HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 pro 2024, 07:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 88382 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 11 kol 2021, 09:32 

Daš mu link ka stranici zavoda za statisku , gde lepo piše , da su šištar , mujage i cigani smanjili svoj broj u rođenim ,za 1k

Vrh

Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 11 kol 2021, 10:03 

zec je napisao/la:
Evo nakon pola godine, rođeni/umrli.

Hrvatska
I-VI 2020: 17.325 / 26.456
I-VI 2021: 17.739 / 31.612

Republika Srpska
I-VI 2020: 3.971 / 7.424
I-VI 2021: 3.991 / 9.541

Srbija
I-VI 2020: 29.314 / 51.569
I-VI 2021: 28.813 / 65.817

U petak dolaze podaci za Federaciju.

Uočljiv je velik skok umrlih za sve zemlje. Hrvatska ima +8000 umrlih od korone, valjda je tih +5000 raspodjela za 2021.
Srbi čak +14.000 skok smrtnosti, vjerojatno im korona statistike nisu vjerodostojne.

Uglavnom, bosanski Srbi i Hrvatska se dobro drže po trendu rađanja, a Srbija ima ozbiljne padove.

Što se nas Hrvata tiče, vjerojatno je za naš trend zaslužan ekonomski optimizam, ovo desetljeće je sigurno desetljeće Hrvatske. Nadalje glede demografije, nas u ovom desetljeća sigurno čeka povećana ekonomska emigracija i to najviše od bliskog naroda sa istoka koji govori naš jezik i ispovijeda vjeru čije sakramente priznaje naša RKC.
Zato slobodno zaoštrite ove teme o pokatoličavanju i popravoslavljanju da se naši emigranti lakše uklope i osjećaju svoji među svojima, kao što predviđa Junuz.
Ja za svoje znam +300 po ocu i +200 po materi da su Hrvati, ali ne bi mi smetalo ni da je neki moj "čukundeda", pa i otac, promijenio vjeru za večeru, kad je meni ovdje lipo, a svakako dijelim dobrobit i probleme zajednice u kojoj živim, a ne one probleme sa dalekog istoka.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 10:26 

Da li neko ima podatak o nacionalnoj strukturi roešnih u tzv sandzakstanu za 2020

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 10:54 

Popravoslavljavanje kao koncept ne postoji, to samo govori koliko Hrvati lupaju gluposti. Pravoslavlje nije misionarska religija za razliku od katolicanstva.

На гробљу ће изнићи цвијеће
За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 11:09 

Popravoslavljavanje kao koncept ne postoji, to samo govori koliko Hrvati lupaju gluposti. Pravoslavlje nije misionarska religija za razliku od katolicanstva.

За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 11:13 

Pisem po ko zna koji put.
Zar neko stvarno misli da se na 150.000 Roma radjalo njih 2000. Nisu bili dobro popisani. Isto vazi za Bosnjake. Nema tj nikakvog rasta. Nepoznati i neizjasnjeni su oko 5% rodjenih. Uzmemo da su 80% Srbi, iako su verivatno svi Srbi, i dodjemo do preko 85% ridjenih Srba sro je jedini realan podatak. Dodamo jos mesocite brakive Srbin Hrvarica, Srbin Madjarica, Srbin romkinja i dodje se 90% i vise i to jw realan broj rodjenih Srba. Od mannina ima samo Bosnjaka i Roma, ostali su izumrli kao Hrvari npr. ili nestaju kao Madjari npr...velikom brzimo umre ih preko 4500 godisnje, rodi se oko 1600, od toga oko trecina sa Srbima ird.itd...

За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 11:30 

Tačno ne znam o kom se rastu govori kad mujage prema svim procena ima 140 k ,
To je za neke minorna cifra , a za mene je to ogromna cifra .
Šiptari procena na 60 k
Mađari procena na 200 k
Hrvati procena na 40 k

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 12:34 

Sindjelic je napisao/la:

To pitaj one ljude koji se zovu Nikita, Sergej, Vladimir...a imaju kose oči. Nedavno kad su bili ovi požari u Rusiji vidim na TV-u lika koji izgleda kao Jackie Chan, a zove se Ilya.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 13:00 

To sam hteo da dodam, jedino su Rusi imali manjim delom misionarski rad, iz prostog razloga sto su ogromno carstvo koje je osvojilo ogromne teritorije - na toj drzavnoj teritoriji postojao je uticaj same drzave koja je u biti pravoslavna.
Medjutim to ne moze da se poredi sa misionarstvom katolicke crkve, koja je centralizovana sila, koja salje misije i slala je u proslosti po celom svetu i daleko je agresivnija. Na primer u sred Rusije imas par miliona Tatara koji su i dalje muslimani, u katolickoj drzavi to je bilo nemoguce. Svi bi bili spaljeni na lomaci ili proterani. Slicna situacija je sa Jevrejima - svi su manje vise proterani ili poubijani u katolickoj Spaniji i Francuskoj - pa su morali da beze dalje na istok.
U principu katolicanstvo dosta lici na islam u tom smislu. Ima ambiciju da pokori ceo svet.

https://en.wikipedia.org/wiki/Expulsion ... from_Spain

A evo ga kako jedan od najvecih genija ljudskog roda daje svoj opis katolicanstva.

За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 13:25 

Sindjelic je napisao/la:

Jedini koji lupa gluposti si ti, nitko više. Al šta ocekivat od nacije mitomana koja se koristi lažima zadnjih 100 godina, nebi li stigla do određenog cilja

Popravoslavljavanje katolickog puka je itekako postojalo, pogoto za vrijeme turskog vakta. Usljed velike bijede, straha ,nemoći(čak i podlosti-mislim na dubrovcane) katolički pastiri nisu mogli davati svete sakaramente svom pucanstvu te je isto bilo primorano prelaziti na stranu pravoslavlja.
Jer bolji je i krst nego ostat pogan, divljak...

Razlog je daleko bolji status pravoslavaca iz činjenice što turci nisu osjecali nikakvu prijetnju s vaše strane. Stovise, donekle ste bili njihovi... :zubati

Kasnije pravoslavci postase srbi, tako da ste vi danas mix svega i svacega

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 13:27 

Preksutra izlaze podaci rođenih za lipanj :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 13:45 

Ovo je odlomak iz knjige Ideologija srpskog nacionalizma Vojislava Seselja - Seselj ti daje reference na autore odredjenih tvrdnji itd..
"Popravoslavljenje" nije moglo da se vrsi ognjem i macem, jer prosto nije postojala sila koja je to mogla da sprovede na Balkanu, za razliku od katolicanstva.
Kao sto vidimo prelazak na katolicanstvo cesto puta nije bio iskren, jer je bio iznudjen pretnjama tako da se posle prolaska pretnje cesto vracalo na pravoslavlje ili bogumilstvo.

P.S. Meni kao pravoslavcu i Srbinu, sam koncept potcinavanja nekoj centralnoj sili koja stoluje u Rimu je stran i zastrasujuci. Podseca me na komunisticke politbiroe koji iz neke centrale odlucuju o sudbinama ljudi. Srpski duh je gladan slobodne, suverenosti, nezavisnosti....to je i definicija srpstva.

Privitak/ci:
Ideologija srpskog nacionalizm.PNG
Ideologija srpskog nacionalizm.PNG [ 240.82 KiB | Pogledano 3550 put/a. ]

За далеко неко покољење.
Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 13:51 

Dao sam ti sasvim razumno pojasnjenje, usljed cega je došlo do prelaska na pravoslavlje te kasnije i na samo srpstvo.

Mislim Da oganj i mac nisam spominjao...

Nego jel imate ista konkretno o pokatolicavanju, daj mi na pp, da ne trolamo temu

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 13:53 

Dobro te je vise, popij malo vode sa secerom.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 13:56 

Diablo je napisao/la:
Dao sam ti sasvim razumno pojasnjenje, usljed cega je došlo do prelaska na pravoslavlje te kasnije i na samo srpstvo.

Mislim Da oganj i mac nisam spominjao...

Nego jel imate ista konkretno o pokatolicavanju, daj mi na pp, da ne trolamo temu

Na poslu sam, poslacu ti, moram da izucim i ponovo prelistam literaturu, a imam dosta obaveza, nisam stucnjak u ovoj oblasti, da bi bio ekspert u ovoj oblasti da znas svaki detalj, dokument, da razumes sve procese itd... moras da posvetis celokupnu karijeru - ja sam amater. Ne znam da li se u Srbiji iko ozbiljno bavi bas ovom temom. Seselj dosta zna i dosta je nacintan, ali opet mozda nije skroz objektivan.

За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 14:19 

Diablo je napisao/la:
Sindjelic je napisao/la:

Jedini koji lupa gluposti si ti, nitko više. Al šta ocekivat od nacije mitomana koja se koristi lažima zadnjih 100 godina, nebi li stigla do određenog cilja

Popravoslavljavanje katolickog puka je itekako postojalo, pogoto za vrijeme turskog vakta. Usljed velike bijede, straha ,nemoći(čak i podlosti-mislim na dubrovcane) katolički pastiri nisu mogli davati svete sakaramente svom pucanstvu te je isto bilo primorano prelaziti na stranu pravoslavlja.
Jer bolji je i krst nego ostat pogan, divljak...

