|
|
Stranica: 2078/3536.
|
[ 88382 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
storarare
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 15:23 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Pa i vi ste asimilovali Slovence , Talijane , Čehe , Srbe .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 15:33 |
|
|
Kao prvo nisam ni spomenuo da se Srpkinje udaju za Muslimane nit vjerujem da se to događa.
Kao drugo rekao sam da nemam službene podatke za rođene po nacionalnosti u općinama u Hrvatskoj jer ni ne postoje. Možda postoje al ne javno i možda bi dali na upit. Treba poslat mail DZSu.
Ali ne lupetam bezveze jer znam stanje na terenu. U Kistanju su mlade obitelji Hrvata Janjevaca i imaju mnogo djece dok su Srbi svi penzioneri i nema mladih uopće. Također u Župi Ukazanja Blažene djevice Marije u Kistanju ima uvijek više krštenih nego umrlih dok je u općini više umrlih nego rođenih. Dakle umiru uglavnom Srbi a rađaju se Hrvati.
Sad ne moraš mi vjerovat, nije ni bitno ali imaš podatke da su Srbi u 10 god roknuli sa 1500 rođenih na 500 rođenih u Hrvatskoj. I trenutno u Hrvatskoj imaju PP 500/3500. Masovno su iselili nakon ulaska u EU
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 15:52 |
|
|
Pravoslavci u Popovom Polju doveli Turci, Orahov Do bio uvek katolicki? Cime se bodes.
Nemojte se brukati jezutiskim baroncima koje za 2 sekunde gugla vidite da su neistina.
Idite do najstarijeg manastira Zavale tu, pa vidite ko ga i kada izgradio, i ko ga je obnavljao u narednim vekovima, niti Hrvata niti Katolika.
Jos cete za Hercegovinu reci da nije nastala pod imenom Hercegovina Svetoga Save.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 16:21 |
|
|
Demografija.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1052 of 2558 - 41.13%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Bogata Hercegovina
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 16:51 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Pravoslavci u Popovom Polju doveli Turci, Orahov Do bio uvek katolicki? Cime se bodes.
Nemojte se brukati jezutiskim baroncima koje za 2 sekunde gugla vidite da su neistina.
Idite do najstarijeg manastira Zavale tu, pa vidite ko ga i kada izgradio, i ko ga je obnavljao u narednim vekovima, niti Hrvata niti Katolika.
Jos cete za Hercegovinu reci da nije nastala pod imenom Hercegovina Svetoga Save. Hercegovački katolik je prelazio na islam ili pravoslavlje, a nikakvog pokatoličavanja srba ili muslimana u Hercegovini nije bilo jer je hercegovački katolik plaćao najveći harač, nije smio graditi svoju crkvu i nije imao pravo na plodnu zemlju za razliku od Srba koji su u BiH bili u savezu s Osmanlijama zbog čega su dobivali šume po Bosni i polodnu zemlju. Što misliš otkuda milijun Srba u Bosni? Pa imali su prirodne resurse za rast. Npr. u Zap. Hercegovini danas žive samo Hrvati jer je to bio suroviji kraj od Ist. Hercegovine koja ima više plodne zemlje i rijeku Neretvu od koje se moglo živjeti. Osmanlije su se uvijek naseljavale uz rijeke i plodnu zemlju kao i Srbi koji su okupirali plodnu zemlju popovog polja jer su bili Osmanski saveznici. Trebinje se jedino kulturno moglo uzdizati i razvijati u Hercegovini zbog saveza pravoslavne crkve i Osmanlija. Katolici u Hercegovini u vrijeme Osmanlija nisu imali pravo na plodnu zemlju npr. istočne Hercegovine već su morali u krvi i znoju kultivirati kamenjar na Zapadu Hercegovine. Pravoslavci u BiH nisu imali apsolutno nikakvog interesa prelaziti u katolike koji su bili dno dna društvene hijerarhija pod Osmanlijama, dok su Srbi bili privilegirana kasta skup s islamiziranim Srbima i Hrvatima.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 16:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59787 Lokacija: DAZP HQ
|
Sindjelic je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Bošković je iz sela Orahov Do koje je i onda bilo a i danas je katoličko i hrvatsko. Ovi pravoslavci u popovom polju su se popravoslavili pod Turcima, bili i oni katolici prije turaka. Te bajke prodaj nekom drugom. Pravoslavaca u BiH prije turaka nije ni bilo. Jedino što možeš takijat je da su bili nekakvi fantomski ''srbi katolici'' ali onda ta priča o ''pokatoličavanju u dalmaciji'' ne stoji. SIMO MATAVULJ PILIPENDA IZ 1901. godine opisuje proces unijacenja Srba u unutrasnjosti Dalmacije. https://www.youtube.com/watch?v=BAzGmNj1kx0Ja ne takijam, ja ti iznosim podatke. Nisam kupio jos uvek ovu knjigu, ali kada je iscitam iznosicu nove podatke. https://catenamundi.rs/shop/dubrovacki- ... vic-tasic/Nikola Boskovic https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0 ... 0%B8%D1%9BBoskovici porodica https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0 ... 1%86%D0%B0) Mozda sam pogresio da je ovaj konkretno Boskovic iz Pipera, ali znam da ih ima dosta poreklom iz Pipera - ne bi me cudilo da jeste i on. unijati su inače grkokatolici, a ne rimokatolici, unijata nema nigdje nego na Žumberku i u Križevcima, sve u okolici Zagreba, panju.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Bogata Hercegovina
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:02 |
|
|
Bogata Hercegovina je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Pravoslavci u Popovom Polju doveli Turci, Orahov Do bio uvek katolicki? Cime se bodes.
Jos cete za Hercegovinu reci da nije nastala pod imenom Hercegovina Svetoga Save. Hercegovački katolik je prelazio na islam ili pravoslavlje, a nikakvog pokatoličavanja srba ili muslimana u Hercegovini nije bilo jer je hercegovački katolik plaćao najveći harač, nije smio graditi svoju crkvu i nije imao pravo na plodnu zemlju za razliku od Srba koji su u BiH bili u savezu s Osmanlijama zbog čega su dobivali šume po Bosni i polodnu zemlju. Što misliš otkuda milijun Srba u Bosni? Pa imali su prirodne resurse za rast. Npr. u Zap. Hercegovini danas žive samo Hrvati jer je to bio suroviji kraj od Ist. Hercegovine koja ima više plodne zemlje i rijeku Neretvu od koje se moglo živjeti. Osmanlije su se uvijek naseljavale uz rijeke i plodnu zemlju kao i Srbi koji su okupirali plodnu zemlju popovog polja jer su bili Osmanski saveznici. Trebinje se jedino kulturno moglo uzdizati i razvijati u Hercegovini zbog saveza pravoslavne crkve i Osmanlija. Katolici u Hercegovini u vrijeme Osmanlija nisu imali pravo na plodnu zemlju npr. istočne Hercegovine već su morali u krvi i znoju kultivirati kamenjar na Zapadu Hercegovine. Pravoslavci u BiH nisu imali apsolutno nikakvog interesa prelaziti u katolike koji su bili dno dna društvene hijerarhije pod Osmanlijama, dok su Srbi bili privilegirana kasta skup s islamiziranim Srbima i Hrvatima. Prilagodljivi Romi u BiH su zapravo najbolji odgovor svim naznalicama koji pričaju o pokatolčenim Srbima u BiH. Da su Romi vidjeli interes za biti katolikom u BiH, masovno bi se pokatolčili, ali nisu ni Romi bili tako glupi da budu katoličke vjere koja je bila izložena najvećim osmansko-pravoslavnim porezima i progonima. Ako Romi nisu imali interes biti katolici, zašto bi u katolike prelazili Srbi koji su od osmanlija dobivali plodnu i šumovitu bosansku zemlju te plodne oaze u istočnoj i južnoj Hercegovini, dok su katolici morali kultivirati siromašni kamen na kojem nitko nije htio živjeti osim autohtonih Hrvata. Povijesno geografsko pozicioniranje stanovnika BiH te današnji broj Srba, Bošnjaka i Hrvata u BiH jako puno toga otkriva tko je uživao u naklonosti Osmanlija te blagodatima prirodnih resursa u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:17 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2020, 13:41 Postovi: 1002 Lokacija: Српски свет
|
Rika sv Vida je napisao/la: Možeš ti govorit da im je broj pao ali na službenim podacima zavoda za statistiku Srbije i dalje stoji da im je broj rođenih narastao kao i Romima i Albancima i Hrvatima, a vama pao. Prije ću tome vjerovat nego podacima bez izvora anonimnih forumaša. Za 2020 nema podataka po nacionalnosti još ali je Srbija pala za rekordnih 3000 rođenih naspram 2019. Moguće da su pali Muslimani u 2020. Vjerovatno jesu al ste pali i vi za bar 2000. U 2021 prvih 6 mjeseci još 600 minusa naspram ove katastrofalne 2020e. Tako da manite se šupljih priča o Hrvatskoj koja odlično stoji s obzirom na mogućnost iseljavanja. Gubite 100,000 stanovnika godišnje a udio rođenih vam klizi, a iseljavanje tek započinje Da ja sam te prvi i uputio na te podatke. Broj rodjenih Srba pada zato sto su generacije 1990-tih manje brojne, a one pocinju da radjaju - i vi padate sve vreme, jedini nacin da se ne pada jeste da je natalitet 2,1 deteta po zeni - a vi to nemate - tako da ne znam o kakvom zaustavljanju pada pricas. Ali kao sto sam ti rekao, imas oko 2500 nepoznatih i neizjasnjenih. To su vecinski Srbi. Uzmi da je 80% Srbi, kao u ostatku populacije i dolazis do broja od barem 54.000 rodjenih Srba. Necu uzeti u obzir mesane brakove - ciji ce proizvod biti Srbi. Broj rodjenih Roma i Bosnjaka ne raste. Romi nisu bili pravilno popisani i nije se dovoljno dobro vodila evidencija. Nerealno je da 150.000 a sada i vide hiljada Roma radja 2000 dece, radjali su i 2015. godine oko 3000 dece. Imaju s obzirom na natalitet i mladost populacije oko 20 promila CBR. Bosnjaci ista prica, imaju izmedju 14 i 15 promila CBR. Hrvati u Hrvatskoj nemaju vise od 10 CBR oko 9 verovatno, toliko imaju i Srbi koji promil gore dole. Videcemo kakva ce biti situacija sa dodatnim podsticajima i poboljsanjem ekonomije. Vi vec imate jaci standard 30% otprilike, tako da vam to daje prednost u natalitetu.
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:25 |
|
|
dudu je napisao/la: Sindjelic je napisao/la: SIMO MATAVULJ PILIPENDA IZ 1901. godine opisuje proces unijacenja Srba u unutrasnjosti Dalmacije. https://www.youtube.com/watch?v=BAzGmNj1kx0Ja ne takijam, ja ti iznosim podatke. Nisam kupio jos uvek ovu knjigu, ali kada je iscitam iznosicu nove podatke. https://catenamundi.rs/shop/dubrovacki- ... vic-tasic/Nikola Boskovic https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0 ... 0%B8%D1%9BBoskovici porodica https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0 ... 1%86%D0%B0) Mozda sam pogresio da je ovaj konkretno Boskovic iz Pipera, ali znam da ih ima dosta poreklom iz Pipera - ne bi me cudilo da jeste i on. unijati su inače grkokatolici, a ne rimokatolici, unijata nema nigdje nego na Žumberku i u Križevcima, sve u okolici Zagreba, panju. Napisao sam islo se preko grko-katolika, u katolike - hvatas se za neki nebitni lapsus u brzini pisanja, a ne komentarises sustinu hipoteze - nema ja sada vreman da lekturisem svoje pisanje po forumu - pisem u cugu. Evo jos jedan dokument u pitanju je rad Jevta Dedijera - geografa koji je otac onih drugih poznatih Dedijera - u kojim daje prikaz porekla pojedinih hrvatskih prizemena - rad je objavljen u saradnji sa hrvatskom autorom. https://slobodnahercegovina.com/spisak- ... rcegovini/Evo je i njegova biografija, autor je knjige o Hercegovini takodje: https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%88%D ... 0%B5%D1%80
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:30 |
|
|
@sindjelic
Sinko srbi u Dalmaciji nisu postojali do 19. vika.. Daj mi spominjanje srpskog imena kod bilo kojeg čovika u Dalmaciji prije 19. st... Banirajte ovog iskompleksiranog klošara.
_________________ Udio šizmatika u Hrvatskoj: 1921.-17% 2021.- 3%
|
|
Vrh |
|
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:32 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Za 2020 nema podataka po nacionalnosti još ali je Srbija pala za rekordnih 3000 rođenih naspram 2019. Moguće da su pali Muslimani u 2020. Vjerovatno jesu al ste pali i vi za bar 2000
Ima. Srbi 50.693/102.858 Ove godine padaju ispod 50 tisuća.
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:34 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: @sindjelic
Sinko srbi u Dalmaciji nisu postojali do 19. vika.. Daj mi spominjanje srpskog imena kod bilo kojeg čovika u Dalmaciji prije 19. st... Banirajte ovog iskompleksiranog klošara. Dalmatinac ne raspravljam sa praznoglavcima, slobodno preskoci moje postove.
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:35 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6344 Lokacija: Izvan sebe
|
dalmatinac181 je napisao/la: @sindjelic
Sinko srbi u Dalmaciji nisu postojali do 19. vika.. Daj mi spominjanje srpskog imena kod bilo kojeg čovika u Dalmaciji prije 19. st... Banirajte ovog iskompleksiranog klošara. Ne treba ga banirati. Nek covjek pise sta hoce, a vi koji imate cinjenice koje pobijaju njegovo pisanje iznesite ih. Nije korisno odmah banirati ako covjek ne vredza, treba saslusati njegove argumenete i pobijati ih kontraargumentima. Tako mozemo i mi, koji nemamo vremena da kopamo po knjigama i internetu,nesto korisno nauciti. Druga je stvar ako neko iznosi nabuloze da je u jasenovcu ubijeno 1 200 000 srba itd.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:37 |
|
|
https://hr.wikipedia.org/wiki/Travunija ... avoslavljePrijelaz katolika na pravoslavlje Katolički narod ostao je bez svećenika usred ljutih osmanskih progona. Pravoslavna crkva sklapa već iza pada Carigrada kompromis s Turskom carevinom i patrijarha Genadije dobiva čast turskog paše. U Srbiji se ta ista stvar događa osnutkom Pećke patrijaršije. Iako pravoslavni kaluđeri poput monaha Marka pišu, da su turski sultani ("ismailski car Bajazit") "nečastivi i troicihulni i hrišćanom dosaditelni", ipak se pod Turcima svuda pravoslavlje širi na račun katolicizma pa tako i u Hercegovini. Započinje sustavno proganjanje katolika kroz 300 godina (1488. – 1779.) od strane pravoslavnih arhijereja, koji katolike carskim fermanima i janjičarskom pomoći sile na plaćanje pravoslavnog vjerskog poreza i podložnost u vjerskim stvarima, sto bi neminovno svršilo otpadom katolika na pravoslavlje. Fratri i drugi svećenici bore se na turskim sudovima, plaćaju globe i idu u tamnice. Katolici su više progonjeni nego pravoslavni sve do zadnjih stoljeća turske vlade jer su pristaše najvećeg neprijatelja sultana, rimskog pape, i neće poput pravoslavnih martologa, da se bore s Turcima protiv kršćana. Za turske vlade više puta katolici teže progone trpe od pravoslavnih nego li od samih turskih gospodara.[12] Trebinjski biskup Primi piše u Rim godine 1674. ovako:[13] "Pravoslavni (kaluđeri) na temelju toga fermana idu i tlače bijedne katolike (po Popovu polju, nezadovoljni s onim, što im je sultan dozvolio) to više, oni obilaze s četom Turaka i grubom silom otimaju od tih hercegovačkih katolika deset puta više, nego što stoji u fermanu, izjavljujući otvoreno, da će im svake godine tako dodijavati, dok ne postanu pravoslavcima. Radi toga ne mogući se oprijeti tolikoj nevolji, katolici samo sto nijesu izgubljeni. Već su izjavili biskupu, da ce morati preci na grčki zakon, ako se ne ukloni ta nepravda." [b]Radi ovog i drugih razloga prešao je velik dio naroda trebinjske biskupije na pravoslavlje. Biskup Andrijašević piše godine 1627., da je od 12 katoličkih crkava u Popovu 7 dospjelo u ruke pravoslavnih. Narod Neretve i Popova piše 1629., da je veći dio katolika ovih strana otišao u shizmu. Srpski povjesničari u dokaz pravoslavlja spominje oko 50 starih crkava oko Trebinja i u Popovu. Crkve su doista stare, iz pred turskih vremena, samo nikad nisu bile pravoslavne već katoličke kao ni ona u selu Dračevu. Sačuvan je dokument, kako je pravoslavni vladika, valjda pri njezinu osvježenju, dao sastrugati kreč s crkve, porušiti katoličke oltare i izbaciti napolje kosti katoličkih pokojnika. Narod, ozlojeđen, želio se vratiti katoličkoj vjeri, ako mu se pribavi stalan župnik. Od toga nije bilo ništa, a katolici su ostali i dalje pravoslavnim.[12] Prvak srpske historiografije Stanoje Stanojević[14] rekao, da je u cijelosti dokazala svoj predmet, a time i prelaz katolika Trebinjske biskupije na pravoslavlje.[13][/b]
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:39 |
|
|
Ovo su inače zapisi, nikakva mitomanija i slično
Albanci su isto bili apsolutni katolici pa su nestali gotovo totalno, u Grčkoj je živio dobar dio katolika.
Turci su nas istrijebili, po istočnoj Hercegovini žive bivše Hrvati a ovo je samo jedan zapis.
Do 17 stoljeća smo bili većina u Bosni tj dok Eugen Savojski nije spalio Sarajevo do temelja nakon čega smo gotovo nestali a u Boki Kotorskoj se nije znalo za Srbe do 19 stoljeća. To je sve bila hrvatska zemlja kao i jugozapadni dio Vojvodine. Zemun je praktički bio hrvatska utvrda a Beograd smo prvo mi branili od Turaka.
|
|
Vrh |
|
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:41 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Druga je stvar ako neko iznosi nabuloze da je u jasenovcu ubijeno 1 200 000 srba itd. Pa prije je ubijeno u Jasenovcu 1 200 000 srba nego šta su Dalmatinci i Hercegovci (katolici) zapravo srbi. Nije ovo tema da se ja jeben s ovin umobolesnikon oko takvih stvari koje su više nego jasne. Ovakve provokatore se triba banirat i poslat u tri pičke materine.
|
|
Vrh |
|
|
Marko80
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:41 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Hrvati nisu nikada uništeni niti okupirani za razliku od Srba.
SPC je dekretom 1878 sve Rome, Bugare i Rumunje na tlu pašaluka proglasila Srbima.
Nacionalnu politiku a niti verziju nemaju, pozivaju se na Tomaševića ili Tvrtka.
To je kao da sutra Velimir Bujanec osnuje svoju državu i onda ubija, protjeruje Srbe i proglasi se njihovim kraljem a ovi ga sutra svojataju.
Nemanjići su im nastali od Trpimirovića, nema nikakav zapis o njihovom dolasku na ove prostore. Po fizionomiji se vidi da su Srbi neka mjesavina Bugara i Roma, dijelom i Makedonaca. Svaki drugi-treci Srbin je tamnoput, jel to romski ili turski utjecaj... tko zna. Jezik nam je gotovo isti jer je Austrija napravila ovaj jezik kojim danas govorimo, da lakse vladaju cijelim Balkanom sto je Austriji bio cilj. Da se vratis vremeplovom 200tinjak godina u Srbiju... mislio bi da se nalazis negdje u Bugarskoj. Danasnji Srbi nebi razumjeli svoje cukun prababe. Mislili bi da su Bugarke... A sto se prezimena tice... Hrvati imaju stalna prezimena od 14. st. Dok Srbi tek 150 godina. Cak i izmedju dva rata je po Srbiji bilo masovno sklepanje prezimena i dodavanja nastavaka -ic. Srbi su takav, ljubomoran narod koji viri preko ograde. Gleda tako RH i Hrvate i kad pogleda nazad... pade u nesvijest od muke. Nije im to motivacija da rade, da se takmice, nego ga hvata ljubomora. Pada mu na pamet kako to sve oteti ili unistiti. Zato bi rado sve hrvatsko posrbili. Da ne puknu od muke i kompleksa sto je netko bolji koriste ovaj mentalni trik... Kazu sebi ma Hrvati ne postoje... ako Hrvati ne postoje onda je sve to srpsko i onda im bude lakse. Ko mala djeca su. Smijesno ih je gledati kad se tako ponasaju. Kad govore da su Bugari, Poljaci, Albanci...Rumunji... sve su to Srbi. Ili kad o sebi govore: "Mi smo mali Rusi".... oci im tada zablistaju Neznam, to ludilo nigdje ne postoji i tesko je Srbe shvatiti jer se to razumom nemoze shvatiti. Prednjace u negiranju hrvatskoga naroda i drzave najvise oni Srbi koji su zivjeli u RH do 90ih i koji sada zive u Srbiji. Prednjace jer je dobar dio njih mijesan sa Hrvatima. A onaj dio koji nije opet u svijesti ima da su mu preci zivjeli na prsotoru Hrvatske 300tinjak godina i sumnja u svoje "cisto srpstvo". Ako "mijesani" Srbin iz RH koji sad zivi u Srbiji medju svoje sebi kaze: "Hrvati ne postoje, sve su to Srbi". Onda i onaj dio njega koji je hrvatski automatski postaje srpski. Tad problem nestaje i moze mirno spavati. Kod Srba sve vise manje je izgradjeno na lazima. Tako funkcioniraju. Da bi razumijeli Srbe, ja ljudima cesto kazem, da zamisle Srbina kao dijete i da ce mu onda Srbin i njegovi motivi i ludilo postati jasni.
|
|
Vrh |
|
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:42 |
|
|
Sindjelic je napisao/la: dudu je napisao/la: unijati su inače grkokatolici, a ne rimokatolici, unijata nema nigdje nego na Žumberku i u Križevcima, sve u okolici Zagreba, panju.
Napisao sam islo se preko grko-katolika, u katolike - hvatas se za neki nebitni lapsus u brzini pisanja, a ne komentarises sustinu hipoteze - nema ja sada vreman da lekturisem svoje pisanje po forumu - pisem u cugu. Evo jos jedan dokument u pitanju je rad Jevta Dedijera - geografa koji je otac onih drugih poznatih Dedijera - u kojim daje prikaz porekla pojedinih hrvatskih prizemena - rad je objavljen u saradnji sa hrvatskom autorom. https://slobodnahercegovina.com/spisak- ... rcegovini/Ovo je klasicni primjer smišljene srpske nacionalističke propagande. Svjesno ponavljati razne, potpuno izmišljene stvari, po stotinu puta, s nadom da će se nešto od toga primiti. Potkrijepiti sa linkovima sa ŽNJ stranica za upotpunjenje dojma. A najsmijesnije od svega mi je što možebitna vlast nekog Srbina u Hrvatskim krajevima prije 500 godina odmah znaci da je taj kraj dio "Srbije". Engleski kraljevi su znali vladati nad polovicom Francuske, pa to nije tada bilo ili postalo Engleska.
_________________ BiH je turd.
|
|
Vrh |
|
|
Marko80
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:47 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Druga je stvar ako neko iznosi nabuloze da je u jasenovcu ubijeno 1 200 000 srba itd. Pa prije je ubijeno u Jasenovcu 1 200 000 srba nego šta su Dalmatinci i Hercegovci (katolici) zapravo srbi. Nije ovo tema da se ja jeben s ovin umobolesnikon oko takvih stvari koje su više nego jasne. Ovakve provokatore se triba banirat i poslat u tri pičke materine. Jasenovac je jos jedna srpska izmisljotina. Nigdje materijalnih dokaza, nigdje masovnih grobnica, nigdje leseva... Ovu Srebrenicu sto negiraju... u Toj Srebrenici barem postoje nekakvi lesevi i grobnice. A u tim silnim "ustaskim zlocinima" Jasenovcu i drugdje, nigdje ne postoje nikakvi lesevi, grobnice... nista. Zasto Srbi do dana danasnjeg ne zele kopati i traziti leseve u Jasenovcu? Nije li to cudno? Ne samo da nisu, nego se i protive da se osnuje medjunarodna komisija strucnjaka, forenzicara koja bi cijelo podrucje Jasenovca raskopala. Kolinda je prije par godina spomenula da bi tako nesto trebalo osnovati pa su je docekali na noz upravo oni kojima su puna usta Jasenovca kao nekakvog logora smrti. Dakle ne postoje lesevi u Jasenovcu i drugdje, ali zato postoje lesevi i masovne grobnice po Zagrebu koliko hoces. Cim u ZG nesto kopaju, iskace na stotine leseva iz 1945. A da o Sloveniji ne govorimo. Na desetke tisica leseva iskacu. I to je cudno kako ljudima nesto tako ne zazvoni u glavi. Kako se nikad nisu upitali cekaj malo, a gdje su vam ti silni lesevi iz Jaenovca? Zbog toga bi trebalo stalno forsirati preko neta pitanje "A gdje su vam lesevi"? Primjer vam je Šaranova jama. Najveca masovna grobnica logora Jadovno u kojoj je sluzbeno 10-15 tisuca leseva. Spustio se speleolog u jamu, a u jami nista. Šaranova jama "Najveca masovna grobnica logora Jadovno" - PRAZNA!!https://www.youtube.com/watch?v=nayr47pzq5k
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:48 |
|
|
Najbolji su ovi što se pretvaraju da su Hrvati
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:49 |
|
|
Eto i "dalmatinac " ti je napisao da se prošle godine rodilo više od 50 k Srba , a ti upro , kao mazga da dokažepš suprotno .
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:51 |
|
|
Alo rodjace, treci put se brukate gore od Bosnjacke najvece megalomanije, " Bogata Hercegovina je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Pravoslavci u Popovom Polju doveli Turci, Orahov Do bio uvek katolicki? Cime se bodes.
Jos cete za Hercegovinu reci da nije nastala pod imenom Hercegovina Svetoga Save. Hercegovački katolik je prelazio na islam ili pravoslavlje, a nikakvog pokatoličavanja srba ili muslimana u Hercegovini nije bilo jer je hercegovački katolik plaćao najveći harač, nije smio graditi svoju crkvu i nije imao pravo na plodnu zemlju za razliku od Srba koji su u BiH bili u savezu s Osmanlijama zbog čega su dobivali šume po Bosni i[ polodnu zemlju. Što misliš otkuda milijun Srba u Bosni? Pa imali su prirodne resurse za rast. 90% Srpskim Manastira i Crkava u Hercegovini su nastali i do dan danas postoje, pre nego sto su Turci dosli do Male Azije, sedi 1 i ti, i ostala jezuitska baronisanja, jer to je lak proverljivo (Zavala, Tvdos, Zitomislici, itd), na licu jebenog mesta kolima da odes, a ne austro-jezuitskim interesnim fatamagorijama po kancelarijama ili internetu. Bogata Hercegovina je napisao/la: Npr. u Zap. Hercegovini danas žive samo Hrvati jer je to bio suroviji kraj od Ist. Hercegovine koja ima više plodne zemlje i rijeku Neretvu od koje se moglo živjeti. Osmanlije su se uvijek naseljavale uz rijeke i plodnu zemlju kao i Srbi koji su okupirali plodnu zemlju popovog polja jer su bili Osmanski saveznici. Trebinje se jedino kulturno moglo uzdizati i razvijati u Hercegovini zbog saveza pravoslavne crkve i Osmanlija. Ni to nije istina, inace ne bi 95% Srba u toj istoj Bosni koju pominjes, bili po sumama i planinama, a ne po dolinama i koltinama, demografska mapa pre rata ti pokazuje koliko su tol lazi, opet sedi 1. A o Zapadnoj Hercegovini necu ni da ulazimo u etno genezu, i ko je kada sve tu ziveo, to se vidi po prezimenima i rodovima koji velikom vecinom vuku korenje iz Crne Gore i Stare Hercegovine. Bogata Hercegovina je napisao/la: Katolici u Hercegovini u vrijeme Osmanlija nisu imali pravo na plodnu zemlju npr. istočne Hercegovine već su morali u krvi i znoju kultivirati kamenjar na Zapadu Hercegovine. Pravoslavci u BiH nisu imali apsolutno nikakvog interesa prelaziti u katolike koji su bili dno dna društvene hijerarhija pod Osmanlijama, dok su Srbi bili privilegirana kasta skup s islamiziranim Srbima i Hrvatima. ne, nego su otisli kod Biskupa i uzimali hrane i postajali katolici, nemoj da se sprdamo previse. Hercegovina je zemlja svetog Save, pod tim imenom osnovana, Popovo polje je Stefan Nemanja uzdigao (pa posetite najstarije sakralne objekte i vidite sami a ne online propaganda), a njegov brat Miroslav Hum( Miroslavljevo Jevandjelje, dakle tog Miroslava, i to imate da vidite UZIVO a ne na internet propagandama), to se desava 200-300 godina pre nego sto su Turci dosli u Hercegovinu, prema tome prestanite da kenjate poput Bosnjaka kada vas manastiri i crkve na licu mesta demantuju, a vi nemate nista slicno da pokazete, osim da probate da ih preotmete kao ranije.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Marko80
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:55 |
|
|
Tankosic Srbi su mjesavina Bugara, Roma, Turaka, Makedonaca i Hrvata. Posebno se vidi taj romski utjecaj. Nikada se nisi zapitao kako to da svaki treci Srbin lici na polu Cigana?
|
|
Vrh |
|
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 17:56 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Alo rodjace, treci put se brukate gore od Bosnjacke najvece megalomanije, " Bogata Hercegovina je napisao/la: Hercegovački katolik je prelazio na islam ili pravoslavlje, a nikakvog pokatoličavanja srba ili muslimana u Hercegovini nije bilo jer je hercegovački katolik plaćao najveći harač, nije smio graditi svoju crkvu i nije imao pravo na plodnu zemlju za razliku od Srba koji su u BiH bili u savezu s Osmanlijama zbog čega su dobivali šume po Bosni i[ polodnu zemlju. Što misliš otkuda milijun Srba u Bosni? Pa imali su prirodne resurse za rast.
90% Srpskim Manastira i Crkava u Hercegovini su nastali i do dan danas postoje, pre nego sto su Turci dosli do Male Azije, sedi 1 i ti, i ostala jezuitska baronisanja, jer to je lak proverljivo (Zavala, Tvdos, Zitomislici, itd), na licu jebenog mesta kolima da odes, a ne austro-jezuitskim interesnim fatamagorijama po kancelarijama ili internetu. Bogata Hercegovina je napisao/la: Npr. u Zap. Hercegovini danas žive samo Hrvati jer je to bio suroviji kraj od Ist. Hercegovine koja ima više plodne zemlje i rijeku Neretvu od koje se moglo živjeti. Osmanlije su se uvijek naseljavale uz rijeke i plodnu zemlju kao i Srbi koji su okupirali plodnu zemlju popovog polja jer su bili Osmanski saveznici. Trebinje se jedino kulturno moglo uzdizati i razvijati u Hercegovini zbog saveza pravoslavne crkve i Osmanlija. Ni to nije istina, inace ne bi 95% Srba u toj istoj Bosni koju pominjes Sumskoj bili po sumama i planinama, a ne po dolinama i koltinama, demografska mapa ti pokazuje koliko su tol lazi, opet sedi 1. A o Zapadnoj Hercegovini necu ni da ulazimo u etno genezu, i ko je kada sve tu ziveo, to se vidi po prezimenima i rodovima koji velikom vecinom vuku korenje iz Crne Gore i Stare Hercegovine. Bogata Hercegovina je napisao/la: Katolici u Hercegovini u vrijeme Osmanlija nisu imali pravo na plodnu zemlju npr. istočne Hercegovine već su morali u krvi i znoju kultivirati kamenjar na Zapadu Hercegovine. Pravoslavci u BiH nisu imali apsolutno nikakvog interesa prelaziti u katolike koji su bili dno dna društvene hijerarhija pod Osmanlijama, dok su Srbi bili privilegirana kasta skup s islamiziranim Srbima i Hrvatima. ne, nego su otisli kod Biskupa i uzimali hrane i postajali katolici, nemoj da se sprdamo previse. Hercegovina je zemlja svetog Save, pod tim imenom osnovana, Popovo polje je Stefan Nemanja uzdigao (pa posetite najstarije sakralne objekte i vidite sami a ne online propaganda), a njegov brat Miroslav Hum( Miroslavljevo Jevandjelje, dakle tog Miroslava, i to imate da vidite UZIVO a ne na internet propagandama), to se desava 200 godina pre nego sto su Turci dosli u Hercegovinu, prema tome prestanite da kenjate poput Bosnjaka kada vas manastiri i crkve na licu mesta demantuju, a vi nemate nista slicno da pokazete, osim da probate da ih preotmete kao ranije. Čedo, da nije bilo Turaka vi biste bili državica ranga Makedonije, a ne prosirili se kao rak iz svoje zabiti do 30 km od Zagreba.
_________________ BiH je turd.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 kol 2021, 18:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59787 Lokacija: DAZP HQ
|
Sindjelic je napisao/la: dudu je napisao/la: unijati su inače grkokatolici, a ne rimokatolici, unijata nema nigdje nego na Žumberku i u Križevcima, sve u okolici Zagreba, panju.
Napisao sam islo se preko grko-katolika, u katolike - hvatas se za neki nebitni lapsus u brzini pisanja, a ne komentarises sustinu hipoteze - nema ja sada vreman da lekturisem svoje pisanje po forumu - pisem u cugu. Evo jos jedan dokument u pitanju je rad Jevta Dedijera - geografa koji je otac onih drugih poznatih Dedijera - u kojim daje prikaz porekla pojedinih hrvatskih prizemena - rad je objavljen u saradnji sa hrvatskom autorom. https://slobodnahercegovina.com/spisak- ... rcegovini/Evo je i njegova biografija, autor je knjige o Hercegovini takodje: https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%88%D ... 0%B5%D1%80Ti nemaš pojma šta su grkokatolici, ne ide se iz nikakvih grko u rimo, to nije isto, grkokatolici su oni koji su kao pravoslavni prešli u katolike i njihova liturgija i sve ostaje praktički ista kao kod pravoslavnih samo su podređeni katoličkoj crkvi i priznaju papu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|