećem mrazu spavam sa otvorenim.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 16 srp 2021, 19:08 |
|
|
teranova je napisao/la: Ne volim ja zatvorene prozore nikako. I po najvećem mrazu spavam sa otvorenim. I ja ne mogu da spavam sa zatvorenim prozorima. Ni zimi. Ti i ja treba da spavamo zajedno!
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 16 srp 2021, 19:30 |
|
|
Nekako izdržavam preko dana sa USB ventilatorom, toliko se brzo zagreje soba da je klima čisto bacanje para kroz prozor.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 16 srp 2021, 21:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76336 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
BBC je napisao/la: Ne postoji. To je samo vjetar sa različitim temperaturama. Majka Priroda vas je već navikla na to. Nisam siguran u to. Pa klima kaplje i curi van cijelo vrijeme, to ti najbolji dokaz da izvlači vodu iz zraka u sobi. Dodatno, stalni vjetar isušuje kožu, jer otpuhuje prirodnu vlažnost. Sušiš se po cijeli dan kao veš.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 16 srp 2021, 21:16 |
|
|
Uveče kada ugasim svjetlo vidim bijelu maglu, mislim da je amonijak, koja izlazi iz klime. Možda smrdi taj amonijak!?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 16 srp 2021, 21:35 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Uveče kada ugasim svjetlo vidim bijelu maglu.? Promijeni ti dilera. Za svaki slučaj
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 17 srp 2021, 00:17 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Primjećujete li ikakve promjene na zdravlju pri korištenju klime, i bez? Autoklima fuj, stegne mi grlo, glava tuli nakon uporabe duže od 5 min. Kućne ne koristim. Meni isto prvenstveno radi probleme s nosom i grlom i kao da čini respiratorne infekcije ucestalijima. Možda alergije.
|
|
Vrh |
|
|
Lars Dietrich
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 17 srp 2021, 07:32 |
|
|
Upala frontalnih sinusa, pa onda svih ostalih, u roku od 15-20 minuta, posljedične ekstremne glavobolje migrenskog tipa. Glavobolje da ne moš funkcionirat taj dan. Vertigo. Oči crvene ko u zeca. Duple slike i tako.
Ubitačno opasno za mene, osobito ako je u sobi negdje ljeti u Dalmaciji. U autu može par minuta, možda 5 minuta, da se upali, onda gasi, a u šoping centrima mogu trpiti ako nisam dulje unutar. Možda 20 minuta je OK. Klima nema šanse, isključivo koristim ventilatore.
_________________ Vidimo se u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 17 srp 2021, 09:36 |
|
|
Budale stave preveliku razliku. Jednom sam išla sa decom u bioskop po najgoroj vrućini. U sali rashlađeno da se smrzneš. Kad sam izašla, mislila sam da ću dobiti moždani udar. Mučnina, glava, vrtoglavica...
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 17 srp 2021, 10:07 |
|
|
Ne smeta mi klima nimalo. Mogao bih cijeli dan pod klimom što nekad i radim na poslu.
Za one koji kažu nezdrava je, mogu reći nije zdravo ni kuhati se cijeli dan na 40+.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 17 srp 2021, 10:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59814 Lokacija: DAZP HQ
|
Klima na najjače, 100 na sat od 4. do 10. mjeseca, u autu i u svakom prostoru, nema boljeg osjećaja od klime.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 17 srp 2021, 18:37 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Meni se spava od nje.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 17 srp 2021, 20:42 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne smeta mi klima nimalo. Mogao bih cijeli dan pod klimom što nekad i radim na poslu.
Za one koji kažu nezdrava je, mogu reći nije zdravo ni kuhati se cijeli dan na 40+. osjecam se bolesno ljeti u prostoriji koja nije klimatizirana, zbog vlage u zraku.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 17 srp 2021, 20:44 |
|
|
Ako vam izvlači vlagu stavite neprimjetno malu posudu sa vodom negdje. To rade i radijatori pa ih moraš zimi koristiti. To radi u biti svaka vrsta grijanja.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 18 srp 2021, 07:33 |
|
|
BBC je napisao/la: Ako vam izvlači vlagu stavite neprimjetno malu posudu sa vodom negdje. To rade i radijatori pa ih moraš zimi koristiti. To radi u biti svaka vrsta grijanja. To je moja učiteljica u osnovnoj radila. Tražila bi uvijek od redara da sipa vodu u metalni tanjurić i da se stavi na radijator. Stalno se žalila da joj radijatori grlo suše. U to doba učiteljica je određivala kolika će biti temperatura u učionici, hoće li se prozori otvoriti i zatvoriti itd., po vlastitoj njenoj ugodi, a učenici nisu imali pravo glasa. Uglavnom, taj tanjurić je bio primitivni humidifier.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 19 srp 2021, 12:49 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Primjećujete li ikakve promjene na zdravlju pri korištenju klime, i bez? Da, duze izlaganje klimi unistava imunitet, mijenja temperaturu tijela i stvara glavobolju. Pogotovo kod osjetljivih osoba.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 19 srp 2021, 13:07 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Primjećujete li ikakve promjene na zdravlju pri korištenju klime, i bez? Da, duze izlaganje klimi unistava imunitet, mijenja temperaturu tijela i stvara glavobolju. Pogotovo kod osjetljivih osoba. Čuj kod osjetljivijih osoba. To je kao da kažeš imunitet je slab kod osoba slabog imuniteta. Nije klima kriva za to, ta osoba ima drugi problem uzročnik, a klima je posljedica.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 19 srp 2021, 21:42 |
|
|
Klima je gora od Pfizer cjepiva.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Klima uredjaji i utjecaji na zdravlje Postano: 19 srp 2021, 21:46 |
|
|
BBC je napisao/la: Klima je gora od Pfizer cjepiva. Jeste. Vidi kako Magičnom smeta što crpi vlagu, ko veli ,,neka vlage barem u vazduhu,, kada je nigdje više nema!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|