Najmlađi upravnik zgrade u Beogradu: „Zaveo“ red, mir i sloguU Beogradu, u zgradi na adresi Stevana Opačića broj 12 u Rakovici, vlada mir, sloga i zajedništvo. Jedan od razloga za to je, kažu, upravnik zgrade i to verovatno najmlađi u Beogradu. Viktor Lukić je, uskoro licencirani upravnik, koji o svojoj zgradi brine - kao da je lično njegova.
U čemu je „štos“?
„Ne mogu da kažem da je štos, ali se sve desilo na inicijativu stanara, oni me bodre i podržavaju i bez njih ne bi bilo urađeno sve ovo. Volim to što radim i nastaviću time da se bavim, pomaže nam i gradsko-stambeno preduzeće, i na na tome sam zahvalan“, kazao je Lukić za N1.
Lukić kaže da je postao upravnik zgrade sa 16 godina.
„Na sastanku su stanari rekli – ‘ajde Viktore ti probaj, da vidiš, i došli smo do ovoga. Potrebna je sloga i dobra volja, pre svega… Prvo smo se bavili vodovodnom i kanalizacionom mrežom, krov se završava, bašta takođe, biće gotova do sledeće godine“, priča Lukić.
Umesto buke i svađe, u hodniku zgrade se čuje – muzika.
„Stavili smo muziku u sanduk gde je predajnik, da razbijemo monotoniju. Stanari reaguju pozitivno, sviđa im se“, dodaje Lukić.
A u šestospratnoj zgradi živi 70 ljudi. Na pitanje kako uspeva da „održi mir u kući“, mladić kaže: „Svi su dobri ljudi, mirni ljudi, i nađe se sloga“.
a svoj posao, kaže, uzima simboličnu sumu. Ali, ima veće planove.
„Kad položim za licencu i postanem profesionalni upravnik, nadam se da ću zarađivati više“, rekao je Lukić. za sada, dodaje, ima za džeparac.
Planira da upiše studije.
„Završio sam Mašinsku školu ovde u Rakovici, ovu godinu sam pauzirao, a sledeće nastavljam dalje studije. Ove godine hoću da polažem za licencu i za vozačku dozvolu“, obećava Lukić.
https://rs.n1info.com/lifestyle/najmlad ... r-i-slogu/ . Ljudi smo, dogovorićemo se.