HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 sij 2025, 04:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti
PostPostano: 28 ruj 2018, 17:34 

Vujadin je napisao/la:
Ja nisam horgoški vojvoda, nego zemunski vojvoda. Znaš Zemun, to je nekoć bio pogranični gradić nekadašenje ugarske provincije Hrvatske i imao je prije sto godina 36% Srba, a danas je sastavni deo prestonice Srbije i ima 90% Srba i par katoličkih crkava koje zjape prazne. :001_smile

Ja ne vidim nikakvo divljanje, već Srbi slave svoj Božić u svojoj Subotici, u svojoj državi Srbiji.
Kome se ne sviđa može da kupi prnje i seli. :001_smile

Oprosti, ali toliko se baviš severnobačkim okrugom da čovjek više ne može zasigurno znati gdje si uopće parkirao svoj maleni IMT. :D

Glede postotka Srba u Zemunu, prči mi se i da ih ima 99%. Ljubitelji jeftine božićne brlje i božićnih puški dovoljno su daleko od mene.

Vaše crkve nisu tako prazne, istina. Čujem pohode ih i pravoslavni cigani. Imate pojačanje...
Nije fer. :zubati

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2018, 17:53 

Zašto se ne bih bavio Suboticom, to je najsjeverniji grad moje države, a tamo imam i rodbinu.

Čemu ovaj skriveni cinični rasizam prema Romima? Opet bi ih trpao u logore kao 1941-1945?

Nakon skoro potpunog istrebljenja i genocida koji je nad njima počinjen, oni se u Hrvatskoj biološki oporavljaju.
Vidim da rastu geometrijskom progresijom:
1971. 1257
1981. 3858
1991. 6695
2001. 9463
2011. 16975

Sad ih već ima preko 25 hiljada.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2018, 18:18 

Vujadin je napisao/la:
Zašto se ne bih bavio Suboticom, to je najsjeverniji grad moje države, a tamo imam i rodbinu.

Čemu ovaj skriveni cinični rasizam prema Romima? Opet bi ih trpao u logore kao 1941-1945?

Nakon skoro potpunog istrebljenja i genocida koji je nad njima počinjen, oni se u Hrvatskoj biološki oporavljaju.
1971. 1257
1981. 3858
1991. 6695
2001. 9463
2011. 169751006.98.566.H7601

Bitno da se vas broj smanjuje :kava

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2018, 18:23 

Tulkas je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

1971. 1257
1981. 3858
1991. 6695
2001. 9463
2011. 169751006.98.566.H7601

Bitno da se vas broj smanjuje :kava

Imaš onu cigani jedni, cigani drugi, ali to bi bio govor mržnje prema romima.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2018, 18:43 

Vujadin je napisao/la:

1971. 1257
1981. 3858
1991. 6695
2001. 9463
2011. 16975

Hmmm, vrijeme logora je iza nas? Nadam se... S određenim grupama u pučanstvu se sada postupa na civilizirani način, u skladu s europskim standardima... Humanim preseljenjem u nestabilne i siromašne države koje nisu i nikada neće biti članice EU. Recimo...

Shvataš, nisi ti glup. Samo si Srbin... :001_smile

A Srbija im i onako šakom i kapom daje razne vrste financijske i materijalne pomoći, olakšava im upis na sveučilišta, toga nema za svoje građane svjetlije puti.

Srbija je de facto već ciganska država. Vi ste narod drugoga reda tamo.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2018, 18:56 

Prema istraživanjima Bogoljuba Kočovića, od 16.000 Roma koliko ih je bilo u Hrvatskoj pred Drugi svjetski rat, tokom rata ustaški režim je istrebio njih 15.000 ili 94% predratne populacije.

Romi u Hrvatskoj se obnavljaju, i sada ih ima više nego ikad ranije. Vjerovatno oko 25.000.

Mnogo dječice, mnogo mladosti... Hrvatska ne mora brinuti za demografsku budućnost, unatoč iseljavanjima mladeži u Irsku, Njemačku...

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2018, 19:12 

Vujadin je napisao/la:
Prema istraživanjima Bogoljuba Kočovića, od 16.000 Roma koliko ih je bilo u Hrvatskoj pred Drugi svjetski rat, tokom rata ustaški režim je istrebio njih 15.000 ili 94% predratne populacije.

Romi u Hrvatskoj se obnavljaju, i sada ih ima više nego ikad ranije. Vjerovatno oko 25.000.

Mnogo dječice, mnogo mladosti... Hrvatska ne mora brinuti za demografsku budućnost, unatoč iseljavanjima mladeži u Irsku, Njemačku...

Hrvati će bar imati dinamičnu dijasporu za budućnost, koja radi i zarađuje lijepe novce po svijetu, Hrvati su se uvijek financijski starali o sebi. Često i o drugima... A vi ćete imati go qurac.
Nedaju vam napolje na duže od tri mjeseca, ko malodobnoj djeci. A braća po Hristosu i bakarnim polugama se množe. Pa vi samo u malenome Obrenovcu imate 10k Džipsi kingsa. :zubati
Sve beogradske općine zbirno preko 120k! Đelem đelem...

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2018, 19:30 

buenos aires je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Hrvati će bar imati dinamičnu dijasporu za budućnost, koja radi i zarađuje lijepe novce po svijetu, Hrvati su se uvijek financijski starali o sebi. Često i o drugima... A vi ćete imati go qurac.
Nedaju vam napolje na duže od tri mjeseca, ko malodobnoj djeci. A braća po Hristosu i bakarnim polugama se množe. Pa vi samo u malenome Obrenovcu imate 10k Džipsi kingsa. :zubati
Sve beogradske općine zbirno preko 120k! Đelem đelem...

Pa to je baš lijepo da ćete imati dinamičnu i brojnu dijasporu u budućnosti. Svima mnogo sreće želim od Dablina do Minhena.

A glede naših Roma, koliko god da ih ima (a ima ih manje od tvojih lupetajućih brojki), nek žive sa nama kao i do sad. Mi nikad nismo ni pokušali da ih uništimo, ali su i nas i njih neki pokušali da unište.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2018, 21:49 

Nije hrvatska dijaspora isto što i vaša četnička, vaši čim se pokupe vani i pojedu dva tri bolja ručka boli ih guzica za matičnu državu.

Cigane niste, Bošnjake i Albance jeste.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2018, 18:53 

Nije hrvatska dijaspora isto što i vaša četnička, vaši čim se pokupe vani i pojedu dva tri bolja ručka boli ih guzica za matičnu državu.

Ova nova dijaspora od 2013. je baš u tom fazonu.

Hrvati koji su pobjegli u inozemstvo ne vraćaju se ni za Božić: "Žao mi je što nismo i ranije otišli"

"Ljudi su ovdje sretniji i zadovoljniji nego u Hrvatskoj i to tijekom cijele godine, ne samo za blagdane, tako da mi Hrvatska nimalo ne nedostaje. Zapravo, žao mi je što nisam puno ranije otišla", kaže dr. Miškić.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ise ... 15826.aspx

Ne, nismo. Da jesmo, ne bi ih ni bilo.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2018, 19:13 

Vujadin je napisao/la:

Hrvati koji su pobjegli u inozemstvo ne vraćaju se ni za Božić: "Žao mi je što nismo i ranije otišli"

"Ljudi su ovdje sretniji i zadovoljniji nego u Hrvatskoj i to tijekom cijele godine, ne samo za blagdane, tako da mi Hrvatska nimalo ne nedostaje. Zapravo, žao mi je što nisam puno ranije otišla", kaže dr. Miškić.

To nikad nisu ni bili Hrvati, već kozmopolitski škart u zabludi da ima nacionalnost. :kava

Pa neka sela ste očisti od žena, djece, peradi... uzalud ti sereš da niste, postoje preživjeli svjedoci. Čak i vaši bivši policajci. Zna se gdje ste pobijene Albance zakopavali kao psi... Srbija o tome šuti, ali mrtvima se ne žuri. Kad tad, priznaćete sve. Ne mrze vas Albanci iz dosade.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2018, 19:22 

Vujadin je napisao/la:

To nikad nisu ni bili Hrvati, već kozmopolitski škart u zabludi da ima nacionalnost. :kava

Pa neka sela ste očisti od žena, djece, peradi... uzalud ti sereš da niste, postoje preživjeli svjedoci. Čak i vaši bivši policajci. Zna se gdje ste pobijene Albance zakopavali kao psi... Srbija o tome šuti, ali mrtvima se ne žuri. Kad tad, priznaćete sve. Ne mrze vas Albanci iz dosade.

Pa nešto je mnogo tog "škarta".

Citat:
Lani je samo u Njemačku pobjegao grad veličine Đakova

DRŽAVNI zavod za statistiku objavio je alarmantne podatke za 2017. godinu. Iz Hrvatske se samo u prošloj godini iselilo više od 47 tisuća ljudi, a od toga je gotovo 30 tisuća otišlo u Njemačku. To znači da se praktički cijeli jedan grad veličine Đakova odselio u drugu zemlju, i to samo u jednoj godini.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/bus ... 20621.aspx

Sve je to ništa naspram onog što smo mi doživeli 1941-1945. Pa ne mrze vas Srbi iz dosade.

https://www.blic.rs/vesti/politika/istr ... ce/5njsv3v

slika

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2018, 20:10 

Vujadin je napisao/la:

Najviše iseljavanja iz istočne i zapadne Slavonije, Rijeke i Zagreba. Miriši mi na Srbe, Muslimane i Jugoslovene, za njima nećemo žalit, široko im polje

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2018, 23:38 

Dok on broji Rome po Hrvatskoj, Thaci mu se vozika po Gazivodama i postrojava Srbe na sjeveru "kolijevke srpstva" LOL

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2018, 23:40 

Vidi se da se radi o jadniku koji tako liječi frustracije iz stvarnog života.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2018, 10:27 

PCM je napisao/la:
Dok on broji Rome po Hrvatskoj, Thaci mu se vozika po Gazivodama i postrojava Srbe na sjeveru "kolijevke srpstva" LOL

Dok vam se Slavonija populaciono prazni egzodusom mladeži, dok se Komšić sprema za svoj treći mandat, oni danima piskaraju na temi aktuelnosti u Vojvodini pokušavajući isprovocirati Srbe.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2018, 14:28 

Vujadin je napisao/la:
PCM je napisao/la:

Dok vam se Slavonija populaciono prazni egzodusom mladeži, dok se Komšić sprema za svoj treći mandat, oni danima piskaraju na temi aktuelnosti u Vojvodini pokušavajući isprovocirati Srbe.

Iseljavanje Srba nam je u interesu, a možda i Komšić, vidjet ćemo. Tako da imamo vremena piskarati po ovoj temi i bavit se vašim problemima

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2018, 14:54 

1986 je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Iseljavanje Srba nam je u interesu, a možda i Komšić, vidjet ćemo. Tako da imamo vremena piskarati po ovoj temi i bavit se vašim problemima

Srbi su odavno otišli, sad odlaze Hrvati i to masovno. Mladost od 20 do 35 godina u najreproduktivnijem dobu. Te dobne skupine ionako nema kod Srba, tako da nemoj lažno da se tješiš da ne iseljavate ogromnim intenzitetom.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2018, 20:57 

Vujadin je napisao/la:
1986 je napisao/la:

Srbi su odavno otišli, sad odlaze Hrvati i to masovno. Mladost od 20 do 35 godina u najreproduktivnijem dobu. Te dobne skupine ionako nema kod Srba, tako da nemoj lažno da se tješiš da ne iseljavate ogromnim intenzitetom.

Naravno da ima iseljavanja, ali nije apokalipsa kako bi vi to htjeli. Živim u Slavoniji i dobro znam kako je u stvarnosti, a stvarnost je takva da iz Slavonije iseljavaju uglavnom Srbi, najviše Hrvata iseljava iz Zagreba i Rijeke.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2020, 12:57 

Zanimljiva vest iz 2016, u godinama kasnije Orban je zaista mnogo uložio u Vojvodinu i ekonomsko jačanje isključivo mađarske zajednice.

Citat:
Viktor Orban kupuje Vojvodinu od EU!?

Viktor Orban, premijer Mađarske, planira da u Vojvodinu upumpa 166 miliona evra koje je dobio od Evropske unije.
Dio tog novca, odnosno najmanje 10 miliona evra, trebalo bi da strankama vojvođanskih Mađara stigne već pred predstojeće izbore u Srbiji, a dugoročni cilj je jačanje pozicija Mađarske i slabljenje uticaja zvaničnog Beograda na području Vojvodine.

Prema informacijama koje su procurile iz diplomatskih krugova, to je predsjednik mađarskog parlamenta Laslo Kever nedavno saopštio jednom od bivših lidera Saveza vojvođanskih Mađara, uz opasku da je Orban nedavno morao da vodi neprijatan razgovor sa briselskom administracijom, koja mu je postavila pitanje zašto toliki novac želi da usmjeri na područje Vojvodine bez prethodnih konsultacija sa zvaničnim Briselom.

Problem za Orbana je i to kako da toliki novac zakonito uvede u finansijske tokove Srbije, a da to od srpskih vlasti ne bude "pogrešno protumačeno". Orban je zbog toga u razgovoru sa predstavnicima mađarskih stranaka tražio da mu njihovi stručnjaci sačine koncept ulaska tog novca u Srbiju koji bi bio usaglašen sa srpskim zakonodavstvom. Novac bi, prije svega, trebalo da bude namijenjen razvoju privatnog preduzetništva, poljoprivrede i turizma.

Izvor: alo.rs

https://www.rtvbn.com/376864/Viktor-Orb ... dinu-od-EU

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2021, 07:22 

Nisam znao da rijeka Tisa izvire skroz tamo u Ukrajini, čak jednim dijelom predstavlja granicu između Rumunjske i Ukrajine.

Zove se isto i Ukrajini, Tisa.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2021, 08:13 

Robbie MO je napisao/la:
Nisam znao da rijeka Tisa izvire skroz tamo u Ukrajini, čak jednim dijelom predstavlja granicu između Rumunjske i Ukrajine.

Zove se isto i Ukrajini, Tisa.

U Segedinu se spaja s rečicom Moriš, tu je nešto šira nego u Kanjiži.

Jedino sam u Mađarskoj vidio račvanje dvije rijeke. Zanimljiv prizor.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2021, 12:53 

Citat:
Mlada Vojvodina uništila mural sa likom Ratka Mladića

slika

Organizacija Mlada Vojvodina saopštila je danas da je uništila mural sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića u Sremskoj Kamenici pored Novog Sada.

„Džaba ste krečili“, napisala je Mlada Vojvodina na Tviteru.

Oni su okačili i fotografiju na kojoj se vidi mural sa Mladićevim likom koji je isprskan žutim tačkicama farbe.

Ko su sad pa ovi? :confused1

Vrh

PostPostano: 02 kol 2021, 17:21 

Jedna od NALED finansiranih 2-3 debila koji ce ocigledno ostati bez ruku u narednim danima, pa neka kukaju Americkoj ambasadi.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2021, 07:09 

Toliko su hrabri da deluju samo noću .
Antifa klasična .
Podmladak Vojvođanske Parije Aleksandra Odzića.
Mada ih podržava i desno ekstremističko krilo LSV-a sa Martonom na čelu .

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: