|
|
Stranica: 35/90.
|
[ 2237 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 12:02 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ti si svakako asocijalan pa je mala šansa da ćeš se zaraziti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novem
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 12:05 |
|
|
BBC je napisao/la: Ti si svakako asocijalan pa je mala šansa da ćeš se zaraziti. Nego, BBC jesi se cijepio?
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 12:06 |
|
|
Jesam, Pfizer. Skoro sam mislio da je placebo jer nikakav simptom nije postojao.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
buenos aires
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 12:09 |
|
|
BBC je napisao/la: Ti si svakako asocijalan pa je mala šansa da ćeš se zaraziti. Pratiš me po gradu pa znaš? Epidemija se ne širi serendanjem po kafićima o stvarima koje smo već svi apsolvirali do sada. Ovo evidentno nije autentična već medijska epidemija, a da budeš duhovit niko ti ne brani. Bar nešto da ti krene.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 12:11 |
|
|
Kakvo društvo Hrvat Bunjevac može imati u Srbiji, sigurno velejebno. Ali nije tema pa dosta o tome.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
buenos aires
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 12:17 |
|
|
BBC je napisao/la: Kakvo društvo Hrvat Bunjevac može imati u Srbiji, sigurno velejebno. Ali nije tema pa dosta o tome. Kakve veze stajanje u redovima ili ulazak u tržne centre ima s tim kome su nam babe davale. Stvarno ne znaš više di udaraš... Možda korona neće na čizme sa mamuzama, nisam isprobavo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 12:19 |
|
|
De malo miješaj. Daj nam poveznice sa blogova kako Putin šuruje sa Bidenom da nas čipuje. To je interesantan materijal.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
buenos aires
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 12:24 |
|
|
BBC je napisao/la: De malo miješaj. Daj nam poveznice sa blogova kako Putin šuruje sa Bidenom da nas čipuje. To je interesantan materijal. Biden ne može ni stepenice aviona savladati, mator je za pecanje...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 15:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Iz nekog razloga je BBC-u izbrisan ovaj post, glede situacije u Malti: Citat: Ili ga prijavite hrvatskom MUP-u, ili banirajte. Ovaj đubraluk prelazi sve granice. Radi se o ljudskim životima. divizija je napisao/la: na Malti zadnji 5 dana 4 umrla, ekvivalent 36 u Hrvatskoj. Sav narod cijepljen. jučer umro čovjek i na Gibraltaru, ekvivalent 110 umrlih u RH. svi cijepljeni. post1534610.html#p1534610Citat: Government confirms death from COVID-19 - 580/2021 AUGUST 04, 2021 The Government regrets to confirm the death of a resident of Gibraltar from COVID-19. The total number of deaths in Gibraltar related to COVID-19 now stands at 95. The deceased was a man aged 60-65 years old, who died this afternoon of COVID-19 pneumonitis with superimposed bacterial pneumonia. The deceased had underlying medical conditions and was unvaccinated against COVID-19. This will be recorded in tomorrow’s statistics as a death from COVID-19.
I ministar zdravlja Malte. Citat: He said that those who are most seriously ill are not vaccinated: 3 out of 4 patients currently receiving treatment in Mater Dei's ITU are not vaccinated and include a pregnant women, while the other is a person with an immunosuppressive condition.
Fearne noted that the last time Malta had around 1,200 active cases of the virus, it had 160 people receiving treatment in various hospitals across the country. Today, with roughly the same number of active cases, that number is at 35 - something which Fearne said shows the effectiveness of the Covid-19 vaccine on reducing the possibility of serious illness.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 15:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Korisni podaci iz SAD, pregled po državama, gleda se u postotak cijepljenih i trenutni broj zaraženih (po 100.000) i hospitaliziranih (po 500.000). Prilično jasna korelacija. Volio bih vidjeti i ovo na razini EU za svaku zemlju, da vidimo ima li kakvih anomalija. Anomalije ovdje su recimo Florida naspram Dakote i Wisconsina, što vjerojatno znači da i gustoća naseljenosti igra neku ulogu. Trebali bi također ubaciti i podatke za najveće države. U Hrvatskoj je % cijepljenih cirka 40%, znači tu negdje sa Alabamom. Ovi u bolnici imaju 200 po 500.000 ljudi, što bi u Hrvatskoj odgovaralo brojci od 800. U Hrvatskoj je trenutno u bolnici samo 166 ljudi. Možda COVID-19 baš žešće pogađa crnce i ostale, bila je teorija o nedostatku vitamina D. Ko će ga znati. ![slika](https://imagizer.imageshack.com/img923/7810/d9UNix.jpg) Također, on-topic, primio prvu dozu Pfizera jučer. Apsolutno nikakvih posljedica. Doduše, štogod mi se od sad dogodi, pribrojit će cjepivu kao uzroku.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 15:35 |
|
|
Bio je na temi "Protestna nota moderaciji".
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
DivaGrabovceva
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 15:55 |
|
|
Copy paste jednog razmišljanja vezano za poziv cijepljenja za bilo koje državljane u Hr:
"što vam ova objava govori besplatno cijepljenje bez obzira na državljanstvo kada strani državljani pa čak i državljani RH ako nemaju hrvatsko osiguranje moraju platiti i i najbenigniju uslugu HZZO-u(propisivanje recepta,previjanje,mjerenje temperature) a cjepivo niti uslugu cijepljenja pa čak niti administrativnu uslugu potvrde da su cijepljeni ne moraju platiti. Ili se svijet odjednom promijenio i postao izuzetno empatičan i solidaran ili se nešto iza toga krije.Teško mi je povjerovati da je svijet postao solidaran kada istovremeno svaka 24 sata umre 10 000 djece od gladi i svijet ništa ne poduzima da to spriječi, a sad se odjednom brine za starce od 80 i više g."
"Iza svake prisile uvijek stoji zlonamjernost. Nitko te nikad neće siliti da radiš nešto za svoje, već za njegovo dobro."
_________________ [URL=https://matchnow.info]Pretty Girls in your town[/URL]
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 15:58 |
|
|
Govori da je to prejeftino ako se poredi sa izgubljenim milijardama od turističke sezone zbog porasta zaraza.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 16:00 |
|
|
DivaGrabovceva je napisao/la: Copy paste jednog razmišljanja vezano za poziv cijepljenja za bilo koje državljane u Hr:
"što vam ova objava govori besplatno cijepljenje bez obzira na državljanstvo kada strani državljani pa čak i državljani RH ako nemaju hrvatsko osiguranje moraju platiti i i najbenigniju uslugu HZZO-u(propisivanje recepta,previjanje,mjerenje temperature) a cjepivo niti uslugu cijepljenja pa čak niti administrativnu uslugu potvrde da su cijepljeni ne moraju platiti. Ili se svijet odjednom promijenio i postao izuzetno empatičan i solidaran ili se nešto iza toga krije.Teško mi je povjerovati da je svijet postao solidaran kada istovremeno svaka 24 sata umre 10 000 djece od gladi i svijet ništa ne poduzima da to spriječi, a sad se odjednom brine za starce od 80 i više g."
"Iza svake prisile uvijek stoji zlonamjernost. Nitko te nikad neće siliti da radiš nešto za svoje, već za njegovo dobro." Jake mi zavjere, riješiti se cjepiva prije nego mu istekne rok. Možeš ga proslijediti ili u COVAX ili pozvati ljude iz okolnih zemalja kako bi u zemlji ostavili 100ak EUR potrošnje dok dobivaju cjepivo čija se kupovna vrijednost kreće od 2 do 30 EUR. Upravo su Muslimani optuživali Srbe da zarađuju na Muslimanima na besplatnom cijepljenju (troškovi parkiranja, hrana i sl).
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
DivaGrabovceva
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 16:13 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Jake mi zavjere, riješiti se cjepiva prije nego mu istekne rok. Možeš ga proslijediti ili u COVAX ili pozvati ljude iz okolnih zemalja kako bi u zemlji ostavili 100ak EUR potrošnje dok dobivaju cjepivo čija se kupovna vrijednost kreće od 2 do 30 EUR. Upravo su Muslimani optuživali Srbe da zarađuju na Muslimanima na besplatnom cijepljenju (troškovi parkiranja, hrana i sl). Da sam se cijepila i ja bi tako razmisljala sada. Gle, nije ovo prepirka i ciji je ćaća jači, ali nikako mi ne ide u glavu zasto jedan zdrav mlad covjek se odluci na cjepivo za koje je toliko dokaza da nije sasvim ok. Ako nista, sluzbeno je da je experimentalno. Ono sto ja zelim, tj bilo bi mi drago da svatko prije nego ode na iglu da zaista sve istrazi, ne samo sluzbene. Gle, mozda su teorije zavjere stvarno zavjere, a sta ako slucajno nisu? nikad ne znas. Cisto misao koja tjera na razmisljanje ako nista. https://www.cnbc.com/2021/07/30/cdc-stu ... nated.htmlCDC study shows 74% of people infected in Massachusetts Covid outbreak were fully vaccinated 74% je velik posototak. I ona prica da sa cjepivom manje sanse da zavrse na respiratoru toliko je glupa da ne zelim je ni izgovarati. Odkud takva teorija kad je cijepivo zazivilo tek prije manje od jedne godine, ma gluposti. Ni statistike ne postoje. Prave statistike koje vadite sa sluzbenih, jel ikad ikom palo napamet da su frizirane? U manjem mjestu gdje zivim u samo zadnjih 10 dana sam bila na 3 sahrane. Sve ljudi urednog zivota sa 55 do 65 godina. Sva trojica infarkti: crijeva, srca i mozga. Pije sat i po javise mi umro susjed, kum, prijatelj '66 godiste, srce. Cijepio se nedavno. Samo ova 4 koje osobno sam poznavala nema u statistikama niti ce ikad bit. Mozda je slucajnost. A mozda nije. Njemu se sahrana sutra. Zato za*ebite statitsike sa sluzbenih. Procjene su da manje od 5% je prijavljenih nuspojava na bilo koji lijek ili cjepivo. A ovi umrli umiru kod kuce, u vinogradu, ne vide bolnicu. NIkad nece stic do lijecnika ni do prijave smrti ni bilo kakve statistike. A obitelji su obicni ljudi, ne bave se podacima o smrti u zalosti. Molim vas, dobrooo sve istrazite, i poslusajte sve prije nego odete tamo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 16:26 |
|
|
DivaGrabovceva je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Jake mi zavjere, riješiti se cjepiva prije nego mu istekne rok. Možeš ga proslijediti ili u COVAX ili pozvati ljude iz okolnih zemalja kako bi u zemlji ostavili 100ak EUR potrošnje dok dobivaju cjepivo čija se kupovna vrijednost kreće od 2 do 30 EUR. Upravo su Muslimani optuživali Srbe da zarađuju na Muslimanima na besplatnom cijepljenju (troškovi parkiranja, hrana i sl). da sam se cijepila i ja bi tako razmisljala sada. gle, nije ovo prepirka i ciji je ćaća jači, ali nikako mi ne ide u glavu zasto jedan zdrav mlad covjek se odluci na cjepivo za koje je toliko dokaza da nije sasvim ok. ako nista, sluzbeno je experimentalno. Ono sto ja zelim, tj bilo bi drago da svatko prije nego ode na iglu da zaista sve istrazi, ne samo sluzbene. gle, mozda su teorije zavjere stvarno zavjere, a sta ako slucajno nisu? nikad ne znas. cisto misao koja tjera na razmisljanje ako nista. https://www.cnbc.com/2021/07/30/cdc-stu ... nated.htmlCDC study shows 74% of people infected in Massachusetts Covid outbreak were fully vaccinated 74% je velik posototak. i ona prica da sa cjepivom manje sanse da zavrse na respiratoru toliko je glupa da ne zelim je ni izgovarati. odkud takva teorija kad je cijepivo zazivilo tek prije manje od jedne godine, ma gluposti. ni statistike ne postoje. prave statistike koje vadite sa sluzbenih, jel ikad ikom palo napamet da su frizirane? U manjem mjestu gdje zivim u samo zadnjih 10 dana sam bila na 3 sahrane. sve ljudi urednog zivota sa 55 do 65 godina. Sva trojica infarkti: crijeva, srca i mozga. Pije sat i po susjed, kum, prijatelj '66 godiste, srce. Cijepio se nedavno. Ova 4 koje osobno sam poznavala nema u statistikama niti ce ikad bit. Mozda je slucajnost. A mozda nije. Zato za+ebite statitsike sa sluzbenih. Procjene su da manje od 5% je prijavljenih nuspojava na bilo koji lijek ili cjepivo. A ovi umrli umiru kod kuce, u vinogradu, ne vide bolnicu. NIkad nece stic do lijecnika ni do prijave smrti ni statistike. A obitelji su obicni ljudi, ne bave se podacima o smrti u zalosti. U članku kojeg si linkala baš piše da ih je samo 4 završilo u bolnici. Tebe nikako uhvatiti za rep da vidimo o čemu mi uopće razgovaramo. Skačeš sa zavjera (Rothschild) na navodnu beskorisnost vakcina, pa onda do nuspojava. Mislim da vjerojatno kao i par ljudi na temi vjeruješ u baš one žešće teorije zavjera, ali je ovdje ipak pametniji svijet, nego u tim raznim grupama, pa ne možete baš frontalno sa previše Rothschilda i 5G. Jedini legitimni argument kojeg imate se tiče nuspojava. Za svaku dobnu grupu je da pogleda izračun mogućih nuspojava/hospitalizacije, naspram rizika od koronavirusa. Ukoliko je rizik od koronavirusa manji, ne se cijepiti. I zato ne vidim razloga da se cijepe osobe ispod 30 godina. S vama se slažem oko lockdowna, sada su već glupi i nepotrebni, ali su iz vizure političara racionalni. Nitko politički ne može preživjeti pune bolnice i napise o stotinama ili tisućama umrlih. S druge strane, svi negativni efekti lockdowna (propast firmi, samoubojstva, depresija itd su repovi koji će se vući mjesecima ili godinama i neće biti na naslovnicama). Apropos toga da su cjepiva relativno nova, i jesu i nisu. mRNA definitivno jeste novi i razumijem skepsu. I ja sam na početku rekao da nema teorije da ću se cijepiti sa mRNA cjepivom. Nažalost drugog izbora nisam imao, a i mijenjam mišljenje nakon više od pola milijarde doza. Ali, i sam COVID-19 je relativno nov i ne znamo njegove dugoročne efekte po organizam. Ako taj argument koristite kontra cjepiva. I pogotovo ako si sklona vjerovati teoriji zavjere da je taj virus pobjegao iz kineskog laboratorija.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
DivaGrabovceva
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 16:53 |
|
|
Nikad nisam spomenula Rothschilda ( u jednom file-u se spominje ali pokazala sam vam samo datum patenta, vlasnik je nebitan) i 5G niti sam uopće sklona razvijanjem teorija. Iako sam otvorena za sve mogućnosti ako jednog dana dođe do nekih dokaza koje su sada nezamislive jer ne bi bilo prvi put u povijesti. Također ta priča da je pobjegao virus iz lab u wuhanu nije nemoguća al ne vjerujem, čim amerikanci forsiraju tu priču, njima slabo išta vjerujem jer su deklarirani lazovi u dosta slučajeva.
Taj link je 74% zaraženih je ms medij koji piše o tome. Tj cjepivo nije garancija nikakva. Znači bezze je. Onda sam se nadovezala na teoriju zavjere koja tvrdi da neće cijepljeni umrijeti od covida ne pije vode jer prerano je za te tvrdnje.
Evo, ti si cijepljen, tj smatras da je ok. I ne misliš da se mladi trebaju cijepit. A cjepiva za mlade se jako forsiraju, postaju uvjeti za polaganje vozackog, za fax, posao, ma skoro sve. U svijetu se cijepe 12g+ Trenutno su najave za novorođenčad.
Zašto pobogu kad znamo da mladi covid dobro podnose. Također ono da će zaraziti druge je bullshit također. Također sad znamo da nema asimpomatskog prijenosa bolesti nakon onog globalnog lockdowna i torture. Nije li ovo dosta da shvatimo da to nisu čista posla. I čemu uvjetovanje, prisile. Razumijem ove što se boje radi zdravlja, a sve ostale ne.
Sam kažeš sve je relativno novo, i covid i mrna. Napravljeno nedovoljno istraženo mrna cjepivo za nedovoljno istrazen soj virusa. Haiku.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 17:01 |
|
|
I nas u Jugoslaviji su na silu cjepili protiv svega mogućeg. Nije se bio niko bunio jer nisu imali Internet.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
DivaGrabovceva
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 17:04 |
|
|
BBC je napisao/la: I nas u Jugoslaviji su na silu cjepili protiv svega mogućeg. Nije se bio niko bunio jer nisu imali Internet. Istraži koliko godina se ta cjepiva razvijala, kako i koliko dugo su se testirala i kako su došla na tržište u svakoj i našoj bivšoj drzavi. Usporedi sa ovim cjepivom.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 17:11 |
|
|
DivaGrabovceva je napisao/la: Taj link je 74% zaraženih je ms medij koji piše o tome. Tj cjepivo nije garancija nikakva. Znači bezze je. Onda sam se nadovezala da teorija zavjere da neće cijepljeni umrijeti od covida ne pije vode jer prerano je za te tvrdnje.
To je već zlobna manipulacija, i s obzirom da je i Markan počeo brisati podatke, počet ću i ja brisati manipulacije i laži, čisto jer me podlost nervira. S linkom si predpostavljam htjela dokazati da je cjepivo nepotrebno, nadajući se da nitko neće ni kliknuti. Ja kliknem, kad podatak da su samo četiri cijepljene osobe hospitalizirane. Cjepivo se uvijek predstavljalo kao sredstvo čuvanja ljudi od hospitalizacije i smrti. A smanjenje same incidencije zaraznosti i daljnjeg prenosa je bio samo dodatni benefit. Sad znamo da cjepivo umanjuje mogućnost zaraze za nekih 30-50%, ali smanjuje hospitalizaciju za više od 90%. Tako da postavljanje linkova sa % zaraženih nema nikakvog smisla, pogotovo ako ne navedeš koliki je % ljudi cijepljen. I onda dodatno uzmeš kontrolni faktor činjenice da će se cijepljeni ljudi vratiti normalnom životu, izlascima, putovanjima, kretanju, i tako opet biti više izloženi virusu. Apropos nuspojava, a ja sam ovdje na temi prvi ubacio podatak o miokarditisu kao nuspojavi Pfizera. Robbie je također nekoliko puta korigirao mišljenje kako su stizali novi podaci. Samo se teoretičari zavjera drže svoga ko pijan plota. Jedino što vam skidam kapu je to što ste za ovu pametniju grupu modificirali pristup. Markan recimo negira i postojanje korone, ali samo kad ga se direktno pritisne, njemu je i dalje ovo izmišljotina u kojoj sudjeluju svi, od SAD do Rusije, preko Kine i Sjeverne Koreje. Ali jer je inteligentan lik, zna da ta priča ne prolazi, pa se fokusira na nuspojave i sl. Kada razgovaram s tobom, Markanom, divizijom, mislim da bi bilo fer da jasno i iskreno kažete u kojoj ste kategoriji teoretičara zavjera. Za diskusiju postoje ove kategorije: 1) Strah od nove mRNA tehnologije (OK, imaš puno drugih opcija, najbolja će biti Novavax, najstarija tehnologija) 2) Strah od nuspojava (isto legitimno, samo usporedi incidenciju ozbiljnih nuspojava za cjepivo sa nuspojavama i smrtnošću COVIDa) 3) Protivljenje lockdownu (legitimno, pogotovo sada) 4) Protivljenje COVID putovnicama (i nije toliko legitimno, kao što ti imaš pravo kontrolirati što ulazi u tvoje tijelo, tako i zemlje i institucije imaju pravo kontrolirati ko ulazi u njih, uostalom postojale su i prije 50 godina, a ja sam se milijun puta morao cjepiti prije odlaska u egzotične zemlje, inače mi nisu dopustili povratak u moju) 5) "Cjepivo je beskorisno i nepotrebno za sve" (ubij se) 6) "Sve je ovo jedna velika laž i zavjera" (ubij se) Sa kategorijama od 1-4 mogu razgovarati, i to vrlo rado. 5 i 6 ne da žalim, nego prezirem kao opasne i za sebe i za okolinu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bezimeni12
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 17:13 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la:
U članku kojeg si linkala baš piše Pise i jos zanimljiviji podatak: Citat: Roughly 97% of new hospitalizations and 99.5% of deaths in the U.S. are among unvaccinated individuals, U.S. health officials repeated this week. U bolnicama zaglave uglavnom oni sto nemaju zig zvijeri. Njihovo je carstvo nebesko.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bezimeni12
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 17:17 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la:
1) Strah od nove mRNA tehnologije (OK, imaš puno drugih opcija, najbolja će biti Novavax, najstarija tehnologija) Svaka vakcina ti ubacuje virusovu mRNA, na ovaj ili onaj nacin. Ubjedljivo najvecu, neuporedivu kolicinu virusovog mRNA ubacuje sama infekcija.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 17:25 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la:
1) Strah od nove mRNA tehnologije (OK, imaš puno drugih opcija, najbolja će biti Novavax, najstarija tehnologija) Svaka vakcina ti ubacuje virusovu mRNA, na ovaj ili onaj nacin. Ubjedljivo najvecu, neuporedivu kolicinu virusovog mRNA ubacuje sama infekcija. To je već semantika. Meni i svima, koji nastupamo kao laici je taj mRNA prikazan kao nova i "revolucionarna" metoda. Bilo je nekih dobrih grafikona koji su objašnjavali razliku, ali uglavnom jeste novo. Možda su medicinski žurnali trebali smanjiti doživljaj pri prezentiranju toga kao nekog novog čuda, naravno da će biti skepse.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
DivaGrabovceva
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 17:29 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: DivaGrabovceva je napisao/la: Taj link je 74% zaraženih je ms medij koji piše o tome. Tj cjepivo nije garancija nikakva. Znači bezze je. Onda sam se nadovezala da teorija zavjere da neće cijepljeni umrijeti od covida ne pije vode jer prerano je za te tvrdnje.
To je već zlobna manipulacija, i s obzirom da je i Markan počeo brisati podatke, počet ću i ja brisati manipulacije i laži, čisto jer me podlost nervira. S linkom si predpostavljam htjela dokazati da je cjepivo nepotrebno, nadajući se da nitko neće ni kliknuti. Ja kliknem, kad podatak da su samo četiri cijepljene osobe hospitalizirane. Cjepivo se uvijek predstavljalo kao sredstvo čuvanja ljudi od hospitalizacije i smrti. A smanjenje same incidencije zaraznosti i daljnjeg prenosa je bio samo dodatni benefit. Sad znamo da cjepivo umanjuje mogućnost zaraze za nekih 30-50%, ali smanjuje hospitalizaciju za više od 90%. Tako da postavljanje linkova sa % zaraženih nema nikakvog smisla, pogotovo ako ne navedeš koliki je % ljudi cijepljen. I onda dodatno uzmeš kontrolni faktor činjenice da će se cijepljeni ljudi vratiti normalnom životu, izlascima, putovanjima, kretanju, i tako opet biti više izloženi virusu. Apropos nuspojava, a ja sam ovdje na temi prvi ubacio podatak o miokarditisu kao nuspojavi Pfizera. Robbie je također nekoliko puta korigirao mišljenje kako su stizali novi podaci. Samo se teoretičari zavjera drže svoga ko pijan plota. Jedino što vam skidam kapu je to što ste za ovu pametniju grupu modificirali pristup. Markan recimo negira i postojanje korone, ali samo kad ga