HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 stu 2024, 07:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 915 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Afganistan
PostPostano: 19 kol 2021, 11:28 

Ma ja sam prije svega za Srbe. :D Ako već moramo uzimati onda njih.

Citat:
Hrvatsku zato pohode radnici iz ostalih zemalja regiona, koji ostavljaju vlastito tržište u deficitu. Zato su u Srbiji na berzi rada stalno otvoreni oglasi za zidare, molere, keramičare, mesare, zavarivače, konobare, pa u sezoni i berače i ostale radnike u oblasti poljoprivrede. Naći radnika nije lako, a naći dobrog radnika je postalo kao dobitak na lutriji.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 11:44 

Daće Bog pa će zavladati kuga, glad i rat. Daće dragi Bog da vatra proždre Zapad pa imigranti neće biti potrebni.
Daće Bog potoke europske krvi...
Daće Bog.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 11:56 

Bobovac je napisao/la:
Daće Bog pa će zavladati kuga, glad i rat. Daće dragi Bog da vatra proždre Zapad pa imigranti neće biti potrebni.
Daće Bog potoke europske krvi...
Daće Bog.

Kuga je već zavladala. Bijela. I prouzročila glad socijalnih država za svježom krvi.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 12:12 

Ma u svakom mujagi čuči islamista , kad tad proradi gen .

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 12:14 

teranova je napisao/la:
Ajde talibani nego što je tamo narod u celini primitivan i verski zatucan. Oni koji nisu, njih je zanemarljivo malo.
Šta uraditi sa takvom zemljom. Ništa.

Prebogata rudama. Samo sto se to nije eksploatalisalo zbog 40 godina rata. Ukoliko se ovi majmuni malo uljude, uvedu red i mir i izbore se protiv korupcije, pa pocnu vaditi te rude, mozda se situacija u Afganistanu zaista poboljsa.

Nadam se da im nece otici ono malo pismenih sad.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 12:17 

Junuz Djipalo je napisao/la:
To je taj tekst:

https://www.zabranjeni.url/life/zivotne-pr ... a-15050544

Ma taj dečko se čini u redu. Da ih je sve tako preodgojit i još da ih je pola ženskih osoba. To uopće nije loše.

Ja mislim vec duze, a i reko sam to vec par puta, da si ti potpuno ok lik kad se uzme u obzir odakle si i kome pripadas.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 12:50 

turbotakija je napisao/la:
To je taj tekst:

https://www.zabranjeni.url/life/zivotne-pr ... a-15050544

Ma taj dečko se čini u redu. Da ih je sve tako preodgojit i još da ih je pola ženskih osoba. To uopće nije loše.

Ja mislim vec duze, a i reko sam to vec par puta, da si ti potpuno ok lik kad se uzme u obzir odakle si i kome pripadas.

Kakav sam to? Pa tipični bosanski čaršijaš, samo malo tehnički obrazovaniji. :D Bit Hrvat mi je samo jedan od identiteta ne nužno najvažniji.

Nemam ja ništa protiv građanštine bosanske, dapače, dok god nije mimikrija za talibaniju. A kad jest, kao što je Komšićeva i Čović mi puuuuno bolje izgleda. Ne smije se talibaniji dat previše prava.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 13:15 

Ma ja sam prije svega za Srbe. :D

Pa pričali smo ozbiljno o tome na tvojoj Temi oko dolaska na posao u Kiflatsku... čak sam se i ja ozbiljno raspitivao za neka područja i regije... da, ima Kiflatska najviše Potencijala da usisa Srbe u velikom broju... ali malo bi ko došao da živi u grču osim Privremeno... srećom po našu Demografiju!

slika

Proglašeno: Islamski Emirat Avganistana

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1909168

Šta sad ovo znači? Emirat - kakvo je to uređenje, zna li ko podrobnije osim da je Emir na čelu? Ili misle da će ako im naziv bude sličan sa Arapskim Emiratima imati i slično bogatstvo?

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 13:15 

Kakav sam to? Pa tipični bosanski čaršijaš, samo malo tehnički obrazovaniji. :D Bit Hrvat mi je samo jedan od identiteta ne nužno najvažniji.

Nemam ja ništa protiv građanštine bosanske, dapače, dok god nije mimikrija za talibaniju. A kad jest, kao što je Komšićeva i Čović mi puuuuno bolje izgleda. Ne smije se talibaniji dat previše prava.

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 13:46 

Kada se gleda malo realno Afganistan jedino može opstati kao islamistička zemlja. Da je Afganistan sekularan brzo bi se raspao jer bi pojedine etničke grupe tražile bi odcijepljenje od Paštuna. Ovako postoji Islam kao spojinica koja čuva zemlju u okupu.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 13:46 

Orion je napisao/la:
Kada se gleda malo realno Afganistan jedino može opstati kao islamistička zemlja. Da je Afganistan sekularan brzo bi se raspao jer bi pojedine etničke grupe koje bi tražile od odcijepljenje od Paštuna. Ovako postoji Islam kao spojinica koja čuva zemlju u okupu.

Pa neka se raspadne, to je dobra stvar.

1001 of 2558 - 39.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 13:53 

Naša Kvačica je napisao/la:
Orion je napisao/la:
Kada se gleda malo realno Afganistan jedino može opstati kao islamistička zemlja. Da je Afganistan sekularan brzo bi se raspao jer bi pojedine etničke grupe koje bi tražile od odcijepljenje od Paštuna. Ovako postoji Islam kao spojinica koja čuva zemlju u okupu.

Pa neka se raspadne, to je dobra stvar.

Pa dobro slažem se, konstantiram samo čak i da postoje neki sekularni Paštuni, oni bi isto podržavali Islam i Talibane zbog praktičkih razloga.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 15:51 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ne kontam je li ovaj pristup MZ na celu USA prema Afganistanu, Siriji, Iraku, BiH, Libiji... samo iz povrsnosti i neznanja nadleznih drugorazrednih i trecerazrednih ogranicenih politicara ili oni namjerno idu kontra logici?
U Afganistanu imaju Pastuni, Hazari, Uzbeci, Tadzici, Ajmaci svoje teritorije i namjerno nijednom narodu nista ne ponude u smislu velikih autonomija ili stvarno ne kontaju. Dakle, nikome nisu htjeli svidjeti ideju zajednicke drzave i prepuste islamistima, koji iskoriste jedino vezivno tkivo za cijelu drzavu za zvopj uspon na vlast. Imam osjecaj da se Amerikance i njihov obavjestajni-analiticki aparat pomalo i precjenjuje. Konstantno rade iste greske, cak i tamo gdje su zeljeli kakvu-takvu stabilnost.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 18:53 

Robbie MO je napisao/la:
Ovaj priča hrvatski ko Eduardo da Silva, radi, u Afganistanu je završio gimnaziju, u Zagrebu polaže državnu maturu, voli Hrvatsku, ne želi u EU, našo neku curu u Splitu.

Problem jest što je ilegalni imigrant i što nije regularnim procedurama došao. Hrvatska bi trebala birati koga će, a ne da se ilegalnim postupcima svodi na svršen čin, što predstavlja nametanje Hrvatskoj. Ako je on ok lik (zato su ga i izabrali za video, jer je vjerojatno najsimpatičniji), to ne znači da je ok ili zakonito ilegalno imigrirati, ili da su ilegalni imigranti u prosjeku ok i poželjni. Nisu. I samo ilegalno imigriranje je ozbiljan kriminal, uspjeh ovisi o laganju i neiskrenom postupanju, a zahtijeva i suradnju s kriminalcima.
Case by case bih odlučivao o azilima, jako strogo, ovog lika bi vjerojatnio pustio jer pokazuje znakove brze integracije ali malo više bih proučio ima li ikakvih tragova religijskog ekstremizma. Iako to ne bi bilo u pisanom izviješću, osobno bih pogledao ide li u džamiju u Zagrebu više od 1 ili 2 puta godišnje. Ako redovito klanja i ako visi u džamiji, onda ništa od papira, jer je ogromna korelacija islamske religioznosti i problema u budućnosti.

I neka uzme hrvatsko ime, a minimum miniumuma je da mu djeca moraju bit Hrvati i imati hrvatska imena. Turska je tu pametna što nameće turska imena.

Svejedno, kvotu azila za Afganistance bi držao na nekih 5 godišnje, a evo sada je vlada podigla na 20, radi ove trenutne izvanredne situacije.

Treba ga ostaviti i odobriti mu boravak, ne treba biti bas potpuno stur.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 19:37 

Robbie MO je napisao/la:
Ovaj priča hrvatski ko Eduardo da Silva, radi, u Afganistanu je završio gimnaziju, u Zagrebu polaže državnu maturu, voli Hrvatsku, ne želi u EU, našo neku curu u Splitu.

Problem jest što je ilegalni imigrant i što nije regularnim procedurama došao. Hrvatska bi trebala birati koga će, a ne da se ilegalnim postupcima svodi na svršen čin, što predstavlja nametanje Hrvatskoj. Ako je on ok lik (zato su ga i izabrali za video, jer je vjerojatno najsimpatičniji), to ne znači da je ok ili zakonito ilegalno imigrirati, ili da su ilegalni imigranti u prosjeku ok i poželjni. Nisu. I samo ilegalno imigriranje je ozbiljan kriminal, uspjeh ovisi o laganju i neiskrenom postupanju, a zahtijeva i suradnju s kriminalcima.
Case by case bih odlučivao o azilima, jako strogo, ovog lika bi vjerojatnio pustio jer pokazuje znakove brze integracije ali malo više bih proučio ima li ikakvih tragova religijskog ekstremizma. Iako to ne bi bilo u pisanom izviješću, osobno bih pogledao ide li u džamiju u Zagrebu više od 1 ili 2 puta godišnje. Ako redovito klanja i ako visi u džamiji, onda ništa od papira, jer je ogromna korelacija islamske religioznosti i problema u budućnosti.

I neka uzme hrvatsko ime, a minimum miniumuma je da mu djeca moraju bit Hrvati i imati hrvatska imena. Turska je tu pametna što nameće turska imena.

Svejedno, kvotu azila za Afganistance bi držao na nekih 5 godišnje, a evo sada je vlada podigla na 20, radi ove trenutne izvanredne situacije.

Koliko takvih su Šveđani u propagandi koristili. Svi do jedno na kraju završe kao silovatelji ili ubojice. Takija, ništa drugo.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 19:56 

Sta mislite. Da li ce Talibani povuci priznanje Kosova? Odlazeca afganistanska administracija je bila prva zemlja na planeti koja je priznala Kosovo.

slika

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 20:30 

BBC je napisao/la:

Koliko takvih su Šveđani u propagandi koristili. Svi do jedno na kraju završe kao silovatelji ili ubojice. Takija, ništa drugo.

I što je najgore i poslije svega što znamo, opet pola ljudi na forumu, pola Hrvata, podupire njegov ostanak. Što onda možemo reći za Šveđane kad nismo evo ništa bolji od njih.
I gori smo, jer oni nisu znali prije nekoliko decenija što će ih zadesiti, a evo mi to znamo, vidimo, očito je, i opet nasjedamo na priču o finim muslimanskim okicama.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 20:35 

Ni jednog muslimana ne primit u zemlju. Muslimanke jedino koje bježe od islama i koje se odreknu islama i udaju za Hrvate.
Ove Muslimane iz BiH jedino je ok da se ubrzava njihovo iseljvanje iz BiH i smanjuje pritisak na HB. Ali džamije strogo zabranit

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 20:49 

U kojem si ti vijeku iliti stoljecu tOcno zaglavio, Rika sv Vida? Pitam za jednom prijatelja, on nema ovdje otvoren racun a interesuje ga..

A ovi proglasise emirat haha koji ludaci bogo dragi..cuj..EMIRAT :D republika emiracka.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 20:54 

A ovi proglasise emirat haha koji ludaci bogo dragi..cuj..EMIRAT :D republika emiracka.

Ti luđaci imaju svoje ime - muslimani.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 21:29 

Rika sv Vida je napisao/la:
Ni jednog muslimana ne primit u zemlju. Muslimanke jedino koje bježe od islama i koje se odreknu islama i udaju za Hrvate.
Ove Muslimane iz BiH jedino je ok da se ubrzava njihovo iseljvanje iz BiH i smanjuje pritisak na HB. Ali džamije strogo zabranit

Takoje.

Samo još odredit koliko ih se može udat za istog čovika.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 22:28 

Hrvatska je na misiju u Afganistanu potrošila 2,2 milijarde kuna. Opravdanje je da su zauzvrat dobili vojne donacije od SAD-a.

Koliko ukupno vrijede te donacije?

Jedan forumaš je iznosio brojke o Kiowama po kojima ispada da su ti helikopteri preplaćeni kada se zbroje porez na donaciju plaćen SAD-u i naknada za trening osoblja.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 22:31 

Bobovac je napisao/la:

Ti luđaci imaju svoje ime - muslimani.

1,5 mrd muslimana a emirata jedan.

Da, bas su takvi "ti muslimani".

Trazis si najjednostavije odgovore na kompleksna pitanja. Uzmi samo Cecene kao primjer, oni su imali djelimicno jos radikalnije, patrijarhalnije stavove prije prelaska na islam. Jednostavno kultura i mentalitet brdjanskog naroda.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 22:43 

Sputnik covjek mora znati konzumirati - obicno je zavisno od gosta (na voditelje obicno ne treba obicati paznju ali ovdje je ok).

Nelosa analiza:

Vrh

PostPostano: 19 kol 2021, 22:45 

US veleposlanik u Kabulu (sad na tajnoj lokaciji) je izjavio: Podržavamo cjelovitosst i suverenitet Afganistana. I pozivamo sve afganske političare da rade na dobro naroda, jačaju pravosuđe, bore se protiv korupcije i iseljavanja mladih Afganistanaca.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 915 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 212 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: