|
|
Stranica: 88/233.
|
[ 5804 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 25 kol 2021, 01:09 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 25 kol 2021, 01:18 |
|
|
To je NOVA, to je drugo. Alasa navodi operater iz kabine. Alas vuče za sobom optički kabal koji sve vreme fizički spaja operatera sa kamerom, koja je u nosu rakete. Operater u real time-u upravlja raketom. Naravno, ne sve vreme. Niti ima potrebe. Raketa ima unapred zadatu putanju da bi došla do reona cilja, ali kada dodje u reon cilja, operater preuzima upravljanje i upravlja raketu. Srpski snajper za oklope.. Kompletni razvoj su platili Emirati.. Nisu to VHS puškice.. :) .
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 25 kol 2021, 01:24 |
|
|
Nismo mi njima ništa prodali. Oni su platili razvoj i uzeli posle svoje gotove prototipove i kompletnu tehničku dokumentaciju.
Šta su posle radili sa tim, ne znam.
Naravno, mi imamo svoje.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 25 kol 2021, 01:55 |
|
|
Evo ovde jedan snimak testiranja Alasa sa "modularnim kombinovanim" kontejnerima na FAP-ovoj platformi. Samo je ovde FAP njuškaš u pitanju.
Ovo radi TOC pri Vojsci Srbije. TOC je tehničko opitni centar, koji testira orudja/oružja proizvedena u našoj V.industriji, kako bi utvrdio da li ispunjavaju TT karakteristike.
Kad se završe ispitivanja u TOC-u(koja znaju da traju i po 3-4 godine), onda se prvo pravi nulta serija, a zatim i serijska proizvodnja za VS.
Na 0:22 se vidi bojevo gadjanje Alasa..
.
|
|
Vrh |
|
|
Bolox
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 30 kol 2021, 11:44 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 30 kol 2021, 12:11 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Bolji naziv je Lažanski , Lažovi jer i od tog vozila neće bit golog kurca .
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
Bolox
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 30 kol 2021, 12:16 |
|
|
Bitno da si ti to rekao i olaksao svoju dusu napacenu.
|
|
Vrh |
|
|
Denis Plamenac
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 30 kol 2021, 12:23 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Točno, srbi imaju vekovima vojsku, a najpoznatiji rod srpske vojske su janjicari Meni je najpoznatiji traktorski bataljon.
|
|
Vrh |
|
|
Bolox
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 30 kol 2021, 12:29 |
|
|
Ti traktorski bataljoni vas drzali u seheru u obrucu 4 duge godine moj Bosnjo.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 30 kol 2021, 14:40 |
|
|
Novi bojovnici na forumu. Čuvajte se njih braćo, oni pucaju srpskim mecima.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 30 kol 2021, 15:14 |
|
|
Grobar je napisao/la: Pa i treba da priznaš. Pošto si priznao, evo ti i snimak testiranja NOVE.. Snimak se nalazi ovde u linku.. https://www.srbijadanas.com/vesti/naoru ... 2021-02-24A evo ti i jedan GIF-ić.. . Prijatelju, raspravljaš se sa likom koji stavlja pretpotopsku Maljutku i Kornet (trenutno ubedljivo najbolji PO sistem na planeti) u istu rečenicu. Kako te ne mrzi, jebote...
|
|
Vrh |
|
|
Revenger HR
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 30 kol 2021, 15:35 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Prijatelju, raspravljaš se sa likom koji stavlja pretpotopsku Maljutku i Kornet (trenutno ubedljivo najbolji PO sistem na planeti) u istu rečenicu. Kako te ne mrzi, jebote... Pošto pretpostavljam da se ovo odnosi na mene , gdje sam ja to đojlene uspoređivao maljutku s Kornetom? To što si ti nepismen to je drugi problem. Grobar je napisao/la: Pa šta ako kupujemo Kornet.. ?
Kakve to ima veze sa Novom, Alasom i Ralasom.. ?