Razlog je daleko bolji status pravoslavaca iz činjenice što turci nisu osjecali nikakvu prijetnju s vaše strane. Stovise, donekle ste bili njihovi... :zubati

Kasnije pravoslavci postase srbi, tako da ste vi danas mix svega i svacega

Tijekom povijesti se svašta događalo na ovim prostorima, bilo je uspona i padova kod svih naroda koji su sami sebi davali svakakva imena (po rijeci, po bojama gora, po ranijim antičkim narodima, po slavenskom općem podrijetlu,... ili onako kako su ih drugi nazvali) ili su sami imali svoje ime kao Hrvati. Naša snaga je bila u ozbiljnom padu u vrijeme turskih osvajanja, koja su neki drugi sa istoka iskoristili za svoju korist.
Međutim, baš u ovo vrijeme sve je stavljeno na svoje mjesto, mi smo prije svega zacementirali pripadnost zapadnom civilizacijskom krugu. Nije teško zamisliti Hrvatsku i okolinu za cca 100 godina: Hrvatska je bogata zapadna država sa otprilike ovolikom ili relativno ovolikim brojem stanovnika i sa vrhunskim ljudskim resursima, s tim što će nam u genetskoj bazi biti mnogi doseljeni Nijemci, Austrijanci, Srbi, Bošnjaci, Ukrajinci,... pa ćemo biti manje čisti, ali jednako žestoki kao što su bili i mnogi Hrvati njemačkog, slovačkog, srpskog,... podrijetla.
Srbi će posrbiti ili vratiti na srpstvo Crnogorce, Makedonce i sličnu boraniju, a svi zajedno će biti jad i bijeda, sa stanovništvom u opadanju, rugat ćemo im se onako kako se rugamo danas propadajućim Bošnjacima, a oni će i dalje živjeti na svojim mitovima. Tada će "na Balkanu" biti više onih koji se pišu Hrvatima nego Srbima. I Slovenci će dobro proći kao i mi, vjerojatno i bolje, također brojniji od srpskih i ostalih sirotanovića i sa održivim i vrhunskim stanovništvom, samo ograničeni na ono što imaju.

Bošnjaci će biti nepostojeći narod, ili narod sa brojem pripadnika na razini nekog plemena, ostali će izumrijeti, raseliti se ili asimilirati u susjedne narode sukladno preferencama ili osobnoj koristi.

Sve ovo što pišem se već sada događa, pa pogledajte ove polugodišnje podatke za Srbe i Hrvate koje sam danas ranije citirao, i zamislite sad to isto kroz nekoliko desetljeća i stoljeće, trend je nezaustavljiv.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 14:31 

Nezustavljiv je trend. Omjer Hrvata i Srba po popisu 2011 je 1/1.57 a u rođenima je sad 1/1,38
Srbi pp -50,000 Hrvati -10,000
A tek sad dolazi desetljeće tj desetljeća Hrvatske
Hrvatska ima veliku perspektivu i budućnost nosi ekonomsko uzdizanje, povratak dijaspore sa stećenim znanjima i kapitalom što se već sve više događa kao i doseljavanje, Ukrajinaca, Poljaka i najškolovanijih Srba i Muslimana, slijedi i vraćanje Hercegbosne matici itd
Srbija se raspada i propada, budućnost joj nosi masovno iseljavanje i demografsku kataklizmu. I od toga nema uzmaka. Predviđam do 2030 jednak broj rođenih Hrvata i Srba i nakon toga Hrvati postaju brojniji narod kakav su i uvijek bili do 16, 17 stoljeća i turskih genocida.
Muslimani nisu ni za komentirat. Oni nestaju za naših života već

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 14:39 

Da, to ti je odlicna logika, manje ce BiH Hrvata sa automatskim Hrvatskm pasos da se odseli, nego npr Srbi na KiMu koji nemaju nas pasos. Zato je broj Hrvata u BiH pao za 300% skoro, a Srba na KiM (ne racunajuci proterane), za isti period uz rat i progon, 30%.

Nikada vi necete razumeti nista o trendovima, dok ne naucite da Pravoslavni i Rimokatolicki pogled na svet je potpuno drugaciji, i dok ne shvatite sta je Pravoslavlje, i to ne iz ideolosko-nacionalnistickih pogleda, a na sta konstantno svodite stvari.

Nikad Hrvati nece moci da budu more based od Srba, niti vise ruralan, pa tek onda na to Pravosavlje dodas, a ne kao da brojite jabuke u 2 korpe, svi pravite istu gresku, nismo isto voce.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 14:40 

Rika sv Vida je napisao/la:
Nezustavljiv je trend. Omjer Hrvata i Srba po popisu 2011 je 1/1.57 a u rođenima je sad 1/1,38
Srbi pp -50,000 Hrvati -10,000
A tek sad dolazi desetljeće tj desetljeća Hrvatske
Hrvatska ima veliku perspektivu i budućnost nosi ekonomsko uzdizanje, povratak dijaspore sa stećenim znanjima i kapitalom što se već sve više događa kao i doseljavanje, Ukrajinaca, Poljaka i najškolovanijih Srba i Muslimana, slijedi i vraćanje Hercegbosne matici itd
Srbija se raspada i propada, budućnost joj nosi masovno iseljavanje i demografsku kataklizmu. I od toga nema uzmaka. Predviđam do 2030 jednak broj rođenih Hrvata i Srba i nakon toga Hrvati postaju brojniji narod kakav su i uvijek bili do 16, 17 stoljeća i turskih genocida.
Muslimani nisu ni za komentirat. Oni nestaju za naših života već

Rika mi je najdraži forumaš. :zubati :zivili

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 14:40 

Lucho je napisao/la:
Rika sv Vida je napisao/la:
54,000? u 2019 se rodilo 51,800 Srba a u 2020 manje od 50,000, naspram preko 35,000 Hrvata u Hrvatskoj

Nećemo se lagat. Kopirao sam službene podatke par stranica iza.

Ima podataka za 2020. Samo treba da se malo potraži na sajtu RZS-a.

Rođeno je 50.693 Srba. Udeo Srba je porastao dok je kod manjina pao ili ostao isti. Plus ima 1.785 neizjašnjenih i nepoznatih (od toga oko 1.000 u opštinama gde se rađa barem oko 90% Srba).

Hrvata u Hrvatskoj je 2019. rođeno 33.435 (plus ima još 518 nepoznatih i neizjašnjenih).

Odnos rođenih Srba u Srbiji i Hrvata u Hrvatskoj je skoro pa isti kao i odnos na popisu stanovništva 2011. godine. Ne znam odakle ti nebuloze o odnosu 1,38.

Lucho, koji je primer ozbiljnog demografa i nepristrasnog čoveka, lepo ovde da podatke i pojasni sve, a ovaj i dalje vergla o odnosu 1 : 1,38

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 14:46 

Moderatori su očito na GO ;kava

Apeliram izbrišite sav offtopic, ne zanima nas demografija u Hrvatskoj i Srbiji i pseudo etnogeneze...
Srž teme je bitan jer je Muslimanima poluga kojom misle satrati druga 2 naroda, al evo ostaju bez nje...

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 14:50 

zec je napisao/la:

Hrvatska

Republika Srpska
I-VI 2021: 3.991 / 9.547

Srbija

Slovenija
I-VI 2020: 8.941 / 10.667 / -1.726
I-VI 2021: 8.850 / 11.631 / -2.781

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 14:55 

dudu je napisao/la:
zec je napisao/la:

Hrvatska

Republika Srpska
I-VI 2021: 3.991 / 9.547

Srbija

Slovenija
I-VI 2020: 8.941 / 10.667 / -1.726
I-VI 2021: 8.850 / 11.631 / -2.781

Crna Gora
I-V 2020: 2.780/2.636
I-V 2021: 2.712/4.076

Makedonija
I-V 2020: 7.076 / 8.334
I-V 2021: 6.954 / 12.531

Kosovo
I-VI 2019: 10.632 / 5.024
I-VI 2021: 9.198 / 6.927

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 14:58 

Udio Hrvata na Balkanu već raste naveliko a tek počinje svima njima egzodus, nama započinje povratak dijaspore.
:zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 15:24 

Ja bih volio bit kao Njemačka i imat rast od 2-3 % nego bit Srbija sa rastom od 15 %. Omađijao vas je Vučko s tim rastom BDP-a koji mi djeluje navučeno ali i da se ostvari trebaju vam desetljeća da dostignete Hrvatsku i Sloveniju, taman kad bi mi stajali.

Srbija je trenutno na razini BiH, Albanije i sl. Nije nešto s čim bi se trebalo hvalit.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 88382 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 2080, 2081, 2082, 2083, 2084, 2085, 2086 ... 3536  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Salivator i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: