|
|
Stranica: 34/100.
|
[ 2493 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
storarare
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 09 ruj 2021, 13:36 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Pa ne piše on to , valjda je platio nekoj agenciji da mu uređuje profile .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 09 ruj 2021, 13:51 |
|
|
Pouzdano znamo da pise zajedno sa Danicom
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 09 ruj 2021, 22:14 |
|
|
Politicki procesi medju srpskom omladinom
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 09 ruj 2021, 23:07 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Politicki procesi medju srpskom omladinom Ta slika mozda predstavlja tebe. Ne imati postovanja sa sina kralja Petra, a nazivati se monarhistom nema nikakve logike. Da nije bilo Aleksandra ne bi bilo ni Filipa. Ne u smislu sto ga je napravio, nego sto je vratio Kraljevsku porodicu u zemlju. I ne moze se postovanje Filipa dvojiti od postovanja njegovog oca.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 10 ruj 2021, 01:05 |
|
|
Mene ne predstavlja, ja iz rojalisticke kuce, u ofsajdu si.
Ali masovno predstavlja omladinu, koja je od Aleksandra znala samo skeceve i PoooOOOstovaniya, ti ako mislis da je to njihova krivica onda nisi realan, uostalom nije to ni bitno, vec pozitivni tokovi, ali neka si od nje napravio negativnu stvar.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 10 ruj 2021, 01:21 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Mene ne predstavlja, ja iz rojalisticke kuce, u ofsajdu si.
Ali masovno predstavlja omladinu, koja je od Aleksandra znala samo skeceve i PoooOOOstovaniya, ti ako mislis da je to njihova krivica onda nisi realan, uostalom nije to ni bitno, vec pozitivni tokovi, ali neka si od nje napravio negativnu stvar. Dobro je da se uspostavi kraljevina, sa Aleksandrom ili Filipom, ja sam srecan sa obe varijante. Ali dozvoli da smatram da bi bilo bolje, ili pravednije, da bude prvo Aleksandar. I da stav koji ta navadna omladina ima prema njemu nije OK! Sta nije u redu sa ovim mojim misljenjem?
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 10 ruj 2021, 01:21 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Grobar je napisao/la: Ima dosta forumaša ovde koju podržavaju povratak monarhije i Kraljevine Srbije, pa bi bilo zgodno da si otvorimo temu.. Odmah da se izjasnim da sam za i da samo dam kratko obrazloženje da se ovde radi o parlamentarnoj monarhiji. Dakle, kralj u parlamentarnoj monarhiji ima ovlašćenja na nivou predsednika pa možda i manja. Dakle, kako, zašto, koliko, ko i kad? :) Sve o Kraljevini, prestolonasledniku, prinčevima, Karadjordjevićima, istoriji, sadašnjosti, budućnosti.. S verom u Boga za Kralja i otadžbinu.. Ovo je hrvatski forum jebe me se za srbiju , zatvori temu , di su moderatori ?
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 10 ruj 2021, 01:24 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Grobar je napisao/la: Ima dosta forumaša ovde koju podržavaju povratak monarhije i Kraljevine Srbije, pa bi bilo zgodno da si otvorimo temu.. Odmah da se izjasnim da sam za i da samo dam kratko obrazloženje da se ovde radi o parlamentarnoj monarhiji. Dakle, kralj u parlamentarnoj monarhiji ima ovlašćenja na nivou predsednika pa možda i manja. Dakle, kako, zašto, koliko, ko i kad? :) Sve o Kraljevini, prestolonasledniku, prinčevima, Karadjordjevićima, istoriji, sadašnjosti, budućnosti.. S verom u Boga za Kralja i otadžbinu.. Ovo je hrvatski forum jebe me se za srbiju , zatvori temu , di su moderatori ? Ali Lepi, pricamo o dinastiji koja je vladala Hrvatima. I eto uskladjenosti sa forumom.
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 10 ruj 2021, 01:30 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
aleksije radicevic je napisao/la: Th1950 je napisao/la: Ovo je hrvatski forum jebe me se za srbiju , zatvori temu , di su moderatori ? Ali Lepi, pricamo o dinastiji koja je vladala Hrvatima. I eto uskladjenosti sa forumom. Još se i hrvati ponižavaju ... srbijanci dobit će te po pički 3 puta više nakon šta srušimo nakaradnu samo zbog svog poganog jezika !
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 10 ruj 2021, 01:33 |
|
|
Th1950 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ali Lepi, pricamo o dinastiji koja je vladala Hrvatima. I eto uskladjenosti sa forumom. Još se i hrvati ponižavaju ... srbijanci dobit će te po pički 3 puta više nakon šta srušimo nakaradnu samo zbog svog poganog jezika ! Lepi, sta sam ponizavajuce za Hrvate rekao?
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 10 ruj 2021, 02:04 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Mene ne predstavlja, ja iz rojalisticke kuce, u ofsajdu si.
Ali masovno predstavlja omladinu, koja je od Aleksandra znala samo skeceve i PoooOOOstovaniya, ti ako mislis da je to njihova krivica onda nisi realan, uostalom nije to ni bitno, vec pozitivni tokovi, ali neka si od nje napravio negativnu stvar. Dobro je da se uspostavi kraljevina, sa Aleksandrom ili Filipom, ja sam srecan sa obe varijante. Ali dozvoli da smatram da bi bilo bolje, ili pravednije, da bude prvo Aleksandar. I da stav koji ta navadna omladina ima prema njemu nije OK! Sta nije u redu sa ovim mojim misljenjem? Ne razumes Aleksandrovu istorijsku ulogu. Povratak Karadjordjevica u Srbiju posle 1945 nije mala stvar. Ali se tu zavrsava, proslo mu je vreme, Filip sa Danicom i Stefan imaju sanse, u njih se nece sumnjati ni u jezik, ni u pripadnost, itd. Aleksandar je imao priliku, nije se desila, Bog nije dao da se desi, idemo dalje.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 10 ruj 2021, 02:15 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Pitanje je da li će i Filip. I on ima tu jezičku barijeru koja daje komunjarama za pravo da sprdaju ideju povratka monarhije. Ali zato mali Stefan sigurno. On je rodjen ovde, od divne majke Danice iz Srbije.. To će biti jedna odlična priča kad poraste. Kao priča o malom Princu.. :) @Bata Aleksije, ko je gospodin kome smeta dinastija koja je vladala Hrvatskom, što bi ujedno hteo i da se mačuje sa nama.. ? .
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 10 ruj 2021, 02:31 |
|
|
Grobar je napisao/la: @Bata Aleksije, ko je gospodin kome smeta dinastija koja je vladala Hrvatskom, što bi ujedno hteo i da se mačuje sa nama.. ? . Ne znam, bata Grobi, prvi put naleteh na njega malopre. Lep neki covek! Musliman ili pravas koji takija da je Hercegbosanac.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 10 ruj 2021, 02:33 |
|
|
Ja ga se bojim po malo, a ti.. ? :)
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 12 ruj 2021, 02:45 |
|
|
Nesto sto mislim da pripada na ovoj temi, povratak sebi, raspakivanje neo-Germanisticko kulturocida nad Srbima: Citat: Very few people know that this piece originally had title Serbian-Russian Marsh. This composition was inspired by the events of the Serbian-Turkish War of 1876. It was created at the request of a close friend of Tchaikovsky's, Nikolai Rubinstein, director of Musical Society, to write a work that would be performed at a charity concert of the Red Cross for the Russians wounded in this war. Tchaikovsky agreed and wrote this work in five days. At first, the composer intended to write a symphonic fantasy, but nevertheless decided that the elements of three Serbian folk songs: "The bright sun, you do not shine equally https://www.youtube.com/watch?v=2oWlfcxbrFs", "This is the doorstep of Serbia" and "Powder dust" (the second part of the song "Gladly goes Serb in soldiers" https://www.youtube.com/watch?v=1iDI7QdCJjI), merged into one composition. He found the melodies in the collection of Cornelius Stankovic's "Serbian Folk Melodies", printed in Vienna in 1862, for which the Serbian composer was awarded the Russian Order of St. Stanislaus by royal decree. At the end of the composition, he used the melody of the Russian anthem "God, Guard the Tzar".
The first part of this composition describes the suffering of Serbs under Turkish occupation and war crimes in the Balkans, in which Tchaikovsky used two Serbian folk songs (with characteristic Serbian scale with augmented second). Then, followed by the second part describing the uprising of the Serbs and the gathering of Russian volunteers ready to come to the aid of their brothers. General Mikhail Chernyayev came to Serbia with several thousand volunteers, where he received Serbian citizenship and became the commander-in-chief of the Serbian army on the Moravian Front. In the battles around Aleksinac, great sacrifice was shown by Serbian soldiers. Colonel Rajevski (the prototype of Vronsky in Tolstoy's novel Anna Karenina) was killed in the battle near Adrovac. His body was buried in the gate of the monastery of St. Roman in Junis The third part causes the greatest emotions of the listener because it shows the death, withdrawal and anguish of the wounded Serbia. The last, most lively part is the march of Russian volunteers!
The premiere of the Serbian-Russian Marsh was held on November 5th 1876 at the Bolshoi Theater in Moscow, under the conductor Nikolai Rubinstein an Until then, Tchaikovsky was considered a good composer and not a very successful conductor (because of his shyness, he was visibly dull on the stage), but his Serbian-Russian march, as he always called him, definitely made him a celebrity. After a fantastic success in Moscow, this work will undergo a huge success under his conductor's stick in Europe and be included in his constant repertoire. He also performed it at the opening of the Carnegie Hall in New York.In the first, original print, there is a title "Serbian-Russian March" and under that name this work was performed from the very beginning, but on the next Jurgenson Edition (Peter Jurgenson) as the title of the composition it says "Slavonic Marsh" and under that name, Marsh became known all over the world. It is not known for what reason this change occurred.
|
|
Vrh |
|
|
Belski
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 12 ruj 2021, 08:18 |
|
|
I ča ste se dogovorili? Gre monarkija natrag ili ostajete i dalje republika?
_________________ Pakal ti neće biti pakal ako ti tamo ne bude mene!
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 12 ruj 2021, 10:46 |
|
|
Belski je napisao/la: I ča ste se dogovorili? Gre monarkija natrag ili ostajete i dalje republika? Srbija nikad više neće bit monarhija. Nema se tu šta dogovarat. Monarhisti su davno propali.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 12 ruj 2021, 11:08 |
|
|
To ne odlučuju gradjani Nemačke, nego gradjani Srbije.
Srbija će biti monarhija. Prinčevi se opet radjaju u Srbiji, to je za sada najbitnije.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 12 ruj 2021, 11:10 |
|
|
Belski je napisao/la: I ča ste se dogovorili? Gre monarkija natrag ili ostajete i dalje republika? Sad trenutno stvaramo srpski svet, a kad to završimo, onda logično ide i kruna. Kao šlag na torti.. :) .
|
|
Vrh |
|
|
Lucho
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 12 ruj 2021, 11:11 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Belski je napisao/la: I ča ste se dogovorili? Gre monarkija natrag ili ostajete i dalje republika? Srbija nikad više neće bit monarhija. Nema se tu šta dogovarat. Monarhisti su davno propali. Će bude.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 12 ruj 2021, 21:26 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 12 ruj 2021, 21:27 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 12 ruj 2021, 22:54 |
|
|
Grobar je napisao/la: To ne odlučuju gradjani Nemačke, nego gradjani Srbije.
Srbija će biti monarhija. Prinčevi se opet radjaju u Srbiji, to je za sada najbitnije. Ma da. Al zato ćete ti i Aco iz USA odlučivat. Prinčevi se mogu rađat kojekuda,to ne znači ništa.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 12 ruj 2021, 22:55 |
|
|
Lucho je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Srbija nikad više neće bit monarhija. Nema se tu šta dogovarat. Monarhisti su davno propali. Će bude. Oće. Kad na vrbi rodi grožđe.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 12 ruj 2021, 22:58 |
|
|
Ne znam ko je Aco, ali ja nisam iz nikakve USA. Naravno da znači, jer je mali princ rodjen u Srbiji, pa kad poraste govoriće lepo Srpski, a vi komunjare iz Dojčland imati argument manje.. :)
Biće najpoželjniji zet, a sve klinkice hteti da budu princezice.. U doba instagrama i interneta, jako bitno.. :)
.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|