Imamo mi i Maljutku, što onda kupujemo Kornet po tvojoj logici.. ?
Da li to znači da nemamo Maljutku, jer kupujemo Kornet.. ?
Ako ti postavim snimak gadjanja Nove na poligonu, hoćeš li priznati ovde javno da si glup.. ?
. Da li sad vidiš tko je zapravo usporedio Maljutku i Novu? A sad pročitaj moj komentar , kako sam zaključio da si malo zakinut na mozgu pročitaj više puta pa ti možda sjedne što sam ja napisao. Revenger HR je napisao/la: Maljutka je zastarjeli sistem koji je neprecizan, nepouzdan (prilikom vježbe na pešteru dvije nisu eksplodirale) i mala moć penetracije, NOVA i Kornet su rakete su maltene identičnih karakteristika. i zbog toga sam napisao da nema logike da kupuješ nešto vani ako proizvodiš sam oružje koje je čak na papiru i bojlih karakteristika. Da li vidš što se nalazi iza riječi penetracije?
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 30 kol 2021, 15:50 |
|
|
Pa kako mogu NOVA i Kornet da budu rakete identičnih karakteristika..?
Kad prvo niko, osim par likova u VTI ne zna šta je NOVA.. ?
Ili možda ti imaš uvid u tehničku dokumentaciju VTI-a pa nam daj da pročitamo.. :)
.
|
|
Vrh |
|
|
Bolox
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 02 ruj 2021, 12:39 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Bolox
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 02 ruj 2021, 23:43 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 03 ruj 2021, 09:53 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Bolox je napisao/la: Na kraju ce vas edPRo nakon godina prototipa sa kojima ste se kurcili, poceti proizvoditi po licenci izraelskih i kineskih proizvodjaca. Skipe su odlicne rakete, mi ih imamo duze vrijeme, uz njih tu su hellfire i najnovije tow. Sljedece godine imati cemo kapacitet za unistiti oko 2400 oklopljenih oruzja i vozila, sve na udaljenosti vecoj od 4km.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 03 ruj 2021, 10:01 |
|
|
O kojim to prototipima edPRo sa kojim smo se kurčili govoriš.. ? O Alasu.. ?
Alas je uveliko u TOC-u na ispitivanju.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 03 ruj 2021, 10:03 |
|
|
Grobar je napisao/la: O kojim to prototipima edPRo sa kojim smo se kurčili govoriš.. ? O Alasu.. ?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 03 ruj 2021, 10:04 |
|
|
Citat: O kojim to prototipima edPRo sa kojim smo se kurčili govoriš.. ? O Alasu.. ?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 03 ruj 2021, 10:07 |
|
|
na ispitivanju! Sve dok ne prodje ispitivanje i zadovolji potrebe vojske, nemamo sta pricati i pisati.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 03 ruj 2021, 10:13 |
|
|
Dakle još jednom, pošto vidim da nekima i dalje nisu osnovne stvari najjasnije..
TOC - tehničko opitni centar, je institucija Vojske Srbije koja ispituje karakteristike nekog orudja.
Gotovog orudja.
Dakle, oni se ne bave razvojem, oni samo proveravaju, da li neko orudje koje Vojska Srbije nabavlja ispunjava karakteristike koje je proizvodjač rekao da ono poseduje.
Kao kada su Milošu sad skoro stavljali protiv tenkovsku minu ispod točka, i digli ga u vazduh. (IMA SNIMAK NA YT) ...
TOC to radi.
Nakon svih provera Miloš je sad u nultoj seriji uveliko.
Dakle, redosled je sledeći...
1.Vojska Srbije zatraži to i to.. 2.VTI projektuje 3.Vojna industrija napravi gotov proizvod 4.TOC ispituje da li taj proizvod ispunjava propisane karakteristike 5.Nulta serija se uvodi u VS (8-12 komada) za dodatna testiranja 6.Serijska proizvodnja
Dakle, ako je neko orudje u TOC-u to je kraj. Samo da se odradi vojna birokratija i orudje se uvodi u VS.
.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 03 ruj 2021, 10:23 |
|
|
Dakle, TOC radi ovo...
Alas je sad u TOC-u ..
.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 03 ruj 2021, 10:44 |
|
|
Grobar je napisao/la: Dakle još jednom, pošto vidim da nekima i dalje nisu osnovne stvari najjasnije..
TOC - tehničko opitni centar, je institucija Vojske Srbije koja ispituje karakteristike nekog orudja.
Gotovog orudja.
Dakle, oni se ne bave razvojem, oni samo proveravaju, da li neko orudje koje Vojska Srbije nabavlja ispunjava karakteristike koje je proizvodjač rekao da ono poseduje.
Kao kada su Milošu sad skoro stavljali protiv tenkovsku minu ispod točka, i digli ga u vazduh. (IMA SNIMAK NA YT) ...
TOC to radi.
Nakon svih provera Miloš je sad u nultoj seriji uveliko.
Dakle, redosled je sledeći...
1.Vojska Srbije zatraži to i to.. 2.VTI projektuje 3.Vojna industrija napravi gotov proizvod 4.TOC ispituje da li taj proizvod ispunjava propisane karakteristike 5.Nulta serija se uvodi u VS (8-12 komada) za dodatna testiranja 6.Serijska proizvodnja
Dakle, ako je neko orudje u TOC-u to je kraj. Samo da se odradi vojna birokratija i orudje se uvodi u VS.
. Ja sam ti to napisao u jednom retku.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 03 ruj 2021, 10:50 |
|
|
Sve što je TOC uzeo pod svoje je završilo u VS. Miloš, Lazar, mali Miloš, Nora, Morava, itd..
TOC je prvi korak ministarstva odbrane kod uvodjenja nekog orudja/orižja u VS.
Niko ne šalje poluproizvode u TOC, jer se zna da oni ispituju bukvalno svaku karakteristiku, onako kako je proizvodjač napisao.
Pa makar to značilo i da dignu u vazduh vozilo od pola miliona sa PT minom, ukoliko proizvodjač kaže da to posada unutra može da preživi.
Što se i vidi gore na snimku.
.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbija vraća vojni rok! Postano: 13 ruj 2021, 11:51 |
|
|
6 mjeseci Odluka do kraja godine Citat: Stefanović: Ako se vrati obavezni vojni rok, biće šest meseciMinistar odbrane Nebojša Stefanović rekao je da ne može unapred da zna da li će se na državnom nivou doneti odluka o obaveznom služenju vojnog roka, ali očekuje da će sve biti jasno do kraja godine. "Moramo sve temeljno da pripremimo pre nego što se odluka donese, jer su kasarne bile devastirane. U toku su rasprave na ovu temu, a ukoliko bude obaveznog roka, mislim da smo najbliži modelu od šest meseci. To neće biti 'idite u vojsku da čistite kasarne', već će biti pravo služenje vojske", izjavio je Stefanović za TV Prva. Dodao je da prvi put u istoriji Srbija ima potpunu sposobnost noćnog delovanja. "To znači da više tokom noći nećete čuti 'nema više, pao je mrak', pa da li će ljudi kroz šumu ići bez uređaja ili neće. Sada imamo mogućnost da vidimo tokom noći isto kao tokom dana", poručio je ministar. Naglašava da Srbija jača vojsku, ali ne da bi nekome nešto pokazivala, niti da bi ugrožavala nekoga iz regiona. "Srbija želi da pokaže samo da nije nikakva meta ili plen i da njeni građani nisu zaštićeni. Jer, kada god je Srbija imala jaku vojsku, niko je nije dirao. Ovo je defanzivna stvar, stvar odvraćanja protivnika. Uostalom, kada je Srbija vodila osvajačke ratove? Nikada. Samo smo branili svoj narod. Uvek smo spremni, ali dao bog da nikad ne zatreba", naglasio je Stefanović. https://www.rts.rs/page/stories/sr/stor ... jenje.html
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|