se direktno pritisne, njemu je i dalje ovo izmišljotina u kojoj sudjeluju svi, od SAD do Rusije, preko Kine i Sjeverne Koreje. Ali jer je inteligentan lik, zna da ta priča ne prolazi, pa se fokusira na nuspojave i sl. Kada razgovaram s tobom, Markanom, divizijom, mislim da bi bilo fer da jasno i iskreno kažete u kojoj ste kategoriji teoretičara zavjera. Po meni su legitimne sljedeće stvari: 1) Strah od nove mRNA tehnologije (OK, imaš puno drugih opcija, najbolja će biti Novavax, najstarija tehnologija) 2) Strah od nuspojava (isto legitimno, samo usporedi incidenciju ozbiljnih nuspojava za cjepivo sa nuspojavama i smrtnošću COVIDa) 3) Protivljenje lockdownu (legitimno, pogotovo sada) 4) Protivljenje COVID putovnicama (i nije toliko legitimno, kao što ti imaš pravo kontrolirati što ulazi u tvoje tijelo, tako i zemlje i institucije imaju pravo kontrolirati ko ulazi u njih, uostalom postojale su i prije 50 godina, a ja sam se milijun puta morao cjepiti prije odlaska u egzotične zemlje, inače mi nisu dopustili povratak u moju) 5) "Cjepivo je beskorisno i nepotrebno za sve" (ubij se) 6) "Sve je ovo jedna velika laž i zavjera" (ubij se) Sa kategorijama od 1-4 mogu razgovarati, i to vrlo rado. 5 i 6 ne da žalim, nego prezirem kao opasne i za sebe i za okolinu. LOl, zasto bi stavila link koji nece niko klikat?! Nemoj mi te fore diskeditiranja, jos malo nazvat ces me ravnozemljasem. Ponovit cu jos samo jednom: link kaze 74% zarazenih su fully cijepljeni. Zato kazem da cjepivo to nije, jer cjepivo je prevencija od bolesti. Takoder sam vec 2x isto rekla pa evo opet: teorije zavjere su da zarazeni nakon cjepiva nece umirat, jer nema dovoljno vremena ni dokaza za to, to je samo prica tj teroja u medijima. 1. ne samo strah za mene, vec i za tebe cak, a za djecu i mlade da ne pricam. Imam djecu. 2. ne samo strah za mene, vec i za tebe cak, a za djecu i mlade da ne pricam. Imam djecu. 3. logicno. ali kad se sjetimo da procjepljene drzave ulaze u 4. val, i ide novi lockdown i nose se maske itd, onda mi nije samo lockdown problem. 4. npr imas sifilis, hiv, mengitis, i sve ostale i to je ok. ali ako si zdrav a nemas covid pass onda si out. I ne moze zemlje ni isntitucije branit ljudima takvo nesto, jer covjek bi trebao biti slobodan, osobito zdravi. 5. nije za sve, iako ovo mrna je totalno neistrazeno, pa i za starije i za one koji se boje ne bih preporucila dok ne prode jedno izvjesno vrijeme, a do tad nek se cuvaju svi oje je strah. 6. ne znam, ne zna nitko. ali gledajuci neke stvari i to je vrlo moguce. i za to treba vremena. dok ne prode to vrijeme, radije cu posmatrati sa strane. Ministry of Sound je napisao/la: nego prezirem kao opasne i za sebe i za okolinu. I ja ove sto cijepe djecu. Njih bih na lomaču.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 07 kol 2021, 17:55 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: To je već zlobna manipulacija, i s obzirom da je i Markan počeo brisati podatke, počet ću i ja brisati manipulacije i laži, čisto jer me podlost nervira.
Koje "podatke"? ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Na ovom pdf nikad nisam obrisao bilo kakve podatke. Samo preseravanja i etiketiranja. Pogotovo ovaj dio mi nije jasan, o čijoj podlosti govoriš, mojoj, forumaša? Ministry of Sound je napisao/la: Apropos nuspojava, a ja sam ovdje na temi prvi ubacio podatak o miokarditisu kao nuspojavi Pfizera.
77% povećana uporaba lijeka Vyndaqel-a...20% povećana uporaba lijeka Eliquis-a...nek' vam farmaceuti pojasne njihovu svrhu. Sve od Rajfajzena. O koroni (virusima itd), mišljenje sam iznio na onoj drugoj temi. Ovdje je riječ o cjepivu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|